Fullt hus..

Idag sa Elina att hon ville leka med någon kompis, så då var det bara ringa runt och kolla vilka som var hemma. Och som tur var så kunde både Natalie och Albin komma hit. Så det har varit full rulle hela dagen fram tills nu. För nu har dom alla gått hem dit istället. Och Evan fick äntligen ro att somna. 


Vi bakade även en smarrig sockerkaka som vi åt efter lunchen. Barnen har röjt på övervåningen, och jag har städat på nedervåningen under tiden. Gick upp och kollade Elinas rum nu som ser ut som om en tornado svept förbi. 😂 


Evan hjälpte till med disken som vanligt.(han plockar ur och jag lägger in) ha ha ha!! 


Borde börja ta tag i den enorma tvätthögen jag tvättat idag också. Så trååkigt att vika allt. Bläää! Men först en välförtjänt kopp kaffe! 

Just det, har varit och fixat mina naglar igen. Har hittat en jätte duktig tjej nu som kan fixa eftersom min fina vän och nagelteknolog Petra är sjukskriven och inte kan jobba. Och denna nya tjej som heter Monica är även en av mina foreverkollegor.💜

Blev supernöjd!





Nu är den värsta julstressen över..

Nu har julafton och den mesta stressen passerat och man kan börja andas ut lite igen. Längtar tills jag sätter igång Jacson igen efter hans julvila och kan börja ta tag i hans vidareutbildning. Bara mitt dumma bäcken vill samarbeta. Har även beslutat mig för att vi ska byta stall. Vi kommer flytta till en ridanläggning med ridhus, belyst ridbana och ett stall som har spolspilta. Flytten kommer förmodligen ske i månadsskiftet jan/feb och det kommer nog bli jätte bra även om jag kommer sakna att ha honom så nära hem. Men träningsmöjligheter och framförallt en spolspilta är ju guld med tanke på hans känsliga ben som behöver tvättas lite då och då ordentligt med bakteriedödande schampo. Sen att han får en större box och kommer kunna gå med sina tidigare hagkompisar är ju också guld värt! Det kommer bli bra!



Julafton var mysig med massa god mat och barnen fick MASSA julklappar. Nästan så man fick hjälpa till att öppna då dom tröttnade lite efter hälften och ville leka med det dom redan fått.😊 Elina var så lycklig när hon äntligen fick sitt efterlängtade stall med hästar. 



Evan fick bland annat en liten tax som han älskar svansen på. Men annars tyckte han nog mest att pappret, snöret och alla kartonger var roligast.😂

Annars har det inte hänt så mycket innan julafton. Den vanliga julstressen att hinna allt man ska hinna och bara fixa massa. 


Och nu denna vecka blir det fler julfiranden med resten av Christers släkt. Igår var vi hos mamma.😊 Idag ska vi till Taki och Marie. Mycket firande blir det. Men det är bara roligt! 

Idag ska vi även försöka ta oss iväg en sväng och se om min klippnaskin går att laga. Den vill inte fungera som den ska. Kolla lite affärer kanske på en gång och se om vi hittar något billigt som vi behöver på rean. 




Jobbhelg

Denna helgen har varit full med jobb. Stress och massor att göra där verkligen men man har inte hunnit med. Julhandeln är ju i full gång och kunder kryllar det av. Men idag är jag återigen ledig och hemma med båda barnen. Elina har jullov och vi ska denna vecka försöka fixa det sista inför julafton. Jag ligger efter då jag varit sjuk i 1,5 vecka ju. Ska börja ta tag i tvättkaoset här hemma, sen åker vi och hjälper Emma med hennes unghäst innan vi eventuellt sen fortsätter med lite julgandel själva. Vi får se vad vi orkar. Evan är ju inte helt frisk så mycket hänger på honom. Lilla stackaren har nu börjat hosta också. 



Har startat igång en provvecka med photoshop och lightroom också som jag vill lära mig. Jag som ät tekniskt okunnig och fattar nada kommer nog få sitta många timmar innan poletten trillar ner, men jag vill och SKA lära mig. vill kunna göra mina bilder jag götar med systemkameran ännu finare och lära mig redigera. 


Hoppas ni får en fin måndag! 


Tagit farväl

Lite tråkigheter har även hänt dessa dagar som gjort att man tappat lite fokus också. Våra två fina kaniner har gått bot. Rafflan fick vi åka och avliva pga tumörer, och sen kort därefter dog även Agda bara några dagar senare i sin bur. Sorgligt att mista sina små familjemedlemmar! Så nu finns här inga kaniner kvar.

