Gårdagens ridpass

Dålig uppdatering men har inte haft nåt att berätta. Igår kväll var jag iväg och red ett dressyrpass på Beauty. Gick väl sådär. Hon var spänd och rädd för det mesta igår inklusive de andra hästarna i ridhuset. Hon kastade sig runt några ggr och det tog ganska lång tid innan hon lugnade ner sig och förstod att varken de andra hästarna eller ingången till ridhuset skulle göra henne illa. Vissa dagar har hon bara så konstiga idéer för sig. Men jag red på ändå, red mycket övergångar mellan skritt och trav, gjorde några halter och många snett igenom med tempoväxlingar. Ingen galopp blev det eftersom jag inte kände att hon skulle klara att hålla sig på marken så vi koncentrerade oss på skritt och trav. Man får göra det bästa av det som är och vad som känns bäst för stunden. Och mot slutet travade hon riktigt jäkla fint. Längde ut steget och kom fram mer med nosen och tog ett bra stöd på bettet. Och det är den känslan jag tänker ta med mig på nästa pass. Allt det andra såsom att hon kastade sig och spände sig låtsas jag inte om. 
 
Måste ändå erkänna att det känns pirrigt att vi ska vara med på hoppträning på lördag. Hur kommer hon reagera då när de andra hästarna hoppar runt omkring henne när hon som det är nu till och med är rädd när en annan häst galopperar mot henne. Vi får se helt enkelt, kul ska det bli i alla fall! :) Och nån gång måste hon ju vänja sig. Hon blir ju trots allt 5 år nu. 
 
 
Idag har jag endast hunnit med en promenad med hundarna och lite bus med Elina innan det. Senare idag ska jag till stallet och efter det till Christers mamma där vi ska fira nyår. 
 
En liten Mili som öppnade dörren när jag skulle gå på toa som nog ville berätta att hon också var kissnödig. :)
 
 
Just nu sitter jag och tittar på tv medans Elina sover här bredvid. 
 
 
 

Hemma igen

Blev inget mer inlägg igår då jag var helt slut efter träning, spadag, hundpromenad och bus och gos med Elina. Man kan ju tro att man ska bli pigg efter en dag på spa men jag blev helt tömd på energi. Och i natt har jag sovit lika oroligt som vanligt och vaknat alldeles för tidigt och inte kunnat somna om. Suck!!
 
Kollar på prison break och väntar på att resten av familjen ska vakna. Sen ska jag ut med hundarna så dom får springa av sig massa energi. 
 
 

Utcheckning och mot en heldag på spa

God hotellfrukost i våra magar, mätta och belåtna. Korv, ägg, äggröra, bönor, bacon, frallor av olika slag, knäckebröd, yoghurt, nötter, frukt, massa olika pålägg, lax, brieost, kaffe, te, juice, vatten, smoothie ja ni hör ju, underbar start på dagen och vi rullar fram en liten stund. :)

Ligger nu i sängen en stund innan vi ska checka ut och smälter maten. Snart börjar vår spadag och det ska bli skönt att få sätta sig i en bubbelpool och bara slappna av. Men jag erkänner, jag saknar min lilla tjej och framförallt att jag inte kunnat få min god morgonkram av henne som jag alltid får annars. När hennes små armar omfamnar min hals och hon trycker sig allt vad hon kan mot mig och bara myser. Sååååå mysigt och helt underbar känsla att få känna varje morgon. 

Nu ska vi röra oss.. Hörs senare.


God morgon

Kaoset och irritationen la sig igår och det blev bra när vi väl kom fram. Något sena så vi missade shoppingen. Men men vi kanske hinner kolla nån butik idag innan vi går iväg till sturebadet och vår spadag. 

Vi bor i ett mysigt litet rum på andra våningen. Jag har som vanligt haft svårt att sova i natt. Vridit och vänt på mig och sprungit och kissat två ggr. Snacka om att vara rastlös och det känns ju ganska irriterande när man väl får sova. Samma som nu, klockan är lite över 7 och jag är klarvaken och kan inte somna om. Christer sover som en stock. Tänker väcka honom vid 9 så vi kan gå ner och äta frukost. 

Vi åt jättegod mat igår på fridays, mmmmm som Elina brukar säga när hon äter. :) Hon har haft det bra igår och busat massa med farmor. Skönt!!
Och innan middagen medans vi väntade på att klockan skulle bli så pass mycket så vi kunde gå och äta så satte vi oss på espresso house med varsin stor latte. Jag en vanlig och Christer en med vanilj och kanel.



Dom gör så himla gott kaffe, synd att det är så dyrt bara annars hade man lätt fikat där oftare. Och dom verkar helt klart vara mest populära också då det var proppfullt med människor där men endast typ två-tre stycken inne på waynes coffee house eller hur det nu stavas. 

Bjuder på lite bilder här ifrån hotellet också



Christer som alltid gör sig till eller gör en ful min på kort.. 



Nu tänker jag försöka somna om en stund till. Man kan ju alltid hoppas att jag lyckas. 

Ska tänka på min lilla tjej som förmodligen sover sött med sin farmor och på mina hundar och självklart min fina häst så kanske jag slappnar av tillräckligt. 

Men god morgon på er! :)

Efter kaos kommer förhoppningsvis lite lugn

Japp dagen har varit kaos hittills. Allt har tagit längre tid än beräknat och vi är nu lite sena. Suck!! Jag som ville ha en stressfri helg utan irritationer eller ilskna känslor. Nu är vi i alla fall snart framme för att lämna av Elina.




Hoppas jag kan slappna av snart och bara glömma kaoset som varit idag och blicka fram på det som väntar. 
Varför blir det alltid så här??

Ååhhh orkar inte...... 

Min sömn är så rubbad

Förstår verkligen inte varför jag inte kan sova längre. Elina har inte vaknat en enda gång i natt och ändå har jag vaknat typ 5 ggr å nu på morgonen är det omöjligt att somna om. Har leget vaken en timme nu och bara sturrat i taket typ. Alla sover utom jag. Jag vrider och vänder mig, ingen sovställning är skön. Min rygg gör ont och tror att den kan vara boven i vissa lägen. Min kropp kommer inte till ro.

Men men.... Igår lyxade vi till det och åt oxfilé med potatisklyftor, sås och sparris. Mmmmm så jädra gott!!! Det bara smälte i munnen! Vi brukar inte äta oxfile annars förutom på typ nyårsafton eftersom vi tycker det är för dyrt men igår hade dom extrapris på ica maxi så då passade vi på. 


Elina vart trött efter att hon ätit.. :)


Älakar henne så mycket min finaste lilla flicka! <3


Mysmiddag för hela slanten! :)

Idag ska vi lämna Elina hos farmor. Egentligen skulle hon dit igår men det blev ändrat i sista stund. Sen väntar incheckning på hotell, en dag/kväll på stan med god mat, shopping och massa skoj. Imorgon är vi på spa och njuter! En helg bara för oss! Första sen Elina kom. 

Nu ska jag stirra i taket ett tag till å vänta på stt Elina ska vakna. 



Uteritt på min fina häst

Idag tog jag tag i ett problem som länge funnits där. Idag hade jag tiden att kunna ta tag i det och därför valde jag att göra det också.
 
Beauty är ju väldigt harig av sig vid uteritter ensam. Och det finns ett ställe som hon har totalvägrat att gå förbi VARJE uteritt. Det har resulterat i att jag fått sitta av och leda förbi henne och då går hon snällt förbi. Så frågan har ju varit ifall hon verkligen varit rädd eller hon bara har kört med mig?? hmmm... Har funderat å funderat och nu bestämde jag mig för att inte sitta av no matter what! Hon fick lov att backa ner i diket inte en gång utan säkert 10-12 gånger! Hon backar och slår med huvudet, hon kastade sig runt och hoppa ut på åkern bredvid där det var lera upp till knäna på henne. Jag satt kvar.. Gjorde ingen big deal av hennes bravader. Ville hon backa ner i diket, varsågod! Ville hon trampa runt på leråkern, varsågod! Ville hon kasta sig runt flera varv, varsågod! Den enda det blir jobbigt för i slutändan är ju henne själv. Istället för att bara gå de där 50 meterna förbi det som är "läskigt".  
 
Många ryttare blir ju rädda när sånt här inträffar.. Jag suckar och tänker bara jahapp då får jag tänka om då. Ge henne olika alternativ tills hon väljer rätt. Sagt och gjort! Hon gick runt där på leråkern fram å tillbaka = tungt och jobbigt FÖR HENNE, jag åker bara med och väntar ut henne tills HON själv väljer att kliva upp på vägen igen. 
 
