Helt slut

Nu är middagen i magen och jag har satt mig bakåtlutad i soffan och undrar hur jag ska komma upp. Haha.. Är verkligen helt slut nu. Trött som bara den även fast det har varit hur lugnt som helst på jobbet. Mina ögon går typ i kors snart. Blir väl så när man vaknar i snitt 5-7 gånger varje natt och sen jobbar man på det med en tjock mage i vägen. Men i morgon är jag ledig så då blir det en lugn dag igen. Och sen på eftermiddagen ska jag åka ut till Betty Boop. Har inte varit där på två dagar nu då jag har behövt vila. Men hon har det bra i stallet ändå med folk runt sig hela tiden som ser till så alla hästarna mår bra.
Det ä ju en fördel med detta stallet att det inte är ett tvång att åka ut exakt varje dag om man inte vill. Och självklart vill jag ju egentligen men när jag ändå inte kan göra så mycket mer med henne nu än att borsta och mysa så valde jag nu att ta det lite lugnt i två dagar och bara vara. Men abstinensen är stor nu och det är nästan så att jag skulle vilja åka ut nu bara för att få ge henne en puss på mulen men nu har dom ju fått sin nattmat och lamporna är släckta så jag väntar tills i morgon när hon kommit in fån hagen.
Helt stört egentligen hur mycket man får dåligt samvete för när man inte åkt ut på två dagar. Känns som en evighet och man inbillar sig att hon ska tro att man övergett henne. Fast som sagt.. Man får försöka intala sig själv att hon klarar sig även fast jag inte tror det. Haha.. Hon har mat, vatten, ett varmt täcke, sina kompisar i hagen, stallskötare som mockar och fixar så ja hon har det bra. Jag saknar nog henne mer än vad hon saknar mig. Längtar tills jag får träffa henne i morgon i alla fall. :) min finaste grå! <3

Nää nu ska jag nog försöka pallra mig till sängen istället. Så gör det inget om jag somnar.

Här har vi en till som är trött :) <3


Frukostdags

Somnade om en stund när jag kom hem efter att ha skjutsat alla. Men nu är jag vaken. Fortfarande trött men vaknade ändå av mig själv. Frukosten får bli fil med flingor, c-vitaminbrus, järntablett, multivitamin samt lite apelsinjuice.

Sen blir det en promenad med dom lika trötta hundarna.


Uppe tidigt idag

Ska alldeles strax skjutsa iväg Christer och mamma till deras jobb så fick gå upp tidigt. Sen ska jag själv hem och äta frukost och mysa med hundarna innan jag ska på MVC kontroll och sen efter det lite jobb för min del med.
Känner mig gladare idag redan från start så hoppas att det håller i sig.


Sängen väntar

Nu är maten uppäten och packad i matlådor och nu väntar bara sängen på mig. Ganska tidigt men är så trött så kommer nog somna ganska snabbt. Lille ärtan lever rövare i magen nu när han/hon fått mat så det spänner ganska rejält. Så konstig känsla ändå. Att någonting lever inom en.
Funderar på om man ska försöka få igång förlossningen tidigare genom att studsa lite på en gymboll eller försöka röra sig mer även fast det gör ont. Skulle ju vara skönt om inte bebisen är allt för stor då jag tycker förlossningen är ganska läskig. Men antar att bebis kommer välja själv ändå när den känner för att komma. Fast man har ju hört att sånt fungerar för vissa.

Ska på kontroll i morgon igen eftersom jag var på vändningen igår. Göra en liten uppföljning. Kanske ska fråga barnmorskan vad hon tycker man ska göra.

Med en bild på min tallrik säger jag god natt för idag. :)


Allt förberett

Så... Nu är allt förberett inför middagen. Nu ska det bara tillagas också, Christer ska hämtas från jobb och sen får vi äta. :) Potatisgratäng med fläskfilé blir det idag och en sallad till. Christer sa för någon vecka sen att han va sugen på det så nu får han sin önskning.
 
I övrigt har jag inte gjort mycket alls idag. Mest varit trött och som jag nämnt innan lite grinig. Får hoppas att det vänder med lite mat i magen sen.
 
 

surig dag

Idag känner jag mig allmänt grinig och hängig. FY!! Blir typ irreterad på minsta lilla grej. Känns lite bättre efter att ha varit ute med hundarna nu och fått lite frisk luft men ändå så känner jag mig inte helt nöjd. Försökte mig på att gå lite fortare än vad jag egentligen "kan" så nu gör det lite ondare än innan men den smällen tänker jag ta.
Funderar på vad vi ska äta för middag sen idag. Har ingen lust att laga nån mat egentligen men antar att det bara är att gilla läget och göra det i alla fall.
 
Har fått besked från verkstaden som ska göra en service samt lite annat fix på bilen om vad det kommer kosta och jag kan säga att det blev ett bakslag med några tusenlappar extra mot vad jag trodde. Lite över 7000 spänn ska vi upp med i morgon när bilen ska hämtas. SUCK! Alltid lika roliga kostnader. Men men, bara gilla läget där med och betala och se glad ut. Precis som att man är gjord av pengar. Men vi behöver bilen så det är ju bra att den blir fixad.
 
Nu ska jag ta en tripp och hämta upp min mamma på hennes jobb då jag lånat hennes bil idag.
 
