Denna helg

Har inte hänt så mycket mer än det vanliga denna helg. Jag har varit i stallet och myst med Beauty, följt med Christer när han skulle klippa sig, vaknat på morgonen med huvudvärk, promenerat med hundarna. Eller vänta... Igår va jag ju funktionär på en pay and jump och pay and ride. :) det hade jag redan glömt. Haha.. Bra minne man har. Skyller på huvudvärken!
Red även en jätte kort stund idag då jag ville känna i genom henne lite eftersom Veronika ska rida i morgon. Älskade häst! <3 finns ingen finare!

Nu blir det filmmys med älskling!


Myspys

Gårdagens mys med finaste grå!


Tiiiidigt!

Usch vad jag är trött! Är precis framkommen på jobbet och ska snart sätta fart. Ville verkligen ligga kvar under det varma täcket. Men det är ju fredag i alla fall och jag är ledig denna helg. Så får försöka sova lite då. Hörde något rykte om att vi skulle få tårta idag här på jobbet oxå. Fredagsmys!
Ha en fin dag!


Ingen energi

Nu har det tagit stopp. Har ingen energi kvar i kroppen. Vill bara sluta jobbet nu och gå hem och sätta mig i soffan en stund. Tufft och komma tillbaka till jobbet efter så lång frånvaro. Nästan så man glömt hur slitit och tungt det faktiskt är här. Blir nog till att sova direkt efter middagen.
I morse var Beauty lika trött som jag är nu. Min finaste grå!


För mycket i huvudet

Ledsen för dålig uppdatering men har haft så mycket att hålla reda på och haft fullt upp med att komma in i dom vanliga rutinerna så jag har varit helt slut. Är nu tillbaka på vanliga jobbet igen ju och min rygg skriker redan. Inte så kul men är bara att bita ihop. Jobbar 12-20.20 idag så fick iaf sovmorgon till halv 7 i morse. Alltid nåt. :) har varit i stallet och fixat allt. Corina har ridit Beauty först och sen red jag i typ max 10 min då hon vart trött. Så blev inte så mycket ridning för mig men det va nog bra för min rygg är inge rolig idag. Nu ska jag börja jobba men ha en fin dag alla!!


hemlisen som inte är så hemlig längre

Nu har vi precis kommit hem efter ett "läkarbesök" Men inte vilket som helst utan en ultraljudsundersökning.
Jag och Christer ska nämligen bli föräldrar i februari. LÄSKIGT!! Hahaha.
Har inte gått ut med det så jätteoffentligt innan denna undersökning då vi ville se så allt är som det ska innan. Vi har även tidigare varit på en kub-undersökning där allt var normalt.
Nu hoppas man bara att allt ska gå smidigt och att jag inte drabbas av panik när det börjar närma sig sen. Är ju fortfarande ett barn själv ju nästan. (iaf i mitt huvud)
 
Nu ska ni få se på vår lilla "ärta" som vi kallar honom/henne. Vet inte vad det ska bli och det är så vi vill ha det. Ska bli en surprise sen.
 
 Här är jag i v. 9 ungefär. kommer inte ihåg exakt.
 
 
 Här är vi på kub-ultraljud i v. 13. Ärtan är här endast ca 7 cm.
 
 
 Så här såg magen ut i v. 12 precis innan kub-testet.
 
 
 Tjockis i v. 16
 
 
 Ärtans ansikte i profil med en liten liten näsa :)
Här i v. 18 från dagens ultraljud.
 
 
 En till profilbild från dagens undersökning v. 18
 
 
Ärtan visade att han/hon är väldigt vig. Fötterna uppe i pannan! ligger dubbelvikt. V. 18
 
 
 Och sista bilden på den fina stolta blivande pappan. :)
 

Tandläkarbesök

Nu ligger jag i sängen igen efter att ha varit hos tandläkaren och lagat två små hål. Har nog världens känsligaste tänder, för hur mycket jag än borstar och fixar så lyckas jag alltid få hål ändå. Hade tid redan klockan halv 8 i morse så fick gå upp tidigt. Men skönt att ha det överstökat. Halva munnen är sned av bedövningen och tror jag ska sova en stund till innan jag börjar med dagens alla "att göra" saker. Lite över 1000:- fattigare blev man också av detta besök. Mindre kul kanske.

