En av det bästa starterna på dagen

Vilken skillnad det är när man går upp tidigt för att ha utsläpp i stallet jämfört med när man ska jobba. Energin kommer på en gång på nåt sätt och man vaknar med ett leende! Klappar sötaste och sovande Elina på kinden innan jag smyger ut till bilen.

Väl i stallet möts man av glada, hungriga hästar som brummar och säger god morgon på sitt sätt. Mys på hög nivå!

Pysslar och fixar. Klappar självklart lite extra på min stora bjässe och kollar även has hovar och sår. Fick ju tag i en hovslagare igår som drog av skorna, ÄNTLIGEN! Så nu slipper han halka och hovarna såg fina ut. :)

Tog med skorna hem idag och jag blir lika fascinerad varje gång när jag inser hur stora fötter han faktiskt har. :) 




Nu ska jag lägga mig och vila en stund innan jag fortsätter denna dag. Christer och Elina får ha lite egentid så länge.

God morgon! 

Slut för idag

Äntligen hemma från jobbet och ska varva ner lite innan läggdags. I morgon startar jag dagen med utsläpp och fodring i stallet, mys! 

Dagen idag har varit hektisk och det känns som jag inte hunnit mycket alls på jobbet. Men men... 

I morgon firar vi in nya året med Christers mamma och hans brorsa med sin familj. Men får se hur jag ska lösa våra hundar. Annars får jag vara hemma. 

God natt!




Att somna vid nattning.... Suck

Om det är något jag är bra på så är det att somna när jag nattar Elina. Sker typ 8 gånger av 10. Suck! Haha!

När Christer lagade middagen igår så fixade Elina en egen middag bestående av russin och falukorv. :)



Jag klippte klorna på hundarna och höll Elina sällskap i hennes lilla kök. :) 

Hann med att träna på gymmet igår också då jag var stalledig. Körde i genom hela kroppen lite lätt bara då jag inte tränat på 4 veckor. Och idag startade jag denna morgon här hemma med att cykla på min cykel!



Hann med 25 min innan Elina vaknade. Perfekt!

Har varit ute och pussat på finaste hästen och tvättat sår. Han hade fått sig en smäll av någon med brodd tror jag minsann. Tur att det var ganska ytliga sår ändå.



Ganska skönt nu när han inte har så mycket hår på benen så man ser allt så bra. Plus att det är aå mycket lättare att tvätta och smörja hans mugg/rasp. 

Gav lite extra morötter till min fina när jag släppte ut honom igen och gick sen och gav kaninerna en morot också. Nu blir det en dusch och sen jobb. Mamma passar Elina idag.




Nu kan hon laga mat :)

Efter massa god mat och ännu mer god fika så har vi nu firat jul hos pappa och Marita också. Elina fick den största julklappen av Jaya och pappa som hon blev glad över och började leka med på en gång, ett helt eget litet kök! Så kul!!





Till det fick hon små söta köksredskap och kastruller. Perfekt så hon kan "laga mat" samtidigt som vi gör det. :) tusen tack! 

Kommer vara tomt här hemma i natt då hon sover över hos Jaya som ska passa henne i morgon när vi jobbar. Fast ändå ganska skönt att få en hel natts sömn. (Om man nu lyckas sova när hon inte är här.) 

Ska krypa ner under täcket redan nu och bara passa på att sova så mycket jag kan. I morgon jobbar vi 6-15 och sen hoppas vi på att kunna träna nån timme någon gång på eftermiddagen/kvällen. Anna tar hand om Jacson så jag är stallfri. En jobbig men ändå skön känsla också. Saknar ju Jacson så fort när jag inte ska träffa honom. 

Nu säger jag god natt!! 


Min häst är så vacker och såå himla duktig!

Har tillbringat förmiddagen i stallet tillsammans med Anna. Vi har passat på att raka Jacsons ben ordentligt med nya klippmaskinen. Och tänk, han reagerade ingenting. Han är verkligen lugnet själv och är så okomplicerad som han bara kan bli. Helt fantastiskt vilken duktig häst jag har! 

Så nu är benen snyggt korthåriga, även fast han är finare i sitt långa hår egentligen. Men men... Han får vara korthårig tills vi fått bort all mugg. 


Jag och Anna promenerade bort till ridhuset efter vi pysslat klart med Jacson för att kolla hur långt det är dit. 20 min tog det att gå så det var inte så farligt. Skönt att veta. 

