Tröttare än tröttast

Alltså hur kan jag vara så här trött. Orkar ingenting idag och vill bara ligga ner och vila. En sån dag där energin är noll. Ska äta lite lunch nu och sen dyka ner i kudden tror jag. Min kropp vill inte vara med idag. 


Hoppas ni är piggare!

Natti natti tisdag och välkommen onsdag

Idag har jag faktiskt varit ledig men ändå lämnat Elina en stund på förskolan  så jag skulle hinna lite planerade saker plus att hon behövde gå dit då det har börjat bli lite "krig" här hemma på mornarna när vi ska iväg. Hon skriker, gråter, springer iväg och gör allt för att inte behöva gå dit så då är det nog viktigt med lite fasta rutiner ändå. Sen så visste jag ju att hon ska vara ledig i morgon för att få vara med sin farmor och kusin. 

Käkade lunch med tjejkompisarna idag på pizza hut och efter det var jag och Emma i stallet och pysslade lite med hennes 1 åring samt att jag skrittade ut Jacson i skogen. Att klättra är alltid nyttigt och det kändes som att det var givet nu när jag äntligen kunde rida en sväng när det var ljust ute. Då passar skogsstigarna bra! 

Sen har vi varit på föräldramöte idag också medans Elina och Charlie har röjt hemma hos mormor. Så nu sover hon gott i sin säng. :)

Fick svar från labbet om Jacsons träckprov nu också och det var ett jätte bra svar!


Ingen mask så han slipper avmaskas. Skönt! Var lite orolig eftersom han hade lite mask innan betet men den avmaskningen har gjort susen. 

Nu ska jag själv sova också. Har varit och tagit in hästarna och är nu helt slut. Graviditeten gör mig extremt trött hela tiden. Längtar tills jag får känna de små sparkarna. Snart så... :) Känns ju mycket mysigare att vara gravid om man faktiskt känner att bebisen är där inne i runda magen. Min mage har nu gått om Jacsons. :) hihi 

Nu säger jag god natt! 



Nu jobbdags


Med nyrakade ben lämnade jag Jacson i hagen och åkte hem och käkade. Nu är jag precis framkommen på jobbet och ska strax börja. Inte alls sugen faktiskt. Men är väl bara att härda ut. 


Dressyrtävling

Igår var jag ju med Jenny på tävling. Det gick väl inte så bra som hon hoppats men det var en riktigt sur domare också. Skrev bara massa negativa kommentarer och inte ett enda positivt ord, lite tråkigt med sån kritik. Men dom får kämpa på och ha bättre lycka nästa gång.
 
 
Lilla "pånnin" skötte sig i alla fall som vanligt. :) Söta lille Sammy! <3

God morgon

Ny vecka och nya tag. Dags att jobba igen. Sitter just nu med Elina och äter frukost innan det är dags att åka mot dagis. Sen ska jag åka och klippa Jacsons ben innan jag själv måste jobba. Kvällspass idag igen, känns som jag jämt jobbar kväll nuförtiden.
 
Hoppas att min tablett mot illamående börjar kicka igång snart för idag mår jag illa! Inge kul att må illa. Men påminner mig själv om att det ligger en liten miniElina/ eller en pojke i magen och då står man ut.
 

Finaste unge!

Chaufför

Idag är jag chaufför och hästskötare åt Jenny som ska tävla dressyr. Vi har precis kommit fram till tävlingsplatsen och solen skiner. Härligt även om det är väldigt kallt i luften. 


Nu får vi hoppas att ritten går bra också. 

Läggdags

Nu är vi precis hemkomna efter en trevlig middag ute hos Hanna och Tobbe på Ekerö. Svängde ju även förbi stallet på vägen hem för att ta in hästarna och mocka så blev lite sent. Men men.. Tänk vad pigg man helt plötsligt känner sig när man kliver innanför stalldörrarna. I bilen kände jag mig mer död än levande men sen när jag kände lukten av häst så vaknade jag till. :) Är verkligen en riktig lantis. 

Nu ska vi sova i alla fall. I morgon ska jag köra Jenny och Sammy till en dressyrtävling så ska gå upp hyfsat tidigt. Och i morgon blir det även stallet lite tidigare än idag så jag kan rida. Idag fick Jacson vila då medryttaren Annas hund akut fick åka till veterinären för operation så hon hann inte ut till Jacson. Men han dör inte av att stå. Han var nöjd nu när han fick komma in och äta. Det är så skönt med honom att han tar allt med ro. 

