Min onsdag

Hej på er!
Började dagen med jobb 6-15. Jag och Yvonne va dreamteam som vanligt och körde alla varor tillsammans. Idag kom det nästan bara pallar med småplock så det tog sin tid för varje pall. Men tror vi hann med 9 pall eller nåt sånt innan öppning. Sen fick jag sätta mig i kassan 1 timme och vila kroppen lite. Dagen gick ganska fort och väl hemma från jobbet så tog jag och tjejerna en promenad på ca 45 min. Kändes ganska ruggigt ute så när jag senare åkte till stallet klädde jag på mig varmt. I stallet var Beauty lika söt som vanligt med sin gulliga mule som ständigt letar efter godsaker från fickor och händer. Borstade av henne och satte på selen för lite tömkörning. Hon skötte sig bra men jag hade önskat att jag fick med mig mer ryggverksamhet. Men det kommer väl. Hon var inte riktigt på träningshumör och travade mest och tyckte det var latjo lajban! :) när vi var klara med tömkörningen så hade jag bara allt annat fix kvar. Mockning, höpåsar, hinkar, vatten och sopning av golvet. Och nu kan jag säga att min kropp har gett upp. Nu gör det ONT! Nu vaggar jag fram. Nu tänker jag skynda mig att äta middag, duscha och sen lägga mig i sängen och bara slappna av. Kommer nog somna på en gång. Känns ganska jobbigt att jag får så ont av allt jag gör med Beauty. Blir liksom inte lika motiverande att göra saker då och så får man sen dåligt samvete för att man hoppade över passet som man planerat att man skulle göra. Som tur är så är detta under en begränsad period bara så det är väl bara gilla läget.
Säger god natt redan nu och bjuder på en bild från idag.


Gårdagen

Hann tyvärr inte uppdatera mer när jag kom hem från stallet igår då vi åkte iväg till Ikea. Och efter det så passade vi en liten gnällig Charlie. :)
Longeringen gick iaf bra och jag tog även fram några bommar som hon fick trava över så hon fick tänka lite extra.
 
 
Efter vi hade longerat så fick hon vara lös i ridhuset medans jag plockade bort.
 

Longerspöt var väldigt intressant..

 

 

På Ikea blev det mest grejer till lille bebisen. Lakan, täcke, kudde, påslakan, örngott, små handukar, en barnstol (den va så billig). Köpte även servetter och tog med oss info om olika garderobskombinationer. Kollade på ny säng gjorde vi också och hittade en som verkar bra. En med förvaringslådor under. Så vi får se när vi kommer köpa den.

När vi var färdiga där åkte vi och hämtade Charlie på dagis. Han och jag kollade på filmen spirít, hästen från vildmarken när vi kom hem och han satt som fastgjuten hela filmen. "Många hättar" "hättar pringe" Efter den vart han lite gnällig och var det till och från hela kvällen. Efter att han åkt hem så la jag mig i soffan och somnade med världens huvudvärk. Men överlag vart det en lyckad dag!

 


Kylig måndag morgon

Hej på er.
Sitter här med min gröt och har precis betalat räkningarna. Vaknade tidigt av mig själv så tänkte åka till stallet och longera min fina grå. Är ledig idag och Christer också så vi tänkte åka en sväng till IKEA sen. Då är det skönt att ha stallet klart. Han och hundarna ligger fortfarande och sover. Skulle varit mysigt att ligga kvar ett tag till men om jag känner mig själv rätt så kommer jag få sån himla huvudvärk om jag gör det så är lika bra att starta dagen på en gång. Kan ju alltid vila lite senare om jag blir trött. Det är det som är så skönt med att vara ledig. Man kan göra precis det man känner för. :)
 
Ha en fin dag alla!!
 
 

Svårt att hinna

Jobbar ju denna helgen så har svårt att hinna blogga. Full rulle hela tiden och efter jobbet är det ju stallet som gäller. Hoppas alla får en bra dag!


Mys i soffan

Nu myser jag ner mig med mina fina tjejer en stund innan det är dags att jobba. Gullhundar!


Snön är här

Som dom flesta vet så har det kommit lite snö i natt. Kändes väldigt kallt i stallet idag trots att det va lika kallt igår. Man inbillar sig nog att det är kallare än vad det är bara för att man ser snön. Nu är jag hemma igen i all fall och funderar på att sova en stund till. Mysa ner mig hos tjejerna i soffan kanske. Men först ska jag ta en varm dusch. Lutar åt att jag kommer bli tvungen att sitta i kassan idag igen. Det gör verkligen ont när jag går. Suck! Vill ju kunna göra mer nytta än så.
Tog en bild på vår snöiga ridbana.