Tog fina soliga bilder på Jacson och Anna också. Gäller att passa på när solen tittar fram. Fina fina häst!!





Nu ska jag duscha och göra mig klar inför julfirande hos min pappa. 



God kväll!

En ledig lördag som spenderats först med Jacson i stallet där han även blev fotograferad av en jätte duktig tjej, samt att vi skrittade lite i ena tomma hagen. Och sen har jag och Christer varit en 
sväng till Hööks. Äntligen har jag köpt mig en egen klippmaskin. :)


Så nu kan jag raka av håret på Jacsons ben så jag verkligen kommer åt att tvätta hans sår efter mugg/rasp.

Sen kan jag tänka mig att han så småningom när han är mer utbildad och kommer ridas hårdare kommer behöva klippa bort lite nallepäls så han inte ska svettas så mycket. Men just nu får han vara lurvig. :)

Köpte även ett par röda billiga ridbyxor till mig själv. Endast halvskodda och inte så snygga kanske men desto skönare, jag som gillar när det känns som att man har mjukiskläder på sig. 


Dom duger gott åt mig! :)

Vi har idag även firat lite jul hos mamma med paketöppning. Fick två par termoleggings som jag ska ha som långkalsonger i stallet, raggsockor, påslakan, parfym och pengar. Perfekt! :) tack, tack, tack snälla mamma! Elina tackar också för sina fina klappar som bestod av godis, kläder, pussel och en egen pall som hon kan bära runt och ställa vart hon vill så hon ska nå dit hon vill. :)

Nu på kvällen har jag varit förbi ute hos Jacson igen och fyllt mer spån i boxen. Kunde inte göra det tidigare då jag var tvungen att åka och köpa. Klappade och pussade honom god natt, mitt största hjärta. <3


Nu ska jag krypa ner i sängen. Som jag längtat!, är super trött. 
God natt!


Blir till att värma sig i badkaret

Även fast jag inte ens varit ute idag bortsett från hundpromenad och lite kartongkastning på jobbet så har jag känt mig frusen hela dagen. Har haft två tjocktröjor på mig på jobbet och nu tänker jag varma upp mig ordentligt i badet innan jag ska lägga mig tidigt. Ska ligga här och njuta av lite godis medans Christer, Elina och Danne är där nere och tittar på tv/iPad. 


Elina har också badat idag fast hemma hos Jaya tillsammans med Charlie. :)


Så kul att det går så bra när hon är där. 

I morgon ska jag äntligen åka ut till Jacson igen efter två dagar utan honom. Tur att han är så omtyckt så han får massa kärlek även dagarna då jag inte är hos honom. Fick detta sms idag:


Imponerande snäll!! Ja det är min stora kille det! <3 



Nää godiset och badet kallar. Dags att bara göra ingenting och bara slappna av.

God natt!

Julen

För att summera julen lite kort så tänkte jag bjuda på lite bilder. Vi har bakat, ätit massa god mat, träffat tomten, öppnat paket, myst med Jacson och kaninerna i stallet, tomten var även på besök i stallet, det har snöat och vi har haft riktigt trevligt. 

Elina blev överlycklig av sina julklappar och det var så roligt att se hennes glada reaktioner. Har fotat en del med riktiga kameran också men har inte haft tid att fixa med de bilderna då både jag och Christer jobbat alla dagar utom julafton. 








Just nu <3






Nu äntligen....

Klockan är nu 20.30 och jag kan äntligen börja rulla ut mot Jacson. :) som jag längtat hela dagen. Kommer iväg lite sent men vi var tvungna att städa här hemma inför julafton. Och i morgon står lussebullebak på schemat. 

Tänkernog rida lite barbacka idag bara för att det är så himla mysigt och hoppas att det inte är för halt. 

Letar fortfarande efter en hovslagare och har två nummer jag ska ringa i morgon och hoppas på det bästa helt enkelt. Är jätte svårt att hotta en hovis som varmskor och som vill ta på sig en sån här stor tung häst. Har i alla fall tänkt mäta hans hovar ordentligt och sen beställa hem lite skor så jag har, så är det problemet löst. Är nästan inga hovslagare som har hans storlek., pluss att det kan vara bra att ha extra hemma om han tappar en sko som man inte hittar i geggan. Krångligt är det i alla fall men det löser sig nog.

Nu ska jag åka!!




Jobbhelgen är nu över

En helg med massa jobb och ännu mer jobb väntar i morgon och på tisdag. Bara försöka hålla energin uppe så gott det går. 