Jag lät henne backa ner i diket 10-12 gånger = jobbigt för henne, jag sitter där jag sitter och håller i manen.
 
Jag lät henne hoppa runt och slänga sig = jobbigt och ansträngande för henne, jag sitter där jag sitter och håller om med skänklarna och lättar varje gång hon stannar eller tänker gå åt rätt håll.
 
20 min senare suckar Beauty, hoppar upp från diket, frustar och går sen hur snällt som helst förbi den "farliga" jordhögen som vi i så många veckor inte kunnat rida förbi utan att jag behövt hoppa av. Hon fick en godis och sen var hon HUR SNÄLL SOM HELST resten av rundan. 
 
Inga spörapp, inga skänklar in i magen så det gör ont på henne, inga skrik eller viftningar med armarna. Jag vill ju inte bråka med henne och defenitivt inte göra henne illa! Jag vill att hon ska lita på mig att dit jag styr henne är det säkert. Hon ska vilja gå själv inte för att jag tvingar henne genom orättvis behandling. Hon fick olika jobbigare alternativ helt enkelt och till slut valde hon det enkla rätta och fick då beröm och klapp. Hon blev aldrig sur eller panikslagen, endast lite "knuffad" åt rätt håll.
 
Min häst betyder så mycket för mig och idag gjorde hon mig riktigt stolt! Man ska vara glad åt de små framstegen och se det positiva i det hela. Inte tänka att hästen är dum eller att ridturen blev bajs över små bagateller. Allt går inte alltid spikrakt upp och vägen är ibland väldigt krokig innan man når dit man vill men en sak är säker, så länge man har kul på vägen, skrattar och är lycklig tillsammans med sin vän (hästen) och ser helheten i långa loppet så går ALLT Om man bara forsätter kämpa tillsammans åt samma håll.
 
Älskar min häst! Och hon gör mig lycklig! Sen får andra tycka vad dom vill! 
 
Att jag är knäpp som riskerar att ramla av, att jag är dum som inte har säkerhetsväst. Att folk säger "det är väl bara piska tills hon går fram" Nää du vet du vad! Jag vill inte att min häst ska bli slagen eller illa behandlad för att hon är osäker. Jag litar på min häst trots att hon kan vara lite studsig och hoppig och det kommer göra så hon kommer våga lita på mig också när hon är redo. Och då kommer vi dansa fram!! <3
 
 
Ta hand om era nära och kära och skit i småmissarna. Med några små bakslag kommer större framsteg! 
Kämpa på och framförallt, GE ALDRIG UPP! 

Mysig enkel lunch

Tänk vad lite levande ljus kan göra för humöret och stämningen? Är det inte mysigt att ha tända ljus och bara vara? Har precis ätit en enkel lunch bestående av äggsmörgår med ishavsröra på. Fick dessa två kandelabrar av Christer i julklapp trots att vi inte skulle köpa kåt och jag bara älskar dom!!! TACK Älskling! 
Ni får tänka bort att renovering pågår och det är stökigt runt bordet. :)
 
 
Känns liksom lite som att sitta i ett slott! Blev en mysig lunch med dessa tända och jag kommer garanterat bli bättre på att sitta vid matbordet nu istället för i soffan när det är matdags. 

Kvällsbloggning

Snart sovdags och det ska bli så skönt. Efter att ha varit vaken sen kl 6 i morse plus att jag inte fått sova speciellt mycket på natten innan så känns sängen efterlängtad. Christer är ledig i morgon så han ska ta natten nu. Fast känner jag mig själv rätt så kommer jag vakna massor ändå. Har så svårt att komma till ro nuförtiden. Mili spydde precis också så henne kommer jag få hålla koll på nu igen. Hon har lyckats rota bland soporna och ätit allt som gick att äta plus lite till så hon lär bli dålig i magen igen. Vi MÅSTE verkligen få klart det sista i köket nu. Börjar faktiskt tröttna på röran. 

Middagen hos Taki och Marie var annorlunda men god. Vi åt fyllda paprikor och tomater. En grekisk rätt eftersom Taki är därifrån. 


Elina kom igång mer och mer ju senare det blev och mot slutet av kvällen klättrade hon fram och tillbaka äver alla oss i soffan. Vår lilla klätterapa! <3  

Nu sussar hon sött i sin säng och jag kan nu somna med ett leende att jag har en så otroligt fantastisk liten men väldigtenvis  dotter. :) Min lilla guldklimp och pruttunge! 

I morgon väntar ridning på finaste hästen och om vädret tillåter blir det uteritt. Sen får jag se om jag hinner rida en snabbis på lördag morgon. Jag och Christer ska nämligen tillbringa lördag och söndag på hotell och spa. Vi ska gå på en dejt med god middag, bowla eller nåt annat kul och bara få egen tid med varandra. Elina ska sova över hos farmor och ha det bra på sitt håll. (Saknar henne redan) hihi... Men det ska bli mysigt. Det här behöver vi efter en ganska knackig period ett tag. 

Nu säger jag god natt så hörs vi i morgon! Sov gott!

Go kväll

Gårdagens julfirande med mina systrar, Charlie och mamma gick bra och maten gick att äta. :) det var min allra första julskinka jag gjorde fast fuskade lite och hade en färdigkokt som bara behövde griljeras. 


Många klappar skulle delas ut och alla blev nöjda. Jag fick pengar som jag önskat och som jag verkligen behöver, två långa tröjor som även kan användas lite som klänningar om man har strumpbyxor under, lite godis och ridvantar och raggsockor. 

Nu är vi på julfirande nummer 4 hos Taki och Marie och ska strax äta. Fast idag blir det grekisk mat istället för julmat. 

En av "tröjorna/klänningarna" jag fick i julklapp.


Elina kör runt på en kundvagn här och Christer skjutsar henne i den också. Roooligt!! :)



Nu ska vi ha mysigt och vara sociala så vi hörs kanske senare. 




God morgon/förmiddag

Nu har jag och min mamma fixat och donat hela morgonen inför julfirande nummer 3. Har griljerat julskinka, stekt hemmagjorda köttbullar, kokat ägg och sen har vi damsugit också. Elina har suttit i bärselen och "hjälpt till" hon med. 

Nu ska jag en snabbis till stallet för att mocka och fylla på vatten innan vi sen ska fortsätta med resten av maten och städningen.


Heja oss!!

Vår julafton i bilder







En trevlig dag/kväll med mätta magar, trevligt sällskap och glada barn!

En god jul helt enkelt!


Julafton julafton julafton!!!

Nu är vi på väg och är snart framme hos Vivvi och Ubbe. Julen kan börja och jag och Elina är redo för Kalle ankas jul! 


Varken hon eller jag har något rött på oss men vi duger faktiskt ändå! Denna julen är ju lite annorlunda eftersom det är plusgrader ute och mer som höst. Så då kan vi också vara annorlunda! Elina har en fin tunika på som hon fick av morfar och Marita igår. Hon är helt perfekt och tänk vilken tur vi har som får ha henne här hos oss nu. Min lilla skatt! 
Första julen och vi får se vad hon säger om tomten. Hihi!!


Julmorgon i stallet


Nu är jag hemma efter en morgon i stallet med uteritt runt slingan, galopp på rundbanan och  julfika med stallkamraterna! :) Så nu väntar en dusch och sen ska jag göra mig i ordning så vi kan börja julfirandet på riktigt. Vi kommer åka hem till Christers moster där nästan hela hans släkt kommer vara. 

Ska försöka hitta julkänslan nu och bara koppla av. 


Ingen snö så långt ögat ser....
GOD JUL!!


Natti natti

Nu ska jag sova efter en god middag hos pappsen min och hans Marita. Elina var som vanligt skeptisk till sin morfar i början av kvällen och vågade inte vara nära men sen så släppte det och hon skrattade åt honom. Han är läskig han. :) Vi fick även fina julklappar! Ett presentkort på IKEA väldigt passande nu när vi har ett hus att fylla. Elina fick sköna byxor och en handdocka. Hon fick även pengar insatta på ett eget konto som pappa har till henne. Hon kommer vara en rik ung dam när hon blir stor. ;)

I morgon när vi vaknar är det julafton och jag ska smita iväg till stallet på en gång så det blir klart så vi kan fira jul hela dagen sen. Om det är uppehåll och inte blåser storm blir det en lättare uteritt tror jag så B får sträcka ut lite mer och bara känna sig lite fri. 

