Hej soliga dag!

Idag har vi lekbesök till Elina här hemma. Kusin Julian är här och dom röjer runt som bara den. Allt ifrån kojbygge till tågbanebygge, billekar, jagas ja fullt ös!

Jag har haft Evan och Christer har kört flera vändor till tippen idag igen så nu börjar vår baksida se mer och mer "ren" ut igen.

Barnen har ätit pannkakslunch ute och jag satt med min cournfilé, potatisklyftor och grönsaker UTAN sås.

Matteboken är öppen och jag försöker klura. Det går trögt, men det går i alla fall. Har svårt för logiken men det ska nog sitta snart om jag bara nöter på.

Däremot tar jag nu en liten paus från tänkandet då våra nya kapslar med fikade kommit.😋 Sitter ute med min hunk som käkar munkar. Ok jag har smakat lite😁 men sen får det vara bra.

Ska hinna räkna lite mer sen innan jag drar till gymmet och möter min nya bikini-fitness kandidat Nina. Yes vi satsar båda mot tävling 2017 så nu är det bara börja bygga igen. Heja oss!👏🏻💪🏻


Hela långa dagen torsdag

Denna dagen har känts väldigt lång faktiskt för en gångs skull. Annars brukar ju dygnet ofta ha för få timmar. Kanske det beror på min träningsvärk from hell, som gör mig så orörlig och stel. Har tränat med Ninatvå dagar i rad, först rygg/axlar och igår blev det ett benpass. Enligt mig helt klart den värsta träningsvärken.

Startade dagen med grötfrukost innan jag skyndade iväg till min mattelektion. Blev lite klokare på vissa delar men känner mig ändå rätt lost fortfarande. Men jag var taggad i alla fall!☺️

På lektionerna fattar jag ganska bra tycker jag men sen när jag ska försöka mig på uppgifterna hemma så får jag black out. Kommer inte ihåg nånting nästan. Jobbigt, men hoppas det ska släppa. Ska försöka räkna i morgon igen.

Mormor Jessie kom förbi med Harry idag äntligen. Min lilla hund, min tjockohuahua.😍(han är så tjock)☺️ Hann ju bara träffa honom i några timmar här hemma när vi kom hem från Kreta innan Jessie kom och "snodde" med sig honom hem till sig. Hon hade också saknat honom pluss att hon skulle ha Maja där, Janes lagotto. Så han har bott hos henne sen i måndags.

Lagade lite lunch och hinka i mig kaffe. Tröttheten slog till tillsammans med mer träningsvärk, aj!!😂

Sen har jag faktiskt ägnat mig åt lite trädgårdsarbete. Klippt häcken med min nya häcksax, klippt gräset på framsidan, rensat rabatten och sen sopat ihop allt och lagt ner i säckar som Christer åkte med till tippen. Han körde två vändor med massa annat skräp också. Baksidans gräsmatta får vara så länge. Måste ju ändå vända hela den för att få fint gräs där igen så det får bli ett senare projekt.

Efter allt arbete var det skönt att sätta sig en stund i soffan och mysa med lillprinsen. Mysis!😍

Christer fixade middagen och sen gick jag och Elina på promenad med Harry. Känns som vi hunnit mycket idag. Ibland är det bra att behöva bli upptvingad tidigt.

Behöver jag ens säga att jag känner mig helt slut nu. Blir nog sängen om en liten stund. Sova och ladda om för matteplugget i morgon samt ännu ett träningspass med Nina.
God natt!


Från det ena till det andra

Alldeles nyss njöt man av detta...

Från det, till att komma hem till det här...

Vilka kontraster!

Och även fast jag och Jenny satt ganska länge och försökte räkna i boken så hann vi typ ingenting. Vi båda är lite för tröga för att fatta utan att få en bra förklaring av läraren så i morgon ska vi bomba med massa dumma frågor.☺️ Matte är för mig skitsvårt så jag måste ta all hjälp jag kan på lektionstillfällena.

Annars idag har jag inte hunnit så mycket mer än att tvätta nån maskin tvätt och plocka undan efter Elina.

