Hundgodis på torkning


Nu har jag slängt in denna plåt med gottis till hundarna i ugnen. Vill att dom ska torka så man kan ha dom i fickan utan kladd. Kräsna Suki äter ju inte all sorts godis så då får man fixa eget om hon ska hålla motivationen lite längre. 

Fick en fin blombukett av Charlie nyss också som han plockat!


Söta ungar alltså! 
Men nu ska han åka hem. Sen ska Elina badas snabbt och sen sova. 

Trötta klubben




Så nu ligger alla slocknade här hos mormor utom Elina som är och tvättar sina kladdiga händer. Dags att hämta Charlie så det är perfekt att Evan somnat så jag kan gå dit själv. Så går vi hit sen igen och hämtar hundar och barn innan vi promenerar hemåt. 

Ett stopp hos mormor Lena

Heeej! 
Idag är Elina hemma igen fast äntligen feberfri. Så vi tog en lång hundpromenad i det fina vädret så svetten rann och munnarna blev helt torra och törstiga. Så vi promenerade till mormor som vilostopp och drickpaus. Sen råkade vi visst fastna här en stund, haha.

Vi såg både hästar och får på promenaden.


Och jag tänker inte sticka under stolen med att jag önskar så himla mycket att jag kunde h häst nu. Saknar att få tand om och rida på min egen häst. Och dessvärre tror jag ju att Jacson inte kommer komma hem igen om jag inte har oerhört tur. Dom vill ju eventuellt köpa och jag har godkänt det då, men vi får se. Han är ju lite för dyr att hålla tyvärr och han lever som en kung där han är nu. Jag får typ hoppas på att någon gång kunna köpa en lite mindre häst kanske. Eller åtminstone en ponny till Elina kanske, det är ju billigare. Men känner mig lite nere faktiskt och det kan jag inte hjälpa. Fast det går väl över snart. Bara bita ihop och fokusera på nuet och försöka göra det bästa av mina dagar ändå. Ibland får man faktiskt drömma lite.

Lite senare idag ska vi hämta Charlie från förskolan men innan det ska jag nog ta en till kopp kaffe och titta på Elina när hon hjälper mormor att hänga tvätt. Så duktig!❤️




Nu kastar jag in handduken för idag

Är sååååååå hungrig! Men ska hålla mig till vatten nu. Idag har jag varit duktig och följt min plan. Endast äta vid vissa tillfällen och INTE småäta hela tiden. Minska lite på portionerna och INTE ta en portion till. Måste bli av med min övervikt nu. Trivs inte alls med min kropp som den ser ut nu. Vill inte vara dallrig. Men vet samtidigt att det måste få ta sin tid så jag får ha tålamod. Känner bara att mitt humör dippar på en gång när jag är hungrig konstant.

God natt säger jag nu och bjuder på en söt bild på Evan.💙



Det var den kaffekoppen

Var bara att gå in igen för Evan vaknade så fort jag satt mig ner och slappnade av. Så nu har jag flyttat honom till vagnen och står och vaggar fram och tillbaka = nöjd Evan.


Elina tjatar om att få gå vart som helst och leka förutom här hemma, farmor, mormor, Jaya, Charlie, Albin... Jobbigt när man är liten sjukling. Men har lovat henne att hon och jag ska gå med hundarna själva sen när Christer kommer hem så hon får vara ute lite i alla fall. Hoppas på att hunna åka iväg en sväng själv sen också. Ska bland annat hämta en Ståbräda till enkelvagnen som jag bokat att köpa via Facebook.


Skulle även vilja kolla en grej i Haninge C om jag hinner. 

Sjukdag idag

Eftersom Elina hade hög feber igår så är hon hemma idag men med lite lägre feber till ingen feber alls. En påtvingad lugn dag där vi har dörren till baksidan öppen så hundarna kan gå ut och in som dom vill medans Elina är här inne och tar det lugnt. Kaninerna är också ute och har det bra. :)

Var ute på en kort promenad i det fina vädret innan i alla fall och då passade Elina på att åka lite rutchkana.



Lillen sover just nu i bilstolen så han kan andas ordentligt. Är ju fortfarande täppt i näsan lille stackaren. Så man kan nästan säga att alla här hemma är lite sjuka just nu även om det inte riktigt är sant. Haha! Känns som en sjukdag i alla fall då jag själv är jätte trött och seg idag. 


Man märker så tydligt på antalet leksaker här nere när Elina är hemma. Leksaker överallt!



Nä nu ska jag passa på att sätta mig där ute en stund med en kopp kaffe. Njuta lite av det fina vädret och titta på mina söta kaniner som skuttar runt.❤️



Storhandling så det räcker ett bra tag hoppas jag

Väl hemma från tävlingen igen så släppte jag ut kaninerna och kramades med Elina. Åt lite lunch tillsammans hela familjen innan vi sen åkte till Ica Maxi för storhandling. 



Dyrt vart det! Bläää! 

Elina var ganska gnällig i affären och vi fick svar på det när vi kom hem, 39 graders feber. Stackars!❤️ Så nu har hon somnat i soffan och kommer få vara hemma från dagis i morgon. 

Hundarna vart superglada när vi kom hem igen från affären. Framförallt Suki som är så nervös när hon är själv så hon kissar ner hela golvet.😔 Måste nog börja om helt med hennes ensamhetsträning för det har bara blivit värre och värre. Hon blir så nervös och stressad. Men båda har njutit av solen på baksidan under dagen i alla fall.




Vi har precis ätit middag och Christer har dragit till gymmet. Sen ska jag ut med hundarna innan jag kan ta det lugnt och slappa i badet innan läggdags. 



Framridning

Just nu står jag vid framridningen och tittar. Snart dags att börja gå mot läktaren inför Jennys start. 