 

Vila i frid små vänner!
 
Får se hur vi gör nu och om det kanske blir någon liten annan ninis så småningom. Har varit mysigt att få ta hand om dessa två skruttarna. Men just nu ska vi bara få landa i detta nu. Tyvärr så lever ju djuren inte så länge som oss och det är alltid jobbigt när de slits ifrån en.

Evans dop

Jag har ju helt glömt bort att visa bilder från när Evan döptes.. Så här kommer några. :)
 

Bättre sent än aldrig.

Sjukstuga i snart 1,5 vecka

Hallå bloggen!
Här hemma har vi varit sjuka till och från i snart 1,5 vecka. Megaförkylning, feber, halsont, huvudvärk, ögoninflammation, ja känns som allt på en gång. Jag och Evan turas om och Elina har klarat sig med lite snuva bara som tur är. Har inte orkat ta tag i någonting under denna tid. Anna har haft hand om Jacson, hemmet är sååååååå stökigt och jag vet inte i vilken ände jag ska börja. haha!!
 
Men idag har vi vaccinerat Jacson nu på morgonen och jag ska försöka ta tag i hemmet lite tänkte jag. I alla fall plocka undan lite. Min hals är inte att leka med. Gör så fruktansvärt ont när jag sväljer så jag snart blir tokig. Men Evan sover en stund nu, Elina sitter framför en film och jag kan sitta här en liten stund vid DATORN. Känns som det var allt för länge sen. Är ju så mycket enklare att få någonting gjort om barnen håller sig någorlunda sysselsatta själv en stund.
 
Bjuder på en bild på min finaste tjej!
 
 

Friskare

febern är borta och kvar är bara en förkylning som just nu finns hos alla här hemma. Men den har inte hindrat oss från att gå på Natalies 8 års kalas idag. Elina fick dekorera paketet.

Förkylningen hindrade oss inte heller från att rida hem med Jacson igår ända fram till vårt hus. Elina och jag tillsammans.

Han är så fantastisk vår stora snälla Jacson. Går med på allt man hittar på. Och snart ska jag ut till honom igen. Ska även ta in alla andra hästar.

Veckan har för övrigt varit lugn eftersom vi varit krassliga hela högen.


Från Evan till mig

Natten som var så var Evan äntligen feberfri men istället så hade den kommit till mig. Öm i hela kroppen, halsen gjorde ont som taggtråd och huvudet kändes som det skulle sprängas. Så idag har jag i princip legat ner hela dagen. Tur att Christer var ledig så han kunde ta barnen.

Har varit ute i stallet nu på kvällen och fixat allt till Jacson samt bytt två brodd som var slitna. Phuuu vilken pärs säger jag bara. Var slut efter mockningen bara. Så allt tog väldigt mycket längre tid än vad det brukar men huvudsaken att det blev gjort. Ingen ridning då som ni säkert förstår. Bara en puss på mulen (eller typ 10) och salva på benen och broddbyte.

Nu har jag laddat kroppen med ny alvedon, halstablett och ska in och duscha av mig innan sängen väntar igen. Tur man har så förbaskat snäll häst i dessa lägen som oavsett om han blir riden eller ej varje dag är lika snäll och go jämt. Blir glad i själen av min Jacson!❤️ Igår kväll var Elina med ut och nattade honom och bjöd honom på hans "klubba" (horselyx). Detta gör mig också så glad i själen!❤️ älskade Elina och älskade Jacson tillsammans! Vilket par!😍💕

Hoppas jag vaknar pigg och frisk i morgon! Inge vidare kul att vara sjuk.


Fortfarande feber

Sjukstugan fortsätter även idag, men Elina är på förskolan. Känns lite konstigt att lämna henne när Evan är hemma med feber och är snorig. Hur gör ni andra mammor?

Ska lägga mig å vila nu när han sover. Dåligt med sömn hela tiden så måste passa på nu när jag kan känner jag.

Dagen igår fortsatte i lugnt tempo hela dagen och samma lär det bli idag.


Sjukstuga

Helgen har passerat och den har bestått av kalas, dop, husvisning och stall. Igår stod Elina för ridningen av Jacson. Eller efter en stund ville hon att även jag skulle hoppa upp så hon fick trava. Så jag satte mig bakom sadeln och så travade vi💕 Världens snällaste, bästa Jacson. Hade han inte varit så himla stor så hade hon fått trava själv utan mig, men fallet blir så väldigt långt OM hon skulle glida av. Så hon får nöja sig med att sitta med mig. Hon skrattade och ropade igen, igen.. Sen att hon var gnällig och otålig i stallet i övrigt det kan vi ju bara strunta i.