Tog en lång kvällspromenad med hundarna i den friska luften så nu tror jag att jag kommer sova jätte gott. Hundarna är så fina. <3 mina bebisar! 


Anna skickade en bild på Jacson innan idag också. Det gör ju så man får lite extra energi också. :)


Nu säger jag god natt!! 


Sår i pannan :(

Nu har jag varit hos Lilleman och pysslat. Han var otålig i gången idag och verkade extra hungrig. Har nog blivit bortjagad av de andra hästarna en del idag för han brukar ju inte ha så bråttom att komma in i boxen. Ville i alla fall inte bråka med honom så jag borstade honom och tvättade ett sår han fått i pannan. Sen fick han gå in och äta. Eftersom han i vanliga fall älskar när man pysslar om honom så var detta ett nytt beteende. Så jag antar att man får lyssna på honom då och låta honom bli lite mätt i magen innan man kräver nåt mer. Finast är han i alla fall, min stora klump. <3

Såret var ganska djupt ändå när man tittade närmre, 


Får hålla koll och hålla rent så blir det nog bra. Stackars..

Nu ska jag sova! Kl är alldeles för mycket. (00.26) 
God natt!


Julmat idag med :)

Japp idag bjöds det på julmat till lunch här på jobbet efter gårdagens jullunch. Vart så mycket mat över så vi som jobbar nu slapp ta med matlåda, nice! :)

Gårdagens:



Hände inte så mycket igår förutom att jag och Elina tog en lång kvällspromenad med hundarna. Tanken var hon skulle få somna i vagnen och att jag sen bara kunde lyfta över henne till sängen och ta av overallen. (Hon hade pyjamasen under) men det tyckte inte Elina som glatt knatade nästan hela vägen. 


Christer jobbade sent så därför fick hon följa med även fast det vart sent. 

Sen åkte jag ut till Jacson när han kom hem och borstade och fixade. Ingen tidning eftersom det var sent men massa gos såklart! Och nu vill jag att denna dagen ska gå fort så jag får åka ut till min stora häst igen! <3




Go kväll! :)

Har inte så mycket att berätta förutom det vanliga som har med jobb att göra och dagishämtning. Har inte hunnit göra så mycket idag efter jobbet. Fastnade lite hemma då bilderna som jag framkallat hade kommit i brevlådan. Så nu ska jag fixa och dona någon dag så det kommer upp små tavlor i hyllorna, äntligen! 

Hade insläpp och kvällsfodring i stallet idag trots att Anna har haft Jacson. Så jag passade bara på att mysa med honom och bara sitta och lyssna när han tuggade hösilaget. Så mysigt! 

 
Nu ska jag krypa ner i sängen så hörs vi i morgon. God natt! 

God morgon vinterland

Yes igår kom det lite snö. Nu får vi bara hoppas att den stannar till julafton. 


Sitter på jobbet och äter lite frukost innan jag börjar. Sen väntar massor med varor som ska plockas upp. Full rulle som vanligt med andra ord. 


Igår kom min nya fina almanacka som jag beställt! :) år 2015 får Jacson pryda både fram och baksida. 

Framsida:


Baksida:


Hann inte skriva nåt här igår då jag hade fullt upp och sen somnade när jag nattade Elina. :)

En sen kväll, gäsp!!

Efter jobbet skyndade jag mig till dagis för att hämta Elina. Sen har vi lagat mat och myst. Hon får mig alltid att le lilla busungen. Och hennes kramar är dom absolut bästa. Jag har promenerat med hundarna i regnet och sen åkt ut och gosat och tvättat benen på Jacson. Han fick en vilodag idag med eftersom vaccinet ska göra sitt. Gav lite äpplen och pussade pannan. Fick stå och torka upp en stund under fleecetäcket också då han var dyngsur när jag tog in honom.

Jacson med sitt julpynt. :)


Mmm hösilage är mums... 


Och så ett litet äpple på det.. Haha!


Största, finaste pussmulen! <3

Väl hemma från stallet så har My varit här och tittat på film med mig och Christer. Popcorn, lite kakor och vatten att dricka så var det ett perfekt avslut. 

Och nu har jag precis klivit ur duschen och ska sova, så jag säger god natt!


Tänk vad lite kaffe kan göra

Har längtat hela morgonen efter mitt lunchkaffe. Konstigt egentligen eftersom jag inte dricker så mycket kaffe när jag är hemma. Men nu är det i magen och helt plötsligt inbillar jag mig att jag nyss fick lite mer energi. :) haha!

