God morgon

Min kväll igår innan jag skulle sova vart väldigt tankspridd. Så mycket i mitt liv som måste eller borde ändras just nu som gör mig väldigt låg bara sådär pang bom när tankarna som jag försöker skjuta ifrån mig väl kommer ikapp. 

En grej som skulle behöva ändras för att jag sen ska kunna umgås med Elina och familjen mer än en helg var tredje vecka är mitt jobb. Mina tider som jag kommer gå på när jag börjr jobba i maj är helt galet dåliga och det gör att ingenting kommer hinnas med. 

En annan grej som jag verkligen försöker skjuta undan tanken på är ju hästen. Varför ha en häst som kostar dyra pengar i månaden om jag ändå inte kommer ha tiden sen när jag börjar jobba igen nu när jag har ett så litet barn. Dessutom pengarna... Jag har just nu inte råd egentligen och varje månad är en kamp för att kunna betala det som ska betalas. Varför ska en sån fin häst gå till spillo bara förr att jag ska vara ego och ha henne vid min sida medans jag väntar på att jag ska få mer tid när Elina blir äldre. Hon är en topphäst och jag vet att det inte är nån annans fel än mitt att hon har börjat trotsa och gå emot. Jag har inte kunnat lägga tiden hon behöver just nu och det har satt sina spår i en sån hyperkänslig häst. Jag vill inte men jg kanske måste inse att min tid med häst inte är nu. Min tid är på paus och kommer kanske senare när allt har blivit lite lugnare i tillvaron. Hästen som är så fin ska inte behöva stå i en box och vänta på bättre tider, hon ska vara med och få prestera och göra det hon gör bäst. Synd bara att den personen hon får göra det med inte blir jag. Än lever jag på hoppet men jag börjar mer och mer inse att jag kanske bör ge upp...

Får se vad som händer efter hon kommer hem från tillridningen. Kanske finns nån duktig där ute som söker en fin häst för träning och tävling som vill låna henne några år. Jag börjar inse att det bästa för Beauty är att få uppmärksamhet, inte att jag inte är tillräcklig för henne och att jag bara hinner med ibland. Jag finns inte där för henne så som jag vill och det gör att jag jämt bär på en sjuk ångest och ett dåligt samvete. Älskar denna hästen så mycket och hon förtjänar det bästa.. 

Nu tänker jag faktiskt ta en bloggpaus och se om jag kan hitta lite svar i mitt tänkande och se om jag faktiskt kan hitta lösningar som kan bli bra ändå utan att jag går under av depression av att förlora och ändra allt i mitt liv. 

Jag vill inte känna denna ångesten längre. Är trött på att jämt vara stressad och otillräcklig. Jag vill bara kunna slappna av...

Nu blir det mys med mina fyrbenta efter en dag inne i stor staden.

Efter en fantastik frukostbuffé och att ha strosat runt i lite affärer och sen en fika på espresso house är jag nu hemma och har kramat Elina och pratat med henne. Nu är det hundarnas tur att få lite uppmärksamhet och sen även hästens. Full rulle hela dagen lång. Christer får lite mer tid med Elina idag när dom kan vara själva. Kan behövas ibland då hon är väldigt mammig. Är jag hemma så är hon jämt på mig. Så han tycker det är mysigt att hon vill kramas och busa med honom också när jag inte är där. 

Vi har haft jättetrevligt alla mammor i alla fall!

Födelsedagsmamman! :)






Nu ska jag ut i kylan med hundarna. Termokläderna på för nu vill jag inte frysa mer. 


Gud vad jag gillar Jenny-utan-glasögon bättre än hon med. Känner mig aldrig fin när jag har dom på. Idag körde jag på att vara blind och fin istället för ful och kunna se. :) Så jäkla typiskt att linserna inte finns i min styrka längre så jag får ha halvdåliga linser om jag väl väljer att ha några = huvudvärk efter en halv dag samt irriterade ögon. Jäkla synfel... 





God morgon Lördag!

Idag ska jag börja denna morgon med en frukostbuffé inne stan med hela mammagänget! :) Bra start på dagen helt enkelt! Och innan jag gick hemifrån fick jag en bamsekram och en puss av min underbara lilla flicka så man blir helt varm i hjärtat. Älskade lilla du!! <3

Christer och hon ska ha en egen mysmorgon hemma med pankaksfrukost. Självklart gör dom pankakorna tillsammans. :) Dom är såå söta!


I natt eller vid 5 i morse fick jag gå upp och torka bajs. Jag skulle själv gå och kissa när jag möts av värsta högen inne i badrummet. Mili har bajsat inne.. Suck! Hon brukar säga ifrån när hon är nödig men inte denna gång. Det låg även några små kluttar ute i "hallen" på övervåningen. Och ändå var hon ute precis innan vi gick och lade oss som vanligt. Hon måste haft ont i magen. 

Nä nu ska jag hoppa på tåget och förhoppningsvis kommer de andra strax. :)



Hejnuhinnerjagbloggalite... :) haha

Är svårt att få till inlägg vissa dagar alltså. Vi har en liten supersnabb tjej som gör sin mamma helt slut efter allt bus och spring. <3 

Idag har jag ridit på Loter igen medans Elina sov i vagnen. Idag hade jag den turen att hon somnat, förra gången var hon vaken och satt och tittade på men då blev det också några små utbrott av gnäll och skrik så vi fick skynda lite. Idag kunde vi ta det lugnt och vi provade även galoppen idag. En väldigt känslig men trevlig häst det där. Skulle nog passa bra inom fälttävlan kan jag tänka mig. 





Säger ännu än gång att denna söta häst kan bli din om du är intresserad för han är nämligen till salu. Han är en valack på 5 år. Nyss inriden så väldigt grön. Men är även körd hos tidigare ägare. En känslig men väldigt vänlig häst! 

Jag har även varit ute pch pysslat med min avsoluta favorithäst Betty Boop, min fina grå, Beauty QRE, Betty bluppan ja kärt barn har många namn! <3 ;) Vi har myst och bara tagit det lugnt  inne i stallet. Jag sket i att longera/rida då det var för mycket folk och hästar. Nu känns det så onödigt att påbörja någonting som ändå inte kommer fullföljas ordentligt. Så nu tänker jag vänta in henne istället tills efter hon varit iväg. Kanske endast rida nån gång kravlöst. 

Men det kliar verkligen i min ridnerv, jag vill sååå gärna rida min fina häst när hon är sådär fin som bara hon kan vara. Så där fin som hon var innan hon kom på att hon skulle komma in i sin trotsperiod. Känslan att sitta på henne rygg och bara le. LÄNGTAR!! 


Annars idag har vi busat, promenerat och bara haft en ganska bra dag. Var förbi jobbet en sväng också.

Nu blir det en dusch och sen sova. God natt!





God kväll från badkaret


Här ligger jag och försöker få upp värmen i kroppen lite innan Christer ska iväg på bandyträning. Hör hur han och Elina busar där nere och studsar hennes studsboll som blinkar. :)

Idag är en stallfri dag i och med Christers bandy. Det hinns liksom inte med. Men Beauty har det bra ändå. I morgon ska jag dit och då blir det nog lite longering och eventuellt kanske jag rider lite om hon verkar lugn. Känns lite onödigt att rida nu innan hon åker iväg egentligen. Varför bråka med henne i onödan?. Kommer kännas väldigt tomt i stallet utan henne. Men som tur är kommer hon tillbaka och förhoppningsvis finare än nånsin. :) Dom som jobbar där är ju betydligt mycket duktigare och mer ruttinerade än mig så det borde ju bli kalasbra. Jag kommer ändå åka dit på helgerna ibland och checka läget. 

Idag då.... Jo idag har jag och Elina skjutsat mamma på förmiddagen samt fikat med henne på café. Sen de vanliga hundpromenaderna som egentligen känns ganska onödiga att skriva eftersom dom jämt är där emellan allt vi gör. :) Sen var vi och busade på öppna förskolan innan vi gick hem och lagade middag tillsammans. 



Har druckit två koppar kaffe idag för att hålla mig igång och det här är en bild (My visade den) som stämmer ganska bra in ibland. Hihi!!