Väl hemma blev det en dusch för oss båda och sen somnade vi tillsammans i hennes säng. Christer fick väcka mig så jag kunde lägga mig i vår säng.

Och i natt så vaknade jag sen med en liten kokhet kille vid min sida. Evans första feber.💕 Han har vridit och vänt på sig, varit ledsen och inte kunnat komma till ro. Och nu först har jag kunnat lägga ifrån mig honom eller vara mer än 20 cm ifrån honom efter alvedon, vatten, och pyttelite yoghurt. Lilla stackare.

Och inte nog med det, så vaknade Elina och var lite hostig och snorig också. Men det verkar i alla fall lugnat sig lite nu men därför är hon också hemma idag.

Har tittat på Alfons Åberg 2 gånger och nu är det prinsessan Sofia här som rullar på tv:n. Jag sitter med kaffet i högsta hugg för att inte somna ifrån Elina och känner mig sååå sliten.

Heja måndag liksom!
Men är bara att kämpa på. Tack och lov så finns snällaste Anna som hjälper till med Jacson när det krisar. Skrev att jag inte visste om jag kommer orka rida idag då jag inte fått sova nåt och hon svarar direkt att hon kan sköta allt runt om idag. Så kan jag pyssla med Jacson senare bara när Christer kommer hem. Visst då frågan ändå inte motionen idag men han klarar sig. Med småbarn är det rätt bra att kunna dela allt. Även fast både Anna och jag egentligen önskade att vi hade vatten häst så vi kunde rida tillsammans som förr. Men det tar vi senare.

Dags att hinka mer kaffe!😋


Tröttare än tröttast

Igår hade jag verkligen en dålig dag. Allt blev bara fel och det var dessutom massa gnäll. Det var först när jag kom ut till Jacson som jag kunde slappna av och bara koppla bort den dåliga känslan i kroppen. Han är min terapi för själen i tunga dagar. Har haft så ont denna veckan i både rygg och bäcken så är nog mycke därför som humör och känslor tar över. Ingen ridning för min del men däremot kom Pia och Liv ut. Så Liv fick rida runt i centrum med Jacson och jag å Pia promenerade. Miljöträning är alltid bra.

Och nu har jag faktiskt gått och lagt mig en stund igen efter en dålig natt med obefintlig sömn. Tänkte vila lite innan dagens alla planer.

Sen är det dop och så ska jag försöka fixa med mammas nya telefon. Men först, god natt igen😴


6 dagar sen😱😃

hej!!!

Äntligen en liten lucka till att kika in hår och skriva av mig lite. Ska strax iväg till stallet och titta på när Anna rider lektion med Jacson. Riktigt roligt att hon är så engagerad och vill honom så väl. Perfekt att hon vill rida lektioner också. Framförallt så länge som jag inte kan rida så ordentligt på grund av mitt dumma bäcken som inte är med mig hela tiden än. Igår till exempel fick han vila på "min" dag då jag hade ont både i rygg och bäcken och kände mig för stel. Inge bra att rida då så det kanske går över tillJacson när han känner min snedhet och stelhet. Så han fick vila sig i form till idag.☺️ Myskillen!!❤️❤️❤️

Dagarna rullar på. Har haft Elina hemma två dagar denna vecka, och då har vi bland annat hälsat på hos mormor. Sen har vi handlat en målarbok till mig från mitt jobb så jag kan sitta med och måla när hon vill göra det. Faktiskt riktigt roligt och framförallt avstressande. 😃

Harry har besökt veterinären för vaccination och fått pekpinne att han måste banta nu. 🙈 Svårt med tanke på att han vägrar gå ut när det är kallt. Men jag får väl tvinga honom helt enkelt att röra sig mer eller kanske köpa ett kort på hundgymmet till honom. Där kan han springa på löpbandet.😃 Ska nog önska mig själv ett klippkort till träningslokalen också så vi kan fortsätta träna inomhus.

Vi har även varit i stan denna vecka och hjälpt Jenny med en sak. Sömnigt att åka tåget😍

Det är det som hänt dessa dagar. Men nu ska jag skynda till stallet. Och snälla mamma passar Harry under tiden samt försöker laga Jacsons täcke som gått sönder.❤️


RSS 2.0