Tre jobbtimnar kvar nu innan jag får hämta min lilla pruttis på dagis. Längtar!  Vill ge henne en bamsekram och bara mysa! 



Lediga måndag

Började min morgon igår med att åka ut och fixa allt till min finaste Jacson. Sen kom veterinären och skulle vaccinera och han var så snäll. Rörde inte en min när hon stack honom. Släppte ut honom i hagen direkt igen så han fick fortsätta äta. Och eftersom han fick sprutan så vart det en vilodag för hans del. Och har nu en lugn vecka framför sig. 


Annars var gårdagen en familjedag för oss. Både jag och Christer var lediga så då passade vi på att ha Elina hemma också. Vi åkte iväg och handlade lite pepparkaksbakprylar och ett glöggset. Vi ska ju vara hemma hos oss i jul och då behöver vi komplettera med lite grejer som saknas. 

Jag var även iväg och gjorde mina naglar hos Petra. Och innan min tid var så passade vi alla på att ta en pizza på pizzerian som ligger precis bredvid salongen.



Och självklart ville Elina också få fina glittriga naglar, men hon var noga med att hon ville ha BLÅ och inte röda som mammas. :)






Och självklart fick Elina bara vanligt nagellack och inte gelé. Men hon satt så stolt och räckte fram handen till Petra och sen när hon var klar beundrade hon sina naglar och utbrast "FINT!" :) lilla underbara sötunge! <3

Så nu har Elina också nyfixade naglar av en riktig nagelteknolog. 

Så här blev mina..


Sen tog vi det bara lugnt med matlagning och middag hemma. Gick en längre promenad med hundarna innan läggdags och sen var det bara att sova hyfsat tidigt. 

Söndag =hundmässan

God morgon söndag! 

Måste börja med att säga att jag var lite besviken efter luciashowen igår. Tyckte att det varit lite mer ös tidigare år och sen fick jag inte ens se klart nu heller då Elina tröttnade. Så vi åkte till McDonalds istället när det var paus och åt lite skräpmat. :) Charlie och Elina skrattade massor och det är så härligt när barnen är glada och har kul. 

Sen vart det ett kvällspass i stallet för min del med massa borstning, bentvätt och mys, samt en barbackaritt i skritt på ridbanan med Jennifer och Primo. Var för klaffsigt och ojämt för att kunna göra annat än skritta så vi tränade lite mer på start och stopp samt att göra bågar och svänga allmänt. Han är så duktig och mysig min fina stora kille. Kärleken till honom bara växer och växer! 


Känns så kul att han är så positiv till allt och alltid vill göra sitt bästa. <3

Nu har jag och Elina precis ätit frukost här hemma bestående av goda frallor och vaniljyoghurt. Ska fixa en latte, hänga lite tvätt, dammsuga och sen bara mysa en stund med Elina innan mamma/mormor kommer hit för att passa henne och Charlie medans jag och Jaya går på hundmässan tillsammans.


Snö

Trodde inte att jag skulle säga detta men fy vad mysigt att det kommit lite vitt på marken. Även om det bara är jätte lite. Nu får jag bara hoppas att hovslagaren som ev kan börja sko Jacson kan och vill. Inte det lättaste att hitta någon som kan dels varmsko och som kan ta så stora skor i sin ugn. Plus att han är tung ju. Får hålla tummarna att det går vägen, annars får jag be någon rycka av framskorna så länge i alla fall eftersom dom inte har broddhål. 

Nu är jag i allafall ute och promenerar med hundarna, sen blir det luciashow. Wohoo!





Mitt lilla hjärta


Sover sött med sin lilla röda bil. <3

Snart är det jul

God morgon!! 

Nu är det inte alls långt kvar tills det är jul och det är ju galet vad tiden går fort. Idag är det ju liksom lucia och jag har ju inte hunnit med hälften av vad jag måste fixa innan julafton. Får lägga på ett kol tror jag.

Igår kväll tog jag in alla hästarna och fodrade. Gosade med en blöt Jacson som hade varit utan täcke. Tur han inte är frusen av sig. :) ingen häst i valackhagen ville in, trots regnet. Dom stod lugnt kvar och åt från höhäcken och tyckte att jag var lite dum som kom och störde. 

Passade på att julpynta hans box så han ska få lite juligt han också. Finaste hästen! <3 

Han fick en krans och en liten tomte på boxdörren.


Massa glitter längs kanten.


Och glitter, stjärnor och julkulor ovanför ingången till boxen. Det blev så fint så!! 


