Sommarvärme

Har varit iväg till läkaren i morse som jag nästan försov mig ifrån. Jag råkade slumra till efter att Elina somnat om i morse och vaknade när det var 20 minuter kvar tills min tid. SHIT! Slängde mig in i bilen och åkte fort som bara den och hann precis i tid..!!  Ibland har man flyt!
 
Efter den stressiga morgonen tog jag en LUGN promenad med hundarna I sommarvärmen. Så skönt! Och nu ligger jag i soffan en stund efter att Elina somnat, men ska nog gå ut i köket å slänga ihop en omelett. HUNGRIG!! :)
 
 
 
 

Vilken natt...

Igår kväll strax innan vi skulle gå och lägga oss så såg jag att det hade runnit lite snor i Elinas näsa. Tänkte att det säkert inte var nån fara så jag torkade och sen var det bra med det. Men sen sent igår kväll vaknade hon och var alldeles genomtäppt och hade svårt att andas genom näsan. :( Lilla skruttis har åkt på sin första förkylning. Så jag har varit uppe flera vändor i natt bara för att räta upp henne så hon får luft. Har även tagit en tops med koksaltlösning och torkat lite i näsan så snoret ska släppa så hon ka nysa ut det. Har varit lite knepigt att amma men jag har lyckats hitta en ställning som funkar så hon kan andas. Stående och med henne ganska upprätt lite halft hängande med benen neråt. Just nu sover hon i sin vagn och försöker krya på sig. 
 
Det komiska är att både jag och Christer också börjar känna oss lite förkylda, så vi har en sjukstuga här hemma idag. Igår va kallt bra, konstigt.. 
 
 

Sovdags

Nu har jag nattat Elina så nu är det min tur att krypa till kojs. Får se vad dagen i morgon har att bjuda på förutom ett läkarbesök på morgonen för min del. 
 
Dokumentären var bra och jag hoppas att MÅNGA tittade på den så att folk lär sig se allvarligare på hundar och dess välbefinnande. Det är inga leksaker som man kan behandla hur som helst som vissa verkar tro. Man blir så ledsen av att se alla fina som far illa. :(
 
Nu säger jag god natt för idag så hörs vi i morgon igen, pigga och glada förhoppningsvis.
 
 
Ibland är man bra snygg alltså!! ;) tjohoo... haha
 
 
 

Så skönt att sitta ner

Så nu har jag farit runt klart för idag. Har precis tagit en varm skön dusch och sitter nu i soffan och väntar på att mitt program ska börja. Har nog varit uppe och gått lite för mycket för min ljumske idag så lär ju få betala priset för det i natt. Så nu är det bara kloklipp och bebisbad kvar på min planering för dagen. Fast just nu sover lillan så vi får se om vi hinner med ett bad idag eller om vi kommer få skjuta på det tills i morgon. Kan ju börja ta tag i hundarnas klor så har jag det gjort i alla fall. :) 
 
Fy vad jag önskar att jag hade tredje delen av böckerna femtio nyanser nu... Typiskt!! Måste beställa hem dom till mig så kan jag läsa dom flera gånger. :) Längtar efter filmen som bara den också.
 
Lite bilder från dagen: 
 
På väg till kyrkan för sångstund
 
 
Alla bebisar tar en middagslur på baksidan hos Therese och Felicia
 
 
 Elina råkade visst somna i pappas famn när jag skulle till stallet <3
 
 
Finaste grå skötte sig exemplariskt idag på både tömkörningen och ridningen. Det blev även lite trav uppsuttet idag och Kicki var SÅ nöjd med henne! :) Och jag kände mig stolt över min fina häst!
 
 
 

Sångstund i kyrkan

Vi har haft en riktigt mysig förmiddag idag. Först gick jag och Elina till kyrkan och var med på sångstund som avslutning av öppna förskolan. Vi sjöng massa barnsånger och hon var helt fantastiskt duktig och snäll. Tittade sig omkring och tyckte nog att det var en väldigt spännande plats att vara på. Kyrkan ordnar jätte många bra barnaktiviteter. Hur bra som helst ju! :)
 
Sen efter detta så begav vi och fyra andra mammor oss hem till Therese och Felicia för lite fika i deras trädgård. Dom hade en jättefin tomt. Perfekt när man har barn. Gungställning, studsmatta, härlig altan och en typ paveljong så man kunde sitta ute men ändå kan undkomma den starkaste solen när det är fint väder. 
 
Har även klippt gräset få framsidan och dammsugit lite snabbt här inne. Måste fasiken bättra mig på städfronten alltså. 
 
Så nu blir det en eftermiddag i stallet innan jag ska bänka mig framför tv:n och titta på dokumentären "hundens sämsta vän" som går på kanal 4 klockan 20 ikväll. Ska klämma in kloklipp på hundarna här hemma också och ett bad med Elina. Men det ska nog gå bra. :) 
 
Elina får vara hemma med pappa medans jag åker till stallet. 
 
 
 

Onsdag

Idag började vi dagen med en tur till babycafét och träffade de andra bebisarna å mammorna. :) Alltid trevligt tycker jag. Christer hängde också med och var den enda pappan där idag. Efter detta åkte vi hem och åt lunch för att sedan fortsätta med lite mer fika hos kollegorna på jobbet. Jag har även bakat en hallonkaka med vaniljsås å nu så här på kvällen när man ska gå och lägga sig känner man att man borde nöjt sig med en bit istället för två. :)
 
Alltså jag måste verkligen ta tag i min kropp snart. Den går bara under mer och mer för varje dag som går. Får inte äta massa sån här skit egentligen. Inte nu så länge som vikten inte vill som jag vill i alla fall. Men var är min självdisciplin och motivation??? Inte lätt att hitta motivation när kroppen bara pajar hela j*vla tiden som gör att man INTE KAN göra ett jäkla piss. 4-5 Veckor kvar minst innan jag får börja känna på lite lyft och ansträngning.
 
Vi har även idag beställt inbjudningskort och fixat ett datum för dop också. Så nu ska vi bara vänta på att dom kommer så vi kan börja skicka ut dom. 
 
På tal om nåt annat så vill lillan absolut inte sova just nu. Hon sitter hos Christer och snackar som bara den. Ganska högljutt också så man ska nog vara glad att man inte bor i lägenhet nu för då skulle vi nog få klagomål om en störig bebis. :) 
Ska sätta igång hennes favvolåt nu och hoppas på att den gör henne lite trött. För jag vill verkligen sova själv nu, mina ögon går typ i kors. I morgon blir det sångsamling i kyrkan som sommaravslutning av öppna förskolan samt mer kaffedrickande med min mammamaffia. 
 
