En sen kväll som vanligt

Nu är jag nyduschad och nyinsmord och redo för att äntligen få sova. Jacson fick ha lite skitiga ben idag och vara ruggig i pälsen. Han var ju helt dyngsur när jag kom så han fick stå med sitt fleecetäcke medan jag fixade allt i stallet och till kaninerna. Stod och kliade honom i ansiktet en bra stund också och han tryckte in hela huvudet i min mage som vanligt när man gosar. Han är så himla mysig! <3 

Tänkte ni skulle få se Milis nya täcke som jag och Elina köpte idag innan vi säger god natt. :)



Satt som en smäck!! :)

God natt!

Kungens kurva

Efter en regnig promenad med mina fyrbenta så möttes jag av jätte fint påskpyssel som barnen gjort idag på dagis! Dom är ju så duktiga! :)




Barnen har satt fast alla fjädrarna på denna otroligt fina kyckling!! 

Nu ska jag och Elina in och överraska Christer på jobbet. Samt kolla in på Hööks, ett måste när man är i Kungens kurva. Mili behöver ett nytt täcke bland annat. :)

Nämen hallå hallå i regnet

Ja precis, vädret är inte mycket att hurra för idag på min lediga dag. Elektrikern har varit här nu och fixat, så jag ska snart försöka tvinga ut hundarna på en promenad innan jag ska hämta min favorit på dagis. Hon fick gå dit en stund idag trots att jag är ledig då det var bättre nu när han varit här och borrat och väsnats. 

Själv har jag bara försökt vila till mig lite mer energi. Den har ju inta varit på topp de senaste dagarna så en lugn hemmadag för mig själv har varit toppen. Har passat på att beställa boots till Jacson från England nu också. Lilla klumpen. :)


Har man en  speciell häst så behövs speciell utrustning, som tyvärr inte finns i Sverige. 

Vad gör ni denna blöta dag? 

Kommer bli så fint så!!

Åh vad glad jag blev när jag kom hem idag och fick mötas av både Elina och ett nytt fint golv i hallen! :) wieee!! Det kommer bli så bra när allt är klart. Längtar!!



Så skönt att äntligen kunna fortsätta med renoveringen. Vi får ju ta det bit för bit efter vad vi har råd med och det är så kul när det blir nytt och fräscht. Jag älskar golvet!!! <3 nästan så jag önskar att det var detta vi skulle haft i vardagsrummet istället. :) haha! 
Tack Kenneth och Petra för ett grymt jobb hittills! 

Nu ska jag titta på ett avsnitt vampire diaries och äta sen middag. 

Sen måste jag bara säga att min häst är fantastisk också! :) hihi!!




Nu lite stallmys

Efter en lång arbetsdag där jag gått på alvedon hela dagen så känns det så skönt att äntligen mötas av världens gosigaste häst i stallet, eller hagen rättare sagt. Fast idag blir det ingen ridning eftersom jag varken orkar eller hinner då Kira är hemma själv nu en stund. Känner mig fortfarande krasslig så det får bli fix och mys.


Jacson står just nu och käkar lite middag i stallgången medans jag ska mocka. :)



Det går i många kg hö i honom! :) hihi!! 


Tredje behandlingen gjord

Efter en väldigt låååång dag idag (känns det som) på jobbet så var det sen dags att åka ut till Jacson och fixa åt honom, samt tvätta och behandla benen en tredje gång. Som vanligt stod han så snällt så när jag höll på att greja. Tur det då jag känner mig helt väck idag. Har känt mig så låg, hängig och frusen idag så jag bytte till mig kassapass istället för att springa runt på golvet i butiken. 

Nu ska det bli så skönt att äntligen få sova. Hoppas på att jag mår bättre i morgon.

Jacson ville först inte gå med mig när han insåg att han skulle stå i regnet men gav sig väldigt fort.


Provade även ett nytt regntäcke som han ska få ha på sig i morgon. :)




Han får stå i sjukhagen i morgon för att benen ska få vila från lera nu när dom är nybehandlade. 

Gick ut till kaninerna och gav dom deras mat också innan hemgång. Dom började mumsa på en gång som vanligt.


Sen fick jag mig en "puss" genom lilla hålet i boxen innan jag åkte där ifrån <3
Sötaste pussmulen! Fast egentligen ville han nog bara ha godis.


Christer har röjt ut alla hallgarderober här hemma nu på kvällen så jag möttes av byggkaos och superglada hundar. <3 Äntligen är renoveringen på G. 




Inte ens kissa fick jag göra ifred. Finaste gosegris!

Nä nu ska jag krya på mig under natten och hoppas på att jag vaknar frisk och kry! 


Lite sjukis

Idag är jag inte mig själv. Gick och lade mig på en gång igår när jag kom hem på kvällen och sov hela förmiddagen innan jobbet förutom när jag lämnade Elina på dagis en snabbis. Är helt slut i kroppen och känner av i bihålorna och huvudet. Byter till mig lite extra kassapass så jag får "vila" lite inför jobbhelgen. Hoppas jag känner mig piggare i morgon. Vill inte bli sjuk!!!

Orkade ingenting igår när jag kom hem heller. Åt inte ens middag. 
Håll tummarna att jag blir bättre fort! 

God morgon torsdag

Idag vaknade jag med en konstig känsla i kroppen. Känner mig inte helt 100. Var täppt i näsan och halsen var lite tjock. Har ont i huvudet och känner mig bara allmänt slö. Jag som ska träna med Jenny idag efter jobbet. Får hoppas jag piggnar på mig under dagen. 