Kan ju säga att jag är galet taggad till den hoppkursen vi är anmälda till. Nu ska vi bara få till nån dressyrlektion innan också. Hoppas att nån av tränarna kan. Japp jag har flera! Alltid bra att se allt från olika synvinklar. 

God natt och god jul! 






Jag är med och tävlar om en Nano spray eller Mirra shine

bloggtävling
 
Tävlingen finns på denna bloggen om du också vill vara med och tävla
 
http://stockholmsjenna.se/?p=23269
 

Jäkla hundar ibland alltså :)

Nu har vi promenerat med hundarna som har busat och jagat pinnar.



Lämnar dom hemma (i ca 30 min) och går vidare till apoteket för att hämta ut en grej och möts av detta när jag kommer hem igen. SUCK!!!



Mili är garanterat boven som hittat julklapparna och slitit upp två paket. Ett var till hundarna med bollar i och ett var till Charlie med en godispåse i. Kira är garanterat boven till att allt godis utom de med papper på är uppätna!! SUCK! igen! Dom tyckte visst att det skulle vara julafton idag. 

Så nu måste vi gömma resten av klapparna så inga fler öppnas i förväg. Samt så måste ny godispåse inhandlas till Charlie och nya bollar till Kira då det var hennes paket som blev öppnat. Jäkla bushundar alltså!!


Promenaddags




Egen tid

Hej!!
 
Efter att ha promenerat en lång promenad med hundarna, sprungit efter Elina här hemma som hela tiden vill klättra upp i trapporna och försökt plocka undan lite grejer så sitter jag nu är framför datorn och bloggar med en kaffe latte bredvid i högsta hugg. Det hör inte till vanligheten ska jag säga. Oftast är det från mobilen eller iPad:en som jag skriver ifrån. Men nu har Elina somnat och jag kan sitta ostört med datorn utan att hon springer och drar i sladden, tar datamusen eller sträcker sig efter att få "skriva" hon också. :) Kanske skulle hon få skriva ett gästinlägg?? haha.
 
 
 
 
Idag är en lugn dag annars, inget speciellt händer på dagen utan vi är bara hemma. Däremot ska jag en snabbis till stallet senare när Christer kommer hem och sen vidare till Haninge centrum för att kolla en sak. Sen efter det blir det middag hemma hos pappa och Marita med lite julfirande. Kommer bli flera dagar i rad nu med massa julmys. :) Idag hos pappa, i morgon hos Christers moster, den 25:e här hemma med min mamma och systrar och sen den 26:e hos Christers låtsaspappa Taki och Marie. 
 
Helt sjukt att det faktiskt är julafton i morgon! Jag har inte ens nån julfeeling än. Finns ju ingen snö ute och det är inte ens kallt. Men det kanske kommer i morgon när vi träffar hela Christers släkt och äter massa julmat och har tända ljus och så.
 
Nu ska jag berätta nåt kul men ändå lite pirrigt. Jag har anmält mig och Beauty till en hoppkurs som hålls i stallet i början av januari. wiieeee!! Får se om vi kommer med. Men det är i alla fall en kurs som ska ha flera olika grupper och en grupp ska vara avsedd för unghästar/oerfarna hästar eller ryttare som vill komma igång och få tips och råd så i den hoppas jag på att få vara med. Perfekt ju att komma igång lite mer med bommar och hoppning med hjälp av en instruktör. Och kursen var dessutom ganska billig så det blir min julklapp till mig själv. Håll tummarna nu bara att vi kommer med.
 
Nu ska jag njuta av mitt kaffe, surfa lite och bara vara en stund tills Elina vaknar igen.
 
 

Slut i kroppen men glad i själen

Har ridit ett fantastiskt pass på Beauty idag! :) <3 Visst, alla fattningar åt höger blev inte bra men tror att gårdagens nötning och att hon blev så lösgjord igår satte sina spår till idag. Hon var så fantastiskt fin i traven idag! Bra bjudning, bra i formen, bra avbrott och igångsättningar. Hon var mjuk och fin från första stund och blev bara bättre och bättre! Så i morgon får hon en välförtjänt vilodag. Så rider jag på morgonen på julafton sen igen. Längtar redan!! :) 


Annars idag har vi fortsatt att flytta massa lådor med grejer till mammas nya lägenhet. Blev aldrig nån flytt av soffa idag då jessie sov bort halva dagen. Så det får bli en annan dag. Tog världens sötaste bild på min lilla skruttfia idag när vi skulle åka och slänga skräp på tippen. 


Alltså kan man vara kär i sin egen dotter?!?! <3 smälter när hon ler!

Bjuder på några till fina bara för att.. :)




Elina kan numer gå upp för trappan och fort går det så dags att skaffa grind tror jag minsann. Hon tycker det är jättekul att klättra där. Nu håller Christer på att natta henne och jag ska duscha. Hon sov i två timmar medns jag var i stallet så därför blev den här kvällen väldigt sen för henne. Hon var ju inte alls trött vid 20-tiden när vi brukar försöka lägga henne. 

Säger god natt med en värkande rygg men ett leende på läpparna.



Gårdagen

Oj vart ska jag börja?? 

Kan ju säga att det hände saker hela tiden. Eftersom Christer jobbade och mamma skulle hålla på att flytta på dagen så vart det ingen ridning i dagsljus för det första utan det blev ett pass i ridhuset på kvällen. Och eftersom jag ändå inte kunde rida på dagen så hjälpte jag mamma istället. Jessie var också med och vi bar och kånka på det vi själva kunde bära. Körde några vändor fram och tillbaka mellan Jessies lägenhet och här hemma och till deras nya lägenhet där dom ska bo tillsammans ett tag. Men det är mycket kvar som ska flyttas men till de grejerna behöver vi nog en stark karl till att bära. :) 

Sen åkte vi till Farsta centrum och kollade inne på Åhlens. Där hittade jag en grej till som jag ville att Elina ska få så då sa mamma att hon kunde ge den så så fick det bli. Sen vidare mot Länna köpcentrum där Jessie och mamma köpte bäddmadrass och sen ville mamma ha en byrå men som tyvärr var slut för tillfället. Ringde till en annan Jysk och där fanns den så idag kl 11 ska vi åka dit och köpa den när dom öppnar. Ska även försöka åka till tippen och slänga massa saker som inte ska flyttas med och som vi inte heller vill ha kvar. Sen ska vi eventuellt hyra ett släp eller skåpbil så vi kan flytta Jessies soffa också. Så idag blir en till dag med kånkande och med stallet på kvällen när Christer kommit hem. 

Grdagens ridpass gick i alla fall sådär. Beauty var spänd som en fiolsträng i början så tillbringade lång tid till att bara skritta henne och böja igenom och lösgöra med skänkelvikningar korta sträckor och rida åttvolter. Här ska hon få tänka så hon glömmer att vara spänd och tittig. Sen joggade jag igång henne ca 2 varv åt båda håll i trav men eftersom hon där var så jäkla pigg tänkte jag att det är nog bäst att låta henne galoppera lite istället så hon blir av med springet i benen så då vart det fokus på galoppfattningar och galopp i sväng. Hon har ju lite svårt för att korta sig och svänga och få med yttersidan så jag fick kämpa kan jag lova. Och vissa gånger blir hon så frustrerad så hon liksom bara skjuter upp en ur sadeln så man hamnar helt fel. Haha... Vart är mina välbehövliga magmuskler som jag behöver för att orka sitta tillbaka i det dom lägena?? Suck.. Jaja några såna uppskjutningar ur sadeln sen så fatta hon poängen med övningen och slappnade då av, tog fattningen vid punkten för fattning och svängde med hela kroppen. Gissa vem av oss som vart svettigast?! JAG!! Var helt slut!!! Måste verkligen bygga upp mina muskler igen så jag orkar sitta tillbaka när hon blir stor, lång och börjar studsa. Men som sagt så fick vi till det bra på slutet och nöjde oss då och travade och skrittade av. Duktig häst! Om jag får några pengar i julklapp tänker jag använda dom till att rida lite lektioner. För jag behöver någon som säger till mig när jag tappar sitsen. För så länge jag sitter där jag ska så gör Beauty precis det jag ber, så allt hänger på mig.
Framförallt i höger varv behöver jag hjälp då det är både hennes och mitt svåra varv. Typiskt! Sen vill jag ha hjälp med att träna rakriktning. Att ha någon som ser redan innan hon börjar vingla så man kan hjälpa henne på rätt spår på en gång.  