Så nu har han fått juligt så då är det bara hemma kvar, så idag har jag och Elina klätt julgranen.


Christer envisas ju fortfarande med att ha en silvergran så då får vi väl ha det. :)

Nu måste jag bara hitta några julklappar till men det tar jag en annan dag. Är för trött idag och sen ska vi dessutom gå på en luciashow på Ågesta ridskola tillsammans med Jaya och Charlie och titta på deras egna "horseshow" kul! 

Nää en kaffe och lite gottigott så kanske jag piggnar till. 


Du betyder allt! <3

 
Så mycket som jag älskar dig finaste Elina!

I natt hade vi en sovgäst

Av ingen mindre än bästa Challebanan! :) Allt har gått superbra och Elina och han leker så bra ihop. Vi byggde tågbana som är en favorit och sen starx innan middagen ville de båda titta på varsin iPad på youtube. Natten har gått hur bra som helst och båda barnen har sovit som små söta stockar.
 
I morse har dom lekt lite mer med tåget och Charlie laddade ner ett spel på iPaden som han hann spela lite innan han skulle hem. Och idag fick Elina följa med hem till honom istället och leka.
Älskade barnen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ibland har man tur..

Förra veckan anmälde jag mig till en utlottning av en "kalenderlucka" i en grupp på Facebook för föräldrar i Haninge. Varje dag är det en lucka med saker som lottas ut, och kan ni gissa att jag blev chockad när jag fick meddelande om att jag vunnit utlottningen den dagen. :) 

Ett fotoalbum, en bok och en snutte. :)


Riktigt roligt!! :)

God morgon

Uppe innan tuppen och skulle mer än gärna krypa tillbaka in under det varma täcket igen. Men nu väntar en hel dags jobb och sen ska jag hämta Charlie som ska vara här hela kvällen och även sova över här. Mysigt! 

Snälla mamma kom hit igår och hjälpte mig att göra rent till fiskarna. Vilken tid det tar alltså. Elina ville vara med och stod och slängde sten på golvet och hällde vatten i hinkarna. 


Denna morgon kom sömntutan och världens finaste gris ner och höll mig sällskap i köket. <3 tänk att hon fyller hela 10 år i februari. Galet vad tiden gått fort. Denna hunden betyder såå mycket för mig! Min älskade, finaste Kira! <3




Gårdagens ridtur

Egentligen skulle vi ha ridit tillsammans med Jennifer och Primo till ridhuset, men då jag blev sen ut till stallet så hade dom blivit tvungna att rida utan mig. Så jag prövade alla nya reflexer som jag köpt med mig på vägen hem från jobbet och anpassade även nya tränset som jag också hittade i affären. :) 

Tänkte att Jacson skulle få känna sig lite dressyrig så jag lindade även benen på honom och flätade manen i en stram ponnyfläta. Han blev så fin så! 

Red iväg ensam med pannlampa som han inte brydde sig ett dugg om och styrde ut mot åkern som vi får rida i kanten på. Underlaget där var perfekt nu när det frusit lite men ändå inte var för hårt. Skrittade fram och travade sen ett varv runt. Sen kom vi ut på den längsta raksträckan och då testade jag bara att säga gaaaalopp och lägga till skänkeln och vips så rullade han in i galopp på en sekund! Så himla duktig!! *stolt* 

Sen vände vi och galopperade tillbaka igen och då gav jag honom långa tyglar, klappade om honom och berömde och lät honom dundra på i valfritt tempo. Oj vad han tog i, söta hästen, och ändå gick det inte fort. :) hihi! Efteråt frustade han flera gånger och kändes väldigt nöjd med sig själv. Tror han tyckte det var skönt att få sträcka ut lite. Travade av och sen skrittade vi två varv runt innan vi skrittade hem igen. Så himla härligt!!! Att galoppera ute på en stor äng är ju det bästa jag vet! Såå mysigt, härligt, underbart, ROLIGT och jag satt med ett brett leende hela tiden och kunde inte sluta att klappa och pussa på honom när vi skrittade hem. Min fina stora kille! <3 

Tog lite bilder i stallet när han har nya tränset, reflextäcket, benlindor och benreflexer fram. (Bakreflexerna gick inte runt när han var lindad.)





Efter passet var han lite svettig så då fick han stå med sitt fleecetäcke som han fått av Pia en stund och torka innan jag borstade av honom.


