God natt

Vill bara kika in och säga god natt nu när jag varit och pussat på min fina grå och lilla Elina har somnat. 
Beautys sår ser fint ut men hon är fortfarande stel och lite halt. 
 
God natt!! 

Mer kläder till Elina

Nu kom en till soldräkt till Elina i brevlådan som Christer också beställt. :) En Nemodräkt! Hon kommer verkligen vara finast av alla. Även denna lite för stor, men hellre det än för liten. 
 
 
 
 

Today..

 
Tokdäckad liten söt bebis efter en rolig dag med kompisen Ture! :) Vi har promenerat, ätit vattenmelon i solen/skuggan, ätit en smarrig omelett till lunch, hängt på vår baksida, promenerat lite till och nu är vi hemma igen och tar en lugn stund i soffan innan det ska lagas middag. Jag med kaffet i högsta hugg framför gossip girl och Elina alldeles intill. <3 
 
 
Skulle ha åkt och tränat ett sh'bam pass idag egentligen men det blev utbytt mot ett dans-aerobicpass. Så då avbokade jag för att jag känner att jag inte kommer hänga med för fem öre eftersom det är lite svårare steg i ett sånt. Så jag tänkte åka ut till Beauty lite längre sen istället. Träningen på gymmet får vänta lite tills efter att Beauty åkt ifrån mig. Får en klump i magen varje dag när jag sätter mig i bilen mot stallet nu och det börjar bli jobbigt. Samtidigt som jag ändå känner att jag börjat vänja mig vid tanken på att inte ha en häst. Konstig blandkänsla som inte går att beskriva riktigt. 
 
Bjuder på två bilder på mig själv för att vara lite ego! :)
 
 
 
:) 

God morgon

Heej!
 
Nu är kolmårdenserien slut och vanliga inlägg tillbaka. :) 
 
 
Elina tittar på tv och jag ska fixa fram lite frukost. Sen ska vi promenera med hundarna och träffa stora Elina och Ture. Ska bli kul att ses igen efter en veckas uppehåll. I natt sov Elina ända till kl 5. Så jag känner mig utvilad för en gångs skull. Att få sova i ca 6 timmar var det längesen jag gjorde. Och dessutom lyckades jag få henne att somna om sen också och då sov vi vidare till halv 9. :) såå skönt!
 
Igår kom ett paket i brevlådan med soldräkt till Elina i som Christer beställt. Så här fin blev hon i den! Kommer va finast på hela Karpathos! :)
 
 
 
 
 Lite stor men det gör inget. Nu ska jag sätta fart. Ha en fin dag!
 

Kolmården del 5

Snart kommer ni tröttna på bilderna ;) haha
Men nu kommer flera på älskade lilla skruttungen från linbaneturen. Mammas hjärta!
 
 
 
Finaste lilla leendet! Man smälter!!! <3 <3 <3
 
 
 
Spela pajas :)
 
 
 
 
 
 
Lite fler björnar från ovan.
 
 
 
 
De magnifika lejonen.
 
 
 
 
 Och sist kom hajarna! Tyvärr suddiga. :(
 
 
 Vilka tänder, fy!
 
 
Det var allt från kolmården. Mer hann vi inte fota då batteriet vart lite dåligt. Filmade även lite från delfinshowen men vet inte hur man läggar upp filmer här på bloggen. Har inte listat ut det än.

Kolmården del 4

Del 4 bjuder på giraffer bland annat..
 
 
 
 
 
 
En strutshona låg och ruade på ett ägg.
 
 
Elina och Christer i linbanan.
 
 
 
<3
 
 

Kolmården del 3

 Då fortsätter vi med lite noshörningar. Häftiga djur alltså! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
,
 
 
 Och avslutar del 3 med en utsiktsbild.
 

Kolmården del 2

 
Elina och geten är så söta ihop. :)
 
 
Klappa fint.
 
 
 
 Fin utsikt
 
 
Inne hos tigrarna
 
 
 
,
 
 
 
 
 
Christer vann fetaste chokladkakan på chokladhjulet. Och ändå valde han inte en hel bricka utan tog ett enstaka nummer. Vissa har tur!
 

Kolmården i bilder del 1

Kommer lägga upp alla bilder men i olika delar så det inte blir för mycket på en gång. :)
 
Davidshjortar
 
 
 
 
 
Elina får hälsa på en orm på nära håll, väldigt spännande. :)
 
 
 
 
Björnar
 
 
 
Vattenfallet i björnhägnet var det som Elina tittade mest på :) haha
 
 
Djärvar som softar
 
 
 
 
Detta var del 1. Fortsättning följer.

god morgon MÅNDAG!

Ny vecka nya tag!
 
Startade med ett besök hos Betty Boop och gav den sista medicin"sprutan" (får den i munnen). Mockade hage och box, tvättade sår och pussade massa!! Sen fortsatte jag hemmåt igen och gav lillfis lite mer mat och promenerade med hundarna. Hon fick vara kvar hemma med mormor medans jag var i stallet och vakna lite mer. Sen har jag ätit brakfrukost bestående av havregrynsgröt, kvarg och jordgubbar. Inte världens godaste direkt även om det ser gott ut, men väldigt nyttigt och bra för kroppen om man vill komma i form.
 
 
Så nu är jag redo för den här dagen! Och eftersom min kollega My ville ses idag så ska jag nog ta och åka en sväng till jobbet och fika med henne och sen kanske vi även ses en stund när hon slutat. Alltid mysigt att ses! <3
 
Den här veckan vill jag och Elina även hinna med att träffa hennes kompisar och mammamaffian. Har ju inte hunnit det när Beauty behövt extra vård hela förra veckan. Har ju blivit en hel del flängande hit och dit och saker har behövt fixas. Ska även få tag i försäkringskassan och ändra lite i mina dagar. Råkade göra lite fel. oops!! Har redan ringt tre gånger utan att dem svarat, säger bara att man ska ringa senare.
 
Jag har precis beställt tre klänningar och jag hoppas verkligen att nån av dom passar så jag har nåt att ha på mig på bröllopet som vi är bjudna på nästa helg. Får väl visa dom här sen om dom passar. Tänkte att om jag beställer fler så borde sannolikheten att någon av dom passar vara ganska stor i alla fall. :) Alla var på rea och kostade mindre än 200kr. Helt ok enligt mig: :)
 
 
Elina ville visa denna bara för att hon vill visa att bara för att man är liten så vill man ändå bestämma själv när man ska sova. Och det är INTE när vi vill att hon ska det. hihi.. gullunge! Detta var för några kvällar sen. Fast nu har hon faktiskt somnat här bredvis mig och det är därför jag har tid att skriva allt här. :) Man får passa på. Idag känner jag även att jag har lite mer motivation för bloggen. Även om det mesta jag skriver är om vardagliga grejer.
 
Eftersom jag varit dålig på att uppdatera också så kan jag ju berätta att jag även har färgat mitt hår. Det skulle bli chokladbrunt men som vanligt när det gäller mitt hår så blir alla bruna nyanser ALLTID rött. Spelar ingen roll vilken nyans jag väljer, det blir alltid åt det röda hållet mer än det bruna. Undrar varför??
 
 
Men Christer säger att han gillar när det är rött så då gör det kanske inget även om jag egentligen ville ha det mörkbrunt. Nog med mitt struntprat. :) Gör nåt bra av dagen även fast vädret inte är så kul så hörs vi lite senare.
 