Evan sover sött i sin vagn och missar allt det roliga. 




Sam Fortune är redo




Hästtävling idag

God morgon! Sitter nu i bilen och väntar in Jenny som håller på att knoppa sin häst. Idag ska vi till Tyresö för lite dressyrtävling. Dagen började med stress då jag förlagt adaptern.. Men som tur var så visade det sig att släpet vi ska låna idag har rätt sorts koppling till vår bil så då behövs ingen adapter. TUR!!! Annars hade jag fått åka i ilfart till Corina och kolla om jag glömt den hos henne när vi lånade hennes släp i torsdags. Måsta nog köpa så jag har två så man alltid har en i reserv. 


Så nu hoppas vi på en smidig dag med fina procent i ritten. 

Jenny och Sammy laddar.😊


Nu ska jag äta min kvarg jag tagit med. Sen är det snart dags att åka. 

Bergadagarna

Igår startade jag dagen med sovmorgon. Kände mig så sjukt trött så Christer fick gå upp med barnen. Sen när jag ätit frukost så åkte vi till Berga för att kolla på djuren. En mysig men lite kylig dag, och ingen var gladare än Elina!❤️ 

Stoooora grisar!



Och små...


Sitta i en grävmaskin var spännande!


Sen fick hon spika i en spik. Inte så lätt som det ser ut.


Rida lite ponnyridning på en söt liten shettis.


Och så klappa både kossor och kalvar.😃



Sen tittade och klappade vi även små söta kaniner.


Och så fanns det små vaktlar. Som små hönor typ, jätte söta. Kanske vore nåt att ha.😁 Så får man ju ägg också.


En bra dag men som gjorde mig ännu mera trött, och ont i ryggen fick jag också så när vi kom hem så vilade jag lite till. 

Ibland undrar jag om Elina är en hund eller en människa. Haha! Hennes mellis. 😝




Fredag kväll

Igår efter att jag hämtat mina nya glasögon så åkte jag för att fira min syster Jaya som fyller år om några dagar. Det blev bowling och god mat på heron city, Olearys. 


Och JAG vann bowlingen!! Woop woop!  Ibland har man flyt! Måste varit för att Evan var med och hejade på mig. 


Maten var hur god som helst och vi hade en trevlig middag med många skratt. Jaya och jag turades om att vagga lillen när han ville vara vaken. 




Tack alla inblandade för en rolig kväll!

Nya glasögon

Igår startade vi dagen med massa bus. Elina hade massa kompisar över på bus och lunch. Och jag fick umgås med mammorna Jenny och Cissi.

Sen på eftermiddagen var det dags för mig att hämta mina nya glasögon som kommit, äntligen. Två helt olika par. Ett från Boss och ett från Tiger. 



Kommer ta ett tag att vänja sig vid utseendet men känner mig ändå nöjd med båda. Lite kul att kunna variera. 

Hästäventyr

God morgon alla fina! 


Igår kväll åkte jag för att träffa Jenny och Nina när Christer kommit hem. Så trevligt och jag fick se Ninas fina lägenhet för första gången också. Drack en stoooor kopp kaffe och åt "lite" haha (läs typ hela kakan) mjuk pepparkaka.


Men idag är det dags för lite äventyr med en före detta stallkamrat. Therese heter hon och hon har precis köpt en 1 åring som jag ska hjälpa henne och hämta. Spännande spännande!!

Känner liksom med den här nervositeten och glädjen som man känner när man äntligen ska få hem sin häst. Sen önskar man ju självklart att det hade varit en själv som skulle få hem en häst. (eller rättare sagt helst Jacson även om jag innerst inne vet att det kommer bli väldigt svårt)

Denna lilla sötisen ska vi hämta:


Har laddat med en godispåse som jag ska ha när jag kör samt Cola zero. Evan kommer självklart följa med men Elina får stanna och leka med mormor. Blir så långtråkigt för henne att sitta still i bilen så länge. Suki får också stanna med mormor. 

Men nu ska jag äta min nyttiga frukost. Får ju kompensera alla bullar och godsaker liksom.


Evan har precis somnat i bärselen så han får sitta kvar där medans jag äter. Mysigt!❤️



Dagen idag

Denna dagen har varit en lugn dag. Tråkigt väder och ganska blåsigt. Fast vi åkte i alla fall och köpte hö till kaninerna och fikade hemma hos mamma. Samt att jag lagade middag till mig och Elina där. Mamma och Jessie ville äta senare så dom ville inte ha. Kände att jag ville få i Elina mat då hon verkade så trött men som vanligt så åt hon väldigt dåligt. 

Hämtade också hem Milis urna så nu står bästisarna bredvid varandra här hemma. Finaste tjejerna!❤️


Elina har somnat i soffan nu och Evan sitter och gungar i mitt knä. 



I morse var vi på BVC och mätte och vägde. Där konstaterade dom att han är en stor kille. Haha, som att vi inte märkt det. Vårat matmonster!💕 60,2 cm lång och 6320 gram tung. Min fina lilla kärleksklump!

Nu kom Christer precis hem så då ska jag faktiskt lämna barnen med honom en stund så jag kan åka och tanka bilen bland annat. 

Lite kvällsfix när barnen somnat.

Dammsugit hela huset, moppat golv på nedervåningen och vikt in all tvätt som samlats på en hög. (Förutom alla himla strumpor som tappat bort sin kompis)
Fy så skönt att ha fått detta gjort! Så nu kan jag lägga mig med gott samvete och lite ro i kroppen. 