 

Dagen igår

Alltså... Jag har verkligen inte hunnit blogga nånting då en söt liten tjej vill ha all uppmärksamhet som bara finns. Samt att det blev två stallbesök. Så blir det ibland. :)

Berättade ju i alla fall på morgonen att Beauty skulle skos vilket gick ganska bra. Hon var lite stökigare den här gången än förra men med lite muta i form av en korg med hösilage så gick det smidigt.
På eftermiddagen så tömkördes och skrittades hon även uppsuttet av Kicki. Även detta gick smidigt med lite morotsmuta. Mutor är bra ibland! :) hihi..
Så i morgon ska hon eventuellt trava på henne också. För övrigt gjordes inte så mycket på dagen. Mest massa mys med Elina. <3



God morgon

Sitter i min ensamhet och äter frukost medans Christer och Elina sover vidare. Lillan var verkligen trött igår på kvällen. Somnade jätte tidigt och sover ändå fortfarande. Många intryck på föräldragruppen kanske.
Anledningen till att jag inte sover är för att Beauty ska få nya skor klockan 9. Så jag måste åka till stallet och möta upp hovslagaren. Får hoppas att hon är lika snäll som vanligt.
I eftermiddag sen ska hon tömköras och eventuellt ridas lite. Och även då hoppas jag att hon håller sig på marken så att Kicki vågar hoppa upp. Men senaste gångerna har hon ju varit snäll så vi hoppas att det fortsätter så. Är tråkigt att jag själv inte får göra nåt men antar att det bara är att gilla läget. 
 
Nu måste jag sätta fart..
 
 

Dagen lång

Hej hopp! 
Idag fick jag sovmorgon! :) Christer tog upp Elina i morse vid 7 så jag fick sova vidare. Så himla skönt!! Det var min första sovmorgon sen hon föddes. Även om det var jag som vaknade av att hon vaknade då så kändes det ändå så skönt att få somna om igen. Tack Christer!! Kanske ska jag väcka dig oftare och fråga om du kan gå upp?? Hihi... 
Jag behövde verkligen den starten, kände mig så trött.
 
Elina har nu sovit i sin säng i tre nätter i rad och varit jätte duktig. Lägger ner henne där när jag ser att hon börjar bli trött på kvällen och spelar sen hennes favvolåt på mobilen om och om igen tills hon till slut somnar alldeles själv. :) Hoppas verkligen att detta fortsätter så jag får sova i vår säng själv då jag får så mycket bättre sömn när jag kan röra mig i sängen och slipper bli så stel. Fast visst är det supermysigt att sova med Elina också men som sagt blir min sömn sämre då. 
 
Vi har idag varit på öppna förskolan på vår föräldragrupp. Jag gillar verkligen alla där! Så kul att man fått lära känna nya vänner och som har bebisar i ungefär samma ålder som lillskruttan. Vi har fikat, pratat och pysslat. Och äntligen har Elinas hand- och fotavtryck torkat också så vi kunde ta hem det idag. Dagens pyssel blev en midsommarstång! :) Känns som man blir barn på nytt när man sitter där och målar och trär pärlor över piprensare och så. 
 
Så här fint pyssel har vi gjort:
 
 
Vi har även haft äran att passa unge Challebanan idag och Zerah. Jaya hade möte på sitt jobb igen så då brukar jag ju ha honom. Hunden fick vi på köpet. ;) Charlie har cyklat, åkt rutchelkana (stavas???) och tittat på youtube på iPaden. Hundarna har busat ute på ängen som bara den. 
 
Kira ser så farlig ut när hon leker. Men hon och Zerah hade jätte kul. Och det känns verkligen extra kul när det är Kira som bjuder in till lek då hon inte brukar tycka om andra hundar förutom Mili. Fast det verkar ju gå bra om hon får lära känna dom när dom är valpar. Och kan ni fatta att stora Zerah endast är ca 6 månader på bilderna. Hon kommer bli STOR! 
 
 
 
Elina sover just nu i sin vagn och jag ska titta lite på tv tänkte jag. Har ju läst ut böckerna jag lånat av Emelie och väntar med spänning på att få låna trean. Måste köpa dom här böckerna så jag kan läsa om å om igen. Dom är ju så sjukt bra! Och jag ser verkligen fram emot när de släpps på film även om filmer aldrig brukar vara lika bra som böckerna. 
 
Bjuder på en bild på finaste Elina också från igår när hon låg på magen uppe på en kudde. :)
 
 
 
 
 

Härliga sol

Idag är en riktigt härlig vårdag! Nästan som sommar ute, solen lyser och värmen är underbar! Har tillbringat förmiddagen i stallet med lite tömkörning, långsam mockning, och pyssel med finaste grå. Det var Kicki som höll i tömmarna och vi började först inne i det "kokande" ridhuset då det var en bokad lektion på utebanan, men efter att den var klar så gick även vi ut dit. Hon blir verkligen så mycket mer okoncentrerad när man är där, men hon behöver lära sig det med. :)
 
 
Vi betade även lite gräs efteråt när hon var avsvampad och klar. Måste ju börja vänja in henne inför betet. 
 
 
Så soligt, grönt och härligt och hästen är ju så fin i detta ljuset! 
 
 
Väl hemma igen så myser jag med Elina som nu har somnat. En trött liten tjej som kan sitta själv i soffan! :) 
 
 
 
Ska nog passa på att vila lite jag me nu medans hon sover. Känner mig helt slut om jag ska va ärlig. För sen kommer My hit och då blir det kvällsmys för hela slanten med film och popcorn. 
 
 

Shopping :)

Efter hela dagen igår och hela dagen idag utan bloggande så kommer här ett inlägg så här på kvällskvisten :) 
 
Idag har jag varit med mammorna i Haninge centrum och shoppat lite. :) UTAN Elina som var hemma med pappa under tiden. Så jag var den enda som inte hade bebis med mig. Kändes ganska konstigt men ändå rätt skönt när man skulle prova kläderna. Men självklart saknade jag min lilla skruttis. <3
 
Blev en del plagg men hade kunnat shoppa mer om jag hade orkat gå runt mer. :). Det blev i alla fall ett par jeansleggings (önskar att jag tog två), en turkos och en lite orange/korallfärgad pösig lång topp, ett blått och ett vitt pösigt linne i väldigt tunnt material, två vita baslinnen och två par skor. Till Elina köpte jag två par tights, ett hårband och två dreggeldukar. 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har haft en jätte rolig dag idag och det var verkligen skönt att få med sig lite nya kläder hem. Tack tjejer och bebisar! :)
 
Tänkte även passa på att berätta lite om dagen igår som också bestod av lite fika och träff på BVC för alla oss mammor och Christer. :) Känns så kul att vi kommer så bra överens. Känns som vi känt varandra hela livet trots att det bara är några månader. 
Läste även mycket i andra delen av böckerna som jag fick låna av Emelie, SHIT vad dom är bra! Fastar helt i min egen bubbla när jag börjar läsa. Vill typ inte sluta när man väl börjat. Och jag som inte ens brukar läsa i vanliga fall. 
 
Christer busade med Elina på kvällen igår :) 
 
 
Hon fick även ligga i sin hage som vi gjort för att hundarna inte ska springa över henne och titta på sin present som hon fått av Farfar med familj. :) 
 
 
Olika kläder på bilderna men så kan det gå om man kladdar ner sig ;) 

Tömkörning med min vackra

Ja nog är min häst vacker att se på! Som en dröm faktiskt. Synd bara att det tog en himla tid innan hon började koncentrera sig på det hon skulle göra idag. Kicki fick verkligen klura för att få hennes uppmärksamhet till sig. Det var ju hästar på ridbanan, rundbanan och stallplanen. VÄLDIGT svårt att koncentrera sig då tycker Beauty. :) 
Så idag höll vi oss till endast tömkörning och ingen ridning. Är ju ingen mening om hon är så på. Kan ju inte bli annat än pannkaka då. 
 