Nu får jag hålla tummarna för Zorros skull att hans operation går bra. Han hade tydligen svalt nåt ben från skogen av hjort eller rådjur. Stackars glupska hund. 


God natt! 


Nu blir det en paus i badkaret


Med ett försök till att bota lite fula finnar som graviditeten ger mig så kör jag på denna fina masken. Haha!! Elina undrar varför jag är svart i ansiktet. 

Har börjat riva lite tapet i Elinas blivande rum men gav upp nu när tapetångaren inte ville sammarbeta. Den behöver nog en paus tror jag. 

Så jag å Elina pausar också med ett bad. 

KUB-test idag

I morse vaknade Elina med förhöjd temp så hon fick stanna hemma från dagis. Mamma kom hit för att passa henne medans jag och Christer åkte till Huddinge sjukhus för KUB ultraljudet. Så häftigt att få se lilla bebisen på riktigt. Allt blir lite verkligare då. 


Vi fick en låg risk på avvikelser, 1-20000 så det var ju jätte bra. Fick även ett flyttat datum för BF, 25 mars istället för 5 april så jag är visst lite längre gången än vi trott. Väldigt skönt tycker jag då jag verkligen vill att tiden ska gå nu så jag får träffa den lille sötisen. 

Visade bilden för Elina när jag kom hem men hon förstod nog inte riktigt. 

Snart kommer Christer hem från jobbet så jag kan åka och jobba lite jag med. 

Tänk vad lite sällskap kan göra ridningen så mycket mer motiverande sent på kvällen.

Möttes av Maria när jag kom till stallet efter denna långa jobbdag, med både illamående och trötthet. Hon skulle rida till ridhuset så då passade jag på att skynda mig med Jacson så vi kunde rida med. Vi red utan pannlampa i kolmörker. Tänk vilken fantastisk häst som bara går fram överallt och litar på att jag styr honom rätt. <3 

Blev ett dressyrpass med många halter och övergångar från skritt och trav. Gjorde även en galoppfattning i varje varv bara för att checka att han var med mig och det var han verkligen idag. Han var pigg och jätte rolig att rida. Fick till och med "ptrooa" honom lite då och då.  

Ett väldigt lyckat ridpass och som sen avslutades med att jag skulle fylla upp hans box med spånpellets i botten. Det suger ju upp kisset bättre så ska testa nu och se om det blir bättre än att bara ha halm. 

Det sista jag gjorde innan hemfärd var att ge en puss på mulen och att ge ninisarna lite mat.



Och nu kan jag äntligen lägga mig i sängen efter kvällisen med hundarna. Helt slut och med lite små sammandragningar. Ska känna efter om jag känner bebben i magen. I morgon vankas det KUB-ultraljud. Spännande!:)


God natt!

Fortfarande hungrig

Nu har jag hämtat Elina och lagat middag. Ätit och ändå är jag fortfarande hungrig. Men kan inte ta mer mat nu då det inte kommer räcka till matlåda då, så får nog göra en macka istället. 


Så typiskt när det inte blir så mycket mat som man tänkt sig. Men men... 

Ska åka och hjälpa mamma med en grej så fort Christer kommer hem och sen blir det insläpp i stallet och ett försök till att träna med Jenny. Är så där lagom taggad. Är sååååå trött! 

Nu ska jag mysa med min favvo innan hon ska sova. 

Natti natti

Nu blev det tre inlägg på en gång men det gör väl inget.
Måste ju bara säga god natt också. Idag var jag alldeles för trött för att orka göra något vettigt med Jacson tyvärr. Han fick en vilodag idag och stå och mumsa hö.
 
Vi har varit och handlat lite nytt till Elina efter jobbet och det tog på krafterna att gå omkring.
 
God natt!

Lite fler semesterbilder

Bara för att få se lite sol....

Östgötamässan

I söndags var jag och Jacson iväg till Linköping och Östgötamässan. Vi startade morgonen kl kvart i 4 och kom hem kl 23.00 En väldigt lång men rolig dag. Vi var anmälda till årets kallblodgalopp och skulle först tävla mot Tessans shireston Fiona och Cindy, och hör och häpna men Jacson vann!! haha!! tack vare att hennes hästar tvärnitade på upploppet så hade vi chans att gå om. Sen att vi kom sist i finalracet mot alla kallblod, det gör mig ingenting. Han var så himla duktig och kämpade på så gott han kunde. Fina Jacson.
'
Vi fick även äran att gå med i rasparaden i slutet av dagen och visa upp oss. Så himla kul!
 Här kommer lite bilder från galoppen
 
Och så lite bilder från finalrundan.
 