Idag har jag hängt med Jenny på eftermiddagen/kvällen och vi käkade god vegetarisk tacos till middag. Vi skulle ha tränat men det blev ändrat då jag hade båda barnen så det vart svårt att ta oss till gymmet. Men men, nya tag i morgon förhoppningsvis. Måste träna för min ryggs skull. 

Men nu är jag så trött så ögonen går i kors. I morgon fortsätter jag med lite mer tvättande och jag hoppas att jag ska komma iväg för att handla de där grejerna som jag inte kom iväg och handlade idag. Om de inte redan tagit slut förstås. Måste köpa hö till kaninerna också. 

God natt!




Inte som planerat

Jahapp då vart denna dagen lite annorlunda än tänkt då Elina i sista stund igår kom på att hon inte alls ville sova över hos farmor. Så nu har jag henne här hemma istället. Men hon säger däremot nu att hon vill åka tillbaka till farmor idag igen. 

För övrigt så har hennes dinosarieägg som jag köpte till henne kläckts nu. 😃 Roliga leksaker det finns.


Får se hur vi gör idag. Är ju ganska långt att åka till farmor så vet inte om jag orkar köra dit idag igen. Har precis släppt ut kaninerna och skulle egentligen vilja åka och köpa pallkragar, planteringsjord och lite frön så jag kan så lite jordgubbar. Men känner mig samtidigt väldigt trött idag och orkeslös. 


Får se hur vi gör idag helt enkelt. 

Kalas

Har ju glömt att berätta att Elina var på två kalas i lördags. Först ett hos David som fyllde 2 år och sen hos sin dagiskompis Elvira som fyllde 3. Jag var med på båda kalasen och det bjöds på god mat och fika. Och kalasdag till ära så hade jag för en gångs skull faktiskt sminkat mig lite. 



Elina hade en toppendag med massa bus. Och sen efter kalasen så åkte vi hem till Jane och Giri och grillade och åt god mat även där. Så mysigt så! En riktig toppen-lördag. 


Och Evan fick även träffa sin nya bästis Jack (tror dom att han ska heta) som är Emmas son, född nästan exakt en månad efter Evan. Små surgubbar!😂


Sen på söndagen hade vi bara en lugn hemmadag. Ibland behövs det också och jag var så trött så jag till och med gick och lade mig en stund på dagen och vilade. Fast lite duktig var jag som tränade på morgonen i alla fall. Då får man lov att slappa lite extra sen. 

Lite roligt när man lämnat barnen själva med Christer en stund. Han och Elina hade jätteroligt åt att Evan gick plats i hennes leksakslåda. 


Typiskt pappor att hitta på såna knasiga saker. Haha!!😂

En dag hos farmor


Här sitter vi och chillar under ett stort parasoll hemma hos farmor Lone. 

Elina leker med farmor och ska strax bada i spabadet. Så härligt väder idag även om det blåser en del. 




Och nu har dom hoppat i badet.. 
Snabba puckar. Hann inte ens skriva klart ju. 



Vi kommer vara här hela dagen och sen åker jag och Evan hem. Elina får stanna här och sova över. 


Känns som det varit en lite stressig dag

Hej bloggen!
Idag åkte Christer för att vara med på Rustadagarna nu när han är ställföreträdande. Så i natt sover han borta och jag blir solo här hemma med barnen. 

Startade själv dagen som vanligt på vardagar med att fixa och lämna Elina på dagis och sen en hundpromenad.



Sen kom snälla mamma hit och hjälpte mig en stund med Evan så jag kunde åka och göra en synundersökning i Haninge centrum på Specsavers. Kände mig stressad så hann inte välja några nya glasögon då jag skulle hämta ett babygym hos en gammal klasskompis till mig. Och hon hade en liten söt valp.😍


Självklart fick Evan prova att ligga i gymmet en stund och Harry ville också vara med.



Sen hämtade jag Elina på dagis som för övrigt var en röd hund idag. Haha! Sötis!❤️


Mamma passade Evan en kort stund igen så vi kunde åka tillbaka till Haninge för att beställa glasögon. Hittade två par som jag gillade ganska mycket så om 1 vecka får jag hämta ut dom. Ska bli skönt att få nya glasögon ÄNTLIGEN, och jag hade känt på mig rätt att min syn försämrats så dessa kommer vara starkare än dom jag har nu som är trasiga. 

Väl hemma igen tog jag en kopp kaffe och myste med Evan.


Sen blev det en hundpromenad nästan direkt efter att mamma åkt hem.


Evan var vaken nästan hela promenaden så när vi kom in så var han hungrig igen och nu har han somnat i min famn. Ska gå upp med Elina nu också så då lägger jag honom i sängen.


Idag är en dag hon får vara uppe lite längre eftersom hon är ledig i morgon. 

Hoppas på en smidig nattning så jag kan ta en snabb dusch innan jag själv går och lägger mig. Hoppas på en mindre stressig dag i morgon. 

God natt!

Hopplöst (varning för äckliga bilder)😝

Har ett problem som jag ärligt inte vet hur vi ska bli av med. Suki är ju inte rumsren än och hon är 8 månader. Spelar liksom ingen roll hur länge/kort man varit ute med henne, hon gör ändå sina behov inne när hon känner för det. I natt hade hon bajsat inne på nedervåningen. Sen var Christer ute på morgonen så hon kissade och så innan han åkte till jobbet. Sen kom vi ner jag och barnen och hon fick gå ut en snabbis igen innan vi åkte till dagis med Elina. Sen stannade jag i och för sig till på babycafét i ca 1 timme så allt som allt var jag borta i ca 1,5 timme och när jag kom hem så hade Suki bajsat inne igen, trots att hon var ute innan jag åkte. 

Sen gick vi på en promenad och efter det skulle jag äta lunch med Jenny en stund så då fick dom vara själva den tiden också och det var inte länge heller men ändå när jag kommer hem så låg där en ny skithög och en kisspöl. 