Elina är i alla fall på dagis nu och idag ville hon åka rutschkana innan vi gick till bilen.


Sen brummade jag och hundarna till stallet. 


Där har vi tagit ett varv runt åkern bara. Jacsons ena sko är ju lite lös så vi tog det lugnt. Kändes som en bra, lugn tur nu när man själv känner sig lite krasslig. Jacson går så snällt. Barbacka så klart och idag även utan nosgrimma. 

Nu ska jag bara duscha och packa ihop min matlåda. Sen åker jag till jobbet och ser hur denna dagen går. Helst skulle jag bara vilja krypa ner i soffan under ett täcke och glo på film. Att få ha en sån där slappardag när man inte behöver göra nåt särskilt. 

Våffla!!!

Åh jag har längtat hela dagen efter en våffla så nu när jag kom hem från stallet så har jag minsann gjort våfflor! Jag struntar i att klockan är 23. :) 


Hade ju insläpp och kvällsfodring så då blev det sent eftersom jag jobbade till 20.40. Men alla hästar var snälla som vanligt och allt gick som en dans på rosor. Borstade även min lortgris som rullat och kratsade hovarna. Nu sitter den andra framskon pytte lite löst så jag hoppas att den inte åker av. Alltså den glappar inte om man själv inte ruckar på den men helt fast sitter den inte. Klumpfot! <3



Mycket lera får plats på denna stora häst så var bara att sätta fart. Fick loss en hel del päls också. 

Nu är det bara duschen och tandborstning kvar innan jag kan sova. Det ska bli sååååå skönt! 

God natt!




God morgon onsdag

Vilket fint väder vi fick vakna till idag. Elina och jag åt en ganska snabb frukost innan vi gick mot bilen för att åka till dagis. Egentligen ville hon vara "hemma mamma stället" :) men sen gick hon snällt sista biten till bilen själv ändå. Eller snarare sprang! :)




Efter lämningen så har varit på en 1,5 timmes promenad med hundarna. Så mysigt att gå i det fina vädret. Masa frisk luft och lite sol gör så man känner sig lite piggare än vad man egentligen är. 

Nu ska jag bara slappa lite innan jobbet kallar. 



Besök i stallet av min fina vän och kollega

I måndags kom min kollega Yvonne ut tuill stallet för att hälsa på Jacson. Med sig hade hon sina två söner och självklart tyckte jag att dom skulle få rida allihopa. Man kan ju inte besöka världens snällaste bamsehäst utan att få testa att sitta på hans rygg. Framförallt inte när jag vet att Yvonne är hästrädd egentligen. :)
 
Här skrittar Yvonnes äldsta son Oskar. :)
 
 
 
 
 
Och så var det Filips tur att skritta lite..
 
 
 
 
 
Och så sist var det hästrädda Yvonnes tur. Och rädd, det var hon men hon tyckte samtidigt att det var lite kul i alla fall. Sen tror jag att hon kände sig lite stolt över att hon vågade.
Bästa Jacson bar henne varsamt. :)
 
 
 
 
Tack för denna kväll Yvonne med familj! :)
 
 
 

Nämen god natt då

Nu har jag både jobbat färdigt, tränat med Jenny, laddat upp lite bilder och duschat så nu väntar bara kudden. Ska bli skönt att sova, om nu Elina låter mig. :)

Önskar att jag kunde köpa Jacsons fina och enda son Jack Sparrow. Söt som socker! <3 Tänk vad häftigt att få ha hans enda avkomma. En avkomma efter min fina prins. Och dessutom är dom väldigt lika förutom att Sparven som han kallas kommer bli mycket nättare då han är 50/50 shire/halvblod. 

Vill ha vill ha vill ha!!!!!! :)
GE MIG!!! <3
Snälla! 


God natt! 

En perfekt morgon

Att få vakna bredvid min lilla busiga tjej är verkligen så mysigt! Att höra hennes lilla röst säga mamma är det bästa som finns! <3 sen att det blev lite tjaffs när hon insåg att hon måste till dagis det låtsas jag inte om att det hänt idag för hur som är hon världens bästa lilla tjej! 


Sen åkte jag och alla hundar ut till stallet och red en härlig barbackatur några varv runt åkern. Så himla härligt! Min häst är så maffig att rida, älskar att sitta på hans rygg! <3




Att rida honom barbacka i galopp är typ det härligaste som finns! Man känner varenda muskel på han stora kropp. Mäktigt!!

Hoppade av och ledde honom när han skulle skrittas av så hans svett skulle hinna torka lite i solen. Finaste!!



Sen hade han och Älgen pusskalas innan älgen skulle ut på en tur han med. Så söta!! 



Någon som idag fick ha det riktigt skönt ute i det fina vädret medans jag red var Ralfelina eller Rafflan som jag kallar henne. Hon fick skutta ute i hagen och njuta av den friska luften. Nöjd liten ninis!


Älskar alla min fina djur! Tacksam att jag har dom allihopa! 

<3 Kira, Mili, Harry, Jacson, Agda, Ralfelina och så fiskarna hemma i akvariet såklart :) <3

Nu är min lunch snart slut så bäst att börja tagga för att jobba i lite mer än 5 timmar till. 

Vår duktiga lilla hjälpreda


Självklart hjälpte Elina till att bära in grejerna från bilen när vi kom hem. Vår duktiga lilla tjej! <3

På bilden ser man ju tydligt att vårt hus verkligen behöver renoveras. Bortsliten gammal tapet och fula garderober och allmänt sunkit. Så denna uppfräschning känns toppen som kommer bli!