Tog lite bilder...
 
 
 
 
 
Kicki och jag har i alla fall gjort en liten plan nu under tiden som jag inte får rida så det känns jätte bra! :) 
Nu ska jag mysa med min fina dotter! <3

Mysdag

Mysig dag med alla mammor och Christer, det är vad vi har haft idag. :) nu däremot ska jag åka till stallet där Beauty ska bli tömkörd och eventuellt lite riden av Kicki beroende på hur hon sköter sig.

Känns så skönt att Elina var feberfri efter sprutorna igår. Har inte ens behövt ge Alvedon. Hon har varit pigg och glad hela dagen idag förutom en liten middagslur. Gulltjejen! Så roligt att se alla andra bebisar också. Alla är så söta!

Håll tummarna på att min fina grå sköter sig nu.


Utslagen liten tjej

Svettig i pannan ligger min lilla tjej i min famn och sover. Har lagt kuddar så hon inte kan komma åt mina sår och lyckas sparka till på ljumsken. Fy så hemskt det var att se henne få sina sprutor idag. TVÅ stycken dessutom! Usch fick verkligen koncentrera mig för att inte visa mig ledsen för henne. Kände hur jag fick tårar i ögonen när jag såg hur ont hon tyckte att det gjorde.

Längden har hon växt bra på, 60cm lång nu! Däremot vikten har planat lite igen. Vet inte vad jag gör för fel men det kan ju ha å göra med att vi fått ge ersättning i några dagar nu också så jag hoppas på en bättre ökning till nästa BVC besök. Hon är liksom lång å smal. Tycker jag sitter med tutten i munnen på henne hela tiden men ändå går hon upp så sakta. Vägde nu bara strax över 5.

Nu hoppas vi på att hon ska sova mycket så att hon kanske slipper känna av feber och smärta efter sprutorna. Har köpt hem Alvedon till henne för säkerhetsskull.


Sprutdags

Idag kommer bli en jobbig dag. Min lilla skrutt ska få spruta idag. :( åh hon kommer säkert bli jätte ledsen. Frågan är om man själv kommer lyckas hålla sig från att bli ledsen om hon kommer bli jätte ledsen. Kanske är det jag som kommer stå där å böla. Haha! Man är allt lite känsligare sen man blev mamma.

Tänkte även försöka ta mig ut till Beauty och pussa lite på henne ikväll. Christer får köra mig. Och detta är ju lite jobbigt eftersom jag inte kommer kunna göra nåt med henne. Men hon får lite kärlek och morötter i alla fall.

Nu ska jag borsta tänderna så är jag så gott som färdig med mig själv för idag.

Elina sover i sin vagn


God dag i värmen

Solen skiner och himlen är helt blå. Värmen är verkligen här nu! :) synd man inte får sola nu. Vi har precis varit och betalat för bilen som varit på verkstaden så nu är man 10000 kr fattigare. Och innan dess har vi varit på öppna förskolan en sväng på vår föräldragrupp. Christer va me eftersom jag bara kan sitta där å inte göra så mycket men jag målade i alla fall klart Elinas hand- och fotavtryck som är gjort i gips. Så fint!! :) så nu blir det till att lägga mig ner och vila då smärtan i magen och ljumsken gör sig väldigt påmind och jag börjar må lite smått illa. Ska knapra i mig mina smärtstillande och ta det lugnt resten av dagen. Ville ju inte att Elina blir lidande bara för att jag har ont så det är klart att vi tog oss dit idag så hon fick träffa sina vänner. Och jag me för den delen. Och Christer såklart :)
Ska fortsätta läsa i boken jag börjat på också. Man fastnar verkligen måste jag säga och jag brukar inte ens läsa i vanliga fall.

Så här fina blev Elinas avtryck. :)


Ännu mer besök :)

Vid middagstid kom Taki och Marie förbi med pizza och käkade med oss. :) mmmm vad gott det var! Och väldigt trevligt med mera sällskap. Vi har babblat massor (jag i alla fall), kollat hockeyn och dom har även gosat med Elina! Man får mycket uppmärksamhet när man är så liten och söt som hon :) hihi..
 
 
 
Elina har massor att berätta för Taki <3
 
 
Men nu har dom åkt hem och det är dags för oss att gå och sova. Vi hörs i morgon igen :)

Fina vänner

Tänk vad fina vänner man har! Först har jag fått fina sms av Elina från min mammagrupp, sen kom Linda och lilla Ella förbi med dessa fina. 
 
 
 
 
 
Hur gulligt som helst! <3 Tänk vad fint att ha vänner som bryr sig när man själv mår dåligt eller har ont! 
Och inte nog med detta så kom även Emelie och Daniel hit en stund dom med för att kolla hur jag mådde och då lämnade även Emelie dessa..
 
 
Så nu kan jag sysselsätta mig med mer än tv och iPad. :) Tack snälla ni!! Det betyder massa!!
<3<3<3

Sovtajm

Hjälp du har jag tagit av plåsterna och duschat å sen satt på nya. Såg ganska äckligt ut på mittensåret. Allt är väldigt svullet och rött just nu men det kommer nog lägga sig om några dagar. Men man kan ju inte tro att det är ljumsken som dom lagat när man tittar vart snitten är. Men så är det när man använder titthålskirurgi. Det var ju därför jag inte fick operera medans jag var gravid, och självklart för narkosen också och alla mediciner.
 
så här ser det ut utan plåster
 
 
Men nu är jag omplåstrad igen och ska gå och sova med min lilla groda. 
Så jag säger god natt!! 
 

VINST!

Japp Sverige VANN och jag tror stenhårt att det berodde på vår fina hejarklack här hemma :)
 
 
 
Nu har jag äntligen fått börja amma igen och jag tror att lilltjejen blev ganska nöjd då hon började prata som bara den efter att hon ätit. :) så söt så.. Nu däremot sitter hon och läser bok med mormor. Samma bok om å om igen. :) 
Försökte ha henne i mitt knä men det gör SKITONT så fort man kommer åt magen så mormor fick läsa istället. Elina ser nöjd ut ändå. 
Christer har åkt iväg på personalfest och kommer inte hem förens i natt. Hoppas dom får trevligt! Önskar att man kunnat vara med en stund.
 

Hockey

Nu har två perioder varit av hockeyn mellan Sverige och Finland. Vilka tror ni vinner?? Jag är egentligen inte intresserad men ligger ju där jag ligger och hör Christers kommentarer och hur han lever sig in i matchen. Elina hejar också med honom! :) 
 
 
 
och så lite pepptalk innan sista perioden.. Hihi
 
 
Dom har helt enkelt en hockeydag tillsammans. :) 
Fast Elina började bli trött nu efter pepptalket så hon tar en powernap nu under reklamen, och kanske lite längre ;) 
Men Kira har hakat på klacken här hemma istället! :) 
 

Hungrig men trött

Det är min lilla tös det och jag känner mig så maktlös som inte kunde lyfta upp henne å trösta när hon vaknade här bredvid mig och var ledsen. Kan ju knappt resa mig själv. Fick ropa på Christer som fick lyfta upp henne och fixa mat till henne. Nu har hon somnat om i hans famn. Det räckte inte med min tröst. Hon ville bli upplyft och kramad. Jobbig känsla... :( 
Får så snällt titta på. Tur hon har sin pappa och mormor nu när jag inte kan göra så mycket. 
 