För att avsluta detta inlägg vill jag bara säga att jag älskar min fina häst så otroligt mycket! Hon va verkligen mysig igår på vår skogstur och jag är så glad att jag har henne.


Skogsritt och kalas

Idag försökte jag sova ut men det gick inge vidare. Vaknar hela tiden ju. Men låg iaf kvar i sängen tills klockan var ca halv 10. Åt sedan lite snabb frukost för att kunna åka och rida direkt efter. Blev en lugn skogstur idag med och solen sken. :) Beauty är verkligen mysig ute i skogen, min skugsmulla.
Efter stallet så skyndade jag mig hem och duschade. Sen efter det åkte jag iväg till Haninge Centrum för att klippa mig och köpa en present till Christers kusins dotter som fyllde 5 år för någon dag sen. Och eftersom Christer jobbade denna helg så fick jag gå på kalaset själv. Ella blev iaf glad över presenten som var en lång lila klänning med en lång låtsasfläta till. En sån som hon har i filmen trassel. En riktig liten prinsessa.
 
 
Detta är typ det som har hänt idag förutom det vanliga att gå ut med hundar och så. :) Nu blir det tv-tittande och kanske någon film senare. Hoppas ni haft en bra dag ni med.
 
 

Skogstur

Idag vart det en tur ut till skogen med Beauty. Vi trotsade regnet och hade en alldeles förträfflig mystur med mycket trav. Hon har verkligen en helt annan framåtbjudning ute. Så roligt!! :)
Dock så krånglade hon lite precis när vi skulle rida iväg och ville INTE lämna stallplan. Det stod ju nämligen en "livsfarlig" fyrhjuling som vi var tvugna att passera och den kunde ju ha ätit upp henne. För övrigt har hon gått förbi den massor med gånger innan men just idag va den skitläskig. Ibland är hon ju lite knäpp.
Travsträckorna ute var jättehärliga i alla fall. Så mysigt! Önskar bara att vi hade fler ridvägar. Nästan så jag funderar på att åka iväg me transporten mot stallet vi stod i innan bara för att få rida på slingorna där. Så man även kan låta henne sträcka ut i galopp. Det är något jag saknar väldigt mycket, alla ridslingorna. Tror ju att uteritter kan ge en mer positiv inställning hos hästen. Plus att jag tycker det är jättemysigt att rida ut. Gjorde ju jämt det förr innan jag flytta till ett lyxigt stall med ridhus. Man kan ju faktiskt träna samma saker ute som inne sålänge underlaget är bra.
I morgon blir det nog en till uteritt fast en lite kortare. :)

Nu är det dags för film.


Långpromenad

Lite mer än två timmar blev promenaden på. Vi gick en bra bit bort. Ut på landet å mötte en ponnygrupp med massa barn och 3 andra ryttare. Mili har sprungit genom alla vattenpölar hon har kunnat hitta så det typ rann om henne när vi kom hem. :) extra roligt var det när hon hittade en jätte stor vattensamling ute på en åker. Den sprang hon i genom säkert 7 gånger fram och tillbaka. :) hon älskar vatten!!
Nu ligger båda hundarna här hemma under varsin filt då dom blev lite frusna av att ha varit så blöta. Dom kommer nog sova gott nu någon timme i alla fall så tänkte ta mig iväg och titta på pay and jumpen som är på Ekeby. Så hoppas jag att den hålls i ridhuset.
Än har det inte börjat spöregna men känns inte som att det är långt ifrån.


Nu är det helg

God morgon alla! Idag är det lördag morgon och jag gick upp tidigt. Vaknade av mig själv så jag antar att jag är utvilad. Ska bli skönt med helg och ledigt innan jag börjar jobba på vanliga jobbet igen. Igår va ju sista dagen på hunddagiset :( Lite tråkigt måste jag säga. Kommer sakna hundarna! Att mötas av massa viftande svansar när man kommer. Gjorde en fin frisyr på hunden Esti som fick en fin "spike" haha.. så söt!
 
 
Tog även två söta bilder på lille mopsen Teo som är hur go som helst. Dagisets pussgurka!
 
 
 
Man blir ju helt kär i hans runda små ögon och skrynkliga ansikte!
 

