Då var man massa pengar fattigare och massa kaninmedicin rikare

Efter drygt 3,5 timmar hos veterinären så är vi nu hemma igen och jag har precis gett första dosen medicin till Rafflan som antingen har kraftig urinvägsinfektion, livmoderinflamation, kanske njursten, ja lite ovisst men röntgen var så otydlig. Men massa blod i hela urinblåsan hade hon och har ju inte ätit på hela dagen. Så om 30 minuter ska jag även mata henne med Critical Care som är en slags hövälling. Måste ju få igång hennes mage igen så det blir en 10 dagars medicinering nu med 5 olika mediciner samt tvångmatning med hövällingen flera gånger om dagen. Tur man är mammaledig så man är hemma. 

Har gjort ett schema för att hålla koll på hur mycket och hur många gånger om dagen hon ska ha varje medicin. 



Så nu efter denna kvällen är jag helt slut. Ska bli skönt att lägga sig sen. Alltid är det något med djuren.

God natt!

Ett veterinärbesök snart då

Igår kväll när jag nattade kaninerna såg jag att Rafflan kissat rött/blod. Och jag vet ju att kaniner kan göra det ibland utan att det är allvarligt men så i morse när jag kom ut så hade hon kissat lika rött/blod igen. Och dessutom så verkade hon lite slö och ville inte äta. Så nu misstänker jag att det kan vara nåt allvarligare ändå. 

Försökte få tag på veterinären här i Haninge i förmiddags men då var det nåt möte där. Så hick jag ut nu igen och kollade till henne och hon har fortfarande inte ätit så nu ska jag packa in barnen i bilen och åka in till Roslagstull istället. Mamma är snäll och följer med och hjälper mig då Christer har bandy sen. Vet ju inte hur länge vi kommer få sitta där. Är rädd att det ska vara något med njurarna. 



Håll tummarna att allt går bra!

 

Idag höll jag på att bli galen.

Alltså jag tänkte att ja jag går med hundarna till dagis och hämtar Elina så kan vi gå direkt till lekparken sen. Det fick jag ju ångra rätt snabbt. Min första promenad själv med alla hundarna och barnvagnen och det var KAOS! 

Mili och Harry muppade sig och skällde på allt och alla, och Suki var mer vild än tam och bara drog som en tok och var allmänt skotjobbig. Ingen hund lyssnade överhuvudtaget så jag kände mig förbannad och maktlös redan när vi kom fram till dagis. Sen fortsatte skitpromenaden till lekparken, och då med en gnällig Elina också. Jag fick typ psykbryt och ringde min mamma som fick komma och hämta hundarna och köra hem dom.. Jahapp bara att sätta fart ordentligt och träna ALLA hundarna. Idag var dom såna som man får skämmas för. Och jag märker så tydligt att jag själv inte har gått med dom på ett tag. Känns som att man får börja om. 

Men nu är vi äntligen hemma efter mitt psykbryt så jag kan varva ner i soffan. Båda barnen har somnat och det gör inte mig ett dugg. Lite tid att andas, fundera, analysera vad som egentligen hände på promenaden. För det där vill jag inte ha med och göra mer. FY!!!


Måste lägga upp en plan nu och verkligen tänka varje steg. Vill få ett slut på dessa beteenden. Och allt hänger på mig. Bara kämpa på och ha tålamod. Men idag kolade jag verkligen över och därför var det bäst att bara låta mamma hämta hundarna.

Känner mig i alla fall väldigt misslyckad idag som hundägare. 



En vecka idag

Nu har han varit hos oss i en hel vecka, lilla gullgossen!❤️ 


Sitter nöjd i sin babysitter och gungar medans jag ska äta frukost. Christer har åkt för att lämna Elina på dagis en stund så hon får leka av sig. Så har jag lovat att vi ska gå till lekparken sen när jag hämtar henne. 

Efter frukost blir det en promenad. Sakta men säkert fortfarande då jag fortfarande har ont i bäckenet. Hoppas på att det läker som det ska. 

Där Evan är, är Harry också

En lugn dag idag men soffmys och tv-tittande. Har även sovit lite middag idag för första gången sen Evan föddes. Jag Elina och Evan passade på medans Christer åkte och tränade. 

Är lite roligt hur glad Harry är i Evan. Han har stenkoll på honom och vill hela tiden vara nära honom. 




Hörseltestet innan idag gick bra i alla fall och allt var som det skulle, så det känns skönt. Jag har även blivit både kissad på och bajsad på idag.😂 Snäll son vi har.😍 

Elina är ju också rolig. Hon sa innan idag att hon ville bada som vanligt, varpå jag svarade att hon kunde få det efter middagen. Och bestämd som hon är så tog hon saken i egna händer då. Hon kunde ju inte vänta så hon knallade upp på övervåningen, drog av sig kläder och blöja och satte sig i badkaret med alla sina leksaker och började fylla upp vatten. Så när jag gick upp en stund senare satt hon där i badkaret överlycklig och sa: Mamma jag badar!😃 Jo tack, jag ser det sa jag. Och så var det bara att slå sig ner i badrummet tills middagen blev klar. Då fick det vara färdigbadat. 


Men nu ska jag försöka gå och lägga mig och hoppas på lite sömn. 

God natt!


Då var vi på väg


Dags för hörseltest.

Elina följer med idag också.☺️ Hon har tagit med sina hästar så hon kan leka när vi är på sjukhuset. 


Känner mig trött idag fast jag fått sova ganska bra. Hoppas på att piggna till under dagen.

God morgon


Här sitter vi och myser!

Ska äta lite frukost och sen blir det en tur till sjukhuset för hörseltest. Måste även köpa hundmat och lite mat till kaninerna. 

Idag är det tråkigt väder ute så blir nog en innedag. 

Bild på morfar och Evan från igår.



Slocknade hjältar

Nu sitter vi i bilen på väg hem från farmor med två slagna hjältar.❤️


Elina och Julian har lekt som bara den så hon är helt slut som artist. Nu ska vi bara hem en snabbis innan vi åker till morfar för lite påsklunch/middag. Mycket påskfirande och bebisfirande. Alla vill ju se lille prinsen. 