 

Betty Boop

Var ju som sagt i stallet igår kväll och myste lite med finaste hästen.
Här är 3 bilder som jag tog när hon stod i stallgången. <3
 
 
 

Kväll i stallet

Idag har varit en lyckad dag! Lång sjukhusvistelse då dom var försenade men ändå så känns det bra. Christer var ju med hela tiden så jag slapp vara själv och kvällen har spenderats med fina grå. Passade även på att titta på hoppträningen som var mellan 20-21. Himlar vilket ridsug man får alltså. Men nu när jag kommer föda vanligt betyder det att jag förmodligen kommer kunna komma upp på Betty Boop snabbare. Fantastiskt! :) även fast jag måste ta det lugnt och skynda långsamt, bli mer stabil i bålen igen och hitta tillbaka balansen. Men slutmålet har i alla fall flyttats tillbaka och det känns skönt. Bara inget tokigt händer på vägen. Tog lite bilder på Beauty idag men lägger nog upp dom i morgon då jag inte orkar hålla på att föra över och så nu när jag är så trött.

Nu ska jag ta en varm dusch för att lindra min onda rygg en aning och sen blir det sängen.

Kira och Christer hade det mysigt när jag kom hem från stallet. <3




Lyckat försök

Nu är vi hemkomna från sjukhuset och har ätit lite mat. Var vrålhungrig då jag endast ätit frukost innan. Skulle ju inte ha för mycket i magen när dom skulle hålla på och trycka. Försöket vart i alla fall lyckat och dom vände lille ärtan på ca 2 minuter. Så nu ska vi bara hålla tummarna på att den ligger kvar så nu och att det blir en smidig förlossning sen.
 
Christer tog lite suddiga bilder från sjukhuset. :)
 
Oj vad glad jag ser ut. :) haha
 
 
 

Vändningsförsök

Idag är det dags. :)
Känner mig faktiskt förvånansvärt lugn. Kanske blir lite nervös när det närmar sig. Har ju inte tid förens kl. 13.
Nu ska vi äta lite frukost och bara ta det lugnt innan vi ska åka. En liten promiss med hundarna blir det också så klart. Mili är jätte kärleksfull idag. Pussas mycket. :)

Har tagit nya magbilder nu på morgonen också och så här tjock är jag nu.



Storhandling

Idag har varit en ganska lugn dag. Vi har varit iväg och storhandlat mat och även ett litet "badkar" till bebis.
Nu ska vi avsluta dagen med middag hos Lillsyrran som blir stor och fyller hela 24 år!

Något som slank ner i kundvagnen idag är verkligen ett tecken på att det börjar närma sig.. BLÖJOR! iiiiiiiiihhh pirrigt!!


Arbetsdag i stallet

Nu har jag smällt i mig resterna från min Pizza som vi köpte igår och ska röra mig mot badrummet för en dusch. Har spenderat förmiddagen i stallet där vi sista lördagen varje månad har en arbetsdag då alla hjälps åt att fixa saker som behöver fixas. T ex trådar till hagarna, saker som gått sönder, stolpar, snöskottning ja allt som behöver fixas för stunden. Man skriver upp om man stött på något problem eller sett nåt som behöver åtgärdas och sen tar alla en gemensam dag så här och fixar det själva istället för att hyra in nån som lagar å så. På så sätt hålls stallhyran låg. :)
Så idag har jag dragit lite trådar i hagen som låg under snön och spänt så gott det gick. Det var min insats idag. Jag gjorde det som inte var tungt. Men känns bra att man bidrar med något i alla fall. :)

Efter min dusch ska jag fixa mig lite fin inför en middag med lite släkt från Christers pappas sida. Funderar på vad man ska sätta på sig för kläder. Börjar få ont om fina kläder som passar bra nu. Får nog bli mammajeansen bara och nån tröja. Det får duga. Lite kladd i fejan också så e man som en ny människa sen! :) sminkar mig så himla sällan. Är för lat.



Trött dag idag

Idag känner jag mig helt orkeslös. Trots att det här va typ första natten på en vecka som jag bara vaknade en gång. Har sovit som en stock!

Dagen igår gick smidigt i alla fall. Satt i kassan och sen inventerade jag en del. Bra uppgifter för mig just nu.

MVC besöket resulterade i en ny tid bokad till Huddinge sjukhus där dom ska göra ett vändningsförsök i nästa vecka. Lillärtan vill inte själv.
Får hoppas på att det lyckas. Har hört att det ska vara ganska obehagligt när dom gör vändningen men känner mig ändå lugn. Spännande nu när det är så nära. Så overkligt fortfarande.
Nu måste vi bara styra upp så att Christer får va ledig då så han får följa med mig till sjukhuset. Man ska tydligen ligga kvar i nån timme efter vändningen så dom kontrollerar att barnet inte tagit skada eller att den mår dåligt efter kullerbyttan om dom nu lyckas.

Nu börjar man lite smått räkna ner och jag vet fortfarande inte vad jag ska packa med mig i väskan man ska ha med sig. Just för att det känns så overkligt. Inte ska väl jag få en bebis...?? Så känns det ibland.

Nä nu blir det en promenad med hundarna i kylan. Kommer typ frysa ihjäl.


Jobbdag

Idag är det dags att jobba igen. Börjar klockan 12 som vanligt men innan det ska jag till MVC och kolla om lilla ärtan vänt sig. Inte för att jag tror att den har det men man kan ju alltid hoppas. :)

Ska vara där klockan 10 så ska snart gå ut och skrapa fram bilen.
Kommer även lyssna på hjärtat igen och göra alla vanliga kontroller. Vi får se hur det blir. Vändningsförsök eller inte...