Jag har även varit lite arg på Mili idag som bitit sönder Elinas ena NYA stövel. Suck!! Ibland är hon en riktig byracka!


Får väl köpa nya helt enkelt... Jag som är gjord av pengar just nu.

Nä nu måste jag kliva upp härifrån så Christer kommer i tid. Och ser ni vad duktig jag va nu som inte tappade ner telefonen i badkaret! Haha! :)

Varför inte sova?

Vaknade av Christers klocka eller egentligen till och med lite innan. Men när den ringde vaknade jag ordentligt och har sen inte lyckats somna om. Den ringer för övrigt vid klockan 5 så det är sjukt tidigt. Elina sover här bredvid så ostört och gott. Jag ska i alla fall försöka vila lite till innan dagen börjar på riktigt. Men min kurrande mage gör det svårt att slappna av helt. Börjar bli hungrig. Suck! Alltid är det nåt... :)

God morgon i alla fall! 

Hur ser det ut på hästfronten för min del??

Jo jag kan ju säga att jag nu bestämt mig.. Nu är Beauty inbokad att åka iväg för tillridning av duktiga beridare. Inte för att jag är rädd för att rida henne själv utan för att jag varken har tiden just nu eller ork att sitta och bråka med henne varje gång jag ska rida. I vårt ridhus är det ALLTID fullt med hästar så det finns liksom inte möjlighet att ens kunna rida igenom detta bråkproblem där. Sist jag ramlade av så flög jag nästan in i en annan häst då Beauty skiter i om nån står i vägen. Vill hon kasta sig så gör hon det utan att titta vart hon hamnar. 

Så för både hennes och min skull så kommer hon nu åka i början av februari och sättas lite på plats. Just nu är hon liksom en liten fara för alla runt om som rider. Och dessutom är det inte så kul att jämt behöva klämma sig fast för att hon börjar bråka. Sen är det ju så också att jag inte kan vara ute mer än 4-5 dagar i veckan och det räcker tyvärr inte för att jobba bort dessa bråkfasoner. Hon behöver någon just nu som kan sätta ner foten varje dag ett tag framöver så hon lär sig uppföra sig. Så hon kommer vara borta i nån eller några månader beroende på framsteg. 

Jag vill kunna rida min häst och känna mig glad. Jag vill inte behöva känna mig ledsen för att jag behövt säga åt henne på skarpen 5 ggr per pass. Då är det bättre att någon annan får gör det först så kanske hon slutar sen. För när hon väl går och vill så är hon så djävulskt bra och fin! Så jag längtar redan efter att hon kommer hem igen. 

Bättre att jag tar hjälp nu när min tid inte räcker än att hon ska få hålla på att bråka i typ 1 år till bara för att JAG inte hade möjlighet att sätta stopp för beteendet på en gång i ett ridhus där alla andra måste rida med rädsla för att få en inhoppande häst i sin hästs sida. 

Beslutet är fattat och jag tror det blir bra.. Men jag kommer bli såååååååå fattig.  :( 


För övrigt så har jag varit testpilot åt Emmas unghäst Loter. Jag är ju orädd och sitter kvar på de flesta hästar faktiskt (utom Beauty när hon kör sina värsta tricks) så jag ska hjälpa henne att galoppera den. En känslig häst med väldigt mycket gas. Också lite hoppig och studsig men mest som en kanonkula framåt när man kommer åt honom med skänkeln. Han är till salu om nån känner sig sugen. 






Dagen hittills i lite bilder :)


Började dagen med frukostgröt och smörgås. Fast Elina åt mest ost och smör. :)


 
Sen borstade vi tänderna.. Tyvärr suddiga bilder på en väldigt rörlig liten tjej.



Vi bestämde oss för att promenera bort till babycafét för lite bus och fika. :) Var även med på babyrytmiken. Idag var det riktigt kallt ute, burr!




Gick på promenad med hundarna när vi kom hem och sen hade min fina almenacka kommit i brevlådan, yeeeey!! :)


Var frusen så gjorde iordning lite varm oboy. 


Elina har busat massor och även "ridit" på blöjpaketet. Är nog en liten hästtjej i henne! ;) 



Sen vart hon trött och gosade ner sig hos hundarna. <3


Och nu sover hon som en stock och jag kan blogga! :) har förberett middagen som står i ugnen och väntar på att Christer sk komma hem. Sen blir det stallet. 


God morgon!

Idag har jag och Elina varit uppe sen kl. 5. Vi skulle skjutsa iväg Christer till jobbet då jag behöver ha bilen idag. Fast Elina sov vidare i bilen men är nu när vi kommit hem igen klarvaken och busig. Ska strax förbereda frukost så vi får nånting i våra magar. 

Igårkväll var jag i stallet och först longerade och sen red lite. Skrittade ganska länge för hand innan då jag väntade på att ridhuset skulle bli tomt. Longeringen gick jättebra och hon lyssnade fint. Hon hade lite bråttom mellb varven bara så jag fick "prooo:a" henne. Sen satt jag upp när hon kändes avslappnad och jag fick väl ungefär tre minuter i sadeln innan hon kastade sig första gången. SUCK!! Å nu var vi till och med själva i ridhuset så det är ju nånting dumtsom försigår i hennes huvud. Tror det verkligen blir så att jag skickar iväg henne en tid. Vill inte åka av å göra illa mig nu när man har Elina. 

Pang bom så blev Elina trött nu igen efter lite välling och har somnat. 
Så nu tänker jag också vila en stund till. 


Lunch i röran

Morgonen för mig startade med gröt till frukost, sen promenad med hundarna och sen efter det en sväng till gymmet för att köra ett ryggpass. Jag vet att jag körde rygg sist också men det är ryggen jag är svag i och har ont i så det är den som behöver hjälp att byggas upp i första hand. Jag lämnade in Elina på minisats men som vanligt ropar dom efter 30 min "kan Elinas mamma komma till minisats" TYPISKT! Men det var bara avbryta passet och gå och hämta min missnöjda lilla tjej. Han ju i alla fall köra hälften av övningarna jag tänkt. Alltid nåt.. Någon dag i framtiden kommer hon nog kunna vara där längre utan att bli missnöjd, hon behöver bara mer tid och övning så vi får fortsätta att köra halvtimmespass än sålänge. Jag får skynda mig när jag tränar helt enkelt!
 
Nu sover hon uppe i sin säng en stund och vilar upp sig inför nästa äventyr. Idag är det föräldragruppen på öppna förskolan klockan 13 så då måste hon vara pigg så hon kan leka med sina kompisar. Christer river tapet här hemma men just nu sitter han och äter lunch i röran. :)
 
 
Ikväll ska jag till stallet om allt går som jag hoppas här hemma. Vill ju ta upp henne och rida/longera om det inte är för mycket hästar. Problemet hon har måste tränas bort NU! Jag får klämma mig fast helt enkelt så hon inte får av mig mer. 
 
Nu ska jag surfa runt lite medans jag ännu har lite egen tid. 

God kväll

Oj vad jag är trött nu. Min energi är som bortblåst och klockan är Inte ens speciellt mycket. Ska nog göra som Elina och gå och lägga mig. Christer håller på att natta henne nu då han inte träffat henne på hela dagen. Så får han i alla fall lite tid med henne nu på kvällen. Hon sov ju i morse när han åkte till jobbet.
 
Hur har min dag varit då?? 
Jo jag började ju med en lektion på Beauty. Fast det blev mest tömkörning. Hon var mer vild är tam och kastade sig så som hon har börjat göra i ridningen också. Hon galopperade baklänges och och i sidled (hur hon nu lyckades med det kan man ju undra) Hon var väldigt svår idag överhuvudtaget men i slutet så kunde jag ändå sitta upp i två minuter och hon höll sig till det jag bad om, DULTIG häst!! Just nu får man ju liksom vara glad för det minsta lilla som hon gör rätt eftersom hon är inne i en riktig bråkperiod.
 
Kicki som tömkörde henne idag sa även det att "jäklar vad hon krånglar" Jo tack det har jag märkt själv och det ör ju därför jag vill ha hjälp. Men men... Nån dag blir hon nog snäll och fullt ridbar utan krussiduller. :) Tålamod tålamod. Men funderar ju som sagt fortfarande på om jag ska skicka iväg henne en period mest för att hon ska tränas och kanske "sättas lite på plats" Är ju rätt svårt för mig som inte kan jobba henne så mycket som det skulle behövas för tillfället. Då är det kanske vettigare av mig att ta hjälp. Men vi får se vad som händer.
 
