Alltså Jacson

 

 

Två kvällar i rad nu har han varit helt fantastisk att rida! Man känner att han blir mer och mer stark och har börjat få mer ork att hålla igång. Det går åt rätt håll! Så himla roligt att sitta på drömhästen och känna att han börjar bli mer med på noterna och försöker hela tiden. Idag kände jag till och med att jag kunde lägga in några galoppfattningar. 😍 Har inte varit någon mening innan då orken inte funnits, men idag kändes han som sagt fantastisk!! Visst att det går lite vingligt och att allt inte sitter precis där det ska, MEN man känner verkligen framstegen och det är så roligt! Älskar min stora dunderklump!❤️

I morgon och på torsdag har Anna honom så nu kommer jag behöva sakna honom i 2 dagar, om jag inte väljer att åka ut å pussa lite på honom ändå. Men det blir i alla fall två dagar med två otroliga ridpass bakom mig. Så han kan behöva få lite Anna-tid nu och få lite "lösare" tyglar. Lite mys ute och massa pyssel och gos. Jag står ju för dressyrträningen och utbildningen av honom och Anna rider ut och motionsrider mer, även omI hon är i ridhuset hon med ibland, liksom att jag tränar honom ute. Vi kompletterar varandra bra och det passar Jacson perfekt!

Men nu måste jag skynda mig och duscha så jag får sova sen. Ögonen går i kors av trötthet. Och man vet ju aldrig hur mycket bebis tillåter en att sova.

God natt!


Finaste Jacson❤️

Vilken härlig ridtur Jacson bjöd på ikväll. Först skritt längs halva travslingan då den var isgata. Och sen red vi på rundbanan med fokus på övergångar skritt-trav, balans, takt och god framåtbjudning. Och han var så jäkla fin mot slutet så jag bara satt och log i traven. Bästa Jacson! Äntligen börjar det släppa lite igen. Han har ju blivit så stum i munnen tycker jag mot vad han var innan och en aning framtung. Så det var riktigt roligt att han faktiskt började jobba ordentligt idag. Så mysigt så! Även fast det var kolsvart!

Älskar när man får känslan av samspel. När allt bara går som en dans! 💕 Så duktig min fina fina lilleman!❤️

Nu är det dags att sova. Hoppaspå att få en lucka med lite lugn i morgon också så jag kan träna lite med Harry också. Märker att han vill göra nåt kul nu. Lilla skrutten!❤️ Kommer somna med den fantastiska ridkänslan. God natt!


När stormen lagt sig

Huvudvärken knackade på här hos mig idag efter en stressad helg på jobbet. Men igår så var det ändå roligt på jobbet och bästa var att jag köpte med mig lite nytt hem. Unnade mig att köpa gardiner till Elina och en söt bollbelysning. Hon fick även en bordslampa till sitt skrivbord och ett nytt fint rosa överkast till sin säng. Så nu börjar hennes rum äntligen kännas mysigt och hemtrevligt. Vi är ju så sega när det gäller att fixa hemma. Jag vill mer än jag klarar själv ibland. Fint blev det i alla fall och även soffan fick tre nya kuddar. ☺️

Finns så mycket som jag skulle vilja köpa till hemmet men måste spara pengar först. Får ta lite i taget.

En lugn dag idag här hemma. Båda barnen hemma och vi har mest myst i soffan. Elina är trött idag så det passade bra att hon fick vara hemma. Sitter nu i sin koja i soffan. Och Rvan har somnat efter att ha smäckt i sig massor av ärtor, majs och russin.

Ska nog ta min tredje kopp kaffe för dagen och planera lite i min Forever-verksamhet. Gäller att passa på när barnen håller sig lugna. Hade önskat att jag kunde vara med på gathering i Göteborg denna helgen men jobbade ju på rusta. Hoppas på nästa inspirationstillfälle.

Ni vet väl att ni kan beställa massa fina produkter av mig va? Kvalitetsprodukter med härlig aloe vera! ❤️

Multitasking på hög nivå när man både ska planera jobb, laga mat, och vika tvätten innan Christer kommer hem. För då blir det stallet och en mysig ritt i mörkret med min stora kärlek på fyra ben!