 
Han är så vacker min stora klump!
En väldigt lyckad dag!! Tack så mycket alla som var med och speciellt till Pia som ställde upp som hästskötare och Tessan som ställde upp med en lastbilsplats till Jacson.

Kikar bara in lite snabbt.

Ikväll kommer jag lägga upp lite bilder från kallblodsgaloppen vi var på samt även ett inlägg med fler semesterbilder. 
Har lite mycket med jobb och allt nu så får klämma in lite bloggning när jag någon gång lyckas hitta en minut över. Som nu på min lunch. 

Håll ut, det kommer uppdatering snart! :)

Bjuder på en bild från rasparaden så länge som jag har på mobilen. 




Kan bara summera denna dag med ett ord, ROLIG!

Är för trött nu för att ens veta vad jag själv heter. Haha, sitter fortfarande i stallet och väntar på att Jacson ska komma hem. Sen ska jag skynda hem och sova. En lång men VÄLDIGT rolig dag! 

Berättar mer när jag är piggare! :) 



Natti natti! I morgon väntar en rolig dag!

Så, då var Jacson färdig för avfärd i morgon. Benen är tvättade och han svampad och sprayad med glansspray. Svansen och manen flätat över natten och fleecetäcket är på. Nu är det bara för min del att försöka sova så mycket jag hinner. Klockan ringer kvart i 4. 

God natt!






Förberedelser

Nu är jag i full gång med alla förberedelser inför i morgon. Sadel, träns, lädergrimma, skor och shortchaps är nysmorda och bootsen och benskydden tvättade.boxen är lockad inför insläppet ikväll och höpåsar gjorda inför morgondagen. Sen är det bara mina saker hemma som ska packas i ordning. 




Och i kväll åker jag hit igen och fixar Jacson så han blir fin han med. :) ska bli jätte kul! 


Pizzafredag

Nu sitter jag och Elina i soffan och myser och väntar på Christer som ska komma med pizza. En fredagstradition som vi har är just att äta pizza alla tillsammans när vi är hemma samtidigt. En mysig familjemiddag med skräpmat framför tv:n. Sen blir det fredagsmys men då måste jag åka till stallet. Ska försöka fixa lite inför galoppen på söndag. Åka och hämta hö hos bonden bland annat.
 
Känner mig ganska trött idag så ska faktiskt bli ganska skönt när dagens alla måsten är fixade sen. Att få krypa ner i sängen och sova.
 
Nu ska jag mysa vidare med den bästa lilla människan jag vet. Pussa på hennes sandiga huvud. Haha ja hon hade sand i håret från dagis. Kanske får bli ett bad för hennes del efter pizzan. :)
 

Har äntligen laddat upp bilderna från resan

Som ni vet så fick jag ju en sprillans ny dator av Christer i present för ett tag sen, och nu har jag äntligen kunnat lägga in semesterbilderna på denna datorn. Så jag tänkte visa lite bilder från resan nu. Lite sol i detta regn och blåsväder.
 

Fler bilder kommer komma i ett annat inlägg :)
 

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Planen var att rida bort till ridhuset, men klantig som jag är så glömde jag självklart min pannlampa hemma. Så kan det gå när man tar hem och laddar den. Så jag fick ändra planen från ett dressyrpass till ett skritt och lite galopp pass på grusvägen. Fast tyckte inte att Jacson kändes helt hundra idag. Han haltade inte men kändes väldigt stel överlag i gången. Kanske har han halkat runt i geggiga hagen idag och sträckt sig lite. Blev i alla fall ett väldigt kort ridpass i och med det. Får hoppas att han känns fräschare i morgon. 

Och självklart började det ju regna när vi skulle rida. Typiskt! 





Han har kliat sönder lite av manen så det går inte längre att göra en enda lång ponnyfläta utan jag måste dela upp den i två. :( så tråkigt. Vill ju att han ska ha sin långa fina man.

Mili var också med i stallet idag och sprang runt ute i regnet och geggan. 