Gulliga Angela i mitt stall skickade idag några bilder som hon fotade i fredags på dagen när jag hade Elina med mig till stallet. Den bästa bilden var ju nästan den första där Elina "pratar" med Angelas häst Narnia.
 
 
 
 
Och sen blev det även en "rid"bild också. :)
 
 
 Efter lektionen idag har jag även varit på ett möte med ridtravarföreningen och planerat en del. Och varje gång jag är där eller är med på nån annan aktivitet som har med ridtravare att göra så saknar jag min Beda så himla mycket.. Hon var en väldigt speciell häst som alltid kommer ha en plats i mitt hjärta och alltid finnas kvar i mina tankar.
 
 
Tyvärr en suddig bild... 
 
 Nu ska jag sova. God natt!!

God morgon

Lilla Elina sover fortfarande(!!) så då passar jag på att skriva till er. :) igår hade jag ju stallet hela dagen och var så galet trött på kvällen att jag tokdäckade så fort jag lade huvudet på kudden. 

Var bara tvungen att fota lilla Dexter igår när han väntade på att få springa in. :)


Vi eller rättare sagt Christer stod för matlagningen igår då jag var tömd på energi och inspiration och dessutom skulle jag ju kvällsfodra så skulle bli tvungen att åka mitt i allt. 

Här hemma har vi "tre" små hundar som tigger mat vid matförberedelserna. Haha!


Nä nu ska jag hoppa i mina ridbrallor för idag blir det lektionsridning vid halv 11. 
Åå jag är så kluven när det gäller B. Jag får inte riktigt ihop det i mitt huvud hur jag ska ha tiden för henne sen när jag börjar jobba igen. Känns jobbigt att jag redan nu har dåligt samvete för min dåliga tid sen. Får se hir allt blir men det känns som att jag kommer behöva vara stressad jämt om jag ska hinna med jobb, hundar, barn, matlagning och häst. 
 
Hur mycket jag än vill ha B så vill jag inte att hon blir lidande sen för att min tid är knapp.

Men men.. Slutgrubblat.. Nu ska jag klä på mig, äta frukost, busa med Elina och sen iväg till stallet där min grå väntar på mig. :)





Hemma för lunch och lite fix

Morgonen i stallet har gått bra och allt har flytit på bra. Är så fint ute med all snö och jag kan vara i den hur mycket som helst för jag har ju bästa overallen på idag. :) Så jag är varm!

Beauty stod å väntade på att få gå ut..


Nu ska jag strax åka tillbaka till stallet och ta in hästarna. Har varit hemma en sväng nu och ätit lunch och började även riva lite tapet. Har pussat på Elina som är så duktig och hjälper till också! :)





Perfekt att få lite hjälp ju! ;) hihi!

Är mycket kvar men jag får fortsätta senare eller kanske i morgon. Får se vad som hinns med men nu är det i rullning i alla fall. 

Nu väntar hästarna så bäst att sätta fart. 

God morgon!

Uppe väldigt tidigt idag och äter min frukostgröt innan jag ska bege mig till stallet. Kommer bli en lång dag idag så bäst att starta dagen med en lugn frukost hemma innan. Gick upp lite tidigare än vad jag egentligen måste. 


Ska ta med mig nåt annat att äta också så jag kan fylla på med energi så fort det behövs. Hungrig som man jämt är. 

Idag kommer jag inte träffa Elina så mycket och hon kommer vara här hemma med sin mormor. Dom kommer säkert ha jättemysigt men det känns alltid lite jobbigt när jag ska lämna henne så länge. Min lilla skatt! Hon sov så sött nu på morgonen. <3


Hon drömmer säkert om hur hon erövrar världen. Hihi! :)

Tömkörning och sen ett varmt bad

På stallbesöket nu på kvällen så hade jag hjälp av Anna som passade Elina medans jag tömkörde Beauty. Dom stod ute i kylan och väntade och tittade och jag och Beauty gick/sprang runt på utebanan i snön. Känns som det mesta blev pannkaka idag.. Beauty var spänd och pigg och försökte för det mesta springa ifrån arbetet, sen var hon ju lite "rädd" för saker också. Fast vad kan jag begära på utebanan i mörker efter en veckas vila/behandlingar av olika slag. Fick i alla fall ca 5 min avslappning på henne så man får väl vara glad för det lilla. Åh vad jag vill rida nu. Men vi ska ta det långsamt nu och backa lite eftersom hon varit så knepig på sistone. Är så kluven vad jag ska göra. Det smidigaste och snbbaste sättet att få henne mer samarbetsvillig är ju att skicka iväg henne en till två månader på tillridning hos nån som inte flyger av. Men det är ju också det avsolut dyraste sättet. Pengar som jag egentligen inte har... Svårt det ska vara.... Suck! Men jag kan ju inte låta bli att älska henne för det. Jag vet att vi kommer ta oss förbi dessa  "taggar" på vägen så småningom. 


Men men, väl hemma från stallet var både jag och Elina så frusna så vi fyllde upp badkaret och badade tillsammans. Så mysigt! <3 Vi badade och lekte länge i vattnet aå vi till och med fick ta ut lite vatten och fylla på nytt varmt vatten för att det hann bli lite kallt. :) Sen efter det så har Elina fått gå nakenfis i endast sin morgonrock ett bra tag och luftat stjärten. :) 



Sen fick pyjamasen åka på och vi åt lite kvällsmat när Christer kom hem och sen  har vi busat och nu sover hon. <3




Som jag älskar denna lilla tjej!! Helt otroligt vad mycket hon betyder och vad underbar hon är! Mammas lilla hjärta!

Nu ska även jag sova. I morgon har jag stalldag så kommer tillbringa massa tid till att fixa åt hästarna. Har både morgon, lunch, insläpp och kvällen. En heldag helt enkelt! Men jag trivs med stallarbete så det är lugnt. :) 



Hälsning från gästbloggaren Elina :)

Bsushsvaok ju nxudgs zi. Bxuxnz i jd djddbdkdukzk




Pusskalas :)



Oj så hon skrattar när Kira pussas <3 

Nya skorna och massa stall

Tänkte visa skorna jag köpte igår. På bilden är dom nyligen sprayade med inpregneringsspray så dom ser lite glansiga ut.


Och så har vi även Elinas nya stövlar som även dom fick en omgång av impregneringssprayen. :)


Är nöjd över mitt inköp och känner att jag äntligen kan gå ut i snön utan och behöva bli blöt om fötterna. Kängorna till vänster på övre bilden köpte jag två par av. 

En annan som också fick nya skor idag var Beauty. Hon fick skor med broddar och snösulor runt om så hon verkligen inte ska kunna halka och sträcka sig i första taget i alla fall. 


Hon skötte sig exemplariskt! Bästa gången hittills sa Roffe. Kanske var hon lite extra avslappnad idag efter sin dubbelbehandling igår. 

Elina levde rövare i stallet och kröp och gick omkring och pratade och inspekterade Roffes låda med grejer. 



Åt smörgåsrån gjorde hon med, eller snarare smulade sönder dom och slängde på marken. :) 

Efter ett bra tag med full fart så somnade hon sött i sin vagn.


Vi har ätit lite senare lunch idag och nu röjer hon här hemma och jag inviger min take away-kopp jag köpte igår, helt perfekt ju! 


Om några timmar ska vi tillbaka till stallet och Anna ska me. Hon ska passa Elina och jag ska tömköra. Sen kommer det även bli en hel del skitsnack om jag känner oss rätt. :)

Massa stall idag helt enkelt! 