Fick lite bilder på Elina och Julian skickade till mig från när dom letat påskäggen.☺️💕 






Dom har haft så himla kul ihop!😍 massa barnskratt och tindrande ögon!

Wohooo

Alltså hur stolt kan man bli?? För en liten stund sen ville Elina gå på toaletten, och vad kom?? Joo bajs!!😃 Vår stora tjej! Det släpper mer och mer nu och hon blir så glad när hon lyckas gå på toan. Så himla duktig! Finaste Elina!❤️


Och här har vi en liten med matkoma också.☺️

Mycket barnprat här på bloggen nu men jag är så himla glad över att ha fått så fina barn!❤️ Amningshormonerna gör mig nog extra känslig och allt blir liksom lite extra. 

Lugna söndag

Nu är snart middagen klar här hos farmor Lone. Vi har haft en lugn dag med korvgrillning och mys. Elina och Julian har röjt runt som bara den och badat. Först nu har dom satt sig ner en stund för att titta på bamse och varva ner lite innan maten. Elina har fått en smörgås också då hon inte åt någon lunch. Kräsna lilla flicka!


Christer har somnat i en fåtölj med Evan och jag är fri från det lilla hungriga plåstret en stund.😊 

Sofia och Donnie spelar spel och hundarna är nu platsade nedanför mig då Suki skäller en del på alla här av osäkerhet, och Mili har börjat skälla nu för att Lone lagar lammstek i ugnen. Mili är ju rädd för lamm så hon blir orolig av doften. Harry är den enda hunden just nu som är lugn och han har själv valt att sitta här nära bebisen. 




Efter maten sen blir det godis och fruktsallad. Och om jag såg rätt även någon form av kladdkaka.😋 

Idag ska vi till farmor

Haha jag började på ett inlägg igår men sen kom jag av mig mitt i allt och då glömde jag bort att jag inte skrivit klart, och nu har det försvunnit. Men men..

Det enda vi gjorde igår var att köpa två nya bodys, två par byxor och strumpor till Evan. Märkte här hemma att alla små vi hade här hemma mestadels var rosa. Så nu har han nånting att ha på sig i alla fall. Vi var ute i sista stund så hann inte bli något mer förutom en glass till Elina och en ny amningsbh till mig.😊 

Så idag inviger Evan de nya kläderna när vi ska åka hem till Farmor sen. 


Men först ska vi äta lite frukost och gå ut med hundarna innan vi åker. 

Christer och Elina kollar på babianer på iPaden och diskuterar. Hon är så frågvis.




Idag kan jag nog somna ståendes

Vilken fullproppad dag igår. Först läkarbesöket på morgonen som vart typ 2 timmar försenat pga personalbrist på sjukhuset. Sen hem fort och äta lite våfflor med farmor Lone som kommit förbi. Och efter det direkt hem till min mamma. 

Och nu har denna dagen startat. Väldigt trött idag efter väldigt lite sömn i natt. Tror jag har bytt 5-6 bajsblöjor på Evan och när han väl har kommit till ro så har Elina eller hundarna väckt mig. Så har mest fått slumra till några gånger. Får hinka i mig kaffe idag tror jag. Mjölken börjar ju komma ordentligt nu, därav allt bajsande.😝

Ska strax gå ut en sväng med hundarna och efter det får jag se vad vi hittar på. Känner inte riktigt för att bara vara hemma men samtidigt skulle jag behöva vila nån gång under dagen. Elina tjatar om att åka till farmor men det ska vi ju gör i morgon. 

Tänk så mysigt man kan ha då.. 



Dags för läkarbesök

God morgon! 
Nu sitter vi i bilen på väg till Huddinge sjukhus igen för en läkarkontroll av Evan. Mycket kontroller när dom är så små men det är ju bra det så man vet att han mår bra. Just nu sover han under filten.❤️ 

Känns som det enda jag gör hela tiden nu är att stirra på honom. Söt som socker och helt underbar. Man glömmer ju så fort att dom faktiskt är så här små när dom kommer. Växer alldeles för fort! 

Tog en bild på honom och Christer i morse också när dom sov bredvid varandra medans jag gjorde mig i ordning. 😍


Senare under dagen kommer farmor komma förbi och hälsa på Evan och självklart busa med Elina. Och efter det så är vi bjudna hem till mamma för fika och middag så även mina syskon och Charlie får träffa honom. Lever verkligen i bebisbubblan just nu.

Första lilla äventyret

Först en hundpromenad i det fina vädret och då premiäråket i vagnen.




Christer passade även på att träna lite med Suki längs vägen hon tycker är lite läskig.



Efter promenaden lämnade vi in hundarna och åkte till Ica Maxi för lite handling. Allt gick jätte bra. Åt lite lunch på Mc Donalds då Elina hade önskat "hamburgare och fritt"☺️ innan vi sen åkte hem igen.


Väl hemma igen så har Elina badat och jag sorterat tvätt och satt på en ny maskin. Evan sov i babysittern på badrumsgolvet så länge. Och Christer åkte med massa skräp till tippen. 



Väl inpackad med en tröja som luktar mig och en handduk som lite extra stöd. Mys!

Och nu har båda barnen slocknat i soffan medans jag tog lite kaffe och en bit mjuk pepparkaka.
Elina efter att ha tittat lite på Clifford, den stora röda hunden. Och Evan efter lite snuttande på mig och även dansande med pappa innan han fick ligga lite själv på kudden.


Och nu när båda slocknat så passade Christer på att ta ut hundarna på kvällsrundan och jag får sitta här och bara vara en stund. Men hör att det brakar lite i killens blöja så får nog byta den strax.☺️

Stinkywinky

God morgon!😃

Dåligt med sömn i natt men har ju fått titta på söta lilla stinkywinky som pruttat som bara den i natt. Haha!! Att en så liten kropp kan braka så mycket från rumpan och dessutom lämna såna stinkbomber under täcket.☺️ Tur han är förbaskat söt!💙 


Nu är alla vakna här hemma i alla fall och vi ska strax äta frukost. Elina tittar på prinsessan Sofia på tv:n och myser under sin filt.