Fattar inte alltså. Spelar liksom ingen som helst roll att jag promenerat med henne precis innan jag åker, och ändå gör hon ifrån sig inne. Börjar tro att det kan bero på om hon kanske får lite separationsångest och då istället för som Mili gjorde att skälla, så kissar och bajsar hon istället. Sjukt jobbigt i alla fall och känns inte speciellt fräscht. Känns som man inte gör annat än att tvättar och skurar golv. Så efter vår långpromenad sen så lämnade jag faktiskt in hundarna till mamma den lilla stunden som jag skulle hämta Elina på dagis för då kunde hon i alla fall ha lite koll. Fast sen kommer det mest konstiga. Vi promenerar hem, går till Jenny för att Elina ska hoppa studsmatta och då har jag Suki med mig som då är ute hela tiden. Sen går vi hem igen och äter middag och när det är klart och det gått en stund och jag precis gått upp med Elina för att borsta hennes tänder så hör jag hur Christer tar Suki på bar gärning när hon bara sätter sig på golvet och kissar framför honom typ. Alltså vad ska man göra??? Blir ju galen på detta! 



Annars förutom bajs och kiss idag så har dagen varit bra. Känner mig dock en aning mörbultad från min behandling igår och nu på kvällen börjar min rygg kännas mer och mer igen. Blir galen på den med. Känns som jag aldrig kommer få bli smärtfri. 

Nu går jag och lägger mig så säger god natt innan jag somnar. O

Just nu är mitt namn smärta

Min rygg gör så ont just nu så jag har svårt att tänka på annat än att försöka hitta ställningar att sitta, stå och ligga för att minska det onda. Men trots smärtan så tog jag mig till gymmet idag för lite träning med Pia. Vet ju att min rygg brukar fungera bättre när jag är muskulös så bara att bota i sura äpplet och sätta igång och försöka bygga upp kroppen sakta men säkert igen. Men jag är så glad att jag ska på behandling idag, och jag hoppas verkligen att denna typ av behandling ska göra någon skillnad. Har bokat en läkartid nästa vecka också så då hoppas jag på att kunna få remiss till röntgen. 

Känner mig så trött idag och framförallt stel. Längtar tills jag får sova som det känns nu, men hoppas på lite energi efter behandlingen. 



Idag vart jag visst ensam

Jag hann inte med städningen av övervåningen idag i alla fall. Middagen drog ut på tiden lite i ugnen så vi åt ganska sent. Christer hade inte kommit hem så jag fick börja natta barnen direkt efter vi ätit. Och håller fortfarande på att natta Elina som inte vill somna. Klockan är nu 21.37 och Christer är fortfarande inte hemma och jag har inte hunnit duka undan maten, hundarna har jag inte kunnat/hunnit gå med då jag trodde att Christer skulle komma hem vid senast 18, så Suki kissade på golvet för en stund sen. Inte hennes fel ju och jag har nu dåligt samvete över hundarna. Får bli en nattpromenad helt enkelt verkar det som. Känner mig sådär lagom irriterad nu......

Tur att middagen vart god i alla fall..



Städning pågår

Äntligen har jag tagit tag i städningen. Nedervåningen är dammsugen och moppad, så nu ger jag mig på mikron och ugnen med ett glas Cola zero i ett vinglas. (Känns bättre då) haha! 



Sen ska ytor torkas innan jag går på övervåningen där förövrigt tvättmaskinen är igång för andra gången idag. Så härligt när det doftar skurmedel av citrondoft istället för damm och hund. ;) 

Fast på ett sätt känns det lite onödigt att moppa golven så noga nu då Suki idag blivit en stor tjej som börjat löpa. Så nu får moppen stå framme närmsta tiden så man kan gå och städa efter henne. 


Har precis fått ta upp Evan i bärselen istället för i vagnen där han sov. Han vill vara nära och somnade om på en gång. 

Nä nu ska jag sätta fart så jag kommer upp på övervåningen någon gång med denna.


Städa är ju bara så tråkigt men så skönt när det är klart. Heja mig!

Hallå måndag!

Efter en något kaotisk morgon med genomkissade blöjor, glömda gummistövlar och tjaffs om precis allt så är nu Elina på dagis, Evan sover och jag tar en kopp kaffe hemma hos mamma innan jag måste hem och städa bombnedslaget till hem. Mitt tålamod just nu är noll och jag misstänker att mycket beror på min onda rygg som är hemsk just nu. Väntar på att bli uppringd av vårdcentralen så jag kan boka en tid till läkaren igen. Jag får liksom ingen ro i kroppen även om jag sover när hela ryggen är i ständig kramp. Jag är trött och matt hela jag.

Men jag hoppas att humöret ska vända och att jag får lite energi av kaffet. Känner mig inte alls sugen på att städa men det måste verkligen göras nu. Tycker synd om folk i min närhet nu när jag är så lättretlig av min smärta. Fy för att ha ont och jag hoppas på riktigt starka värktabletter om jag nu ens får ta det när jag ammar. Känner mig fången i min egen kropp. 

Nu ska jag passa på att bara slappa innan Evan vaknar. Lyssna på när Harry smaskar på sitt ben.





Wish


Alltså denna app! Love it! 

Jag är typ beroende av att sitta och kolla runt på alla saker man kan köpa. Men självklart får jag hejda mig själv en aning för att inte klicka hem allt. Men några små saker har jag faktiskt beställt och ska prova. Bland annat några sminkgrejer som fått bra omdöme. Så nu längtar jag efter leveransen.