Missnöjd ärta

God morgon.
Orkade inte skriva igår kväll då jag bara ville lägga mig i sängen så fort som möjligt å somna efter jobbet. Morgonen igår va ju hur bra som helst med tömkörningen, men sen kom protesterna från den lilla i magen. När jag kommit fram till jobbet och jobbat ett tag så började den trycka sig neråt så himla mycket så jag nästan hade svårt att gå för att att det gjorde så ont. Kanske för att jag sprungit på morgonen?? Han/hon trycker ju ner i vanliga fall också när jag bara går men det här va verkligen riktigt jobbigt. Fick byta till mig något extra kassapass då jag kände att jag blev så långsam på golvet och med att packa upp varorna. Varje gång jag böjt mig ner och skulle resa mig så högg det typ till i nedre delen av magen. Känner fortfarande av att den trycker nu på morgonen också så skippar nog att rida idag. Känns inge bra om jag riskerar att få mer ont. Ärtan vill nog helst att jag ska vara stilla tror jag. Men det är ju ganska svårt med häst, hundar och ett rörligt jobb. Hoppas i alla fall på att det onda ger med sig lite under dagen så jag slipper gå i slowmotion och som om jag skitit på mig. Annars blir det nog mer kassapass idag med. Verkar som att den lille inte tycker om när det "guppar" för mycket. Förstår nu alla andra gravida som säger att dom har ont för det är verkligen ren smärta emellanåt. Men antar att det är värt all smärta i slutändan. Kanske måste börja acceptera att min kropp inte hållet för att flänga runt som jag gör i detta tillstånd. Har ju en till bestämd åsikt i mig.
Nu ska jag åka till stallet och fixa allt. Hoppas jag håller mig på vägen med sommardäcken. Måste försöka hinna byta snart.
En liten bild på bestämdheten själv! :)


Tömkörning

Som planerat så tömkörde jag Beauty idag. Först en stund i ridhuset då jag ville kolla så gas och broms fungerade samt att hon kunde svänga och böja sig ordentligt. I början vart det lite protester men det gav med sig rätt snabbt. Höll henne även på en stor volt så hon fick trava men att jag kunde gå i mitten bara. Travade även runt fyrkantspåret sen och då fick även jag springa. När hon hade börjat slappna av ordentligt gick vi ut och travade längs grusvägen. Jag fick återigen springa och jag va den av oss två som kom hem svettig. :) Tror att Beauty uppskattade grusvägen. Hon travade på med öronen framåt och lyssnade jätte bra.
Sen efter tömkörningen fick hon några morötter innan hon fick gå ut i hagen. Mockade, fyllde på mer spån och fixade det sista och nu är jag hemkommen. Har varit ute med hundarna och ska hoppa in i duschen. Lyckad morgon helt enkelt!  
 

 


Torsdag morgon

God morgon!
Ska börja röra mig mot stallet där jag tänkte tömköra lite med Beauty. Känns kallt idag.
Kollade lite på lille ärtans grejer som vi har här hemma. Dom är så små och söta! Kläderna har vi fått från Christers bror. :) älskar tigertofflorna!


Slut för idag

Nu är det sovdags. Har spenderat större delen av dagen i kassan då jag haft lite ont idag så nu är jag trött i huvudet. Ska bli skönt att sova.
Säger god natt från både mig och tjejerna.


Snabba puckar

Nu ska jag skynda mig in i duschen så jag kanske hinner få i mig lite kaffe innan jag börjar jobba sen också. Har börjat få lite huvudvärk igen. Den kommer och går hela tiden.
Beauty mådde bra i alla fall så jag kan va lugn. Tog en bild på Mili och hennes kompis Tango nu på morgonen. :)


God morgon

Dag två på min stängningsvecka och jag känner mig redan trött. :) ovanligt va?! Ska snart kila iväg till stallet men lär inte hinna så mycket mer än att fixa allt idag igen. Det är det värsta med stängningsveckorna. Man måste gå upp skit tidigt om man vill hinna typ rida eller nåt innan jobbet. Och väljer man då att sova lite lite längre då hinner man inte då jag har en hund som inte kan vara i stallet och som då vill rastas och mysa lite också innan jag börjar jobba. Har nu 3 timmar på mig innan jag måste sätta mig i bilen och åka till jobbet och det är för kort för att borsta, rida, mocka, fixa mat/vatten, sopa stallgången, åka hem, gå på promenad med hundarna (eftersom Kira inte kan va i stallet), duscha, helst hinna äta nåt litet och sen åka till jobbet. Typiskt! Har redan dåligt samvete för att Beauty ska få stå idag igen. Inte för att jag egentligen tror att hon tycker det är så jobbigt. Hon får ju oftast lite extra godis i krubban då. Hade man inte allt annat fix i stallet så hade jag nog hunnit rida. Nu känner jag bara att jag inte ens tänker försöka skynda mig. För kommer inte hinna ändå. Tar det lugnt i stället och bara försöker göra det bästa av situationen.
Hoppas ni får en bra dag!