Fast helst hade hon velat busa med katterna.

Nu ska jag äta lite kvällssnacks i form av äppelbitar, sen är det bums i sängen. Börjar supertidigt i morgon. 

God natt!

En lunchrast helt för mig själv

Och faktiskt så känns det väldigt bra idag. Att få sitta och läsa lite bloggar som jag inte hunnit med på ett tag och bara vara. 

Längtar efter Elina och efter att få rida ett dressyrpass. Men får se vad det blir idag. Kanske uteritt passar bättre, jag får se. Längtar efter att få stalla in honom nu. Trodde ju vi skulle gjort det för typ två veckor sen men då ingen annan ville stalla in sin häst så ville jag ju inte ha honom inne själv på natten. Även om jag tror att han inte skulle ha nåt emot det. Han är ganska motstretig När man ska släppa ut honom igen sent på kvällen. Han gillar sin box. 

Så här står han och vill inte gå ut på kvällen. 


Idag går jag in i ny vecka i graviditeten också. Vill börja känna sparkarna nu.. Men än får jag vänta några veckor till.



Nu ska jag njuta av mitt lite ljumna kaffe. 

Min lilla solstråle

Tänk vilken tur jag har som fått denna underbara människan till min dotter! 


Hon gör att allt känns lite lättare när dagarna är tunga. Min solstråle! Så stolt över min fina lilla flicka! <3 

Idag ville hon så klart ha med sitt paraply till dagis. :) sötfia! 


En mysmorgon med henne och jag känner mig redo för jobb! Idag kör jag 8-17. 

Kvällsmacka och sen sova


Då var kvällspromenaden avklarad och jag sitter här med en macka. Är helt slut! Blir bums i sängen sen. 

Sista timmarna på jobbet gick ändå väldigt smidigt så det var ju skönt. Nu är det bara ladda för en ny jobbdag i morgon. Yeeey!


God natt!

5 timmar och 40 min kvar

Nu ska jag dricka upp det sista av mitt kaffe och fortsätta jobba. Är en jobbig dag idag där allt går i slowmotion känns det som. 


Tur det finns massa att göra så jag håller mig sysselsatt så tiden förhoppningsvis går lite snabbare. 

Att vara gravid med en lätt depression är ingen dans på rosor alla dagar

Som många vet så har jag ätit antideppressiv medicin väldigt länge innan. Sen när jag fick reda på att jag var gravid så har jag trappat ner men nu för någon vecka sen kom ett jätte bakslag... Så nu trappar jag upp igen och dessa dagar är jag som en tickande bomb. Ena sekunden gråter jag för att i nästa vara glad. Och att dessutom lägga på lite gravidhormoner på det och dessutom att ha slut på pengar å det endast är den 16:e gör ju inte mina känslor och min stress mindre. 

Måste skärpa mig ordentligt med utgifter nu. Inget jäkla köpande bara för att. Har en tendens att göra lite så har jag märkt när jag mår sämre och har sämre dagar.. Det gör mig glad för stunden. 

Nu hoppas jag bara att medicinen ska kicka igång snart igen så jag kan börja känna normalt igen. Tänk att en liten tablett med lite extra hormoner kan gör ens vardag så mycket lättare. Att min kropp själv inte producerar detta hormon som den ska är ju bara för typiskt. Men är man en stressad människa med för höga krav och för mycket vilja så blir det tyvärr oftast pannkaka till slut. 

Idag ska jag bara ta mig genom jobbdagen och klura på hur jag ska göra nästa månad för att inte ha slut på pengar innan månadens slut. Ska fan lämna alla mina kort hemma eller nåt så jag inte kan köpa den där drickan på jobbet eller den där lilla chokladen. Många bäckar små... 

Jag som brukar ha stenkoll.. Men vet inte vad som hänt, känner mig lite förvirrad själv faktiskt. Men det ska gå att ändra. Måste bara klura lite. 

Fick i alla fall lite sovmorgon idag även om jag inte kunde somna om. Har legat i sängen och bara tänkt. Att tänka är jag en fena på, tänker oftast alldeles för mycket. Ska hoppa in i en dusch och bara vara en stund. Christer har åkt med Elina till dagis och jag kan ta det lugnt innan jag måste åka. Hatar att vara så impulsiv ibland. Ett personligt inlägg men känner att det kan vara skönt att skriva av sig när man mår dåligt. Och just nu har jag lite dåliga dagar. 