Idag är det ganska kallt igen. Sitter med raggsockor på och fryser ändå om fötterna. Förstår ju varför ärtan inte vill vända sig och komma ut när det är så här kallt. Ligger nog och väntar på varmare tider :)


Kallt men vackert

Har legat i soffan nu hela dagen sen jag kom hem från stallet. Har ganska ont idag så har inte haft ork att göra något vettigt. Men nu har jag tagit mig upp ur soffan och tänkte försöka mig på en lugn promenad med hundarna som håller på att bli helt vilda av bus här hemma. Dom har tröttnat på att sova nu. :)

En sak som jag tänkte på i morse när jag åkte från stallet är hur fint det faktiskt är med all snö när solen ligger på. Kallt men väldigt fint.



Stalldags

Frukosten är nu i magen så nu är det bara att ta på sig alla varma kläder man har och börja bege sig mot stallet.
Får se men tror det blir lite tömkörning idag. Fast lite lättare sådan så jag inte behöver springa. Måste ju testa mina nya tömmar som jag köpt. :)

En som är glad åt att få ligga kvar hemma och sova är Kira. Lilla sötnosen!
Helt inbäddad och nöjd!


Kocken idag

Japp ni läste rätt. :)
Idag är det jag som gjort middag här hemma för en gångs skull. Fick bli hemmagjord gräddstuvad pytt i panna.
Tog ganska lång tid att göra med alla moment men blev ganska gott faktiskt! :) haha jag lyckades laga nåt som blev gott! Helt otroligt!
Fast tror nog att den nästan kommer va godare i morgon när den dragit åt sig grädden lite mer.
Synd bara att det tar så lång tid att laga mat men bara typ 5 min att äta den.

Dagen har annars varit väldigt bra idag med trevligt sällskap av Petra och även hennes mamma som fyllde år idag. Vi blev bjudna på fika och det tackar man ju inte nej till. :)

Bild på min mat :)


Morgon i stallet

Vaknade tidigt av mig själv och har därför spenderat min lediga måndagsmorgon med min fina grå. Vi gick upp till ridhuset där jag först tänkt släppa henne en stund innan jag longerade men när jag hade skrittat fram henne så kom det in en annan häst så då blev det longering på en gång i stället. Fast först utan nånting på sig så hon fick känna sig lite fri i alla fall och där hon fick välja lite tempo själv. Sen när hon hade gjort det ett tag så stannade jag henne, gav en morot och sen satte jag på tömkörningsgjorden, inspänningstyglar och började arbeta henne lite mer seriöst. Hon skötte sig exemplariskt och lyssnade jätte bra så jag gav mig efter bara kanske 10 min. 5 åt varje håll. Det räcker när hon är så duktig! :) sen fick hon ytterligare en morot innan jag skrittade av henne och mockade upp lite bajs. Idag var hon så där extra gullig och ville pussas hela tiden. Ni vet sådär när hon riktigt trycker upp hela mulen i ansiktet på en för att hon vet att om man pussas får man morot ibland :) hon är så söt min fina stjärna!

Ryktade av henne och klappade mera när vi kom in i stallet igen innan vi till sist gick ner till kompisarna i hagen. Självklart kom bästisen Vicky och mötte upp henne vid grinden.

Mockade boxen trots att det egentligen ingår på vardagen men kände att om jag ändå är där och inte ska iväg på jobb så kan jag lika gärna göra det själv och avlasta Linda lite. Fyllde på en ny torvbal som var som en enda stor isklump. Den får nog ligga och tina vid kanten tills i morgon. :)

Och nu är jag hemma och ska hoppa in i en varm dusch för att sedan åka iväg och träffa Petra en sväng. Sen blir det bara till att ta det lugnt resten av dagen tror jag.

Bild från vår morgon <3


Någon är väldigt sugen

Lilla söta Mili vill jätte gärna ha blodpuddingen som ligger på diskbänken NU!! :)


Hundgodis

Nu är jag hemkommen från jobbet och har börjat med att göra eget hundgodis av blodpudding. Ska rosta små bitar i ugnen så det blir perfekta bitar att ha med sig på promenaden och när man ska träna. Billigt och bra alternativ. :) Det är Sara som tipsat mig.

Camilla har varit snäll och fixat åt Beauty idag så jag inte behöver åka dit. Hade egentligen tänkt gå på bio med My men det fanns inga bra filmer att se så då tar vi det en annan dag. Så nu väntar jag och Mili på att hundgodiset ska bli klart i ugnen. Hon ligger och stirrar. :) Hon vill ju så gärna smaka.


Lite mellis

Nu tar jag en kort rast för att äta lite mellis. Lagom trött i huvudet efter allt kassasittande.


Uppe med tuppen

Go morgon!
Nu har jag gett upp med att ligga kvar i sängen. :) upp och hoppa och börja förbereda sig för jobb.
Är väldigt många minusgrader ute så blir nog till att ta på sig termobrallor när jag ska åka. Hatar att frysa.
Nu ska jag värma lite oboy och bara mysa med hundarna en stund.

God morgonbild direkt uppkliven från sängen. :)


Fredag + jobb

God morgon!
Idag är det dags att jobba igen. Och ska även jobba i helgen. Ska snart bege mig ut i kylan med hundarna för en promenad. Känns inte så motiverande måste jag säga. Tycker det är kallt även inomhus. Får klä på mig mer och bara gilla läget.