 
 
 

Kolmården

Igår var det en hektisk morgon i stallet. Gick upp redan vid halv 6 och åkte och fixade och donade för att ha gott om tid på mig men tji fick jag. Hästarna åt så långsamt så jag fick stressa till sist i alla fall. Efter stallet duschade jag jätte snabbt, matade Elina för att sedan åka iväg till kolmården med Christers mamma och alla syskon och barn. Christer fick köra hela vägen och jag satt bak och roade Elina som var riktigt busig. :)
 
Väl framme så gick vi runt och tittade på allt!! Elina fick även klappa getter och titta på en orm på NÄRA håll. Hon tyckte den var rolig och skrattade åt den. Så söt!! Men det som var allra häftigast var ändå delfinshowen. Så duktiga och häftiga djur! Jag vill också simma med delfiner och åka med när dom drar iväg i världens fart. :) Elina var helt fascinerad. Satt helt blickstilla och tittade och följde med i alla rörelser. Noshörningarna var en annan häftig syn. Maffiga djur!
 Sen när vi åkte safarilinbanan så började det regna, så det var mindre mysigt att vi var jätte blöta när vi var färdiga men det gör inget. Då fick vi ju alla gå runt som vita spöken under våra kolmården ponschos. :)
 
Det sista vi gjorde var att besöka akvariumet eller va det hette. Att se en stor haj i ögonen och se gapet med alla vassa tänderna som närmade sig var skitcoolt! Man fattar ju liksom inte riktigt att dessa djuren faktiskt finns där ute i havet. Och alla fiskar med de lysande fina färgerna och de fina korallerna. Så fint!
 
Jag gillar sånt här. Även om det är lite synd om djuren om man ska se hur dom egentligen vill ha det. Tycker det är häftigt att man kan komma så nära dessa häftiga djur.
 
MEN... Eftersom vi endast tog bilder med Christers telefon som har den bättre kameran så kommer bilderna i ett annat inlägg senare när jag fått låna telefonen så jag kan föra över alla bilderna till datorn.

Men jag kan ju bjuda på bilder från en tidigare bilresa med lillfis bara för att visa en busmin! :) <3 hihi..
 
 
 
 Sen vill Elina även visa att hon faktiskt KAN SJÄLV när pappa ska mata. :)
 
 
 
 

stalldags igen

Nu ska jag åka ut till stallet igen å tvätta Beautys sår. Önskar att hon inte hade ont och att hon fick gå med sina kompisar i hagen igen men nu går ju inte det. Ska ta med ett äpple till henne som hon får mumsa på.

I morgon har jag ordnat så en annan tjej hjälper mig mitt på dagen så vi kan åka till kolmården. Har aldrig varit där så det blir kul. Men kommer behöva gå upp tidigt och fixa det mesta i stallet innan.

Efter lite små pikar och efter att ha tittat på lite fitnessmänniskors bilder så ska jag nu börja om igen med att försöka ta bort det söta jag äter. Gjorde ju värsta bakslaget förra helgen när jag var lite nere å köpte fetaste godispåsen å bara vräkte i mig plus cola på det. Hade ju hållt mig ifrån allt sånt i nästan 5 veckor. Men erkänner att dom 5 veckorna var sjukt jobbiga och jag var hungrig och sugen på saker konstant. Men livet är rätt tråkigt när man vill få en fin kropp. Bort med allt det goda å in med allt det nyttiga och inte alls lika goda.

Mitt nya liv kommer innebära stora förändringar så då är det väl lika bra att satsa stort eller?? Så nu måste jag hitta energin och motivationen som är nergrävd nånstans.

Nu ska jag åka, sen ska jag försöka hinna färga håret hade jag tänkt.

Typiskt...

Hade skrivit värsta långa inlägget som bara försvann från telefonen så jag orkar inte skriva om det. Suck!! Varför blir det alltid så när jag försöker skriva från telefonen?? 
 
Vi har varit och hälsat på Christer på jobbet idag. Passade på nu när jag fick lite avlastning och hjälp med medicineringen av Beauty på morgonen. Har varit lite hektiskt att hinna allt när hon varit skadad och krävt massa extra vård nu. Men det går åt rätt håll och svullnaden börjar sakta att minska så det är bra. :) Tog bort dränet igår så nu ska jag bara se till att hålla såret öppet och rent. Ska åka ut och tvätta och fixa lite senare när vi ätit middag. 
 
Elina sover i sin bilstol nu efter lilla åkturen hem. Så hon får sitta kvar i den tills hon vaknar. Vill inte väcka henne då hon sovit väldigt lite idag så hon behöver få sova klart. 
 
 
Sötungen!! <3
 
Fy nu måste jag börja med maten.. TRÅKIGT!!! Gillar inte att laga mat! 
 
 

heeej....

Motivationsnivån = noll för att skriva här.. Tror att det varit lite mycket i mitt huvud senaste tiden så allt bara har snurrat och jag har inte riktigt klarat av att sätta mig och bara slappna av som jag brukar kunna göra när jag bloggar. Eller jo jag har slappnat av en del framför tv:n med Elina men inte kunnat fokusera mina tankar på nåt annat än henne, hästen som är skadad och serien Gossip Girls som jag börjat titta på via Netflix. Jag har inte  haft något att skriva om då mina dagar bestått av just det. Hästen, tvätta sår, åka fram och tillbaka flera gånger om dagen, ta hand om Elina, skjutsa mamma lite till saker hon behöver göra, försöka orka ta hand om hemmet, försöka sova när tillfälle ges eftersom Elina äter på nätterna nu när det är så varmt ute och med det håller mig vaken då, försöka vänja mig vid tanken på att vara utan häst, motionera hundarna ja ganska mycket i mitt huvud som sagt...
 
Men dagarna har sina ljusa stunder även om jag är sjukt trött och orkeslös. En sån stund var häromdagen när Jaya och Charlie följde med ut till stallet så jag kunde slappna av där och inte behöva känna mig stressad att jag måste skynda hem eller nåt annat som väntar. Vi stannade även en liten stund efter att jag var färdig med Beauty och bara njöt av lugnet medans kusin Charlie så stolt visade Elina hur man spelar på mobilen. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi käka hemmagjord pizza men ska försöka att hitta lite mer motivation igen och framförallt mer ork.
 

Skadad Betty Boop

 Åkte ut till hagen igår för att titta till Beauty och tvätta hennes lilla sår. Så möts jag av alla hästar utom Beauty! Panik!!! Känner att pulsen går upp och blir livrädd att hon typ ligger nånstans och har ont. Hon är ALDRIG mer än 5 meter ifrån sina kompisar i vanliga fall. Sen hör jag henne gnägga efter sina kompisar. Och där kommer hon linkande sakta sakta långt borta i hagen. Hennes ben har svullnat upp över såret som en fotboll och benet släpar när hon går. Går sakta med henne tillbaka till stallet där jag ringer distriktsveterinären på en gång då jag inser att jag aldrig kommer få rent det här själv. 
 
 
 
Börjar skrubba rent krubba och vattenkopp och lägger in ny fräsch torv i boxen eftersom hon nu inte kommer kunna gå ut i sommarhagen igen. Sen ca 1,5 timmar senare dyker veterinären upp. Konstaterar det som jag trodde, såret behöver dräneras. Sagt och gjort så gör han rent såret som är ca 4 cm djupt och syr fast en dräneringsslang och sätter sen en stor plåsterlapp på och ger henne medicin direkt i blodet. 
 
 
 
Beauty har feber och är ordentligt infekterad. Att det kan gå så fort! :( Och eftersom hon behövde mer medicin i flera dagar framöver så var jag tvungen att åka hem och hämta Christer och Elina och röra oss in mot stan för ett nattöppet appotek och hämta ut all medicin, så nu blev man 1600kr fattigare. Och det var bara medicinkostnaden. Undrar vad räkningen hamnar på sen. Akuttid av distriktsveterinär på en fredagkväll.. Hmmm...
 
Men men.. Viktigast av allt är att Beauty mår bra och får den vård hon behöver och nu när veterinären plåstrat om henne känns det bättre och jag kan lugna mig lite. Stackars fina grå!!! <3 Hon har förmodligen lyckats springa in i nån gren på nåt träd eller nåt. 
 
