God morgon

Har varit vaken sen strax innan kl 6 då Elina bestämde sig för att hon sovit klart och sovrummet var tråkigt. :) Har varit ute på morgonpromenad med hundarna och ätit frukost och ska snart iväg till stallet för att vara med på arbetsdag. Vi har det en gång i månaden och fixar sånt som behöver fixas. Elina kommer jag lämna här hemma med mormor så jag kan göra det jag ska i lugn och ro. Har pumpat två flaskor mat så hon ska klara sig medans jag är iväg.
Känns alltid lite jobbigt att lämna henne men vet att hon är i goda händer.

Efter stallet ska jag skynda mig och göra oss i ordning för sen ska vi åka med Christers kusin Robin och fina Linda till Christers mamma och äta påskmiddag med hela hans släkt nästan. Christer kommer komma så fort han slutat jobbet.

Detta kommer bli en bra dag!! :)


Långfredag med dressyr och middag hos min pappa

Dagen idag startade med att skjutsa Christer till jobbet och sen möta upp Camilla för att vi sedan skulle åka och heja på Kim som skulle tävla dressyr på sin 5 åring. Elina följde med och var snäll hela tiden. Och Kims ritt gick ganska bra då hon fick hela 71% och en 8:e plats. Duktiga!!

Efter dressyren åkte vi direkt ut till stallet och mockade åt Beauty men då började Elina tröttna lite och blev gnällig. Hade tänkt gå ner till hagen och leta efter en tappad sko men vägen ner va så lerig så jag inte kunde ta mig fram med vagnen så jag gav upp och åkte hem istället. Elina slutade ju inte gnälla heller så jag kände mig lite stressad och kan ändå inte göra nåt vettigt om hon skriker då jag måste ge uppmärksamheten till henne då och inte på hästen så då är det skönare att vara hemma. Får leta i morgon, så får mamma passa Elina hemma under tiden så jag kan slappna av och göra det jag ska utan avbrott varannan minut. Tänkte försöka orka åka ut till stallet ikväll efter vi varit på middag hos min pappa och longera. Hoppas energin inte sviker. Ska försöka vila en stund nu om Elina somnar. Blir extra sugen på att rida ju när man sett alla fina dressyrhästar idag så jag vill verkligen jobba igång Beauty nu.

Nu vill Elina ha uppmärksamhet.... :)


Torsdag och dagen innan långhelg

Inte för att Christer kommer vara ledig med mig men ändå. Sitter och kollar på djurpolisen på tv:n och känner att jag bara blir mer och mer arg på folk. Hur kan man behandla sina hundar så som dom?

Någon dag i framtiden kommer jag nog adoptera en omplaceringshund bara för att man blir så ledsen över att se hur många sådana hundar blivit behandlade.

Ska gå en långpromenad med mina fyrbenta alldeles strax som ligger här bredvid och slöar i soffan. Men först måste Elina äta lite så hon somnar i vagnen sen.

Kvällen igår spenderades med My. :) vi måste ju fortsätta få vår dos av varandra nu när vi inte ses varje dag på jobbet. Haha..
Hon följde även med ut på en SEN tur till stallet där vi longerade Beauty. Kom fram till stallet strax innan 9 på kvällen.
Hon har inte träffat Beauty innan så det var kul att hon ville följa med trots att hon tycker att hästarna är lite läskiga när dom är så stora.

Nu kallar Lillan på mat så bäst att lyda ;) sötgrodan!!


Våfflor!

Nu är vi hemma från babycafét igen. Blev en kort visit idag bara. Hon sov nästan hela besöket förutom precis innan vi gick för då ville hon äta.
Har pratat med några andra mammor idag så förhoppningsvis kanske man lär känna varandra lite bättre så man kan umgås mer sen så man slipper va hemma själv hela tiden.

Nu ska vi endast vara hemma i 20 min till sen ska vi skjutsa Christer till jobbet och hämta upp Magda å Vincent. Och vi ska sen äta våffellunch på jobbet. :) Älskar våfflor!



Massa bebisar

God morgon!
Nu ska jag och Elina ut på äventyr och träffa massa eventuella kompisar till henne och mig. Vi är på väg till babycafét. :) tjohoo!! Spännande!


Ändrad kväll...

Som jag skrev igår så skulle jag eventuellt träffa Linda idag men då det kom lite annat oväntat emellan för hennes del så bestämde vi att vi ses en annan dag istället så vi slipper stressträffas.

Pratade sen med My och vi skulle eventuellt ses en stund istället då men nu har det blivit skjutet till i morgon istället. Så nu blir det endast jag, Elina och mamma som får umgås ikväll.

Nu blir det i alla fall en promenad med de fyrbenta innan middagen.


Lunchsällskap

Hemma efter en mysig lunch med mina fina kollegor och vänner Anna och My.
Vi åt på en liten lunchrestaurang nära jobbet då dom skulle fortsätta jobba efter. Mycket roligare för mig att äta med dom än att äta själv hemma.
Ska kolla på en film nu tror jag och mysa med Elina och sen blir det en promiss till med hundarna.

Kira kom ner från övervåningen för en stund sen å hade fått tag i en bajsblöja från sophinken!! Äckelhund!! Fast hon verkade bara ha hämtat den som tur var. Gav henne en liten tillrättavisning så hoppas hon inte försöker rota i soporna igen. Inte likt henne alls så jag blev riktigt chockad när hon kom med den. Precis som om hon ville visa vad hon hittat då hon kom och lämnade den framför mig på golvet. Kira som aldrig gör något dumt. Hon brukar ju alltid vara så lugn och förståndig.
Ibland får hundarna knäppa idéer för sig, men det brukar mest vara Mili.

Busevovvens oskyldiga min... :)





BVC besök

Nu har vi varit på BVC igen och vägt och mätt lilla Elina. Vågen visade 4400g och längd en var 55cm. Hon växer så det knakar! :)

Snart ska vi skjutsa iväg Christer till jobbet och köpa fler blöjor. Det går åt en hel del måste jag säga. Jag byter ju hellre en gång mer också en en gång för lite. Vill ju inte att rumpenstumpen ska bli röd.