Idag har vi gjort mycket! :)

Effektiv dag kan man säga! :)
Började ju i morse med hundpromenad och sen direkt till stallet där B fick massage och kiropraktorbehandling. Sen hem och laga lunch och blev även då överaskad av de andra mammorna och barnen som kom förbi och busade ett tag. Sen hundpromenad igen. Efter den lagade jag middag och vi åt tillsammans jag och Elina fast hon åt mest ärtor. :) Sen åkte vi iväg till port 73 där jag köpte två par likadana kängor som jag kan ha i stallet och på hundpromenader, två par vanliga vinterskor/stövlar till mig och ett par vinterstövlar till Elina. Sen fick hon även lite strumpor och jag en take away-kaffemugg. :) 

Vi köpte idag alltså 5 par skor och vi hamnade på runt 1000 lappen. Det tyckte jag var överkomligt och det här var verkligen nåt som vi behövde så inge onödigt. Jag har ju gått i dåliga skor nu två vintrar i rad så nu unnade jag mig dessa. Tänkte på det innan idag ju vad lite man prioriterar sig själv och sitt eget välbefinnande så nu slog jag till när det var så bra pris. Man ska passa på när grejerna är nedsatta. :) och dessutom får man ju ta tre och betala för två på skopunkten så ena paret där vart ju gratis. :) 

Efter vi hade shoppat lite fortsatte vi till Rusta för att hämta Christer. Köpte en blomvas där för 29 spänn och två paket bomullsrondeller som var slut hemma. Vasen var alldeles perfekt storlek så nu ska jag börja handla hem färska fina blommor att ha på bordet lite oftare, hemtrevligt och mysigt!

Sen när vi väl var hemma så satte jag på Elina hennes pyjamas och gav henne välling. Sen somnade hon på 10 minuter. :) <3 

Här är hon i sina nya fina stövlar.




Lite stora va dom men det finns ju inte mindre i såna rejäla, vattentäta, fodrade så jag har lagt i en sula nu.lite klumpigt men hon kan ändå gå själv i dom. Hon har ju så pyttesmå fötter vår lilla prinsessa. 

Nu ska jag kasta mig in i en dusch och sen sova. God natt!


Dubbelbehandling

Hej!

Nu sitter jag i stallet och väntar på att Beauty ska äta upp sitt lunchhö så hon kan få gå ut i hagen igen. Elina sover i sin vagn och har gjort det under hela Beautys massagebehandling idag. Hon var fortfarande spänd i höger sida men det blir ju lättare att mjuka upp ju mer man masserar så några behandlingar till och sen även tömkörningsövningar för avslappning så borde det bli bra sen. 

Beauty fick även lite kotknäckning då Hålan Lundell var i vårt stall hos en annan häst samma tid så då passade jag på att fråga honomom han kunde känna igenom Beauty också och det kunde han. :) Han hittade inga avikelser överhuvudtaget så det var ju bra! Men han knäckte henne lite ändå som hjälp till spänningen i musklerna. Perfekt ju att kunna få en dubbelbehandling. 700 kr fattigare blev jag men hästen ser väldigt nöjd ut. :) i morgon ska hon få nya skor också så då blir jag ännu mer fattig. Dom är rätt bortskämda djuren man har.

Håkan tyckte också att eftersom Beauty börjat kasta av igen så sa han att jag borde tillverka en docka som inte kan ramla av. Så kan hon få härja bäst hon vill tills hon förstår att det inte lönar sig att hålla på att bråka. Så jag ska nog testa det. Lät som en bra idé tyckte jag.


Tänk om man själv kunde ha råd med en massage till sig själv nån gång. Nää sig själv prioriterar man inte när man har barn och djur. Men men... 

Nu är jag hungrig så måste skynda hem sen så jag får äta. Fungerar inte på tom mage. Blir bara arg och vresig då.


En dag som började så bra slutade som värsta skitdagen!

Fan vad jag är arg och besviken på mig själv nu alltså... Idag kom dom och satte in nya ytterdörren och vad tror ni händer?? Joo jag låser dörren när jag ska åka och hämta Christer och lägger nyckeln i mobilfodralet då jag inte har några bra fickor på jackan. Och sen åker jag och när jag kommer fram till jobbet och tar fram min mobil för att Elina ska få titta på teletubbies medans vi väntar så ser jag att nyckeln är borta... Jävla skit säger jag bara!!! Har letat i hela bilen, utanför vårt hus och utanför mammas lägenhet men hittar inte nyckeln.. GAAAHH jag har alltså haft nyckeln på mig i en kvart, EN KVART!!!! Och jag har redan slarvat bort den första nyckeln. Så jävla värdelös är jag!! Blir så trött på mig själv att jag JÄMT är så virrig och inte vet vart jag har mina saker.  Alltid är det nåt som jag måste leta efter. Sånt här händer jämt när jag är 1. Stressad, 2. Trött eller 3. Hungrig. Och idag var jag alla delar när jag skulle åka. Skulle kunna slå sönder nåt så arg jag är....... 

1,2,3,4,5....,,.. Skitkväll!!! Hoppas att nyckeln dyker upp i morgon och att jag bara missat den när jag letat, blind som man är. Det här förstörde verkligen min kväll.. 

Så nu ska jag sova och hoppas att jag kan glömma den här skitdagen! 





Träningsmorgon

Bästa godmorgonkramen av Elina som varade lääänge och sen fruktsallad till frukost och efter det ett rygg/magpass på gymmet. Grym start på dagen med andra ord! :)

Nu sitter vi allihopa i bilen på väg till jobbet. Christer ska jobba och jag och Elina ska äta lunch innan vi åker vidare och köper hundmat. Kanske tittar vi runt i lite andra butiker också. Skulle ju fortfarande behöva nya vinterskor både jag och Elina. Vi hittade ju inga i måndags när vi var iväg. 

Ååhh vad jag vill hinna träna oftare nu alltså. Måste ju komma igång känner jag. Jag vill inte se ut som jag gör längre. Hur svårt ska det vara att ta sig iväg?? Hur svårt kan det vara att planera bättre?? 



Sovdags efter en mysig dag med fina vänner

Oj vilken mysdag jag och Elina haft idag. :) Vi har umgåtts med My och hennes syster Emma och hennes sambo Filip hemma hos Emma. Och där bor också lille Elvin som är deras lille son. Elina var såå söt och klappade fint på hans huvud och visade oss vart hans öron var. <3 man smälter ju lite när hon visar att hon är en så stor tjej nu. 



Han var så liten lilla Elvin.. Man glömmer ju hur små dom faktiskt har varit och han vägde ju ingenting. Lilla goskillen! <3 Jag fick även några små leenden från honom så det kändes bra. 

Vi har ätit god lunch och fikat. Lekt med Elina som har gått runt hur mycket som helst idag. Snacka om spring i benen. Nu sover hon gott i alla fall. Hon har verkligen varit en liten busunge idag med hur mycket energi som helst. 


My följde sen med hem hit igen och så promenerade vi med hundarna. Sen har vi busat mer och lagat middag och ätit tillsammans. Christer slutade sent idag så han fick äta själv när han kom hem från jobbet. Och nu håller han på med det sista på golvet där nere. Jag däremot har krypit ner i sängen nu och ska strax blunda och sjunka in i drömmarnas värld. Jag som typ aldrig kommer ihåg vad jag drömmer. :)

Dagen idag har varit mysig och jag hoppas att morgondagen blir lika mysig. Fast då vill jag få till ett stallbesök också. 

God natt!




Föräldragrupp

Igår var ju jag och Elina på öppna förskolan på vår föräldragrupp och busade. Snacka om att barnen har kul där och röjer som bara den. :) Alla tar för sig och trivs som fisken i vattnet. 

Det känns skönt att gruppen har börjat igen så vet man vad man ska göra nu alla måndagar framöver tills jag börjar jobba igen. Fy hörde ni??? Jag, jobba.... Jaaa tiden går alldeles för fort och snart har älskade lilla busungen varit hos oss i ett helt år. <3






Tänk vilken vändning livet kan göra och tänk vilken fantastisk liten människa vi satte till världen. Och jag kan ändå ibland inte riktigt fatta att hon faktiskt är min. Min lilla solstråle! Mitt allt! <3



God morgon!

Nu har jag precis kommit in från en skön hundpromenad. Det var verkligen uppfriskande ute idag och Elina somna nästan på en gång i vagnen och sover fortfarande utanför fönstret. 


