Tappsko, lösa skor och sadelprovning

Det var gårdagen i stallet det. Jacson hade tre lösa skor varav en ramlade av precis utanför stallet typ. Tur att Henrik kommer ut så snabbt jämnt när man ringer. Ringde liksom igår och idag kom han, det är snabba puckar det! 

Efter bankande på alla hovar så kom sadelprovaren ut för att kolla sadeln jag köpt. Och konstigt nog var den för vid. Hon tyckte att den åkte ner lite väl mycket framtill som gjorde att det började glappa lite bak. Så hon sa att jag antingen får rida med en padd endast under framdelen på sadeln eller hitta en annan sadel som ligger mer optimalt på en gång. Så jag frågade om hon hade någon som ev kunde passa. Hon tig fram en Bates new dressage, bytte ut den bommen som var i, satte i en bredare bom, stoppade in insläpp i bak och vips så var där en sadel som att som en smäck! En hel vetenskap är det men jag såg även skillnaden när hon jämförde med min jag köpt och den här andra. Så jaaa vad säger man då... Helt plötsligt vart det en ny sadel igen.. Så nu ska jag försöka sälja den andra. Jag hade ju räknat med att den kunde vara fel så jag var beredd på det här att det kunde hända. Så här ser nya sadeln ut i alla fall!


Pia fick äran att rida första riktiga ridturen i den idag och hon sa att Jacson helt plötsligt började röra sig mycket friare än med den bomlösa. Han snubblade inte lika mycket och kändes nöjd. Plus att hon själv fick mycket bättre sits och balans. Så av henne fick sadeln en guldstjärna. :) Får se om jag hinner ta en snabb ridtur i morgonbitti så jag också får känna lite mer hur den känns. Jag satt ju bara upp en kortis när vi provade den.

Hoppas att detta är en bra investering!! 
Nu ska jag sova! God natt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0