Nu blir det stallet för min del. :) 

IKEA besök idag

Sitter nu i bilen med en Mio katalog i knät som jag ska bläddra i sen och en latte i högsta hugg. :)



Vi har varit på IKEA och köpt inredning till vår nya hallgarderob som ska byggas upp. Stommarna får vi hyra ett släp för att hämta. Äntligen kommer renoveringen fortsätta lite hemma igen. Elina fick vara hemma med Christers mormor eftersom hon är sjuk. 



Så roligt med lite nytt och fräscht! :)


Nä nu kastar jag in handduken

Är så himla trött och har så ont i min rygg så nu ger jag upp denna dagen. Elina sover sött i soffan så Christer får bära upp henne sen till hennes säng. Lilla febertjejen <3


Hoppas på att hon mår bättre i morgon. 

Bläääää för att hon är sjuk! 




Lugnet fortsätter med lite kaffe och mer slappande

Denna lugna dagen behövdes för både mig och Elina tror jag. Jag är trött och hon är sjuk. Ska nog bara sitta och läsa runt bland lite bloggar jag gillar och kanske kolla in saker som jag kan lägga på min önskelista/spara till-lista.
Finns så mycket saker som jag skulle vilja ha som vanligt. :)
 
Elina ligger här bredvid mig och vilar. Hon är inte så pigg alls idag. Vi får hoppas att hon kommer må bättre i morgon men det blir inget dagis för hennes del.
 
 
 

Jahapp då börjar vi om igen då... :(


Elina har feber igen. Stackar min lilla tjej som aldrig får vara frisk. Blir verkligen en lugn dag idag. 

Passar på att tvätta och lite så medans hon ligger och vilar. Lilla kämpe! <3

God morgon söndag

Idag känner jag mig jätte trött och ryggen gör ont som bara den. Hade lätt kunnat sova eller åtminstone ligga kvar i sängen mycket längre, men Elina ville upp så var bara att lyda. :) Och nu har hon lagt sig i soffan, fusk!


Och hundarna är också trötta idag. 


Måste städa lite här hemma idag så kanske blir en hemmadag hela dagen, vi får se. Just nu längtar jag bara efter att Elina ska sova middag så jag också kan sova mer. Haha! :)

Va gör ni denna söndag? 

En fullspäckad dag från morgon till kväll

Idag har vi gjort mycket jag och Elina. Christer har jobbat och vi har både varit på kalas och hälsat på mormor på sjukhuset. Jag har även skrittat lite på Jacson nu på kvällen. Har ju ingen pannlampa så vi höll oss på ridbanan som var väldigt knölig. Red i bara grimma och ett grimskaft runt halsen. Ska börja öva lite på det tänkte jag. 

Elina och jag var även och köpte lite lördagsgodis till henne på City Gross, och självklart ville hon åka denna. :)


Jessie kom hem hit en stund förut också så jag fick gå med hundarna i det fina vädret utan barnvagn. Är en sån frihet när man kan gå vart man vill. 



Nu ska jag sova. God natt!


Alltså min häst är nog världens snällaste på riktigt. <3

Idag hade det ju gått 7 dagar sen jag behandlade benen på honom så nu var det dags igen. Och tror ni inte att min pannlampa har slutat fungera bara för att jag skulle stå i mörkret och tvätta, men som tur är så har jag ju världens snällaste häst som finner sig i allt. Band fast honom i stalldörren så jag skulle få ljus från stallet och där stod han så snällt genom hela behandlingen. Älskade häst! <3 <3 <3




Han försökte inte gå in eller någonting. Han bara stod och väntade tills allt var klart! :)

När behandlingen var klar fick han stå i stallgången och vänta där medans jag fixade klart allt i stallet och matade kaninerna. Benen ska ju självtorka så medlet sugs in i huden. Han har ju inte vackra ben direkt, stackarn. Men jag ger inte upp om jag så ska behövs tvätta och smörja varje dag i hela hans liv. Allt för att han inte ska få ont i alla fall! 

Knävecket vänster fram


Och så båda bak som är värst.. :(



Kan ni förstå nu varför jag klippt benen? Inte är det för snygghetens skull i alla fall. Måste ju liksom komma åt och greja med alla salvor och krämer. Han är känslig i huden min fina kille. 

När allt fix i stallet var klart så borstade jag av honom med hans nya magic brush som är fantastiskt bra!! Tummen upp för den! Massa päls lossnade trots att han fortfarande var blöt. 



Älskar dig Jacson! <3 

Nu blir det en snabb dusch och sen sovdags. Klockan är ändå 00.22.. :) 
God natt!


Mamma, jag bara tvättar stolen :D Hahaha!



Att det kan vara så roligt med lite vatten. :) Elina ville baka så vi har nu slängt ihop en sockerkaka som står i ugnen. Och självklart blir det vattenlek när baket är klart och man är kladdig. 

Vi bakar sockerkakan till mamma/mormor som idag blev inlagd på sjukhuset då hon har en kraftig infektion i kroppen som inte vill ge med sig. Eventuellt var det även lunginflammation så hon fick bli kvar där. :( 

Så jag och Elina tänkte åka in dit i morgon på förmiddagen och lämna en krya på dig-sockerkaka och hälsa på. Samt lämna mobilladdare och lite extra underkläder. Vi måste även köpa en present till Claes som fyller två år. Elina är nämligen bjuden på kalas där i morgon också. :) Såå gulligt! 

