Hängig idag

Idag har varit en trött dag.. Men vi har varit på Adrians dop som var jätte fint. Han fick massa fina presenter och vi fick äta smarrig smörgåstårta och gott fika. Allt var jättefint fixat och såg riktigt proffsigt ut. Imponerande!

Elina hade en ny fin klänning på sig som hon och Christer varit och handlat på förmiddagen medans jag vilade hemma.



Lilla fisunge så söt du är! 

Nu är vi hemma hos mamma och har ätit middag här. Elina somnade för en stund sen så får väl se om hon kommer sova hela natten nu. Hon har inte sovit på dagen idag så hon var helt slut. 

Jag har pluggat körkortsteori så jag är helt slut i huvudet jag med. Så tråkig läsning. Men den måste göras så bara att gilla läget och läsa vidare. 

Denna ständiga diskussion om vad som är nyttigt och inte.... SUCK!

Kommer hem efter en mysig kväll hos Jacson där jag borstat och smort ben. Och det första som kommer på tal är denna ständiga diskussionen om vad man ska och vad man inte ska äta för hundrafemtioelfte gången. Så less på allt jäkla nyttigt skitsnack... Det är så klart JAG vet att man inte bör äta socker, pommes mm varje dag eller varannan men va fan, man lever EN gång, EN!!! 

Jag tänker minsann inte äta nyttig äcklig mat varje dag resten av livet. Jag vill kunna äta vad jag vill, när jag vill. Vill jag äta nyttigt inför en tävling så gör jag det, men off season så gör jag som jag vill och den enda som egentligen behöver bry sig om min kropp eller mitt välbefinnande i vad jag stoppar i mig är jag.

Blir så less..., god natt!

En ganska lugn morgon avlöses av massor att göra på jobbet...

Efter en kaoseftermiddag i stallet igår med Elina som bara skrek och gnällde när vi var där, så var det väldigt skönt att komma ut till Jacson i morse och gosa med honom i lugn och ro. Han låg och vilade i hagen så jag lät honom vara kvar där och gick endat ut för att ge ett äpple och mysa. Sen städade jag ur hans box så den ska kunna spolas ur ordentligt inför installningen sen. 

Fint ska det bli.


Trött liten Jacson <3




Alla grabbarna var trötta idag <3


Åker till stallet efter jobbet sen också och pysslar om honom mer. 

Men först måste jag jobba några timmar till. Har ringt trafikskolan nu på lunchen och bokat tid för teoriprov och en körlektion Nu jäklar ska jag ta mitt BE-körkort! 


Dags att jobba lite till...


Ibland är man lite glömsk

Efter jag hämtat Elina så åkte vi och handlade lite tillsammans med mamma/mormor. Släppte sen av henne hemma hos sig och åkte hem och lagade en av mina favvorätter, fiskpinnar med potatis och dillsås. Så enkelt och så jäkla gott. Jag åt massor!! 

Efter middagen hämtade vi upp mamma/mormor igen och åkte ut till Jacson en snabbis för att smörja ben och ge honom hans gurkmeja. Hade ju glömt bort att Christer skulle på fotbollsmatch idag så där sprack mina planer om att rida idag. Jaja, det kommer fler dagar. 

Vi fick gå längst bort i hagen för att hämta Jacson som inte ville komma idag när jag ropade.


Men nu är vi hemma och jag väntar in Elina som ska somna. Alldeles för sent med tanke på hur tidigt vi måste gå upp i morgon men ibland blir det lite tokigt.

Hon var duktig som ville försöka kissa på toaletten innan läggdags i alla fall även om det inte kom någonting. Min stora tjej! <3


Sen har jag lite småfix kvar innan jag kan gå och lägga mig, men ska skynda mig så jag kommer i säng i tid. Är supertrött.

God natt!