Får se vad vi hittar på idag. Måste ta oss till en affär i alla fall och handla nytt bröd och frukt. Lär väl bli en hel del mys  i soffan kan jag tänka. Så mysigt med en så liten bebis igen och jag ska njuta av varje sekund han är i min famn. Sen hoppas jag att Elina snart ska våga hålla i honom också.

En lillebror!❤️❤️❤️

Så nu har han äntligen kommit!!😍 klockan 02.21 i natt kom han, 51 cm lång och 3925g tung, vår finaste lille kille!❤️ 

Jag kämpade på med endast lustgasen denna gången och det blev ett eller annat vrål rakt ut när han skulle ut i slutet. Det gör ju såååå ont! haha!! Det bara kom, kunde inte hålla tillbaka.😂


Så jäkla snygg! Hahaha!! 


Vi alla mår bra! Jag känner mig lite mörbultad bara och vi är ganska trötta allihopa. Men vi myser för fullt innan vi får åka hem och visa honom för hans superstolta storasyster!💕 

Nu har vi även kommit fram till ett namn, ett namn som Christer valt och som han nu fått att fastna i mitt huvud så jag inte kan tänka ut nåt annat än det. Vår pojke ska heta Evan!😊 









Känns som vi vunnit på lotto just nu! Finaste gåvan man kan få! Och nu har vi två!! ❤️Elina❤️💙Evan💙 Våra fina små hjärtan!

Latensfasen

Japp äntligen är första fasen igång även om det går seeeegt. Så inom nån/några dagar kommer bebis vara här, yeeeeyyyy!!!😃😃 

Nu måste jag bara försöka varva ner och slappna av så det kan komma igång på riktigt. Men först ska här dammsugas. 



Kanske är det någonting på G, hoppas!!

I natt har jag sovit dåligt. Dels pga att Elina hostat men också för att jag haft lite sammandragningar. Jag hoppas verkligen att det är på väg att hända nåt nu. Har även haft lite sammandragningar under dagen så det känns positivt i alla fall. Ett steg i rätt riktning och jag känner en enorm lättnad att kroppen visar lite tecken på att någonting händer. 

Åkte med Jenny i morse och tittade på ny stallplats åt hennes häst då stallet hon står i nu ska säljas. Elina fick hänga med. Vågade inte chansa på att lämna henne på dagis efter den hostiga natten.  Vore ju jobbigt om hon blir sjuk precis lagom tills bebis ska komma, så hon är hemma med mig idag. 

Hon har precis somnat i soffan nu så jag  ska också försöka vila lite. Slökolla på lyxfällan som går på tv:n och bara ta det lugnt. 

Håll tummarna nu att bebis vill komma snart.☺️



Min badtokiga tjej

Elina ville minsann inte äta mat, som vanligt. Kräsen liten donna!

Nåja hon fick i sig två tuggor på en smörgås i alla fall och sen gick vi upp och badade tillsammans. Hon älskar att bada. Är inne i en badperiod där hon helst vill bada varje dag och ibland flera gånger dessutom. 



Själv passade jag på att göra en ansiktsmask och så hällde jag i barnolja i vattnet så vi skulle vara lena när vi klev upp. 


Och nu har hon precis somnat efter tre omgångar av bockarna bruse. En av hennes favoritböcker. Så nu ska jag göra en kopp varm oboy till mig innan jag också lägger mig. 

God natt

Låt kvällen börja

Så, då var Elina hämtad och middagen i ugnen. Strax kommer Christer hem och förhoppningsvis hinner maten bli klar lagom tills han kommer. Perfekt med mat som kan laga sig lite själv för då kan jag sitta och mysa med finaste tjejen på denna jorden.❤️ 





Då var man trött igen

Lämnat Elina på dagis och promenerat med hundarna, så nu är man så där trött igen. Har inte ens orkat ta av mig jackan än. 


Hundarna hade velat gå längre tror jag men det tar liksom stopp för mig. Får mysa desto mer istället. 

Funderar på att lägga mig i sängen igen och slökolla en film kanske. 

Jag bara sover och sover

Idag har jag typ sovit hela dagen. Ett litet undantag för ett varmt bad för min onda rygg och lite handling av nya järntabletter samt nappar till bebis och Elina. Så nu är snart BB-väskan färdigpackad. Det enda som saknas där i nu är våra tandborstar, men dom lägger vi i innan vi sticker sen när det väl blir dags.
 
Kokade alla nya nappar för en stund sen och Elina är nöjd som fått välja till både sig själv och bebis.
 

Är konstigt nog inte ett dugg nervös inför förlossningen. Går typ bara och väntar på att allt ska dra igång. Så den smärtan är nu väldigt välkommen!
 
Tänker fortsätta vila så mycket jag kan ifall att det blir en utdragen förlossning som det blev med Elina. Kan ju alltid hoppas på att denna går på mindre än 30 timmar, haha!!
 
Inte bara jag som är trött just nu i alla fall.

Säger god natt redan nu och går ut och nattar kaninerna. :)
 

Natti natti

Nu kastar jag in handduken för idag. Har haft middagsbesök sv Robin, Linda och lille Adrian innan plus att Robin och Adrian var här på dagen en sväng också. Trevligt även om jag för tillfället känner mig rätt osocial. Blev grillat till middag och lite godis till efterrätt i alla fall. 

Så nu har jag och Elina bäddat ner oss i våra sängar och ska försöka sova. 

God natt! 



Vart är energin?? Borta....

En seg morgon. Jag ligger i soffan och Elina tittar på Clifford. 


Christer är på gymmet men kommer nog strax hem. Skulle behöva åka till tippen och även åka och köpa en ny laddarsladd till iPaden då Suki bitit sönder den. Får se om jag orkar ta mig iväg bara. Kanske skickar iväg Christer och Elina själva. 

Trött, trött, trött, snark!




Nu säger jag god natt

Äntligen krypit ner i sängen och ska sova. Fast jag hoppas såklart på att bebis ska vilja komma. Men ingen sån känsla på att nåt är på gång än tyvärr, men man vet ju aldrig. 

På kvällen nu har Elina i alla fall varit kramgo, mysigt efter en dag med en del tjaffs och gnäll. Kan hon inte alltid bara vilja kramas?? 

God natt! 