Mili är så söt! Hon har lagt sig här bredvid tätt intill Elina och med huvudet på mitt ben. Gosigare hund får man nog leta efter. Även fast hon ibland kan vara världens jobbigaste som skäller, biter sönder saker, drar i kopplet, ja allt hyss som en hund kan hitta på så är hon ändå så himla go! Vår lilla busevovve!


Gränslös kärlek

Älskade lilla!!
 
 
Tänk vilken lycka att få vara din mamma finaste lilla Elina!
 
Att få bli mamma är verkligen något helt otroligt. Inte kunde man tro detta för lite mer än 1 år sen. Nu sitter jag här, med min lilla dotter! Jag har fått en egen liten familj. 

Min dag idag

Dagen började med en omelett...
 
 
Nyttigt med massa broccoli i. :) 
 
Efter det fick Elina ett mål mat till samt att jag pumpade så att Christer skulle kunna mata när jag var i stallet sen ifall hon blev mer hungrig. 
Åkte till stallet och hämtade in Beauty från hagen. Borstade och fixade henne. Satte även på sadeln idag så hon får börja vänja sig igen. Ledde henne ett varv runt rundbanan innan vi gick in i ridhuset där hon fick jogga igång lite fritt. Sen efter en stund spände jag på inspänningstyglarna men endast lite löst. Hon har ju inte gjort nåt på ett tag nu så jag vill inte pressa henne för hårt. Vi tar det lite långsamt.
Kollade sen av så hon lyssnade på gas och broms. Och att hon lyssnade på min röst. Hon skötte sig fantastiskt bra. Endast några riktiga bocksprång med skruvar i början när jag satte lite press på henne. För lite får hon allt jobba. :)
Longerade bara en kort stund och sen tog jag en fin bild innan vi gick ut och skrittade av runt rundbanan igen. 
 
 
Fortsatte sedan hem och hoppade in i en snabb dusch. Dammsög och matade Elina innan det var dags att hämta Charlie som blev hur glad som helst när han fick syn på mig. Promenerade hem igen och började förbereda middagen. Christer fick ta över efter en stund då Elina va hungrig igen. Hon är inne i nån slags småätande fas tror jag. Äter bara lite åt gången sen blir hon sur. 
 
Har svept i mig två koppar kaffe...
 
 
...min räddning när man är konstant trött.
 
Sen har Charlie ätit godis, tittat på Thomas tåget på iPaden och klappat på Elina. han har även raceat runt med sin bil och lekt lite med leksakshästarna. 
 
 
 
Sen när han blivit hämtad så har jag och Elina dansat lite som vi brukar på kvällarna. Hon gillar det och blir alldeles lugn. Jag har även kört lite benböj och utfall med henne i famnen. Bra träning för benen och lite rumpa. :) 
Nu återstår bara min älskade sömn. Får hoppas att det blir några timmar i alla fall. I morgon väntar ett nytt BVC besök, lång promenad och eventuellt träff med fina Linda. 
 
Det var min måndag! :) god natt!
 

Idag är vi två

Christer är ledig idag så det betyder att jag kommer kunna vara lite längre i stallet. Ska göra en omelett till frukost och starta denna dagen. Ligger fortfarande kvar i sängen än så länge.

Dagen med Myggan igår var jätte bra. Hinkade i mig mängder med kaffe då jag kände mig så förbaskat trött. Sen kollade vi på film, käkade våfflor och snacka massa träning mm. Hon har ju precis börjat och vill nu också komma i form. Funderar starkt på om jag ska byta gym nu när vårt jobb har samarbete med Sats. Blir då endast ca 70 kr mer i månaden för en betydligt fräschare anläggning, plus att flera jag känner tränar där. Myggan är en! :)
Har tyckt att det varit alldeles för dyrt med 500 spänn i månaden för ett gymkort men nu när man kommer ner på typ 270 så känns det inte så farligt. Där har dom ju gruppass också vilket är både roligt och bra när motivationen inte är på topp. Ska ta mig en funderare!! Är ju helt själv på mitt gym nu eftersom Christer ska byta därifrån. Jag vill ju inte ha så hög månadskostnad eftersom hästen kostar en hel del. Och eftersom vissa veckor kommer bestå av att inte träna när det skiter sig med tiden så vill jag inte känna att gymmet ruinerar mig när jag inte går dit.
Vore ju kul med lite träningskompisar.

Idag är en Charliedag! :) ska hämta honom på dagis i eftermiddag. Undrar vad han kommer vilja hitta på. Säkert så kommer han vilja leka med iPaden och kolla på youtube på Thomas tåget. Brukar vara poppis. :)


Bjuder på en bild på söta Charlie som visats förut. Han är ju så glad på denna när jag kom å hämtade honom. :)


Lika som bär

God morgon!
Kvällen hos Christers mamma Lone igår var trevlig med middag och bebismys. Lone gick omkring och sjöng massa för Elina som såg så nöjd ut. :) vi kollade även i gamla fotoalbum från när Christer var liten och herre Gud vad Elina är lik honom! En kopia! Hårfärgen, kinderna, minerna ja allt i princip. Lite kul att se. :)

Nu är det en ny dag och Christer åkte på att jobba för att det var en person som var sjuk. Så idag blir det ensamtid med Elina och hundarna på förmiddagen. Ska äta lite frukost och sen gå en promenad.
Lite senare idag kommer min fina mygga hit å vi ska äta våfflor! Mmmm så sjukt gott! Blir nog nån middag också.



Ändrade planer för dagen

Nu har jag varit i stallet och löslongerat Beauty i rundcorallen. Va lite svårt för mig att vara tydlig i mitt kroppsspråk då det var massa snö i mitten där jag skulle gå och massa gropar som man snubblade i. Men Beauty travade på fint. Testade bara en kort galopp då det var lite halt på hennes spår så vågade inte chansa. Hon är så vacker min häst!!

Hemma har jag bara tagit en snabb dusch och nu ska vi röra oss mot Christers mamma. Blev inställt hos hans moster då dom varit sjuka i influensa precis. Vi vill ju inte riskera att vi också blir sjuka. Så då åker vi så Elina får träffa farmor istället. Blir en McDonalds lunch på vägen så vi klarar oss till middagen. :) Va hundra år sen som jag åt därifrån känns det som.

Idag fick Christer mata Elina medan jag var i stallet. :) hon tar flaskan så nu kommer jag inte behöva stressa när jag är i stallet. Bara att ge henne mat innan jag åker å sen pumpa ut så Christer har hemma om hon blir hungrig medan jag är borta. Smidigt!