Ska lägga mig i ett varmt bad nu för att lugna min onda rygg och titta lite mer på wish. Gäller att passa på när Evan sover. Elina däremot, hon håller mig sällskap i badrummet till och från. Kommer och kollar så jag är kvar. 


Alizée Froment

Igår var en dag i hästens tecken! Jag, Pia och Anna åkte nämligen till Sigtuna ridskola för att gå på en clinic med Alizée Froment. Hon som var med på horseshow i Friends arena och red sin häst utan träns. Hon hade tagit med sig tre hästar, en liten ponnyhingst och två stora hästar, hingst och valack. 

En intressant clinic där hn fick igenom hur hon tänker och hur hon tränar. Dock så kändes vissa delar väldigt basic och inget man behövt gå på en clinic för att höra eller lära sig. Saker man redan har vetat hur länge som helst. Men i det stora hela så var det en häftig clinic och den lilla ponnyn var ju bara för söt! 





Evan var ju självklart med oss också så han har varit på sin allra första clinic. Även om han mest sov eller tittade på lamporna eller åt fel håll den mesta tiden. Lampor är ju så himla spännande!, mycket mer spännande än hästen. Haha!


Sen avslutade vi denna dagen med mera häst då jag red Pias Conny. Bockelibock får bli sammanfattningen av den ridturen, lilla busponnyn. Så idag har man sådär lagom ont i ryggen efter alla stötar. 

Känner mig faktiskt lite "rädd" att jag får så här ont i ryggen efter en ridtur. Tänk om det bara blir värre och värre som det blivit sista tiden även med Jacson. Hatar verkligen min rygg. Ska nog ringa å be om nya röntgenbilder och se om mina förändringar blivit värre. För ärligt så kan jag knappt räta upp mig när jag suttit ner en stund då det bara hugger. Och sömnen blir också rubbad av att jag inte kan vända mig utan att det gör ont. 


Är jag bara för trött kanske

Idag känns det som jag vaknat på helt fel sida. Känner mig irriterad för ingenting, och allt känns bara lite bläää. Men fick åka med Jenny å handla hästmat till hennes häst innan så då kändes det lite bättre. Att få fokusera på nåt annat en stund än det som känns jobbigt. Är väl trött antar jag och behöver bara få vila så kanske mitt humör blir bättre.


Ikväll ska jag rida Pias häst så då lär jag känna mig gladare bara av att få andas hästdoft. Och i morgon blir en rolig dag då vi ska på clinic tillsammans hon jag och Anna. Jag behöver den dagen känner jag. En dag med fina vänner och bara komma lite hemifrån. Evan följer självklart med men ändå. 

Båda barnen har i alla fall somnat i soffan och sovit en stund nu så jag har fått lite tid till min andra kopp kaffe. Idag skulle jag kunna fricka 10 till känns det som. 


Skansen bildbomb del 3

Här kommer sista delen från Skansen.
Vi hade en toppendag och benen var alldeles trötta och fötterna ömma när vi kom hem.
 
 
Är ju tur att pappan har roligt i alla fall och låter Evan bli "uppäten" av en krokodil.
 
 

Lite nytt

Nu på kvällen fick jag lite tid till att åka och shoppa med Elina medans Christer fixade middagen. Vi skulle köpa en bomullsfilt till Evan och nya bodys. Sen en keps till Elina som hon kan ha på dagis nu när solen börjar bli så stark. Vi hittade det vi skulle och Elina hittade även ett par sandaler som hon verkligen ville ha så då fick hon dom. Hon ska ju ändå på kalas snart och då vill hon ha finskor.
 

Fotade inte bodysarna då jag kom på att jag kunde rota bland Elinas gamla kläder innan vi rev bort prislapparna, och visst hittade jag massa som han faktiskt kan ha nu och som inte är rosa. Så jag tänker vara snål och lämna tillbaka de tre som jag köpte. Känns onödigt att bränna pengar när man inte har så mycket och det dessutom fanns kläder här hemma redan. Så i morgon får det nog bli en tur tillbaka till affären.
 
Christer är ute med hundarna nu och jag ska börja natta Elina. Sent idag men det gör inget då hon ändå är ledig i morgon. Sen ska jag ta in kaninerna som fortfarande är ute.  Och när dm är inne blir det en efterlängtad dusch innan läggdags.

Skansen bildbomb del 2

Här kommer lite fler bilder :)
 
 

Skansen bildbomb del 1

Så nu har jag konverterat om alla bilder till det formatet som går att se på min dator. Känns väldigt onödigt att fota i RAW om man ändå inte kan titta på dom så i min dator. Måste fråga någon fotokunnig och datorkunnig (typ Robin) om varför det inte vill fungera eller om jag kan göra på nåt sätt så det kan fungera.
 
Hur som så bjuder jag här på lite bilder från vår dag på Skansen i söndags.
 

Fler bilder kommer i ett annat inlägg.

Känner mig trött nu

Denna dagen som skulle vara så mysig startade med gnäll och skrik på första hundpromenaden. Snälla låt denna tråkiga period med Elina vara över snart. Usch! Började liksom med att jag fick bli arg på henne. 

Men men det blev bra till slut efter typ 30 min av bråk. Och vi gick promenaden som jag planerat. 

Sen var vi hemma en liten stund innan vi gick vidare utan hundar mot affären för att köpa lunch. Köpte grillade kycklingvingar, bröd och skinkost och den satte vi oss på en gräsplätt och hade lite picknick. Äntligen lite mys utan gnäll. Och tanken var att vi skulle till öppna förskolan efter lunchen men jag måste kollat fel dag för det var stängt. Jaja bara att promenera hem igen. 