Äntligen

Alltså idag har jag vaknat på helt fel sida. Känner mig irriterad hela tiden och är sååååå trött.. Har inget tålamod idag alls och det är ju inte bättre av att jag inte lyckades hinna lämna Elina i morse på dagis heller. Så hon har varit hemma här och röjt. Jag somnade till och med. Ifrån henne en stund i soffan, pang bom så sov jag. Suck! Vaknade och hon hade hällt i en hel burk fiskmat i akvariet så nu MÅSTE jag städa akvariet idag så inte fiskarna blir dåliga. Men först får Christer komma hem. 

Nu ska jag andas lite efter att Elina ÄNTLIGEN slocknat i soffan. 


Känner mig dum som känner såhär idag. Inget tålamod för hennes bus och påhitt. Men har i alla fall lyckats bygga ihop hennes stall till sina småhästar, även om hon drog sönder en del på en gång. Hoppas på att det går att limma lite. 


Antar att min kropp börjar känna sig slut som artist nu när det är så kort tid kvar innan bebis kommer. 7 dagar, en vecka till BF och jag är enorm. Orkar liksom knappt med mig själv så tålamodet är verkligen i botten.

Ska ta en kopp kaffe nu och hoppas på att kunna koppla bort lite dumma tankar. Snälla bebis kom nu! <3 

God morgon

Dags att kliva upp och få iväg Elina till dagis. Hon behöver få leka av sig med sina kompisar. 

Känner mig fortfarande lite smått irriterad från igår, men fattar verkligen inte varför jag nästan aldrig kan få slappna av. Undrar hur det blir med två barn. Då är jag fast tror jag. Fast antar att jag får vänja mig vid att inte lämna hemmet. Men det löser sig. 

Tur att jag älskar mina barn även om jag ibland känner att jag vill andas lite i min ensamhet. 

Nu måste vi skynda oss. 

Ger upp

Ska nog aldrig mer åka hemifrån en stund på kvällen. Slutar alltid med att jag blir stressad när jag kommer hem då jag ändå får "fixa"

Ger upp på det manliga släktet ibland, suck! Men idag går jag och lägger mig. Säger god natt till Elina som får härja bäst hon vill och stänger av mig själv så får hon röja medans fotbollsspelet är igång där nere. Jag skiter ärligt i vilket idag.. Jag orkar inte... 

En dag ute

Nu har Elina precis slocknat i soffan efter en dag ute. Vi promenerade bort med hundarna till en lekpark där hon både gungade, klättrade och åkte rutchkana. Jätte fint väder ute så det var skönt. Sen gick vi vidare hem till mamma/mormor för lite pannkakslunch innan vi sen promenerade vidare hem igen. Elina har gått massor så förstår att hon är trött nu. Så nu är det kaninernas tur att få vara ute så dom är släppta i sina hagar och hundarna får hålla sig inne en stund. Måste skaffa massa kompostgaller så jag kan skärma av lite här och var så kaniner och hundar kan vara ute samtidigt utan att Mili ska försöka riva hela kaninhagen.
 
Hade med mig kameran ut idag så blev några fina bilder på min fina lilla tjej.
 

Nu funderar ag bara på om jag ska ta en kopp kaffe och förhoppningsvis piggna till lite eller om jag ska krypa ner bredvid Elina och vila en stund. Men måste ju erkänna att det vore skönt att sätta sig en stund ute på altanen med kaffet och bara suga åt mig mer sol. Hmmm svårt val ändå..Haha.

Bilder från igår

Nu har jag lyckats ljusa upp några av bilderna jag fotade igår. Tyvärr en aning brusiga då jag hade ganska hög ISO i ridhuset för att få nåt ljus alls där. Men jag gjorde så gott jag kunde. Är ju inte alls haj på kameran egentligen så jag får lära mig under tiden jag fotar. Denna gången var det i alla fall första gången jag fotade helmanuellt. Har ju innan kört på det automatiska sportläget, men så lär jag mig ju ingenting så nu ska jag försöka bli bättre på det manuella läget där jag ändrar alla inställningar själv. Någon gång borde jag ju lyckas, haha.
 
Några bilder från igår.
 
 
Fotade även Moa och hennes ponny Bullen

Testade även att ändra färg på några av bilderna.
 

Tror att Jenny kände sig nöjd i alla fall efter sitt program. Haha!!
 
 

God morgon torsdag

8 dagar kvar... Jag vet vilket tjat om dessa dagar tills bebis kommer man jag vill ju inget hellre än att han/hon ska titta ut nu. Försöker känna efter hela tiden om något ändras i kroppen eller så men INGET, haha! Jaja bara vänta och se glad ut. Känner ju hur den lille lever om i magen i alla fall så det får man ju vara glad för.
 
Elina är hemma från dagis idag då hon somnade för sent igår. Hade ju lyckats somna när jag lagade middag och sen så var hon ju vaken hur sent som helst så det får bli en hemmadag med mig idag. Så kan det gå. Får väl vandra iväg till någon lekpark sen eller nåt och passa på att vara ute nu när vädret är så fint.
 
Ska äta lite frukost själv här i lugn och ro först innan Elina vaknar. Hon får sovmorgon idag och vakna av sig själv.
 
 Min lilla stjärna! <3
 

Lite häst på kvällen

Efter att ha sovit bort typ hela dagen idag så kändes det skönt att vara ute i lekparken en stund med Elina när jag hämtat henne. Även om det inte var länge alls som vi var där så hann jag i alla fall få lite frisk luft och känna lite värme från solen. 




Hundarna har idag fått gå in och ut som dom vill då dörren till baksidan varit öppen hela dagen. Sen har Christer promenerat dom lite längre på kvällen. 

Jag själv lagade middag till Christer och Elina lagom tills han kom hem och sen åkte jag och mötte Jenny i hennes stall för att titta, fota och filma henne när hon red programridning. Hon hade bjudit in sin vän Suvi som driver en egen ridverksamhet ute i Vallentuna att döma programmen för de ryttare som ville ha bedömning. En liten träningstävling kan man säga där man bara tävlade mot sig själv och även fick chans att rida igenom programmet en gång till efter med hjälp av Suvis instruktioner. Nyttigt!  Stannade även och kollade när Moa red sin ponny Bullen. Hennes mamma och hon var medryttare på två hästar i Jacsons stall innan så det var kul att se deras fina ponny som dom köpt för drygt ett år sen. 

