Alla dessa hundar

Igår va en dag helt utan sol och bad. Vi började med att sätta oss på bussen för att ta oss in mot rhodos stad men fick hoppa av efter typ 10 min då jag blev åksjuk. Hahaha.. Ingen hit att försöka sig på att åka kringelikrogvägar på tom mage. Slängde i mig en halv macka och en halv cola burk å hoppade sen på nästa buss. Denna var lite jobbig för den skulle stanna i varenda liten by så resan blev längre än tänkt men inget mer illamående iaf. Hoppade av bussen strax innan vi kom fram till staden för att vi skulle besöka Rhodos Dog shelter. Hemmet som hjälper och försöker att adoptera ut alla dessa stackars gatuhundar. Och även hundarna som människorna här tröttnat på å bara slängt ut. Så många ögon som stirrade på oss, så många svansar som viftade och så många hundar överhuvudtaget som bara längtar efter en egen familj. Det är en sorglig syn men samtidigt är man glad för vad dessa få människor gör som försöker sitt allra bästa för att dessa hundar ska ha en ny chans i livet. Vi hälsade på både små busiga valpar och glada vuxna hundar. Alla med ett eget unikt utseende. Såg två renrasiga shäfrar men dom har förmodligen kommit in med nån som tröttnat. Denna stressade miljö får hundarna att skälla ganska mycket och man fick prata väldigt högt för att kunna höra vad man själv sa.Många av hundarna bor en och en i små ca 2-3 kvm stora galler boxar och sen fanns där även lite större inhängnader som flera hundar fick vara i tillsammans. Valparna hölls inomhus då dom precis blivit vaccinerade. Men alla dessa "kan jag inte få följa med dig" uttryck. Kunde man skulle man ta allihopa. Vissa hundar va lite skygga och dom lät vi bara vara för sig själva. Så många pussar och mycket kel vart det igår. :) En vacker dag ska jag adoptera en hund därifrån. Det finns en hemsida som ni kan kika in på för att få se några av dom vi mötte av drygt 350 hundar. Måste även tillägga att dom hjälper hemlösa katter oxå. www.rhodesanimalswelfaresociety.gr Efter hundmötet med alla söta underbara hundarna fortsatte vi då in till staden för lunch och lite promenader inne i gamla staden. Hälsade på papegojor som var riktigt keliga. :) Jag älskar verkligen när jag omges av djur. En rolig sak som hände sen när vi kom hem till Pefkos (där vi bor) igen var att det dök upp en liten hund precis utanför bussen typ som ville kela så jag klappade lite. Sen följde den efter oss ända till hotelletoch in i vårt rum. :) Vi bjöd den på lite skinka och busade lite. Jätte söt liten filur. Det var min dag igår det. Var för trött för att skriva igår så fick bli nu istället. Idag är det poolhäng som gäller!


Kommentarer
Postat av: Sara

Ursch, jag tittade på hemsidan. Gör sååå ont i hjärtat, ville ha alla.. Vill bo på gård så man kan ha fler djur.. Att folk kan vara så grymma.. :/

Svar: jo det är hemskt men dom har det iaf bättre där på centret än ute på gatan. Där får dom ju iaf mat, vatten veterinärvård om så behövs. Även om dom är grymt understimmulerade så får dom ändå kärlek från volentärerna som sliter hela dagarna. Man blir ändå lite förvånad hur många av dessa hundar som ändå är så himla glada och så tacksamma för så lite. En liten klapp genom gallret och dom står å hoppar å trycker sig närmre för att försöka pussas så mycket dom bara kan. Alla vill ha uppmärksamhet. Hade jag inte haft surtanten Kira så skulle jag adoptera en. Men det får bli om några år.
Jenny Säfström

2012-08-14 @ 16:13:01
URL: http://pers.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0