 
Sitter nu och funderar på vad jag ska göra idag, vad jag ska prioritera. Finns ju så mycket man skulle vilja hinna med. Det jag ska börja med i alla fall är att gå med tjejerna på långpromenad. Har ju inte haft så mycket tid över till dom denna veckan eftersom jag jobbat så sent. Så känner att jag måste ta igen lite mys med dom.
Sen funderar jag på om jag antingen ska åka och titta på en pay and jump eller om jag ska åka iväg till Haninge centrum och kolla runt. Eller kanske någon annanstans. Är även en häst i stallet som startar hoppning på Tyresö ridskola så man kanske borde åka dit och heja. Fast känns som att vädret inte är det roligaste idag.
Sen senare idag ska jag även ut till fina Betty Boop. Och om det inte öser ner tänkte jag nog rida ut en sväng. Det behöver hon. Få lufsa runt i skogen och bara mysa.
 
Nä nu ska jag sätta fart här så jag hinner göra allt jag vill. :)
Ha en fin dag!
 

Kvällens ridpass

Nu blir det duschen för min del för att sedan kunna gå å sova. Är trött som bara den. Idag red ju Veronika på Beauty och det gick bra. Hon skötte sig och försökte göra sitt bästa. Hon blir dock trött ganska fort så måste nog träna lite kondis. :) hon fuskade lite me Veronika och vek in nosen lite långt mellan varven men överlag gick hon fint. Kunde haft mer framåtbjudning men som sagt, kondisen är inte den bästa så hon tyckte nog att det va jobbigt. Höger galoppfattning tog hon bra och vänster va lite svårare som vanligt. Det va iaf roligt att få se henne från marken. Här ser man ju verkligen vad som behöver tränas mer på. Så ett stort tack till snälla Veronika som ville rida så jag kunde få se min stjärna lysa.

Blev bara en suddig bild men tycker att dom är fina ändå!


Lunchdags

Nu har vi precis kommit in från långpromenaden. Jag hade 7st hundar idag, 4 stora och 3 småttingar. Vart själv kissnödig efter halva promenaden så det va lite jobbigt men jag överlevde. Nu väntar jag bara på att min mat ska bli varm. Tog sötaste bilden på den absolut sötaste bulldogen <3 "lilla" Helmut!


God morgon

Känner mig trött idag. Har precis varit på promenad med tjejerna och ska snart gå mot tåget. Hoppas denna dag går fort. Ikväll ska Veronika få rida på Beauty så det ska bli kul att se. Vi ska longera lite innan ifall hon har överskottsenergi så hon inte bockar av Veronika det första hon gör. Ska bli intressant och se henne från marken för en gångs skull. Kommer förmodligen stå med ett fånigt leende för att jag tycker hon är så fin.
Så nu får timmarna gå så det kan bli dags för stallet! :) ha en bra dag!


God natt

Nu är denna dagen slut. Lite senare än vad jag tänkt men det är bara för att jag ville åka och titta när Camilla hopptränade. Himlar vad man själv blir sugen på att hoppa. Ska nog börja trava över lite bommar så småningom nu.
Beauty var inte så rolig idag. Hon va envis å tyckte hon kunde göra som hon ville i stallgången. Och dessutom hade hon stått å sparkat mot boxgrannen ett tag innan jag kom. Lite surpuppa idag tror jag minsann. Fick faktiskt säga till henne på skarpen en gång då hon klev rätt på mig. Men men... Hon hade nog en dålig dag helt enkelt.
Nu ska jag sova precis som hundarna på dagiset. :) så söta!!


Christer har ridit

Igår åkte Christer och jag tillsammans ut till stallet då jag slutar så sent denna vecka. Han hjälpte mig med höpåsar och med att fylla vatten medans jag pysslade och gjorde i ordning Beauty för ett lugnt ridpass i skritt och trav. Och precis som jag anade så hade hon förmodligen lite träningsvärk i kroppen från passet dagen innan för hon kändes väldigt trött. Så det blev mest skritt. Så fick hon en chans att gå bort lite värk förhoppningsvis. Jobbade på att få henne ordentligt ställd i hörnen utan att vika in nosen och tränade lite halter. Eftersom hon va trött så ville även Christer rida så han fick för första gången skritta henne. Jag hade ett grimskaft som säkerhetslina ifall hon fick för sig nåt men hon va så snäll. Även Christer tyckte att hon kändes lite trött och vinglig så fick förklara att unghästar ofta är det, och att man måste vara stadig själv och hjälpa dom lite. Han tyckte det lät logiskt och provade sen att styra runt på en volt och försöka få henne att inte bara vilja gå efter mig. Han skrittade några varv och sen gick vi ner till stallet och mockade och fixade det sista innan vi åkte hem. En mysig stallkväll helt enkelt!