Vill ha

Nu är jag hemma från jobbet och har ätit och nu även lagt mig i sängen. Fick reda på en gård som är till salu som skulle vara alldeles perfekt för oss. Lagom stor och nära till allt. Utgångsbudet är 3600 000:-
Varför har jag inte dom pengarna??!! Usch jag ska inte titta på gårdar för blir bara så arg när jag inte kan få dom ändå. Men denna gillade även Christer då den låg så nära allt. Bara ett stenkast bort. Egen liten ridbana va det på tomten också. Tänk om man ändå kunde vinna pengar...
Här är den i alla fall på en bild från tidningen.


Ljusare och ljusare

 
Jag menar självklart min fina grå. Hon blir bara ljusare och ljusare och nu börjar hon även att bli lite lurvig. :)
Tog några bilder idag i lerhagen.
 
 
 
Här ser man hur ljus hon börjar bli i pannan. Nästan vit. :)
 
 
 
Kan man göra annat än att älska denna söta mule?! Man vill bara pussa den massa!!
 
 
Älskade häst!
 

God morgon tisdag

Har redan varit på MVC, i stallet och gått på en 45 min promenad med tjejerna. Nu väntar duschen och ett litet mellanmål innan jag beger mig till jobbet. Eftersom jag var tvungen att åka till MVC så fick Beauty vila idag med. Man hinner ju inte allt och för att få allt att gå ihop innan jobbet så fick hon bara mys i hagen med några äpplen. Min fina kelgris! Fyllde på nytt spån i boxen idag också så hon får det extra mysigt sen när hon kommer in.
Hon hälsar på alla läsare med en flirt!


Nehepp..

Blev visst ingen film då Christer va trött och tyckte det skulle bli för sent. Kan inte klandra honom för han får jämt stå ut med min trötthet och att jag inte orkar. Söta han!! Han ska ju ändå upp klockan kvart i 5 i morgon. Kollade istället på dokumentären om sköldpaddspojken. Alltid roligt när det går bra för ett litet barn. Vilken lycka och lättnad att bli av med "skölden".
Nu ska jag gå in i sovrummet till Christer och bädda ner mig bredvid honom. Sov gott allihopa!


ännu mera film

Nu blir det filmmys igen. Fast denna gången med Christer. Blir en komedi så man inte behöver tänka så mycket. Ska försöka att hålla mig vaken men kan inte lova något. Är så sjukt trött hela tiden. Vill bara sova.
Hoppas på mer energi i morgon när jag ska jobba.
Ha en fin kväll!

Träningssug och matlagning

Hemma igen och har börjat förbereda middagen. Jag tycker verkligen inte att det är kul att laga mat och är alltid lika spännande och se om den blir ätbar eller inte. Ett ont måste.. Suck!
Tänkte vänta en stund till innan jag börjar ordentligt så jag kanske lyckas bli klar lagom tills mamma och Christer kommer. Alltid svårt att bedöma tiden tycker jag.
 
Beauty mådde i alla fall bra. Gav henne lite äpplen innan jag åkte därifrån. Fick nästan lite dåligt samvete för att jag inte stannade längre men jag känner verkligen att jag vill utnyttja denna måndag till att bara ta det lugn och inte göra speciellt mycket alls. Har ju en 6-dagars jobbvecka framför mig. Stängning hela veckan så kommer jobba sent.
 
Från det ena till det andra så måste jag verkligen få till tiden sen så jag kan börja träna lite igen. Vet ju att det kommer ta mycket tid med den lilla sen också men jag gillar verkligen inte allt pluffs som lagt sig på min kropp. Och just nu när jag inte känner att min kropp är fit for fight så känns det inge bra heller att träna så som jag vill då jag är rädd att få ont. Promenerar gör jag ju men känns inte som att det gör någon nytta. Sen måste jag bli mer strikt och sträng med mig själv när det gäller vad jag stoppar i mig sen. Så svårt när man inte är så förtjust i nyttig mat. Är ju ganska petig när det gäller mat. Och jag kan verkligen inte tvinga i mig saker jag inte gillar heller. Det går bara inte. Är så sjukt imponerad av dom som klarar att hålla en diet och sen bara köra på det och verkligen klara det. Jag lyckas oftast i typ 2 veckor och sen skiter det sig. Blir alltid så himla sötsugen och framförallt så blir jag det om nåt jobbigt händer eller om jag är irriterad. Då sitter en chokladbit fint eller en cola. Visst jag har blivit så mycket bättre på att äta mat sen jag träffade Christer men det är tufft att ständigt ha detta sug efter saker som inte är nyttigt. Kan liksom inte riktigt jämföra en frukt med en godisbit. Men men.. Nu är jag där jag är och det betyder otränad till tusen. Och nu känns det som att jag kan få ta en chokladbit lite då och då för att kompensera det som gör ont just nu.
 