Så fort sockerkakan är färdig i ugnen ska jag jag och min lilla nakenfis här hemna bada. För det har hon bestämt minsann. :) hundträningen får bli lite senare än tänkt, men vad gör det. 

Halva dagen kvar

Wohoo nu har jag tagit mig igenom halva jobbdagen så nu är det bara andra halvan kvar innan jag får hämta min skruttis på förskolan. Bara kämpa på och sen blir det promenad med mina fyrbenta älsklingar och pizza till middag tror jag. Hinner inte laga mat idag när vi kommer hem så sent. 

Ikväll när Elina somnat ska jag ut till Jacson och ta hand om hans ben igen och göra om proceduren med starkt medel. Hoppas att det blir bättre nu. 

Har ätit Christers fiskröra till lunch och är nu ganska trött på att äta fisk då jag ätit det tre dagar i rad nu. Hej variation liksom. Haha!


Längtar efter att få sätta mig i bilen och ta en god läkerol från min samling. :)


Är som pensionärerna när det gäller att suga på en läkerol i bilen nu sen jag inte äter socker längre. Sen att jag inte kan välja smak i affären å köper alla sorter som finns nästan är ju en annan sak. Fick lite beslutsångest. Vet att det är sötningsmedel i men det struntar jag i. En liten tablett skadar inte. Och nu har jag så det räcker länge! :)

Idag blir det ingen träning för mig men möjligtvis lite trickträning med Mili. Försöker lära henne att ha bakdelskontroll men det går inte så bra för mig. Hon är så ivrig så hon liksom fumlar lite. Men skam den som ger sig eller?? :) Är även sugen på att sätta upp agilityhinderna någon dag och börja köra lite med alla hundarna nu när det blir vår. 




Nu är jag trött som bara den

Efter att först ha "brottats" med ca 900kgs häst på morgonen för att få ut alla broddar ur skorna (han vill inte hålla upp benen så han lägger tyngden på mig), slitit på jobbet i 8 timmar och nu på kvällen kört ett benpass på gymmet så är jag nu slut som artist. Ska bara slänga i mig mitt protein och lite middag sen blir det en dusch och bums i säng. 

Klev innanför dörren och möttes av ett skrik "MAAMMAAAA" Elina var vaken och ville egentligen inte sova alls men med lite mer välling samt en sång och att jag höll handen så somnade hon så sött så, min älskade lilla tjej! Pussade massa gospussar på hennes underbara små kinder och kramade om henne hårt hinnan jag lade ner henne i sängen igen.  Hon börjar bli så stor. <3


Tog lite bilder på gymmet idag också..





Börjar sakta få lite former igen på musklerna. Heja mig!

God natt!

Jag älskar min häst!! <3

Tänk om alla dagar kunde börja med stallsysslor och mys med bästa hästen. Har klippt benen och väntat in hovslagaren som skulle slå på tappskon. Eller han fick ta en ny sko då vi inte hittat den andra. 3 personer har letat i hagen utan resultat. Hur kan en sån bamsesko bara försvinna?? :) 

Tyvärr hade han slut på Jacsons skostorlek eftersom han kom så snabbt så han fick ta en mindre sko, värma den och sen slå massa fåror i den så han sen kunde banka ut den så den blev så stor den kunde bli. Häftigt att se hur skicklig Henrik är. Visste inte ens att man kunde göra så med en hästsko. Men nu vet jag och jag är imponerad! 

Jag ringde igår och han kom ut idag, det kallar jag snabba puckar! 

Jag älskar verkligen denna hästen så mycket! Nu längtar jag redan tills i morgon när jag får mysa med honom igen. Ska försöka borsta bort massa päls med en sån där magic brush som jag köpte igår på min lunchrast. Provade lite idag och den verkar jätte bra. 

Nu ska jag dricka lite kaffe innan jobbet måste fortsätta här. Massa att göra som vanligt. 

Hoppas ni haft en lika mysig förmiddag som jag i det fina vädret. 


Nu är denna dagen slut

Oj vilken dag...började med värsta migränen så jag var tvungen att ligga kvar i sängen och Christer fick åka till apoteket och köpa migräntabletter. Sen kom sötaste Elina och väckte mig så jag skulle hinna äta frukost innan jobbet. Jag åt gröt medans hon byggde torn. :) sen åt jag rostade mackor med sylt och då knyckte hon en macka fast hon redn ätit frukost en gång. :) Men jag är bara glad hon äter så självklart fick hon smörgåsen. 



Sen har jag jobbat till stängning och efter det tränat ett helkroppspass med Jenny. Roligt med träningssällskap. :) Så nu hoppas jag att både hon och jag ska känna av lite överallt i kroppen i morgon så vi vet att det tagit. :) 

I morgon kommer hovslagaren och slår på Jacsons tappsko så blir en förmiddag i stallet innan jobbet. Ska passa på att klippa benen också om jag hinner. Om jag orkar på morgonen blir det en powerwalk/jogg med hundarna annars bara en vanlig myspromenad. 


God natt!


Tappsko :(

00.19 och nu ligger jag äntligen i sängen. Vart ett väldigt sent stallbesök idag och det blev ju ännu senare då jag fick gå ut i lerhagen och leta efter en tappsko. :( Men jag hittade den inte. Det var för mörkt, trots pannlampa. Får hoppas den dyker upp. Ska i alla fall ringa hovslagaren i morgon och se om han har nån tid att slå på en ny sko annars. 