Bilder från stallet innan ridpasset.







Dagen når sitt slut

Japp och jag ska strax inta sängen och SOOVAA!!! 

Har varit på jobbet typ halva dagen idag då det var jullunch och sen orkade jag inte ta bussen hem så väntade in Christer när han slutade. Jobbigt bara att han helt plötsligt slulle sluta en timme senare än vanligt, men men... Elina hade ändå somnat och sov i soffan i personalrummet så nu fick hon en chans att sova färdigt så slapp vi väcka henne. 

Ville rida idag men då Christer hade tänkt träna så föll lotten på mig att laga middag, gå med hundar, leka med Elina så helt plötsligt var klockan dags för kvällsfodring och jag kände att det blev för sent. Vill inte vara helt solo i stallet och rida ifall nåt händer. Och fredagar är den absolut lugnaste kvällen på hela gården. Det är jämt endast ett fåtal som man stöter på då. De flesta rider nog tidigt på eftermiddagen för att sen åka hem och ha fredagsmys. Men tänkte flirta med mamma i morgon om hon kan passa Elina en stund så jag kan rida då istället, så kan vi rida ut när det är dagsljus.

Har slagit in de sista julklapparna nu på kvällen och hundarna kommer verkligen bli nöjda. :)


Elina får mest julklappar och sen hundarna. Dom tycker ju det är så kul att öppna paketen och hämtar själv sina paket av tomten när deras namn ropas upp. Duktiga hundar! :) 





Elina gillar verkligen hundarna och myser så fort hon får chansen. 

Kom nu på att jag precis ljög om julklapparna. Jag är inte alls färdig, Beautys julklapp ska fortfarande handlas. :) Hon kommer få massa gottigottgott!! :) och om jag hittar nåt hon behöver som inte kostar så mycket kanske hon får det med. 
Nöjd kommer hon bli i alla fall!! 

Nu ska jag sova, god natt! 

Just nu vill jag bara sova

Ååhhhhh vad jag är trött! Ville egentligen skriva god morgon men för mig passar nästan god natt bättre om jag får välja. I natt var det en hemsk natt. Att jag aldrig kan få sova i längre än 2 timmar i stöten. Varför drömmer Elina så mycket??? Skriker rakt ut i sömnen å jag flyger upp. Sen efter ca 5-6 såna skrik så hör jag Mili pipa. Går in i badrummet och då har hon bajsat på golvet, hon är dålig i magen. Suck! Torkar bajs, skurar golv, går och lägger mig igen... Hinner precis slumra till när jag väcks av gnäll igen. Rusar upp och ner för trappan där Mili väntar vid altandörren. Hon vill ut NU! Släpper ut henne och hon bajsar igen. Stackars! :( Går och lägger mig men får en stund senare gå upp igen och släppa ut henne igen... Elina skriker till igen och så håller det på. Klockan 8 vaknar Elina och är klarvaken och för min del känner jag mig mer död än levande. Hade ju precis fått somna om. Suck igen!! Men möts av ett gulligt litet leende. :) går upp för att klä på mig när jag hör Mili hulkandes! Springer ner och möts av att hon spyr på mattan i vardagsrummet. Får sen släppa ut henne igen två gånger så hon får bajsa. Vilken natt, vilken morgon... Nää den är inte så god! 

Nu har det i alka fall lugnat sig i Milis mage och hon verkar fått ut det som inte skulle vara i magen. Hon måste ätit nån olämpligt. Elina har somnat efter att hon snabbt som attan ramlat ner från soffan en gång för att jag tittade bort en sekund. Hon låg ju precis ner och vips hade hon krypit och ramlat.. Skit!!! Usch för den här morgonen. Jag hinner liksom inte me idag känner jag. Bajsnödig hund, vild bebis och en otroligt trött mamma går inte riktigt ihop. 

Snart ska vi ut på promenad i alla fall och hoppas den friska luften piggar upp lite för sen är det jullunch på jobbet. 
Ge mig ork!! Tio koppar kaffe så kanske jag vaknar. Idag är jag TRÖTT! 

Bjuder på det finaste lilla leendet på två små ostadiga ben. <3


Bilden tagen igår.. 


Ridtur i regnet

Dyngsur, kall och en häst som trippa på tårna på snedden hela turen. :) Pigg kan man lugnt säga att hon var! Min knashäst! <3 

Men det var härligt trots regnet. Vi fick även sällskap av Therese och Dijon. Dijon är en brun 4 årig PRE valack med världens bästa psyke! Han går fram överallt och är nästan inte rädd för nåt. När andra hästar håller på att skita på sig, skrittar han lugnt förbi i sin egen takt. Beauty och han är som natt och dag verkligen. Och för er som tycker att detta låter som en häst för dig kan jag även meddela att han är till salu! :) En klippa helt enkelt!

Som jag saknat att rida. En vecka utan är ju en hel evighet. Hur jag klarade mig utan ridningen under min graviditet är ju ett under. Haha! 

Älskar min tokiga grå!


Nu ska jag duscha och sen bädda ner mig i sängen! 
God natt!


längtar lite efter solen

Usch nu fick jag ett sånt där sug efter att ligga i en solstol och bara kunna svalka sig i en pool. Kan det vara för att jag tittar på paradise hotel och det är grått och blött ute. Får försöka spara pengar helt enkelt så jag kan åka sen. :) Skulle vara skönt att åka nånstans där det fanns ett gym så man kan träna lite också, blanda lite nytta med nöje. Fast då skulle det nog vara bäst kanske att åka utan barn. Vet inte varför jag fick ett sånt resesug, jag som annars brukar gilla att vara hemma. Men en vecka kanske skulle göra gott, har ju alltid bara åkt iväg två veckor.
 
 
 
 

Igår var det julbord

Elinas allra första julbord dessutom! :) och hon åt både skinka, ägg, prinskorv, potatis och köttbullar.




Mums tyckte hon! 
Tack Daniel och Emelie för igår!

Idag har vi varit på lussefika hemma hos Mia och Viola och självklart har barnen busat massa. Mysigt, gott och en perfekt start på dagen. Och jag som hade satt på mig träningskläder för att jag tänkt åka till sats och träna på förmiddagen. Skulle lämna in Elina på minisats och vara riktigt hurtig, men fikat lockade mer när jag fick inbjudan. Fail!! Haha!! 

Får träna en annan dag helt enkelt. Ska ju till stallet senare idag så då hinner jag inte och jag har längtat efter Beauty så det är så mycket mer lockande det också. Ska skritta ut med camilla och Krizze, men kommer longera lite innan då hon säkert har en hel del energi i kroppen som måste ur innan. 

Nu däremot ska jag njuta en stund för mig själv innan Elina vaknar och vill komma upp ur vagnen.

Väntar på Christer

Nu har vi varit i port 73 och handlat lite och så. Så nu sitter jag i entrén till Christers gym och väntar på att han ska träna klart så vi kan åka hem. Elina sover i sin bilstol nedanför mig på golvet och det ser så skönt ut. 


Vi var även inne på Willys och handlade mat innan vi åkte hit till gymmet. Vi ska ha vår julmiddag ihop med Daniel och Emelie idag som inte blev av i fredags eftersom vi då fick åka till akuten med Elina. Så vi har handlat lite mer till den som behövde kompletteras. Sen blev det ju även lite annat nödvändigt också. 


Får se om jag kommer hinna ut till stallet idag. Ville ju longera idag meb som det känns nu kommer tiden inte riktigt räcka. Nu har B vilat i en vecka så nu vill jag sätta igång igen. I morgon ska vi skritta ut med Camilla och Krizze i alla fall så annars får det bli startskottet för ett nytt försök av "att hinna rida flera dagar i veckan med småbarn". 
B mår bra i alla fall och hon verkar inte ha hunnit bli uttråkad än. Går ju ute hela dagarna i sin stora flock. 

Så från och med i morgon så måste vi sätta oss ner och planera lite bättre och hoppas att Elina håller sig frisk så jag kan komma iväg. Saknar att rida ordentligt liksom. Mer rutiner och struktur på det hela skulle sitta fint. Vill även komma igång nu så vi kan börja bomträna lite mer och så småningom rulla över några små hinder. Saknar att hoppa, även fast jag inte hoppar så ofta och så högt så är det ändå sjukt kul. :)






Hurtigt värre

Idag vart det inget babycafé då jag istället åkte till mödravården för att skaffa nya piller. Och när jag ändå var där och det ligger granne med sats så passade jag på att morgonträna. En trött kropp som inte riktigt var med på noterna men som ändå kämpade på. Orkade inte alls så mycket som jag tänkt men lite träning är ju bättre än ingen alls. 