Nu matlagningsdags. Önska mig lycka till och håll tummarna på att det blir ätligt. :)
 
 
Tänk om allt som var nyttigt kunde smaka som en perfekt grekisk sallad.. Va lätt allt skulle vara då! :)
 

dagen fortsätter

Nu har jag och tjejerna varit ute på en 45 min promenad. Och känner mig fortfarande helt slut i kroppen. Ska åka iväg till stallet om en liten stund i alla fall men blir nog bara allt fix idag. Måste åka förbi affären också och handla lite.
Men blir bara det nödvändigaste då mina pengar är slut. Som vanligt vid denna tiden på månaden. Önskar att man hade vunnit på lotto eller nåt, tänk va skönt att inte behöva tänka så mycket på vad man har råd att köpa och inte. Måste ju försöka spara mer pengar också men är svårt när man har en häst som kostar massa. Kan ju inte jobba dygnet runt liksom även om det skulle behövas i vissa lägen. Är ju massa som måste inhandlas och fixas innan nya familjemedlemmen kommer också. Fast vissa saker är redan fixade. Men det kommer kosta mer pengar och jag måste se till så att det finns mer pengar att ta av. Klurig gåta där hur det ska lösas men det får det lov att göra till slut i alla fall. Allt löser sig har jag sagt till mig själv så då tänker jag tro på det. Allt ska alltid kosta så mycket.
 
Bäst att sätta fart så jag kommer iväg och inte fastnar framför en till film här i soffan eller grubblar så jag får ännu mer huvudvärk än vad jag redan har.
 
 
 
 
 

Trött måndag

Idag är jag ledig och hittills har jag inte tagit mig längre än från sängen till soffan. Känner att det nog blir en trött dag idag med massa film bara. Har huvudvärk och känner mig som spagetti i kroppen. Tur man har morgontrötta hundar som inte ens velat gå ut än. Dom ligger här å myser med mig. Vi har redan sett en film. Vi provar ju att ha netflix nu, väldigt smidigt måste jag säga. Finns ju hur mycket filmer som helst. Hade egentligen tänkt rida ut idag med Beauty men får se hur jag gör. Min kropp känns så trött efter en helg med både dans i lördags och stalltjänst igår. Så kanske borde ta det lugnt. Hon fick löshoppa lite igår så hon klarar sig nog bra utan ridning idag också. Men jag får se. Hon hoppade som högst 1,10 igår och vi provade även att ha en liten studs innan. Hon hoppade med glädje och sprang runt som en tok i ridhuset. :) så söt så! Och så DUKTIG!
Nä nu sätter jag igång en till film här tror jag. Så ska hundarna och jag mysa ett tag till innan promenad.


Huvudvärk, ridning och golden hits

Min dag startade tidigt då jag råkade somna i soffan igår kväll och sov i ca 4-5 timmar. Vaknade vid 7 idag fast drog mig till kl 9. Hade världens huvudvärk! Får jämt det på helgerna har jag märkt. Kanske är det för att jag vet att jag då inte har nån direkt press på mig och då släpper alla spänningar som jag samlat på mig under veckan.
Hur som så gick jag upp och åt lite yoghurt med banan. Sen åkte jag till Beauty och red en tur i skogen i regnet. Både hon och jag behövde ha denna mystur tror jag. Jag gillar att rida ut! Synd bara att vi har så få bra ridvägar. Önskar vi hade så som där jag stod innan med långa travslingor. Det hade varit härligt. Försöker i alla fall passa på att rida ut när jag kan vara i stallet när det fortfarande är ljust ute.
Efter stallet åkte jag hem och försökte vila bort huvudvärken vilket hjälpte lite grann i alla fall. Sen har min kväll spenderats med massa vänner till Christer då en har fyllt år och en annan ska fylla år. Vi åkte in till stan och käkade på Golden Hits och tittade på showen dom hade. Blir så avundsjuk på alla som är så duktiga på att sjunga. Vill ju också kunna! :)
Nu ligger jag hemma i sängen och ska sova. Christer är kvar där inne och dansar och har kul. Jag kände att jag måste vara lite pigg i morgon då jag har stalltjänst i stallet så jag drog tidigare. Men det var kul att dansa lite. Även fast man inte känner sig så graciös för tillfället. Vissa människor tittade på mig som att dom tänkte "va gör hon här? Gravid å allt" Är kanske inte på krogen som man brukar hålla till när man är på tjocken men jag vill ju också ha kul!
Nu ska jag ladda batterierna inför i morgon. God natt!!