Har lagt in massa bilder i datorn nu på kvällen men måste gå igenom dom då det alltid är alldeles för många, samt att några behöver ljusas upp lite innan jag visar. Men nu är klockan så mycket så lär lägga upp i morgon istället.


Mysigt att få klappa och lukta på häst igen även om man själv blir bra sugen. 

Nu ska jag krypa ber i sängen. 
God natt!

Tacksamma hundar


Ja det var ju kul att man städade igår... Elina har slängt ut bollar från hundlådan och här är resultatet när man tittat bort. Samt att Suki nu på morgonen lyckats få tag i malarnas mat och käkat upp medan jag lämnade Elina på dagis. Så nu kommer hon väl se ut som en fisk snart, haha! 

Känner mig trött idag. Tung och trött. Bara försöka vila så mycket det går. 9 dagar kvar nu...





Ska passa på att plugga lite

Long time no see... Japp jag vet att jag är sjukt seg när det gäller mitt plugg som jag dragit ut på i typ två år om inte mer. 1 endaste prov kvar och jag drar ändå ut på det och skjuter upp det. Varför??? Ja en jäkligt bra fråga eftersom jag vill bli klar. Dumma motivation som sviker. Detta är väl nackdelen med distanskurs utan deadline. Jaja får skylla mig själv att jag inte är klar än. Bara jag kan göra nåt åt saken men nu jäklar! 


Kaffet i högsta hugg och lite bloggar i bakgrunden på datorn. 


Har släppt ut kaninerna i sina hagar också så dom är glada.😊 



Ny ska jag koppla på koncentrationen. 

Nya fina naglar idag

Efter att ha dammsugit och moppat golvet på nedervåningen, samt torkat av lite ytor och skurat toaletten så förtjänar jag nu en lugn stund i soffan med en kopp kaffe. 

Elina har precis somnat efter att ha röjt här hemma medans jag städade. Låtit sina leksaker bada i hundarnas vatten bland annat och kastat omkring sina strumpor. Ja varför göra det lätt för sin mamma liksom?!😂

Vi båda är i alla fall väldigt nöjda efter vårt besök hos Petra som fixat både mina naglar och Elinas. Mina naglar med gelé och Elinas målade med vanligt nagellack.☺️ 






Elina har valt färg både till mina naglar och till sina. 

En riktig mor och dotterdag idag, mysigt! Gäller att passa på att umgås bara hon och jag nu innan bebis kommer för sen blir det lite konkurrens. 

Om en liten stund kommer pappa förbi och lämnar hennes födelsedagspresent också. Han kunde ju inte komma på hennes kalas pga jobb så får väl hoppas att Elina vaknar till då så hon får träffa morfar en stund. 

God morgon tisdag

Efter en natt sv väldigt orolig sömn hos Elina så har jag idag valt att ha henne hemma. Så hon får hänga med mig sen och fixa mina naglar. Hon är så trött och sover ännu. Måste skärpa mig när det gäller hennes sovrutiner tror jag. Men hon är ju så förbannat envis, haha! 


Ikväll är det valpkurs igen. Tur att Christer tränar och jag är åskådare. Min fot gör fortfarande ont. Så om jag vaggade fram innan så gör jag det lite haltandes nu. Suck! 

Får ta det lugn idag under dagen helt enkelt, som vanligt. 

Nu går jag och lägger mig med min onda fot



En eftermiddag med tågbanebygge, middagslagning och ett varmt bad med Elina så är jag nu redo för sängen. Har även hunnit tvätta en maskin tvätt och haft kaninerna ute. Och nu vid kvällsfodringen så fick dom en liten bananbit var, mumsigt. 

Min fot är svullen vid fotknölen och jag hoppas att det lägger sig tills i morgon. Annars måste jag nästan gå med hundarna en och en, i och med att dom kan dra en del när dom är alla. Kan ju inte stödja normalt på foten nu i alla fall men hoppas på en förbättring över natten. 


Hoppas på att orka städa lite här hemma i morgon också. Dra ett varv med dammsugarn skulle inte sitta fel samt tvätta lite mer. Men min ork är ju så dålig just nu. Vill att bebisen ska komma nu.

God natt!

Ny vecka

Elina är på dagis och jag och hundarna har varit hos min mamma ett tag nu. Vrickade foten på vår promenad och m så var det närmre hit än hem. Så mamma ska strax skjutsa hem oss så jag kan lämna in hundarna och sen åka och hämta Elina. Jäkligt klantigt att göra det ännu jobbigare att gå. 

Igår spenderade vi hela dagen hos Christers mamma och ingen var gladare än Elina som busade som bara den med sin farmor. Hon älskar när vi åker dit och sen tokdäckade hon i bilen på vägen hem. 

Tycker synd om mina hundar just nu som jag inte kan aktivera så som jag vill för tillfället. Blir mycket passivitetsträning dock då jag måste vila mellan varven hela tiden. 

Här innan vi gick ut innan. Jag satt och pustade ut innan vi gick iväg. 





Hemma igen

Så nu har vi alla parkerat oss i soffan för lite fika. Glass, munk och kaffe. 


Nu är man även nysnaggad och där med av med typ 15 cm hår. Var så slitet så sa att hon skulle kapa mycket. 


Så nu blir det nog chill resten av kvällen. Elina är trött säger hon så hon lär ju somna när som. Har lagt sig på en kudde i soffan, och jag känner nästan för att vila lite jag med, men då kan man väl inte sova i natt. 

13 dagar kvar och ny vecka


En kaffe med massa mjölk på det och sen ska vi åka iväg så jag får klippa mig.  Mitt hår är så slitet så kommer nog kapa en bit. 


Knasungen får vara med Christer och gå runt i centrum under tiden. Charlie fick jag köra hem i morse då han vaknade med feber och var sjuk. Så deras lekdag idag fick bli inställd. 

Så här går det när Elina tar en selfie.😂



Oj vilken kväll

Pizza och två galna barn som både har sprungit runt, badat och skvätt ner hela badrummet, tittat på film, lekt, sprungit lite till och nu till sist äntligen ligger i sängen och kollar på varsin iPad för att varva ner. 