Jobbhelg

Dags att tagga igång inför denna jobbhelg. Två långa dagar på Rusta väntar och jag känner mig faktiskt glad över det. Jag behöver pengarna och det ska bli skönt att komma ifrån gnället ett par timmar.

Med lite gröt i magen, kaffet i högsta hugg och sminket på så är jag nu redo! Kör bara kör!! Woop woop! 😃


Ny telefon

Äntligen har jag hämtat ut en ny telefon igen. Lämnade ju in min trasiga iPhone och fick ut en ny på försäkringen. Skönt!!! Känner mig mer hemma med iPhone än min huawei jag haft under tiden. Men nu ska den vara min extratelefon. Alltid bra att ha en i reserv.

Vi är just nu hemma hos min mamma. Gick hit för att fika lite då lillsyrran fyller år men blev att vi stannade. Oups! 😬😃 jag gillar att ha sällskap.

Senare när Christer kommer hem så åker jag ut och tar hand om min dunderklump, älskade Jacson. Men känner mig lite ledsen då jag varje gång jag ridit, har så fruktansvärt ont i min rygg. Är verkligen dags att få tag i en sele nu och en rockard så jag kan börja köra. Min rygg verkar tyvärr inte klara ridning längre på samma sätt, hur mycket jag än vill. Så ska försöka kombinera lite mer så jag kan avlasta ibland. Men jag älskar ju dressyren.... iblandfår jag offra mig och ta smärtan med det roliga. Men inte jämt.

Ska dricka lite kaffe nu, fundera lite på hur jag ska lägga upp jobb och samtidigt bara njuta av lugnet när Evan sover.

Och om ni undrar vad som hänt senaste tiden så har det varit vanlig vardag bara med hämtning och lämning på dagis, lite sjukdom, häst, hund och städning hemma. ☺️ detaljerad info, eller hur😉😂 haha!

Ska försöka ta upp bloggen mer igen. Jag vill verkligen, men ibland finns ingen lucka på dagen. Skillnaden med ett eller två barn. Men jag älskar mina pruttisar!❤️


Morgonrock hela dagen lång

Slapparfredag idag tror jag bortsett från lite jobb hemma. Förkylningen är snart över helt så det känns bra. Ska nog gå runt i min badrock (hittar inte vanliga morgonrocken) hela dagen tror jag. Titta på Homeland och mysa med barnen och Harry. En sån mysdag från morgon till kväll. Har druckit en kopp kaffe från min Minikaffekokare som Christer köpt till mig. Den är så söt och brygger exakt en kopp kaffe bara. 😍 



NÄ har inte tid att blogga nu egentligen. Måste fixa lite med min Forever verksamhet. Nu ska jag igång! Och Evan har nu somnat i min famn så bäst att sätta fart. Elina är på sitt rum också så gäller att passa på när man får en lucka. Kanske just du som läser detta vill beställa något från mig? 




Fortfarande sjukstuga

Fast nu är det endast en dum förkylning som är kvar. Och det är Evan och jag som är drabbade. Känns som jag är sjuk ofta nu på sistone. Får alla baciller som Elina kommer med från dagis som hon klarar men inte jag. Och eftersom det bara varit sjukstuga här hemma i en veckas tid så har typ ingenting blivit gjort. Allt har stått på paus. 


Hoppas att jag ska vara piggare och må bättre i morgon. Ligger väldigt mycket back på mitt sömnkonto också så det gör nog också så mitt immunförsvar är dåligt nu. Konstant trött. Skulle gått på en forever- utbildning ikväll som jag nu fick ställa in tyvärr pga av att jag mår dåligt, men det kommer fler tillfällen. Lite jobbigt bara att jag inte får igång utbildningsmaterial nu på telefonen när jag tänkt vara lite driftig och själv utbilda mig här i sängen istället. Filmerna fungerade perfekt när jag hade iphone. Men med denna huawei jag har just nu för tillfället så funkar ingenting. Önskar jag var mer tekniskt kunnig. Men det är ju tur jag har en ipad som jag kan titta på. 