En blomma

Undrar om Christer kände på sig att jag haft ont och lite jobbigt idag för när han kom hem hade han med sig en gullig blomma till mig. :) söta han!!
Nu måste vi bara hitta en kruka att sätta den i.


Trött, ont och allmänt off

Sitter hemma i soffan och väntar på att maten ska bli klar så jag kan äta lite innan jag åker till stallet. Har tillbringat den mesta tiden av jobbtiden uppe på en stege och satt upp massa julstjärnor som visningsexemplar. Har idag kännt mig väldigt glad efter gårdagens ridpass men även ganska off i kroppen. Ärtan har varit lite jobbig idag och gjort så det typ kniper längst ner i magen så den blir stenhård mellan varven. Vet inte om det är det som kallas för lite lättare sammandragningar men ont har det gjort i alla fall. Har fått stanna upp i det jag gjort för att det ska släppa. Därför sitter jag där jag sitter nu och bara försöker varva ner och ta det lugnt en stund. Vet inte om ärtan kanske har varit lite missnöjd under dagen när man stått och spänt sig uppe i luften. Hur som så kan jag ju inte påstå att graviditeten är så himla charmig alla dagar. Fast visst känns det även kul när man känner den lille där inne i magen. :) Man undrar hur han/hon kommer vara sen. Hur allt kommer kännas och så.
 
läskigt fortfarande. Idag blir det som jag nämnt tidigare endast gos och ryktning av Beauty och sen självklart alla måsten så som mockning, fixa höpåsar mm. Ser fram emot att försöka komma hem i hyffsad tid så jag kan lägga mig i sängen tidigt.
 
Har pratat om träning idag på lunchen och måste erkänna att jag faktiskt saknar det litegrann. Har ju helt klart blivit förändringar på min kropp nu.. Bild före graviditet och nu.... En vacker dag kanske jag är tillbaka där jag slutade.
 
 
 
 
 

Känslan var underbar

Igår var hon tillbaka. Min alldeles egna vackra grå såklart! Hennes gamla jag kom fram på ridpasset och känslan var så himla underbar. Hon var så mjuk och så lyhörd. Några småmissar här och var men det skyller jag på mig själv för. Kan inte vara lätt att ha en 7kg tyngre och dessutom vingligare ryttare på ryggen som inte ens kan hålla sig i rätt position i sadeln några längre sträckor. :) Igår ställde och böjde hon sig fint åt båda håll utan minsta tjaffs. Hon lyssnade på avbrotten nästan lite för bra till och med. Sötnosen! Galoppfattningarna tog hon på en gång och det blev rätt galopp. Hon körde inte upp huvudet av glädjen att få "springa" som hon annars har gjort lite då å då. Hon koncentrerade sig på mig kändes det som. Vi red lite serpentiner och även här så tyckte jag att hon lyssnade bra på halvhalter och omställningarna. Inget tjaffs för att det blev lite jobbigt. Hon har ju varit jättetjaffsig i några veckor nu så att det gick så bra igår gör mig så glad! Ibland blir man bara lite extra kär i sin häst och igår va verkligen en sån dag. Kunde somna med ett leende och en härlig känsla i kroppen. Längtar tills jag ska rida igen men idag får hon en välförtjänt vilodag med morötter och gos!
Blir ingen bild då telefonen inte vill samarbeta.


Vilodags

Har varit ute med hundarna nu i ca 40 min. Känner mig trött i kroppen efter både det och jobbet så tror jag lägger mig å vilar en stund innan stallet så kanske jag orkar rida eller tömköra. :) tömkörde igår och då va hon stundvis fin och lyhörd och stundvis lite tjaffsig och emot. Men får se vad jag gör idag. Beror på hur jag känner när jag kommer dit.


Hur ska jag orka?

Klev precis upp ur sängen och känner mig mer död än levande. Stel som en pinne är jag också som vanligt. Dagen igår vart som jag beskrev igår fullsmockad. Inte en lugn stund. Idag skulle jag nästan kunna göra vad som helst för att få ligga kvar i sängen hela dagen under det varma täcket. Börjar jobba klockan 6 och känner mig inte alls motiverad. Hela min kropp skriker SOOOVA! Framförallt ryggen. Men är väl bara att bita ihop och försöka se positivt. Nu ska jag försöka få i mig lite gröt så jag kanske får lite energi i alla fall.
Bild på Charlie och Beauty från igår. :)


ZzZzZzZz kaffe!!!!