Mitt ljus, min stjärna, min älskade Elina! <3

Hej regniga tisdag!

Hej tisdag!
Men lunchen i magen sitter jag nu här med en kopp kaffe och tar det lugnt på rasten. Idag var det jobbigt att lämna Elina som vart så ledsen när jag gick. Skruttfian! <3 hon vill vara med sin mamma hela dagarna. :) 

Fick börja dagen idag med att sortera näsdukar som någon packat upp fel. Dom ska säljas i 6-pack och inte styck. Men finns även likadana som säljs styck fast med annan streckkod så jag fick stå första timmen och sortera dessa och tejpa ihop dom som skulle säljas i 6-pack.



Red dressyr igår kväll och funderar på om det ska bli dressyr idag igen eller om det blir uteritt. Jacson var lite sådär stel igen och ville inte riktigt komma igång ordentligt. Så kanske behöver han ett pass till för att bli mjuk i kroppen igen. 

Skulle behöva dammsuga hemma och plocka undan massa också. Sånt där tråkigt. Får se om jag tar mig i kragen och fixar det när jag kommer hem. 

nu ska jag kämpa mig genom de sista 3 timmarna här. 

Snart jobbdags


En morgon med bästa Elina innan lämning och sen en hundpromenad ute vid stallet med hundarna. Det var min morgon det. Nu ska jag bara hämta ut ny medicin mot illamående på Apoteket innan jag åker vidare mot jobbet.


Ett kvällspass idag igen och även jobb hela helgen. Har inte blivit så mycket ridning då Jacson hade tappskon. Men får väl ta igen det nästa vecka. 

Igår hittade jag en mans plånbok i butiken. Fick tag i honom och så kan han och hämtade den. Det fanns jätte mycket kontanter i så han hade lite panik att han tappat den. Över 11000kr i den plus då bankomatkort mm.

Sen senare på kvällen kom han tillbaka igen och gav mig blommor som tack och en tårta som jag idag ska bjuda alla på jobbet med. Så gulligt! 


Känns så kul att det finns vänliga själar som tackar när man gjort nåt bra. 

Ska försöka plugga lite mer teori på rasten idag samt boka teoriprovet. Nu jäklar ska jag klara det. Känner mig mer redo så det borde gå. 

Nu måste jag kila. Har jag tur kanske jag hinner mata Jennys kaniner redan nu innan jobbet istället för efter. Har varit kaninvakt denna veckan. 

Fina Danza


Och så en ny liten jourkanin Som jag inte kommer ihåg namnet på. Men söt är han i alla fall!



Idag fick jag lära känna en ny fin häst

Nu har Jacson fått på en ny sko på sin skolösa hov. Snabbt, smidigt och välgjort som vanligt! Så nu får jag bara hoppas att herr Jacson slutar att trampa på sig själv hela tiden så skorna ramlar av. 

Var förbi Lyckås ridsportaffär innan idag också då jag hört att dom hade benskydd i strl XL. Köpte på mig fyra stycken på öppet köp i hopp om att dom skulle gå runt hans tjocka ben och YES!! Det gick precis! :) har ju beställt skydd från England också men känns bra att ha att byta emellan om några är skitiga eller blöta. Dessa var dessutom med mysigt ludd. Tyvärr fanns inte XL storleken inne i svart så fick bli ett par mörkbruna, men jag får nog vara glad att dom passar överhuvudtaget så då kan man inte vara så kräsen med färgen. Tyckte att dom var snygga i alla fall!


Köpte även en ny burk med fyra ess hästsalva.


Och igår handlade jag faktiskt marinblåa fleecelindor på rea också på Tungelsta häst och hund.


Gäller att passa på när det är nedsatt pris. :) så nu ska han nog klara sig ifrån slagskador på benen. 

Eftersom Elina var med i stallet när hovis var där också så ville hon ju självklart rida lite också, så det var ju klart att hon fick göra det.




Och självklart provade vi nya skydden också även om hon bara skulle skritta fram och tillbaka på grusvägen. Så fin så!