Nu väntar vi på att bli upphämtade av My och sen ska vi vidare till hennes syster och hennes lilla 2 månaders son. :) Men nu medans jag väntar ska jag hänga lite tvätt! 

en bit på vägen

Nu ska jag sova efter en varm dusch och två knäckemackor. Christer håller fortfarande på med golvet och ska göra det en stund till innan han kommer och lägger sig. Snacka om att det kommer bli ljust och fint i vardagsrummet nu när golvet byter färg helt. Från mellanbrunt till ljust grått typ. 



Sen är det väggarna som är på priolistan både i köket och i vardagsrummet. Det ska målas vitt och sen ska även en fondvägg tapet upp i vardagsrummet bakom där soffan sen ska stå. Längtar verkligen tills det blir klart allting. 

God natt! 

En kväll i stallet

Äntligen fick jag tillbringa tid med Beauty igen efter en hästfri helg. Hade tänkt gå upp till ridhuset idag och först longera (om vi fick plats) och sen efter det skritta och bara mjuka upp henne i kroppen. Men jag kände redan när jag borstade henne att hon var spänd så då ändrade jag planen och vi hade en "spa"kväll istället. Jag masserade henne så som massören visat och sen ryktade jag hårt. Smorde på salva på benen också. Hon har nu börjat få lite muggtendenser igen så då är det bara å smörja, smörja och smörja lite till. Får se om jag rider nåt innan massören varit ute igen. Eventuellt jobbar jag bara henne från marken. Hon kommer ju på torsdag igen så det är ju inte så många dagar dit. Vill verkligen inte riskera nåt mer bakslag i ridningen nu. Så nu tänker jag ta det väldigt lugnt och försiktigt. Ett litet steg i taget, och jag tänker inte rida om jag känner att hon redan är spänd nere i stallet. Ingen mening då, vill inte att det sk bli en sån där dum kamp om vem som bestämmer. Vill ju känna ett samspel och inte ett mothugg. Mysigt var det i alla fall trots att jag inte fick rida idag. Knäppte tre söta bilder också på min "långsnok" :) <3 haha..


Och så sötaste bilden!! :)


Visst vill man bara pussa på henne?! :)




Renoveringen fortsätter

Hej Måndag! 

Ny vecka och nya tag. Jag och Elina var tidigare ute och åkte lite pulka och sen var vi även ute på vagnspromenad med hundarna och hon passade på att sova lite i den friska luften.



Kallt men väldigt fint och härligt väder. Klär man sig bara varmt så är det ju mysigt att vara ute. Hundarna har jagat isklumpar som vi hittade i vägkanten och  sprungit i snön. Mili älskar snön! Kira är lite mer skeptisk men gillar att busa i snön om man bjuder in till lek. Hon tycker annars att det är väldigt kallt ute nu. 

Här hemma håller Christer på att lägga golv. Jag och Elina ska iväg till öppna förskolan i några timmar nu så han får arbeta ifred. Alltså vårt hus kommer bli så fint när det blir klart. Men än är det LÅNGT kvar innan vi når dit. Vi får ta lite vart efter vi har råd helt enkelt. 


Efter öppna ska nog jag och Elina åja iväg och handla en torkställning så vi kan börja tvätta här hemma igen. Innan hade vi ju mammas. Och sen när renoveringen kommer till tvättstugan kommer en torktumlare inhandlas. 

Nu ska jag klä på lilla barnet så vi kan åka. Ha en fin dag i snön! 



God natt

Nu kryper jag äntligen ner i sängen efter en lång dag med jobb, lek, matlagning och ommöblering av hela vardagsrummet så Christer kan börja lägga golv där i morgon. 

Kvällsmackorna med skinka och groddar är i magen så nu ska jag förhoppningsvis slippa vakna av kurr i magen inatt i alla fall. :)


Håll tummarna nu att jag sover längre än till kl 6. God natt! 

Lunchrasten slut

Nu är min rast slut och det är dags att jobba lite mer. Har pratat med Elina via face-time men hon var lite ledsen så det gjorde bara att jag saknar henne lite extra. Så jobbigt att vara ifrån henne så länge men samtidigt är det lite skönt ibland också. Men man saknar ju henne och tänker på henne varje sekund som går. 

Lite Cola idag! :) drack ingen igår så då får jag idag. 





Jobbsöndag

Då kickar vi igång ännu en jobbdag. Idag får jag skjuts av min snälla mamma. :) Idag har jag väldigt ont i min rygg och framförallt runt höger skulderblad där jag sträckte mig när jag flög av Beauty förra helgen. Vaknade klockan 6 i morse och kunde inte somna om pga att jag har så ont hela j*vla tiden. Känns typ som det blir ett tryck över lungorna emellanåt och jag tappar andan en stund i vissa rörelser jag gör. Men jag ska försöka att tänka bort det som vanligt. Le och se glad ut eller hur!?! Nää men allvarligt är jag så less på att jämt ha ont och läkaren/sjukgymnasten eller vilken jäkla behandlare som helst inte kan hjälpa mig att bli av med smärtan. Har nu haft ont i min rygg i 8 år. Har lärt mig leva med det men varje dag är en kamp mot mig själv. 

Nog om det! Nu ska jag jobba och slita ut mig lite mer. Vi ska klara dagen bra och vi ska försöka ha kul. 




Tåget hem

Någon viss person hade glömt lite att han skulle hämta mig från jobbet så nu har jag åkt först en buss och nu sitter jag på tåget sista biten hem. Puss älskling!! Du är lite glömsk! 


Men det gör inget.. Är rätt så skönt att åka komunalt ibland. Så får man lite egen tid liksom. Nu känner jag att jag skulle vilja hinna pussa på Beauty idag också men hon har ju Johanna som ser efter henne denna helgen eftersom jag jobbar. Men kommer eventuellt åka ut i morgon i alla fall och ta kvällsfodringen om ingen annan kunde. Det hade blivit lite kris för den personen som egentligen skulle fodra så jag ska hjälpa om hon inte hittar nån annan.

Nu är jag snart framme å då blir det middag å sen mys med Elina ända tills hon ska sova! 



Lunch på jobbet

Nu är lunchen i magen och strax ska jag bege mig ner mot alla kunderna igen. Har ätit tacos och sitter nu med en kopp kaffe. Drömmer mig bort lite mot solen och värmen. Tittar på bilder från människor man känner som befinner sig just där nu. Sen drömmer jag också mig bort om ett alldeles eget stall. Tänk vad mysigt. Och att kunna ha mer än en häst så småningom. Typ en läromästare och sen även Beauty såklart, min fina drömhäst!! Sen måste ju självklart Elina ha en liten ponny då också. :) drömma kan man ju alltid göra.. 

Nu är det dags att jobba lite till...




Varför??

Någon som vet varför texten ändrar storlek mitt i inläggen när man bloggar från mobilappen? Väldigt irriterande och fult! Är inte varje gång det blir så men ofta. Varför blir det så?? 



God morgon jobblördag!

Just nu sitter jag vid stationen och väntar på bussen. Tänkte att det var bra att Christer har bilen hemma idag om han och Elina vill göra nånting. Ska nog springa in på City Gross och köpa nån macka eller nåt när jag kommer fram då brödet hemma var slut. Min plan var ju att äta på bussen. Men om jag skyndar mig när bussen är framme så hinner jag nog handla. 

Nu var det några veckor sen jag jobbade så får hoppas jag kommer in i det hyffsat snabbt. Känns både skönt och tråkigt. Elina vaknade precis när jag skulle gå och gav mig världens bamsekram. Åååhhh då vill man ju inte gå och jobba.. 

Nu hoppar jag av bussen..... Christer ringde nyss och sa att han och Elina sitter klara i bilen och vill skjutsa istället. Jahapp då sitter jag nu vid busshållplats 2 och väntar på skjutsen istället. Lite onödigt när jag ändå redan satt på bussen. Men Christer är envis så han får väl som han vill. Men måste ändå handla nåt att äta.. Magen kurrar lite nu.