Smorde benen och fixade allt i stallet som skulle fixas innan han sen fick gå in och äta sin kvällsmat och lite morötter. Den här ridturen kommer jag leva på resten av veckan och jag saknar honom redan. :)


Idag lever jag på gårdagens galopp :D Älskar min häst!

GOD MORGON!!
 
Efter en alldeles för sen kväll så är jag väldigt trött idag, men det hindrar mig inte från att gå runt med ett leende efter gårdagens ridtur. Älskade Jacson!! Han är så otrolig på alla sätt så det är helt galet.
 
Nu ska jag till jobbet så jag berättar mer om ridturen senare men bjuder på en liten filmsnutt från myset efter. Han var lite tröttis, och sen står han alltid så där och njuter när man pysslar om honom. <3 Jag är så himla glad att jag fick köpa denna underbara hästen som bara vill gott hela tiden!
 

Säger bara en sak innan jag ska sova....

Fy fasiken vad jag tycker om min stora häst!! <3 


God natt!

Nu sitter jag här igen....

På jobbet med en kaffekopp.. 


Nu är det inte så lång tid kvar tills jag slutar. :)

God morgon, is på rutorna




Sovdags

Nu är jag hemma från stallet och klockan är 22.54. :) tiden går för fort när man har roligt och om inte klockan varit så mycket hade jag gärna stått och pysslat och borstat mer. Nu vart det ju mest fokus på hans ben, att tvätta och smörja. Rena blev dom ju i alla fall men fy vilken tid det tog. Haha!! Han har så stora ben så det är mycket som ska rengöras. Tror halva schampoflaskan gick åt. :)

Jackson säger god natt!
Mitt fina stora hjärta!! Lyckost mig som får ha dig! 


Nu ska jag skynda mig in i duschen och sen sova. I morgon är det jobb 6-15 som gäller. 

God natt!




Just nu...

Har man ingen spolspilta så får man stå ute i mörkret med slangen och tvätta ben.


Nu måste bara benen torka.... Det tar hundra år.. :) haha.


Tur han kan ha lite picknick sålänge.




Nu tar jag tag i det här

Vi är så fruktansvärt dåliga på att framkalla bilder. Så nu sitter jag med datorn framför mig pch har valt 239 bilder som ska framkallas i vanlig kortstorlek. Sen vill jag även gör någon bild större men det tar jag nog med Christer sen så han får vara med och bestämma vad som ska sitta i ramarna på väggen. 


Ibland måste man ge sig själv en spark i baken för att få tråkiga saker gjorda. Men det är ju himla kul när bilderna sen kommer. :)


Äntligen får jag en liten paus

Efter en natt med en vaken liten söt Elina så känner jag mig rätt trött nu. Vi somnade om vid 7 i morse och råkade sova bort dagislämningen så hon fick vara hemma med mig idag som ändå var ledig som tur var. 

Klockan 4.49 satt vi och läste böcker för fullt.


Sen har vi promenerat lite längre med hundarna fast tyvärr fick dom vara kopplade allihopa hela promenaden då Mili var lite trotsig och inte ville lyssna, Harry skällde på både människor och hundar och Kira var snäll som vanligt. Tyvärr blev hon lite lidande nu när jag var tvungen att hålla koll på de andra busarna hela tiden. 

Tänk om dom kunde vara så här snälla och söta jämt?! :) mina knäppvovvar! <3


Har dammsugit nedervåningen och fixat lite här hemma. Åkte till veterinären med Harry för vaccination och tacken när jag kom hem igen (av Kira och Mili) var en söndertuggad boll som dom hittat. I TUSEN delar! Suck! Får väl dra fram dammsugarn sen igen. 

Medans jag höll på att städa undan efter vår sena lunch så möttes jag nu av det här när jag kom in i vardagsrummet...


Elina har däckat i soffan och jag kan pusta ut med en latte en stund. Tror jag har bihåleinflammation också.. Min nästäppa vill inte släppa och det gör ont över näsa, bihålorna, pannan, käken och runt ögonen. Har köpt Nasonex på apoteket och ska testa det, annars måste jag boka tid till läkaren. Suck igen! Haha.. Ska i alla fall prova att jobba i morgon. 

Längtar tills jag får träffa "lillebror" :) Dom har fått åka hem nu.



Snällaste hästen och modigaste, sötaste barnet! Bästa kompisar! <3

Fikat i stallet hade blivit lite förskjutet så vi stannade inte så länge när det väl började. Men några lussebullar gick ner i alla fall. :)

Tog även in Jacson lite snabbt så Elina fick rida. Idag är det Anna som har honom så hon skulle dit senare och fixa mer ordentligt. 