Själv ligger jag i min säng och väntar in Elina som kommer komma om en stund när hon inser att jag inte är i samma sovrum. 

Hoppas på bra sömn i natt, god natt!

trött fredag

Idag skullen jag ha träffat Emma på dagen med Suki. Alltså inte Emma hundtränaren utan min vän Emma. Men då båda vi två är tjocka, gravida, TRÖTTA och en aning omotiverade så bestämde vi för att ställa in träffen och vila istället. Hon är ju beräknad nästan exakt en månad efter mig så det är spännande. Hon vet redan nu att hon ska få en liten pojke, undrar vad vi får?? Så spännande och idag är det bara 14 dagar kvar. Räknar ner nu och bör nog packa den där väskan man ska ta med sig sen. Men jag känner faktiskt ingen stress.
 
Idag kommer Charlie följa med oss hem för en sleepover. Och ingen är gladare än Elina som får leka med sin kusin både ikväll och imorgon då. Ska se till att ladda elbilen tills i morgon så dom kan gå ut och köra med den.
 
Nu ska jag passa på att njuta en stund till av lugnet innan alla kommer hem.
 
 

Äntligen i sängen

Lite lax i magen och sen fortsatte jag och Elina att måla hennes stenar. Så nu ligger dom på tork. :)


Efteråt ville hon bada så då passade jag på att färga håret. Eller tona för att vara exakt. Christer drog till bandyn och kom hem alldeles nyss. 

Jag har bäddat ner mig i sängen, helt slut. Känns som jag kommer ha lätt för att somna idag. Verkligen full fart hela dagen, men nu säger jag faktiskt god natt!

Fullt upp idag

Väckte Elina halv 9 i morse för att äta lite frukost och promenera hundarna. Därefter fick hon följa med mig till MVC för bebiskoll. Allt var bra och bebis är nästan helt fixerad så det känns skönt. Inget vändningsförsök denna gången då. 

Efter besöket där åkte vi hem för att måla Elinas stenar som hon plockat med sig från hundpromenaden. Kladd, kladd och lite mer kladd ute på baksidan medans hundarna sprang runt. 

Gick till lekparken och lekte i sandlådan och gick balansgång innan vi sen gick in igen och åt lunch. Sen åkte vi och lämnade hundarna hos mamma och promenerade vidare till BVC för en 3 årskontroll av Elina. Och även här var allt bra. Dom tyckte att Elina var väldigt vältalig och duktig på att förklara saker. Att hon pratade väldigt rent och förstod mycket. Längd och vikt var också bra och dom tyckte hon var en fin liten tjej. Kul att höra! 

Och nu är vi tillbaka hos mamma och Elina har somnat. Så nu inväntar vi Christer innan vi åker hem och lagar mat. 

Lite bilder från sandlådan kan jag bjuda på.😊 





Och en när Elina åker kana ner för den stora bron som går över tågspåren.




Läggdags

Nu kryper vi ner i sängen. Hoppas att Elina är tillräckligt trött. Hon sov ju ganska länge direkt när vi kom hem och sen har hon fått bada läääääänge. Jordgubbar i badet ville hon minsann ha så det fick hon, lilla divan.❤️


God natt!

Hej onsdag!

Startade morgonen med att väcka en supertrött liten Elina som inte alls ville vakna. Vi åt lite frukost och sen begav vi oss mot dagis där dom tydligen skulle springa hasaloppet idag😃, så sött!! 

Stannade och tittade när Elina sprang innan jag åkte hem igen. Lilla kämpe! Hihihi..

Sen träffade jag Jenny och Emma efter att ha promenerat med hundarna för lite lunch tillsammans. Trevligt som vanligt!

Väl hemma igen fick det bli en liten tupplur innan dagishämtningen där Elina fått ett fint diplom.☺️ Min duktiga lilla tjej! 


Och eftersom jag sagt till Elina att jag skulle fråga Pia om hon fick komma och rida idag efter hämtningen, men det tyvärr inte gick idag då medryttaren hade hästen, så åkte vi och klappade lite andra hästar istället och kossor! Så Elina var nöjd i alla fall.










Och nu är vi precis hemkomna och Elina ville titta på hennes "stora" (iPaden) som vanligt. Hon är jätte trött så kommer nog somna när som. Inte det bästa kanske men som tur är så ska hon vara ledig i morgon. 

Själv ska jag slökolla på tv:n tills Christer kommer in med hundarna. Då blir det rester till middag innan lite mer slappande. 

Dagens valpkurs

Nyttigt, lärorikt, intressant.. Idag gick vi igenom koppelträning och följsamhet, samt repeterade lite från förra veckans övning "sitt, stanna". Idag fick Christer köra hela träningen själv och jag var åskådare. Nyttigt det med.☺️ Och man ser och lär sig mycket av att bara iaktta också och väldigt nyttigt för Christer att få träna ordentligt han med. 





Så nu efter en varm dusch är det sovdags. Hoppas jag känner mig piggare på dagen i morgon. 

Där satt den

Nu har vi kommit hem från dagis. Tog sin lilla tid då alla barnen var ute på stora gården och Elina ville minsann inte åka hem på en gång. Så vi åkte lite rutchkana och gungade och gick balansgång på en "krokodil" som är gjord av trä. Kul att leka utomhus! 😊 

Och nu när hon kom in här hemma så somnade hon på en gång. Helt slut! Fast hon får bara ta en liten powernap, annars kommer hon inte sova sen ikväll. 

Idag satt även "ROCK ON" som Thomas, Lones man lärt henne. Haha!! Han har tjatat varje gång dom träffas att hon ska göra så med handen och säga rock on. Men oftast tar hon pekfinger och långfinger som ett peacetecken, men nu satt den! Haha!


Nu blir det middag innan vi ska iväg på valpkurs med Suki. 

Hoppsan

Alltså hur trött får man liv att vara. Kom in från promenaden vid typ 20 i 11 och tokdäckade i soffan. Sovit som en stock och vaknade för en liten stund sen. Japp min kropp är definitivt trött nu. Haha! Så nu ska jag slänga i mig två mackor som "lunch" och sen är det bara hämta Elina. Hundarna får snabbkissa innan så får Christer ta ut dom längre när han kommer hem om en stund.