Aj aj aj

God dag, god dag!!

 
Ligger i soffan som en klubbad säl och tycker lite synd om mig själv. Inte så mycket för att det gör fruktansvärt ont utan för att jag missar massa mysig tid med världens finaste lilla människa. Min lilla gåva Elina som jag älskar så himla mycket så det är obeskrivligt. Hon har det bra med sin pappa och har precis fått en ny blöja. Dom på sjukhuset sa att dom ville kidnappa henne från oss eftersom hon var så underbart söt och glad under HELA dagen där. Pratade och skrattade åt alla och charmade in sig. Hon hade verkligen bra tålamod där. Min lilla ängel. <3
 
Tänkte snart försöka äta lite lunch tror jag. Är egentligen inte så hungrig. Känner mig mest lite nere och har ONT!  Kan typ bara ligga helt stilla om det ska vara lite lindrigare smärta. Men nu kan det bara bli bättre. 
 
Ingen ridning på minst 6 veckor heller. Typiskt!! Men men.. Kommer fortsätta tömköra med sadel på så fort jag känner att jag kan. Måste nog kunna gå ordentligt själv först. :) Har jag tur kanske Kicki vill hjälpa mig lite till även om jag kanske inte kan assistera så mycket. Det svåraste är ju egentligen att få någon som vill och vågar rida henne lite men hon kan klara sig utan annars. Sen är det ju sommarbete snart så då blir det ändå lite slappare. Men ska hålla igång musklerna från marken som sagt. 
 
Nu ska jag sno en liten Elina som precis somnat efter blöjbyte och lite mat. Hon ska få ligga här bredvid mig, för det kan ingen hindra mig från! 
 
Så här fin och svullen är min mage nu. 

Nu är det dags

Nu sitter vi i bilen allihopa för att åka och släppa av mig vid sjukhuset. Lite pirrigt och jag har redan separationsångest för att lämna Elina. Just nu sitter hon och pratar för fullt med sina ringar och sin boll som hänger i bilstolen. Så gulligt!! :)

Håll tummarna att allt går bra!


Nu närmar det sig..

I morgon är det dags! Då blir det operation av min ljumske. Har fått tid halv 8 på morgonen och ska då vara på fastande mage och nyduschad. Är inte ett dugg nervös för själva ingreppet men däremot hur det ska gå för Christer med lillfian. Känns riktigt jobbig att behöva vara ifrån henne hela dagen. Min lilla skruttis. Hur ska jag klara mig?? Får hoppas på att hon inte kommer vara alltför ledsen. Jag kommer i alla fall vara ledsen. 
 
Idag har vi myst ute på altanen en stund. Har passat på att mysa massor under dagen och bara tagit vara på all vaken tid med henne. Och även sovtid också för den delen då jag råkade somna med henne när hon skulle sova. Vilket resulterade i ett uteblivet stallbesök eftersom vi råkade sova lite för länge så tiden sprungit iväg. Men det var säkert välbehövt. Usch vad det känns jobbigt att jag ska vara borta en hel dag.. :( Och mina tuttar kommer typ sprängas eftersom jag inte kommer amma på hela dagen. Hoppas inte det hämmar mjölkproduktionen bara. Men det borde det ju inte på en dag. Kommer bli ett jobbigt hej då i morgon. 
 
ute på altanen och myser
 
 
 

Kvällen i stallet

Fy vilken härlig känsla jag fick idag!
Började med att tömköra med sadeln på utebanan. Och till en början var hon spänd och tittig och väldigt okoncentrerad precis som hon brukar när vi är där. Finns ju så mycket annat att fokusera på och hålla koll på tycker hon. Tömkörde i båda varven i alla gångarter och flyttade även rumpan utåt i båda varven lite då och då. Vill att hon ska börja trampa lite mer under sig och inte hamna på dubbla spår när hon travar, så att flytta rumpan är perfekt att göra då. Hon blir på så sätt mer balanserad och mjuk sen när hon väl får trava. Välter inte inåt som hon annars lätt gör i framförallt höger varvet. 
När vi hade gjort detta ett tag och jag tyckte att hon lyssnade bra så stod Camilla och Krizze och väntade på oss. Jag tog av tömkörningsgjorden som jag lagt uppe på sadeln så det går smidigt att bara hoppa upp på en gång sen. Satt upp och gav en morotsbit och klappade. Gick två steg, gav morot och klappade. Gick två steg till och ytterligare en morotsbit och klapp. Kände att hon var mer spänd här ute än vad hon har varit i ridhuset. Där har hon ju inte alls spänt sig nånting med nya sadeln när jag hoppat upp men tror att hon spände sig nu för att det var hästar att titta på och att vi var på utebanan där hon är mer spänd överhuvudtaget. MEN hon försökte inte bockà och hon gjorde inga dumheter! :-D spände endast upp ryggen ca tre steg. Jag kunde skritta på halvlånga tyglar utan att hon drog iväg. Så vi gjorde som planerat att rida två varv runt rundbanan i skritt och trav med Camilla och Krizze som sällskap. Och tänk, inte en enda bockning här heller! LYCKA!! Det var så härligt att kunna trava ute och faktiskt känna att man inte behöver sitta och vara beredd exakt hela tiden. Sist när vi red ut fick ja ju hoppa av för att hon var så dum men nu vet jag ju att det egentligen var sadeln som var dum och hon bara berättade väldigt tydligt. 
 
Ska fortsätta med min rutin nu i alla fall med att tömköra lite innan och sen ge morot efter att man suttit upp och sen även när hon gått några steg så hon känner att sadeln betyder någonting positivt. Vi får helt enkelt börja om lite. Men jag har all tid i världen på mig så jag har inte bråttom. Jag är bara glad att jag kan rida på henne nu igen och att hon verkar nöjd och tycker att det är roligt igen. Vi tar det lugnt och i hennes takt. Tänker inte stressa fram nåt moment. 
 
Med denna underbara känsla i själen men med en väldigt ond rygg ska jag nu duscha och sen sova med min lilla skruttfia. 
 
Fina Betty Boop
 
 
och min lilla skruttfia i sin pyjamas 
 
 
Hon är bara för söt!! <3
 
 
 

God morgon

Med en sovande liten groda är jag nu ute i det fina vädret på väg till babycafét. Idag vaknade hon redan vid halv 7 så jag förstår att hon är trött nu igen. Men hon brukar vakna lagom när vi kommer fram.

Idag blir det en lugn dag då Christer kommer ta bilen till jobbet. Tänkte låna mammas bil i eftermiddag så jag kan åka till Beauty.Får se om det bara blir tömkörning eller om jag rider lite också. Hon har ju varit super duktig de senaste gångerna nu med den nya sadeln. Känns jättekul! :) lite jobbigt bara att jag inte kommer få rida på ett tag igen efter fredag då jag ska opereras. Men men..

Nu ska vi gå in och träffa de andra. :)


kroppen är mer emot mig än med mig.. Suck!