Måndag idag och är på jobbet. Har lunch och ska precis dricka en kopp kaffe. Hoppas på att bli lite pigg. Helgen har varit fullspäckad så har inte ens ägnat en tanke åt att blogga. Hela lördagen bestod av tävling med ridtravarföreningen där jag var funktionär hela dagen. Och på söndagen så red jag först ut i skogen med Beauty och sen åkte jag till IKEA med My och hennes kusin Emelie. Vart ett billigt besök och köpte nästan inget alls. Åkte mest för att det är lite kul. Vi var även på bio efteråt och käkade massa popcorn. :)
Idag efter jobbet ska jag hämta Charlie på dagis. Vi ska laga mat, gå ut med hundarna, gå på en lägenhetsvisning med mamma och eventuellt ska han även få åka med till stallet en stund. Så även denna dag är fullsmockad. Kommer sova gott ikväll! :)
Hoppas er helg varit bra och att ni går en bra dag idag med!


Julen är här

Eller i alla fall på mitt jobb. Spenderade den mesta tiden igår åt att slå in kartonger med julpapper. Och i kartongerna ska julpappersrullarna sen stå i så att varje rulle får en egen kartong med sitt mönster. Detta var typ det jag fick göra igår. :) Satt även 2 timmar i kassan och plockade upp andra julsaker i en timme. Annars paketinslagning. Fick stå å lyssna på "mossmannen" som jag kallar honom oxå. (han ser ut som en) Han är egentligen en julgran som sjunger och dansar till jingle bells. Ganska söt måste jag säga. :) kunderna provar honom hela tiden så han står där och showar.
Nu ska jag försöka vakna till liv här hemma så jag kommer iväg till stallet. Är så sjukt trött och skulle helst ligga kvar i varma sängen och sova mera.

Bjuder på en bild på "Mossmannen"


Mammagrupp

I morse var jag på en mammagrupp. Kändes helskumt! Det var mest ett infomöte där man kunde ställa frågor och så om man hade några funderingar. Sen pratade vi lite om föräldrapenning och sånt som jag inte har någon koll på alls. Ska nog kolla upp det där lite bättre. Jag kan ju tydligen söka havandeskapspenning också eftersom jag har ett tungt jobb. Så jag inte förlorar några pengar om jag blir tvungen att sluta jobba tidigare än jag tänkt. Krångligt med alla papper som ska skickas. Men det löser sig nog. :) känns så konstigt liksom att JAG ska bli mamma. Helt stört!! Hahaha!!


Gårdagens ridpass

Efter att hovslagaren var färdig så tog jag upp Beauty till ridhuset. Började med att longera och tur va det. Hon gjorde världens bockserie så jag bara stod och skrattade så rolig hon såg ut. Hon är verkligen knäpp! :)
Sen efter att hon lugnat sig så satt jag upp. I början va hon spänd och ganska tjaffsig. Men efter ett tag så började hon lyssna bra. Hon var mjuk och lagom pigg. Hade lite svårt att få med yttersidan när jag gjorde lite volter och så men tror det för tillfället har me min egen taskiga balans att göra så är inget jag kan säga att hon gör fel. Är i alla fall nöjd över ridpasset och hoppas att nästa pass går minst lika bra. Enda jobbiga är att jag får så ont i bäckenet efter när jag hoppat av. Gör ont att gå direkt efter. Nackdel med att vara gravid. Men hur ont jag än får så är ändå stunderna på Beautys rygg värt det! Min fina grå!


Skor på alla 4

Japp, idag kom hovslagaren ut och skodde min vackra. Blev fina fötter runt om. Första gången med bakskor och hon skötte sig riktigt bra. DUKTIG häst! :)


Gårdagens hoppning

Hoppningen igår gick bra för Jenny och Sammy. Han är en duktig liten häst. Vi satte upp en lätt kombination, ett rättuppstående på andra långsidan och ett plankhinder på diagonalen så hon kunde träna lite på att hoppa bana. Filmade även lite med kameran då alla bilder som jag tog vart så suddiga och allmänt jätte dåliga.. Får se om jag kan lyckas ladda upp filmen om jag får hjälp av Christer någon dag. Är ju totalt otekninsk själv. Tror att jag skulle behöva en bättre kamera. Den här är verkligen värdelös på att ta bilder i rörelse och i ridhus. Tråkigt med tanke på att det är en full HD kamera. Men jag kanske bara är en väldigt dålig fotograf och det skulle nog underlätta om man förstod sig på alla olika inställningar.
Hur som så bjuder jag på några bilder som togs efteråt och en när hon skrittade förbi mig.
 
 
 
 
Tror nog att Jenny var ganska nöjd efter träningen i alla fall. :) och Sammy också!

äpplen i massor

 
Innan jag åkte till Beauty igår så svängde jag förbi hemma hos Magda och hämtade upp massa äpplen som hon ville ge till Beauty. Väldigt omtänksamt av henne och Beauty blev så glad. Mumsade i sig några stycken på en gång.
 