Ska krypa ner bredvid Evan och hoppas på en bra natt så jag är utvilad i morgon när jag och Jenny ska försöka oss på några mattetal till innan lektionen börjar. Har i alla fall fram tills kl 12 på oss. Då hinner vi även äta lunch och mata bebis innan lektionen drar igång sen 12.45. Ganska taggad faktiskt konstigt nog.👍🏻

God natt!


Plugg och träning

Med både en bra, nyttig frukost och sen en nyttig lunch så har nu denna veckan startat mot nya mål. Jag börjar plugga matte och ska även försöka bli bättre med både kost och träning igen. Minska på sötsaker men inte undvika helt.

Har sovit fantastiskt i VÅR egen säng i natt trots bebis som väckt mig. Jag känner en lättnad av att vara hemma igen samtidigt som min stress smyger sig på. Jag har många saker jag vill hinna med men måste prioritera om lite nu när min Mattekurs startat. Så inlägg från semestern med bilder och så kommer men det är inte prio ett att sitta med bloggen nu. Det gör jag när jag pausar en stund från matteboken.

Nu ska jag gå över till Jenny och sätta igång. Vi ska slå våra (o)kloka huvuden ihop och försöka plugga ikapp nu. Eller jag ska plugga ikapp och hon måste hjälpa mig komma igång. Har köpt det som behövs så nu kan jag inte komma undan. Kör bara kör!!


Först av allt idag vill jag säga TACK!

Att komma hem är alltid skönt, men igår var det helt underbart! Robin och Linda, mina idoler och förebilder när det gäller hemmet och att ta tag i saker har varit här hela veckan när vi varit iväg och fixat. Robin byggt och målat. Och Linda organiserat och städat/tvättat.

Att komma hem till nya fräscha rum på övervåningen som inte längre ser ut som "hej kom och hjälp mig" känns helt otroligt! Och att mötas av att allt ligger i ordning och att saker är sorterade, alltså tack!

Jag förstår inte hur ni gör eller var ni får er energi ifrån men jag önskar bara att jag var lika bra som ni. Bi är så jäkla bra!

Och det som verkligen gjorde mig extra glad var att det på en av väggarna hade kommit upp foton på barnen för första gången. Det har liksom inte gått innan pga vårt kaos. En liten fotovägg med ett jätte fint budskap. Rakt in i hjärtat!❤️

Några av bilderna kommer bytas då jag vill ha med Christer på bild också och sen kommer jag köpa ramar att sätta dom i. Men denna inpiration till att få det fint och att det faktiskt går här hemma. Tack!

Sen vill jag även säga ett superstort TACK till min mamma som har passat mina älskade djur Harry, Rafflan, Agda och alla små fiskar. Guld värt!!


Mätt och belåten

Nyss ätit en riktigt god middag med banana split till efterrätt, MUMS!

Snart går vi vidare och tittar lite i affärerna innan vi åker tillbaka till hotellet. Måste köpa en ny ryggsäck till Christer. Den han hade med sig gick sönder idag när vi råkade packa den lite för fullt med handdukar. Är super mätt så det kan vara skönt att gå lite innan läggdags.

Vi har även lovat Elina att om hon åt bra nu till middag så skulle vi gå förbi ett lekland här. Så det ska vi också hinna med innan läggdags så hon får busa av sig en stund. Hon åt faktiskt riktigt bra ikväll. Min duktiga tjej.❤️

3 hela dagar kvar innan hemfärd nu och även en halvdag på söndag. Ska passa på att njuta lite extra nu. Hörde att det regnade hemma i Sverige och att det var runt 12 grader. Burr!! Rena rama hösten! Måste nog försöka rensa min garderob när jag kommer hem och uppdatera med lite höstnytt. Får hoppas att jag har lite pengar över till det bara eller om jag får vänta tills nästa utbetalning av mammapengen. Har ju nästan inga kläder att ta på mig, och nu när jag börjar plugga matte så måste jag ju ha lite kläder i alla fall som inte är mjukisar.