Värmde upp med en promenad på löpbandet. 


Kom sen hem till en strålande liten tjej som log sitt största leende. <3 
Satte igång teletubbies på iPaden och hon stod som förstenad och tittade. Sötis!





Nu är jag ute på en snabb promenad med hundarna. Sen ska vi till port 73 där Christer ska klippa sig och jag å Elina ska passa på att kolla i butikerna sålänge. Kanske hittar vi nån mer julklapp. 




Kvällen spenderades i stallet

Så.... Nu är nya krubban på plats och Beauty är renborstad och fin. Bara benen som fortfarande var lite skitiga då hon hade blöt lera där. Fick med mig hela familjen till stallet så det vart ingen longering idag. Men det hade inte gått ändå då det var hoppträningar i ridhuset hela kvällen. Vi får satsa på i morgon istället. :)

Lite mumsiga morötter i nya krubban.


Elina tycker att hästarna är roliga och skrattar och pratar med dom och även klappar på mulen. Hon är så söt! 






Självklart fick hon "rida" lite också! :)


Det blir nog en liten ryttarinna av henne med skulle jag tro. <3 

Nu ska jag hoppa in i en dusch och sen sova. Kvällspromenaden med hundarna som jag tog alldeles nyss gjorde mig verkligen påmind om hur trött jag är. Men fy sjutton vad skönt det ändå är att få promenera utan barnvagn och bara kunna fokusera på hundarna. Kvalitetstid med dom som dom verkligen förtjänar och borde få mer av. 

God natt!

Hela familjen hälsar på Beauty i stallet


BVC kontroll och hundpromenad

Hej på dig tisdag!

Den här morgonen har inte gått i många knop direkt. Jag är såå trött. Elina somnade för en liten stund sen efter massa bus på golvet. Ligger å kramar sin fina nalle som hon tycker så mycket om. 


För min del är det ingen mening att försöka sova med henne nu då jag ändå inte kommer hinna sova speciellt länge eftersom vi sen ska på 10 månaders-kontroll på BVC. Och innan dess ska hundarna promeneras eller alternativt i alla fall ut och snabbkissas och så får vi gå lite längre efter kontrollen. Elina somnade lite olägligt nu ju. Men så kan det gå ibland och jag vill inte väcka henne i onödan nu. Hundarna sover så det går ingen nöd på dom än. Dom är riktiga sjusovare vissa dagar och har inte alls bråttom. 

Ska nog passa på att slänga ihop nån snabb lunch så jag hinner äta innan hon vaknar igen. Omelett, falukorv, bacon, smörgås...... Hmmm vad ska jag göra? Vad orkar jag göra?? Usch vad jag är omotiverad  när det gäller matlagning. 
Och ändå har jag ett matlagningsprogram som går på tv:n just nu. 

Fick ett meddelande från Linda i stallet i morse att B hade tagit sönder sin krubba så det ska jag försöka fixa sen när jag kommer till stallet idag. Ska försöka få med mig Christer kanske som får hjälpa mig sätta upp en ny. 
Knasiga häst! :) 




Längtar till nästa!!

Åh vad jag längtar efter nästa del nu efter att ha sett denna!! Slutet var verkligen så att man började längta på en gång. Får dom ens göra så? Haha! Snacka om att retas!
Ni kanske förstår då att jag tyckte filmen var bra. :) 

Nu ska jag fixa mig inför att lägga mig i sköna sängen och sova. Borsta gaddarna som känns fulla med popcorn och typ gnisslar av coca colan. 

På tal om nåt helt annat kom Elinas pulka idag som vi beställt på nytt då den innan saknade delar och ska skickas tillbaka. Självklart tog hon en provtur på köksgolvet! :)


Filmade en snutt också men vet inte hur man lägger upp det här när jag inte filmat med appen videofyme så ni får nöja er med denna bilden eller så får ni följa mig på instagram där jag heter 1234kira där filmen finns och fungerar. 
Nu väntar vi bara på lite snö så den kan provas ute också. 

Just det, har ju glömt berätta att vi fått nya fina fönster nu på hela nedervåningen. Eller har jag kanske sagt det?? Hmm minne som en guldfisk! Hur som så blev dom riktigt snygga!


Det saknas en persienn då det kommit en med fel mått så den nya kommer senare. Och även ytterdörren kommer senare då även den hade blivit fel. Ja vi har verkligen otur när vi beställer grejer. Det blir alltid fel först innan det blir rätt och drar ut på tiden. Men men... Vi överlever nog ändå. Sen när vi har råd byter vi på hela övervåningen också. 

Nää nog babblat! Dags att gå till kojs. 
God natt!


Något jag saknar just nu...

Det är min fantastiska häst som jag inte träffat nu på några dagar. Men i morgon ska jag dit på kvällen, längtar! Hon har blivit skött av andra dessa dagar när Elina varit sjuk och jag har jobbat. En liten viloperiod. Så i morgon får jag se hur pigg hon är, kanske bäst att endast longera då och satsa på ridning på onsdag om mitt finger klarar att hålla tyglarna. Fast lite vintervila kan ju knappast skada. Hur som ska jag pussa massor på henne i morgon och ge massa morötter! :)





Bästa mulen att pussa på!!!
Puss puss

Nu blir det bio



Efter en lång hundpromenad så bakade jag och Elina en sockerkaka. Sen bjöd vi hit My och min lillasyster Jessie på en snabb fika nu innan jag och My ska på bio. 


My och Elina har busat och lekt tittut och kramats massor. Elina gillar verkligen My. Och hon blev arg när Christer kom hem och ville ha en kram eftersom hon då var tvungen att slita sig från buset. Bestämd liten dam det där! Haha. :) 

Älskade lilla Elina!!!
Nu ska hon vara med Christer och  jag ska få egentid på bio. Hunger games är det som väntar! :) 





God morgon måndag

Eller kanske ska man säga god förmiddag. 
 
Elina sov länge idag och har nu somnat om igen här i soffan. Idag åt hon nästan upp all sin gröt så hon verkar må bättre. Och ingen feber idag heller!!! Yeeeej!!! Fast vi avstår från jullunchen på öppna förskolan och föräldragruppen idag ändå. Bäst att vara på säkra sidan. Vill inte att hon blir sjuk igen. 
 
Jag ska nog passa på att sova lite mer jag också. :). Sen blir det en promenad med hundarna och efter det bara en lugn dag helt enkelt. När Christer sen kommer hem ska jag åka på bio med My och se hunger games. Vi fick ju gratisbiljetter förut när vi var på en annan film då det vart en försening på den då det var fel på ljudet så nu tänkte vi utnyttja dessa biljetter. Perfekt ju!! 
 
Mitt finger som jag klämde igår gör fortfarande skitont så känner mig lite handikappad med den handen. Är fortfarande arg för att jag var så klantig. Typiskt mig alltså!
 
 
 

AJ AJ AJ!!

Nu är denna dagen slut och jag får äntligen sova. Gjorde illa mig idag! :( klämde mig när jag skulle stänga gasolskåpet så det bara rann blod från fingret. Nu är jag blå runt om hela fingertoppen samt att översta hudlagret saknas på undersidan. AJ!!!! Säger jag bara! Det dunkar som bara den och har tagit en värktablett så jag kan somna. Fasiken att man ska vara ett sånt klantarsel jämt! Jag gör alltid illa mig. Har ju fortfarande ont i andra fingret som jag slog i förr förra gången jag jobbade. Tror det lätt blir så för mig då jag alltid har så bråttom i allt jag gör. Jag vill att allt ska gå snabbt så jag inte ens hinner med själv. SUCK!!


Jaja... Nu ska jag sova så jag kanske glömmer att det gör så satans ont. 

God natt!

God morgon

Nu ska jag strax bege mig mot jobbet för en till lång arbetsdag. Elina fick ipren inatt igen då febern steg igen. :( Nu sover hon fortfarande så får hoppas att hon sover bort det dumma viruset. Christer och hon får ha en lugn dag idag. 