Utvilad

Vilken natt! :) har haft Elina hos mig hela natten för att testa och hon har sovit hur bra som helst. Somnade visserligen sent men va gör det om jag få sova så här. Vaknade en gång kl 1 och ville ha mat å ny blöja. Å sen vaknade hon strax efter kl 5 å ville äta lite igen samt ha en ny blöja.
Nu ligger hon här bredvid å sover igen men nu känner man sig ju nästan helt pigg så nu har jag typ svårt att somna om å klockan är bara halv 7.
Tänk vad lite extra närhet å värme kan göra. Men tycker fortfarande att det varit lite läskigt. Har försökt hålla avstånd ändå för att inte klämma henne.

Kvällen igår blev inte riktigt som jag tänkt då jag fick skippa stallet. Hade missat lite att Christer skulle till en kompis å titta på fotboll så jag får ta igen den tiden i stallet idag. Sen ska vi till Christers moster också idag om planen blir som den tänkt.

Nu ska jag försöka somna om å sova en stund till.


Kommentarer

Någon mer än jag som inte kan svara på kommentarer som skrivs här på bloggen?? Eller är det bara för mig som det krånglar som vanligt?

Är ganska jobbigt när man är totalt oteknisk och inte fattar ett skit när saker krånglar.
Skulle fortfarande vilja ändra min design också men fattar fortfarande inte hur man gör..
Alla säger att det ska vara så lätt men jag har testat å ingenting blir som jag vill.
När en grej krånglar dyker även alla såna där problem man haft innan upp i huvudet. Bara för att man inte lyckats med dom tidigare heller. Suck!!
Blir arg på mig själv! Skit oxå!


1 månad idag

Det har nu gått en hel månad sen lillskruttan kom! Vilken omställning i livet men oj vad jag älskar dig lilla tös! 
Att man kan känna så starkt för nån så liten. Och denna omedvetna stress/oro man känner när man inte är med dig hela tiden. Nu hoppas vi bara på att få en bättre dygnsrytm så vi kan hitta på fler roliga saker tillsammans. 
 
 
vårat lilla blåbär!
 

Morsning korsning

Eller kanske man ska säga god morgon!
Nu är vi vakna här hemma och Elina ligger och får lufta utan blöja ett tag under en handduk. Den bästa sovtiden jag får med henne är på morgonen mellan klockan 6 och fram till nu. Då får hon sova med mig i sängen då jag inte orkar lägga tillbaka henne i sin säng för femtioelfte gången å då när hon får ligga med mig sover hon som en stock! Nu har även jag börjat kunna slappna av lite mer när jag har henne så nära och lyckas somna riktigt bra jag med. Men är fortfarande lite nojig att jag ska råka mosa henne. Fast man gör inte det säger alla.
Dom 3 timmarnas sömn i sträck är verkligen guld värda!

Dagen idag kommer att bestå av lite mer tvättande och ska även gå en lång promenad med hundarna. Sen när Christer kommer hem från jobbet blir det nog en tur till stallet. Hoppas på att kunna longera lite idag med om det är ledigt i ridhuset. Beauty hade så mycket energi igår så hon kan behöva få springa lite där det är bra underlag.

Nu ska jag fixa lite frukost.



På helspänn

Nu på kvällen har jag varit ute hos min fina grå och borstat och ryckt lite man. Ska göra mer en annan dag. Tar lite i taget så det inte blir så jobbigt för henne och för mina fingrar. :)
Passade även på att longera henne lite. Snacka om att vara på helspänn! Rädd för exakt allt! Hoppa till flera gånger och ena fången så mycket så att hon nästan hoppa på mig så då fick jag vifta med longerlinan mot henne å då vart hon så paff så hon stegrade sig istället. Massa överskottsenergi kan man lugnt säga. Hon vart liksom till och med rädd för dom andra hästarna i ridhuset. Dom kunde ju äta upp henne bär dom travade förbi. Och även bommarna som någon hade tagit fram. Och för att inte tala om ingången. Den är hur farlig som helst!! Japp idag var det med livet som insats att gå i ridhuset tyckte Beauty. Jag flinar lite åt henne bara när hon larvar sig så. Knäppa häst!
Längtar verkligen tills vi kommer igång mer så hon förhoppningsvis blir av med lite hjärnspöken.
Hon var mysig i stallet när jag borstade i alla fall och hon lyssnade ganska bra till slut vid longeringen. Skam den som ger sig!

Bild på finaste!! Observera Krizzes mule uppe i vänstra hörnet som kikar över boxen för att spana in Beauty. Hahaha!! :) han är verkligen en älg!


Piggare

Idag har jag lite mer energi än igår. Har gått 1 timmes promenad precis och ska nu äta lite lunch. Sen ska jag åka till jobbet och äta våfflor med några fina kollegor på deras lunch. Så det får bli min efterrätt. :)

Något jag tänker mycket på för tillfället är hur mycket jag skulle vilka börja komma i form igen. Provade mina jeans idag och det saknas fortfarande någon cm för att jag ska kunna knäppa knappen så det är bekvämt och man inte känner sig som en stoppad korv. Jag kan alltså stänga dom med lite våld men hur skönt är det när man sen knappt kan röra sig. Undrar om jag nånsin kommer kunna ha min gamla jeans igen. Är ju liksom över höfterna som dom är trånga eftersom det är låg modell. Och vad jag vet så försvinner väl inte höfterna efter att man fött barn?? Dom lär väl knappast gå tillbaka och bli smalare eller?? Kanske får ta och sortera lite i garderoben. Ut med det gamla och in med nytt i större storlek även om det inte känns jättekul då jag verkligen gillar några utav paren som jag har. Sen måste jag i sånt fall ha med mig nån när jag ska shoppa då jag tycker att det är tråkigt att göra själv. Jag är inte så typiskt tjejig på den fronten. :)

Nä nu måste jag käka om jag ska lyckas hinna i tid.


Sovdag

Idag spenderas dagen med att sova så mycket som möjligt eftersom Elina valt att vara uppe hela nätterna. Så idag tänker jag försöka att inte göra mer än nödvändigt så jag orkar vara vaken i natt igen.
Hur ska man få henne att vända dygnet rätt??