Åhh nu kom dom in med en dessert "on the house" 😋 bäst att hugga in!


Evan gladskit❤️😍❤️

Jag har nog världens gladaste lille kille! Älskade lille Evan❤️

Bjuder på dessa nu när vi har wi-fi. Man blir ju så glad av att se denna lille killen stråla! Min gofis!


Wi-fi 😃😃👏🏻👏🏻

Heej och äntligen! Wi-fi på en strand idag, sweet! Vi har badat och solat hela dagen idag och till och med lille Evan njöt när han var i vattnet. Ljummet men ändå svalkande, sandstrand och långgrunt. Perfekt för Elina och mormor Jessie. (Christers mormor)

Vi har väldigt dåligt wi-fi där vi bor så det går typ inte att uppdatera. Appen hänger sig och bilderna jag vill visa blir inte uppdaterade.

Vi har i alla fall tillbringat alla dagar utom idag hemma vid poolen. På kvällarna har vi åkt både till Chania och till Platanias där vi var förra året. Just där vi bor finns typ ingenting, en liten miss när vi bokade. Så det är buss som gäller när vi vill göra saker.

Har ju berättat om den där hästen på ängen och hundvalparna. Igår såg jag även en ko som stod på exakt samma sätt som hästen, helt ensam. Dom har så skev djurhållning i detta land så man blir helt olycklig själv av att se på det.

Ikväll blir det middag på bästa restaurangen igen. Vi har bokat bord till klockan 19. Bra service, barnvänlig personal, ASGOD mat och mysig miljö. Åt där igår och förra året också. Alla har varit nöjda med maten inklusive Elina som är superkräsen.

Evan är mest glad hela tiden och Elina ganska gnällig förutom när hon är i vattnet. Där njuter hon och skrattar som bara den. Simmar runt med sina orangea armpuffar och vill att alla ska titta på henne. Vi har det bra även om jag längtar hem lite grann (typiskt mig). Saknar min lilla Harry.❤️

Nu ska jag läsa min bok, men innan det ta ett till dopp i det blå. Gäller att passa på när båda barnen sover siesta.


Bilderna från igår


Första dagen på Kreta

Igår när vi kom fram började vi med att äta. Jag var så hungrig så jag typ inte visste vart jag skulle ta vägen.😁 sen tillbringade vi lite tid vid poolen utan att bada. Det var molnigt och både jag och Elina var så trötta så vi till sist bestämde oss för att vila en stund. Skönt att få sova en stund efter att ha varit uppe sen innan 4 på morgonen. När vi sen vaknade så gick vi ut och åt middag hör i närheten. På vägen möttes vi av både små söta katter och det gulligaste som finns!!! Små hundvalpar!😍😍😍 inga gatuhundar då mamman satt fast i en kort kedja. Tyckte ändå synd om dom då hon knappt kunde gå någonstans och valparna kunde springa ut på bilvägen som låg precis intill.

Vi åt mat på en liten grekisk restaurant där Elina fick en supergod färskpressad apelsinjuice. Lyxigt!

Nu ska dag nummer två fortsätta med mer sol och även bad.

Lyckades bara ladda upp en bild då wi-fit är dåligt. Ni får se fler bilder sen eller när vi kommer hem igen. Får se om jag lyckas hitta bättre nät någon annanstans där vi är sen. Här på hotellet är det knappt att det funkar.


Mot Arlanda

Nämen god morgon! Svintidigt och vi sitter i bilen på väg till Arlanda. Nu blir det Kreta i en vecka tillsammans med Christers mamma och mormor. En veckas sol och bad väntar.

Kommer sakna min lille Harry som passas av min mamma. Kom även på igår kväll att jag glömt min medicin hemma. Suck! Vi som sov hos Lone i natt. Jaja jag får klara mig utan och hoppas på att jag inte får nån biverkning av att det blir ett "snabbt avbrott" man ska ju egentligen trappa ner. Men det går nog bra. Glömde ju ta med den till Skåne innan också och det gick ju bra.

