Massa lördagsgottis idag

Lite väl mycket kanske.. Till och med så jag känner att jag nästan vill till gymmet. Har ju dålig motivation till träningen gör tillfället vilket inte är bra för kroppen. Framförallt inte om jag ska kunna förbättra fysiken. 


Men detta är ju så himla gott!!! Och värsta boven.. Nää måste nog börja förbereda mer färdiggjord mat och mellanmål så jag inte äter lika mycket skit. Men bara tanken på att stå i köket och fixa i timmar gör ju så man vill fly.

Nu ska vi i alla fall äta middag. Lite nyttigare än godis och bullar. :) 





Lugna lördagen idag

Ingen häst att åka till idag och en liten snorig prinsessa här hemma. Så vi bestämde oss för att ta morgonpromenaden med hundarna och sen promenera vidare hem till mamma/mormor. Har ätit lasagne till lunch och så har Elina fått lite lördagsgodis. 

Nu blir det en fortsatt lugn dag här så Rlina kan bli frisk någon gång. 





En fredagskväll i hästbajsets tecken


Japp detta är min fredagskväll and I love it! :) även fast jag just idag är sjukt trött efter dålig sömn i natt. 

Har precis fixat klart allt i stallet och pussat massor och gett morötter till min finaste. För halt för ridning och idag även något sent. Ibland är det så när man är ensam hemma med Elina hela kvällen till sent. Då får hästgoset vänta. 

Men jag har haft mys med Elina och hundarna innan så jag klagar inte. Vi har ätit lite chips och busat i soffan. Elina har "hoppat" från mig till soffan och det är ju sååååå kul tycker hon. Igen, igen, igen säger hon!! :) <3 

Nu funderar jag bara på om jag ska äta lite mer chips eller om jag ska sova. Men det lutar nog åt det sistnämnda. 
God natt!

Lite gofika så här på en fredag


Kan börja med att säga att jag verkligen inte orkade skriva här igår. Gjorde massa saker hela tiden och kände mig bara stressad så blev liksom inte av. Morgontränade kl 6-6.30 på gymmet innan jag skyndade mig in i duschen och sen vidare till jobbet där jag höll igång med inventeringar nästan hela dagen. 

Elina har blivit sjuk igen, förkyld och ev lite ögoninflammation på ena ögat så Christer jobbade bara från 16-20,40 igår. Och det blir samma idag. Han kommer hit och byter av mig när jag slutar. 

Hade kvällsfodring och insläpp igår också så blev ingen ridning, men desto mer pyssel. Mysigaste hästen!! Skulle kunna stå och krama och gosa med honom hur länge som helst. 


Tog bild efter gymmet igår också för att ha nåt att jämföra med och sen även för att se vad jag vill förbättra.


Hade tänkt träna i morse igen men var alldeles för trött efter en natt där Elina väckt mig säkert 7-8 ggr. Så mitt kaffe nu kommer sitta fint. Får försöka komma iväg någon gång i helgen istället. 

Nu ska jag blunda några sekunder innan jag måste jobba tre timmar till. 




Slapparkväll

Eftersom jag varit så trött i flera dagar så har jag och Elina och alla hundar en slapparkväll hemma hos mamma/mormor. Vi ska äta pannkaksmiddag här innan vi promenerar hem igen. Passar på att njuta av lugnet medans Elina och "mojmoj" gör pannkakssmeten. :)


Mili börjar äntligen slappna av lite. Hon har velat gå till katterna flera gånger så jag fått säga till henne. Hon blir ju som besatt. 

Kan man vara tröttare än jag just nu?

Jag tror inte det.... Ska i alla fall sova nu. Har myst med Elina på eftermiddagen och ätit lite popcorn och målat med vattenfärg. Det roligaste var att göra handavtryck. :)


Lagat middag har jag också gjort. Provade att göra kycklingwraps med tomat/sweet chili och bönsås. Vart faktiskt ganska gott. 

Fast tog för mycket så lyckades inte rulla min. :)


Nu säger jag god natt för idag!

Gårdagens stallvistelse

Igår fick alla hundarna följa med till stallet då jag redan innan visste att jag skulle vara helt själv där då jag kom ut så sent. Jacson var jätte blöt så han fick stå under sitt fleecetäcke medans jag mockade och fixade allt. Kollade sen genom honom lite snabbt, satte på träns och reflexer och tog med alla hundarna för en mysig barbackatur på åkern. En supertaggad häst och tre vilda hundar hahaha så himla kul!! Då var alla motionerade sen, perfekt! :) Harry hade lite svårt att hänga med ibland så vi fick stanna och vänta in honom några gånger = perfekta tillfällen att träna på halt. :)

Älskade djuren!! <3



Efter turen så hade Jacson torkat ganska mycket då han fått behålla täcket på när jag red så då kunde jag borsta honom och pyssla med honom bättre. Han njuter verkligen när man pysslar om honom, min fina kille! 