Har borstat och myst med finaste Jacson och fy vad han fäller nu, man blir helt hårig själv. :) Smorde benen som vanligt och halmade ny halm i boxen. Så nu kan jag sova med gott samvete förutom den där dumma skon som gjorde att jag inte kunde rida. 

Bästa stallhunden var med idag också :)


Hon älskar att få följa med. Kanske borde man lära henne att söka efter skor?? Hihi!

God natt! 

Lite lunch i magen då...

Jag är så trött idag så klockorna stannar. Nästan så jag har svårt att hålla mig vaken. Och blev helt slut i kroppen efter morgonens jobb. Så nu ska jag försöka få i mig och Elina lite lunch och hoppas på att hon vill sova lite middag sen utan allt för mycket motstånd. Första utmaningen är att bara få henne till matbordet, hon sitter med hörlurar i öronen och ser på nån clown på youtube.


Lilla fisunge! <3 

Bästa sambon och min stora kärlek kom igår hem med nya reflexer till Jacson, samt ett nytt skärblad till klippmaskinen! Tack älskling! <3 




God morgon!


Efter lite badfiskeräkning igår så så satte Elina igång att tömma hela städskåpet. Hon fick till och med ut dammsugaren själv. Sen tog hon en trasa och började torka i skåpet. Hahaha! Lilla städtjejen.




Synd att det var så sent annars hade hon gärna fått fortsätta städa resten av huset också ;) hihi!

Det är så kul när hon gör såna tokigheter. Lilla bestämda damen. När hon har bestämt sig, då är det så PUNKT! Haha. Hon är riktigt envis!

Blev endast ett snabbt besök i stallet för mig på kvällen. Smorde benen och fixade allt fix. Kom hem vid ca 11 så kände att jag fick stå över ridningen. 

Nu är klockan halv 6 och jag ska dra och jobba fram till 10. Sen åker jag hem och byter av Christer så fortsätter jag vabbandet medans han jobbar kväll. Lite pusslande men bra att kunna jobba några timmar i alla fall. 

Ha en bra dag! Och vet ni?? Idag är jag inne på dag 9 utan godis, läsk och massa annat skit.  Heja mig!


Just nu...


Allt för dig hjärtat! <3 

Nu är det bäst att akta telefonen ;)

Mili bär sin fina väska

På promenaden tidigare idag fick Mili använda sin klövjeväska. Kanske är den lite stor, jag vet inte men hon verkar tycka den är okej i alla fall.
 
 
 
Och så lite vårblommor :)
 
 

VAB-Måndag

Nämen då kör vi lite mer vab då..
 
Tänk att lillskruttan inte får bli frisk någon gång. Nu har hon ingen feber i alla fall men näsan rinner och hon hostar en del så hon får nog vara hemma i morgon med för säkerhets skull. Vi passade på att gå föbi lekparken en liten stund när vi var ute med hundarna innan så hon fick leka lite i friska luften. Kanske gör den så hon blir frisk.
 
 
 
 
 
 
 
När vi lekt en liten stund så gick vi vidare till centrum för att köpa en varmkorv som Elina ville ha till lunch. Hon fick välja själv. Sen lämnade vi in hundarna och åkte ut till Jacson för att ge honom mer hösilage och vatten. Och nu sover Elina och jag ska njuta av en god fruktsallad med vispgrädde! :)
 
 

Inget stall ändå nu på kvällen

Jacson får klara sig till i morgon utan kvällssalva. Även fast det skulle vara bra att smörja nu så får han vänta tills jag kommer ut i morgon. Blev så sent nu med middagen och hundpromenaden. Han är nog ganska nöjd ändå och han har ju fått salva en gång idag av Anna i alla fall så han klarar sig garanterat. Man hinner inte alltid allt som man vill tyvärr och så länge det inte är nåt livsnödvändigt så kan det vänta en dag. Han har ju allt annat han behöver. 

Nu ska jag äntligen få duscha. Gick ut på en powerwalk i 1 timme efter mellanmålet så det ska bli riktigt skönt att duscha. Så kanske mitt humör blir bättre också. Det är inte på topp.


Hoppas på att få sova en hel natt i natt men det kan jag säkert glömma. :) 
I morgon ska jag i alla fall vabba då Elina är sjuk "som vanligt". Känns som denna dumma förkylning/hosta/feber aldrig vill försvinna helt. Suck! Chefen lär ju vara lagom glad. 

Nu ska jag skynda mig in i duschen. 

God natt!

Tränat zumba idag

Idag är en dag där jag känner mig så där jobbigt irriterad hela tiden. Antar att det beror på att jag inte har nåt socker i kroppen och är konstant hungrig. Känner mig trött och hängig. Men Linda kom hit och drog med oss alla på en promenad i solen så det var bra. Så fick vi lite frisk luft och Elina som är sjuk igen fick sova i Adrians vagn.



Sen åt vi alla lunch här hemma innan jag drog iväg med Jenny för ett zumba pass på sats. Herre gud vad jag INTE hängde med! Har ingen kroppskontroll alls men det är ju bra för konditionen i alla fall och roligt dom små stunderna när jag faktiskt kan stegen lite.

Så nu blir det en proteinshake och mellis innan jag tar en promenad med hundarna. 


Svängde även förbi Jacson som står i sjukhagen på vägen hem. Hans ben har ju behandlats nu mot alla sår så han får ju inte bli lerig. Kollade så han hade mat kvar och konstaterade att jag måste dit ikväll igen och smörja in benen. Han blödde från ena såret så det behöver mjukas upp igen. Lilla stackars Jacson. Fast han verkar inte ha så ont i alla fall så det är tur. Hoppas att denna behandlingen fungerar. 