Herre min skapare vad min rygg gör ont! Tänk att min kropp aldrig vill vara på min sida. På fredag ska jag ju operera min ljumske mot bråcket jag har där, ryggen värkar som bara den, läkningen efter förlossningen är inte helt okej än heller, är allmänt stel och öm i kroppen överhuvudtaget. Var ska detta sluta liksom? Kom knappt upp ur sängen i morse så nu börjar det gå utför känner jag med min rygg. Skulle behöva få lite muskler igen tror jag. Önskar ju att det fanns nåt mer man kunde göra åt mitt ryggproblem men alla läkare har ju gett upp så antar att det bara är att gilla läget och bita ihop när det gör ont.
 
Var ju hos MVC idag på efterkontroll och då fick jag ett litet svar på varför jag har ont ibland. Verkar som att läkningen har gått lite fel så nu måste jag kontakta en riktig läkare för det också. Känns som jag ränner ut och in hos olika doktorer och sjukhus hela tiden och tro mig, jag är inte en sån som bokar läkartid för minsta lilla utan andra brukar få tvinga mig. Mina handleder gör också ont och har ju gjort det till och från. Fast det beror nog mest på överansträngning från när jag jobbade.
 
Har passat Charlie en stund idag också och lagat en god middag. Helt otroligt att jag lyckades! :) STOLT!!
Nu hör jag hur lillan bara gråter och gråter från övervåningen där hon är med Christer så bäst att jag går upp och lägger mig bredvid.
 
God natt!!
 
 

Måndag hela dagen lång :)

God kväll!
 
Idag började hela familjen Säfström/Callias med att ta en välbehövlig sovmorgon. Till och med lilla Elina lyckades somna om efter att ha varit vaken TIDIGT! Tack för det! :) 
Promenerade en sväng med hundarna så dom fick göra sitt och åt sedan en lätt frukost. Rörde oss mot öppna förskolan vid strax efter 10 för att möta upp andra Elina och Ture. Vi skulle ha gått på kosläpp i morse egentligen men vi skippade det och valde att sova istället. Väl på öppna förskolan började vi grilla korv med de andra mammorna som hade varit iväg och tittat på kossorna med sina barn. Elina och Ture är ju ändå för små för att förstå vad som händer. 
 
Satt på en filt och myste i skuggan. Elina och Ture pratade och pratade men inte med varandra. Det såg ändå ut som om dom var ute på en date. En korvgrillnings/picknickdate! :) så himla söta!!
 
 
 
Efter att vi varit där en ganska lång stund gick vi hemåt för att hämta upp hundarna och gick på en promenad. Vädret var verkligen kanon idag och man blev riktigt varm. 
 
My kom förbi en stund och fikade och följde även med mig bort och hämtade Charlie på dagis. Sen när hon åkt hem så tog jag med mig Charlie till stallet där han fick rida på lilla söta Dexter. Alltså, vilken underbar liten ponny! En riktig guldklimp!! Så snäll mot barnen. Han travade lugnt och fint med Charlie studsandes på ryggen. Lyssnade jättebra på gas och broms. Charlie gasade och jag bromsade. :) Det var första gången som Charlie travade så det var kul. 
 
 
Vi har ätit middag som Christer fixat medans vi var borta och jag har även klippt ihop en film från 3:års testet med Mizz Marwellous i moviemaker.
Elina har även skrämt slag på mig när hon låg och sov en stund i sin vagn. Skulle kolla till henne när jag kände att hon var svettig i pannan. Petade på henne utan reaktion!! Ruskade henne lite lätt där hon låg utan reaktion!! PANIK!! Tog upp henne och ruskade lite till och då började hon sträcka på sig och sen när hon öppnade ögonen vart hon lite rädd och grät. Skyndade mig in och drog av alla kläder och blöjan på en gång. Shit vad jag blev rädd!! Hjärtat höll på å hoppa ut! Hon hade förmodligen blivit så varm trots att hon har legat helt öppet och luftigt Så hon vart helt slö. Från å med nu ska hon sova näst intill naken på dagen!! Har aldrig blivit så rädd innan. Hon var inte varm när hon somnade. Lilla hjärtat får inte skrämmas så!! :( 
 
Nu ska vi i alla fall sova för natten. Ska ha balkongdörren lite öppen så det kommer in frisk lugft hela tiden. 
 
 
 

Min söndag

hej! :)
 
Gick upp samtidigt som Christer i morse och startade dagen. Hade dock varit vaken betydligt mycket längre då en väldigt söt liten tjej låg och sparkade på mig och övade på att vända sig. Hon kommer inte runt än men hon kämpar som bara den. Vi valde att fortsätta vila en stund i soffan på en gång, kände mig nämligen mer död än levande. Christer åkte iväg till jobbet och slutar klocka 18.20. 
 
Charlie och Jaya har varit här en stund idag och kört med hans Blixten Mcqueen-bil runt i området. Hundarna har fått röja runt ute på ängen och den som var gladast åt det av mina hundar var Kira (!!?) Hon som egentligen inte brukar tycka om andra hundar lekte som bara den med Zerah. Mili var en liten surkärring som bara ville läxa upp Zerah så fort hon blev för vild.
Kul att se när dom racear över gräset i full fart. :)
 
Mamma och jag har även varit i port 73 och shoppat skor till Charlie och ett par till mig. Jag köpte även en Blixten Mcqueen-ryggsäck till Charlie. Dom där kläderna som jag behöver köpa till mig själv verkar inte vilja bli köpta för jag bara velar och velar. suck!! Haha.. 
 
Nu ska jag starta grillen och förbereda middagen innan Christer kommer hem och sen efter vi ätit ska jag till stallet. Funderar på om jag ska rida eller bara tömköra. Vi får se...
 
Lilla sötsötsaken har suttit i sin babysitter ute på altanen idag och haft sina nya kläder på sig <3
 
 
Och en från när hon sitter själv i soffan :)
 
 

Kläder....

Suck!! Jag har ju inga kläder att ta på mig. Måste verkligen åka iväg och shoppa till mig själv snart. Men just nu känns alla plagg så hopplösa. Kollade ju när vi var i Haninge centrum igår men det finns ju typ inga plagg som är smidiga att amma i. Svårt det där..
 
Skulle behöva förnya typ hela min garderob, ut med gammalt skit och in med nytt. Jobbigt när jag själv är så velig i affärerna bara. Skulle behöva en personlig assistent som bara slänger plagg efter plagg på mig som jag ska prova. Och någon som lär mig att vidga vyerna lite och kanske skaffa lite mer stil. Jag är ju så van att jämt gå i mjukisar här hemma så man har ju blivit lite av en luffare. :) Har bara så tråkiga kläder.
 
Nåja nu på middagen som vi ska till så får det duga med denna turkosa topp med ett långt linne under och ett par svarta tights. Älskar färgen på den! :)
 
 
Nu ska vi röra oss. Hoppas ni får en lika mysig kväll som vi!
 