Gick även ut till kaninerna och gav dom deras mat och två små morötter var. Hann inte stanna hos dom så länge igår så får prata lite extra med dom sen idag istället. Älskar alla mina underbara djur! <3 





Christer är min andra halva, min älskling och mitt liv jag inte vill vara utan. Min man, bara min! 

Elina är mitt hjärta som slår och håller mig vid liv. Mitt älskade barn som jag älskar mer än mig själv och mest av allt!

Mina djur är min själ, och utan dom skulle livet vara grått och trist och inte alls ha lika mycket kärlek och skratt och gosiga stunder.

I need them all!!! <3 <3 <3 
Älskar er alla! 



Nämen god morgon då!

Efter en usel natts sömn så är jag nu tillbaka på jobbet igen. Det var verkligen skönt att få vara hemma hela dagen igår och bara ta det lugnt. Känner mig fortfarande inte helt kry så någon träning har det tyvärr inte blivit. Ont i halsen och snorar. Jag och Elina har nog samma skit. 

Fick i natt bulla upp hennes kudde med en extra kudde så hon skulle kunna andas ordentligt. Sen hade hon kissat genom blöjan också så jag var tvungen att byta och lägga handuk i sängen så länge så hon kunde sova vidare. Ville inte stöka för mycket så får byta sängkläder sen. Nu sover hon i alla fall på en torr handuk. <3

Sen har Harry väckt mig för att han ville ut och bajsa så jag har väl fått sova ca 3 timmar i natt bara. Gick och lade mig på tok för sent, men blir så när man fastnar extra länge hos bästa hästen och kaninerna på kvällen :)

Nu ska jag äta lite frukost här på jobbet innan jag kör igång och börjar mitt arbetspass. 




Lite har jag fått gjort i alla fall

Känner mig ju lite hängig så det går inte så snabbt här hemma. Men har i alla fall hunnit städa undan julsakerna och hängt upp nya gardiner.


Har även tvättat alla hundfiltarna i soffan så nu är vår hall som en spökgång :)


Har dammsugit här nere men behöver göras om då jag var osmart och gjorde det innan jag bytte filtar. = hundhår överallt igen. 

Men nu tar jag en städpaus då Elina vaknat från sin vila så nu ska vi snart åka iväg en sväng och handla lite. Så det hinns med innan middag och stall. 


Lite fina bilder från när vi var i Turkiet i somras

Nu har snälla Linda varit här och lämnat över massa fina bilder från vår semestersom vi hade i somras. Vi hade ju ingen egen kamera med då jag glömde packa ner den så Linda fotade till oss också. :) SUPERTACK!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allt var bra tills Christer blev magsjuk och Elina fick feber...
Roligt hade vi och jag var som ett barn när jag fick åka alla rutchkanor. :)
 
Lite härliga sommarbilder så här på vintern ;)
 

Äntligen!!



En hel dag med min goding. <3 
Tyvärr är vi båda lite sjuka så får bli en mysdag. 

Ska passa på att städa lite här hemma också om jag lyckas släppa min lilla älskling som jag saknat så mycket. 



Alltid så glada

Tänk vilken kärlek man får från sina hundar. Dom är alltid lika glada, alltid lika keliga, alltid kommer dom med en viftande svans även fast man själv ibland känner sig som världens elakaste när man har jobbat mycket. Tur att jag och Christer går om varandra så dom inte behöver vara själv så länge i alla fall. Men denna vecka har jag kännt lite samma sak som jag kände för Elina med hundarna. Denna vecka har varit kaos för mig när det gäller att hinna umgås med alla mina älsklingar pga allt jobb som varit. Men antar att det blir så ibland när man har stängningsvecka. 
 
Älskade, trofasta, kärleksfulla hundar!
 
 
 

1 dag kvar

I morgon får jag äntligen ha en heldag med Elina! <3 som jag saknat henne denna vecka när man kört kvällspass hela veckan och nu även hela helgen. Har ju knappt hunnit träffa henne nånting känns det som, hemskt som bara den! Saknar henne massor!!! Så i morgon är hon MIN!! Inget dagis eller någon annan ska få ha henne mer än mig. Haha! :)
 
Nu ska jagbara kämpa på idag med, med en mega förkylning också. Kunde knappt andas när jag vaknade. Kände ju redan igår att det var nåt skit på gång i kroppen. Bara jag inte går feber också. Vill verkligen inte bli sjuk igen.
 
 
I morgon är du bara MIN älskade Elina!!! <3

Natti

Äntligen hemma i sängen! 

Är så trött så klockorna stannar. Blev en kort ridtur på åkern bara för att det är så himla mysigt, och framförallt att rida barbacka. Jacson var en klippa som vanligt positiv till allt. <3


Har pratat lite med kaninerna också och myst med katterna. 


Nu väntar en ny jobbdag i morgon så bäst att jag sover nu. God natt!