BVC besök

Nu har vi varit både på BVC och på en promenad med hundarna. Har även ätit lite lunch och ska nu vänta på att tvättmaskinen blir klar med första lasset tvätt. Måste bara lyckas få lillan att somna lite så jag kan hänga upp tvätten också.

BVC besöket gick bra idag och hon hade växt en cm på längden så hon nu är 54cm. Och sen hade hon gått upp till 4280g. Stora tjejen! :)
Denna gången behöll hon kiss och bajs i blöjan så det va skönt. Förra gången vart ju hela deras skötbord nerkletat med både och. :)
Hon berättade även om en föräldragrupp som ska starta på torsdag som jag och Elina är välkomna till men vi har en bokad tid till familjerätten då så vi får gå på nästa träff istället.

Nu ska jag prata lite med Elina som vill ha uppmärksamhet. :) gullungen!


Dags igen

Nu se det gått en vecka sen sist och vi ska återigen på BVC besök för mätning och vägning. Ska bli spännande och se hur stor hon blivit.
Känns inte sådär jätte kul att det snöar ute igen. Jag som ville ha vår och värme. Kommer bli jobbigt att gå med vagnen.
Sen är det massa tvätt här hemma som väntar på att bli tvättad så jag har lite och göra idag i alla fall.

Hundarna vinkar hej då till Christer som skulle till gymmet innan jobb.


Så var dagen slut

Och natten ska börja....
Får se hur mycket sömn man får då lillan sovit väldigt mycket på dagen.
Själv har jag spenderat min tid med fina My! <3 så roligt att hon ville komma hit och umgås med oss. Sen har ju Charlie varit här också, lilla sötnöten!
Tänk va trevligt det är när vännerna kommer på besök. Att äta god mat, dricka kaffe och bara snacka massa skit. :)
Charlie har tittat lite på film, lekt med sina hästar, åkt sin lilla bil som man sparkar sig fram med, tittat på youtube på "Thomas tåget" och sen har han även vågat hålla i Elina. Han var jätte duktig på vägen från dagis också och körde hennes vagn i snön. Det enda man fick hjälpa honom med var att svänga lite då och då.

En bra dag som nu ska avslutas.. Så jag säger god natt och håller mina tummar på nån timmes sömn. :)


Huvudvärk

God förmiddag!
Sitter här i soffan som vanligt och med världens huvudvärk! Fattar inte varför jag får det hela tiden. Har tagit värktablett och hoppas på att det ska ge med sig.

Nu har vår nya tvättmaskin kommit och ska provköras ikväll. Äntligen kommer vi kunna tvätta igen. Finns ganska mycket nu som ligger och väntar. Hann gå ut med hundarna en sväng innan men fick endast gå en kortis eftersom jag inte visste exakt när dom skulle komma och leverera.

Kollar på animal planet och fattar inte hur dumma i huvudet vissa människor kan vara alltså. Att man kan utsätta sina djur för denna plåga. Stackars hundar!!
Hoppas att ägarna en vacker dag får bli behandlade på samma sätt.
När jag tittar på hundprogram blir jag påmind om mitt sista plugg jag har kvar. Skulle vilja sätta mig nu och fixa lite men Elina är lite klängig idag så det får nog vänta tills en dag när Christer är hemma så han kan ha henne en stund. Har svårt att koncentrera mig när hon vill ha uppmärksamhet. Känner att jag dragit ut på pluggandet lite väl länge nu. Skulle varit klar för länge sen. Måste skärpa mig! Är ju inte ens mycket kvar.
Självdisciplin!!! Suck på mig själv alltså!

Snart får jag besök av My i alla fall så det ska bli trevligt. :) fina Myggan!!
Sen i kväll ska jag passa Challebus också. Måste komma på vad för middag vi ska äta.. Hmm alltid lika svårt.




Tröttmössor

Nu kom tröttheten i kroppen. Kände mig hur pigg som helst i morse och nu känner jag mig mer död än levande. Har bara insläppet kvar sen så det är skönt. Sen är denna stalltjänst över för den här gången. Christer och Mili va också trötta idag. Christer som va på fest igår och knappt sovit i natt och Mili som var trött efter stalldagen igår. 
 
Båda två däckade på en gång i bilen på vägen hem. :) 
 
 
Nu ska ja försöka hinna vila lite innan Elina vaknar. 

Uppe med tuppen

Vi är vakna och ska börja röra oss mot stallet. Elina har sovit fantastiskt bra i natt! :) va jätte grinig hela kvällen då hon förmodligen var trött men inte lyckades somna. Så sen när jag väl lyckades lägga henne så va klockan redan tolv. Sen vaknade hon vid 2 tiden och ville äta lite å sen efter det har hon sovit till klockan 6. Känner mig utvilad för en gångs skull. Härligt!

Dags att sätta fart!


Snart får jag kanske sova lite

Sitter i sängen med Elina i famnen och Mili liggandes nere vid mina fötter och inväntar att lillstumpan ska somna. Hoppas på att få sova lite mer än 2 timmar i natt eftersom en ny stalldag börjar i morgon. Hoppas att den blir lika smidig som idag.

Christer är iväg på inflyttningsfest hos sin kompis och kommer förmodligen inte hem förens i natt någon gång. Dom lär väl dra in till stan på krogen och då brukar det bli sent.
Dom sa att jag också fick komma om jag ville men jag sa till Christer att det inte känns som en bra idé. Dom verkar ha glömt att Elina endast är 3 veckor gammal och behöver matas typ hela tiden. Kul att vara på en fest där man ändå inte kan göra annat än att sitta i en soffa hela kvällen. Sen tycker jag inte att det är speciellt lämpligt att ta med henne där det kommer vara massa berusade människor. Så jag fick stanna hemma. Det är väl så det kommer vara nu antar jag. Allt mitt jag gör kommer att anpassas efter Elina. Känns som att man blir mer påverkad som mamma än som pappa av att få barn.
Jag vill ju vara med Elina så jag är gärna hemma med henne men man kan ändå inte låta bli att tänka lite på konsekvenserna. Att det automatiskt blir jag som blir "borträknad" från tex fester och såna tillställningar för att "nån" måste ta hand om barnet.
Tur att man ändå är så som man är och inte känner så stort behov av att vara ute och slira. Jag har mina djur och nu min underbara dotter så jag har det mysigt hemma.
Man får helt enkelt acceptera att man numera blir tagen lite för givet att man inte "vill" följa med på saker. ( i själva verket är "vill" att man tyvärr inte kan)

Nä nu ska jag försöka lägga över flickebarnet i hennes säng så jag kan sova snart. Mina ögon går typ i kors snart. :) haha. God natt....