Sliten är man! 😝



Njuter av morgonsolen




Här sitter jag på en bänk i solskenet och passar på att träna passivitet med hundarna medans jag själv behöver vila då det gör ont att gå. Lite tråkigt tycker nog hundarna, men nyttigt. Suki filosoferar och lyssnar på fåglarna, Harra pular mest bland löven på marken och Mili är som vanligt vaksam på minsta ljud och vill då voffa lite dovt. 

Men nu har jag suttit ett tag så dags att börja röra sig lite sakta igen. God morgon! 

Det ska börjas i tid

När vi var på Rusta innan idag så testade Elina att springa på promenadbanden.



Ja man ska ju motionera så lika bra att börja i tid, eller?? ☺️ 

Själv vart jag träningssugen när vi efteråt åkte förbi gymmet och fick se Christers bil där. Så vi stannade till och gick in och sa hej till honom. Alla så hurtiga där inne och själv vaggade jag fram som en pingvin. Lär dröja ett tag till innan jag kan komma igång igen. Men fick min träning nu på kvällen när jag och Elina gjorde rent till kaninerna. Puhh allt är ju 10 gånger tyngre nu och ryggen när man böjer sig flera gånger känns ju som att den ska gå mitt av. Bäckenet och ischias bråkade också så det tog lite längre tid än det brukar men minerna blev nog nöjda ändå som fick vara ute och skutta lite längre under tiden då. 

Agdas dumma ögon som aldrig vill sluta rinna. Men som tur av så störs hon inte av det enligt veterinären så bara hålla rent. 


Och nu har Elina precis velat prova att kissa på pottan igen, dock utan resultat. Men så duktigt ändå att hon ville testa så det blev en liten sockerfri chokladbit som belöning och sen en flaska välling. Så nu är det bara tandborstningen kvar så är vi redo för natten.

Natti natti!

Lite småshopping idag

Idag var både jag och Elina alldeles för trötta för att gå upp i morse och iväg till dagis. Hon vägrade ju sova igår kväll så hon och jag spenderade typ halva natten nere i soffan. Så idag har vi först bara tagit det lugnt och försökt vakna, och sen drog vi till jobbet då jag skulle skriva på ett papper om att jag lämnat min nyckel. Så när vi ändå var där passade vi på att köpa några blommor till vasen i hallen som Christer köpt tidigare. 


Blev fint tycker jag även om jag egentligen velat ha lite mer färg på blommorna. Men det kan vi ta senare och variera med. 

Svängde även förbi och köpte godis till kaninerna på kampanj och förbi Bauhouse för att kolla och höra lite om element. Vill ha ett till kaninerna ute i förrådet så temperaturen där blir jämnare och vattnet slipper frysa på vintern. Men det kostade mer än vad jag hade pengar till just precis nu så får vänta lite.


Elina var glad i alla affärerna i alla fall och sådär översocial och hälsade och pratade med allt och alla. Haha!

Min lilla skitlolla.❤️


Plötsligt händer det

Wohoo idag nu på kvällen gjorde hon det, självmant!! Jag pratar förståss om att Elina kissade lite på pottan. Hoppas bara att hon vill prova fler gånger nu så det inte var en engångsgrej. Men visst blir man allt lite stolt ändå. Vår stora tjej!

Nu dags att sova. 
Natti natti!

Hälsning från Jacson...

...Som numer är i princip inkörd! Han drar stockar och är så duktig! Känns bra att han är så omtyckt!





Han är nu en riktig brukshäst som springer fritt bland deras får. 

Kafferep eller teparty

Efter en relativt lugn dag med besök hos mamma bland annat så har vi nu ätit middag och även hunnit med lite teparty/kafferep. 


Elina älskar sin lilla servis som hon fick av farmor i födelsedagspresent och nu har både hon och jag klämt i oss hur många små koppar "kaffe/te" som helst. (Vatten) 

Har inte gjort mycket idag annars förutom att köpa nytt hö till kaninerna. Intar väl soffan om en stund och där lär jag bli sittandes tills jag ska sova.

Att leva med depression

Tyst från min sida här i några dagar. Har inte mått bra alls. Min hjärna går just nu på högvarv trots att jag knappt gjort nåt. Massa tankar och förhoppningar som snurrar och som jag egentligen inte kan påverka ett skit. Jag hatar att jag en gång för flera år sen sakta men säkert hamnade i en depression, för den sitter i än. Den styr mitt tänkande och min kropp till saker som jag hatar. Och just nu under denna graviditet när jag i princip känner mig handikappad och inte kan varken gå ordentliga promenader eller göra någonting fysiskt överhuvudtaget så dras mitt humör och mina känslor ner väldigt mycket. Träning och fysisk aktivitet hjälper ju kroppen och hjärnan att skicka ut endorfiner. Även fast jag nu äter medicin mot depression så känns det inte som att tabletterna funkar riktigt nu som dom gjort innan. Och tro mig, jag är jätte glad över den kommande bebisen och ser verkligen fram emot att han/hon ska komma men ändå spelar min hjärna mig massa spratt. Och att dessutom få reda på att en av mina drömmars häst som jag inte ens ville sälja från första början ska säljas, det gör sååå ont i mig. Jag önskar så att jag kunde köpa tillbaka. Varför ska allt sånt här alltid hända när det är sämst timing. Känns som att mitt liv inom häst är över. På riktigt ger jag fan upp snart totalt. Hatar att inte ha pengar. Hur gör ni andra som har barn, hundar, hus och häst?? Hur får ni allt att gå ihop? Tror mitt humör och hela jag kommer må bättre när bebis kommit ut så min kropp kanske börjar fungera lite igen. Men just i denna sekund erkänner jag att jag känner mig deppig.

Jaja, ville egentligen bara förklara varför det varit tyst här. Nu ska jag hoppa in en dusch och försöka vakna till liv inför en heldag själv med Elina. Christer ska på fotboll så bäst att jag rycker upp mig nu. 

Vi ska åka och köpa hö till kaninerna och sen får jag se vad vi hittar på. Att hon är lite i treårstrots gör ju inte humöret på topp hela tiden heller. Tålamodet tryter ibland och jag vill bara blunda och låta henne göra precis som hon vill för att slippa gnället. 