 
 

God morgon

Idag är det jobb från 6-14.30 som gäller. Får gå en halvtimme för tidigt då hovslagaren kommer ut till stallet.
Nu är det bara att börja köra!!
Wiiieee!! Eller inte... :)


Natti natti

Dags att nanna kudden nu. Uppdaterar i morgon om hur det gick på Jennys hoppträning idag. Nu är jag bara trött och mätt. Vi käkade hemmagjorda hamburgare till middag med majskolvar och broccoli vid sidan om. Christer hade glömt att jag åt hamburgare till lunch så jag fick äta samma två måltider i rad. :) Men gott var det så jag klagar inte. Får väl se hur mycket den lilla ärtan ska röra på sig nu när jag lägger mig. Hoppas att han/hon är lite lugn. God natt!!

Tröttis igen

 
Igår kväll när jag och Christer kom till stallet så va Beauty så trött. Hon ligger ner och vilar ganska mycket nu så tror hon kanske är inne i nån växtperiod eller nåt. Men hon är ju bara sååå söt och kelig när hon ligger där i sin box.
 
Bilder från morgonen häromdagen
 
 
 
Bilder från igår kväll som tyvärr vart lite suddiga
 

Hemma igen

Sitter nu i soffan igen efter att ha gått promenad nummer två. Följde Magda hem så hundarna fick gå en sväng till. Hon har visat lite bra att veta sidor på internet som jag kommer ha användning för nu när vi ska få en bebis. Vi käkade hamburgare och bara snacka. Lille Vincent var jätteglad och helt fascinerad av akvariumet här hemma och fiskarna. Han fick även sitta på Charlies Nalle Puh bil som ger ifrån sig roliga läten och sånger.
Helt konstigt att vi kommer ha en sån där liten här om mindre än ett halvår.
Nu tror jag minsann att jag ska passa på att lägga mig här i soffan och vara slappa en stund innan jag beger mig mot stallet. Är ju inte så ofta jag får sådana tillfällen så bäst att passa på.
 
 
 
 

längesen igen

Har helt enkelt inte haft tid eller ork att blogga dom senaste tre dagarna. Har jobbat och haft fullt upp. Inte haft någon ro i kroppen att bara sätta mig framför datorn. Men idag är det måndag och jag är ledig. Ska träffa Magda och lille Vincent om en stund. Sen ska vi gå promenad med hundarna och äta någon god lunch tillsammans. Efter det sen får vi se vad vi hittar på. Ska bli trevligt iaf att få umgås med lite vänner. I eftermiddag kommer jag hjälpa Jenny att bygga hinder som ska tävla sin häst i hoppning på lördag så vi ska ta några språng idag med honom. Sen blir det att åka till Beauty och ta hand om henne också. Fullt upp idag igen alltså. :)
 
För en gångs skull tänker jag bjuda på en egobild som jag tog nyss.
 
God morgon!!
 

Höstfärger

Nu börjar hösten komma på riktigt med fina färger på löven.


Dagens ridtur

Idag så hade jag planerat att jag skulle rida så när jag kom till stallet började jag borsta Beauty på en gång. Hon hade inte rullat sig igår som tur var så det gick ganska snabbt att få henne klar. Började sen med att gå runt utanför ridbanan så hon fick skritta fram. Sen longerade jag då jag ville att hon skulle börja slappna av då hon varit ganska tjaffsig och spänd några gånger innan nu. Sen när hon började slappna av så hoppade jag upp. I början av passet gick hon stundvis jättefint och stundvis va hon jätte stjaffsig! Hon har typ fått för sig att allt är jätte jobbigt och blir då jättespänd och försöker typ dra tygeln ur händerna och springa och slå med huvudet. Detta är något hon börjat med för någon vecka sen och är ett beteende som måste tränas bort. Idag låtsades jag som att jag inte kände vad hon gjorde och brydde mig inte om det så mycket. Koncentrerade mig bara på att driva henne framåt när hon började tjaffsa emot och sen bara berömma när hon slutade tjaffsa av sig själv. Vill ju inte bråka med henne. Efter ett tag så förstod hon att det inte var så farligt ändå att jobba lite och fick då lättare att slappna av igen och blev mer som sitt vanliga jag. Då kunde jag bara ta lätta tygeltag utan att det blev tjaffs på en gång. Hon gjorde även en fin galoppfattning åt vänster som är hennes svåra och efter den då så avslutade jag henne. Hoppas att hennes tjaffsperiod inte blir långvarig. Är inte så kul när hon har börjat med detta. Men det är väl lite så antar jag. Är det inte det ena så är det det andra. Och nån gång måste hon ju protestera. Hon har ju varit så snäll alltid innan. Men då var det lite mindre krav också. Nu börjar vi ju jobba mer med ställning och att gå på böjt spår och det är JOBBIGT! Längtar tills vi är förbi denna fas. Jag vet ju att hon kan och att det bara är en tidsfråga innan poletten trillar ner. :)


Jobbdags igen

Kommer till jobbet och möts av nybryggt kaffe och kanelbullar! Dagen börjar bra! Hoppas den här dagen går lika smidigt som igår. Men vi är ett bra gäng så det blir nog bra.
Lämnade en väldigt blöt och kall Mili där hemma nu efter att hon varit med i stallet hela morgonen. Kira va inte lika blöt. Men det ser ju ganska mysigt ut under filten.