Älskade häst! 


Dag 7

Idag har det gått 7 dagar sen jag utmanade mig själv. Jag och 4andra på jobbet har startat en utmaning om att inte äta nåt socker på 8 veckor. Vi får inte heller dricka läsk eller äta chips. Vi ska bli nyttigare och se om vi kommer må bättre sen. Och nu har det alltså gått 1 vecka och det ända jag tänker på är godis och kanelbullar. Är så himla sötsugen då det är galet. Hur lång tid tar det egentligen innan sötsuget försvinner?? Hur ska jag stå ut i 7 veckor till? 

En svår utmaning för mig som är en riktig sockergris. 


Ska nog vila lite med Elina så jag är pigg lagom till mitt zumba-pass jag bokat in mig på kl 15. 








Middag hos farmor Lone

Nu sitter vi i bilen på väg hem efter att ha ätit middag hos Lone och Thomas. Elina har tjatat om sin farmor hela dagen och har nu busat av sig ordentligt med henne under kvällen. Så nu sover hon sött här bredvid mig i bilen.

Vi tittade på lite bilder från när Christer var liten och herre Gud vad lika dom två är!


Elina till vänster och Christer till höger. 
Pappas flicka! <3

När vi kommer hem ska jag ta kvällsrundan med hundarna innan det är sovdags. 

God natt!

En förmiddag hos Jacson

Jag och Elina kom hem för en stund sen och har ätit lite lunch. Vi har varit hos Jacson och tittat när Anna rider, Jacsons ena medryttare. Kul att få träffa medisarna ibland också och snacka lite skit. ;)
 
Passade på att ta med mig kameran så jag kunde fota lite nu när det var så fint väder och det såg så fint ut så! Blev nästan lite avis att inte jag skulle rida, haha!! Har i alla fall skickat de fina bilderna till Anna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han är så himla fin min häst! Och han gör framsteg hela tiden! STOLT!
 

En liten magövning

Så, jag sa ju att jag skulle visa en liten övning så här kommer den! Det bränner bra i magen efter denna plus ett gäng vanliga sit-ups. :)
 
 

tidsoptimist javisst

Att jag ens trodde att jag skulle hinna rida idag och än mer hinna träna med hundarna, haha!! Det tog ju hur lång tid som helst för mig att fixa med Jacsons ben så det fick bara bli det idag plus det vanliga så som mockning mm. Men nu är han alltså behandlad omgång 1. Om 7-10 dagar ska jag göra om proceduren och sen efter det en tredje omgång efter ytterligare 7-10 dagar. Sen får vi hoppas att han är av med allt krångel.
 
 
Tränade bara lite halvdant med hundarna i stallgången medans Jacson fick stå och torka lite. Så nu får vi se om Harry kommer behöva gå ut och bajsa i natt efter alla korvbitar. :) Hoppas inte!
 
God natt!
 

Knäppa lilla unge <3

Vid middagen innan idag så tyckte Elina att det var en bra idé att mata pannan också! :)





Fredagsfys och kvällshäng med hundar å häst i stallet

Att börja dagen med att försova sig var ju inte det bästa kanske, men dagen har än rullat på bra trots fortsatt trötthet.
Tog mig även till gymmet och kämpade med lite ben, rumpa och mage. Filmade även lite när jag körde mage som jag tänkte visa senare eller i morgon. Hinner inte nu. 




Nu ska jag nämligen åka ut till stallet med alla hundar och så ska vi rida lite och sen även tvätta Jacsons ben och starta hans behandling mot alla dumma sår. Så nu har jag laddat upp med ny hink, såpa att tvätta rent med och sen medlet från veterinären. Håll tummarna nu att detta blir bra!


Kör kanske lite kvällsträning med hundarna på ridbanan också. :) 


Fler fina bilder som Therese fotat

Måste bara få visa dessa fina bilder som Therese tagit på Jacson! Världens finaste bamse!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ALLTSÅ ser ni vilken skönhet till häst!! Eller kanske heffaklump! :) haha!!
Han är såååååå vacker! Maffig hals, maffig kropp, maffig hela han! <3
Japp jag är fortfarande kär i min häst! :)
 
Tack snälla Therese för dessa fina bilder!
 
 
 

Nattat hästarna

Nu äntligen är jag duschad och klar för att sova. Klockan är på tok för mycket med tanke på att jag börjar jobba halv 6 i morgon. GÄSP!! Så jag vill egentligen bara säga god natt!



Fullspäckade dagar resulterar i dåligt bloggande

Men nu får ni en liten uppdatering i alla fall. Har precis bytt om på gymmet och ska in och köra ett mördar-ryggpass!

Idag kör jag i ridstrumpor, haha!! Det blev så efter att min strumplåda var tom på vanliga strumpor i morse. Så jag har kört på det hela dagen. :)


Man tager vad man haver och så taggar jag nu för att köra lite tungt! Heja mig!


Sen ska jag hem och promenera med hundarna, laga middag och sen ikväll ta in alla hästar och mysa med min bamse Jacson. Christer och Elina ska bara koncentrera sig på att bli friska. Båda ligger hemma med feber så jag får styra upp skeppet själv ett tag. :)

Nu ska jag TRÄNA!