Hoppas på wi-fi på hotellet vi ska bo på. Solen, here we come!


Bara lite lite kvar...

Nu är snart altanen helt klar. Bara pyttelite kvar som ska fixas i morgon. Ska bli så skönt att sova nu, är supertrött. Var ute på kvällspromenad med Harry för en stund sen och postade ett brev. Sen har jag plockat undan lite i vardagsrummet samt vikt tvätten som var klar. Massor att göra hela tiden, tar aldrig slut.

Nu måste man snart börja ladda om för vår resa också. Vi åker ju på söndag, till Kreta. Och jag känner mig helt off om jag ska vara ärlig. Men det blir nog bra när vi väl är på plats. Ska kolla på lite sommarklänningar i morgon och se om jag hittar någon som passar. Jobbigt det där att jag inte kommer i mina kläder nu ju.

Men nu säger denna trötta morsan god natt! Så får ni sova så gott ni med!


Hemma igen och altanbygget fortsätter

Vi kom hem redan igår vid 17.30 men då var det så mycket att göra så orkade inte kika in här. Tvätta alla resekläder, rensa i rabatten, slänga gammal mat som stod i kylen mm.

Idag har dagen gått åt till att hämta mer virke till altanen och sen har faktiskt jag inte behövt göra mer än att laga mat åt alla barnen och Christer och Robin. Grabbarna tog liksom över mitt altanbygge. Hmmm... Dom tyckte väl jag var för långsam eller nåt. Jaja ganska skönt att slippa stå ute i regnet. Dom har ju i alla fall haft hjälp av Adrian idag som hade stenkoll! ;) så jäkla cool liten grabb!

Verkar som att jag får hoppa över turen ut till lilla Mackan idag. Blir tyvärr för sent nu. Alltså jag är inne i en sjuk hästabstinens just nu vilket känns ganska jobbigt. Men får bita ihop och helt enkelt försöka tänka att jag har ju i alla fall min lilla hund, mina underbara barn och så får jag ju sköta om lille ponnyn lite då och då och det är ju faktiskt inte fy skam. 😊 Positiva tankar, positiva tankar.... Mitt sämsta ämne typ

Men men.. Nu ska jag sätta mig i soffan med en kopp kaffe och titta på film med alla barn.


Hästar idag

Idag har vi varit och hälsat på Sophie och Christians fina hästar och föl. Vi åkte till deras sommarbeten och hälsade och klappade. Så söta små föl!😍 och dessutom fanns där en liten shettis på 85 cm i en hage som Elina fick ta in och både borsta och rida. Lille Phenix på 3 vårar. Så förbaskat söt så man typ dör! Så liten och rund och go. Fick dessutom reda på att han var till salu, så det var nära att jag stoppade in honom i bakluckan på bilen innan vi åkte därifrån.🙈 Evan fick också sitta på lille Phenix.💕

Tack snälla för att vi fick komma och både klappa och rida!❤️

Vi har även varit i affären Bo Olssons som finns i Tomelilla. Handlade lite småsaker och några leksakshästar till Elina. Så nu har hon lite fler till sin samling. Och snart är det dags att sova. Barnen har redan somnat så det är bara vi kvar.


Första dagen

Då var första dagen avklarad här i Ystad. Vi har idag promenerad hem till min kusin Caroline och tittat på deras gigantiska hus på ca 600 nånting kvadratmeter och så har Elina lekt lite på deras tomt tillsammans med deras yngsta dotter Lycke. Sen lånade vi med oss Lycke hem till mormor och åt lite lunch för att sen fortsätta mot ett tivoli i närheten. Tjejerna hade superkul och har åkt massa och lekt här hemma efter det.

Självklart hittade Harry en plats i solen här på en gång. Han har legat där och spanat på folk som går förbi och skällt lite.😁

Efter tivolit tvärdäckade jag i soffan här. Helt slut verkligen. Så skönt att få sova en stund ostört och det är verkligen gott med riktig husmanskost nu efter en vecka med skräpmat under altanbygget. Vi har det bra med andra ord och nu ska jag gå och lägga mig. Barnen sover redan så ska krypa ner bredvid Evan och hoppas på en god natts sömn.