Drogad och omplåstrad
 
 
 
Mitt fina hjärta!! 
Inte den roligaste fredagskvällen i alla fall!
 

Besök på jobbet

Började morgonen idag med en promenad tillsammans med Elina (stora) och Ture. Lilla Elina var gnällig ända tills jag satte på hennes favoritlåt, då somna hon på en gång. Sen fortsatte jag och hon till jobbet för att hälsa på Christer och alla andra kollegor. Elina fortsatte att vara lite gnällig och det enda som passade lilla damen var att gå runt och gunga. Så det har vi gjort! Gått runt och gungat och nynnat på bananlåten som är hennes favorit. Hann knappt äta min lunch och kaffet jag tänkte dricka hann bli kallt innan jag lyckades sätta mig ner. Ibland är det bara så att vara mamma. Man får liksom anpassa sig efter den lillas behov. :) Så nu när vi kommit hem så däckade hon! 
 
 
Därför ska jag passa på att dricka mitt kaffe nu istället innan jag åker ut till finaste grå och tvättar hennes fula sår. Ska även svänga förbi apoteket innan och köpa lite väteperoxid som jag ska tvätta med så det verkligen blir rent. Sen får jag se hur jag gör för att hålla flugorna borta. Kanske klistrar fast en liten kompress med silvertejp eller nåt. Hellre att pälsen får lossna lite när jag drar bort tejpen sen än att flugorna lägger ägg i såret. Bara att välja liksom! 
 
Hur har er dag varit? :)
 

Fina klänningen på

Den här fina klänningen har Elina fått av snälla My! 
 
 
 
 
Hon är så himla söt i den! :) Fast tyvärr spydde hon ner den så vi fick byta kläder. 
Elina ville i alla fall visa sin fina klänning för er. :) <3 
Och självklart säga god morgon! 
 
 

Spontan grillkväll

Idag fick jag ett meddelande av Linda som va ute hos hästarna att Beauty skadat sig. Åkte ut till henne när Christer kommit hem från jobbet som planerat men istället för massa gos så vart det bara massa sårtvätt. Hon har fått ett jack in i bogen så när jag kom dit idag så var det som en tennisboll runt såret. Svullen och fullt av sårvätska. Så jag tvättade och tryckte på "bölden" så sårvätska och var rann och sprutade ut ur såret tills "bölden" nästan var obefintlig. Men antar att de närmsta dagarna kommer bestå av samma procedur. Hon haltade lite på benet också så hon verkade ha lite ont eller så reagerade hon bara extra eftersom jag varit där och tryckt och klämt. Hon är så duktig när man tvättar sår, tålmodig fast det gör ont. 
 
Efter att vi varit ute hos Beauty idag så vart det grillning med mammamaffian och allas familjer ute på Östnora. Riktigt trevligt trots att det blev lite kallt mot slutet. Elina sov först ett tag och sen när hon vaknade så var hon lite gnällig och ville vara nära så hon fick ligga i min famn och mysa. Men det var inte så konstigt att det va lite gnälligt med tanke på att hon också har lite ont i sina ben efter sprutorna som hon fick på BVC tidigare idag. Nu när vi kom hem så var även hennes temp lite förhöjd men ändå inte så farligt hög så hon behöver alvedon. Så nu ska hon få sova så hon vilar bort den lilla febern som kommit smygandes. <3
 
Bjuder på lite bilder från vår kväll.
Ture va enda bebisen som var vaken här och är så lycklig av att få allas uppmärksamhet. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Chippen va också med! Stora Elinas mammas hund. :)
 
 

Grillkv

 

God morgon

Kickade igång dagen med en promenad med hundarna i det fina vädret med en gnällig liten Elina i vagnen. Hon var fortfarande trött och tyckte allt var tråkigt. Så nu när vi har kommit in igen så har hon somnat. Ska också vila lite innan vi ska röra oss mot BVC för mätning, vägning och vaccination. Fy vad jobigt! Hon kommer bli så ledsen. 
Efter BVC ska vi hem och äta lunch för att sedan gå tillbaka till BVC för en träff med mammagruppen. Blir alltså en  hel dag nästan som bara går till att besöka BVC. 
 
 Lite bilder på en morgongroda från igår.
 
 
 
 
 
 
Hann ju inte blogga nåt igår då dagen var fullspäckad. Träffade de andra mammorna och bebisarna. Gick på promenad till centrum och köpte sallad som vi sen åt här hemma ute på vår baksida. Eller jag och Linda gjorde, stora Elina var tvungen att gå hem till sina föräldrar då hon fått ett tråkigt och väldigt jobbigt besked så hon va ledsen. :(
 
Åkte och handlade hundmat med Jaya efter att Linda och Theo gått. Och sen efter det var det sh'bam träning på Sats med Jenny. Så himla kul! Jag gillar dessa pass! Är liksom som ett dansparty ungefär. :) Man blir trött, svettig och har jäkligt kul under hela passet. 
 
Ungefär så här trött som Kira. :)
 
 
Ikväll blir Beautymys och ska passa på att verkligen andas in all hennes doft och känna hennes värme så mycket det bara går nu innan hon åker. Fast måste erkänna att det känns sjukt jobbigt att åka ut till henne eftersom jag vet att hon inte kommer vara kvar där sen. Ett riktigt långdraget hej då liksom. :( 
 
Ska vila lite nu så vi hörs senare. 
 

Kvällsträning och mys framför tv:n

Hade tänkt att pallra mig till gymmet efter att jag varit ute hos Beauty men orken fanns inte riktigt där. Kände mig så seg och allmänt trött som de flesta dagar nuförtiden. Så då bestämde jag mig istället för att köra ett pass från NTC Nike training appen istället här hemma. Valde ett 15 minuters pass för rumpa/ben, samma som jag provade sist eftersom jag inte orkade det då och jag kan säga att det var lika tungt denna gången. Men denna gången så lät jag hela tiden gå ut innan jag avslutade men orkade inte göra alla övningarna så länge som dom skulle göras så det känns lite tufft. Har ju alltid varit så vältränad innan och ingenting stoppade mig då. Men nu orkar jag inte ens köra ett 15 minuters intensivpass med ben/rump-övningar utan att vila  mellan övningarna och dyp droppa av svett efter med darrande ben och en puls på typ 200. Sjukt vad man tappar styrka och uthållighet fort.
 
Men men... jag får helt enkelt köra på lite i taget tills jag orkar hela övningen. Att köra lite är ju bättre än att inte köra alls och det är ju så jag måste försöka tänka även om det är svårt för mig som lätt får prestationsångest när det går dåligt. Rekomenderar återigen denna app i alla fall för er som vill kunna träna lite hemma ibland om tiden till gymmet inte finns. små korta pass med bra intensitet så man ändå blir trött och får kämpa hårt.
 
Detta passet körde jag idag:
 
 
Efter träningen och en välbehövlig dusch har jag nu suttit med Elina och busat och myst i soffan. Hon är så söt när hon skrattar. :) Sen ville jag fota henne så då fick hon sitta hos Christer och leka med en tesked. Väldigt rolig leksak enligt henne. :)
 
 
 
 
Efter fotostunden så har faktiskt Christer fått tagit henne en stund så jag kan göra lite annat och bara slappa lite. Så nu går han runt med henne så hon ska kunna somna. Hon är jätte trött men vägrar att inse det själv. Igår såg det i alla fall ut så här på kvällen när jag lämnade över henne till Christer efter att jag dansat och sjungit med henne i vardagsrummet och visat henne mina moves. ;)
 
 
Sötaste lilla skitungen! <3 Älskar dig så mycket!!!
Mammas lilla sockertopp!
 
Nu säger jag god natt för ikväll så hörs vi i morgon igen. Ny dag, nya tag!
 