Just nu

Är äntligen ute i stallet och har precis mockat och fixat höpåsar. Nu ska bara ny ren halm in i boxen, krafthinjarr fixas och sen ska jag ta in min stora fina Jacson för en lite tur i mörkret på åkern.  Han har fortfarande inga skor så får se hur det går, om det ens går. 

Älskar att vara i stallet!!




Okej jag äter nog lite mer godis idag ändå....


Känner mig lite krasslig faktiskt. Energin är på noll och jag fryser lite hela tiden. Halsen kittlar och kroppen känns tung. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk. Tröstäter lite Choklad bara för det. Får väl träna extra hårt nästa gång jag tränar. :) men innan chokladen blir det lite lax och potatis, mums! 

Två dagar kvar....

...att jobba. Sen på måndag är jag ledig, äntligen. Hoppas på att få sova ut lite då det behövs. Löningshelg nu och det kommer säkert vara mycket idag på jobbet. Sen direkt efter åker jag till stallet för att fixa med Jacson och sen ta in alla hästarna. 

Ska ladda med en stor kopp kaffe när jag kommer fram som jag ska dricka medans jag plockar varor. Bästa sättet att komma igång på. 

Idag ska jag försöka hålla mig ifrån godis så gott det går tror jag. Kanske ta nåt litet bara. Vi åt ganska mycket igår kväll så det får liksom räcka nu denna helg. Lycka till säger jag till mig själv :)

Nu måste jag kila! Ha en bra dag!

Ska tänka på denna formen när jag ska kunna motstå allt gottis. ;)



Ännu en jobbdag har passerat...

...nu väntar tre till innan jag är ledig. En lång dag idag med ett jobbpass mellan 10-20.40. Men jag får se det som bra extrapengar nästa lön. 

Idag har jag saknat mina hundar extra mycket! Mina tre fina vänner med sina alldeles egna bus och påhitt. Två bekantas hundar har gått bort inom loppet av två dagar, den ena 10 år gammal och den andra 13år. Fy alltså!! Kan inte ens föreställa mig känslan att förlora sin hund, sin bästa vän. Detta får mig ju att tänka och klappa och pussa Kira lite extra varje dag. Hon fyller ju 10 år nu i början av februari och man vet aldrig hur länge hon kommer vara kvar. Hoppas på många fler år i alla fall. 



Det vart ingen träning idag då Elina fortfarande var vaken när jag kom hem. Så vi har istället sparkat lite boll, läst bok och bara pratat tills hon äntligen somnade väldigt övertrött och gnällig. 

Och nu ska jag också sova! Mitt godissug är typ hur stort som helst så det förvånar mig inte om jag kommer drömma om typ choklad. God natt!






Lite extra C-vitamin är nog bra idag

Klämde precis i mig alla dessa goda klyftor apelsin, mums!


Har lunch på jobbet nu och har även ätit en låda med köttfärssås och spagetti. Ca 6 timmar kvar att jobba och sen ska jag hem till Jenny och träna med henne i hennes vardagsrum. Heja oss!! Har gjort ett litet upplägg som vi ska köra idag. 


Woop woop!! Känns som jag börjar komma igång lite även fast jag är sjukt trött hela tiden. Men oftast gör ju träningen i längden att man blir piggare så jag ska kämpa på nu. 

I måndags var det gymmet, idag blir det hemmaträning, så får jag se om det blir gym eller hemmaträning imorrn igen. Är ju stalledig både idag och i morgon så gäller att passa på. :) jobbigt bara att jag får sån sjuk Jacson-abstinens när jag vet att jag inte ska träffa honom på två dagar. Saknar honom redan, min gullponke! <3

Sen saknar jag min mysis Elina också som nuförtiden aldrig vill bli fotograferad. Hon vrider bort huvudet så fort hon ser kameran. Så jag får väl titta på, och visa en gammal bild. :)




Mysmorgon

Kom nyss in från en väldigt blöt hundpromenad. Var helt vit om kläderna då det snöar och blåser så mycket. Har haft mysmorgon med min fina lilla tjej här hemma och sen i bilen på väg till dagis så hade vi sångstund. Hon fick välja sånger och så sjöng vi tillsammans, mysigt!! Hon är så duktig på att sjunga. <3

Ska lägga mig å vila lite nu innan jag måste åka till jobbet. Känner mig fortfarande så himla trött hela tiden. 

Harry är också tröttis.




Följ med hem till Jacson :)

Filmade en liten snutt när jag var i stallet igår kväll. Kom ut till stallet väldigt sent så blev endast pyssel och mockning. Så här bor han i alla fall! :) Finaste killen <3
 

Sen kväll hos min dunderklump

Efter jobbet åkte jag direkt till stallet. Hade packat ner alla stallkläder i en stor påse så det skulle vara enklare än att behöva åka hem först å byta om. Mockade och fyllde lite ny halm och sen pysslade jag om honom ordentligt och fixade höpåsar både till honom och så en till kaninerna. 