Har inte fotat nåt nytt på ett tag så ni får nåt äldre foto bara för att inläggen alltid känns roligare med bild.😊 



Magsjuka

Fy för denna sjukdom... Natten till torsdag började Evan bli dålig. Kräktes flera gånger under natten och en gång på dagen sen. Och på fredagen var det min tur... Och bara nån timme efter att jag blivit dålig så blev Christer dålig. Fy alltså! Jaya kom och hämtade Elina som klarat sig. Och där har hon nu fått sova över i två nätter medans vi varit dåliga. Men nu äntligen känner både jag och Christer oss bättre och lite piggare, så idag får hon komma hem igen. Hon har haft det bättre hos Jaya än här hemma. Där har hon kunnat leka med Charlie och inte behövt se oss på toaletterna. 


Evan däremot har fått feber så det är ändå sjukstuga här hemma fortfarande. Vi ligger fortfarande i sängen allihopa efter en lite orolig natt. Evan har vridit och vänt på sig och använt mig som napp. Blir inte mycket sömn för min del då, men man börjar vänja sig.


Harry har legat vid min sida hela tiden och haft koll på mig när jag varit sjuk. Följt med på toan och puffat på mig. Sötaste, älskade lilla hund! Lite dåligt samvete bara att han inte fått nån promenad men han verkar inte bry sig så mycket så länge han får goda under täcket. Tur vi har en liten tomt i alla fall där han fått springa runt. 


Bästa Anna har tagit hand om Jacson, och jag är så glad att jag har henne! ❤vad skulle jag annars gjort när man ligger utslagen och bara spyr, och han behöver sårvård och penicillin spruta. Tack Anna!! 

Men så fort jag piggnat på mig så ska vi börja skritta lite, i alla fall för hand först. Haltar han inte så blir det sen även uppsuttet. Saknar min dunderklump! 


Nu ska jag ta och bli frisk! 


Vad har hänt det senaste dagarna?..

Nämen hej igen, dags att kika in här igen känner jag. Det som hänt på det senaste 6 dagarna är lite olika. 


I helgen jobbade jag till exempel. Fredag till söndag hela dagarna. Kände att man levde då när man inte jobbat på länge. Helt slut i huvudet efteråt. Och till råga på det som fick jag även oroa mig för Jacson på söndagen som blivit infekterad av en tidigare spark. Så Anna fick ringa ut veterinären som fick ge stelkramp och penicillin. Han hade feber,ville inte äta och var rejält svullen på bogen där han fått en broddspark. Så nu är han "sjukskriven" älskade Jacson. Ska få penicillin till på fredag. Sen vila eller skritta för hand om han är piggare efter helgen. Hoppas!! 


I måndags och tisdags var Christer ledig så då behöll vi Elina hemma också. Vi har åkt pulka och varit på IKEA. Sen har vi även 

gjort en liten söt snögubbe. Det roligaste på IKEA var när Elina upptäckte att det fanns två toaletter när hon behövde gå och kissa. 😂

Idag har vi mest slappat. Är hos mamma nu en stund då hon passar barnen sen när jag ska åka och ge Jacson sin spruta. Längtar inte till veterinär räkningen kommer. Varför händer alltid allt som har med skador på djuren på en helg?? Suck!


NÄ nu blir det lite kaffe innan jag ska bege mig. 


Häst, barn, bio och trevligt sällskap.

Veckorna går fort och när man sover dåligt och är trötterså hinner man inte riktigt det man vill hinna med. Så Jacson har blivit klippt i tre omgångar, barnen har inte hunnit leka med alla vänner dom velat men vi har haft det bra ändå denna veckan. Mamma har ställt upp som hem åt oss på dagarna när vi bytt fönster hemma och det varit svinkallt. Kollat på TV och filmer och bara tagit det lugnt. 


Jag red även i ridhuset med Jacson igår för första gången. Ha ha ha!!! Det är tre ord som beskriver den upplevelsen. Kände mig som värsta nybörjaren som knappt ens fick fram honom i trav. Han var sååååå seg. Men antar att den dåliga kondisen, och brist på ridning överhuvudtaget gjort sitt så är bara kämpa på. Längre tyglar och bara tänka fram, fram och fram! Sen massa beröm vid framåttänk. 