När allt var klart i stallet så åkte jag hem och lämnade Elina till Christer. Sen fortsatte jag ut till Tessans fina sessor Fiona och Cindy. Jag har nämligen fått provrida Fiona idag i fullt fräs. Ska ju rida henne på rasparaden där på östgötamässan där kallblodsgaloppen hålls som vi ska vara med i. Så då kände vi båda att det var bäst att jag provar henne lite innan det. En väldigt trevlig häst med otroligt mjuk trav!! Som att sitta i en soffa. Man rörde sig inte en millimeter i sadeln. Och hennes sadel var helt underbar! Såååå skön att sitta i. Synd att den sadeln jag köpte till Jacson först är lite för bred för honom för det är en exakt likadan som denna. 


Kul att få rida en annan shirehäst. 

Nu väntar bara den efterlängtade sömnen. Ska bli så skönt att få lägga sig. I morgon ska jag ju jobba igen så bäst att försöka sova ordentligt. Ska ju till läkaren i morgon också med min trasiga ljumske. 

God natt! 


Dags för lite ärenden

God morgon!
Idag vart det mösspremiär för Elina på vägen till förskolan. Kändes så kallt ute så jag tog det säkra före att hon skulle sitta i vagnen och frysa. 


Så nu är hon lämnad och jag ska kila iväg till handens sjukhus och lämna blodprov inför KUB-testet. Sen har jag några ärenden till innan jag sätter mig ner och pluggar. Hoppas på att sätta dessa kluriga frågor snart, annars får det bli ett B96 körkort så länge. Han sa ju på trafikskolan igår att om jag kör som jag gjorde igår på lektionen så klarar jag uppkörningen galant så det känns tryggt. 

Senare idag ska Jacson få sin sko påslagen också så det känns väldigt skönt. Han blir ju så öm och det går inte att rida när han tappat en sko. Men idag är det Pia som har honom så hon får välja om hon vill rida eller inte. Jag kommer bara dit lagom till hovslagaren kommer och tar med mig Elina. 

Nu ska jag kila. Ha en fin dag!

Snabbvisit hos hästarna

Efter min körlektion idag som för övrigt gick super så åkte förbi en snabbis hos Jacson och Smulan. Båda verkade må bra och stod och njöt i hagen. 


Jacson fick ha kvar sitt regntäcke på då det började regna lite precis när jag var där. Inte för att han fryser men ja... Han fick ha det ändå. 

Smulan var lite smutsig men annars så verkade hon må bra. Lilla bebishästen.


Och nu är vi hos mamma och ska äta tjockpannkaka. Elina ville cykla hit men det är ju tur att man känner henne så väl och tog med vagnen ändå. För efter ca 30 meter hade hon cyklat färdigt. Knäppis!




Vilken överraskning

Christer har i några dagar sagt att han fixat en överraskning till mig. Så spännande! Frågade varför jag ska få en  överraskning och svaret blev att det var en liten gravidpresent eftersom jag bär vårt andra barn och han tyckte att jag förtjänade den. 

Och igår kom den! En splitter ny dator!! Åh vilken fantastiskt snäll sambo jag har! <3 


Min andra dator är ju flera år gammal och har gått sönder lite, plus att den inte har något minne knappt. Och eftersom jag vill kunna hantera bilder och redigera film och så så behöver jag ha utrymme. Ska bli spännande att få prova denna. Jag kan ju ingenting om datorer men denna ska tydligen vara bra säger Christer. :) superglad är jag i alla fall. Måste ha kostat massa pengar. 

Tusen tack älskling! <3

Tappsko

Tror ni inte att det ska vara så typiskt att Jacson bara för att jag peppat mig själv till att rida ut i kolmörker har dragit av sig en doja under dagen. Jahapp, då blev det ingen ridning idag utan endast pyssel och mys. Får ringa hovis I morgon och hoppas på att han har tid nån dag i veckan och slå på en ny sko. Min lilla klumphäst! 

(Bild på en annan sko)

Nu ska jag sova och hoppas på att jag lyckas samla massa energi för i morgon är det körlektion kl 10. Avbokade teoriprovet då jag inte känner mig ett dugg redo. Måste plugga mer.

God natt!


Äntligen

Äntligen är klockan 20.05 och jag har slutat. Så nu ska jag bara slänga i mig lite snabb middag här innan jag åker till Jacson. Gulaschsoppa! :)

Soppor är faktiskt väldigt gott. Ibland glömmer jag det och så tar det jätte lång tid innan jag äter det. Men nu har jag laddat upp skafferiet med lite olika soppor som är bra att ha när man behöver äta lite snabbt när det blir sent mellan jobb och stall. 


Nu ska jag skynda iväg. 