Tvättade lite sår på benen och smorde med hans salva. Borstade ut man och svans med glansspray så han blev alldeles len. Han är så himla go och jag verkligen älskar honom! Min fina stora kompis!

Han har väldigt tjock svans! :)


Myste lite med Agda innan jag åkte hem också. Hon är den som är minst tam av kaninerna så jag får lägga lite extra tid och kärlek på henne så hon ska våga sig fram mer. Hon åt i alla fall lite pellets från min hand.



Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. 
God natt!! 

Trött som bara den

Jag som skulle vara uppe för en timme sen och ha lämnat Elina på dagis så hon hann äta frukost där, ja det sket sig...

Jag ligger fortfarande i sängen då jag somnade om och Elina sover fortfarande. Suck! Nu kommer jag få åka till stallet efter jobbet idag då jag börjar lite tidigare idag. 

Dags att sätta fart nu med andra ord!




Äntligen läggdags

När man är så trött som jag är nuförtiden, då är bästa tiden på dygnet när man vet att man ska få sova. Äntligen får jag krypa ner i sängen efter en lång dag med jobb och sen ett benpass på gymmet efter det. Nu är jag helt slut för idag. Hängde upp en maskin tvätt också. 

Säger god natt innan jag somnar med telefonen i handen. 

Natti natti!



En lång jobbvecka framför mig


God morgon!

Nu börjar den, en lång vecka med massa jobb. Jobbar stängning nu måndag-fredag och sen även hela helgen. Så måndag nästa vecka känns nu väldigt lockande då jag får en dag ledigt igen. 

Har startat dagen med det vanliga, hundpromenad, lämning på dagis och stall. Lite stressigt denna morgon dock då jag och Elina sov lite längre än vi brukar. Men det var skönt så då får jag ta att jag får skynda mig lite. 

Kattungarna ville inte att jag skulle ta min påse när jag åkte från stallet. :)


Gav en rolig morot till Jacson också!


Nu ska jag ladda med lite kaffe så dagen här på jobbet blir på topp med massa inventeringar som väntar. 



Härliga söndagsförmiddag

Att få sova till halv 9 och sedan vakna av att Elina ropar "mamma," då vaknar man med ett leende. Sen att hon hade kissat igenom blöjan och vi gick starta en tvättmaskin på en gång det är inget jag bryr mig om. Bara att göra't. :) 

Vi åt lång frukost och tog sedan ett bad tillsammans. Och nu är vi hemma hos mamma/mormor en stund och fikar lite nybakade bullar. Mums!! 

Har hjälpt mamma att sätta upp en lampa i taket också och så tittar vi lite på tv. En bra start på dagen. 

Christer är iväg på sjukhuset för att hälsa på sin vän som är så sjuk så han blivit inlagd. Lunginflammation tror jag det var. Och sen när han kommer hem så ska jag träffa Emma och Jenny en sväng och käka på pizza hut och snacka skit. Så det kommer bli en lika mysig eftermiddag. Perfekt innan en lång arbetsvecka igen.



Så många fina bilder

En ledig dag idag slutade med att jag fick hoppa in och jobba extra istället. Jaja mer pengar när nästa lön kommer. Eftersom mina planer för dagen spruckit när hovslagartiden blev avbokad så tänkte jag att jag lika gärna kunde jobba.

Sen har jag och Jaya tagit med barnen och ätit på Mc Donalds. Jag är verkligen sämst på att hålla mig till bra mat och minska ner på sötsakerna. Är så himla sugen hela tiden. Inte bra, inte bra....

Lite roligt idag är i alla fall att jag fått bilder på Jacson från när han var föl från en tjej som hade han och hans mamma hemma hos sig på sommarbete. Han var såååååå söt!!








Sen fick jag även andra bilder på honom från Therese som varit ute i stallet och fotat. Så kul med dessa fina minnen.








Så himla fina bilder!! Tusen tack båda två!! 

Nu ska jag gå och sova och ladda för en ny jobbdag i morgon. 

Alltså det är ett skämt..,, suck!

Jahapp, då var Jacsons hovslagartid imorgon inställd pga sjuk hovslagare. Suck! Jag som längtat så och Jacson behöver verkligen sina skor. Dom skulle återkomma om en ny tid så snart som möjligt stod det i sms:et. Då har jag bytt jobbdag i onödan, suck! Jaja bara gilla läget och hoppas den nya tiden är snart. Så får jag försöka lösa det med jobbet då också. Så himla typiskt!




Från promenaden igår :)

 
 
 
 
Lilla Harry fastnade inte på bild denna gång. Han var så koncentrerad på att skälla på allt som han "trodde" att han såg. :) Nu blir det en till hundpromenad innan jobbet väntar.

Hemma hos mamma från i helgen..

God morgon!
 
Tänkte bjuda på lite bilder från i söndags när vi var hos mamma/mormor.
 