Jag själv kommer formodligen få stressa som vanligt när man jobbar helg. Mycket ska hinnas med och kunderna ska vara nöjda med servicen man ger. Man ska helst hinna vara på flera ställen i butiken samtidigt och i kassan samt att avdelningen ska städas och hållas snygg. Inte alltid så lätt kan jag säga. Men det ska nog gå bra idag med. 

Här har vi två tröttmössor som inte ens orkade resa sig och hälsa när jag kom ner för trappan i morse. :)



Mina fina hundar <3

Äntligen

Nu äntligen har jag slutat jobbet och är på väg hem till min lilla sjukling. Åh vad jag ska krama henne! 


Idag var verkligen ingen bra dag att jobba på egentligen då det fanns massor jag hade velat gör idag om inte Elina varit sjuk förståss också. Dels var det KM i dressyr på vår anläggning vi står på som hade varit kul att se på. Sen var det en luciashiw på ridskolan som jag red på förr som hade varit kul att se. Och förra helgen jag jobbade var likadan, då var hundmässan som jag missade. Å helgen innan det globen horse show.. Jag prickar verkligen in alla helger som det händer nåt kul på med jobb. Fast å andra sidn spar jag ju pengar på det då jag annars hade köpt massa saker överallt. :)

Nu ska jag hem, krama Elina, äta middag och sen bara mysa med henne framför tv:n en stund innan hon somnar för natten.

Men måste erkänna att jag saknar finaste grå också.




Febern har gått ner lite


Med en kaffe i högsta hugg plockar jag upp massa varor på min avdelning. Har precis pratat med Christer också som gett Elina mer ipren och febern är nu nere på 38,3. Skönt!! Så dom åker alldeles strax till sjukhuset för lite provtagning. 

Låt dagen gå fort så jag får hem å pussa på min lilla sjukling. 




Mitt lillhjärta mår dåligt

Usch vilken dag det var igår. Lilla Elina har haft 40 graders feber sen i torsdags kväll och varit ledsen non stop både på natten till igår och hela dagen igår och alvedonen som jag gav henne hjälpte inte ett skit så jag ringde vårdguiden, och dom sa att vi skulle åka in då hon förmodligen var uttorkad. Jag hade ju inte lyckats få i henne nånting igår på hela dagen. Allt spottades bara ut. Vi var på akuten i nästan 6 timmar då dom ville ta massa prover och så. Och hon ska tillbaka idag och ta fler prover då resultaten var lite luddiga igår. Hon har nån form av infektion i kroppen men dom kunde inte hitta källan så dom ska försöka idag igen. Nu på morgonen är febern tillbaka igen. Hon är skållhet. Dom lyckades ändå få ner den lite igår på sjukhuset med starkare ipren. Så Christer ska ge henne en till dos nu på morgonen när hon vaknat helt. Hon är väldigt trött och man ser tydligt att hon inte mår bra. Stackars mitt lilla hjärtegull! Usch vad det är jobbigt att se när dem mår så dåligt. Alla gårdagens planer fick ställas in som ni kanske förstår. 



Sjukhuspersonalen var i alla fall jättesnälla och kom efter 4 timmar med en fin nalle till Elina som varit så duktig hela kvällen. <3 Sånt uppskattas verkligen och Elina kunde för några minuter faktiskt till och med le lite när hon fick krama om den. 




Nu ska jag åka och jobba och det känns väldigt jobbigt eftersom Elina mår så dåligt. Men om det blir värre eller så då åker jag till henne direkt. Hon kommer först! Som tur är har hon ju sin pappa vis sin sida idag på dagen. Precis som hon bara hade mig igår. Usch vad det gör ont i mig att veta att min finaste skatt mår dåligt..:(

Beauty fick helt plötsligt några dagars extra vila i och med detta men så får det vara. Hon klarar sig nog. Ibland blir det så. Men snälla Johanna kommer ta hand om henne hela helgen så hon har det ganska bra ändå. 

Håll ere tummar nu för att Elina mår bättre snart! 




Natti natti

Så nu är det dags att sova, äntligen. Jag är så trött i min kropp och känner verkligen att jag längtar efter sängen varje dag. I natt ska Elina få sova med oss. Vill ha henne nära då hon fått feber nu på kvällen så jag vill kunna ha bättre koll. Jag blir så orolig när hon inte mår helt bra. Hon har fått alvedon och nu är det bara hålla tummarna för att hon mår bättre i morgon. 

Så får vi också hålla tummarna att fönsterna blir klara i morgon. 

Var och handlade massa inför middgen i morgon som vi ska ha tillsmmns med Emelie och Daniel. Vi ska ordna eget julbord och ha en myskväll. (Om Elina mår bättre) Vi bestämde att vi gör detta tillsammans istället för att köpa julklappar. 

Ska försök hinna rida eller tömköra imorgon också innan middagen så får nog försöka steka köttbullar under dagen kanske. Hoppas att Elina vill samarbeta. :) I helgen kommer B få vila då jag jobbar så jag måste hinna rida i morgon. Det ska gå helt enkelt. 

Säger god natt med två bilder på min lilla sjukling.



Sov gott!


Sova lite kanske

Nu efter lunchen har vi gått upp på övervåningen igen och Elina somnade precis. Funderar på att göra detsamna. Vill nog inte lämna hantverkarna hemma med hundarna så tänker inte gå nånstans förens dom är färdiga. 

Hoppas nu jag lyckas sova lika skönt som prinsessan!




Muller och blåst rätt in

God dagens! 

Idag är det mullrigt, bullrigt, kallt och allt på en gång här hemma. Är två hantverkare här som byter våra fönster och dörrar på nedervåningen så det låter rätt mycket. Blåser rätt in gör det också då det är helt öppet. 
Just nu leker Elina på sitt rum, eller det rummet som ska bli hennes. Här uppe är det i alla fall varmt. Får försöka hålla oss här ett tag till tror jag. 




Hundarna har fått en lång promenad så vi slapp vara hemma och lyssna på mullret när Elina skulle sova. Vi fick sällskap av Mia och Viola och deras två hundar som vi mötte på vägen så det var trevligt. Alltid roligare när man får sällskap. 

Ska strax ge Elina lunch och försöka äta nåt själv också. Man drar sig lite för att behöva gå ner.  Men dom är snälla dom som är här i alla fall. Och gillar både hundar och barn så det var ju bra. 

Får se hur eftermiddagen blir. Jag skulle ju gärna gå till öppna förskolan men vet inte om jag vågar lämna hundarna själv med hantverkarna. Sen ikväll ska jag åka och handla med Emelie. Vi ska ha en julmiddag ihop i morgon så vi ska förbereda för det. Mysigt!!

Vilken busig bebis jag har som hittar på hyss när jag tittade bort i en sekund förrut när vi var i badrummet. :) haha


Badrummet är roligt!!! :) 


Dagen lider mot sitt slut

Nu har jag bara duschen kvar innan jag kan lägga mig och sova. Har ridit finaste hästen som idag var väldigt rädd för alla andra hästar (Knäppis) men ändå väldigt fin stundvis. Sen har jag haft lite hemmaspa med ansiktsmask medans jag slog in lite julklappar. 



Elina blir modigare och modigare och släpper händerna mer och mer när hon går nu. Min stora tjej! :) <3


Tänk att hon blivit så stor på så kort tid. Helt galet ju! :) Snart kan hon rida ponny också.. Fniss!!

När jag satt och slog in julklapparna nu för en liten stund sen så känner jag bara att jag vill köpa mer. Måste ju fixa klappar till flera. Men får se hur det blir då jag har så jätte dåligt med pengar. Har förklarat det för de flesta så ingen förväntar sig att få något av släkt och närmsta vänner men det vore ju så mycket roligare om man kunde ge något litet i alla fall. Men tyvärr får man ju inte alltid som man vill så jag får kanske nöja mig nu ändå. Kan ju inte ruinera mig själv. Det fixar ju föräldraledigheten så bra redan så behöver ju inte ha ännu fler bidragande faktorer. 
De enda jag med säkerhet vet att jag kommer köpa nåt litet till är hundarna och Beauty. För dom nöjer sig med lite godis och nåt hundben. Och dom blir ju såååå glada när dom får öppna paketen.

Nu ska jag skynda mig i duschen så jag kommer i säng. God natt!!


Tröttis grodis med sin pappa. 

Väntar på bussen

Nu är hundpromenaden färdig och vi ska åka till jobbet och äta lunch. Elina sover just nu men lär vakna om en stund. 


Nu ska vi kliva på bussen som kommer inrullandes. :) 

Full rulle idag! 