En till bild :)

Denna bild tog jag också igår. :) så söt så!


Min söndag

Orkade inte skriva något igår när jag kom hem från stallet så berättar om gårdagens händelser idag istället.
Började med att gå upp ganska tidigt för att äta frukost. Efter det åkte jag till Ågesta ridskola och tittade på lokal dressyrtävling. Många fina hästar å duktiga ryttare. Dock va en del hästar lite spända och hade lite svårt att hålla sig i skinnet hela programmet igenom. Detta är en bra motivationshöjare. Att se när andra rider och hur härligt det ser ut. Det gör att man själv vill rida ännu mer och ännu bättre.
Stannade på Ågesta till klockan var 11 kanske, för att sedan åka iväg med Christer till Haninge Centrum. Jag behövde lite nya byxor och underkläder så det fixade vi på en timme där. :) mycket lättare och shoppa när man vet exakt vad man ska ha.
Efter turen dit så lämnade jag bara av Christer hemma och åkte sedan vidare till Kalvsviks ryttarcenter för att ha en hopplektion för Malin och Danne. Dom var superduktiga och övningen passade perfekt. Resultatet var en lugn och fin Danne som lyssnade bra och det hela såg väldigt trevligt ut. Han har ju en tendens att gärna bli lite "springig" och för pigg när det är hoppning.
Efter denna hopplektionen begav jag mig återigen bort till Ågesta för att se lite av ponnydressyren oxå. Veronika skulle nämligen starta me Chiquita så jag åkte dit och hejade! Hon var inte så nöjd tyvärr efter ritten då ponnyn vart spänd och en aning okoncentrerad även hon. Då sa jag det att det inte var något som bara hänt henne utan att jättemånga hästar tidigare hade varit likadana. Måste ha varit något som störde hästarna. Men men..
Efter detta så var det äntligen dags för mig att åka till min alldeles egna fina häst! :) jag borstade och gjorde i ordning henne, för efter en sådan här dag med massa hästar och fina ritter så ville jag minsann också rida! Vi gick upp till ridhuset där jag först longerade henne en stund åt båda håll. Hon var riktigt fin i linan så det kändes toppen. Hoppade sedan upp och började skritta. På en gång känner jag hur hon spänner hela kroppen så jag gör mig beredd på en bock men nä.. Hon blåste ut luften igen och skrittade sedan snällt framåt. SKÖNT! Joggade igång henne ganska snabbt eftersom hon redan var uppvärmd men här kändes hon lite seg. Det är nackdelen när man longerat innan. Men hon gick fint nästan hela tiden. Dock märkte jag nu en ny grej hon börjat med som hon inte gjort innan och det var att hon i vänster varv endast ville vrida in nosen istället för att ställa sig helt i hörnen och på volt. Hon välter gärna lite inåt i detta varv oxå och har svårare med galoppen. Hennes svåra varv helt enkelt. Detta måste tränas! Åt höger ställer hon sig jättefint och går snällt på spåret.
Galoppfattningarna idag vart lite dåliga men tror det har å göra med att jag själv kanske spänner mig lite omedvetet nu efter att hon bockat av mig i just en galppfattning sist. Hon gick liksom lite emot och blev spänd hon med. Nästan lite sur när jag bad om galopp. Men det blir nog bättre nästa gång. Galoppen sen är dock fin men behöver bli starkare. Men hon kommer bli så fin så fin när hon blir äldre. Min stjärna! tänk att man kan tycka om en häst så mycket. Skrittade av henne för hand ute längs grusvägen och tog en fin bild.
Detta var min fullspäckade söndag!


Skogsagility

Igår förmiddag åkte jag å Mili iväg på äventyr. Nämligen en kurs i skogsagility. En bra aktiveringskurs för att få tips på lite övningar man göra med hjälp av skogen. Mili tyckte att det var jätte kul och lyssnade kanonbra. Duktig!! :) hon fick hoppa över och krypa under grenar. Hoppa upp på stenar å stockar. Göra trix uppe på stenar och koncentrera sig på att hålla balansen. Trycka med framtassarna mot träd, både tjocka och smala. Skogen är kul!!
Hon vart iaf trött och somnade till en stund i bilen på vägen hem. Nyttigt för en alldeles för glad å sprallig liten busevovve.