 
 
Puss puss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså finaste ungen!!!
Älskar dig så Elina! <3
 
 
 
Som ni ser på bilderna så tillbringade jag och Elina massa tid hos mamma/mormor i söndags, typ hela dagen! :) Elina hade lite feber på förmiddagen så vi valde att ha en lugn dag. Vi lekte lite med dockorna, och jag fotade som ni ser. Elina är så rolig, för säger man till henne att man ska leka arga leken så gör hon sin arga min! :) hahaha såå himla kul ju! Hon vinner jämt!
 
 
I morgon väntar en ledig dag för min del då hovslagaren kommer ut till stallet och ska sätta på Jacson nya vinterskor. Äntligen kommer vi kunna rida obegränsat. Jag vill ju börja träna honom nu! :) Längtar!
 

Kvällsträning, Heja mig!!!

Japp ni läste rätt! Idag har jag tränat efter jobbet. Blev ett ordentligt benpass så i morgon lär jag ju inte kunna gå ordentligt. :) Klockan är nu 22.32 och jag har precis ätit middag och tagit en proteinshake. Ska kasta mig in i en snabb dusch så jag kan gå och lägga mig sen. Är helt slut!
 
Så tungt att träna när man haft uppehåll på några veckor och kroppen skriker ju av all träningsvärk redan efter gympasset som jag gjorde igår. Men bara att bita ihop och kämpa vidare.
 
Saknar min fina Jacson redan. Helt galet vad han betyder mycket för mig och vad han gör mig hel. Är liksom jobbigt när jag inte träffar honom hela tiden, haha!
 
Min fining!
 
 
God natt på er och sov så gott!
Det ska i alla fall jag göra om Elina låter mig.
 

Lunch på jobbet

Den här morgonen har bjudit på hundpromenad i skogen och sen en snabbis i stallet för endast fix idag. Jacson får vila efter gårdagens långa skrittrunda i kuperad terräng. Han fick några morötter i hagen och såg nöjd ut. 

Harry var skällig idag. Vet inte varför men han skällde på allt som rörde sig och alla skuggor och stenar. Knäppis! 

Elina och jag hade i alla fall mysmorgon tillsammans innan dagis och tog igen lite förlorad tid från igår. Söta lilla älsklingen! Hon börjar bli så stor. Tänk att snart fyller hon 2 år, helt galet ju! 


Nu ska jag jobba vidare och hoppas att min träningsvärk från helvetet ger med sig lite när jag rör på mig. Träningen igår tog hårt känner jag. Så jobbigt att komma igång efter en lite längre vila. 



Skogstur i mörkret

Efter jobbet idag så tränade jag först en halvtimmes pass på gymmet med lite rygg, axlar och rumpa som fokus. Sen käkade jag middag lite snabbt för att sedan åka ut till stallet. Idag hade jag nämligen ridsällskap, så vi har varit ute i mörka skogen. Så mysigt men väldigt blött. :) Jacson var duktig som vanligt och så härlig. Han tar det mesta med ro och bara hänger med på allt. <3 

Så här mörkt var det:


Jag red tillsammans med Maria på Tudor och Elin på Satja. Alltid lika kul när man kan få ridsällskap. 

Finaste hästen fick stå och torka en stund under sitt mysiga fleecetäcke och fick salva på benen innan jag släppte in honom i den nyhalmade boxen. Provar med halm nu och ser om det funkar för honom. Det ingår ju i stallhyran så det blir betydligt billigare om han kan stå på det utan att käka upp det. :) Men jag har spån i botten så det blir som en liten bädd ändå samt att det suger upp mycket bättre. Så förhoppningsvis kanske jag klarar mig på endast några få balar spån nu istället för två i veckan. Blir ju lite dyrt annars måste jag säga. Jacson verkar nöjd i alla fall, min gosekille. <3


Manligaste hinkarna. :)


"Hallå morsan!! Kom å klia mig istället för att stå där å fota!" ;) hihi 


Alltså den mulen!! <3

Nää nu måste jag sova. God natt! 

Lugna söndagen

Tur att Elina har sin lilla vakthund när hon sover. 


Harry lägger sig ofta hos Elina när hon sover och tycker nog att det är riktigt mysigt att få ligga nära sin lilla matte. 

Själv läser jag lite bloggar och surfar runt på lite olika sidor. Har en lugn dag idag med och är dessutom stalledig. Även fast jag gärna skulle åka ut till Lilleman om jag fick välja. Ja jag är kär i min häst! <3 Det var så mysigt och roligt att rida igår! Verkligen det härligaste som finns! 



Morsning söndag!

Sjukstugan här hemma fortsätter. Fast idag är Elinas feber lägre så det går åt rätt håll. Vi som skulle gått på kalas idag får tyvärr ställa in. Däremot ska vi promenera bort till mamma/mormor så hänger vi där en stund idag. 




