Kalaslördag och slapparsöndag

Vår helg började ju redan i fredags eftersom barnen då är lediga. Och nu ännu mer lediga än vanligt, sommarloooooov!! Julia var här med oss hela dagen och vi pysslade mycket med kaninerna och testade även på att hoppa lite med dom. Både ute på ängen där vi även kunde höja hinderna lite, samt på altanen där fokuset bara var på att få kaninerna att tänka framåt mot nästa hinder. Blade och Rosetta var faktiskt riktigt duktiga. Drop förstod inte riktigt grejen och Ester fick inte testa alls eftersom hon ev är dräktig. 

(null)

(null)

(null)

(null)

På kvällen sen så åkte jag med Pia och promenerade med Confekt. Att umgås med hästar så här gör mig både glad och ledsen på samma gång. Det triggar tankar och drömmar hos mig som inte går att uppfylla. Och det gör mig ledsen. Samtidigt som det i stunden är mysigt. 

(null)

(null)

Lördagen startade jag med ett zumbapass på gymmet. Grymt jobbigt när man precis stigit upp ur sängen men nödvändigt om jag ska förbättra min fysik. 

Sen åkte vi på Edens 3 års kalas och där fanns massa gott att äta samt så kom Jacson och var "ponnyhäst" och Pippi Långstrump som lekte med alla barn. Jätte mysigt med picknick i gräset och trevliga människor. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter det så hämtade vi en kaninbur i Nynäs och sen vart det en slapparkväll hemma med lördagsgodis och popcorn. 

Och idag söndag så har jag bara slappat. Sovmorgon och sen bara suttit på altanen och i soffan. Just nu ligger jag i badkaret för mig själv. Känner att det är en sån dag idag när jag bara behöver få vara. En grubblardag där jag inte riktigt kan styra mina tankar. Känner mig lite nere  och allmänt deppig. 

Ska scrubba kroppen med Forevers scrub så jag blir ren, len och fräsch så känns det kanske bättre efteråt. 

(null)

Lite sjukstuga igen men snart sommarlov

Nu har en vecka till gått och jag kan väl inte säga att det varit den roligaste. Både Elina och Evan harr bytt av varandra med feber så vi har mest varit inne här hemma faktiskt. Men nu är dom friska igen och kunde gå tillbaka till förskolan igår och idag. Sen när jag hämtar dom där så går dom på sommarlov! En lång sommar med ledighet och förhoppningsvis massa skoj och fint väder. 

Vi har fått hem en till kanin, Blade. En 3 årig kastrerad hane. Jag vet han kan ju inte användas till aveln men han var så sjukt söt och kelig så jag kunde inte motstå. Dessutom så hjälpte jag en bekant när jag tog över honom då hennes barn blivit allergiska. 

(null)

(null)

Älskar hans fina färg som kallas viltgrå. 

Passade på att fota de andra kaninerna lite idag också. Alla är så söta så. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu vill jag bara hitta lite selar till dom så vi kan ut å skutta på ängen. Och kanske testa och se om dom kan/vill hoppa. 

Just nu sitter jag bara och tittar på när de skuttar runt med en minikopp kaffe. Perfekt när man inte behöver så mycket.  Köpte bryggaren på jobbet (RUSTA) och funkar finfint! Så söt är den också. 

(null)

(null)

Men snart är det dags att hämta de andra busarna. Dom fick lämna presenter i morse till sina fröknar. Christer köpte och jag fixade ordning. Det blev en kanna med godis i. 

(null)

Väldigt uppskattad så det var kul! 

Annars i veckan har det inte hänt så mycket faktiskt. Jag har börjat komma igång lite smått med träningen vilket känns bra. Kört några pass och lite själv på gymmet tillsammans med Jenny.  Och i helgen som kommer blir det mer träning och kalas för barnen. Deras vän Eden fyller 3 år. 

Nu måste jag packa ihop mig och bebis och åka och hämta de andra. Tiden springer iväg! 



Aaaa såå härligt

Alltså! Att kunna sätta sig ute på tomten (även om den just nu ser ut som skit) med en kopp kaffe, barn som leker, kaniner i hagarna och hundarna alldeles intill, det är livet! Saknas bara en häst som går och tuggar gräs. Någon dag kanske jag har min gård, vår gård. Finns en perfekt nu ute på hemnet förutom priset. Allt är så fasligt dyrt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Älskar att vara omgiven av mina djur. Harmoni för själen. 

Stekte lite pankisar till ungarna samtidigt som jag åt en matlåda med lax. Multitasking på hög nivå.😂 så nu ska jag bara njuta en stund medans bebis sover. Alla mätta och glada!


Trotsa tröttheten

I förgår var jag ju så himla trött och orkeslös. Mitt tålamod på noll och allt kändes blä. Men så trotsade jag tröttheten och gick till gymmet tillsammans med Jenny, och vips så kände jag mig som en ny människa. 5 min uppvärmning på crosstrainern, 30 min skivstångspass för hela kroppen och 30 min mage/ryggpass var det som behövdes. Skönt att köra igenom hela kroppen även om den kändes lite mör igår. 