Bloggtorka

Ibland undrar jag varför jag ens försöker blogga överhuvudtaget. Är det ens många som läser? Jag har ju så svårt att veta vad jag ska skriva vissa dagar oxå. Tappar liksom motivationen när jag själv inte kommer på nå vettigt att skriva. Sen blir jag lite irriterad på mig själv oxå för att jag långt efter att nåt hänt kommer på " aha det där kunde jag skrivit i bloggen" men just när jag kommer på det så känns det inte aktuellt längre. Idag skulle jag till exempel kunnat ha tagit en bild på Beautys nya fina regntäcke men det kom jag så klart på efter att jag åkt ifrån stallet. Å nu känns det för sent eftersom hon i morgon kommer ha rullat sig i det å skitat ner det, och då känns det som att hela grejen med "det nya fina täcket" förstördes. Jag är liksom för seg för att komma på bra saker att skriva om vid rätt tidpunkter. Å sen när jag väl vill ha nåt att skriva om som typ nu, då har jag inget! Förutom massa trams som typ det här inlägget.
Varför anstränger jag mig ens att försöka ha en intressant blogg om mitt liv. När mitt liv tydligen ändå inte e så intressant eftersom jag ändå aldrig har något att berätta. Jag vet inte men ibland e jag bara för trött på mig själv. Och ikväll började allt bra men jag slutar med att vara bitter. Å jag vet inte ens riktigt varför. Nu ska jag iaf sova och så får jag se om jag kommer på nåt kul att berätta i morgon. Eller om jag bara ska skita i å blogga i helgen å bara vara. Ska iaf på en skogsagility med Mili kl 12 i morgon.
Just nu känner jag mig bara trött å tjurig så jag säger god natt å hoppas att ni är på bättre humör. Så.... God natt!


Ridsug

Nyss hemkommen efter en kort tur till stallet. Fick ingen hjälp idag då Christer jobbar sent. Borstade å kramade på Beauty lite extra innan jag åkte därifrån. Fick ett extremt ridsug. Va några andra som red på ridbanan å två stycken nere i stallet som precis skulle rida i ridhuset när jag kramade på Beauty. Jag vill oxå!! Typiskt att jag inte mår bra. Har ju sagt till mig själv nu å tvingat mig själv att ta det lugnt å då måste jag se till att hålla det. Ridningen får vänta.
Men när jag mår bättre tänker jag minsann rida. Ska longera innan bara så hon inte orkar bocka så mycket.
Min fina stjärna!


Grubbel i sjukstugan

Är så trött å matt i kroppen. Finns så många saker jag skulle vilja göra men som man inte orkar. Hundarna skulle egentligen behöva få en långpromenad men det orkar jag verkligen inte. Orkar ju knappt gå upp för trappan här hemma. Skulle behöva åka å köpa mat till Beauty. Skulle vilja klippa mig. Ja många saker men är för hängig. Varför blir man sjuk? Vad är meningen? Känns så onödigt tycker jag.
När jag ligger här hemma går mina tankar på högvarv å jag börjar drömma om massa saker som inte är möjliga. Jag vill så mycket mer än vad som är rimligt. Varför är det så? Varför har jag alltid för höga drömmar å förhoppningar på hur jag vill att saker ska vara?
Varför kan jag inte bara ha rimliga mål som faktiskt går att uppfylla. Varför är man aldrig nöjd hur man än gör? Man känner sig så idiotisk som ens tänker å har såna drömmar som jag har när man vet att man inte har förutsättningarna för det. Så onödigt å slösa energi på att ens tänka tankarna å ändå så gör man det hela tiden. Å framförallt nu när man bara ligger här som en geléklump. Nä kanske e bäst å bara ta två Alvedon å försöka somna om så man slipper tänka. Har redan tillräckligt med huvudvärk.

Trött sjukling, BLÄÄÄ!!