Stalldag

Dagen idag har varit hur smidig som helst och allt har gått som på räls. Mycket tack vare att Christer varit med hela förmiddagen och hjälpt till med Elina och att bära tunga höbalar.
Elina har sovit ganska mycket och jag har endast behövt mata henne 3 gånger. Känns så skönt när man får upp ett tempo och ett bra flyt på det man gör. Allt är så gott som klart för hela helgen. Det mesta är förberett och det är endast städning av fikaboden kvar förutom alla grejer som man måste göra på en speciell tid som fodringar och sånt.
Jag och Angela är ett bra team!! :)
Vädret har även det varit på topp och vi har kunnat sitta ute och fika. Skönt!!

Bild på stona som vandrar ner mot sin hage. Beauty är i täten så hon syns inte. Hon har verkligen blivit tuff och tar för sig mer och mer.


Vaken natt...

Sitter här i sängen men en liten som inte riktigt vill sova. Hon har slumrat till några gånger men vaknar med er ryck och så är hon vaken ett tag till. Känns som att det endast kommer bli nån enstaka timmes sömn för min del i natt då jag har stalltjänst i morgon. Men bara att gilla läget och försöka hålla sig så pigg som det går. Tur att man har massa att göra i morgon i alla fall så att man inte hinner tänka så mycket på att man kanske är lite för trött.
Christer kommer vara med och hjälpa också så att jag får händerna lite mer fria. Elina kommer nog vara lite "i vägen" eller vad man ska säga om han inte är med och tar henne mellan mina pass. Men det ska nog gå bra det här. Har stallet på söndag sen också eftersom jag delar med Angela. Skönare när man är två som hjälps åt så blir det inte så tungt.
Kommer en havreleverans under dagen också så då är det bra att Christer är med. :)

Nä nu ska jag gunga lillan lite när hon släppt "maten" så kanske hon somnar snart. Hoppas... :)

God natt!!


Finaste hästen

Nu är vi hemkomna från stallet. Elina har sovit hela tiden men är nu klarvaken. Christer ska få passa på att vara med henne nu medan jag åker och köper lite god fredagsmat.

Beauty va mysig som vanligt och det börjar klia riktigt mycket i mitt ridsug. Att bara åka ut och borsta och pyssla är väldigt mysigt men inte alls lika kul som när man får med den sista biten ridning också. Längtar, längtar, längtar!!

Av massa morötter och lite annat hästgodis innan jag åkte vidare till stallet där Anna rider. Hälsade även på uppe hos Corina när jag va där. Trevligt att ses igen.

Nä nu ska jag hämta vår mat!


Huvudvärk

Nu har jag haft ont i huvudet till och från i 3 dagar. Skit också säger jag bara! Jag som tyckte det va så skönt under graviditeten att jag aldrig hade huvudvärk då. Nu verkar det gamla komma tillbaka. Undrar vad det beror på nu? För lite sömn kanske??

Hur som ska jag trotsa huvudet och bege mig mot stallet. Ge lite fredagsmorötter till finaste grå och sen även titta lite på när Anna rider.


Fredag och 3 veckor idag

Lilltjejen är nu hela 3 veckor gammal. Hon har redan väldigt bestämda åsikter och vet vad hon vill.
Ska strax möta upp Magda och Vincent för en promenad. Kul med lite sällskap. Känns kallt här inne idag så då är det säkert svinkallt ute. Ska klä på mig massor!

Här sitter jag! Säger Elina


Dansa med mig

Det är precis vad Elina vill. Hon blir arg och då sätter man igång lite musik ganska högt och börjar dansa å då blir hon alldeles tyst och lugn. Sen somnar hon nästan och så stänger man av musiken för att sätta sig en stund å då vaknar hon igen och börjar skrika igen. Hon är en liten dansdrottning. :) man känner sig lite fånig som studsar runt och snurrar å har sig här hemma men va gör man inte för lilla bestämda damen.
Tur att jag älskar att dansa! :)

Hundarna dansade också med oss. Snurrade och gick lite slalom och så. Duktiga och så söta! Dom tyckte det va lite kul dom me tror jag. Tänk om jag skulle ha tid och lära in ett helt dansnummer med olika tricks. Mili skulle nog bli himla duktig.

Nä nu vill jag duscha så nu får Christer ta och komma hem från sin bandyträning tycker jag. :)


Ny tvättmaskin

Nu är vi en tvättmaskin rikare. Eller på måndag egentligen då dom kommer och levererar och installerar den. Blev en av märket samsung och vi hoppas på att den ska vara bra.

Elina va till stor hjälp, hon sov hela tiden!! :)


Fel i tidsplanen

Oj nu är klockan jätte mycket och jag har inte varit ute med hundarna. Filmen tog precis slut och jag måste börja röra mig mot Christer. Hundarna får helt enkelt kissa ute på tomten så länge så får jag gå med dom när vi kommer hem. Kommer ju inte vara borta länge.
Just nu ligger som och slappar i soffan och verkar inte så jätte pigga. Ibland blir det lite fel i hur man tänkt.

Får se om vi kommer hem lite fattigare och med en tvättmaskin rikare. Hoppas vi hittar någon bra inte alltför dyr.


Film och mera mys

Efter att ha varit väldigt gnällig och att inget duger så ligger nu Elina i min famn och har precis börjat slumra till igen. Kan inte vara lätt när man inte kan säga vad man vill. Och jag testar alla möjliga saker för att hon ska bli glad. Jag sjunger, trallar, går runt som ett fån i vardagsrummet och dansar med henne, lägger mig vid sidan av henne och ser om hon vill vara nära så, pratar om allt och inget, masserar lilla magen ja hur många saker som helst och det hon nappade på nu va att jag guppa henne upp och ner i knät så hon fick skjuta på lite med fötterna och sen varva det med att ligga lite mot min axel som en liten groda samtidigt som jag sjunger lite tyst. Stackars barn som måste höra på mig. Hade ju varit bättre om man kunde sjunga liksom. Haha!! :)

Nu ska jag titta på en film och bara njuta en stund av hennes värme och hundarnas sällskap innan jag ska gå på en liten promenad igen. Sen ska vi åka och kolla på ny tvättmaskin.
Hundarna måste tycka att jag är knäpp som går omkring och dansar mellan varven.