Hoppas på en ganska lugn dag på jobbet idag. Fast det borde det bli. Kommer mest sitta i kassan som vanligt så tiden kommer nog gå långsamt men känner just nu att det inte gör så mycket. Hellre en lugn dag än en stressig. Det enda jobbiga är att man då hinner känna hur trött man är. Får ladda upp med lite kaffe tror jag.



Seg men ändå trevlig dag

Vaknade tidigt i morse så var lika bra att förflytta sig till soffan. :) låg och kollade på Glee i typ 3 timmar och passade på att äta lite frukost. Sen efter det gick jag och tjejerna mot centrum och mötte upp Magda och lille Vincent som har blivit ganska stor och väldigt ljushårig.
Vi har fikat lite här hemma och pratat massa strunt. :) väldigt roligt att ses en stund.
Följde henne en bit på vägen hem sen så hundarna fick komma ut igen. Gick i kanske 1 timme totalt i långsamt tempo och lekte även lite med en pinne.

Nu har jag intagit stoffläge igen och ska nog kolla lite mer på Glee. Beroendeframkallande måste jag säga. Gillar musiken.

Tjejerna sover och verkar ganska nöjda så då kan jag känna mig ganska nöjd också. Hade ju så dåligt samvete för hundarna igår när jag inte kunde gå så mycket pga att jag fick så ont.

Börjar känna mig grinig på kvällarna nu också när kroppen börjar skrika. Inte kul! Men bara härda ut ett tag till.
Ska nog åka ut och mysa lite med Beauty senare så kanske jag slipper bli grinig idag. :)

Bjuder på en bild jag gjorde i instacollage.




Lunchrast

Nu har jag ätit min lunch och ska snart ner och jobba igen. Dricker lite kaffe för att piggna till. Tycker att jag borde blivit pigg av hundpromenaden i morse men icke.

Hundarna hade kul i snön med en pinne :)


Älskade hund!

Massa kärlek till min gris!


god morgon

Kan inte sova så nu sitter jag här med en kopp varm oboy. Vaknar alltid alldeles för tidigt när jag tänkt ta sovmorgon. Utanför fönstret snöar det och återigen blir allt vitt.
 
Igår kväll åkte jag ut till Beauty för att longera. Hade kollat på gårdens hemsida och sett att det mellan 20-21 skulle vara avsatt tid för tömkörning/longering och att man då har företräde. Men tydligen så var hemsidan inte uppdaterad så när jag kom upp i ridhuset så höll dom lektioner. Så va bara att gå ut igen och kolla hur ridbanan var. Stannade i kanske 5 minuter innan vi gav upp. Banan var helt isig under snön så Beauty kunde inte ens trava utan att halka så vi gick hem till stallet igen. Bättre lycka en annan dag. Beauty tyckte att detta pass var en baggis och såg jätte nöjd ut när vi kom in i stallet igen :)
 
Får se om jag åker förbi ikväll efter jobbet men antar att jag kommer vara ganska trött då och att det kommer hinna bli så himla sent. Annars får hon klara sig tills i morgon så åker jag ut på dagen då och hoppas på ett ledigt ridhus då. Min plan för gårdagen sprack typ vad jag än hade bestämt. Inte så lyckad dag med andra ord. Men så är det ibland.
 
Nu ska jag kolla lite på tv, ta det lugnt och vänta på att Christer ska vakna så vi kan äta frukost tillsammans. Idag jobbar vi samma tid men antar att han ska åka förbi gymmet innan jobbet. Han tränar och blir fin och jag går upp i vikt och blir.... ja vad blir jag?? hmm....
Hoppas på att jag kan komma i form sen igen, jag måste!!
 
 
Bjuder på lite bilder från när min kropp var i bra form och jag gosar med söta små hundvalpar i grekland. Fy vad man önskar att man kunde tagit med sig dom hem.  
 
 
 
 
 

Ny vecka

Idag är det måndag och ny vecka. Helgen har spenderats i stallet då jag haft stalltjänst och fixat och donat. På kvällarna har jag varit helt slut i kroppen så har inte orkat göra annat än att ligga och slöa i soffan. Vi var två stycken som hjälptes åt hela helgen så det skulle bli lättare och trevligare. Är alltid roligare med sällskap. :)
 
Beauty har fått vila i helgen då jag inte orkat göra någonting vettigt med henne efter allt slit men hon har verkat nöjd ändå. Hade tänkt åka ut idag på morgonen men fick styra om lite i planeringen då besiktningsmannen skulle komma hit lite snabbt och mäta. Tog istället en promenad med hundarna och kände redan här att kroppen fortfarande är trött från helgen så blev en promenad i väldigt lugnt tempo. Det var väldigt kallt ute idag tycker jag. Burr!!!
 
När vi kom in klippte jag deras klor och självklart så lyckades jag (klantarslet) klippa lite för långt på Mili som har svarta klor så att hon började blöda på baktassen. Och nu har det blödit lite till och från i 2 timmar då hon inte låter bli att slicka där så nu gav jag upp. Har tryckt på massor med "blod-stopp" pulver, satt bomull mellan trampdynor och runt klon och sen har jag satt på en strumpa på det. Nu ska det sluta!
Tur att hon är så himla snäll att ha och göra med. Hon pep inte ens till när jag klippte för långt utan hon bara titta lite på mig. Söta stackars lilla Mili. Och dumma mig!!
 
 
Nu ligger hon här i soffan bredvid mig med sin strumpa och tycker förmodligen lite synd om sig själv lilla stumpan.
Kira ligger och sover på andra sidan och snarkar.
 
 
Nu ska jag också ta och vila lite och kolla på Glee.
 