Fortfarande sjuk

Har så tråkigt. Ligger hemma i soffan å slökollar på tv:n. Är verkligen inte roligt att vara sjuk. Men har sagt till mig själv att jag ska bli pigg till i morgon så jag kan gå på min praktik. Inge bra att missa så mycket.
Som tur var så hjälpte Christer mig med Beauty igår. Han fixade alla höpåsar, vattnet, å borstade under tiden som jag mockade. Mer orkade jag inte göra. Blir vila för hennes del idag me. Tänker inte utsätta mig själv för mer påfrestning än vad jag verkligen måste. Vill bli frisk!
Ska snart fixa nån enklare lunch å försöka äta lite. Har ingen matlust alls egentligen. Sen blir det till att vila igen å bara försöka bli frisk. Suck!


Lunchdags

Är så tråkigt här hemma. Är verkligen piss att vara sjuk. Ska iaf ta mig i kragen nu å fixa lunch så kanske jag blir piggare. Blir en pizza i ugnen bara. Hittade den i frysen. 


Sjuk

Jahapp då va det måndag morgon å jag e sjuk. Kul!  dunderförkyld och allmänt hängig.
Är hemma från praktiken idag å hoppas på att kunna gå dit i morgon. Missar ju massa.. Suck!
Va nog ingen bra idé att tömköra Beauty igår när jag redan hade på känn att jag börjar bli dålig. Att springa bakom henne i typ en halvtimme gjorde ju inte förkylningen bättre, bara sämre. Men men.. Gjort e gjort. Försökte få någon utav tjejerna i stallet att rida en stund på henne åt mig igår men ingen vågade eftersom Beauty bockar så å dom inte vill ramla av. Å en tjej va oxå sjuk så hon kunde inte. Hade ju planerat att hon skulle få jobba lite igår redan så då åkte selen å tömmarna på. Arbetade även henne på voltspåren i tömmarna så jag kunde gå runt lite i mitten å inte behövde springa hela passet iaf. Hon fick där arbeta även i galopp som hon tyckte va skitjobbigt med en del protester. Men till slut galopperade hon lugnt å fint i båda varven med ett mjukt stöd på tömmarna. Fina grå! 
Men idag som sagt har jag fått ta smällen av mitt springande å snyter mig var femte minut å kan inte andas normalt då jag e så täppt i näsan. Blir till att ta det lugnt idag. Hatar verkligen att vara begränsad. Det är så tråkigt.
Tog en liten bild när Beauty spanar in sig själv i spegeln från igår.


Ledig lördag

Har startat dagen med att ha en hopplektion för Malin å Danne. Han är verkligen så söt Dannemannen! En riktig gentleman.
Nu sitter jag hemma i soffan å väntar på att komma på nåt att göra. Kanske bara tar en liten tupplur å slappar innan jag ska åka å ta in hästarna i stallet. Sen blir det tacos med Christer, mamma, Jessie, Patrik, Jaya å Challeballe.  ska bli himla gott! Beauty får vila idag me. Det går ingen nöd på henne om hon vilar mycket. Hon tycker bara att det är skönt. Kanske ger mig på att antingen skritta i skogen i morgon eller tömköra lite. Ute är hon ju oftast snäll då det inte är några krav där. Känner mig förkyld och trött idag och då är det ingen idé att göra nåt mer med Beauty eftersom jag ändå inte har orken idag att övertala henne om hon nu skulle sätta bråksidan till. Ser fram emot i morgon istället å hoppas på mer energi från min sida. Ibland behöver jag nån dag att bara slappa även om jag själv tycker det är tråkigt. Att få vila upp kroppen lite.
Ha en fin dag!


Dagisbild


Helt slut

En halvtimmes powerwalk med Kira å Mili å sen va det bara att springa till tåget direkt efter då jag tänkt fel med tiden lite. Fy vad jobbigt! Nu är jag helt slut. Hur ska jag orka gå i tre timmar nu på en gång när jag kommer fram? Har jag tur går vi till rasthagen så hundarna får röja fritt i 2 timmar istället. Får se hur dagen ser ut när jag kommer fram.
Ha en fin dag!