 
 

Ridtravartävling

Idag har jag och Elina varit funktionärer igen på pay and jump och pay and ride borta på Högsta gård. Vi satt i sekretariatet och lite i cafeterian, byggde hinder och tog bort hinder. En något blåsigt dag men ändå väldigt trevlig. Synd bara att det är så få som har travare som är med. Det är ju liksom därför som vi ordnar dessa tävlingar så att folk med sina travhästar ska våga vara med och se det som en kul grej att träffa andra med just travhäst. Känns ju lite som att om inga med travare är intresserade så kan vi lika gärna strunta i att ha tävlingar och ta upp vår tid på alla andra hästar som inte ens är med i föreningen. Varför anstränga oss om ingen bryr sig??
Sen är det klart trevligt att andra är med också men det är ju inte syftet med ridtravarföreningen. 
 
Och för er som inte vet det redan så har jag ju haft en del travhästar innan Beauty och dessa hästar ligger mig varmt om hjärtat med dess otroliga temperament och samarbetsvilja. Alltid positiva och försöker alltid göra sitt bästa. Därför fortsätter jag och stöttar föreningen och dom som har travhästar som ridhäst. Det är fantastiska hästar men har ju tyvärr inte lika hög ridbarhet som halvbloden och därför köpte jag Beauty för att komma vidare. 
 
Jag och min ridtravare Beda Stursk 
älskad och saknad <3
 
 
 
 
Dagen har i alla fall gått bra och Elina har varit glad nästan hela tiden. Tur att man fått äran till en sån liten guldklimp till bebis!! 
 
 
 
Helt slut efter den långa dagen ligger hon nu och sover och jag ska snart röra mig mot Beauty för lite mockning. Hon får vila idag eftersom hon vaccinerades igår.
Sen ska jag hämta Christer på jobbet och sen ska vi vidare på middag hos hans kusin och flickvän. 
Bra dag och bra kväll! 
 
 

Tröttis

Nu är pappan hemma från jobbet så då är det dags för fredagsmys. Frågan är bara hur jag ska orka hålla mig vaken. Elina sover redan och jag är jätte trött. Kanske ska man passa på att gå och lägga sig?? Men å andra sidan är det ju ganska mysigt att kolla på en film innan också. Ögonlocken känns väldigt tunga så antar att jag bara kommer lyckas kolla en stund. Lite tråkigt med tanke på att vi inte hinner ses så ofta.

Jag säger i alla fall god natt med en bild på oss tjejer från idag. :)

 


Hemma igen

Nu har vi shoppat lite och varit ute hos Betty Boop. :) Blev ingenting till mig bara till Elina. Så söta små kläder det finns! <3 
 
 
 
Den här söta klänningen blev det och en till med små rosor på. Sen även en solhatt och ett par vita tights. Visst blev hon fin!?
 
Ska vara lite mer social med My nu men ville bara visa bilderna. :) 

God morgon

Nu har vi både vaknat och somnat om igen. Eller rättare sagt så har Elina somnat om i min famn. <3
Vi ska vänta in My som ska komma hit och umgås med oss och sen ta en promenad tillsammans med hundarna. Tänkte även åka iväg till något centrum och kolla runt i lite affärer. Elina skulle behöva en solhatt. Jag behöver byxor men lär inte hitta några. Skulle även behöva köpa lite tillbehör till Beautys sadel också. Men får se om vi åker förbi någon ridsportbutik. Har inte så mycket pengar egentligen så känns lite jobbigt också att behöva ta lite från sparkontot. 
 
I eftermiddag följer även My med till stallet och är barnvakt åt Elina medan jag hämtar in Beauty till veterinären. Idag är det dags för sista sprutan mot botulism. Känns som det har blivit mycket veterinärkostnader på sistone. Många extra utgifter runt Beauty på kort tid. Kan bara hoppas att jag lyckas sälja den gamla sadeln snabbt så jag får tillbaka lite pengar. 
 
Nu ska vi fortsätta vänta in My...
 
Jag och finaste lilltjejen nu på morgonen :)
 
 

Grillkväll

Kvällen blev bättre än jag trott. Lillsyrran, hennes kille, Myggan och hennes kille Marcus kom hit och grillade. :) Mmmm massa god mat och trevligt sällskap. Emelie skulle också ha kommit hit men hon ville passa på att träna dart också så då sa vi att vi ska ses en annan dag istället. 
Lillskruttan sover nu i sin vagn efter ett bad och lite mat. Sötaste lilla! Tänk att man kan älska någon så mycket! 
 
Mili ligger med sitt huvud i mitt knä och myser och passar på nu när inte Elina ligger där. Och Kira ligger själv i soffan. Dom fick smaka lite kött av Patrik så dom också skulle känna sig välkomna på grillkvällen. :) 
 
Nu ska jag bara vänta på att Elina vaknar till lite så jag kan bryta hennes blöja inför natten och natta henne och mig på riktigt uppe i sovrummet. Men först måste jag bryta sängkläderna. Nya, rena, kalla påslakan! 
 
Bra kväll helt enkelt! :)
 
 

Dagen idag

Hela dagen har snart gått och jag har i princip inte gjort nånting mer än att ha utsläppet i stallet i morse. Vilat lite i soffan, gosat med skruttfian, promenerat med hundarna och bara varit. Ganska skönt att inte göra nåt men man blir lite rastlös.
Just nu sover Elina sött i min famn. Hon är ju så söt! <3
Sen lite senare ska hon få bada i sitt badkar. Ska försöka få bort lite skorv som hon börjat få i hårbotten.
Jag själv tittar på Ullared och sen ska jag även bläddra lite i min tidning som kommit i brevlådan, läsa lite andra bloggar och fortsätta ta det lugnt.

Kvällen igår spenderades hemma hos Emelie med gofika. :) så mysigt. Så om det är nåt annat jag skulle kunna tänka mig att göra idag förutom att bara slappa hemma så är det att träffa någon fin vän. En väldigt mysig avslutning på en dag.
Sen att jag blev irreterad när jag kom hem igår när min kropp kom på att den var helt slutkörd, det är en annan femma. Fy vad jag får dåligt tålamod då.

Men vi får väl se hur kvällen fortlöper. Christer är i alla fall inte hemma.


Mockningsdags

Mera bajs idag :) haha
Sitter i mammas bil i baksätet på väg ut till Beauty igen för lite mockning. Hann inte med det tidigare då Corina och Annette hade andra grejer inplanerade. Verkligen SÅ snällt av båda dom att hjälpa mig idag! Så fina vänner man har alltså!
Och när vi ändå pratar bajs så hjälpte jag Corina att mocka några av hennes boxar tidigare idag också som tack för hjälpen. Och gjorde även höpåsar till hennes hästar. Tack tack tack!! :)

Lillskruttan har somnat å det ser ju så skönt ut. Hoppas hon lyckas sova tills vi kommer hem igen. Hon behöver det.

Själv känner jag mig också väldigt trött och det ska bli skönt me en dusch sen när vi är hemma igen efter denna varma dagen. Helt underbart med sol!

MEN en negativ sak idag (och alla andra dagar nuförtiden) är att jag glömmer saker och ting HELA tiden! Är så virrig och allmänt trög känns det som. Skyller det på sömnbrist och hormonrubbningar. :) Men jäklar va irriterande det är! Tror jag blir tokig snart!

Nåja, snart framme i stallet så bara att börja med bajsplocket så fort som möjligt. :)


JAAAA!

Inget fynd på röntgen av Beautys rygg!! Inte för att jag egentligen trodde det heller men jag ville vara på säkra sidan. Hellre en koll för mycket än en för lite.
Hon hade jätte brett mellan tornutskotten.