 
 

Fredagsmys

Nu är det fredagsmys för hela slanten. Chips, dipp, cola, godis och sen om filmen inte är bra så har jag laddat upp med hästmagazinet!


Christer har shoppat

Igår hämtade han ut ett paket på posten med en del grejer i som han shoppat på internet. Bland annat hade han köpt en skötväska som jag ska hänga på vagnen. Sen var det även två par små söta strumpor, en t-shirt, en body, en nappflaska som det står rockstar på och lite smått och gott. Kul att han börjar köpa massa saker nu också som han har valt. Tror att han börjar känna att det närmar sig.

Tog en liten bild på några av grejerna.


Ärtkontroll och middagslur

I morse var jag tvungen att gå upp tidigt. Skulle nämligen vara på MVC klockan kvart i 8. Fick sopa fram bilen som var helt insnöad och sen var det bara att börja rulla dit.
Hjärtat på den lille slog som det skulle. Samma slag som förra gången och allt var bra förutom att den inte vänt på sig än som jag visste. Idag var hon tvungen att se lite med ultraljud igen då hon inte lyckades känna bebisen som hon ville. Så nu har jag sett den igen jag med! :)
Hon berättade att på tjejer som är så smala som mig brukar man normalt inte behöva göra ultraljud men då jag tränat mycket förut så har jag en hel del magmuskler som är i vägen för att hon skulle kunna känna ordentligt. Det är även dom som är lite boven i att lilla ärtan inte lyckats vända sig än. Så om två veckor ska jag tillbaka och om den lille fortfarande inte har vänt sig då så måste jag få en tid till sjukhuset där dom ska försöka hjälpa den att vända sig. Oftast brukar det fungera men om dom inte lyckas så kommer dom planera in ett kejsarsnitt istället. Så nu får vi hålla tummarna på att ärtis är stark nog och lyckas vända sig dom närmsta veckorna. Är nog ändå skönast om man slipper kejsarsnitt.
Men allt löser sig nog så småningom. Tur det finns kunnigt folk runt omkring.

Efter undersökningen så har jag legat i soffan med hundarna och sovit. Så skönt!! Så snart blir det en liten promenad ut i snön.

Så här trötta var dom i morse när jag åkte iväg.


God morgon

Torsdag morgon och idag är det dags för jobb. Har ätit lite frukost och ska snart ut på en promenad med tjejerna. Varför känner man sig alltid lite extra trött bara för att man vet att man ska jobba?
Skulle vilja krypa ner under täcket ett tag till men då blir jag förmodligen ännu mer trött. Kanske den friska luften ute kommer få mig att vakna lite mer.


Finaste grå

Nu har jag varit och myst med min fina. Förstår inte hur hon lyckats men på något konstigt sätt så hade hon lyckats trampa av sig en brodd och en till var på väg ut. Alltså inte att dom gått av utan dom har liksom skruvats ut. Första gången det händer mig i alla fall. Men som tur är så fick jag låna verktyg och en ny brodd som jag kunde skruva fast. Så skruvade jag lite extra på de övriga broddarna också så inte hon skruvar loss dom med. Hon måste ju ha gått och vridit på hovarna på nåt konstigt sätt för att få dom att lossna.

Nu blir det lite matlagning med mamma innan Christer dyker upp från jobbet.


Almanackan har kommit

För några dagar sen beställde jag en ny almanacka från personligalmanacka.se och äntligen har den kommit. Väldigt välkommet så jag kanske kan börja ha bättre koll. :)

Fick även ett sms att mina nya tömkörningstömmar som jag också beställde i samma veva har kommit och kan hämtas ut. Jippi!! Äntligen kommer jag ha LÅNGA tömmar.

Så här blev min fina almanacka :)


Besiktning av radhuset

Idag kom det hit en besiktningsman som kollade efter fel på huset. Vill ju veta lite innan vi köper det av mamma. Vi vet ju redan att det kommer bli massa kostnader eftersom vi kommer göra om typ allt då ingenting är gjort med huset på typ 20-30 år så allt är megaslitet och fult. Han var här ganska länge och pratade och berättade massa. Det enda som verkligen fick nedslag nu eller som han sa att man bör åtgärda så snart som möjligt är att vi måste ta hit en ventliationessnubbe som får utvärdera hur vi ska kunna förbättra ventlilatrionen då det har börjat bli fukt uppe på vinden. Får det fortsätta i några år till så kommer det bli mögel annars och man måste då byta ut allting. Men fixar man bättre ventilation ganska omgående så kommer det inte behövas åtgärdas nåt sånt på flera år till. Kanske byta ut någon enstaka planka bara. Så det är vad vi måste kontakta nu, en ventilationssnubbe. Var en liten lättnad att det var det enda som egentligen var fel. Vi trodde att det skulle vara betydligt mer så det var bra. Sen måste besiktningsmannen komma tillbaka senare när all snö är borta från taket och kolla utsidan också men där trodde han inte att det skulle vara några problem. Ett steg närmare ett köp.