I morgon ska vi hälsa på Sophie och Christian en sväng, Beautys uppfödare. Ni vet den snygga skimmeln jag hade innan.


På väg

Sitter i bilen med drygt 2.5 timme kvar innan vi är framme hos min mormor. Lite gnälliga barn men ändå inte så farligt. Tur man tog med iPaden till Elina i alla fall.

Snart dags att stanna igen för kisspaus och lite godishandlande. Harry är så söt!😍


Altanbyggande på G

Alltså jag har slitit som ett djur denna veckan här hemma. Drog ju igång projekt "bygga altan." Så kul men också väldigt jobbigt och massa att tänka på. Det är tur jag fått massor med hjälp av Jaya med rivning, åka till tippen och slänga skräp, gräva bort schaktmassa, köpa material, bära och kånka mm. Och ännu bättre också att vi fått proffshjälp av Robin som skrivit lista och ritat instruktionsbilder på datorn av vad som behövts inhandlas samt hur det ska se ut och gå till steg för steg. Sen har han även kommit varje dag och kollat hur allt går så det blir rätt samt varit här hela dagen idag när jag stod själv och hjälpt mig att både gräva plinthål, mätt vart allt ska sitta, turats om att både borra, skruva och hålla. Har även fått hjälp av min fina vän Nina i onsdags att rensa och slänga massor av grejer. Alltså vilket team!!

Och lagom när det roliga jobbet började idag när allt förarbete var gjort kom Christer hem och kunde hjälpa till medan jag fick gå ut och käka med Jenny och Nina. Han fick skruva massa reglar. Fusk ju!! Men även om denna vecka varit sjukt slitig så har jag tyckt att det varit väldigt kul. Är roligt att få vara med och skapa någonting nytt. Och alltid lär man sig massor på vägen. Aldrig tidigare hade jag trott att JAG skulle få för mig att bygga en altan. Men nu är det inte mycket kvar innan den, min alldeles egenbyggda (med hjälp) altan står färdig! Galet ju! Är faktiskt stolt över mig själv! Och stort tack till min snälla mamma som passat barnen här hemma hela veckan så jag har kunnat jobba. Jag gillar att snickra, så himla kul!! Vill lära mig mer!!

Här kommer lite bilder från hel bygget hittills.

Efter det här momentet fick Christer hoppa in. Och när jag kom hem från middagen så såg det ut så här när dom avslutat för dagen.

Och söta Linda hade dammsugit inne så all sand försvunnit från golvet samt plockat undan alla leksaker efter Elina.❤️ Alltså alla ni som bidragit i detta projekt på ett eller annat sätt vare sig det gäller bygg/städ// eller barnpassning, ni är fan bäst!!💕💕💕 TACK!

Och nu ska jag gå och lägga mig för att i morgon styra bilen ner till Skåne, till min mormor och min moster som jag inte träffat på två år. Så bygget tar här en liten paus i några dagar. Fan vad vi är bra! Kärlek till er alla!❤️


Slitigt värre

God morgon!
Vilken dag det vart igår. Först på schemat var att skjutsa Jaya och Charlie till Arlanda då Charlie skulle flyga upp till Boden själv och där möta upp morfar som har landställe där.

Elina fick stanna hemma och sova vidare under tiden då vi åkte ganska tidigt. Mamma passade henne så det gick bra. Sen när vi kom hem igen så började jag och Jaya riva vår gamla altan. Fy vilket jobb!😅 Svettigt värre. Så idag kommer vi fortsätta med att åka till tippen med skräpet och sen ska det grävas och fixas så ny altan kan byggas. Japp girlpower är vad det är! Och stenplattorna som jag tog bort vägde hur mycket som helst. Som ett gympass igår med andra ord. Heja mig!

Dags att kliva upp ur sängen.. Ingenting blir ju gjort av sig själv.


RSS 2.0