Det betyder att jag bara behöver byta sadel och sen om hon gör något dumt nån gång ibland så är det bara dumhet.
Och om hon börjar bråka som hon gjort nu ja då visar hon bara återigen att det är dags för ny sadel. En känslig häst som säger när nåt inte stämmer. Ganska bra egentligen eftersom man då kan "fixa" problemet på en gång innan det hinner gå för långt.

Har betalat Annika nu också så nu får Beauty den sadeln som jag ridit i nu i två dagar. Så nu är jag FATTIG!! Men hästen är ju nöjd så då får det va så ett tag.

Ska ta hem min andra sadel senare idag, putsa upp den och fota den. Sen hoppas jag att jag kan få typ 5000 för den. Den är ju endast 2 år gammal och använd max 15-20 ggr av mig så länge jag haft den i alla fall. Hoppas hoppas!!

En typisk grej som hände på vägen till Solvalla var att Elina bajsade ner hela sig själv och bilbarnstolen. Tjohooo!! :) haha.. Snacka om lyckat. Så den ska spolas av få stå och torka tills i morgon. Nu har jag bara torkat av den med våtservetter än så länge. Att det får plats så mycket bajs i en sån liten kropp, helt otroligt! :)

Nu ska vi vila här hemma innan vi ska åka och lämna bilen till Christer.


Go kväll

Nu är denna dagen slut och det är dags att göra som Elina, nämligen sova. :) Hon har varit ganska gnällig idag men vi gjorde ett besök hemma hos Ture i alla fall även fast hon helst ville klamra sig fast vid mig hela tiden och inte alls ligga själv på lekmattan med honom och Theodor som också va med.

På kvällskvisten har jag även ridit i hela 5 min på min häst också med tömkörning innan. Idag var hon också väldigt väldigt snäll. Kicki fanns där vid min sida också som stöd ifall nåt skulle hända idag med så det känns bra. Tror Beauty gillar denna sadel bättre. :) Det var så kul och kändes så bra idag! Nu hoppas jag bara på att röntgen imorgon inte visar något också. Men jag tror inte dom kommer se nåt. Det var säkert bara sadeln som spökade.

Nu ska jag lägga mig bredvid skruttfian och nanna kudden jag med... God natt!


Väntar

Sitter i soffan med Elina i famnen och väntar på att få gå och möta upp de andra. Funderar nästan på om jag ska börja gå och sätta mig någonstans i solen och vänta. Elina lär somna i vagnen så henne kan jag då parkera i skuggan bara. Så får hundarna vara ute i solen också. Eller så sätter jag mig ute på tomten. 
 
Bjuder på en bild på mig :) 
 
 
 

God morgon

Känns fortfarande bra från tidningen igår. Tänk att den lilla minuten som jag travade kan ge så mycket. Men idag är en ny dag och vi får väl se om hon är lika snäll ikväll. 
 
På dagen ska jag och Elina träffa de andra mammorna och barnen hemma hos mamma-Elina. :) Vi ska fika lite och snacka massa skit. Tänkte även gå en liten sväng i det fina vädret. Man får ju passa på att vara ute när solen är framme. 
 

Lycka

Nu är jag lycklig!! Har ridit min häst idag i en annan sadel och shit va hon var fin idag! :) Endast skritt och jättelite trav men ändå! :) MEN hon är fortfarande väldigt spänd till en början och har bocktendenser så man vet ju aldrig om detta var en engångsgrej eller om det faktiskt gav med sig enbart med sadelbyte. Hon var ju snäll med förra sadeln också innan så man kan inte vara helt säker när det gäller henne. Har i alla fall bokat tid hos veterinären på onsdag för en ryggröntgen. Jag vill vara på säkra sidan vad det gäller allt i vilket fall som helst så jag får svart på vitt att hon inte har ont eller att det är nåt som känns fel för hennes del. För om det inte finns nåt fel så vet jag det att hon bara har lite attitydsproblem ibland och om så är fallet så får jag börja säga åt henne lite mer på skarpen bara så hon lär sig hur man uppför sig. Men man vill ju inte gå på henne om det kanske är så att nåt spökar så därför tänker jag röntga ändå även fast det kändes bra idag med annan sadel.  
Jag tömkörde henne innan och tror att det var ganska bra också så hon kom loss lite redan innan uppsittningen. 
 
Tack snälla Kicki som var med och övervakade ifall nåt skulle hända! Och tack till Annika för sadellånet! Och om det fortsätter så här bra med denna sadel är vi mer än intresserade av att köpa den då den är till salu också. :) 
 
Sen vill jag även redan nu tacka snälla Corina och Anette som ställer upp och hjälper mig så vi kan ta oss till veterinären på onsdag med barn och häst och hela paketet! :) <3 guld värt!! 
 
STOR KRAM TILL ALLA ER! 
 
Nu ska jag kasta mig in i duschen innan min sovande lilltjej vaknar! Sen ska jag njuta av hennes gosiga närvaro och känslan jag fick på Beauty idag! Tänk vad en sadel kan ställa till det... 
 
 

Strömsholm

Igår åkte vi till Strömsholm med en 3:åring som skulle visas. Resan dit var katastrof för min del som hade en skrikandes Elina i bilen som var helt hysterisk den mesta tiden. :( Stressande som bara den. Så maktlös man är ibland.
 
Visningen gick bra på så sätt att hästen skötte sig och var väldigt snäll men dåligt pga låga poäng.. :(
Okej att hon inte fick så bra på dressyrbiten då hon fortfarande är väldigt markbunden men i hoppningen kan jag inte fatta varför hon fick så dåligt.. Hon hoppade ALLT! Utan tvekan, utan rivning och med ett jäkla lyft över hinderna. 130 utan problem.. Fanns hästar innan som både vägrade och skenade som fick högre poäng. Konstigt tycker jag. Men antar att halvblodsaveln är så ibland. Dömer ner hästen om den inte ser helt iögonfallande ut. Denna hästen är liten, 159. Ganska nätt i typen med lite lågt ansatt hals. Inte den typiska halvblodshästen man önskar i aveln kanske. Men vi såg alla att hon fasiken KAN hoppa!! Lite tråkigt men shit happens..
 
Hemresan var ungefär lika rolig som ditresan. Elina ville inte åka bilen och skrek som bara den till och från hela tiden. Kände bara att jag aldrig mer kommer vilja åka själv med henne i bilen så långt. Vilken pers alltså! 
 
Här är Mizz Marwellous när hon hoppade 130.
 
 
 
 
 

Ny vecka

Nya tag! Ska jobba mer med att försöka få upp humöret även fast det känns som att man är nere i en svacka. Det får bli mitt mål denna vecka. Ska starta det med att träffa de andra mammorna i min mammagrupp. Det brukar vara väldigt trevligt så där är det Inge fel på humöret överhuvudtaget. Där känner jag mig glad och inte så ensam. Skönt att träffa folk som känner lite lika i vissa lägen. Så kul att se alla små barnen också! 
 
Ska slappa lite framför tv:n innan det är dags att möta de andra. 
 

Gladfisen

Älskade lilla så glad man blir när man tittar på dig!
Världens finaste lilla skruttis!
 
