Ridtur igår VS idag

Kan ju börja med att säga att Beauty verkligen inte är skapt för att vila å stå för mycket. Hon är en riktig workaholic som är som bäst när hon går regelbundet. Synd bara att jag inte alltid kan vara så regelbunden för tillfället. Fick hjälp av Jeanette igår som passade Elina medans jag red. Tog väl en sådär 30 min minst innan Beauty började slappna av. Innan gick hon mest och slog med huvudet för att komma undan, tog tag i bettet och försökte springa ifrån, vinglade som bara den och var allmänt jobbig. Kände mig som en nybörjare som satt där och fladdra typ. :) Fick väl kanske 5 min totalt att rida på som hon var fantastiskt fin. Ett stort plus för den sista galoppen som hon släppte ner mig i ordentligt. Jag fick sitta djupt i sadeln utan att hon skjöt upp mig i luften, HÄRLIGT! :)
 
När jag ridit klart fick Jeanette sitta upp och känna på henne. Och hon sa (även det som jag nämnt tidigare) att det kändes som att man måste jobba mycket på att hitta ett jämnt flyt. Att hitta rytmen och få till en jämn bjudning. Kul att vi tänkt lika, då är jag inte ute och cyklar i alla fall. :) Hon tyckte Beauty var jättefin med tanke på hur lite riden hon är sista året. Synd bara att hon fick sitta upp på en trött häst som började bli lite småseg och gick emot lite. Men så är det ibland. :)
 
Sen har vi dagens ridtur.
Verkade ha varit en bra uppvärmning för Beauty att gå lite extra igår för idag var hon klockren från start till stopp! :) wiieee!! fast idag red jag endast skritt och trav då jag ville fortsätta lite där jag slutade igår. Nämligen att få till bjudningen och rytmen bättre och i längre etapper. Hon kändes lite trött men gick ändå på bra framåt. Nosen kom fram och det kändes förjäkligt BRA idag! Hon krullar ju lätt ihop sig så det var verkligen kul det gav resultat från gårdagens envishet av mig och Jeanette. Fina fina häst! 
Idag kunde jag även sitta ner i traven lite längre än vad hon tillåtit innan. Ett bra tecken eftersom det betyder att hon börjar känna sig mer avslappnad även fast det "skumpar" på hennes känsliga rygg. :) 
En ridlärare frågade mig idag som hade tittat lite nu när jag red, "den där hästen har en hel del temperament och nerver va?" Och jag svarade bara JAAA lite föör mycket ibland nästan. Haha!! Min tokiga häst. Och då va hon ändå trött idag som sagt. Då kan ni ju tänka er hur hon är när hon va som igår, pigg som ett as i början och på tårna hela tiden och rädd för precis allt! :) <3 älskade häst! 
 
Jag älskar henne sååååå mycket min fina grå! 
 
<3 
 
Tack snälla mamma för att du passade Elina så jag fick rida en sån fantastisk häst idag! :)
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0