Ha en bra vinterdag nu! Snön ligger på marken Så jag kan gissa på att Elina kommer få åka premiärturen med pulkan idag. :)


Älskade lilla hjärtat som skjutsar sin mamma till jobbet! <3



Helt slut

Kommer inte rida idag och heller inte pyssla så länge. Jag är helt slut och har varit nära på att somna här hemma i 2 timmar nu. Men nu ska jag i alla fall åka till stallet så alla hästarna får sin kvällsmat. Vet inte varför jag är så trött men min kropp har verkligen lgt av idag. Jag orkar ingenting, inte ens äta. Vill bara sova. Längtar till sängen. Hur ska jag orka jobba i morgon?

Säger god natt nu för när jag kommer hem från stallet så är det bara sova som gäller. 



Muskelspänning kanske kan vara boven

Som ni vet så har ju B haft massa dumheter för sig som liksom blivit lite värre och värre. Jag har åkt av 3 ggr och kännt mig så otillräcklig i min ridning. Tog ut massören igår som konstaterade att hon hade lite muskelspänningar i bogen samt även lite i baken. Värst var det i höger bog där hon var väldigt spänd. Och visst har jag känt att hon varit spänd när jag ridit. Har haft svårt att slappna av och sen har hon börjat kasta sig. Massören trodde att hennes konstiga beteende kunde bero på just dessa spänningar, som att hon försöker fly från det som spänner och med ryttare på ryggen så känns ju spänningarna mer. Och är man en sån känslig häst som B är så kan det tydligen bli helt kaos i hennes huvud när nånting, minsta lilla inte känns helt 100 och då får hon för sig massa dumheter. Jag måste alltså bli kvickare på att känna av henne och kanske om hon beter sig illa mer än en gång två ridpass i rad ta ut en massör eller nåt liknande och checka av henne. Hon är en hyperkänslig häst som reagerar på minsta lilla. Jag måste bara lära mig att se lite mer med hennes ögon om ni förstår hur jag menar. 

Men jag funderar ändå på OM jag ska skicka iväg henne på tillridning nån månad. Kanske vore det bra ändå med tanke på hur känslig hon är. Att någon som är mycket bättre än mig hoppar upp och arbetar igenom henne ordentligt genom grunderna och lossar henne lite mer med deras kunskap och skicklighet?? Jag vet inte... Det är ju samtidigt så himla dyrt och jag måste låna pengar om jag ska kunna göra det. 

Allternativ 2 är ju att backa igen. Ta om en del saker från början. Massera loss spänningarna, tömköra henne mycket över bommar och böja henne i sidorna, rida kanske max 2 dagar i veckan utöver tömkörning och markträning och då endast skritta och trava ett tag tills hon börjar kännas mer avslappnad igen.

Det här är det svåra med B.. Gör man ett litet misstag så får man sota för det flera veckor innan man är där man slutade igen och så håller det på fram och tillbaka. 3 steg fram och 2 tillbaka hela tiden. Men om jag nu väljer det billiga allternativet, backa och gör om.... Då kommer det förmodligen ta lite längre tid (inte för att det gör mig nåt) men då måste jag verkligen få mina 4-5 dagar i veckan också till att träna henne och mjuka upp henne igen. 

OM jag bara hade varit lite snabbare med att känna av dessa spänningar i hennes bog då kanske de här "slängningarna" som hon gör och har gjort i typ 3 veckor inte uppkommit. Här känner man sig dum och okunnig. Men jag är å andra sidan bara en amatör. En amatör som vill lära mig allt och nu har jag lärt mig att jag måste öppna mina ögon mer. Annalysera allt som B gör för att förstå hur hon känner och tänker när något känns galet. 

Jag måste bättra mig helt enkelt PUNKT! 




I väntan på massören igår <3

God morgon!

Åhh idag vill jag träna!! Fast får se hur jag ska få ihop det. Tänkte åka och bada nu på förmiddagen med resten av mamma och bebisgänget. :) dock så har Elina varit lite täppt i näsan i natt så om vi badar blir det bara en snabbis. Just nu sover hon så jag kommer bli tvungen att väcka henne om en liten stund om vi ska hinna åka med dom andra. Måste hinna ut med hundarna också ju innan jag kan göra nånting annat. 

Ikväll har jag kvällsfodring och tänkte även eventuellt skritta Beauty lite samt massera henne lite. Massören var ute igår och visade lite hur jag kan göra nu lite då och då. Berättar mer om det i ett senare inlägg. :) 

Så det jag skulle vilja idag är:

Åka och bada.
Träna.
Rida.

Men tror att nått kommer strykas från listan och skjutas upp tills en annan dag. Och det lär bli träningen om jag inte tar mig i kragen och kör ett hemmapass. 

Något jag inte är så sugen på men som jag verkligen borde ta tag i är min hundutbildning.. Usch skäms för att säga att jag inte är klar än. Fy för mig!!! Så lite kvar ju. Tappade lite motivationen när jag fick reda på vad man tjänar på att ha ett hunddagis och då sprack lite min dröm. Jag behöver inte tjäna massa men man måste ju ändå tjäna så man går runt och klarar sig. Lokalen jag ville hyra finns fortfarande tillgänglig i alla fall men den är ju för dyr. Fast den hade varit perfekt! Sååå typiskt!

Nu ska jag väcka min lilla tröttis..:)

Ha en fin dag!




Nollställd

Det är vad jag känner efter detta ridpass på Beauty. Hon har kommit på en ny grej som hon har lärt sig komma undan med nu. Suck! Har ju berättat att hon slänger sig och det är inte lite. Idag åkte jag av igen! Landade som tur var på fötterna då jag lyckades svinga runt benen lite sådär halvsmidigt. Just nu känns det som att jag är en nybörjare på min egen häst. Hon har alltid varit tuff men nu är hon tuffare än tuffast och jag känner mig lite nollställd. Vet varken ut eller in just nu. Måste fundera, hitta nån form av lösning. Hon gör ju liksom allt för att komma undan om hon märker att hon kan och hon ser sin chans när det är andra hästar runt om och hon hittar sin "ursäkt." Och jag tror ärligt inte att hon är ett dugg rädd faktiskt. Hon är bara lömsk just nu. Att jag sen får skit ont i min rygg varje gång det rycker till i den när hon slänger sig är ju en anledning till att jag nu ramlat av 3 ggr. När jag får ont, blir jag spänd = jag hänger inte med i "svingen" utan blir stel och faller då ganska lätt eftersom jag hamnar i ett statiskt läge med ryggen. Så just nu känns allt rätt så jobbigt. Idag kom det till och med några tårar, inte för att jag var ledsen utan för att jag vart så jäkla arg! Jag vart så arg så jag satt av bums och ledde in henne i sin box och sen gick jag därifrån och andades en stund. Idag kände jag att hon var jäkligt billig! Och bara den tanken nu i efterhand gör mig arg och besviken på mig själv. Varför gör hon så här? Varför är hon så jobbig för? Jag känner mig juat nu förlorad i min egen ridning och det känns piss!! Jag hatar att känna att inte jag kan lösa problemet. Kanske kan jag det men just nu känns det mörkt. Och det värsta är ju att får hon av dig en gång är hon värre näst gång. Får hon av dig 2 gånger är hon som idag, helt skogstokig! Idag kunde jag inte ens skritta utan att hon slängde sig runt. De andra som var i ridhuset var tvungna att flytta på sig för dom var rädda att B skulle hoppa in i dom. Näää idag var ingen bra riddag och jag är faktiskt såå besviken.... För första gången tappade jag nu tålamodet och blev riktigt arg och frustrerad... :( jag brukar ha världens längsta tålamod när det gäller hästar men idag rann min bägare över... Jag gav upp för att det inte är nån mening att rida när jag har blivit arg och hästen är mer vild än tam. 

Ibland undrar jag verkligen vad jag har gjort för fel?? Varför har hon blivit så här? Vad är det som jag missat?? 

Hon är inte den först hästen jag ridit in så jag fattar nada... Idag är jag ledsen. Mest för att jag var tvungen att bli arg på min fina grå som jag vet kan såå mycket bättre. Idag kommer jag gå och lägga mig utan leende och med en miljon tankar och funderingar på lösningar istället... Stor jävla SUCK!!



All träning är bättre än ingen träning


Efter frukost och hundpromenaden i morse åkte jag och Elina till Sats för lite träning. Idag hann det bli 30 min innan de ropade: "kan Elinas mamma komma till minisats, Elinas mamma till minisats" haha!! Så ja det var bara avbryta träningen och gå dit och hämta min gråtande lilla tjej. 