God förmiddag

Solen skiner och jag har hunnit med att gå en timmes promenad, dammsugit nedervåningen, städat toaletten nere, dammtorkat i vardagsrummet och klämt i mig två mandariner och en banan. Nu väntar jag bara på att lillskrutt ska vakna så vi kan lufta rumpan lite. Hon blir ju så lätt röd och irriterad i huden så måste försöka hålla det luftigt när det går.

Idag ska jag verkligen försöka att stå emot alla frestelser här hemma bestående av havrebollar, kakor, godis, chips ja allt som inte är nyttigt helt enkelt. Väldigt svårt när man ser det hela tiden och när man vet att det finns hemma.
Måste ju börja försöka komma lite form nu igen. Promenaderna är en början. Försöker hålla ett raskt tempo och gå där hundarna kan springa fritt så jag slipper stanna förutom när jag måste ta upp efter att dom bajsat. Ska sen börja komplettera promenaderna med lite övningar hemma. Hur jag nu ska få självdisciplin till att göra det är en bra fråga men måste försöka tvinga och sporra mig själv. Man får inget gratis och om jag ska få tillbaka min kropp så måste jag kämpa för den. Endast jag kan göra nåt åt det.

Nu ska jag göra lite kaffe så man får lite mer ork. Ha en fin dag!




Kvällstur till stallet

Nu har jag kommit hem igen efter en kvällstur till Beauty. Borstade och klappade. Fy vad hon fäller alltså! Hår överallt och det syns ju verkligen när det är ljusa hårsstrån. Nästan så jag har mer "päls" än henne när man är färdig. :)
Gick även med Camilla två varv runt rundbanan med Mili när hon red Krizze. Skönt med lite frisk luft och att få prata av sig lite. Elina fick vara hemma hos mormor och Christer. Känns lite jobbigt att lämna henne men samtidigt skönt att få lite egentid.

Nu ska jag ta en dusch och sen försöka sova en liten stund innan lillan vill ha mat igen.


Filmdags

Lunchen uppäten så nu blir det slappa framför tv:n till en film.


Mar. 13, 2013

Nu har vi kommit in från en timmes promenad. Lite kyligt ute tycker jag allt. Hundarna verkar nöjda i alla fall som fått springa lösa i princip hela promenaden.

Sitter nu och lyssnar på lite musik och ska snart göra i ordning lite sen lunch till mig själv. Men först ska Elina få mat och en ny blöja. Sen får jag se om hon somnar igen eller om hon vill vara vaken. Skulle ju vara skönt för mig att få vila en stund också. Men nu har hon sovit nästan hela förmiddagen så hon kanske är pigg snart. Fast hon verkar fortfarande vara väldigt trött. Älskade lilla tös!

Kan fortfarande inte riktigt fatta att hon är min.



Morgonmys

God morgon!
Ligger här i soffan med en knorrandes lite halvsovandes liten underbaring mot mig som snor lite värme. Ligger utan blöja å luftar lille rumpenstumpen lite. Sötaste lilla!

BVC besöket igår gick bra och hon hade blivit hela 53cm lång och gått upp till 4130g. Växer så det knakar!
Lyckades även både bajsa och kissa ner hela skötbordet där borta så fort jag tog av blöjan inför vägningen. Det verkar vara hennes grej. Varför göra behoven i blöjan när man kan vänta på att rumpan är fri?? :)

För övrigt så har vår tvättmaskin pajat så vi måste köpa ny. Väldigt lägligt nu när det behöver tvättas mer. Christer skulle sätta sig på sin lunch idag och jämföra lite priser och så och se vilka som erbjuder snabb leverans och installation.

Beauty skötte sig finfint igår också när veterinären va ute. Stod helt stilla och var mest nyfiken. Duktig!!
Längtar så efter att få rida igen. Hon är så himla fin alltså. Snyggare häst får man leta efter!

Ska nog bara ta det lugnt idag då jag har huvudvärk. Betala veterinärfakturan och promenera med hundarna. Inte så mycket annat som händer idag. Försöka vila lite senare och sen ta en tripp till stallet.

Ha en fin dag!


BVC besök

Jag gav upp med att försöka sova vid halv 8 i morse då Elina inte ville att jag skulle det. Nu däremot har hon somnat ordentligt och det är ju typiskt eftersom vi ska till BVC om 45 min så alltså hinner inte jag sova nu heller. Att sova 1-2 timmar i stöten är verkligen ingen hit. Och frågan är om man kommer vänja sig och känna att man har ork på dagarna ändå. Känner mig som överkörd av en buss.

Hundarna har också legat och sovit nu så dom verkar inte ha bråttom ut. Det är ju i alla fall bra att dom är morgontrötta så man slipper stressa.

Senare idag ska jag ut till stallet och möta upp en veterinär som ska vaccinera Beauty. Hoppas att hon kommer vara snäll och inte hitta på några hyss. :)

Dags att göra mig klar för att komma iväg.


Gnällig dag

Idag vill Elina bara vara jätte nära hela tiden. Ligga i famnen och knorra. Man kan inte göra så mycket annat känns det som.
Att försöka hinna med hundar, matlagning, häst, sig själv har känts ansträngande å den som blivit mest lidande idag är Beauty som jag inte ens kommit iväg till än. Nu har jag lämnat Elina med Christer en stund så jag kan gå med hundarna och bara andas lite. Visst är det mysigt att ha henne hos mig hela tiden men mitt samvete för mina djur blir jätte dåligt och jobbigt. Frågan är om jag ens kommer komma iväg till stallet idag. Klockan börjar bli mycket och jag är helt slut i huvudet och kroppen. Har inte hunnit vila något idag på dagen. Antar att jag låter negativ nu men jag är lite övertrött. Hoppas på att få lite rutiner snart så jag lyckas hinna bättre.