Elina fick även titta lite på kattungarna. :)


Nu är vi på väg hem efter att ha kollat efter julklappar i Farsta utan resultat. 

Lite juligt

Åh vad glad jag blev när jag kom ner i morse och ser att älskade Christer satt upp lite julgardiner igår kväll när sömntutan jag redan hade somnat.


Han kan om han vill! <3 fint med små tomtar på! 

Sen har vi ju Elinas lilla egna gran som lyser så fint i rosa. :)


Hon har valt den själv och den står på hennes lilla pysselbord. 

Så nu äntligen börjar det kännas lite juligt här hemma. Allt har blivit utdraget när man varit och fortfarande är lite sjuk. Jäkla förkylning som inte ger med sig. 

Något som också är juligt är att vi ska om julfika i stallet idag kl 11. Det blir lussefika, glögg och sen julpynt av stallet. :) mysigt!

Eftersom jag somnade med Elina igår så har jag varit vaken ett tag själv här hemma så passade på att baka lite chokladbollar som jag tänkte ta med idag och bjuda på. 


Har även tömt diskmaskin, satt på en maskin tvätt och ska nu koppla av med en kopp bryggkaffe i soffan innan de andra vaknar. 




Mysig stalldag

Ååååh vad jag tycker om min stora häst! Idag har jag tillbringat flera timmar med honom varav en timme var i skogen på en skritt tur med stallkamraterna. Han är så himla cool! Trots att han precis är inriden så väljer han själv att ta täten när de andra hästarna stannade och inte vågade gå framåt av olika anledningar. Jacson var lugnet själv och han tog allt med ro som vanligt. Älskade Lilleman. <3 



Sen har han fått stå med ett fleecetäcke på sig och torka upp svetten. Han tyckte att det var lite jobbigt att gå uppför och nerför och kringelikrok. :) Och under tiden som han fick torka så gjorde jag nåt jag egentligen inte vill men som är nödvändigt då han fått en del mugg/rasp så jag klippte av allt hår för att underlätta sårvård och för att han ska få en chans att torka om benen nu när hagen är en enda stor geggamojja. Han ser inte klok ut men jag vill verkligen inte att han ska få ont och det är omöjligt att komma åt och tvätta och smörja ordentligt med allt det tjocka håret. Så sorry Jacson.... Du får stå ut med att vara korthårig tills såren är utläkta. Som tur är växer håret rätt snabbt så vi slipper skämmas över vår handklippta benfrisyr, har ju ingen klippmaskin. Men han är finast ändå!!! <3 jag gör det för hans skull så han ska må bra så då får han se lite rolig ut. :) 


Vissa säger att det kan vara hovskabb men jag kommer tvätta det som om det är mugg nu så får veterinären kika på det när han ska vaccineras den 15:e. Tycker att det skulle vara lite konstigt om det skulle vara det även om den här rasen lätt kan få det. Jag hoppas på mugg/rasp och med denna leran så förvånar det mig inte ett dugg. Haha!! Så typiskt mig att köpa mig ännu en häst som får mugg. Lite mer att ta hand om = fler stalltimmar, YES! :) desto mer tid med hästen desto gladare Jenny! :)

Älskar i alla fall min häst och han har fått massa morötter idag för sin otroliga uterittsdebut som han gjorde galant! <3 


Har badat med Elina direkt när jag kom hem. Min lilla pajas! <3 hon är så himla rolig, busfian!

Nu blir det hemmagjorda hamburgare med pommes och cola. MUMS! 

Fredagsmys för hela slanten

Först fick jag mysa med världens finaste bamsehäst i hagen och mata med morötter. Stod och bara kliade och klappade, kramade och pussade,<3 ååå vad jag tycker om min stora vän!


Sen har jag och Elina byggt lego och lekt med hennes små bilar. Vi har byggt hus och kört runt här hemma med de stora boogiebilarna och skrattat åt alla hennes bus. Lilla rackarunge! <3 


Ja det blir inte så mycket lugn som man kanske hade behövt när man fortfarande är sjuk när det finns ett busigt barn hemma. Som tur är så börjar jag känna mig bättre i kroppen. Känner mig lite piggare trots att näsan både rinner och är täppt om vartannat. 

Vi har ätit pizza till middag och sen myst i soffan. Precis som man vill att en fredag ska vara. :)


Ska unna mig lite cola och smågodis tror jag innan jag ska sova.