Han i alla fall att köra ett intensivt pass ben bestående av:

4*10 squats med kettelbell 10 kg.

4*10 utfall/ben med 4 kg:s kettlebell i varje hand.

4*10 framsida lår i maskinen.

4*10 baksida lår i maskinen.

4*20 upp och ner balanserades på en stepbräda. Alltså för vaderna. 

Man hinner mycket om man är effektiv och endast vilar ca 20sek mellan varje repitition. 

Efter gymmet gick jag mot en busshållplats en bit bort och tog bussen vidare till jobbet där vi lunchade med My. Nu sitter vi i bilen på väg hem med Christer. Elina har somnat och jag känner mig också trött. Men nu väntar två glada hundar på en promenad där hemma så ingen vila än. Sen blir det ridning för min del.




Vaken innan tuppen

Vaknade strax innan kl 5 idag och har fortfarande inte lyckats somna om. Magen kurrar lite och helst skulle jag vilja smäcka i mig alla kakor från igår. Men NEJ jag ska inte. Nu får det vara nog. Igår var jag tillräckligt onyttigt så idag kommer jag vara bättre. Somnade nog för tidigt igår och därför vaknade jag verkligen för tidigt idag. Men jag var helt slut igår kväll. Natten har varit väldigt orolig och Elina har skrikit till ungefär varannan timme hela natten. Men hon har i alla fall sovit i sin egen säng i natt. 

Dagen idag är helt oplanerad förutom stallet ikväll. Igår fick jag prioritera bort stallet även fast jag egentligen ville dit. Men ikväll blir det ridning. Fokuset idag kommer vara att rida på framåt i bra tempo. Skita i formen och bara hitta ett jämnt flyt och försöka få henne att INTE slänga sig runt som är hennes nya grej. Hon kär verkligen hela registret. Nu när hon äntligen slutat bocka helt då har hon börjat kasta sig istället. Undrar vad hon kommer hitta på när jag får bort den olaten. Kluriga hästen! 


Min sits är såå dålig men jag bjuder på denna bilden ändå. :)

God morgon förresten!! 

Hallå hallå

Dålig uppdatering idag men vårt hus har varit fullt av små söta barn och snälla mammor. Så all tid har gått åt att busa, fika, promenera, luncha ihop och busa lite mera. Vi har haft en jätte bra dag och Elina tyckte det var toppen att nästan alla hennes kompisar dök upp genom ytterdörren. En väldigt glad liten tjej som har fått visa alla sina leksaker, bilar och sina hundar. 

Nu sover hon så sött i sin säng och jag hoppas att hon sover kvar där i natt så jag får sova ostört i vår säng. Natten som var så sov hon med oss nästan hela natten då hon var helt hysterisk när hon skulle sova i sin säng. Efter typ 5-6 försöket mitt i natten utan resultat så gav jag upp och hon fick sova mellan oss = supernöjd liten Elina som sov hur bra som helst resten av natten. Synd bara att jag sover så kasst när jag måste ligga så stilla. 

Jag tänker slänga in handduken redan nu. Är helt slut i både kropp och själ så jag tänker sova. Tråkigt kanske men tro mig, det behöver jag! 

Tack alla mmmor och barn för en trevlig dag idag! 
God natt! 



Hoppträningen i bilder

Blev lite bilder från träningen som jag tänkte visa.


Det ser lätt ut på bilderna men det var jättesvårt!  :)

Sovdags

Nu är det äntligen sovdags. Lite sent men det blev så nu. Har varit i stallet och skrittat Beauty. Det blir hennes vila nu i två dagar, skritt. Vill hålla igång kroppen lite så eventuell träningsvärk från helgen går över fortare. Och på torsdag har jag bokat in en massage för henne. 

Idag var hon endast lite spänd och tittig i mitten av skritten. Eller hur man nu säger. Men idg var det endast två andra hästar i ridhuset och dom gjorde inte aå mycket väsen av sig. De varken hoppade eller knappt ens galopperade. Så då kunde B vara lugn utan att kasta sig. 

Bjuder på en bild som Jeanette har tagit.


God natt!


Pustar ut en stund framför Prison Break




Efter en del bus på övervåningen så har jag nu städat här hemma hela dagen och ändå känns det som att det är mycket kvar. Mamma kom över hit och passade Elina så jag kunde få röja i lugn och ro. Jag har rengjort båda badrummen, dammsugit, moppat golven, plockat undan i köket och burit ut massa saker i förådet, plockat bort julgranen och har nu endast nån ljustake kvar som ska bort och sen har jag även monterat en barngrind till trappan.

Efter många vredesutbrott på allt skit här hemma och massa slit så luktar det nu rent här hemma i alla fall. Nu blir det lunch med mamma från Daisys för att vi är värda det. Elina sover så vi kan äta i lugn och ro.







God morgon

Vaknade alldeles för tidigt som vanligt och kunde inte somna om. Är ute med hundarna nu innan Elina och Christer har vaknat. Passar på att gå nu så kan jag och Elina ta det lugnt sen och leka inne en stund. 

Nyvaken...


Ska äta frukost när jag kommer hem och försöka vakna mer i kroppen. Den behöver energi. Är öm och stel.

Det är blött ute idag och inte så roligt väder direkt. Måste nog peppa mig själv och köpa lite gott sen. Å då menar jag inte godis utan typ frukt. Måste lära mig att tycka det är gott. Nytt år nu ju, ingen graviditet att skylla på och nu jäklar måste jag försöka komma i form. Kom igen nu Jenny!!! 

Morgonpromenad idag innan frukost är en bra start på denna måndag. Heja mig! :)





Nu är det god natt

Yrött, tröttare, tröttast!! Det är jag det. Öm i kroppen och börjar bli sådär irriterad som bara jag kan bli när jag är för trött. Jag orkar liksom inte med mig själv eller nånting när jag blir så trött. Så nu ska jag sova och hoppas att jag faktiskt gör det inatt också. Senaste tiden har ju bara bjudit på vakna och oroliga nätter och det är inte Elina utan jag själv. Jag kan bara inte sova ordentligt.

Elina är just nu med Christer och tittar på hockey i vardagsrummet. Hon är minsann inte trött. Hon tog en powernap i bilen på väg hem från IKEA så hon ville busa ett tag till. Vi har köpt lite barnspärrar till skåp och lådor och en grind till trappan med förlängning. 

Nää nu kastar jag in handduken, mina ögonlock kämpar för att hålla sig öppna så nu tänker jag ge efter och sova. Natti natti.. 



Hoppkurs dag 2

Vart ska jag börja... Jo jag börjar nog med att säga att jag åkte av idag me.... Suck... Ibland känner jag mig som en ren nybörjare på denna kvicka, snabba, hyperkänsliga hästen alltså. Hon är svår! Tränaren sa idag efter vi var färdiga att hon tyckte att man såg potentialen hos Beauty men att hon verkar vara väldigt känslig och svår. Hon frågade även om hon hade lite sadeltvång vilket jag tror att hon alltid haft i mildare grad. Hon tyckte ändå vi kämpade bra trots lite hopp och studs och en hel del tvärvändningar rakt åt fel håll. Stundvis gick hon kalasfint och det är dom stunderna jag får leva på och ta med mig. Men jag kan ändå erkänna att jag idag kände lite så här: SUCK!!! Att det ska vara så svårt att bara trava rakt fram och runt fyrkantspåret utan att slänga sig 5 gånger på vägen för att hon blir "rädd" för nåt. Vi pratade lite till och vi var ganska överens om när jag sa att jag börjar fundera på att eventuellt skicka iväg henne nån månad till en proffsryttare om jag hittar nån i närheten för en hyffsad peng som kan hjälpa mig en bit på vägen. Det kan ju vara värt att prova i alla fall. Och se om det bara är jag som gör käpp rätt åt helvete fel. Men samtidigt vet jag att jag inte gör allt fel för vissa dagar går hon ju som en klocka och bara dansar fram. Hon är jäkligt svår som sagt och har extremt mycket nerver. 