Och nu är vi ute på vår baksida, jag med en kopp kaffe och Elina med sin dockvagn. Suki ligger i skuggan och Harry går runt och nosar i "gräset". Kaninerna är också ute och skuttar och ser nöjda ut. Måste klippa deras klor sen bara. Evan (kräkarn) har precis somnat i min famn och jag är nerkräkt för typ femte gången idag. Haha! Han kräks efter varje gång han ätit, lilla glupska bebis. Man är alltid så fräsch som småbarnsförälder.


Känner mig jätte trött i kroppen idag och känner typ för att sova. Får se när Christer kommer hem om jag kanske kan vila lite då. Är sjukt sugen på godis också som jag helst inte ska äta. Typiskt att jag alltid har sånt sötsug. 

Får se om vi kanske går till nån lekpark när jag druckit mitt kaffe. Elina vill gunga och åka rutschkana. Eller så får hon klara sig med att leka med sina leksaker här hemma nu, vi får se.



God morgon

Båda barnen sover fortfarande så jag har fått äta min gröt i lugn och ro. Men snart ska dom väckas så vi kommer iväg till dagis med Elina. 


Eller ska jag ha henne hemma idag?? Hmm.. Få en extradag med henne innan helgen. Vi kan ju alltid gå till öppna förskolan istället och leka lite. Ja så gör jag nog. Hon får vara hemma så får hon sovmorgon. Då kan ju faktiskt jag gå och lägga mig en stund till. 

Så nu ser jag fram emot en mysdag med båda barnen. Japp ibland är jag för lat för att komma iväg på morgonen. Framförallt när båda barnen ändå sover så sött. 

Natti natti

Nu ger jag upp denna dagen trött som vara den. Duschad och klar för natten. Evan sover redan så ska försöka somna fort! Haha! Hörs i morgon! 

RAW

Om ni undrar varför bilderna från Skansen aldrig kommer upp så är det för att jag fotade i RAW-formatet med kameran istället för med jpeg. Och tydligen så går det inte att se dom bilderna på min dator då så Christer ska försöka ladda hem nåt program som antingen konverterar om bilderna eller gör så dom går att se. Man vill ju kunna fota i RAW då kvaliteten blir så mycket bättre men kunde ju inte se bilderna på gamla datorn heller när jag använt det formatet. Men trodde faktiskt att det skulle funka nu när jag har en ny dator men icke.. Och tekniskt okunnig som man är så klarar jag ju inget sånt själv som att fixa när något går snett. Typiskt.  Fattar inte varför inte alla datorer kan läsa det formatet då de flesta som fotar med system faktiskt fotar i RAW. Jaja håll tillgodo helt enkelt. Suck! Haha!



En lite trött onsdag men ändå en bra dag!

Idag blåser det så var inte lika skönt ute men med hundar kommer man ut i alla fall. Så när jag lämnat Elina på dagis vart det en promenad i blåsten. 


Efter promenaden så lämnade jag in hundarna själva en stund för att gå vidare med Evan till BVC för vanlig längd/vikt-kontroll samt för vaccinering. Allt såg jätte bra ut och han växer så det knakar. 58 cm lång och en vikt på 5730g. Mammas knubbis!💙 

Sen gick vi vidare till gymmet för lite träning tillsammans med Pia. Och jag hann i alla fal köra 2 och ett halft varv i cirkelträningsrummet innan han vaknade och var hungrig. All träning är bättre än ingen så jag kände mig ganska nöjd ändå. 

Sen gjorde jag en tabbe när vi kom hem för då hade han somnat igen så jag lade ner honom i soffan, käkade lite lunch och så tänkte jag att jag kunde lägga mig lite halft bredvid honom och titta på tv:n en stund så han fick sova vidare. Och vad tror ni händer, jo jag somnar och vaknar när klockan är 15.30. Tiden som jag senast får hämta Elina nu när jag är mammaledig. Så jag är snabb som attan att ringa till dagis och säga att jag somnat men att jag är på väg. Som tur var så sa pedagogen att det var lugnt och att Elina lekte som bara den på gården. Skönt! 

Och när jag väl hämtat henne så åkte vi till mormor och lekte i nya lekparken utanför en stund och sen har vi även ätit middag här. Och Elina har badat i baljan då hon var så smutsig. Så snart är det dags att gå hem. Så skönt att hundarna varit så avslappnade här hela tiden också, sötnosarna! 


Elina tog med sig så många djur i baljan så hon knappt fick plats själv. Tokiga lilla busfian!❤️


Älskar mina barn och mina djur! Och Suki kommer bara närmre och närmre mig för var dag och känns som att hon blir mer och mer "min" hund då hon helst är där jag är hela tiden. Vi jobbar fortfarande på ute på promenaderna då hon fortfarande drar en del i kopplet men det har i alla fall blivit bättre. Vill ju så gärna lyckas få henne helt befriad från sina rädslor och sin osäkerhet så hon kan börja lyssna mer på mig och inte vara så avskärmad. Det går sakta men säkert framåt även om det känns sååååå segt ibland. 

Nu ska jag ta en liten kopp kaffe till innan vi ska åka hem så jag orkar gå enpowerwalk med hundarna sen när jag lämnat barnen till Christer. Suki behöver massa motion och jag med! :)

Kvällsträning

Idag gjorde jag goda köttbullar till middag. Mums! Hemmagjorda är alltid godast och till dom åt vi ugnsstekta morötter och potatisklyftor och tsatsiki. 

Mätt och belåten gick jag sen iväg till gymmet för lite ryggträning. Vart en rumpövning och en bicepsövning också, samt plankan. Så nu hoppas jag på lite träningsvärk så jag vet att musklerna i ryggen fått jobba hårt. Måste träna upp den igen då den gör så fruktansvärt ont varje dag. 




Efter träningen gick jag hem igen, gjorde en flaska välling till Elina och tog sen hundarna på en kvällspowerwalk som avslutning på min träning. 


