Muskelspänning kanske kan vara boven

Som ni vet så har ju B haft massa dumheter för sig som liksom blivit lite värre och värre. Jag har åkt av 3 ggr och kännt mig så otillräcklig i min ridning. Tog ut massören igår som konstaterade att hon hade lite muskelspänningar i bogen samt även lite i baken. Värst var det i höger bog där hon var väldigt spänd. Och visst har jag känt att hon varit spänd när jag ridit. Har haft svårt att slappna av och sen har hon börjat kasta sig. Massören trodde att hennes konstiga beteende kunde bero på just dessa spänningar, som att hon försöker fly från det som spänner och med ryttare på ryggen så känns ju spänningarna mer. Och är man en sån känslig häst som B är så kan det tydligen bli helt kaos i hennes huvud när nånting, minsta lilla inte känns helt 100 och då får hon för sig massa dumheter. Jag måste alltså bli kvickare på att känna av henne och kanske om hon beter sig illa mer än en gång två ridpass i rad ta ut en massör eller nåt liknande och checka av henne. Hon är en hyperkänslig häst som reagerar på minsta lilla. Jag måste bara lära mig att se lite mer med hennes ögon om ni förstår hur jag menar. 

Men jag funderar ändå på OM jag ska skicka iväg henne på tillridning nån månad. Kanske vore det bra ändå med tanke på hur känslig hon är. Att någon som är mycket bättre än mig hoppar upp och arbetar igenom henne ordentligt genom grunderna och lossar henne lite mer med deras kunskap och skicklighet?? Jag vet inte... Det är ju samtidigt så himla dyrt och jag måste låna pengar om jag ska kunna göra det. 

Allternativ 2 är ju att backa igen. Ta om en del saker från början. Massera loss spänningarna, tömköra henne mycket över bommar och böja henne i sidorna, rida kanske max 2 dagar i veckan utöver tömkörning och markträning och då endast skritta och trava ett tag tills hon börjar kännas mer avslappnad igen.

Det här är det svåra med B.. Gör man ett litet misstag så får man sota för det flera veckor innan man är där man slutade igen och så håller det på fram och tillbaka. 3 steg fram och 2 tillbaka hela tiden. Men om jag nu väljer det billiga allternativet, backa och gör om.... Då kommer det förmodligen ta lite längre tid (inte för att det gör mig nåt) men då måste jag verkligen få mina 4-5 dagar i veckan också till att träna henne och mjuka upp henne igen. 

OM jag bara hade varit lite snabbare med att känna av dessa spänningar i hennes bog då kanske de här "slängningarna" som hon gör och har gjort i typ 3 veckor inte uppkommit. Här känner man sig dum och okunnig. Men jag är å andra sidan bara en amatör. En amatör som vill lära mig allt och nu har jag lärt mig att jag måste öppna mina ögon mer. Annalysera allt som B gör för att förstå hur hon känner och tänker när något känns galet. 

Jag måste bättra mig helt enkelt PUNKT! 




I väntan på massören igår <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0