Man tycker ju att efter 1 timmes träning att när man då ska trava av att man ska kunna sitta på en ganska lugn trött häst. Men Beauty hon kastade sig igen i alla fall. Vart får hon energin ifrån? 

Jag ska fundera lite till, se över lite olika alternativ så får jag se. Bättre att man tar hjälp när man fastnat lite än att vi hamnar i en ond cirkel. 


Hur som så var hon jäkligt duktig idag ändå och jag är nöjd över hennes prestationer över hinderna. 

Nu gör det ont

Efter allt lyftande och dessutom en avramling idag så känner jag nu att min rygg gör ganska så ont och höger skulderblad känns konstigt. Känner liksom att det blir lite tungt när jag andas in ett djupt andetag då höger skulderblad gör ont. Sen min vanliga ryggont på det! Ska be Christer knåda lite så blodcirkulationen kommer igång lite bättre nu inför natten så jag kanske inte är sådär jätte jätte stel på morgonen. Hoppas kan man ju alltid.

Ibland tänker jag att varför spelade jag handboll för?? Var det verkligen nödvändigt?? Det är ju handbollens fel att min rygg är paj från början och detta hände när jag var 16 år, alltså mer än 10 år sen. Och jag har fortfarande lika jäkla ont i ryggen varje dag. Man lär sig ju leva med det men tror nog att mitt tålmod och mitt humör när jag blir trött skulle vara betydligt bättre om den gamla skadan inte fanns där. När kroppen blir trött så kapitullerar ju ryggen helt och då får man bita ihop ganska hårt. Jag är van men det är fortfarande inge vidare kul. En sak man ofta tänker på är ju vad som skulle hända om jag slog i ryggen igen? Är det slutridet då?? Med tanke på att jag får ont i ryggen av att rida istället för att bli bättre som många blir. Jag har ju så dålig stötdämpning i min rygg så ridningen är ju egentligen inte ett dugg bra men det är samtidigt den som får mig att orka ha ont också. Den ger så mycket annat tillbaka även fast den gör så det gör mer ont. 

Håller tummarna för att det åtminstone inte gör ondare i morgon. Får väl köra lite uppvärmning av mig själv innan jag sitter upp på B igen. I morgon rider jag lite senare och jag hoppas att jag sitter kvar den träningen. :)

Bjuder på en söt bild från sömntutorna i morse.




Flyttning pågår

Dagen fortsätter med att kånka och bära massa saker. En hyrbil från statoil och massa flyttlådor. Det är Jessies grejer som vi ska flytta nu först, sen en del av mammas grejer. Dom vill ju komma i ordning nu i nya lägenheten så då behöver dom ju sina saker. :) 





Hoppkurs dag 1

Började hoppkursen idag med att ramla av! Haha!! Beauty är ju som sagt rädd för det mesta nu och har lite svårt att hålla sig i skinnet. Hon blev rädd för en bom som en människa släppte ner på marken när de höll på att bygga fram och Beauty kastade sig runt i en 180. Jag var inte beredd den här gången och flög av som en vante. Höll i alla fall kvar i tygeln så hon stannade snällt så jag kunde sitta upp igen. 

Vi började sen med bomarbete i olika kombinationer. Efter en del stretande från Beautys sida så travade hon fantastiskt fint över i en bra trav, nosen fram, lyfte ordentligt på benen och vi hittade ett jämnt flyt. Härligt!! :) 

Sen skulle vi galoppera över några galoppbommar och då vart det svårt. Antingen kom vi inte ens fram i galopp då Beauty blev spänd och då blev jag spänd och vi tappa bort varandra eller så gick galoppen VÄLDIGT fort. Men över kom vi i alla fall till slut och Beauty kämpa på bra trots en vinglig pilot på ryggen.

Sen vart det en ett litet hinder som sen blev två små hinder med både galoppbommar och trav emellan. Men för min och Beautys del blev det nästan bara trav då hon vid det här laget hade blivit så taggad så det liksom bra blev studs rakt upp i luften istället för galopp framåt så vi valde då att göra övningen i trav helt och hållet så hon kunde behålla lugnet och jag fick en bättre balans. 

Hon var den hästen med minst erfarenhet så vi fick lite special med att bland annat göra allt i skritt innan och så och även att vi fick god tid på oss att genomföra alla övningarna. Hellre försöka få en lugn bra rytmisk takt och lägga in nån volt här och där än att hon rusar på och blir spänd och hetsig. 

Jag är supernöjd trots allt! Beauty var duktig för att ha varit med på sin allra första hoppträning och i morgon kör vi igen, fast då eventuellt ett kortare pass beroende på hur hon känns. Summan av allt och det jag vet och har hört förrut att vi ska träna på är inga nya saker. 

1. Lära sig vara med och även gå ifrån andra hästar.

2. Träna galoppfattningar. Hon tar inte skänkeln där ordentligt. Och jag måste behålla sitsen för att både kunna skjuta på framåt och även sitta tillbaka och vara stark där. 

3. Träna mycket övningar som gör henne trött i huvudet. Som tränaren sa: det där är en häst som har lite för mycket hjärnspöken och som lätt skulle kunna gå 7 dagar i veckan men med några skrittdagar med övningar i skritt. 

4. Återigen min jäkla sits! Vad har hänt med den under min graviditet? Fy vad jag tappat mycket. Träna träna träna!!! Bak med axlarna, räta upp mig och rid för fasiken framåt!! 

5. Ha kul och låtsas att det regnar när hon hittar på bus/dumheter. 

En kul träning och jag ser fram emot morgondagen!! 


Älskade häst!

Nervös inför dagens träning


Nu blir det bus

Nu sitter jag på bussen med Elina sovandes i vagnen på väg till lekvegas. :) 


Elina lär vakna lagom när vi kommer fram så då blir det lite lunch och sen massa bus. Hoppas hon tycker det ska bli kul. 

Plask och lek

Idag när Christer kom hem från jobb och gym så åkte vi iväg allihopa för att bada på torvalla. Jag har känt i flera dagar nu att Elina har varit lite uttråkad här hemma nu när det är uppehåll på öppna förskolan så nu bestämde jag att vi skulle åka och bada. Vi var inte i bassängen så jätte länge då Elina började frysa men hon hann leka och å plaska en hel del ändå. Hon "simmade" och tittade på de olika figurerna som var runt i bassängen. 

Nöjd, trött liten tjej och jag kan även erkänna att jag är så trött så jag skulle kunna somna ståendes. Så jag ska hoppa i säng redan nu och klockan är bara strax efter 20. Christer och Elina är vakna en stund till. Elina fick lite ny energi av vällingen så hon röjer runt i soffan och klättrar och har sig. 

Så idag blev det inget stall för min del. Brauty fick vila idag men vi red ganska hårt igår så det kan hon vara värd även fast hon nästan skicka av mig igår. (Kastade sig så jag tappa balansen å hängde på sidan ett tag men lyckades kravla mig upp igen) Sen kommer jag ju rida hela helgen och även ett pass imorgon. Så denna vecka har jag ändå fått till 5 ridpass! :) inte illa!! Och det ska jag försöka hålla så gott det går. Svårt det där när man vill göra roliga saker med Elina samtidigt. Får lägga upp vecka för vecka och hålla mig till en plan som vi tillsammans kommer överens om. Nu taggar vi inför helgens hoppkurs. :)

Min lilla badflicka idag. <3









Nu ska jag sova, god natt! 

Nytt år, nya mål!

Jag har inte gett nått nyårslöfte eftersom jag inte vill behöva bli besviken på mig själv om jag misslyckas att hålla det. Men jag ska ha lite olika mål för mig själv. Några mål som jag vill uppnå är:

• få fastare och starkare kropp
• hinna rida minst 4-5 ggr per vecka
• hitta på roliga saker med Elina
• försöka njuta pch se något positivt med varje dag

Sen finns det självklart mer mål och saker jag vill få ut av detta år men det där var några exempel. 

Nu ska jag titta på prison break. Hundarna är rastade, Elina somnade på promenaden och sover nu vidare i soffan och jag ska göra en av de sakerna som var mitt mål. Njuta av att bara få sitta i soffan och titta på tv. 

Elina i morse ned en av hennes julklappar.



Mitt lilla ostmonster! 





RSS 2.0