Leendet är brett

Först ett jobbigt pass på
  Gymmet bland alldeles för mycket folk och sen vidare till bästa hästen för en mysig barbackatur fram och tillbaka längs grusvägen några vändor. Älskar verkligen att rida barbacka på Jacson, och det var så mysigt att äntligen kunna prova på en kort galoppsträcka barbacka! Min häst är helt underbar! <3 



Fick stå och borsta honom en bra stund innan bara då han rullat. Lortgris, haha! 


Idag fick Agda även komma in i stallet och skutta lite. Hon är ju väldigt skygg så tror det är bra att hon får börja vänja sig lite smått med selen på. 


Stallet är verkligen en fristad för mig där  allt bara känns fridfullt. Lugnet som infinner sig inombords är en härlig känsla. Och att sen komma hem för att ta en lugn kvällspromenad med hundarna gör ju bara att man somnar så gott sen.


Som vanligt kom jag hem alldeles för sent så middagen får jag äta ensam. Eller jag har ju hundarna som sällskap. :)


Sen ska jag bara duscha lite snabbt innan sängen och kudden väntar. Måste pussa lite på Elina som sover också och hoppas att hon är frisk i morgon. Hon hade fått lite feber på eftermiddagen innan jag åkte hemifrån. :( Ibland är det bra att ha hundar som kan hålla en själv, och även Elina sällskap när man ska vila eller bara vill mysa lite. <3 Älskade djur! 


Älskar min fina familj och ALLA dess medlemmar, både tvåbenta, fyrbenta och simmande ;) 

God natt!


Varför är det så tråkigt att städa

Tur man har lite städhjälp i alla fall :)


Elina sopar och jag har dammsugit. Fast vi har bara tagit det värsta. Skulle behöva ta tag i övervåningen också. Men en sak i taget känner jag idag. 


En härlig förmiddag!

Åh vilken härlig morgon vi haft. Tog en promenad med hundarna och mötte upp Elina med hennes barn Ture och Ian och så mötte vi även Mia med hennes två barn Viola och Iris. Vi promenerade bort till en lekpark där barnen fick leka och gunga. Gjort sandkakor har vi också gjort och ätit banan på bänken. Och sen när vi lekt färdigt och det närmade sig lunchtid så gick vi till grillen i centrum och köpte en grillad korv. Så mysigt!! Precis som när jag var mammaledig. 





Nu ska vi vila och sen måste jag nog städa lite. Tråkigt måste.. BLÄÄÄ!! 


Stall och jobb

Då var en tidig morgon med stalltjänst avklarad. Sitter nu och äter frukost innan jag måste duscha och sen åka till jobbet. Full fart idag för min del medans resten av familjen fortfarande sover.


Hoppas denna jobbdag går smidigt och snabbt. Är inne i en sån himla svacka nu när det gäller motivation så allt känns trögt och jobbigt.

Då var det dags för jobb igen

Lämnar Mamma med både barn och hundar och ska nu bege mig till jobbet. Hade mycket hellre varit hemma och busat. 


Tågbanan är mest populär att leka med när Charlie är här. Så kul när dom kan leka tillsammans. 

Nu hoppas jag bara att dagen går fort. 

Härligast på morgonen

Idag kan man ju lugnt påstå att min morgon var betydligt bättre än min kväll nu. Morgonen spenderades i stallet med mockning och sen en promenad med alla hundarna ute på åkern där dom fick springa hur mycket dom ville i solen.



Jackson fick vila idag då jag kände mig så fruktansvärt trött. Han fick lite morötter så han var nog nöjd ändå fina Lilleman. 

Och nu precis slog tröttheten till igen så ska slänga i mig lite kaffe snabbt innan mitt kassapass. Bäst att försöka hålla sig vaken ju. :) 


Kan man bli mer kär i sin häst än mig??

Jag tror faktiskt inte det. :D 

Pia ringde förut och sa att hon blivit dålig på jobbet och fått gå hem så lucky me fick åka till stallet trots att det egentligen var medryttardag! Ingen är gladare än jag, som helst av allt skulle vilja vara med min häst dygnet runt! <3 


Köpte en billig jacka på jobbet som jag kunde ha på mig så jag slapp åka hem emellan och byta om. Sen hade jag ett par mysbyxor så slipper jobbkläderna lukta häst. Däremot min mössa kommer ju behöva tvättas, men det är väl en världslig sak. :) 

Jag har tvättat och smort benen, samt mockat bajs.....


Tagit selfie med min bamsevän!...


Och så kratsade jag hovarna och hittade denna bamsestenen som satt fast!! 


Hoppas nu bara inte att den kommer orsaka något problem, typ hovböld eller nåt.. Håll tummarna! 

Nu ska jag röra mig hemåt. Men först kanske svänga förbi min vän Jennysen och lämna en liten grej. :)

Framme på jobbet

Klev precis in på jobbet och ska börja om 10 min. Skönt att ha lite tid tillgodo och slippa stressa. 

Svängde förbi apoteket och köpte salvor till Jacson som jag sen lämnade i stallet så Pia kan smörja in honom idag. Fanns bara pytte lite kvar igår nämligen och nu behöver han dom verkligen. Han fick lite morötter i hagen också innan jag åkte vidare hit.




Min fina häst!! Han är så himla söt! <3

Nu blir det jobb i ca 1,5 timme innan jag ska till tandläkaren. Fy! 

Härlig promenad med mina fyrbenta

Nu har vi promenerat och bara myst utomhus. Tills jag blev panikkissnödig. Haha!! Närmsta toalett var hos mamma så vi började gå dit och nu sitter vi här och fikar lite innan vi ska promenera hem igen. 