30 min vart det i raskt tempo och i typ storm. Fy vad det blåste! 

Så nu har jag precis krypit ner i sängen bredvid Evan, som jag förövrigt pumpat ut mat till så han skulle klara sig medans jag var iväg. Han sover sött och jag ska göra detsamma. Höll på att fastna i den varma duschen bara. Det var ju så skönt!! Älskar varmvatten!

God natt! 

Hej du varma tisdag!

Sitter ute på baksidan och njuter av en kopp kaffe tillsammans med mamma och hundarna. 


Härligt att vara mammaledig! :) Evan sover så nu får jag andas en stund utan en hoppande sötis i knät. 


Det har ju varit riktigt kanonväder nu i flera dagar så det är superhärligt. Är glad att ha en baksida med liten tomt så man kan sitta ute. Hundarna och kaninerna är också glada när dom får vara ute. 



Så nu ska jag sitta här och bara slappa tills det är dags att hämta Elina om ca 1 timme. Härligt! 

Mina älskade barn!





Hos mormor

Idag har jag varit duktig på dagen trots typ noll sömn i natt. Jag tränade nämligen tillsammans med Pia på hennes lunchrast. Cirkelträning vart det och lite promenad på bandet. Evan låg och sov i sin vagn vid receptionen, smidigt som bara det! 

Sen promenerade jag bort till mamma med hundarna och nu är vi här. Har hämtat Elina och Charlie också från förskolan så dom ska få leka en stund. Så käkat vi här också innan vi går hem sen igen. Lite tråkigt kanske att vara inne nu när vädret är så fint men känns som vi fick rätt mycket sol igår så det gör inget att vara inne en stund idag.


Igår var vi på Skansen hela dagen! Så mysigt och så underbart väder. Vi var ett helt gäng med både vuxna och barn och det vart en perfekt dag. Massa djur och karusellåk. Ponnyridning och pannkakslunch. Har fotat en hel del från dagen med kameran men har inte gått igenom bilderna än så de kommer upp vid ett annat tillfälle. Men lyckades i alla fall pricka en litet leende från minstingen med mobilen.❤️

Nu ska jag dricka lite kaffe innan jag går med hundarna en sväng. Min lilla fegis Suki var livrädd på vägen hit då tåget stod inne vid stationen. Hon är sååååååå rädd för tåget. 
Så ska nog hå några vänder fram och tillbaka där bara. 



Idag har jag fått sova på dagen

Efter en kämpig vaken natt med Evan så var jag så trött idag. Gick upp i morse och kokade gröt till mig och Elina och gick sen ut med hundarna i det fina vädret. Christer åkte till gymmet och vi gick till lekparken en stund.
 

Sen när vi kom hem igen och Christer kommit hem han med så kom hans mormor och hans kusin Robin hit på fika. Robin hade med sig Ella och Adrian också och mormor Jessie hade med sig Janes hund Maja. Vi satte oss ute på baksidan och njöt en stund. Men när Jessie gått hem så var jag så trött så jag såg i kors så då gick jag upp och sov. Christer kom upp ed Evan en gång då han var hungrig men annars fick jag sova väldigt bra och det var så skönt. Sen väckte Christer mig när maten var klar. Grillat vart det idag så kändes verkligen som  sommar. Han hade bjudit Robin på middag också så hans andra dotter Elin hade också
 kommit.
 
Och nu på kvällen så tar vi det bara lugnt i soffan. Ska strax ut och kissa hundarna innan sovdags. Har lagt batteriet till kameran på laddning inför en heldag på Skansen i morgon. Passade även på att knäppa några bilder på en pigg liten Evan innan han tvärslockna.
 

Vår lille guldklimp!
 
Nä nu ska jag gå och lägga mig. Är fortfarande väldigt trött trots min middagslur innan. Måste passa på när Evan väl sover. Elina kommer nog i alla fall sova som en stock i natt så mycket som hon busat idag. Vår lilla fialotta som fick ha fotbollskläder idag som Christer valt. :)
 
 

Natti natti!

Solsken och kvällsträning

Eftersom denna dagen var lika varm som igår så har vi mest varit ute på baksidan idag också. Mamma kom hit och även Robin, Adrian och Ella. Men innan dom kom så var jag och barnen och handlade lite. Evans blöjor var nästan slut så fick åka lite i panik. Här hemma känns det konstigt utan Mili, men ändå samtidigt så lugnt och skönt. Känner mig nästan taskig som känner så men hon var mycket. Mycket exakt hela tiden. 

När Christer kom hem blev det pizza till middag som vanligt när det är fredag och sen tog han ut hundarna på tur medans jag badade båda barnen. Elina var ju helt svart av smuts. 

Och efter läggdags för deras del så drog jag till gymmet en sväng och körde ett lätt benpass i maskinerna. Så det lär jag känna i morgon. Fy bubblan vad jag blivit svag. 


Och nu har jag precis duschat och ska sova. Sköööönt!

En solig dag

Denna soliga dag har tillbringats ute på baksidan. Charlie och Jaya har varit här idag hela dagen och Charlie ska även sova här i natt så han kan leka med Elina i morgon igen när Jaya ändå jobbar. 

Det har varit sjukt varmt så jag har tillbringat den mesta tiden i skuggan under markisen och vid spisen och lagat mat till alla. Jayas flickvän Jennifer kom även hit och åt middag med oss så det var trevligt. Hemmagjorda hamburgare med pommes. Mums! 

Och nu sitter Charlie och kollar på film och Elina har däckat i soffan. Ska försöka bära upp henne till sängen snart. Lilla stumpan!❤️

Lille Evan har mest varit söt hela dagen!💙

Här ligger han i köket men solen strålade in så vi fick dra för persiennerna. Men tyckte det såg så kul ut då det såg ut som han solade, var bara tvungen att fota. 