Jag orkar helt enkelt inte mycket just nu.  Men ska verkligen försöka tänka positivt, försöka ta fram verktygen jag en gång fått från min terapeut som jag gick hos och funkar inte det så måste jag nog snart börja gå dit igen och få hjälp igen. Suck! 

Nu kastar jag in handduken för idag

Nu får det vara nog med att "sitta på arslet i soffan" för idag. Förflyttar mig upp till sängen och känner när bebis sparkar i magen. I morgon är det exakt 3 veckor kvar till beräknat, 21 dagar. Borde jag känna mig nervös?? Nä faktiskt känner jag mig helt lugn. Bebis kommer när den kommer och jag kommer göra det som känns bäst för stunden när smärtorna från värkarna sätter igång. Bara följa kroppen och lyssna på signalerna. Men tror det kommer dröja innan lillen/lillan vill titta ut. Verkar inte ha bråttom som det känns nu i alla fall. 

Dags att försöka sova, god natt!

Att vara så här fast

Det är nu drygt tre veckor kvar tills bebis är beräknad och jag måste erkänna att jag börjar bli rätt less på att vara så här begränsad som jag just nu är. Känns som att jag inte kan göra någonting vettigt eller roligt. Sitter på min nu tjocka rumpa och bara sväller ännu mer. Kan inte röra mig som jag vill och det är frustrerande och långtråkigt.
 
Fyndade en ny spjälsäng idag via Facebook i alla fall. Det kanske klassas som att göra lite nytta. 100 spänn!! Inkl madrass, sängkläder och spjälsängsskydd. Sjukt billigt och väldigt välkommet då den andra började gå sönder och vara lite ranglig. Så Christer fick plocka upp den på vägen hem från jobbet och nu har vi bäddat rent den med Elinas sängkläder från andra sängen och ställt den på plats. Så nu behöver vi bara fixa stora sängen till Elina sen när bebis kommer. Så bebis får denna och Elina får storflickesäng.
 

Och bry er inte om vår fina lösning på mörkläggning vid fönsterna. Ett överkast över gardinstången. Kan inte ha riktiga mörkläggningsgardiner än förens vi bytt alla element då vi har såna där gamla nu som är lite brandfarliga om saker ligger direkt emot dom.

Dags att vila lite


Sjuklingen sover så bäst att passa på att vila lite jag med. 

Hej torsdag

Nu har Pia precis gått härifrån efter att ha ätit lunch med mig och Elina som fortfarande är hostig. Trevligt med lite vuxet sällskap och hästprat. Saknar hästeriet väldigt mycket. En bit av mig saknas liksom utan hästar i mitt liv. 

Elina och jag slängde även ihop lite chokladbollar så vi kunde fika efter lunchen. Mmmm!


Elina är i alla fall piggare idag men behåller henne hemma i morgon med. 


Ska sätta på lite mer kaffe tror jag och fika lite till. :) Kika på datorn och hoppas på att Elina vill vila en stund. Hon skulle behöva det för hostan och snorandets skull. 

ännu en dag med liten sjukling hemma

Ingen feber idag men hostigt och väldigt gnälligt hela dagen. Börjar bli ganska less på gnället om jag ska vara ärlig. Gnäll om precis allt och ingenting är bra. Tur att vi båda har sovit mycket idag i alla fall så vi har fått lite lugn och ro i alla fall. Är ju så trött hela tiden. Har ingen energi överhuvudtaget och ingen större lust till någonting under dagarna. Så här på eftermiddagen är det lite bättre, då börjar jag komma igång lite mer i nån timme i alla fall innan jag blir så där trött igen. Hundarna tycker nog att jag är väldigt tråkig just nu tyvärr.
 
Kom igen nu morsan, kan vi inte busa nu??
 
 
Lite kul att Elina har letat fram en gosedjurshund som jag hade när jag var liten som hon nu har mer som sin.
Skitig och sliten men ändå söt, lille Stortass, som jag döpt honom till som liten.
 

Nu blir det snart middag här hemma och sen får jag se om jag kanske smiter hemifrån en stund. Känner att jag behöver en liten stund för mig själv utan en liten gnällig tjej.

Galen hund

Nja inte riktigt galen men en liten bit på god väg. :) för det är just "galen" som vi försöker att få Suki på kursen. Alltså galen som i lekfull, förväntansfull, sprallig, glad ja så upp över öronen focuserad av glädjehelt enkelt. Inte det lättaste med en annars rätt så feg och lite tillbakadragen hund som dessutom är svårmutad. Men idag kändes det ändå som att en liten polett trillat ner och hon gjorde övningarna med glädje och svansen i vädret. KUL! Så nu känner jag lite mindre ångest över att jag inte kunnat göra vår hemläxa ordentligt från förra veckan. Att det har räckt med det lilla Christer tränat henne på kvällen när han varit hemma. 

Nu ska vi bara försöka få in mer lek med leksak i träningen också samt en bättre motor utomhus. Där är hon fortfarande svårflirtad. Men det kommer sakta men säkert. Idag var det i alla fall riktigt kul på valpkursen. Duktiga Suki! ❤️ 


Nu blir det snart sängen och sovdags. 
God natt

När den lilla hunden är boss


Ja om man går ifrån för tidigt från matningen av hundarna då kan detta hända. Harry äter sin mat snabbt, går till Milis skål så hon flyttar sig och sen står han där som en kung och äter medans både Mili och Suki tittar på. Dom vet ju att man inte får ta nån annans mat. Hahaha! 

Lilla pissråttan!❤️

Sovdagar

Både igår och idag har varit sovdagar när både jag och Elina sovit så mycket vi bara kan i soffan. Segt att inte göra något men hon behöver vila för att bli frisk och jag är bara väldigt trött hela tiden.

I kväll är det valpkurs igen och jag har lite dåligt samvete för att jag inte kunnat eller orkat träna som jag skulle denna vecka med Suki. Men som tur är så har vi ju henne kvar så bara ta nya tag efter ikväll och förhoppningsvis har vi fått fler tips då också.

Men först ska jag ligga här och vila lite till. 




RSS 2.0