Alltså min häst <3

Idag var han sååå himla rolig! :) han var inte ett dugg öm i hovarna idag så jag passade på att rida lite nere på åkern. Satan i gatan så taggad han var! Kunde inte ens skritta utan ville börja trava hela tiden och gick och småtaktade. Sötnos! <3 så jag tänkte att om han så gärna vill springa av sig så får han väl göra det, så iväg for vi! Så fort jag gav komandot galopp så kastade han sig fram med öronen spetsade. Sen när åkern tog slut så sa jag bara pro och gjorde halt och vände om. Samma sak här, han ville galoppera mera men jag höll honom i skritt och en kort bit i lugn trav. Så fin alltså! <3 han är så duktig! 


Klippte klorna på ninisarna också och gosade lite. Jag har så fantastiska djur!! Tre fina hundar, två söta små kaniner, en bamsehäst, fina fiskar hemma i akvariet, ja helt otroligt! <3 utan mina djur skulle jag inte klara mig tror jag. Eller i alla fall inte lika bra. 

Sen har vi ju min underbara dotter som även hon tycker om djuren. <3 mammas tjej! Här är två bilder från tidigare i veckan när hon myser med en av kattungarna i stallet! Såååååå söööt! <3



Snälla bli frisk nu lilla söta Elina!! Sov bort den dumma febern. 

God natt!! 

Hej mitt vinterland!


Nu promenad och sen stallet, wiihoo! 




Lugna lördag!

Idag blir det en väldigt lugn dag eftersom Elina fortfarande har feber. Jag tror den beror på två tänder som brutit genom precis och det är ju skönt att veta att det inte är nåt allvarligare. 

Vi har bakat en mjuk pepparkaka från ett sånt där färdigt paket som man kan köpa. Mums!! Så snart kommer mamma förbi på en liten fika. 


Hundarna har fått ett ben var som dom gnager på så dom också får lite lördagsgodis.




Sitter och tittar på tv just nu och bara slappar tills mamma kommer. Man blir trött av att bara vara hemma utan planer. Men jag piggnar nog till lite ikväll när jag ska till Jacson. :) finaste hästen! 

Vi har en slappar/ mysdag idag helt enkelt.










Det blev lite kvällshäng i stallet ändå..

Även fast jag försökte att fixa i stallet lite snabbt innan när jag hade lilla sjuka Elina med mig så gick det verkligen inte. Hon bara grät och skrek så fort jag satte ner henne. Så jag fick glatt vänta tills Christer kom hem vid 21 och åka och fixa det sista och mysa i boxen. 






Man är ju så himla fin med pannlampan på! :) haha! Men jag hade precis varit ute hos kaninerna och den lilla biten dit är så mörk. 

Jacson var jätte mysig i alla fall. Han struntade t o m att äta för att stå och bli klappad och kliad, älskade lillemannen. <3

Men nu är jag helt slut! Jag känner att jag sovit som en kratta i natt. Kroppen känns som spagetti och ögonen känns tunga. Bäst att sova så snart som möjligt. 

God natt!


Liten sjukling där hemma

Igår när jag kom hem från jobbet så möttes jag av en skållhet liten tjej med 39,4 graders feber. :( så det blev ett jätte snabbt stallbesök där endast det nödvändigaste gjordes så som mocka, fixa nya höpåsar, fixa kraftfoder, mata kaninerna, smörja och tvätta Jacsons ben. Och så självklart fick han några extra morötter eftersom jag inte hann mysa så mycket med honom som jag velat göra.

Kaninerna fick nya vattenskålar igår också så dom inte ska kunna välta ut dom, såna som hänger på gallret.



Nöjda små niner som tyvärr fick vänta med att få klorna klippta tills ikväll eller i morgon. 

Elina är hemma idag och jag jobbar endast till kl 12, sen byter Chriater av mig så jag går hem och vabbar halvdag.  I natt har jag varit vaken med henne från  ca kvart över 2 så jag känner mig ganska trött idag och har redan tryckt i mig tre koppar kaffe för att orka. Men nu är det två timmar kvar så får jag hoppas att Elina vill sova middag med mig sen när vi kommer hem. Hoppas att dumma febern försvinner fort. Inge kul när hon mår dåligt lilla hjärtat. :( 




Svårt att somna

Idag efter jobbet när jag och Elina promenerade med hundarna så fick Mili inviga sin dragsele genom att dra Elinas pulka, fast utan Elina i. Tror hon tyckte det var lite konstigt men ändå kul. Hon gick glatt framåt i alla fall. Tror det är jätte bra träning för henne som är lite lätt rastlös typ jämt. :)

Har inte hunnit med så mycket mer än att laga middag och mysa med Elina. Läste god natt saga innan hon somnade och lyckades nästan hålla mig helt vaken efter sagan. Slumrade till och vaknade lagom när Christer kom hem. Så när han ätit middag så har vi legat i sängen och kollat på walking dead. Spännande serie som är svår att slita sig från när man väl börjat titta. Man får liksom bestämma innan att "idag tittar vi bara på två avsnitt" haha! Och nu känner jag mig helt uppe i varv igen och har svårt att somna. Svettas och fryser om vartannat och känner mig samtidigt lite hungrig. Men måste försöka sova nu ändå. Börjar tidigt i morgon. 