Bullbak i sjukstugan och nytillskott i släkten

Vi fortsätter att vara sjuka här hemma, suck!! Jag vill bara bli frisk nu!!! Igår underhöll vi oss med lite bullbak på förmiddagen. Så idag smakar vi på bullarna och dom är supergoda! :)



Gjorde halva degen till vaniljbullar och halva till kanelbullar. Mums! 

Så nu efter frukosten så sitter jag och Elina och fikar lite med bulle och varm oboy. 

Sen har vi fått en jätterolig nyhet... Bambambam... Linda och Robins lilla son har äntligen kommit!!! <3 ååå jag längtar så efter att få träffa honom. Lilla sötsaken! Bebismys!! <3 


Super stort grattis till fina familjen!!


Ändrade planer

Nu har Elina börjat få feber så hon får vara hemma här i sjukstugan med mig. Hon börjar även bli täppt. Jag har alltså smittat henne, kul! Stackarn! :(

Det blir en lugn dag så vi kryar på oss.

Sjukstugan fortsätter

Nu vill jag bli frisk! Sitter i soffan med Elina som äter en smörgås. Ska lämna henne en stund på dagis sen så jag kan vila idag med. Hoppas att min dumma förkylning släpper snart, är ju helt snurrig.


Var ute hos Jacson igår och fixade åt honom. Sen var jag bara tvungen att prova "hårtorken" också lite grann. Det tog längre tid än jag trodde men så får det vara när han har så mycket hår. Nu är han ju dessutom klippt för att underlätta under lerperioden. Han stod jätte snällt i alla fall. Min stora älskade häst! Han är verkligen så himla go och vill mysa hela tiden. Stod och kliade honom en stund medans han fick torka och han bara njuter.


Nu ska jag också försöka äta en smörgås innan vi ska åka. Sen ska jag sooova. 

Fortfarande sjuk

Kramade precis Elina hej då. Hon ska till dagis och jag är hemma och Christer ska jobba. Många kanske tycker att man ska ha barnet hemma om jag ändå är hemma men jag måste få vila så jag blir frisk. Är helt snurrig i huvudet av allt snor och min kropp känns svag. Elina sa glatt hej då och knatade iväg mot bilen. Hon tycker ju om dagis. 

Fick igår en bild skickad från Pua som varit ute hos Jacson. Lilla gubben har fått en liten rispa vid ena ögat. :( som tur är så var det precis nedanför ögat.


Ikväll ska jag ut till honom men kommer bara fixa det nödvändigaste och mysa lite, mer orkar jag inte som det ser ut nu.

Nu ska jag äta en smörgås och sen krypa ner under täcket igen. 

Sjuk

Idag bröt förkylningen ut ordentligt. Har legat orörlig hela dagen med undantag för lämning och hämtning på dagis. Och nu har jag fått feber också. Känner mig helt sänkt. Mutade Elina med lite chips och den stora iPaden tills Christer kom hem så hon höll sig lugn en stund i alla fall. Sen blev det ändå lite tågbanebygge och bygga torn av våtservettspaket


Ska snart byta plats från soffan till sängen och hoppas på att jag mår lite bättre i morgon. 



Sen kväll igen... Hur lyckas jag?? Tröttis Zzzzz

Dåligt med uppdatering här nu under några dagar och skyller på att jag haft fullt upp med horseshow och jobbet.

Idag har jag också jobbat ett morgonpass med en brakförkylning. Hoppas verkligen att jag mår bättre i morgon annars vet jag inte om jag orkar ärligt talat. Näsan rinner, jag nyser stup i kvarten, hostar och harklar mig och är bara väldigt trött i kroppen.

Men det hindrade mig inte från att rida lite barbacka idag nu på kvällen. Det är ju så mysigt! Och denna gången travade jag mer än vi gjort innan och Jacson var så duktig så. Men man märker att han inte är van då han blir trött på en gång "lilla" gubben. :) 

Idag fick jag borsta ordentligt då han rullat. Hej massa lera och damm som är jättebra när man redan är hostig. :)


Har även införskaffat en "hårfön" till hans blöta ben som typ aldrig torkar med allt hovskägg. En värmefläkt som kan blåsa torrt. :) skit smart!! Nu måste jag bara komplettera med en längre förlängningssladd så den når till stallgången från eluttaget. Tur att han är så snäll min häst! :)


Nu blir det en mega snabb dusch och bums i säng! 


RSS 2.0