Promenadbild från igår


Nu är helgen över

Men inte min ledighet.. Känns helt sjukt att man ska vara hemma nu i ett år. Man är ju så van att gå och jobba så det kommer kännas konstigt att veta att alla är där utom jag. I morgon är Christer ledig också då han jobbat denna helgen. Det här har alltså varit min första helg hemma utan honom med Lilla Elina. Och det vi har gjort är typ att vi har legat i soffan och bara haft det mysigt, promenerat med hundarna, hälsat på Beauty, haft fikabesök, ja alltså tagit det lugnt hela helgen. Jag har känt mig ganska trött och orkeslös då donnan har valt att vara vaken ganska mycket de två senaste nätterna så vi har tagit igen oss på dagen.

Det här med att man inte får sova ordentligt är rätt slitsamt. Jag som är van vid att få sova mina 8 timmar minst. Nu sover man MAX 2-3 timmar i stöten om man har tur. Fast hon har varit glad på de vakna nätterna i alla fall. Ligger mest i famnen och tittar. Inte så mycket skrik och gnäll.

Nä nu får jag sluta skiva och gå och lägga mig. Sov gott!!


Solen skiner

Fredag idag och vädret är hur fint som helst. Solen skiner och himlen är blå. Ska ta en promenad med hundarna och sen blir det nog en tur till Beauty.
I eftermiddag kommer Jaya och Charlie och hälsar på så då blir det nog liv i luckan. Charlie är ju så busig. :) gullungen!

Middagen med My igår vart god och det blir även min lunch idag. My gjorde maten och jag salladen. Bra fördelat! :) haha!!
Alltid trevligt med besök av fina vänner.

Nu ska jag börja röra mig så jag kommer igång. Annars lär jag sitta fast här i soffan hela dagen.


Middag med My

Nu har vi precis ätit en sen lunch och jag börjar redan fundera på vad för middag vi ska äta. Tror att My ska få bestämma helt. Hon ska hit och mysa med oss när hon slutar jobbet och då ska vi laga nåt tillsammans. 
Min plan som jag hade i morse om att jag ville sova middag idag verkar inte bli av. Konstigt nog hittar man annat att göra hela tiden. Men vila lite utan att somna hinner jag nog me nu när skruttfian är hos Christer och gosar. 
 
 
 
 
 

Första promenaden

För idag är avklarad. Känner mig seg idag trots att jag sovit ganska bra. Vi fick liksom aldrig upp tempot utan gick mest och såsade. Men kommer nog bli ändring på det sen när Christer börjar jobba igen. Nu passar vi på att bara vara och tar allt i den takt det blir utan stress. 
 
Satte tillbaka min navelpiercing idag men den ser inte speciellt fin ut. Men känner mig ändå mer "påklädd" när den sitter i. Undrar om min mörka rand på magen kommer försvinna eller om den kommer vilja vara kvar? Det återstår att se. Har även lagt märke till att jag dragit på mig små bristningar på sidan av magen under förlossningen. Hade inte dom där innan. Men antar att det är vad man får betala när man får en fantastisk bebis. Man får försöka att acceptera lite fler skavanker på kroppen. Lite extra bristningar, åderbråck, celluliter ja allt sånt som man klarat sig utan innan. 
 
Även fast jag vet att man måste acceptera en del sånt här så är det ändå en del av mig som blir lite ledsen av att veta att min gamla kropp inte finns mer. Och frågan är om man nånsin kommer kunna komma dit igen. Visst träningsmässigt går det nog men att få bort alla "märken" eller vad man ska kalla det.?? Har i alla fall gått ner 11 kg nu och mer ska bort. 
 
Kosten är den som är svårast för mig att hålla mig till då jag tyckercatt nyttigt oftast inte är speciellt gott. Gillar ju sötsaker, cola, bullar, skräpmat.. Ja allt man inte ska proppa i sig om man vill nå ett mål. Känns som man skulle vilja åka till gymmet och börja köra igång lite lätt på en gång men det får man ju inte. 
 
Sen har vi min ljumske också. Ringde till sjukhuset som skulle ha opererat mig innan och pratade med en person där och hon skulle skicka en tid till mig om tidigast en månad. Ich då är det ändå bara som ett vanligt läkarbesök där dom ska titta och besluta hur vi ska gå vidare. Så nu kommer det antagligen bli ett jätte glapp för mig innan jag får rida igen alternativt att jag börjar lite smått trots lite trasig ljumske och sn gör ett nytt uppehåll. Men det känns som att jag då kommer få börja om igen då ju. Att allt ska ta sån tid. Tur ändå att Beauty är så ung och inte behöver motioneras lika mycket som en vuxen häst. 
 
Tänker bjuda på en bild på min nu något smalare men sladdrigare mage. Måste ju ha lite att jämföra med sen när jag kör igång träningen igen. 
 
 
 

Sova lite till

Nu har jag lyckats få Elina att somna om igen. Har varit en ganska lugn natt och jag har faktiskt fått sova ganska bra ändå måste jag säga. Det har gått nästan exakt 3 timmar mellan varje mål mat och sen har jag fått byta blöja två gånger i natt också. Ska nog passa på att sova lite till ändå. Klockan är ju inte ens 7. Vet ju att hon kommer vakna vid typ 9 och då vill hon vara social och ha sällskap. 
Så jag säger god natt igen :)
 
 

Hemkommen från stallet

Nu har jag gosat och borstat min vackra grå och skämt bort henne med äpplen och annat godis. Inte konstigt att hon börjat tigga en del och börjat leta efter godis i händer och fickor. :) men hon får vara lite bortskämd så ett tag nu när jag inte får rida. Nåt kul ska hon ju få ha!

Elina fick stanna hemma med Christer i alla fall eftersom jag inte tänkt vara borta så länge och det hade gått ganska bra. Hon började gnälla strax innan jag kom hem här nu och ville ha mat så nu är hon mätt och ganska nöjd. Nu får Christer ha henne medan jag går och duschar också. Sen ska jag försöka hinna sova en stund innan hon vill ha mat igen. Så bäst att snabba på nu. :)

God natt!