2,5 timmar kvar

Denna dag har gått hyfsat smidigt. Lite långsamt tempo för min del dock. Den där magen är ju liksom i vägen hela tiden och jag går ju som en pingvin. 

Nu är det slutspurten kvar innan en uteritt i mörkret med min fina lilleman väntar. Han var så duktig igår när Anna red lektion så idag blir det lite mysridning bara. Förhoppningsvis med en hel del trav så han får jobba på flåset. Får se hur underlaget ser ut. 

Elina gillar också sin lilla Jacson. Igår somnade hon med honom i soffan. <3



Cliniken

God morgon måndag och ny jobbvecka!

Igår var jag ju på Cliniken hoppning möter dressyr på Ågesta ridskola. Väldigt roligt och intressant och framförallt så såg man här tydligt att grunderna verkligen är densamma i hoppning som dressyr. Alltid lika viktiga oavsett vilken gren man sysslar med. 

Kristian red en jättefin häst Vid namn Laungedoc som man bara njöt av att få titta på och Helena Persson satt på sin fina häst Quickstep och var sådär grymt skicklig som bara hon är och bedömde allt helt rätt. Vilka inspirationskällor!!



De visade även upp två ridskoleponnyer med ridskoleryttare som var grymt duktiga. 

Och vet ni vad!? Med biljettköpet så fick man även en lott, och tror ni inte att jag vinner! Woho!! :)

En fin piké och en hoodie från Spooks. Sponsrat av Ågesta ridsportbutik! Så himla roligt! Jag som aldrig brukar vinna nåt.



Men nu måste jag göra mig och Elina klara för att gå till förskolan. Idag väntar kvällsjobb för mig. 

Andys lekland

Efter att ha stått och stekt pannkakor hela morgonen så har vi nu anlänt till Andys lekland med Elina och Charlie. Nu ska dom få leka av sig massa energi i några timmar. Jag själv ska försöka plugga lite under tiden här i den högljudda miljön. Christer får springa efter och hålla lite koll. 


Sen kl 16 idag så har jag bokat en biljett till en hopp/dressyrclinic på Ågesta ridskola med Helena Persson och Kristian Von Krusenstjerna. Ska bli intressant! 

 Och efter den åker jag direkt ut till stallet för att kolla till Emmas häst och även för att hålla dressyrlektion för Anna som rider Jacson idag. 

Fullspäckad dag!



När energin är som bortblåst

Ja då blir det en dag hemma i soffan. Har bara tagit det lugnt hela dagen idag. Sovit middag och bara varit. Känner av denna graviditeten mycket mer om man tänker på både illamående och när det gäller olika krämpor. Fogarna krånglar ju redan så bäckenet känns helt snett ibland, och mitt gamla lagade ljumskbråck har gått upp igen så vi får väl se hur länge jag kommer klara att rida ordentligt innan jag får allt för ont. 

Tog med mig Elina till stallet idag. Hon fick sitta framför mig och så red vi ett varv runt ängen. Mer ville hon inte, hon var färdig sa hon. Fick prova på en kort galopp också men det var lite läskigt tyckte hon så fick sakta av efter bara några få språng. Men skritta är ju roligt tycker hon. 


Sen hjälpte hon mig att sopa rent innan vi åkte hem. 


Vart lite sent så nu sover hon sött i sin säng sådär lite lagom skitig. Jag var tvungen att äta lite kvällsmackor innan jag gick och lade mig. Har ätit för lite idag, det känns då jag mår mer illa ju mindre jag äter. 


Men nu ska jag också sova. 
God natt!


Frukostsällskap av den finaste!

Just nu sitter jag i stallet och tittar på när Jacson blir skodd. Har lämnat Elina på förskolan och haft en mysig morgon med henne innan det. Frukost i vardagsrummet i lugn och ro.

Elina fick sin egna lilla frukostbricka. 



Efter detta väntar kvällsjobb innan en ledig helg. 


Kvällsjobb följt av ett efterlängtat dressyrpass

I morse var jag sååå trött.. Funderade på hur jag ens skulle orka jobb hela dagen, men det gick! Låg och vilade i mammas soffa hela morgonen tills jag började jobba vid 11. Mamma skjutsade mig idag då vi lämnat in min bil på service. Sen kom hon och Christer å lämnade den på jobbet åt mig när den var klar. Smidigt för mig!! Tack och bock! 