glömsk och virrig

Sitter här hemma nu utan mina glasögon och utan min mobil. För dom åkte jag ifrån igår när jag skulle hem från jobbet. Och inga linser har jag hemma heller så nu sitter jag här och kisar lite smått. Suck! Förstår inte hur jag kan glömma saker hela tiden och framförallt inte sånt som man behöver dagligen. Det här händer väldigt ofta. Eller att jag lägger sakerna på ett ställe som jag sen glömmer och får då springa runt som en tok och leta. Tänkte åka förbi jobbet och hämta grejerna efter att jag käkat lite lunch. Men funderar på om jag ska ta en liten power nap innan. Känner mig så trött och har gäspat hela morgonen. En annan sak som jag också har totalvirrat ihop är att jag i två veckors tid har gått och trott att hovslagaren ska komma ut idag och sko om Beauty. Sen kollade jag i min kalender igår bara för att vara säker på vilken tid det är så jag inte åker ut för sent och då ser jag ju att jag har virrat ihop en hel månad så det är inte förens i februari som han ska komma. Suck igen!! hahaha.. :) Ibland undrar man ju hur man tänker. Hur kan man ta fel på en hel månad?? Så idag kommer minsann ingen hovslagare så då får Beauty va utan bakskor ett tag till. Men hon har ju klarat sig bra hitills så ska nog inte vara några problem. Virrpannan behöver nog vila lite tror jag! :) Man känner sig bra dum alltså.

Jobbdags

Framme på jobbet och ska snart sätta mig i kassan. Hundarna är nerbäddade under sin filt och var väl inte jätte glada att jag skulle gå.


Konstig sömn

Något som jag verkligen märker av nu när jag är gravid är hur konstig somnen blir. Jag sover och sover vissa nätter men är ändå sjukt trött. Sen vissa andra nätter så sover jag och vaknar om vart annat hela natten. Kommer inte till ro.
I natt har jag sovit som en stock för att några gånger nu på morgonen vakna och vara alldeles svettig och känner hur pulsen går upp. En nervös orolig känsla. Vet inte om jag drömt nåt då jag inte kommer ihåg men känns ändå lite som att nånting gör mig orolig omedvetet. Efter dessa vaknanden så har jag svårt att somna om och ligger en bra stund innan pulsen går ner. Kanske hör detta till? Man känner sig inte helt utvilad. Antar att det bara är att försöka ta vara på stunderna när jag faktiskt lyckas sova bra och bara försöka ta tillfällen som dyker upp till att försöka sova extra när kroppen blir allt för trött.
 
Nu blir det lite frukost för att få mer energi. Idag är en jobbdag och det känns faktiskt helt okej ändå. Ska ut i det kalla vintervädret sen med hundarna också innan det är dags att ge sig iväg. Måste försöka hinna förbi apoteket också och köpa lite nya vitaminer och järntabletter.  
 

Jag + matlagning

Ja eller vet egentligen inte om man kan kalla detta för matlagning. Hahaha!
Idag blir det bara färdig sparrissoppa med vitlöksbaguetter. Väldigt avancerat! :) Kommer förmodligen aldrig bli någon bra kock av mig. Men vi får något att äta iaf även fast det inte var så mycket att komma med idag. Jag orkar helt enkelt inte.


Hej då kaninen

Har lämnat tillbaka kaninen nu. Mili blev nog besviken som inte fick behålla den men Jenny blev glad att få hem henne igen. Så nu har jag städat rent uppe i kaninrummet och tagit en dusch.  
 
Här är hon från i fredags efter att ha fått kvällsmat
 
 
Sitter och spanar
 
 

Nu ska jag titta lite på tv sen får jag se om jag kanske åker iväg en sväng. Kanske kolla i lite affärer. Känner att jag behöver komma lite hemifrån och se något annat än det här vardagsrummet. Va ju hemma hela dagen igår. Det jobbiga är ju bara att jag typ inte orkar gå så länge.
 

Betty Boop morgon

Har tillbringat morgonen med fina grå och tömkört lite i ridhuset. Började med att hon fick skritta fram själv runt fyrkantspåret i longerlinan när jag bara gick fram och tillbaka i mitten och sturde ut henne. Sen fick hon även trava och galoppera lite innan det var dags att koppla på tömmarna. Idag kändes hon väldigt lugn och avslappnad. Har fortfarande inte lyckats riktigt med det jag vill i högervarvet men hon behöver nog bara mer tid på sig så att poletten kan trilla ner. I vänster varv gör hon det mesta jättelätt på tömmen. Ökar, minskar, stannar, går fram, flyttar undan men i höger varv så är det lite knepigare. Framförallt att flytta undan för tömmen. Men en dag kommer hon förstå och då kommer det va lätt som en plätt. Är nog jag som måste lära mig att bli lite tydligare också. Är i alla fall nöjd med hennes prestation och att hon försöker.
 
Va ju tvungen att ta ett litet kort innan vi började :)
 
 
Och sen ett när jag hade släppt ut henne till sina kompisar igen. Här med nya bästisen Vicky som hon håller sig nära hela tiden. Vart tyvärr lite suddig men dom är söta ändå.
 

Slappardag

Idag har jag verkligen bara legat i soffan hela dagen typ. Ganska meningslöst men ändå behövligt. Camilla har varit snäll och fixat åt Beauty idag men funderar ändå på om jag ska åka ut en stund å mysa lite. Tömkörde igår så idag får hon vila. Kanske är bra med lite frisk luft. Men min kropp samarbetar inte idag. Känner mig helt orkeslös och min rygg värker som bara den. Tänk vad skönt det vore nu om Beauty stod hemma på tomten så man bara kunde gå ut och slapp åka iväg. Vad många turer det skulle bli till stallet då. Om man bara hade mer pengar...

Fy vad jag får dåligt samvete när jag är så här lat och slapp. Ingenting blir ju gjort. Vissa dagar bara är så här nu för tiden. Kanske lika bra att gå å lägga sig snart.