 
 
 
 
Kommer alltid att älska dig!
 

En vacker dag....

Ska jag också bli fin igen... 
Få tillbaka min kropp någorlunda i alla fall..
Känna mig spänstig och fast..
 
En vacker dag när tiden tillåter..
 
 
Mr Muscle på gymmet. Tur att nån fortfarande är snygg i alla fall.. 

Funderar

Struntat i att blogga då jag inte haft nån lust överhuvudtaget. Ingen motivation alls. 
Har stundvis känt mig lite nere. Som i en svacka. Som jag skrev i tidigare inlägg att jag tappat mig själv lite. 
 
Idag har dagen varit lugn med promenader, vilat i soffan med Elina, hälsat på Corina som förövrigt tyckte att jag eventuellt borde röntga ryggen på Beauty för att vara helt säker. Hon tyckte att min beskrivning av hennes konstiga beteende på sistone verkade skumt. Så får se hur jag ska göra. Tänk om det är nåt galet?? Eller är det bara sadeln? Mina tankar grubblar ständigt på detta och det tär på mig. Känner mig så maktlös på något sätt. Vet ju att hon är ung och busig men hennes beteende när man ridit har som sagt inte varit nådigt. Vill ju inte "bråka" med henne om det råkar vara nåt som är fel. Från marken är hon ju en dröm så det är ju därför man börjar fundera. Även med sadel på är hon hur snäll som helst så länge man inte sittar på. 
 
Tänk tänk tänk.... Det är det jag gör. Vad skulle ni gjort?? Röntga eller inte?? En sida av mig säger ju att det inte är nåt fel och hon bara är väldigt busig och stirrig. Men en annan del säger att de borde vara nåt fel eftersom hon är så jäkla snäll i allt annat. Har liksom smugit sig fram mer och mer... Suck!! Blir inte riktigt klok på det här. Vill ju att min fina grå ska må bra och jag vill ju så gärna kunna rida henne snart. Längtar så det är olidligt! 
 
Från det ena till det andra så ska jag åka och heja på Corinas 3åriga häst Mizz Marvelous i morgon när hon går sitt 3 årstest på strömsholm. Hoppas på ett hoppdiplom! 
Hon är liten men naggande god!  :) 
 
Världens vackraste häst!!......
 
 
 
 
Beauty QRE
 
 

Hmm

Känns som jag inte hinner med mig själv.. Hinner inte vara i stallet så som jag brukar, hinner inte träna.. Har hur mycket ledig tid som helst men ändå hinner jag inte. Visst är det hur mysigt som helst också att bara vara mamma och få umgås hur mycket som helst med världens sötaste bebis och få se hur hon utvecklas, men ibland känns det som jag tappat mig själv på vägen. Idag är en sån dag. En dag där man bara är orkeslös. Klockan är redan 20 över 6 och jag vet inte när jag ska få tid till stallet idag. Ikväll tror jag.. Senare.. Gymmet får klara sig utan mig eller snarare tvärt om. Jag får fortsätta se ut som en degklump. Hängande löst skinn, bristningar, obefintliga muskler och äckliga celluliter på rumpan... Allt har förfallit och så är det nu.. Och kommer förmodligen vara så ett tag till. Ingen beach för min del i år. Kommer hänga på tomten och plaska i en barnbassäng typ.

Negativ stämning här ja vet men ibland måste man få vara lite nere.. Eller får man det? I dagens samhälle ska man ju vara sprudlande glad, alltid med ett leende på läpparna. Även fast mycket känns jobbigt ska man alltid vara på topp.

Jag är i alla fall glad att jag har världens finaste dotter och hon kommer alltid först. Så min fina grå får vänta lite ibland med att få uppmärksamhet men jag har INTE glömt henne. Tvärt om så tänker jag på henne konstant även fast jag knappt kan göra så mycket me henne för tillfället. Tur hon har sina hagkompisar och får springa i en stor hage hela dagarna.

Hoppas på ett lite gladare inlägg senare kanske. Ska försöka mig upp på topp igen.


Oväntat besök

I morse var jag såååå trött! Kroppen värkte och jag kände mig allmänt tung och orkeslös. Käkade lite gröt och gav mig ut med tjejerna på promenad. Tempot var i slowmotion och jag kände att varje kliv framåt kändes som tre bakåt samtidigt.
Mili var jobbig också och skulle skälla på allt och alla idag också så mycket fokus bara på att få henne tyst. Vissa dagar är hon bara så och jag vet inte varför. Så när vi väl kom hem igen kände jag mig ännu tröttare. MEN så ringde Emelie och hon kom även över en stund och fikade med mig och vips så kände jag hur det kom lite mer energi i min kropp. Tänk vad en fin vän kan göra! <3 Hängde även med henne till hennes jobb och var med henne där en stund sen.

Nu sitter jag på mitt jobb så Elina får hälsa på pappa. Hon hjälper honom med datafix! :)


Egot i solen :)

Åååååååh så skönt! 
 
 

Underbar dag

Med massor av härligt solsken har jag och Elina varit funktionärer på en ridtravartävling. Vädret har verkligen varit kanonfint och nu sitter jag faktisk ute på vår baksida och bara njuter. Hästar och ryttare var duktiga idag och jag kan ju inte sticka under stolen med att säga att jag blev bra sugen på att få rida jag me. Men den som väntar på nåt gott....
 
Christer ska vara på väg hem nu och när han sen kommer tänker jag sticka iväg och pyssla lite med Beauty. Fylla på mer torv och mata med morötter. Ska även åka och köpa mer blöjor. Det går åt en hel del vill jag lova! :)
 
Är så skönt att man äntligen börjar känna av våren, älskar solen!!
 
 
 
Min lilla fisgris var så duktig idag. Hon är verkligen snäll! 

Ännu mer otur..

Kom fram till stallet igår och började fixa Beauty så vi kunde tömköra lite. Ryckte manen lite också så hon skulle se lite mer välvårdad ut nu när jag hade tid till det. Tyckte sen när jag gick ut från stallet att hon verkade lite stel bak men tänkte att det mest var för att hon stått inne ett tag innan jag kom. Intalade mig själv att det inte var nått och tänkte att hon kunde få skritta fram lite längre bara. Sen började hon trava och då tyckte jag att hon såg lite ojämn ut bak i vissa steg, men tänkte även här att det är nog var för att hon spänner sig och går och tittar på allt runt omkring. Men nää.... Efter några få varv till så gav jag mig, hon är oren bak. Ingen inbillning eller enbart stelhet. Hon haltar! :( även om det endast var en liten markering då och då så är det ändå inte bra! 
Men jag hittade ingen svullnad, värme, sår eller nånting så antar att det kanske sitter högre upp. En sträckning eller nåt. Suck!!! 
 
Känns som det kommer dröja länge innan vi kommer igång ordentligt. Nu har det bara varit motgångar så fort man trott att man varit på väg nånstans åt rätt håll. Hoppas i alla fall på att detta bara är en lättare sträckning eller nåt så att hon blir bra snart igen. Först ryggen och nu det här.. Men efter regn kommer solsken eller?? 
 
Nu ska vi iväg och vara funktionärer på en ridtravartävling och titta när min kompis startar med sin häst. 
ha en fin dag allihopa! 
 
 
 

RSS 2.0