En dag på altanen

Idag har Tina och hennes familj varit här och fikat och barnen har badat i en liten plaskbasäng. Fullt ös medvetslös  på barnen som lekte, sprang, kasta pinnar till hundarna, bada, sprang lite till och åt massa kakor. :) Även jag har ätit kakor. Fuskar idag och har inte ett dugg dåligt samvete faktiskt. Jag behövde få göra det idag, få lite mer ljus till mina jobbiga tankar liksom. Och då är kakor perfekt. Elina fick doppa fötterna i "poolen" hon me så hon inte kände sig utanför när de andra barnen badade. Alla nöjda! :)
 
Ska åka ut till Beauty efter middagen och mysa. Tar nog med mig borstarna ner till hagen idag och kliar henne där hon står. Blir mest mys nu innan hon kommer åka tror jag. Känns onödigt att sätta igång henne igen om hon ändå ska ställas av på en gång sen. Plus att det annars bara kommer bli jobbigare för min del sen också om jag väl får rida henne innan. Då kommer jag ju verkligen inte vilja släppa henne. 
 
Nu ska jag fixa fram middagen som består av rester idag. Lite tråkigt kanske men känns dumt att inte äta upp det som blivit över. 
 
 

Sova lite till

Efter ännu en orolig natt säger jag god natt en stund till nu på morgonen när Elina äntligen somnat igen. 
 
 
Sliten som bara den. Kroppen värker efter träningen förra veckan och jag är så trött och matt. 
Man känner verkligen hur otränad man är nu när träningsvärken är värre än nånsin. Armarna känns värst och har svårt att både räta ut dom ordenligt och böja dom. Sjukt!! Så egentligen borde jag träna ännu mer nu så det kanske släpper lite men kroppen skriker sömn! Så träningen får bli senare idag om jag kan när Christer kommit hem kanske. Eller så struntar jag i det och mjukstartar långsammare än vad jag räknat med att jag skulle behöva. Inget är ju som man tänkt nuförtiden ändå så det skulle bara vara ännu en grej. 
 
Efter jag sovit lite ska jag träffa en gammal klasskompis från högstadiet. Trevligt, trevligt! :)
go natt!
 

Städdag

Idag har vi städat hela morgonen. Dammsugit, dammtorkat, skurat golv, bytt sängkläder, gjort rent i båda badrummen, torkat speglar, gjort rent akvariet och tvättat en maskin tvätt. Så nu är det bara gräsmattan kvar som ska klippas men det får Christer göra för det är så tungt tycker jag. 
 
Har varit iväg till Bauhaus och kollat in lite nya golv och väggar till kök, hall, lilla toan ja hela nedervåningen. My följde med oss och höll sällskap. Vi åkte även och handlade på Ica Maxi efter och käkade lunch på sibylla så nu blir det en lättare middag för min del. Får se om jag kanske drar och tränar ett lättare pass efter maten. Fast känner mig rätt mör i kroppen. Sov inte så bra i natt heller. Många tankar och sen även en liten liten människa som inte ville sova. 
 
Annars får det bli en lugn kväll framför tv:n UTAN godis och mys med Elina hela kvällen. 
 
 
 
 

Nu tänker jag släppa bomben

Som alla vet så har jag ju lilla Elina och är mammaledig. Vilket resulterar i väldigt lite pengar in. Detta gör så att jag nu i flera månader har gått back och fått ta pengar från mitt sparkonto varje månad för att täcka upp det som ska betalas. Så därför har jag nu blivit tvungen till att göra något som jag absolut inte vill behöva göra överhuvudtaget egentligen... Jag ska låna ut min finaste grå. Inte som ridhäst utan som avelssto. Hon är ju knepig i ridningen och vill inte riskera att någon skadar sig eller råkar göra henne mer osäker eller så. Därför ska hon få flytta hem antingen till hennes uppfödare eller till en god vän till dom som också är uppfödare. Datum är ej bestämt än.
 
Detta beslutet är ett jätte tungt beslut för mig och ni som verkligen känner mig vet att det kommer bli skitjobbigt för mig när hon väl kommer åka iväg. Det här va inte det jag ville när jag skaffade barn. Jag ville kunna ha kvar hästen och få allt att fungera men kanske inte vara i stallet 7 dagar i veckan utan kanske 4-5 dagar. Nu helt plötsligt kommer jag inte kunna vara i stallet alls.. Jag har haft egen häst i mer än 10 år och innan dess har jag haft foderhäst sen jag var 14 å nu är jag 27. Många år med mina fyrbenta vänner och nu ska jag helt plötsligt vara utan för att jag inte har pengarna längre. Känns tungt!!
 
Fast även fast jag är ledsen och arg över beslutet så vet jag att hon kommer få det bra. Hon kommer behandlas som en prinsessa och gå me de andra stona och mogna och bli en perfekt mamma. Jag väljer att låna ut henne till några jag litar på och på det sättet även ha chans att kunna få tillbaka en trevlig snäll välmående Beauty igen när den tiden kommer. Vilket jag hoppas på att den gör. Man vet inte vad som händer eller var i livet man är när den tiden kommer men jag vill veta att hon fortfarande är min och jag kan hämta henne om jag kan. Därför säljer jag inte henne. Hon är den finaste hästen jag nånsin ägt och en sån släpper man inte så lätt. 
 
Är så tacksam att jag har valt att köpa denna hästen av dessa underbara uppfödare som verkligen bryr sig och finns där i vått och torrt. Ställer alltid upp om man undrar nåt eller behöver hjälp i den mån dom kan hjälpa. 
Vill tacka Sophie och Christian, QRE hästarnas uppfödare för ett enormt stöd! 
Deras hemsida: www.qre.nu
 
Så nu har jag sagt det jag tänkt säga ett tag nu... Jobbigt!!
Önskar jag hade mer pengar men nu har jag inte det. 
Hur ska jag kunna vara lika glad varje dag utan dig?? Älskade finaste grå!! <3
 
 
 
 

Slappis

Hungern och sötsuget börjar nu komma krypandes i kroppen igen, suck!! Skulle såååå gårna vilja åka och köpa fetaste godispåsen och käka men det ska jag inte. Nån måtta får det vara nu när jag äntligen kommit igång med träningen igen. Fast visst är livet bra mycket tråkigare utan allt gott. 
 
Får slappa framför tv:n utan godis helt enkelt. Tråkigt som sagt! 
 
slappargänget
 
 
Elina myser med moster Jaya 
 
 

Zumba

Yeeej idag gick det så mycket bättre på zumban! :)
Hängde liksom me mycket mer och jag kände mer dansen nu än stapplandet. Riktigt kul va det idag faktiskt! Sen att jag har en del träningsvärk från body pumpen igår det märkte jag inte ens av under detta pass, va så inne i det så jag glömde bort hur kroppen värker. Skönt!
 
Nu är Jaya här och ska stanna och äta middag med oss. Sen ikväll blir det en tur till Beauty och en sväng hem till min pappa för att vattna hans blommor. 
 
 
Önskar ändå att en del saker var lite annorlunda än vad dom är. Kommer berätta senare vad jag menar men just nu måste jag bara smälta det själv först. 
 
Hoppas ni haft en fin dag!
 

En lugn dag hemma

Började med att passa på att åka ut till hagen å kolla alla hästarna å fylla vatten innan Christer åkte till jobbet. Efter det så gick vi ute en snabbis med hundar och och Elina i nya vagnen tillsammans så Christer fick se hur hon satt i den. Väl när han åkt till jobbet så somnade Elina igen så då passade jag också på att sova i soffan. Sen när jag vaknade så hade min snälla mamma tagit upp Elina som vaknat och satt å busade med henne. 
 