Hej onsdag morgon!

Elina vaknade vid kl 5 i morse å ville inte sova. Gav henne lite välling å vips somnade om om. :)

Nu är vi på väg mot babycafét för att leka lite och träffa lite folk. 


Får se vad vi gör senare idag. Är lite sugen på att åka iväg nånstans. Kanske luncha med dom på jobbet, vi får se. Måste ju ta bussen i sånt fall då Christer har bilen. 




Lite bilder från morgonen. Tyvärr spillde hon på tröjan på en gång så vi fick byta. Sånt som händer. :) 


Mot stallet, trött som bara den.

Efter en väldigt lång, seg dag med en gnällig liten dotter är jag nu helt slut. Men nu ska ja ändå bege mig till stallet. Sent idag igen. Kommer sova som en stock inatt om Elina låter mig. Hon är så ängslig på nätterna och skriker till med jämna mellanrum hela tiden. Just nu önskar jag bara att få sova en hel natt. Tänk vilken lyx! 



God morgon

Tittar på Vampire Diares med tända ljus och med en liten sovande Elina bredvid mig. Och det är nästan så jag vill sova själv men tror inte jag kommer lyckas somna. Vi har varit uppe sen klockan 6 då hon vaknade och inte ville sova mer. Men nu när hon ätit frukost så har hon somnat om. 



Ska fortsätta att mjukstarta denna dagen och bara mysa under en filt ett tag till tror jag. Gäller ju att passa på.



God natt

Hemma från stallet nu efter ett bra pass i ridhuset. Det enda idag som vi kunde gjort ännu bättre är galoppfattningarna. Det var lugnt i ridhuset så vi körde på galoppfattningar samt övergångar skritt-trav-skritt. Ååhh vad det kommer bli bra när vi blir starkare båda två och verkligen hittar varandra. 

Nu ska jag titta på paradise hotel, duscha och sen sova. God natt!


Spegel spegel på väggen där, säg vem som snyggast i landet är? 
BEAUTY QRE!!!
<3

Middagen i magen och ridning väntar

Klockan är nu 19.30 och jag ska åka till stallet å rida. :) är ganska trött men kommer nog piggna på mig när jag väl kommer fram. Blir ett lugnt pass i ridhuset där det idag hålls lektioner så får se om jag ens galopperar idag. Annars koncentrerar vi oss på travarbetet. Hon är fortfarande så hetsig i galoppen nämligen så är så svårt att rida det när det är många hästar och trångt. Men har vi tur och det är lugnt i ridhuset så blir det nog lite galoppjobb också men med fokus på fattningar. Får se helt enkelt. :)

Johanna från stallet skickade en söt bild på B för en liten stund sen. 


Förövrigt idag har vi promenerat långis med hundarna.




Hämtat ut paket på ICA.




Varit på föräldragruppen och busat järnet!! Elina tog nytt gårekord, över 10 steg helt själv! :) min duktiga lilla tjej!

I morgon blir det nog öppna förskolan tror jag. På eftermiddagen i alla fall. Skulle egentligen behöva köpa ett par vinterskor både till mig och Elina också. 
Vet inte om jag kommer klara mig från kyla och väta i dessa. ;)


Nä nu ska jag kila till stallet! 

Idag blir en bra måndag!

Ligger fortfarande i sängen och drar mig medans Christer och Elina äter frukost. Skulle få sovmorgon idag då han är ledig men självklart vaknar jag kl 7!! Innan Elina ens vaknat och kan bara inte somna om. Så nu har jag tvingat mig själv att bara ligga här en stund bara för att ha lite egentid. 

Idag blir det mer bakning då Christers bullar han gjorde förra veckan blev misslyckade. Sen är det föräldragruppen kl 13 med massa bus. 
Men innan dess ska jag ta en längre promenad med hundarna som fick en ganska slapp helg. Önskar jag hade kunnat gå på hundmässan som var. Men man hinner ju inte allt.

Säger GOD MORGON!! Med denna söta  bilden som Camilla fotat igår på vår ridtur! :)



Today

En morgon/förmiddag i stallet med fodringar, utsläpp och ridning med sällskap av Milla och Krizze.... Nä det kan nog inte bli bättre! :) 

Alltid en godisbit vid uppsittning :)




Camilla skulle bara skritta idag då Krizze är under igångsättning så vi sällskapade bara i början. Sen fortsatte jag rida lite själv på rundbanan. Vi travade 2 och ett halft varv på det hårda underlaget, det fick räcka för idag. Så skrittade vi hem och så fick B gå ner i hagen. Måste ju vänja benen succesivt med hårt underlag så hon inte gör sig illa. Men min långsiktiga plan är ju att hon ska bli hållbar på alla underlag eftersom jag gillar att rida ut, precis så som Beda var och då måste man utsätta benen för stötar och belastning så dom får stärkas. 






Det är så himla kul och mysigt när man får ridsällskap. Och i stallet med för den delen! 

När jag kom hem blev jag bemött med världens smile från min lilla gullunge! <3  
Och två superglada hundar. :)


Vi har lekt och spelat på iPaden och gått omkring. Hon bara går och går och går! :) 

Här hjälper hon mig att hålla Kira så hon inte smiter in igen när vi skulle ut på promenad. 


Och NU är vi på bussen och ska åka och hälsa på Christer som jobbar. Vi ska även handla lite julpapper å lite sånt. :) 
Elina sover just nu så hon lär ju vakna lagom när vi är framme. 

Min dag har varit kanon! Hoppas er varit lika bra! 








Lång dag

Oj vilken lång dag det blev idag!

Idag har jag varit funktionär på en pay and jump/pay and ride som ridtravarförbundet stockholmsdistriktet anordnade. Trodde väl inte riktigt att så många starter skulle komma som det gjorde och därför skulle mamma passa Elina en snabbis medans jag var där. Hade först tänkt ta med henne men eftersom det var iskallt ute och det ändå va så få starter så fick hon va kvar hemma. Tji fick vi! Det var många fler starter än de jag trodde så det blev lite mer långdraget än jag planerat i mitt huvud. Väldigt trevligt men det resulterade i att jag fick åka direkt därifrån ut till Beauty och mocka och fixa inför insläppet och sen ta in hästrna där. Sen valde jag faktiskt att åka hem utan att rida som jag tänkt från början. Dagen vart ju så lång och det var ju inte ens meningen att mamma skulle behöva ha Elina så länge så då blev det att jag skyndade mig hem istället för att rida. Så kan det gå ibland. Beauty verkade i alla fall må bra och hon mumsade glatt på sitt hösilage så det gick nog ingen nöd på henne. :)

Elina och jag har busat massor nu hela kvällen och hon börjar bli så himla duktig på att gå. Snart går hon helt själv!! Idag tog hon ca 7 steg själv i balans! Sen när hon var på väg att ramla, räddade hon sig själv genom att först sätta sig på huk och sedan ta emot sig med armarna framåt. DUKTIG! Ååhhh min lilla tjej börjar verkligen bli så stor. <3

I morgon har jag morgonen och lunchfodringen i stallet. Och tänkte försöka vara lite snabb och effektiv så dagen inte blir så lång med alla sysslor som ska göras.

Nu ska jag äntligen få ta en varm dusch och sen ska jag krascha i sängen och soooova! Är så sjukt trött. Elina höll mig vaken natten till idag så det ska bli skönt att sova. Om hon nu inte håller mig vaken igen. Jag trodde ju hon skulle sova tungt efter vällingen igår men icke! Var säkert uppe och ploppa i nappen i mun ca 1 gång i halvtimmen. Så till sist fick hon ligga i vår säng men då klättrade hon istället på mig och ville vara jätte jätte nära. Mysigt men tyvärr kan jag inte sova då. 

Så nu håller vi tummarna på att få sova inatt! :)

God natt!

Det blev en filmkväll

Vet ni hur klantig jag var?? 
Jag skrev ju tidigare att jag skulle ta med ett varmt täcke till B och tänk att jag åkte hemifrån utan. Så typiskt mig! Så när jag kom fram till stallet och såg hennes andra täcke hänga där på tork helt dyngsurt rakt igenom av allt slask idag så kom jag på det. Så jag gjorde det jag hade tänkt med B, longerade och tränade röstkomandon. Sen åkte jag hem och hämtade täcket och tillbaka till stallet igen. Tror inte att det andra täcket kommer att ha hunnit torka tills i morgon nämligen så då får hon ett alldeles rent, fint och varmt täcke i morgon. :) så nu kan jag sova med gott samvete att hon slipper stå blöt och frysa i hagen. 