Tömkörning

Eftermiddagen igår gick fort! Ett möte med en nu kund på hunddagiset, å sen städning av boxar å matskålar å vips så va eftermiddagen slut å jag fick åka hem. Väl hemma tog jag en promenad med mina egna tjejer.  vi gick lite i skogen så dom fick busa av sig lite. Eller Mili iaf. Hon har så mycket spring i benen den lilla sötnosen.
Efter promenaden åkte jag ut till Beauty där jag hade bestämt mig för att tömköra lite i ridhuset. Borstade bort all lera från hennes ben å mage å sen selade jag på hela selen. Alltså inte bara tömkörningsgjorden. Är lika bra att hon får gå me allt. Remmar som hänger lite här å var, svanskappa, bröstsele mm. Så småningom ska jag ju ha henne inkörd även om det kommer dröja något/några år att genomföra då hon måste mogna lite mer i uppgiften. Hon tycker vagnen är lite läskig så jag tänker inte stressa. Vi har hela livet på oss. Vill att hon ska bli en trygg körhäst och att hon ska tycka det är kul, inte läskigt och påtvingat. Hon får den tid hon behöver.
Tömkörningen igår gick iaf hur bra som helst! Så stolt!!!  hon är ju så himla snygg att titta på när hon går! Helt sjukt! Ojoj många utropstecken men det förtjänar hon.  hon gjorde verkligen sitt bästa även fast hon tyckte att det vart lite jobbigt några gånger. En liten protest bara.
Bjuder på en gammal bild från förra året när hon bara är tömkörd ett par gånger. Hade ingen som fotade igår.


Lunch

Blev en 3 timmars promenad idag också. Måste ha andra skor. Sitter nu med en liten Ninja i knät.  väntar på att luncha alla hundar.


På väg

Sitter nu på tåget på väg till hunddagiset. Är fortfarande mör i benen efter vår långpromenad igår på 3 timmar. Vi gick hela tiden å gick ända till mitt vanliga jobb. Jag har ju inte dom bästa skorna heller så fötterna är lite ömma dom med. Skulle behöva hitta bättre skor. Men när ska man ha tid med det?
Vart bara en snabbvisit hos Beauty igår. Mockade, fixade maten å klappade lite. Får ta tag i hennes leriga ben idag när jag kommer ut. Tänkte eventuellt försöka mig på att tömköra och se om hon kan sköta sig då. Eftersom jag kommer komma ut ganska sent så lär vi ha hela ridhuset för oss själva förhoppningsvis. Vill ju så gärna rida egentligen men ska nog ta det lite lugnt med det och inte göra det så ofta nu. Koncentrera mig mer på arbete från marken och kanske löshoppa lite framöver. Det är ju oxå nyttigt. Gå promenader å bara mysa kan man ju oxå göra.
Va och kollade när Camilla hopptränade sin medryttarhäst igår oxå som är stor som en älg!! Måste erkänna att man blir bra sugen på att hoppa själv. Men allt får vänta lite. Men den som väntar på nåt gott.. Eller?? 
Dags att kliva av tåget nu...
Ha en fin dag!


Hela dagarna fulla

Gör saker hela tiden så jag inte ens hinner uppdatera bloggen nånting nästan. Den kommer liksom lite i andra hand. Mina dagar består ju just nu av massa djur hela tiden så är då mer fokuserad på dom än på att uppdatera. Ganska mysigt måste jag säga. Hela dagen full med hundar å sen hela kvällen full me Betty Boop!  Går mycket om dagarna nu så jag får inte brist på motion iaf. Är helt slut i kroppen på kvällarna å somnar som en stock så fort huvudet nuddar kudden typ. Måste vara tråkig att vara med på kvällen. Haha..
Bjuder på en bild på söta Kira när hon snuttar på sin snuttefilt.


Avkastad

Den härliga ridturen blev en färd i luften. Landade på ryggen men hoppade snabbt upp i sadeln igen. Beauty är en hejare på att bocka! Kommer nog vara ganska mör i kroppen i morgon. Men jag älskar min häst ändå. För när hon går är hon en dröm att sitta på. Hon har bara lite knäppa idéer för sig ibland. Tokfian!
Nu ska jag sova. God natt!


Migrän

För tredje söndagen i rad har jag nu migrän igen. Varför?? Mår illa och kan typ inte resa mig utan att det känns som man ska spy. Blir till att vila nu på förmiddagen å se om det släpper. Hoppas ju på att kunna rida i eftermiddag. Sen har jag egentligen fler grejer som jag vill göra idag men vi får väl se hur det blir med det. Typiskt!!