God natt!




När schemat är fullt....

Så hinner jag inte alltid blogga. Mina dagar är oftast fullspäckade med både det ena och det andra. Jobb, alla djuren och min solstråle Elina! Sen Christer då förståss också. ;)

Idag är det jobb fram till 16, sen hämtar jag Elina på dagis. Vi ska ta en hundpromenad och sen laga middag. Idag har jag inte Jacson själv men funderar på om jag ska åka ut en snabbis ändå, abstinens deluxe!! Vill bara ge honom en kram och en puss på  mulen. Och sen skulle jag vilja klippa klorna på mina små söta kaniner och gosa lite med dom. Men egentligen kan det vänta till i morgon. Dom har ju hö och vatten så dom klarar sig. Anna fixade det igår så att det skulle räcka tills jag kommer ut. Bara dom inte lyckats välta skålarna med vatten. Måste köpa bättre skålar som man kan fästa i gallret så dom inte kan välta. Ska börja fodra dom med pellets också istället för havre. Pelletsen är ju bättre för dom.

Älskar alla mina djur så mycket!! Jag är verkligen en riktig djurnörd! :)

Men nu måste jag fortsätta jobba! Lunchen är slut!




Lite extrajobb så här på en röd dag

Idag åkte jag och Christer på att jobba extra mella 6-12. Röd dag = dubbelt betalt så det tackar vi för. Vi låg lite efter med varorna efter denna kaoshelg så då fick vi två och ytterliggare två komma in extra. Rätt skön tid att jobba ändå. Att kunna komma hem så tidigt. Mamma var här hemma med Elina och hundarna.

Elina ska få sova lite sen middag nu. Hon vaknade halv 10 i morse!! Det måste vara rekord. Och självklart sover hon så länge dom dagarna man själv måste upp tidigt. Typiskt!

När hon somnat ska vi städa lite här hemma och sen måste vi handla. Anna har hand om Jacson och kaninerna idag  så jag är stalledig. Men måste erkänna att jag redan saknar Lilleman. 

Nä nu somna hon så bäst att sätta fart! 








Ny sele

Glömde ju berätta att jag idag även varit iväg med Mili och köpt en dragsele till henne.
 
 

Så nu kan vi öva på att dra saker så att hon kanske kan dra Elina i en pulka så småningom. :) kul va!
Ska köpa lite rep från jobbet som kan vara bra att ha samt ett kvastskaft som man kan kapa och sen fästa saker i. Då kan hon och Jacson sladda ridbanan tillsammans sen när båda är "inkörda" :)
 

Idag har vi tittat på bil och ringt lite bra samtal :)

Hej allihop!
Idag har vi varit runt och kollat på lite bilar. Har ju tänkt att vi ska byta ut gamla volvon till nån som inte drar lika mycket bensin. Samtidigt vill vi ju ha en bil som får dra ganska tungt så det är en svår ekvation det där. MEN vi var och tittade på en nyare begagnad bil idag, en Ford Mondeo som verkade ganska bra. Ska försöka åka och provköra den i morgon och se hur den känns. Den skulle i alla fall få dra en vikt på 2000 vilket jag tror räcker om vi ska kunna dra Jacson. Vi får se. Finns ju lite andra modeller också men då är dom lite dyrare. Och en del är billigare men då drar dom mer bensin/diesel i vanliga körningen. Mycket att tänka på.
 
Jag har även ringt bilskolan i Farsta nu och frågat lite angående mitt BE-kort som jag vill ta. Så nu ska jag ansöka om ett tillstånd så kan jag boka sen när jag har pengarna. Kommer kosta ca 5000 om jag tar paketet med två lektioner och teori. Kan vara bra att få lite instruktioner. Men jag måste spara ihop pengarna först, men kan ju alltid ansöka om tillståndet på en gång ändå då det gäller i fem år. Och jag SKA ta detta körkort i år!
 
Sen är det ju bara släpet som saknas när bilen är köpt, kortet är taget och hästen på plats! :)
 

En annan bra sak är att jag ringde till hovslagaren idag också och lyckades få en avbokad tid. Så nu behöver Jacson inte vänta ända tills den 6 februari utan kommer att skos redan på torsdag nästa vecka. Wooohooooo!! Ibland har man tur.
 
Kan ni tänka er att jag är sugen på att hämta hem en häst till.... Jag vet jag är knäpp men denna ska slaktas annars om ingen tar henne och ger henne en chans. Jag vill ge henne en chans, en ny start. Kanske till och med kunna hitta ett annat hem åt henne sen när hon är mer riden. Synd bara att alla inte håller med mig riktigt. Jag hoppas i alla fall. Hon är raka motsatsen till Jacson, liten och nätt.
Jag vill kunna hjälpa hästar i nöd. Hästar som inte får en andra chans annars utan slaktas för att dom inte "duger". Jag vill och önskar så mycket.
 