Vägen till stallet idag.


Väl hemma gång nummer två så har jag myst med Elina som vägrat somna. Somnade väl vid 23 nån gång. Så hon har fått haft filmkväll med oss. Hon ville inte riktigt sitta still så det blev att man fick stå och titta med henne vaggandes i famnen. Sen fick hon smaka lite korv också som jag åt. (Sen middag) 

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och sova. Har precis gett Elina välling igen (hon vaknade IGEN). Men nu tror jag hon kommer sova gott. Mätt och belåten.

God natt! 

Bjuder på en bild på fina grå från idag också innan vi gick upp till ridhuset. 


Visst fasiken är hon bara för vacker!!? :D <3

Mot stallet

Nu har jag och Elina haft en lugn dag hela dagen. Vi har läst böcker, tittat på julkulorna i granen, tittat på fiskarna, gått runt, myst i soffan, tittat på tv tillsammans och teletubbies, jag har tittat på Vampire diaries medans hon sovit och sen har vi busat lite försiktigt också. Allt i lugnt tempo utan stress Så nu ska jag lämna över henne till mamma så dom får busa medans jag tar hand om Beauty som jag nu inte sett på två dagar då jag varit sjuk. Får se hur mycket folk det är i ridhuset. Tänkte ju inte rida idag men eventuellt tar jag upp henne på linan ett tag om det finns plats för oss. Hon behöver nog springa av sig lite energi kan jag tänka. Så ska jag satsa på att försöka rida i morgon igen. 
 
Utanför fönstret har snön börjat komma och det blåser en del men än är stormen som dom sagt skulle komma inte här. Hoppas att den väljer att inte komma. 
 
 
Ska gå ut i förådet nu innan och leta fram ett vintertäcke till Beauty som kan ligga i stallet i väntan på kallare grader. Nu har hon bara regntäcke. Men det har ju typ inte varit nå kallt än heller så det har inte behövts mer. Hon har ju päls. 
 
Bäst att jag åker nu... Så jag inte kommer hem allt för sent. 
 

Lite bättre och bättre men ändå inte helt bra

Magen känns fortfarande öm och väldigt känslig. Mår lite illa när jag är uppe och går mycket och böjer mig ner och så. Får hoppas att Elina tar det lugnt med mig idag. :) min lilla sötfia!
 
 
Hon somnade en stund med blött hår igår efter att ha badat då hon råkade kissa igenom blöjan och hemnes frisyr såg så rolig ut när hon vaknade. :) 
 
 
En riktig liten punkare! :)
 
Hon satt flera gånger igår och tittade på tellitubbies på iPaden, undrar om hon tycker det är lika kul idag. Då får jag en chans att bara ta det lugnt en stund. Vill bli bra NU! Hatar att ha ont i magen. 
 
 
Hundarna kommer få lugna promenader idag bara och endast kortisar men dom överlever nog en dag. Vill försöka ta mig ut till stallet ikväll också och titta till Beauty men vet inte om min kropp tillåter att jag rider än. Tänk om magen säger stopp och vill spy igen...??? Vill nog inte riskera det. 
Men jag mår i alla fall bättre och snart är nog allt borta. Får ta det lugnt med vad jag äter så ska det nog gå bra. 
 
Vi ska passa på att mysa idag sen när Christer åkt till jobbet. Han börjar 12 idag. 
Och då även med hundarna såklart! 
 
 
 

Alltså min dotter!!!

När jag ligger här i sängen alldeles för mig själv. (eller Mili är ju här också) Så hör jag Elina som är på nedervåningen och jag känner att jag nästan blir gråtfärdigt för att jag älskar henne så mycket!! Har knappt sett henne nu på ett dygn och det känns som en evighet. Hon är så nära men ändå så långt borta.  
Den finaste gåvan jag nånsin fått! 


Älskar dig!!

Kräksjuk.... BLÄÄ!!

Fyy alltså!

På tisdag kväll när jag skulle gå å lägga mig kände jag mig illamående. Trodde det berodde på att jag åt för mycket till middagen då jag tog två portioner. Lyckades i alla fall somna men vaknade sedan av att jag var tvungen att gå på toa. Å väl inne i badrummet var det sen kört. Där blev jag kvar hela natten!! Hämtade mitt täcke å kudde å la mig på golvet för att ha toan till hands snabbt. Fy faan för kräksjuka.!!

Christer fick vabba igår och även idag. Nu har det äntligen lugnat sig som tur är och min feber har gått ner. Snacka om att man känner sig maktlös när man ligger helt utslagen på badrumsgolvet. 

Jag tänker att även om det värsta är över nu så vill jag ändå inte utsätta Elina för mig själv än. Tänk om jag fortfarande smittar?? Känner mig fortfarande illamående men mest tror jag det är nu för att magen är helt tom. Har fått i mig en mandarin av tre. De andra två kom upp igen. Samt har jag lyckats dricka proviva juice och ätit en skål med jordgubbskräm. Hoppas jag lyckas få ner nåt mer idag. 

Min kropp känns mörbultad! Helt öm överallt och jag är orkeslös. Det allra värsta är ju att jag inte kan ta hand om mitt eget barn just nu. Att känna sig så otillräcklig. Tur hon har sin pappa som kan busa med henne hela dagarna. Jag har ju hört hur hon skrattat igår. :) det gör det hela lite lättare i alla fall. Att höra hennes skratt och hur hon "pratar" för fullt. Än så länge verkar hon klarat sig ifrån skiten och vi får hoppas att hon håller sig frisk.

Nu ska jag fortsätta vila lite till. Har Mili som sällskap i sängen. Ligger i eget sovrum nu så vi minskar risken för smittspridning. Tur att vi har fler rum nu.

Men nu borde det bara kunna gå åt rätt håll tycker jag. 



Go kväll

Nämen hallå! :)
 
En helg full av jobb har susat förbi, Elina har tagit sina första steg utan stöd och nu är vi redan framme på tisdag kväll. Igår hade vi hela familjen bullbak på morgonen och vi klädde granen och hade julmusik i högtalarna. Elina tyckte att julkulorna var roliga och hon hängde upp flera stycken i granen.  Vi har tänt första ljuset i adventsstaken och mitt ljus jag gjorde på pysselkvällen. Nu är julen snart här!! Elinas julklappar är beställda och på väg hit med posten och sen väntar bara att slå in dom. 
 
 
Självklart fick Elina tända första ljuset. :)
 
 
 
 
 Igår kväll red jag sent på kvällen å JÄKLAR va fin Beauty var! Det är just sånna stunder som jag verkligen känner att jag verkligen INTE vill låna ut henne. Kanske att man kan testa igen om det finns nån vettig medryttare där ute. Det underlättar ju lite iaf både ekonomiskt och tidsmässigt. 
 
Men det kommer ju en tjej på söndag som ska provrida som vill bli fodervärd så jag tänker ändå ge henne en chans. Även fast det känns förjävligt. 
 
 
Sen har vi dagen idag då.. :)
Som började med en ridtur på Beauty direkt på morgonen med massa galopp på rundbanan. Det var typ galopp och skritt idag som gällde och det gick både bra och mindre bra. Men en sak som är säker det är att det är så förbaskat kul att galoppera. :) och B tyckte också det var kul! 
 
Innan ridturen...
 
 
Efter ridturen i väntan på en godis. :)
 
 
 
Skrittade av henne för hand länge så svetten torkade och hon fick gå av sig lite mjölksyra efter de långa galopperna.  Sen broddade jag henne innan jag släppte ut henne i hagen. (Film från utsläppet finns i innlägget innan detta där hon sprang iväg till kompisarna.)
 
När jag kom hem från stallet vaknade Elina från sin tupplur och ville mysa. <3 
 
 
Sen har vi gått hela vägen bort till Tungelsta med stora Elina och Jennifer för att gå på öppna förskolan och när vi kom fram så var det stängt! Hahahaha!! så vi tog bussen tillbaka till Västerhaninge och gick på öppna förskolan där istället. :) Ja vi fick ju en väldigt lång och bra promenad i alla fall. 
 
Och NU har vi precis kommit in efter en ganska lång promenad med hundarna, Elina sover och jag sitter bara i soffan och slappar en stund. Har slängt in 2 maskiner tvätt idag också så det har varit en väldigt effektiv dag. :)
 

Beauty springer till sina kompisar


RSS 2.0