Det var så himla skönt att få sova lite till och väldigt välbehövligt. Slängde in en maskin tvätt och började packa upp utemöblerna som Christer köpte för ett bra tag sen från jobbet. Mamma fortsatte att underhålla Elina medans jag röjde ute på altanen. Sen satte vi oss alla där ute när jag var färdig och hängde även upp tvätten ute i det fina vädret. 
 
Nu har Elina somnat igen och jag ska snart bege mig mot gymmet för ett pass bodypump Som börjar kl. 16. Kommer typ DÖ!! :) 
 
Så idag har jag haft mycket egentid då Elina myst med sin mormor väldigt mycket. Ibland behövs det känner jag och det var väldigt snäll av mormor att ha henne och busa. 
 
Bjuder på lite bilder från vår dag. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och sist å absolut värsta bilden.... Hahahahaha
 
 
Så jäkla het!! Haha nä men fy F*n så jag ser ut! haha!! Men jag bjuder på den ;) gillar att strumporna är på! :)
Nä kroppen måste ändras helt klart men så här ser jag ut nu när jag är mammaledig å är bara gilla läget antar jag! Jag försöker ju i alla fall ändra på det nu med mer träning. 
 

SH'BAM

Det har jag tränat idag och kan säga att det faktiskt var riktigt kul! :) Roligare än zumban eftersom jag här hängde me bättre. Det var lättare koreografi för min totalt helt klumpiga kropp. Synd bara att dessa pass inte ska finnas kvar. Är tydligen mer populärt med zumban så därför försvinner dessa pass för oss som inte riktigt hänger me. Men jag får försöka träna upp mig så jag hänger me bättre på zumban också. Nån gång ska det väl gå hoppas jag. Har bokat in ett pass på söndag igen så då ska jag kämpa. :)
 
Lite sugen på att boka in ett bodypump pass i morgon också men vet inte om jag kan då Elina är lite knepig här hemma när jag är borta tydligen. Hon skriker non stop och är helt otröstlig. Hon är en liten morsgris! :) <3 Mammas lilla skrutt!!
 
Nu ska jag gå och lägga mig, min kropp känns som spagetti och Elina har redan somnat så bäst att passa på att sova själv innan det är dags för nästa mål mat. 
 
Natti natti...
 
 

Baksidehäng

Ligger ute på baksidan i gräset med Elina å hundarna och försöker ladda upp mig inför träningen som kommer ske klockan 17. Är inte alls sugen faktiskt. Tänker bara på godis. Mina tankar är typ besatta av sötsaker just nu å har varit det i några dagar, skitjobbigt!!
 
vädret är ju bra i alla fall...
 
 
 
 
 
 
 
 

Sötsug

Varför försvinner aldrig sötsuget? 
Varför ar allt som är gott onyttigt?
Varför är jag jämt hungrig och sugen på saker?
Varför är det så svårt att låta bli att suktas av allt onyttigt?
Varför kan man inte stänga av och inbilla sig själv att socker är äckligt?
Varför känner jag för att baka hela tiden denna vecka när jag vet att jag inte ska äta det jag bakar?
Varför kan inte frukt vara gott som godis?
 
Varför, varför, varför???
 
 

Tröttis

Dagen igår fortsatte med att jag åkte förbi jobbet å hälsade på. Elina somnade som en stock i soffan i personalrummet så där satt jag i ca 1,5 timmar innan vi kunde åka hem. Ville ju inte väcka henne När hon sov så skönt. Blev en och annan kaffe å sen hade Magda även bakat goda mockarutor som jag smakade lite av. Fusk med maten denna veckan men har en bra anledning till varför jag känt att jag behövt ha nåt gott. Men den anledningen kommer jag berätta om lite längre fram. 
 
Va ute hos Beauty igår och borstade och kliade henne med piggborsten. Hon stod verkligen å njöt! Somnade nästan å underläppen bara hängde och ut ur den rann en lång dreggelsträng. :) haha!! Precis som på en hund. Hon är så himla söt alltså! Men tyvärr är hon fortfarande öm i sitt ben. Markerar fortfarande lite i trav så bättre hon får vila från arbete några dagar till. Vi stod å mös länge innan vi gick ner till hagen igen där hon galopperade allt vad hon kunde för att komma fram till de andra hästarna. (då helt plötsligt verkade hon inte ha ont). Konstigt det där när hon verkligen måste ta sig till flocken då går hon rent. Sen när man själv springer med henne då haltar hon. Precis som hon glömmer att hon har ont bara för att hon inte såg sina kompisar på en gång. 
 
 
Idag känner jag mig helt slut!! Och i eftermiddag är ett träningspass inbokat. Hur ska jag orka? 
Hoppas på att piggna till under dagen. Men nu ska jag vila lite medans Elina sover. Gäller att passa på. 
 
 

Tid me alla mammor och barn

Igår var det en sån dag som bara swichade förbi. Träffade alla mammor å barn hemma hos Linda och Theo där vi busade, pratade, bakade hallonpaj (Linda gjorde!!), myste och bara hade supertrevligt. Sen kom Dalle också och va med oss (Tures pappa och Elinas sambo)..
 
På morgonen innan vi åkte dit så hann vi även med att åka in till SÖS med Elina som skulle träffa en barnsjukgymnast eftersom hon hemskt gärna tippar lite åt ena hållet hela tiden. Hon har lite mindre muskler på ena sidan som behöver få lite hjälp att tränas upp så då visade sjukgymnasten oss hur vi kan hjälpa henne. Elina var jätte duktig och var glad nästan hela tiden. 
 
Sen vart den en lugn kväll med allt det vanliga som skall göras. Laga mat, gå ut med hundar, slöa framför tv:n, busa med Elina mm. Beauty har lite vila nu eftersom hon fortfarande är halt så igår fick hon klara sig utan mig i hagen. Men ikväll tänkte jag åka ut igen. :) 
 
 
Dagen idag startade klockan 7 vilket är helt okej. :) Elina har fått ligga på mage på min träningsmatta och gjort sin gympa. På den verkar hon tycka att det är roligare att ligga på mage där hon får bättre grepp. Annars brukar hon ju bli grinig när vi lägger henne på mage. Så vi får hoppas att hon kommer vilja det lite mer nu så hon blir stark.  
 
Vi har ätit frukostgröt och varit ute med hundarna på 1 timmes promenad också så nu ligger hon och sover i sin vagn fortfarande. Man blir ju trött av att träna. :) Nu känner jag också mig trött men ska nog försöka att inte sova på dagen. Blir oftast lite seg direkt när man vaknar sen även fast det är väldigt skönt. Jag får se helt enkelt.
 
Sötaste Elina morgongympar <3
 
 
 
 
 
Älskade, sötaste lilla skrutt! <3
 

Elina provar vrålåket :)

 
 
 
 
Rooligt!!! :)
 

Vrålåket

Här är lite dåliga bilder på Elinas semestervagn. 
 
 
 
 
Sen finns det ett parasoll till också och suffletten kan man öppna upp så den går att dra ner där fram. Enda nackdelen är att hon kommer vara vänd ifrån mig, men det får gå ändå. Finns ju typ inga resevagnar som är vända mot en. Vi är ju två så en får gå lite framför å hålla koll. 

Dåligt jag vet

Sista inlägget skrevs i söndags å nu är det redan tisdag. Dålig uppdatering jag vet men igår va jag inte på topp och eftersom jag antingen oftast är "svart eller vit" (antingen eller) så blev det då ingenting gjort igår känns det som. Jo vi fixade pass till Elina. Christer har nämligen bokat en resa till Karpathos en vecka i augusti. Ska bli skönt men samtidigt känner i alla fall jag att det är lite jobbigt också eftersom jag inte har några pengar till det egentligen. Sen kommer jag va den här jobbiga oroliga mamman nu kan jag tänka mig eftersom Elina måste hållas utanför solen. Lättare sagt än gjort i Grekland. 
 