Nu är sängen hemma

Precis hemkommen efter att jag lunchat hästarna och fixat allt till Beauty. Tänkte åka upp ikväll igen och tömköra eller longera lite.

Har även varit i mitt gamla stall och mött upp Camilla som vi köpt spjälsäng av. Så nu ligger alla delarna här hemma i köket och väntar på att monteras ihop.
Men är helt slut i min kropp nu efter allt kånkande av hö och torv så känner att jag nog ska vila en stund. Tror även att Christer är bättre på att montera än jag då han har bättre tålamod.

Nu ska jag se vad jag kan äta till lunch innan jag lägger mig tillrätta i soffan med mina mystjejer.

Så här kommer sängen se ut när den är monterad.



to do

Idag är jag ledig och en del att göra. Men än så länge slappar jag lite med hundarna framför Glee. Har ätit frukost och även med hjälp av Christer uppdaterat min Iphone. Är på tok för oteknisk för att kunna göra sånt själv.  
 
 
Har även tvättat lite handdukar och nu satt på en maskin till med mer smutstvätt.
 
 
Fler saker som ska göras är att gå ut på promenad med hundarna efter Glee är slut, åka till stallet och longera Beauty, Åka och handla mat, Ta ett bad och göra hårinpackning (var alldeles för länge sen) och planera någon middag tills ikväll.
 
 
Mili ligger och kollar på mig och vill nog ha lite uppmärksamhet. :) sötnöt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Mål för 2013

Jag vill inte ha något nyårslöfte i år då man ändå ALDRIG lyckas hålla det. Känns bara onödigt då. Ska istället sträva efter vissa mål och hoppas att jag lyckas uppnå några av dom. :)
 
  • Försöka bli en sådan bra mamma jag bara kan
  • Försöka spara mer pengar (hur nu det ska gå till?)
  • Planera min tid bättre
  • Komma igång med träningen och få en fastare form igen
  • Hoppa in Beauty
  • Måste försöka bli bättre på att laga mat och ta hand om hemmet (tråkigt)
  • Umgås mer med mina hundar
  • Bli bättre på att träffa vänner
  • Äta mindre skräpmat och onyttigheter

Detta var bara några få punkter som jag kom på nu men finns fler. Ska försöka göra så gott jag kan.Vissa mål borde inte vara så svåra att uppnå men är alltid trögt att starta och verkligen ha självdisiplin.

 

 

 


Valpbilder

 
Hittade lite söta valpbilder på vår fina busevovve också.
Hon är ju bara för söt våran lilla svarta! <3
 
Ibland saknar man den där valptiden. Fast å andra sidan så är hon lika busig fortfarande bara det att hon inte kissar inne längre. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Från föl till 3åring

Lite roligt att se skillnaden som blivit. :)
 
 
Hon blir bara finare och finare. Nu är det bara utbildningen kvar. ROLIGT!!

Gårdagens ritt med Beauty

Igår så hade Madde Beauty på dagen och skulle rida henne en stund. Allt började bra och Beauty var tydligen jättesnäll och mysig inne i stallet. Även longeringen gick bra och hon var lugn och lyssnade bra. Hon valde att hålla sig i ridhuset eftersom det är snorhalt överallt nu och Beauty inte har några bakskor. Sen hoppade Madde upp och det gick väl en 10 sekunder sen sa det pang och Beauty drar iväg i värrldens rodeo tydligen. Madde lyckas hålla sig kvar halva långsidan och en liten bit i på kortsidan och sen tog det stopp. Hon hamnade fram på halsen och beauty kör då en fuling så Madde åker av. Oturligt så landar hon med huvudet före utan att hinna ta emot sig ordentligt så hon slår i det i ridhusbotten. :( Inte bra!!! Hon kommer upp på fötter igen och får hjälp att ta Beauty. Eftersom hon vart yr och allt snurrade så vågade hon inte chansa på att hoppa upp igen. Dom som såg vad som hände sa att hon inte skulle chansa vilket är klokt så hon ledde ner Beauty till stallet igen. Dom tyckte att Beauty såg lite stel ut i höger bak när hon hade sprungit vidare från Maddes fall så Madde var orolig att hon kanske gjort sig illa. Men jag åkte upp till stallet efter jobbet och bad Christer springa med henne och jag unde inte se någon stelhet eller ojämnhet. Kanske såg hon stel ut eftersom hon gått på isen precis innan och balanserat upp sig. Eller så kanske det bara syns på böjt spår. Hur som så tänkte jag låta Beauty stå idag bara och sen tar jag upp henne till ridhuset i morgon och låter henne springa lite i linan så jag kan titta ordentligt. Men i mina öron så låter det nästan mer som att Beauty har börjat köra lite med Madde nu när hon märkt att hon kan få av henne. Hon är en smart häst och det var ju sådana här rodeouppvisningar hon gjorde med mig i början av inridningen. Men blir lite oroad att hon har bockat så mycket dom senaste gångerna Madde ridit då jag inte upplevt det själv på senare tid när jag ridit henne. Jag tror inte att Madde gör något fel eller något såndå hon är en duktig mjuk ryttarinna. Men vill inte att Beauty lär sig att hon ska kunna få av folk på det viset. Och är det någon som ska behöva ta den diskussionen med Beauty så är det jag.
Vi kom i alla fall överens om att Madde ska vila någon vecka nu från ridningen på Beauty så att hon hinner återhämta sig från smällen igår. Men hon sa att hon ville fortsätta. Vi får nog ta oss en funderare och se hur vi ska göra. Hur som helst så tänkeer jag vara på plats nästa gång någon annan än jag ska rida.
Tänker att det här beteendet inte får ta över nu och är det så att jag märker att Beauty kommer köra på tok för mycket med Madde så kanske det är bäst att hon får stå från ridningen tills jag är fit for fight igen som känner hennes rörelser och vet hur man ska avstyra bockningarna. Dels vill jag inte riskera att någon annan skadas pga av min lite väl busiga häst och dels så känner jag att om Beauty fortsätter i dom här banorna och får av Madde gång på gång så kommer hon sätta det i system och då kommer jag få ta en jäkla massa fighter med henne sen när jag ska rida för att få rätsida på problemet. Madde har nu ridit 4 gånger och flygit av 3. Men tror ändå att hon är en jäkligt bra ryttare för Beauty om jag behöver hjälp sen också. Men kanske så måste jag sätta den första lydnadsgrunden bättre innan jag ska släppa upp någon annan. Tankeställare!!
Nu håller jag bara tummarna för att Madde mår bättre idag och inte är snurrig fortfarande för då är det nog en lätter hjärnskakning och jag kan ju inte låta bli att få dåligt samvete.
 