Igår åkte vi till Ikea en sväng för att kolla på nya köksstolar. Men eftersom vi inte får plats med någonting typ i bilen när vi åker hela familjen så ska vi beställa istället. Men nu vet vi vilka vi ska ha i alla fall. 

Blev lite annat smått och gott också. Bland annat en ny madrass till Evan. Han har kissat ner sin så många gånger nu och det är svårt att få rent helt och hållet tycker jag. Han envisas ju med att pilla upp snoppen från blöjan så då kommer ju självklart lite kiss fel när han sen kissar. Suck! Nu ska jag börja lägga såna där engångs kisskydd dry nights under lakanet så madrassen klarar sig. 

Blev även lite nya tallrikar och skålar, samt nån blomma till fönstret och dynor till nya stolarna som ska beställas. Kul med lite nytt fräscht!

(null)

(null)

(null)

Hundarna var hos mamma under tiden  och gosade.  Sen käkade vi middag där och jag tog en promenad med hundarna innan vi åkte hem. Harry och Snobben kissa i kors!😂

(null)

(null)

(null)

(null)

Tappade tålamodet på barnen precis innan vi skulle hem också få dom inte lyssnade någonting så jag gick med hundarna så fick Christer ta alla barnen i bilen så jag fick andas en stund. Tycker det är så jobbigt när man måste bråka med dom hela tiden. Så trotsiga just nu både Evan och Elina. 

Idag är en ny dag och idag ska jag verkligen försöka att behålla lugnet och tålamodet. Lättare sagt än gjort. Jag känner ju av min utmattning som jag haft en längre tid mer och mer så ibland känner jag bara att jag inte riktigt orkar. Men lyckades få sova lite längre idag så det var skönt! Barnen hemma och idag blir det en tur till affären för att köpa mjölk, hundpromenader och lek hemma bara. Kanske försöker få en liten lucka till att sy lite också. Har ju en del beställningar att ta tag i. 

Men först en kopp kaffe!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Trött dag

Idag vaknade jag eller rättare sagt blev väckt kl 6. Trött som bara den och kände mig irriterad redan från start. Sen var morgonen bara jobbig kände det som. Min kropp är så slut. Ont, trött, tung och bara som spagetti. Hur ska jag orka ta tag i nån träning när jag känner mig så trött. Jag behöver ju verkligen komma igång. Noll motivation faktiskt vilket känns tråkigt. Nä idag är en sämre dag helt enkelt. Hoppas på att humöret blir bättre fram mot eftermiddagen. Just nu vill jag bara dra täcket över mig och gå och sova. Jag är verkligen som en berg och dalbana. När jag är trött i kroppen och känner väldigt mycket av min onda rygg så blir mitt humör och mitt tålamod piss. Och sen är det bättre andra dagar. 

Men men bara kämpa genom denna dagen. Skönt att vara ledig iaf och kunna vila lite nu när barnen är på förskolan. 

(null)


Älskar skogen OCH att vara mammaledig!

Igår kväll när barnen lagt sig så gick jag med hundarna till skogen. Så mysigt, fridfullt och alldeles underbart! Jag älskar att gå i skogen. Saknar verkligen att kunna det när jag har barnvagnen med jämt. Men när barnen sover passar jag på. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

En annan sak jag älskar är att vara mammaledig! Fy så skönt att inte behöva stressa på nåt jobb, även om det svider rätt mycket i plånboken. 
Men ska väl försöka jobba lite hemifrån kanske igen så jag täcker upp lite kostnader.

Nu är även Ester parad så om en månad hoppas jag på små bebbar. (om hon nu tog sig)😍 Tänk så mysigt!

(null)

(null)

Idag får kaninerna gå ute i omgångar i stor hage. Lilla Rosetta gjorde flera glädjesprång när hon var ute.  Och Snobben är jätte nyfiken. 

Nu ska jag börja med middagen. Sen får jag se om jag kanske åker in till stan på en AP för inspiration eller om jag blir kvar hemma. Bästa med Forever att man själv väljer när man vill jobba. 

En varm helg på bondgården

Nu lider denna helg mot sitt slut och i morgon är det förskola och vardagsrutiner som gäller igen. Ungarna är i badet efter en helg utomhus. 

(null)

I torsdags åkte vi till farmor och hängde där ju hela dagen. Sov över och sen lämnade jag kvar Elina där tills på lördag. Och medans hon var kvar hos farmor passade vi andra på att åka ut till Berga Naturbruksgymnasium för Bergadagarna. Vi tittade på grisar, kossor, hästar, kaniner, en brandbil och bara hade det mysigt. 

Och idag så kom Snobben hit för att bo här en vecka igen när hans familj är på semester. Men Christer åkte iväg med barnen till Verga idag med och så åkte jag dit sista 1,5 timmen innan de stängde. Mysigt att tillbringa tid på landet och se alla djur. Synd bara att kaninhoppningen som brukar vara där var inställd detta år pga domarbrist. 
Men vi har i alla fall haft en mysig helg.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Just det. Daniel och hans barn var här igår också och grillade med oss. Fullt hus helt enkelt. 

Nu väntar jag bara in att alla barnen här hemma ska sova så jag kan gå till skogen med hundarna.

RSS 2.0