Jag är en sån som tänker att om man vill tillräckligt mycket, så går det oftast på ett eller annat sätt. Man får bara klura och prioritera lite annorlunda.
 
 
 
 
 
 

Natti

Efter en hektisk jobbdag så ska jag äntligen krypa ner i sängen. I morgon väntas en ledig dag. Fast vi har saker att göra så jätte slapp lär den inte bli. 

Säger god natt innan jag somnar med telefonen i handen. 

Hörs i morgon!


Min gullkille! <3

Tidig morgon i stallet

God morgon! 
Startade dagen på bästa sättet, i stallet såklart! Fodrade alla hungriga hästar och släppte ut dom. Tvättade även Jacsons dumma sår efter sparken han fått innan han fick gå ut.han var lite svullen i det benet så bäst att hålla ett extra öga där. Är Anna som ska ta hand om honom idag då jag jobbar så ska se om hon kanske kan promenera lite med honom så cirkulationen blir lite bättre i benet så kanske svullnaden går ner. 

Var även ute och gav mina nya familjemedlemmar mat. Yes ni läste rätt!  Jag har fått äran att ta över stallets två små söta kaniner Agda och Ralf, eller rättare sagt Ralfelina då vi upptäckt att hon råkar vara en hona hon med. :) Så nu äger jag två kaniner också! :) fast dom får bo kvar i stallet. Jag som länge velat ha kanin fast det inte funkat här hemma med hundarna. Söta är dom i alla fall!

Agda:


Och Ralfelina:


Dom är inte så tama än då det inte är någon som direkt kelar med dom, men det ska det bli ändring på. :) Nu kommer jag klappa på dom varje gång jag är ute och se till så att dom har mat och vatten så dom klarar sig. Ralfelina är en hittekanin och Agda vet jag inte riktigt vart hon kommer ifrån men det var egentligen inte tänkt att det skulle vara kaniner i stallet så nu är Camilla som har stallet bara glad att jag tar över så hon slipper tänka på dom som egentligen inte ens ville ha dom. Snäll är hon i alla fall som gett kaninerna en chans och tagit bra hand om dom tills nu. 

Välkomna i familjen Agda och Ralfelina! 

Nu blir det gröt, en dusch och sen jobb!

Kaos

Japp, idag fortsätter kaoset från igår här på jobbet. Vi hinner inget annat än sitta i kassan typ. Woop woop!! 

Tiden går ju ganska fort i alla fall när det är fullt ös medvetslös! :) 

Ska slänga i mig lite lunch nu innan jag dyker in i kaoset igen.


Saknar min pruttis.. 

God morgon!

Eller morgon och morgon, klockan är lite över 11 redan och jag har både hunnit mysa med Elina i soffan, dammsugit nedervåningen, varit och fixat lite i stallet och promenerat hundarna. Så nu ska jag bara duscha lite snabbt, äta en macka och sen åka och jobba. Mamma är här och ska passa Elina under tiden tills Christer kommer hem. Effektiv morgon idag. Elina ger mig så mycket skratt vår lilla pajas! :) hon hittar på tokigheter mest hela tiden och det är så kul att se henne när hon leker. Idag lekte hon tittut med mig genom att gömma sig bakom gardinen och sen springa fram fort och ropa "tittut" :) sötnos!


Blev endast lite gos i hagen med Lilleman idag. Men han klagar nog inte. Han fick morötter så han vart nöjd ändå. 


Hoppas på en smidig dag på jobbet och att tiden går fort! 


Första dagen på nya året

Idag har nog varit den segaste, tröttaste dagen på väldigt länge. Jag har varit så trött hela dagen och tänker därför gå och lägga mig nu innan klockan ens är 9. 

Vi hade trevligt igår även om mina tankar var hos Jacson som hade fått ont i sina framhovar efter att vi tagit av skorna. Han ville inte belasta dom ordentligt och stapplade sig fram in i stallet. Så Pia gjorde ett klokt beslut att ställa in honom i boxen där underlaget är mjukt. 

Desto mer för mig att mocka idag, men vad gör det?! Han var fortfarande öm idag men inte fullt så mycket som igår tack vare att marken var mjukare ute idag. Har pysslat en lång stund med honom och gjort honom fin. Sprayade även lite glansspray på hela honom så han vart alldeles len. 

Jacson betyder så mycket för mig! 





Älskade gulleponken! <3

Och nu innan jag somnar ska jag hålla min finaste lilla tjej i handen som precis vaknade till och ville ha lite välling. Hon betyder också så mycket för mig, mest i världen! Vilken lycka att jag fick just henne, min underbara lilla Elina! <3


Hon sover med sina älskade lilla röda bil. :) 

Hon har haft så kul med Julian igår och dom har busat och lekt massor. Badat i Lones stora badkar tillsammans och bara haft det superkul. Varit uppe till jätte sent och sprungit runt nakna. Älskade barn! 

Nu säger jag god natt! 

RSS 2.0