Skriv inläggstext 

Men nu ska Anna ha honom i helgen när jag jobbar. Så då blir det nog lite uteritt. 


Idag har vi varit på bio med Julian och Sofia. Vi såg bamsefilmen som går nu. Är första gången Elina är på bio så der var spännande. Sen åt vi middag hemma hos Sofia och Don innan vi åkte hem och jag for vidare för att kvällsfodra hästarna. Mysigt att hitta på något tillsammans. Barnen är ju så söta ihop. Även om Elina just nu skaär inne i en väldigt jobbig period med mycket gnäll och skrik. 

Nå mu måste jag sova så jag orkar jobba i morgon. God natt!



Hej mitt vinterland!

Efter att nästan hela december rullat förbi med snön i sin frånvaro så kommer det nu ett lass till! Härligt faktiskt! Så vackert när det är snö ute, sen att vägarna blir kaos det är en annan femma. 


Har spenderat denna kväll i stallet med en hårfön, och Jessicas klippmaskin som jag fått låna. Min egen lade ju av igår mitt under min klippning av Jacson. Suck! Jag som precis varit iväg med den. Ska ge den en chans till på lagning, annars köper jag en ny. 
Idag ku de jag dock inte klippa klart Jacson då han var dyngsur. Fick stå och föna honom i 1 timme innan jag kunde klippa klart hals, bog och bringa. 


Han hade massor av sår lite här och där också som han fått under dagen idag. Grabbarna i hagen är lite dumma mot honom, och leker hårt. Får se om det fortsätter eller om det lugnat sig, hur som så ska såren skötas nu i alla fall. 


Innan idag har vi varit hos min mamma där jag fick chansen att sova i drygt två timmar. Välbehövligt efter gårdagens natt av obefintlig sömn. Sen var vi iväg på Hööks för att fråga om min dumma klippmaskin som lever sitt eget liv, men dom tyckte jag skulle googla fram någon som kan laga den. 

Köpte en whiteboardtavla på Claes Olsson också som ska sitta på Jacsons box. Samt lite saker som ska vara här hemma. 

Gårdagen bjöd också på stallvistelse. Men då med barnen och Anna. Jag Och Elina lånade Pysen så hon kunde rida lite och Anna fixade ed Jacson. 

Så himla sött!


Men nu måste jag försöka sova. Är iskallt här hemma. Mockfjärds har varit här hela dagen och bytt våra fönster på övervåningen så det har blåst rätt in hela dagen. Så här ligger vi nu med dubbla täcken. 


En jobbig sak är bara att dom hittat mögel mot fasad, och under gamla fönsterkarmarna så lär ju behöva göra om vissa saker sen när vi pratat med försäkringsbolag och fått hit någon som kan titta på det och se hur detta ska åtgärdas. Alltid är det nåt.. Hej då massa tusenlappar!! Suck! Jaja men fönsterna är ju fina i alla fall.

God natt!


Gott nytt år!

Gott nytt år alla! 


Vi var hemma hos Christers mamma igår och åt supergod mat och bara tog det lugnt. Och tro det eller ej men alla gick och lade sig innan 12-slaget. 😂 Alla var så trötta och vi smäller ändå inga raketer. Så vi firade helt enkelt in det nya året med att ligga under täcket och halvsova när det började smälla. 

Idag 1 januari flyttar vi Jacson till hans nya stall. Anna rider och jag kör bil. 😊 Nu kommer vi stå på en stor anläggning med ordentliga träningsmöjligheter och spolspilta! Kommer verkligen bli så roligt när jag själv kan rida ordentligt igen. Längtar!! Mitt bäcken fårta och bli bra nu tycker jag!


Och för er som lovat att komma igång med träningen och kosten nu efter nyår så har jag bästa kickstarten! Kom igen och haka på mig så kan vi peppa varandra! Nu kör vi!


Beställ c9 eller f15 av mig denna veckan så kör vi sen! Jag vill i alla fall starta mitt nya år med en perfekt start till en sundare livsstil igen. Alla kan!
 



RSS 2.0