 
 
 

Klarvaken med sprattlig ärta

Vad ska man göra när man vaknar alldeles för tidigt mot vad man egentligen behöver gå upp?. Tror att det kan bero på att jag är vrålhungrig och ärtan därför sprattlar som bara den i protest. Har försökt somna om i drygt 2 timmar men antar att det är lika bra att gå upp och starta dagen. Har gett den lilla söta kaninen mat och lite kel så här på morgonen. Mili har stått bredvid helt fast med blicken och blockerad för att lyssna på mig. Hon är helt besatt när hon får titta på kaninen. Hon tycker den är jätte rolig.
Har även försökt mig på att montera isär barnvagn och byggt på bilstolen. Har aldrig gjort nåt sånt förut så det va lite klurigt innan jag kom på hur man skulle göra. Men nu när jag lyckades så var det egentligen hur enkelt som helst. :) smidigt att man kan koppla på bilstolen på vagnen sådär. Så behöver man ju inte ta med hela liggdelen om man t ex bara ska iväg en snabbis och handla. Har även provat att sätta på mig vår babysele. Många remmar enligt mig men man vänjer väl sig och blir smidigare när man fått in snitsen hur man ska sätta på sig den. Känner att jag vill veta vad jag håller på med innan ärtan kommer så jag inte står där sen som ett fån. :) Är bara 7 veckor kvar till beräknad så inte alls lång tid kvar. Nervositeten börjar komma lite smygandes och jag börjar känna press på mig själv att jag verkligen måste lyckas med denna enorma uppgift att bli mamma. Känns konstigt att säga så om mig. Mamma!! Känner mig ju fortfarande som ett barn själv så funderar hur detta ska gå. Får göra mitt bästa och hoppas på att det blir bra.

Nu måste jag äta min frukost innan ärtan sparkar sönder magen. :)
Idag blir det risgrynsgröt med kanel, socker och mjölk, ett glas apelsinjuice, ett glas C-vitamin brus, 2st omega 3 tabletter, multivitamintablett och en järntablett.


Läkarbesök

Har precis varit på ett läkarbesök för min ljumske och får fortsätta på halvtidssjukskrivning ett tag till. Sen ska jag tillbaka till läkaren den 16 på en ny koll. Många besök blir det. Den 11:e ska jag på koll på MVC. Känns som att man inte gör annat än åker fram och tillbaka till olika kontroller. Men det är väl bra antar jag att dom vill väl.
Nu blir det en powernap på 20 min innan jag åker vidare till jobbet.


Tänk vad en häst kan göra

Har precis klivit innanför dörren efter en mysig eftermiddag i stallet hos min vackra grå. Borstade och pussade lite extra bara för att hon är så himla söt. Sedan gick vi upp till ridhuset och tömlongerade eller hur man ska säga. Mest i trav men tog även nån liten galopp. Och i vänster varv blev det även ett och annat steg skänkelvikning. I högervarvet ville hon inte riktigt eller så förstod hon inte mig men vad gör det. Hon försökte ju sitt bästa och det är huvudsaken. Vi börjar i det varvet nästa gång så kanske det går. Hon började nog bli lite trött när jag bad henne att flytta sig så hon fick nog bara hjärnsläpp. :) vi kan ju låtsas det i alla fall. För övrigt var hon jätte mysig i stallet. En riktig kelgris! Dagar som denna med henne får en verkligen att känna sig lyckligt lottad som får ha henne hos mig. Nu kommer jag somna ikväll med ett leende.


Mer och mer

Lite mer grejer till ärtans samling. Idag tog vi hem bilbarnstolen. :)


Nytt år!

Nu har jag vaknat och det är första dagen på nya året. Detta år kommer bli speciellt på många sätt. Den allra största händelsen kommer inträffa hyffsat snart när vår lilla ärta väljer att titta ut. Helt klart en helomvändning i livet med nya utmaningar och mer kärlek.
Detta år hoppas jag även på att komma igång mer med min ridning av Beauty sen när jag väl får börja rida igen. Vi ska hitta på massa skoj. Bland annat är en plan att jag ska hoppa in henne. Hoppas även på att vi är i form så vi kanske kommer iväg på 4 års kvalitén i höst.
Detta år ska jag även bli klar med min hundutbildning.
Detta är bara några få saker och mer kommer det bli. Hoppas på ett bra 2013 helt enkelt.