Bra start på dagen!! 

En liten tröttis

God morgon på er!

Nu har jag varit vaken i ca 20 min och ska snart väcka lillan som sover sött. Ser så skönt ut så man känner sig lite taskig, men hon måste hinna äta lite innan dagis. 


Idag är det jobb och tandläkaren som gäller. Fy alltså! Jag ogillar verkligen tandläkaren men måste kolla upp en kindtand som har gått sönder. Ska åka till jobbet en timme tidigare och jobba in tiden jag är borta så jag slipper förlora dom pengarna. Denna månaden är lite tuff ekonomiskt så gäller att göra allt för att nästa och månaden efter den ska bli bättre. Inget slösande denna månaden med andra ord, endast köpa det nödvändigaste. 

Nu ska jag duka fram frukost och sen är det upp och hoppa för lilla loppan. :)

God morgon tisdag!

Idag har jag ägnat morgonen åt att klippa Jacsons ben. Inte det lättaste idag kan jag ju säga då han verkar ha lite ont på sina sår och inte ville stå stilla. Han stod å stampade och var irriterad på mig så jag fick faktiskt säga åt honom på skarpen två gånger. Brukar inte bli arg på honom, detta var nog första gången sen jag köpte honom som jag kände att "nu får du skärpa dig" Jaja, klippningen tog lite längre tid helt enkelt och så sparkade han till klippmaskinen så några piggar lossnade. Så nu måste jag köpa ett nytt skärblad. Men det kan inte vara lätt när man har ont så jag har lite dåligt samvete att jag höjde rösten åt honom. Men samtidigt när han vevar med benen och stampar runt så vill man ju inte direkt ha en 900kg:os klump på sig. Det räcker att jag fick en liten nock vid ögonbrynet av frambenet och en nock på knät. Nää han var inte glad på mig idag. Dumma klippmaskinen! Haha!! 

Nu ska jag duscha och sen jobba. Har tagit med mig en kaffekopp in i badrummet. :) allt för att spara tid. 




Nää men en kvällsmacka eller två på det här då. :)

Kom nyss hem från stallet och klockan är 23.29! Lite för sent kanske men så blir det ibland. Skrittade bort till ridhuset och tog några varv trav där inne innan vi skrittade hem igen. Den här gången mötte vi även tre bilar utan att han reagerade. Han är verkligen cool min häst. Borstade och fixade allt som var kvar i stallet att göra och sen var klockan helt plötsligt massor. 


Var ute hos kaninerna och gav dom mat också och fyllde på mer pellets i deras foderhink.




Ska ta två mackor nu innan jag duschar så jag inte dör av hunger i sömnen. 
God natt! 



Min fina tjej! <3

Vilken lycka att få hämta en sån fin liten tjej på dagis. Min lilla glädjespridare!



Vi åkte efter hämtningen direkt till foderboden för att köpa lite till Jacson och kaninerna. Självklart hjälpte Elina till att både bära, ösa kaninpellets och att putta vagnen till bilen.


Hon hjälpte även till att göra middagen och sen efter den har vi ritat på hennes nya "ritplatta" som hon fick i present och läst en bok. Så nu blir det välling för den här trötta lilla tjejen. Och sen passar jag på att åka till Jacson när hon ska sova.


Får se om jag orkar rida bort till ridhuset kanske. :)

Och så kommer en snutt när jag rider lite i trav

Jacson var väldigt trött här och har bromsen i men tycker ändå att han var duktig som alltid! Det går sakta men säkert framåt. Älskade stora häst! <3
 

Liten film på när barnen rider

Nu har jag lyckats knåpa ihop en liten film från i lördags när alla barnen fick rida :) Nöjda barn och en väldigt trött häst!
 

Kalasdag igår!

Måste erkänna på en gång att jag totalt glömde bort att fota under kalaset igår.:( men Elina har fått MASSA fina kläder och även lite leksaker och pengar. Hon tyckte det var jätte kul med kalas och höll igång hela dagen tills nästan alla hade gått, då somnade hon sittandes i soffan typ. Så det blev en sen kväll då hon inte ville sova vidare för natten. Hon fick bada med mig efter att jag kom hem från stallet, hade insläppet och kvällsfodring. Jacson var helt dyngsur när han kom in så han fick på sig sitt fleecetäcke en stund. 



Men men, nog om Jacson. Kalaset var supertrevligt och allt fika gick nästan åt. Tur att My och Linda lyckades knäppa några bilder på vår tuffa tvååring! :)



Elina var stolt när hon fick sitta med lille Adrian i knät och skulle pussa på honom och visa var hans näsa var. :) <3





Sötungar!! <3

Idag har jag lämnat henne på dagis för en kort dag så hon kommer in i allt igen efter att ha varit sjuk länge. 


Sent inlägg

Klockan är nu 00.46 och jag kom precis hem från en tjejkväll med middag hos Emma. Väldigt trevligt och jag är så mätt så jag nästan mår illa. :)

Har inte hunnit fixa med bilder och filmen från barnens ridning än så får komma i ett inlägg senare när tiden finns till att fixa ihop allt. Men tänkte i alla fall bjuda på en sneakpeak när Charlie rider :)


Alla barnen utom Elina fick rida och styra själv. Jag gick bara bredvid eller framför hela tiden och Jacson har som vanligt skött sig som den klippa han är. Älskade stora häst! <3

Nu ska jag sova! 
God natt!

RSS 2.0