Sooova

Nu säger jag natti natti för idag och går och lägger mig. Känner mig väldigt trött så kommer nog somna på en gång. Christer får passa hundarna ett tag till då dom fick ett varsitt ben att gnaga på för typ en timme sen och dom ligger fortfarande och gnager. Svårtuggade oxklövar. Kira kan ju ibland bli lite vaktig mot Mili annars så man måste hålla koll när dom har sånt där smaskens. Nöjda är dom i alla fall!

God natt!


3 timmar kvar

Bara att bita ihop och köra på. Snart ska jag käka lite mellis så jag klarar mig ändå tills stängning. Blir nog nån macka och en frukt. Måste ju skärpa mig lite med mina matvanor nu och faktiskt äta lite mat och inte bara godis. :)
 
 
Något som ploppat upp i mitt huvud idag under dagen är min fina travare Beda. Vissa dagar saknar man henne nåt fruktansvärt. Önskar ibland att man kunde spola tillbaka tiden och bara få uppleva alla stunder med henne en gång till. Jag vet att jag har en fin häst nu oxå men Beda kommer ändå alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Hon och jag gick i genom så mycket tillsammans. Vi kämpade på oavsett alla hinder på vägen.
 
Världens finaste travhäst!
 

Kvällsjobb

Jobbar 12-20.20 idag. Segt men tror ändå att det kommer vara ganska okej med tanke på att jag får jobba med min fina MU/mygga.. :) My och jag bestämde att eftersom vi inte jobbat ihop på så länge så ska vi ut och äta lunch idag. Ser redan fram emot det! Mmmmmmm gott!
Men nu blir det in i duschen för att göra mig klar för att åka.
 
Bjuder på en somrig bild från Rhodos så vi glömmer bort det dimmiga blöta väder vi har idag.
 

nytt täcke

Nu har Beauty fått sitt nya fina täcke på sig. Vi får väl se hur länge det håller sig rent. :) Inte särskilt länge om jag gissar rätt. Tog en promenad med henne så hon fick gå in det lite medans det var fint.
 
 
 
Min stjärna är sååååå fin så!!

bilder från igår

Igår var jag och Charlie i stallet tillsammans så han fick rida.
Han vart så glad när jag hämtade honom på dagis.
 
 
Han är ju så himla söt!
 
 
Charlie fick rida på en liten ponny i stallet som heter Mickey

Stallbesök med Charlie

Hämtade Charlie på dagis idag. Han blev så glad när han såg mig och ännu gladare när jag sa att han skulle få följa med och rida. Satte på ridbyxor, stövlar, mössa, fleecetröja och sen även en regnjacka. Väl framme i stallet så fick han låna en egen ponny som va lite mer lagom storlek än Beauty. Sen red han i ca 20 minuter! Ponnyn som han fick låna heter Micki och är en väldigt van ponnyridningsponny så han gick så snällt med lilla Charlie på ryggen. Så när Jaya hämtade Charlie sen så var han nöjd!
Tog lite bilder med mobilen men dom tänkte jag ladda upp i morgon då jag måste gå och sova nu. God natt!


Ledig måndag

Även fast jag e ledig idag så gick jag upp klockan 7 i morse. Käkade lite frukost och tog sedan en promenad i regnet me hundarna. Kira tyckte inte att det var så jätte kul direkt. Efter det blev det en godkänd bil på bilbesiktningen. Skönt!! Nu är det bara tuta och köra ett tag till då. Har även varit på hööks och köpt ett till nytt täcke till Beauty då hon lyckats ta sönder det andra redan. Ska försöka laga det men hon måste ju ha ett täcke under tiden så då blev det ett nytt. Köpte även en ny padd som ska ligga under sadeln med lite tempurkänsla. Blev lite hästgodis och benreflexer också. Efter turen dit så har jag även varit i stallet och mockat och fixat allt så att jag bara behöver åka dit sen och titta när Veronika ska rida. Ska nämligen passa Charlie sen så då är det skönare att ha allt klart innan så blir det inte så lång stund för honom i stallet. Tänkte att han ska få skritta lite på Beauty när hon blivit lite trött också. :) då blir han glad. Nu blir det lite mys med hundarna innan jag ska åka iväg och hämta lite hundgodis som jag beställt från hunddagiset.