Elina har i och med detta även fått ett nytt vrålåk. En liten röd resevagn. Sista exet så den va billig. Tänkte ta en bild på den senare men just nu ligger jag faktiskt i badet. Vågat med iPaden jag vet.. ;)
Hur konstigt det än låter så ligger jag här med en kaffekopp (beroende jag vet) vid sidan så jag håller mig vaken efter denna heldag med sol och bad med min fina vän och barn. Samt en tur hos Beauty. Efter badet är det bara hundpromenad och massa mys med den nu sovande Elina kvar innan dagen är slut.  
 
Beauty var lika söt som vanligt idag, dock är hon fortfarande lite halt. :( stackars min finaste!! Älskar verkligen denna hästen!! Hon fick stå inne i boxen i ca 2 timmar å bara vila från mygg och sol ett tag. Knapra lite morötter och bara ha det bra. Önskar så himla mycket att jag hade ett eget stall så jag fick ha henne hemma på tomten. Tänk så mysigt!! <3 en vacker dag kanske....
 
Nu ska jag njuta av tystnaden en stund...
 
 
 
 
 
 

Söndag

God kväll!!
 
Idag har jag gjort något riktigt bra, jag har varit och tränat på Sats. :) Hängde med Jenny på ett Zumbapass som jag verkligen sög stenhårt på!! Hahaha! :) Jag hänger verkligen inte med på såna pass. Min kropp kan inte koppla ihop stegen och jag klarar verkligen inte en koreografi. Helt stört alltså vad dålig jag var! Stod som tur var längst bak så inte så många skulle se mig när jag gjorde bort mig totalt. Sen är det ju så typiskt för när man väl börjar haja hur stegen kommer efter varandra så byter dom. Suck!! Så det kändes nästan som att jag körde mina egna steg till sist när jag hoppade runt som ett fån.
 
Nä det där är verkligen inte min grej men det är ju lite kul ändå. Fast jag blir lite arg på mig själv när ett så simpelt steg för alla andra blir hur svårt som helst för mig. Mina kroppshalvor och hjärnhalvor samarbetar INTE! 
 
Efter träningen har jag bakat Cheesecake som vi ska äta nu på kvällen (ska ta en liten bit), varit hos Beauty i hagen som dragit av sig en sko, lagat middag, myst med Elina, promenerat med hundarna, kollat på tv och diskat all jäkla disk. Ska bli så skönt sen när vi får diskmaskin. Här har det ju aldrig funnits nån i detta huset så det blir ett riktigt uppköp! :)
 
Nu ska vi njuta av denna. :)
 
 

Vårt IKEA-besök

Igår var vi som jag nämnt på IKEA. Vi tittade på lite olika kökstyper och bestämde oss även för ungefär hur vi kommer vilja ha vårt nya kök sen. Så nu längtar vi tills det är dags att beställa och börja renovera. Det kommer bli såå bra! Köpte även spjälskydd till Elinas säng. Vi har ju haft filtar som täckt innan men kändes som att det var dags att sätta på ett riktigt nu när hon rör sig mer i sängen än innan. Har helt enkelt inte tänkt på det innan. Sen blev det endast lite småsaker som fick följa med hem, bland annat den här lilla goseråttan som Elina satt å sög på under typ hela besöket. :)
 
 
Efter IKEA-besöket vart det en lugn kväll framför filmen TED. Elina satt som fastklistrad och tittade hur länge som helst. Tyckte nog att det var konstigt med en levande nallebjörn. :) 
 
 
 

IKEA

Efter att ha fått sova nån timme till nu på förmiddagen känner jag mig redo att starta dagen på riktigt. Är verkligen segväckt i min kropp. Men vi har i alla fall bestämt att vi ska ta oss iväg till IKEA för att titta på lite kök och annat smått och gott. :) Egentligen hade man ju velat dra till nån badplats där man kunnat sola och hundarna fått bada men det får vi ta en annan dag. Måste passa på att göra sånt här när båda är lediga. Ska åka förbi pappas lägenhet också och vattna hans blommor Nu när han är på landet. 
 
Ska kasta mig in i en snabb dusch och sen åker vi! :)

Tröttare än tröttast

Ja himlar å pannkaka alltså!!!
Började igårkväll med att Elina var uppe sent. Sen vaknade hon vid ca 1 igen och efter det vid halv 4. Sen lyckades hon somna om för att vakna och vara klarvaken(!!) vid 10 i 5. Så det var bara att gå upp. Sen somnade hon om i min famn vid klockan 6 igen och då försökte även jag somna om, vilket jag lyckades med efter ett tag. Och när jag väl somnat så hör jag hur det vrider på sig i hennes säng. Klockan är 7 och hon är klarvaken IGEN! Så nu har vi stigit upp igen. Är sååååååå trött verkligen, men antar att det bara är att gilla läget och försöka le åt hennes tokigheter även fast man innerst inne känner sig lite irriterad. 
 
Igårkväll när hon satt hos Christer försökte jag mig även på ett träningspass eftersom jag sagt till mig själv att jag skulle köra två pass igår, men tyvärr började jag med det för sent så min kropp hade redan ställt in sig på vila. Orkade köra hela 3 minuter!! Hahaha!! :D körde nämligen ett färdiggjort pass från en app som Elina (Tures mamma) rekomenderat å herre jävlar vad jobbigt det var! Övningarna i det passet som jag valde var verkligen tunga och så skulle man ju stå ut med varje övning i 1 minut och sen byta på en gång så man max skulle träna i 15 min totalt men väldigt intensivt. Är lätt en app jag kommer ha användning för men nästa pass ska jag köra när man är pigg så man orkar. Kände mig verkligen så svag igår!! Fast å andra sidan har jag ju inte kört nån direkt styrketräning på ca 1 år heller så då är kroppen lite seg och svag. Sen att man börjar passet kl 10 på kvällen va kanske inte det mest lyckade. Men inte trodde jag att det skulle va SÅ jobbigt. Sen ville jag ju så klart testa på en gång också när jag väl installerat appen. Otålig som man är. 
 
Nä, underhålla dottern lite nu så kanske hon vill sova en stund till snart så jag får en chans att åtminstone vila. Just nu roar hon sig med ett näsdukspaket och en mormor (som också blivit väckt av henne) som pratar med henne.
 
 

Utebliven massage

Eftersom Beauty fortfarande haltade så valde massören att låta bli att massera. Kan ju hända att man släpper nån spänning annars som hon behöver ha kvar i kroppen för att stödja och kompensera benet med. Vi vill ju inte göra hältan värre liksom. Så det blev endast pyssel och kel istället. Inte fy skam det heller. :)
 
Vi har precis ätit hemmagjorda hamburgare och ska strax titta på sista avsnittet av walking dead. Fast bara sista för den säsongen, så sen kommer det komma fler avsnitt. Men först ska Christer gå ut med hundarna och jag ska ta hand om köket. Elina somnade nu efter middagen. Idag fick hon lite kyckling med couscous och sen blåbärspuré till efterrätt då hon inte verkade gilla kycklingen. 
 
Sen blir det nog en slapparkväll om jag får välja men å andra sidan ligger jag ett träningspass efter. Så jag kanske får ett ryck efter vi tittat på avsnittet och tar en joggingtur till. Jag sa ju faktiskt i morse att jag skulle satsa på 2 pass idag så det vore ju toppen om jag höll det så jag slipper känna mig besviken på mig själv ikväll. Kämpa, kämpa!!! 
 
 
 
 
 

Alla sover runt mig...

 
 
Och jag skulle gärna också ta en tupplur men det är för kort tid kvar nu tills stallet och Beautys massage väntar. Så får helt enkelt klara mig ändå. Ska dricka lite kaffe så kanske jag får mer energi. Att vara småbarnsförälder tar verkligen på krafterna men det är ju även så mysigt. Tänk att Elina liksom är MIN och självklart Christers lilla dotter. Helt fantastiskt ju! :) Hon är helt perfekt på alla sätt! 
 