Jobbdagen har gått hyfsat bra. Hade väl inte riktigt tempot jag ville ha men jag gjorde det som skulle göras i alla fall. Har laddat hela dagen för att jag skulle få energi till ett ridpass efter jobbet. Och sagt och gjort, efter jobbet åkte jag till Jacson för ett ridpass i ridhuset. 

Jag lindade benen, satte på boots fram och gjorde benreflexer av såna där "armband" som knäpper ihop sig själv när man slår mot armen. Och med hjälp av lite tejp så nådde dom även runt de nu ännu tjockare lindade benen och höll sig på plats. Finns ju inga reflexer som passar honom att ha utanpå skydd/lindor. Och dom benreflexerna han har går precis runt benen när han är "naken". Och då har han största storleken. 

En riktigt dressyrig Jacson idag. :)


Det gäller ju att vara lite klurig. :)


När all utrustning var på så begav vi oss till ridhuset i mörkret. Heja oss!


Red kanske sammanlagt 30 min intensivt men med två korta skrittpauser. Idag var han sådär mjuk, lyhörd och alldeles underbar som han är när han verkligen gör sitt allra bästa. Så himla rolig ridning idag! Han gick fram ordentligt och höll tempot utan att jag behövde påminna honom. Fattade 3 galoppfattningar direkt när jag gav signal och kämpade på riktigt bra när jag bad honom hålla galoppen genom en stor volt. I traven var han som gummi idag! Jätte mjuk och fin i munnen och lyssnade på minsta lilla hjälp. En riktigt stor guldstjärna till finaste Jacson idag!! Älskade dunderklump! <3

Så skönt att "gamla" Jacson är tillbaka igen och att det gick så fort. För den Jacson jag red i söndags var ingen häst jag kände igen alls. Han var som en helt annan häst då. En dålig dag kanske. 


Och nu har jag precis slängt i mig lite enkel middag bestående av varmkorv och lite sallad. Klockan är 00.02 och jag måste krypa ner bums i sängen. Men inatt kommer jag sova med ett leende efter dagens härliga dressyrpass på min egna stora blivande dressyrstjärna. 


Lite jobbigt bara att när vi kom hem till stallet igen så gick jordfelsbrytaren så hela gården vart kolsvart! Då är det tur man har världens snällaste häst som är lugnet själv och tålmodigt står så snällt på gången i mörkret och väntar medans jag pysslar och donar med honom med en svag pannlampa. Värd sin vikt i guld! Han är verkligen helt fantastisk! <3

God natt!

En evig saknad

Vissa kvällar är värre än andra och då syftar jag på min älskade, saknade Kira. Min bästa vän, min följeslagare. 10 år tillsammans och jag hade lätt velat ha 10 till minst. Hon är otroligt saknad varje dag! Min lilla köttbulle!  


Ska drömma om dig. <3

Äntligen är jobbdagen slut..

Har precis kommit in efter en skön hundpromenad alldeles för mig själv. Perfekt tid att bara koppla av och bara vara här och nu. 


Men nu ska vi åka till affären och handla. Fylla på lite av varje. Börjar bli tomt på matfronten där hemma så det behövs. 

Var på City Gross på min lunch idag och köpte sporrar, sporremmar och jodopaxgel till Jacson så vi kan träna ordentligt och desinficera sår. Samt lite smör och ost som jag lämnade kvar på jobbet. Lär ju bli nån form av köpmat till middag idag då det blir för sent för matlagning. Sen ikväll ska jag försöka plugga lite mer teori. Hoppas på att det släpper där snart och jag börjar komma ihåg mer. 


God natt god natt

God kväll bloggen. Jag har inte glömt dig, bara inte riktigt haft tid och ork. Sen pajade min telefon också så då blev det svårt att kunna uppdatera. Men nu har jag hämtat ut en ny telefon som förhoppningsvis ska vara lite bättre. 

Börjar känna av i fogarna nu samt min ljumske. Är rädd att mitt ljumskbråck har börjat gå upp igen. Använder bälte på jobbet för att hålla ihop bäckenet i alla fall. Attans att det ska komma så tidigt i graviditeten. Är ju bara precis i början. 

Har varit och myst lite med Jacson på kvällen och innan det tog jag och Elina ett varmt bad. Nu ska jag sova. Är helt slut och ögonen går typ i kors. God natt!



RSS 2.0