Bus

Mili tycker det är superkul ute! :)


Börjar vänja mig lite smått

Hallå igen. :)
Dåligt uppdaterande jag vet men måste komma in mer i min nya roll här hemma innan jag får ro att tänka på att skriva här. Allt går ganska bra i alla fall. Det som är lite jobbigt är att försöka få till allt med tiden. Att lyckas komma ut med hundarna hyfsat snabbt innan Mili blir otålig och att ägna dom tiden med mys inne som dom behöver. Att få till mina stallbesök så som jag vill utan att känna stress.
Kommer bli lättare sen när vi kan börja ge henne lite mat från flaska också så Christer kan mata ibland. Vill ju gärna komma igång med Beauty nu snart men är svårt när lillan vill äta så ofta än så länge. Vet att det bara gått snart 2 veckor sen hon kom men jag får ändå lite dåligt samvete för min fyrbenta när jag inte kan ge dom mer för tillfället.

Samtidigt njuter jag av allt mys med lilltjejen och försöker ta vara på varje sekund jag har henne hos mig.
Hon får nog följa med ut till stallet ikväll så slipper jag stressa. Kan ju alltid amma i stallgången om hon tröttnar å vill ha mat.

I morse badade vi henne i hennes badkar för första gången då hon kissade ner sig när Christer skulle byta en bajsblöja. Hon är ju så himla söt och minen hon gjorde när jag satte ner henne i vattnet är oslagbar!! Ögonen i kors och ser allmänt chockad ut. Men hon verkade ändå gilla det. För det var inte förens vi lyfte upp henne från vattnet som hon började gnälla lite. Älskade lilltös!!

Börjar ändå mer och mer vänja mig vid mammarollen och börjar känna mig ganska varm i kläderna.
Nu ska jag få till lite fler promenader bara så jag går ner lite fler kg.
Längtar även efter att få komma igång med lite träning men den måste vänta ett tag till. Än är jag inte läkt och det behövs nog några veckor till innan min kropp kommer klara en sån påfrestning.

Nä nu en kopp kaffe och lite glass, (snabb energi) sen en promiss med hundar och barnvagn nu när hon somnat.


Fotboll

Fotboll på tv:n, spännande.... :)
Elina är inte så intresserad.


Centrumbesök

Nu har vi varit ute på promenad hela familjen och vi passade även på att gå förbi centrum för att köpa fika. Christers pappa kommer hem hit idag och vill hälsa på lilla Elina så då måste vi ju ha nåt att bjuda på. Har ju inte bakat nåt själv på länge nu så då får det duga med nåt köpt. :)

Undrar när den här snön ska försvinna egentligen. Nu snöade det när vi gick och jag som hade hoppats på vår snart. Men man får väl räkna med snö i några veckor till minst. Känns bara som att vintern jämt är så himla lång.

Nu ska jag förbereda fikat :) mums!


Lördag morgon

Nu har helgen startat. Morgonblöjan är bytt och frukosten till lillan serverad. :) får väl se om hon gör som gjort hela veckan och somnar om i 2-3 timmar till innan hon vill vara social och ligga och "prata". Verkar nästan som att hon vill sova lite till.

Fredagsinlägget skulle ju ha kommit upp redan igår men min telefon ville inte samarbeta så ni får läsa det idag istället.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på under dagen. Kanske bara ta det lugnt. Skulle annars behöva köpa nya bh:ar. Det funkar inte alls med vanliga ju. Skit krångligt när hon vill ha mat.
Fast känner just i denna stund att det skulle vara skönt att bara va hemma. Får se hur vi gör.

Till stallet åker jag senare mot kvällen då jag har fodringen då. Beauty var verkligen så vacker igår när jag logerade henne. <3 Längtar tills jag får sitta upp. Vet att jag kommer bli tvungen att sätta henne lite på plats då och vara väldigt bestämd för att bli av med hennes bockningar men i slutändan kommer det bli så bra.
Min vackraste grå!!

Ska nog passa på att sova lite till om jag nu lyckas somna om för medan jag skrivit det här så har Elina somnat. :)




Fredag

Nu är dagens att göra moment över och nu ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Beställa pizza och kolla på film. Äta lite godis och glass och njuta av kvällen. Känns så skönt måste jag säga. Är nog fortfarande lite mör i kroppen trots allt.

Elina har sovit väldigt mycket idag. Mer än igår så kanske blir det en vaken natt?? Vi får se. Ska ge henne lite mat nu och sen ska vi ringa pizzerian.

I stallet tidigare idag longerade jag Beauty och jag tänker att det kommer bli så kul sen när vi kommer igång med ridningen igen. Hon är ju så himla fin!

Ha en fin kväll!


1 vecka idag

Hej å god morgon! En vecka har nu gått sen lillskruttan tittade ut. Helt otroligt att hon är här. :) har blivit lite dåliga uppdateringar i några dagar och anledningen har varit just lilla Elina. Har spenderat tiden till att mysa och titta på henne mest hela tiden, försöka få in att det är på riktigt. Har varit fint väder i flera dagar och vi är övertygade om att det måste vara hon som kom med solskenet! :) så söt som hon är.

Idag ska jag dra med mig Christer till stallet på dagen. Kanske longera Beauty lite fritt i ridhuset så hon får springa av sig lite. Har endast varit hon henne 1 gång nu på lite mer än en vecka och jag känner mig lite dum även fast jag har haft snälla vänner som tagit hand om henne nu dom närmsta dagarna. Men nu vill jag faktiskt komma igång och åka ut mer igen. Min kropp orkar det nu så då ska vi bara se till så det går. Elina är ett riktigt matvrak nämligen på dagen. Hon vill äta med typ 1,5 timmes mellanrum. Men sover sen sött i princip hela natten. Jag blir liksom tvungen att mata henne lite i sömnen för att det inte ska gå så många timmar i mellan. Hon äter då glatt å sen somnar om. Frågan är ju hur vi ska lyckas på dagen bara när matningen blir så tät. Man hinner precis påbörja någonting och så vill hon ha mat. Men det blir väl lite annorlunda sen antar jag.

Vi har fått massa fina presenter till Elina av alla som hälsat på. Och en sak som är säker är ju att hon kommer vara väldigt ROSA sen. Haha :)

En rolig present som verkligen var tillägnad Christer var att hon fick en virkad blåbärsmössa av My. Han som är helt frälst i blåbär och vill ha allt som smakar blåbär. Nu fick han sin lilla blåbärsdotter. Så med en bild på sötaste lilla blåbäret startar jag denna dag.


RSS 2.0