Har idag försökt att inte tänka så mycket på Mili. Hon har det bra där hon är nu. 


En tung dag igår.

Nu ska jag skriva nåt jobbigt, nämligen att jag fick ta bort vår busevovve Mili igår. Kändes otroligt tungt även fast jag idag även har känt en lättnad. Och bara det känns ju helt sjukt. Är så ledsen samtidigt som jag tycker att det varit så lugnt och skönt idag. Näst intill inga skall, inga race ut och in ifrån köket, inga anfall mot kaninerna, inga voff i fönstret knapp. Ja det är helt enkelt en helt annan atmosfär när hon inte är här. Även om jag förståss känner mig ledsen också. Hon var den hund som lät mest och krävde mest jämt. Och nu hade tyvärr våra grannar fått nog. Dom var trötta på att hon skäller konstant och nu även börjat dra med sig Suki. Så därför valde jag att ta bort henne nu i och med att hon även har både höftproblem och allergi som gör henne stressad. 



Du kommer alltid finnas i våra hjärtan älskade, knäppa buseMili. 




Nu har lugnet infunnit sig och det är dags att sova

Idag har det varit bus hela dagen här hemma. Dagis är stängt för studiedagar nu måndag och tisdag så då får Elina och Charlie leka tillsammans. Så idag har dom röjt här hemma, kollat film och även varit ute större delen av tiden och kört elbilen och lekt på lekparken. Sen på eftermiddagen kom även Albin och var med och lekte.
 
 
Mamma var här och höll mig sällskap och körde även hem Charlie sen när det var dags. Och när barnen var ute så fick Evan ligga i Elinas dockvagn en stund, enda vagnen som får plats genom altandörren, annars måste man gå runt. (Tur han är så liten fortfarande) Albin och Elina fortsatte sen att leka här inne i Elinas rum. Radade upp all bilar och lekte med Elinas dockor. Han stannade och åt middag med oss också. Christer var på djurgårdsmatchen så det var bara jag och barnen.
 

Och när alla barn som inte bor här hade gått hem så satte jag och Elina oss i soffan och slappa framför tv:n och iPaden. Evan har legat i min famn mest hela tiden så jag blivit alldeles svettig. Och nu ska jag göra som hundarna och lägga mig och sova. Trött som bara den.
 
 
Milis bild verkade jag ha råkat radera som jag tog :( men hon ligger skönt här i soffan.
God natt.

Socker-Conny

Igår var en otroligt mysig dag! Jag fick nämligen skritta och trava lite på Pias häst Confect, eller socker-Conny som han kallas. Elina och Albin fick också rida och Albin vågade till och med trava. Så duktiga barn vi har! Vi fikade även i solen där med dom som bor där. Jenny hade även David med sig men han red inte. Sen när vi ridit klart allihopa så åkte Christer hem då han ville träna. Jenny åkte också med sina barn eftersom Albin är allergisk, så då vart bara jag Pia och Elina och Evan kvar.
 
Sen skjutsade Pia hem oss och stannade på en kopp kaffe och lite godis innan hon åkte vidare hem. En riktig hästdag för min och barnens del. Så himla mysigt och jag fick äntligen pussa lite mule.
 
Bildbomb på fina lite för tjocka ;) Socker-Conny!
 

Lilla ponnyn!! <3

En dag i Bandängen

Igår var vi i Bandängen och lekte i parken där och tittade på djuren. Det var jag, Christer, Elina och Evan. Jenny med hennes tre barn Natalie, Albin och David. Jennie (Jennys kompis) med sina 4 barn som jag inte kommer ihåg alla namnen på, och Även Cissi med sina tre barn Samuel, Alva och ´lilltjejen som jag inte heller kommer ihåg namnet på nu, Hjärnsläpp deluxe! Haha.
 
Vi var där från ca 10.45 till typ 18 tiden. Hela långa dagen av massa bus och lek i det jättefina vädret. Så härligt och så många glada barn! Min mamma var hundvakt under tiden. Och till barnens stora förtjusning så kom det även dit två ponnysar som dom hade ponnyridning med. Tack alla som var med! Det här gör vi om någon dag!
 
Bjuder på en bildbomb på mina och Jennys barn framförallt.
 
 
Att gunga är ju sååååå kul! Mera fart ropar alla barnen!
 
 
Sociala klubben ;)
 
 
Evan sov mest hela tiden förutom vid matpauserna.
 
 
Titta på myrorna som kryper omkring är också så spännande! :)
 
 
Lycka att det kom en söt LITEN ponny! <3
 
 
En superhärlig dag även om slutet bjöd på gallskrik och massa gnäll när alla barnen var trötta.
Men eftersom Elina tog en powernap i bilen på vägen hem så hann vi med att köpa lördagsgodis och mysa i soffan trots en lång och intensiv dag.
 

God morgon

Nu står eller rättare sagt sitter jag på en stol vid spisen och steker pannkakor och äter nyttig frukost samtidigt. Idag ska nämligen Elina få rida på Pias häst Conny (Confekt) och Albin ska följa med. Så då bestämde vi att vi tar med matsäck ifall barnen blir hungriga så har vi lite picknick i det fina vädret. 


Evan kollar på när Christer ställer in den nya kylen och frysen som vi köpt och Elina sover fortfarande. Kommer bli en bra dag idag känner jag på mig trots alldeles för lite sömn. Livet som småbarnsmamma i ett nötskal. 

Kommer berätta mer om vår dag igår lite senare. Det var i alla fall i lekens tecken med många glada barn! 

RSS 2.0