Vi har innan hon somnade busat och läst hela 3 böcker varav en 2 gånger. :) Hon är så duktig på att titta och lyssna. Sen brukar hon vilja smaka på böckerna också. :) Den som prasslar är favoriten. 
 
 
Nu är det bara att hoppas att Beauty är bättre i sitt ben idag och att musklerna har börjat slappna av lite mer så det kanske räcker med denna behadlingen och vi inte behöver boka en ny på ett tag. 
 

Träning avklarad

Blev ganska mycket jogging idag trots min trötthet. Försökte intala mig själv att det inte alls är så jobbigt och tänka på att resultatet blir bättre snabbare. :) Vart några pauser så hundarna fick göra sitt. Elina sov hela tiden och vaknade lagom när vi kom in så hon fick sitta i mormors knä medans jag fortsatte min träning inne. Så nu är jag färdig och nöjd med morgonens prestation även om jag åt en macka mer än vad jag egentligen borde. Men den va ju så god, å bättre det än en kaka eller godis i alla fall. 
 
Världens sötaste bebis och jag ska nu passa på att mysa innan vi ska ut till Beauty där hon ska få massage. 
 
 

Lite fina bilder

Tänkte visa lite bilder som jag tog med min lilla skitmobil när vi va hemma hos Christers mamma i lördags. 
 
Mili spanar in vad Elinas kusin Julian gör.
 
 
Kira softar i solen.
 
 
Båda fyrbenta på samma bild. :)
 
 
Christer å Elina busar och flyger flygplan.
 
 
 
Tummen är god. :)
 
 
En trevlig lördag med god grillad mat och jättefint väder! 
 

Fredag!!

Idag är det äntligen fredag enligt många. För mig är det en dag i mängden av alla lediga dagar, :) Sååååå skönt! 
Ska fixa lite frukost och sen ge mig ut på en jogging/powerwalk med hundar och barnvagn. Och jag kan säga att det känns TUNGT redan nu, innan vi ens kommit iväg. Fy!!
 
Ska köra lite övningar efter också om det passar lilldamen, vi får se. Hur som ska jag försöka satsa på 2 träningstillfällen idag då det inte blev nåt igår. 
 
Jag å grodis är redo för lite frukostgröt. :)
 
 
Fast hon får leka med näsdukarna medans jag fixar i ordning allt. 
 
 
 

Halt grå häst :(

Tråkigt nog så va Betty Boop halt I fram. Men verkar som tur var inte vara så allvarligt i alla fall. Inga sårskador eller värme utan endast lite svullen i överarmen så ser ut som hon fått sig en känga av någon. Borde vara bra inom ett par dagar. 
 
Har bokat in en massage åt henne i morgon runt klockan 1 så då får hennes lite ömma muskler sin välbehövliga behandling. Tänk att hästen typ har det bättre än man själv jämt! Hon står i ett all inclusive "hotell" och får maten serverad 4 ggr per dag. Sen kommer jag med godis och pysslar och har mig. Nya skor får hon regelbundet och pedikyr av "fossingarna". Hon får massage när hon behöver det och vila när hon behöver det. Hon får massa beröm när hon lyssnar och gör rätt och en andra chans när hon inte förstår å det blir lite fel. Hon får nya saker när hon behöver det nästan oavsett vad det kostar (man fixar fram pengar på ett eller annat sätt, eller jobbar arslet av sig). Hon får gott gräs dygnet runt på sommaren och varma täcken på vintern. Vad får jag liksom??
 
jo jag får: Mocka skiten som hon skiter, skrubba boxen så den är ren när hon flyttar in igen efter hennes sommarsemester. Jag får anpassa all träning och tålamod efter hennes behov. Jag får bära tunga vattenhinkar och dra tunga skottkärror med skit. Jag får sopa stallgången efter hennes "behandling" av borstning och ryktning när HON rullat sig i leran. Jag får gå och hämta henne i hagen (hon vägrar ju komma å möta en halvvägs). Jag ger henne alla pengar till det hon behöver när hon behöver det. 
Och inte får jag nån massage, nya saker, behandlingar, nya skor var 8:e vecka, pedikyr, maten serverad varje dag mm.. Summan av kardemumman, hästarna har det ganska bra! :) Fast å andra sidan får vi ju rida på deras ryggar, eller nästan alla får det i alla fall. Beauty har lite egna åsikter om den saken vissa dagar. ;) 
 
Just det jag glömde en grej... Vi smörjer även deras grejer lite då och då så dom ser fina ut och håller lite längre. Det har jag gjort idag till exempel. :)
 
 
Finfina halta hästen grå! <3
 
 
 
 
 
 

Stallet

Dags att byta kläder och åka ut till stallet. Ska hämta in Beauty från sommardagen och kolla igenom henne då jag fått meddelande att hon haltade lite tidigare idag. Men kan också ha varit för stunden bara, kanske att hon trampat i nån liten grop eller så. Jeanette var lite osäker och såg henne bara på håll. Och ifall det inte är nåt så blir det nog lite skritt runt halva slingan plus lite jobb för hand efter. Men vi får se. Kanske endast blir massa gos och pyssel om min fina har ont. 
 
Ska även försöka få tag i Beautys massör för tredje gången idag. Hon har inte svarat tidigare och måste ju boka en ny tid så hon får känna igenom henne igen. Funderar allvarligt på om jag ska prata med min chef på jobbet om att få börja jobba lite helg för att få extra pengar. Elina tar ju flaskan och Christer skulle ju faktiskt kunna åka ut till jobbet med henne mitt på dagen så hon får amma då på min lunch. Även om det känns surt att behöva nu när
 man är mammaledig. Vill ju helst vara ledig då också. Men behöver man pengar så behöver man och jag snackar om kanske en helg i månaden. Ska fundera lite mer på den tanken i alla fall. 
 
Nu ska jag sätta fart...
 
 

Promenerat oss svettiga

Har precis kommit in efter en svettig promenad med de fyrbenta och bebis. Solen låg på rejält så här på eftermiddagen och jag hade önskat att ha på mig shorts. Men istället fick jag svettas i mina jeans Och hundarna flåsade hela tiden. Elina däremot sov så sött i sin vagn. 
 
Tidigare idag har jag och Elina lunchat med Jenny och hennes två barn på pizza hut. Åt alldeles för mycket mot vad jag ska just nu när jag går på min egen diet men ibland måste man få. Tog även lite glass till efterrätt eftersom det ingick i priset. Vi hann med å snacka i ca 1,5 timmar innan lilla Albin började tröttna. Men barnen var duktiga och åt MASSOR! :)
 
Efter maten åkte jag förbi jobbet en sväng och drack en kopp kaffe med fina kollegorna eftersom det inte hanns med på pizza hut. Känns alltid kul att träffa alla igen. Man saknar liksom inte jobbet men alla kollegor. Man umgås ju ändå mer med dom typ än med sin egen familj känns det som. Alltså när man väl jobbar menar jag så klart. 
 
Jag undrar hur det blir sen när jag väl kommer börja igen. Vi har ju så konstiga tider och dom dagarna man jobbar kväll kommer man ju knappt få umgås med Elina nånting eftersom hon kommer gå på dagis och sen när man väl kommer hem själv så kommer ju hon att sova. Tråkigt!! 
 
En bild på min fina lilla från i morse. 
 
 
 Och några fina bilder från igår.. <3
 
 
 
 
Och eftersom jag skrivit att vi varit ute på promenad så bjuder jag även på en bild godissugna hundar. ;)
 
 
 

Morrn morrn

 Vad gör man inte för sin lilla dotter än att gå upp tidigt och ändå le samtidigt som man egentligen är HELT död. Jobbig natt me massa jobbiga tankar och funderingar. När ska det sluta? 
Kommer förmodligen bli en ganska lugn dag idag. Ska försöka få energi till att träna här hemma. Ska ju inte låta tröttheten ta över, behöver verkligen inte bli mer slapp och otränad än vad jag redan är. Med lite frukost i magen så kanske energin kommer, hoppas!! Eller så tar jag träningen ikväll. Fast idag vill jag till Beauty eftersom det inte blev av igår. Nu är frågan yoghurt eller gröt?? Hmm... Kanske en macka.. 
 
Hundarna verkar lika trötta som mig så ingen brådska i alla fall. Det är så skönt med dom, att de bara är liksom. Man behöver aldrig känna press att gå upp tidigt för deras promenads skull. Utan dom sover mer än gärna länge Eller ligger bredvid och myser. 
 
Elina ligger och suger på sina nyupptäckta tår!! Haha!! Lilla sötfia! :) Ska "tvinga" henne att vara med på bild, in med nappen istället. :) 
 
 
Nya dinosauriebodyn! 
 
 
 

Mammaligan är i farten

 
 
Japp, idag har jag träffat fina mammorna igen. Vi besökte Linda och Theo som precis flyttat in i deras nya fina lägenhet. Va där ett tag och babblade massa skit som vanligt och åt även lunch tillsammans som Linda fixade. Efter mättade magar begav vi oss mot rudan och satte oss i solen medans bebisarna sov i sina vagnar. Är verkligen impad av de personerna där som badade, måste ju vara svinkallti vattnet. 
 
Väl hemminså fick vi besök av dörr/fönsterkillen igen som vi beställt nytt ifrån. Fast det kommer inte att bytas förens tidigast januari så vi kan använda nästa års rotavdrag. Detta årets kommer ju användas till nytt kök och badrum. Och eftersom vi gjorde en beställnig så fick man enligt deras kampanj som dom hade nu en iPad Mini :) wihooo!!! Så det är den som jag testar att skriva ifrån nu. Liten, smidig, får plats överallt...
 
Så nu har jag en stor och en liten dator, en stor och en liten iPad och en stor och en liten telefon (varav den ena är lite paj och hakar upp sig) Christer vill ha en galaxy tab som ingår när vi köper ny tv sen. En stor samsung. (Är som en iPad fast annat märke)
 
 
Eftersom fönsterkillen va här så fick vi äta en sen middag som precis är uppäten så nu är det lite för sent för mig att åka ut till Beauty. Är ju inte så bra att jag tar ut henne och gör nåt med henne när inga andra är där ifall det skulle hända nåt. 
Usch, blir gråhårig av att tänka på det jag skrev tidigare idag. VILL INTE!!! Jag vill ju uppleva allt med Beauty. Någon lösning måste hittas..
 
 
Ska passa på att slappa lite framför tv:n nu. 
 
 

Jul. 03, 2013

Skrittade runt halva slingan igår med Beauty och min kropp är verkligen inte med mig längre. Kom knappt upp ur sängen i morse och tog mig knappt ut ur bilen igår. Vart är min kropp på väg? Vet att min rygg är trasig men nu börjar det bli riktigt jobbigt. Börjar fråga mig själv om det är värt att fortsätta med det tunga som en häst innebär. Blir ledsen när jag tänker så men kan inte hjälpa det. Mina pengar räcker inte till nånting nu heller och kommer snart vara slut på sparkontot också. Det är dyrt att bo i stockholm å ha häst. Vill egentligen inte ens behöva fundera på häst eller inte häst men nånstans inom mig vet jag ju att pengarna inte riktigt räcker just nu. Ryggen tar ut sig fullt ut med Elinas hjälp och är på kvällarna när jag äntligen åker till stallet helt slut. Varför är jag trasig?
Vill inte skiljas från Beauty... Vill heller inte stå där utan pengar å med ännu trasigare kropp. Måste komma igång med mer träning för att hålla, men vart ska jag få tiden ifrån? Ett hem att ta hand om, laga mat, städa, en dotter att ta hand om, 2 hundar som kräver sitt, En häst som kräver massor och sen ska träning hinnas med för att min kropp ska orka allt det andra. Just nu får jag inte riktigt ihop det.....

kontraktskrivning

Nu är allt snart klart och vi blir husägare på riktigt. Ett nytt kapitel i vårat liv har precis börjat.




Träning avklarad!

Dags att kasta sig in i en dusch. Elina sover fortfarande så hon får ligga hos min mamma sålänge. Det vart mest att vi gick i snabbt tempo idag eftersom hundarna var lite extra "nosiga" och Elina låg och gnälllde för att hon var övertrött och vägrade somna. Men sista biten på ca 1km joggade vi i alla fall. :)
 
Träningen fortsatte sen ute på vår altan där jag koncentrerande mig på lår och rumpa. Det är där det mesta har satt sig förutom magen. Men magen tar jag det lite lugnt med fortfarande. Vågar inte köra på för fullt där än så blir mest att stå i plankan. Gjorde bakåtsparkar, upphopp, utfall, "kissandehunden", squats, och sen blev det även nån armhävning på knäna och dips mot altankanten. Så nu förtjänar jag faktiskt en dusch! 
 
Under hela detta passet så sov Elina i sin vagn precis bredvid mig och hejade på mig i sömnen. Eller jag kan ju i alla fall hoppas att hon gjorde det. :)
 
Dagsformen: 
 
 
 
Magen börjar sakta men säkert att dra sig tillbaka, JIPPI!!!!
 
 
 

Tisdag

För att kompensera min dåliga joggingtur igår morse så gick jag ut och joggade igen sen på kvällen, utan hundar och barnvagn. Resultatet blev då en aningens bättre. Endast ett tillfälle där jag saktade ner och gick i typ 100 meter efter em jobbig uppförsbacke. Var tvungen att hämta andan lite extra.  Fortsatte även denna gången med lite övningar när jag kom hem så efter det passet kunde jag vara nöjd för dagen. 
 
Nu är det en ny dag med nya utmaningar. Ska starta med ett till träningspass här hemma, samt en joggingtur/Powerwalk med hela gänget igen. Vill minsann inte behöva ligga i vassen hela sommaren. Frukosten är intagen och nu väntar jag bara på att lillan ska somna. Lite lättare att jogga då. 
 
I eftermiddag sen så ska vi ha möte med banken och mäklaren så att huset betalas och verkligen blir vårt. 
Helt stört egentligen. Haha... Vi äger ett hus! 
 
 
Duktiga Elina åt upp all sin middag igår som bestod av morotspuré. Fick även suga på en gurka och äta lite majskrokar. :) Min lilla skruttfia! <3
 
 

Full fart här hemma

Inte det bästa resultatet på min lilla joggingtur tidigare idag men bättre att man gör lite än inget alls. Sen gjorde jag även lite övningar här hemma också. Får mjukstarta linnan jag pressar mig till max. Nu blir det lite dammsugning och sen matlagning. Elina får "hjälpa till" så lär ju ta lite längre tid då. Just nu roar hon sig själv genom att försöka äta upp sin "vikbok" 
 
 

dags att ta tag i kroppen igen

Nu är jag inne på vecka 2 med mina nya regler angående mat och sckerintag. mindre portioner till varje mål och INGET socker på vardagen.

Förra veckan blev det en del joggingturer och powerwalks. Och eftersom det är ny vecka innebär det även nya tag. Är egentligen på tok för trött för att träna men det struntar jag i. Nu jäklar ska inga undantag göras bara för att jag är lite sliten. Så nu blir det en intervalljoggingtur med hundar och barnvagn. Nya skorna är på och det är bara att köra! heja mig!!


RSS 2.0