Känner mig effektiv :)

Fy bubblan vad härligt det är när man känner att man får saker gjorda! Att jag äntligen har lite ork till att göra annat än att må illa och spy. :) har varit väldigt effektiv sen jag kom hem från mamma. Har klippt häcken, trimmat det höga gräset på framsidan, dammsugit nedervåningen, dammtorkat i vardagsrummet, städat och skurat lilla toan och nu har jag precis satt på datorn me en tallrik lunch vid sidan för att renskriva lite arbeten. Woho!! Heja mig!! 





Nu har jag ca 2 timmar på mig innan jag tänkte hämta Elina på förskolan. Hoppas jag hinner skriva rent de tre arbeten jag har kvar så jag kan skicka iväg allt till min lärare. Hoppas! Men först lite mat i magen. 

Första dagen på förskolan efter ett långt sommarlov

Idag promenerade vi bort till förskolan med hundarna. Elina var inte så förväntansfull utan hon sa att hon ville vara hemma. Fick förklara att det kommer bli roligt att träffa kompisarna igen. 


Kommer fram och ser att hela hennes avdelning flyttat till en annan avdelning. Numer ska hon tydligen gå på Myran och inte Humlan. Jaja tänker jag och går in, två vikarier på plats som vi aldrig sett innan. Great tänker jag, detta kommer ju gå såååå bra NOT! Säger till fröknarna att jag gärna stannar en stund så hon får checka läget lite innan jag går. Hon har ju trots allt varit hemma i 3 månader. Det tar ca 25 minuter, sen kan jag gå. Får en kram av Elina som sen glatt springer till sina vänner Kaylie och Dino och leker med bilarna. Pust! Det gick bra till slut ändå!! 

Men jag måste erkänna att jag känner mig irriterad som inte fått info om avdelningsbyte efter så långt uppehåll. Och alla dessa vikarier, jätte bra att ni finns där och kan ta hand om barnen men varför är den riktiga personalen jämt sjuk?? Är det så illa att leka med barnen?? När jag jobbade på förskola var jag minsann där varje dag. Suck! 

Nu ska jg fika hemma hos mamma innan jag går hem och fixar där hemma. Japp jag är ledig idag så jg kunde lämna Elina en kort första dag. 

Nu satt lunchen finfint!

Åh äntligen får jag äta lite mat.. Har varit hungrig i två timmar nu. Christers pasta carbonara sitter väldigt fint just nu! Mums!


Känner mig lite trött idag efter att ha blivit väckt av stackars Elina som kissat igenom blöjan i natt så hela sängen var dyngsur. Hon fick sova med oss efter blöjbytet och då har jg svårt att sova ordentligt. Blir så trångt i sängen ju. 

Idag är det lite mer folk i butiken än igår så tiden går lite snabbare känns det som, vilket är skönt. Lite tråkigt att jobba ju när vädret utanför är super fint. 

Ny ska jag chilla lite innan jag måste slita igen. :)

Detta behövde jag!

Efter några dagars omotivation till det mesta med en matthet i kroppen som gjort att jag kunnat somna ståendes, så var denna kvällen i stallet verkligen något som jag behövde. En mysig barbackatur först i skog, sen på ängen och sist på asfaltsvägen hem. Med en galopp längs raksträckan på ängen känner jag mig uppladdad igen. Tänk vad en ridtur kan få en att känna. <3

I skogen..


Runt åkern där vi mötte älgar också men Jacson tog det med ro som de flesta andra dagar. Stannade och tittade men gick sen snällt vidare.



På asfaltsvägen hemåt mot stallet..


Ryktade honom när vi kom in och gav en extra morot. Märkte även för andra gången nu att han slagit ihop kotorna bak och fått små sår. Hände sist jag var ute och tog en galopp också. Dags att leta stryk-kappor kanske. Enklare än att linda benen. Fast det verkar bara vara när han galopperar han slår i. För dom ridturerna utan galopp så har han klarat sig från skavsår. Blir nog lättare sagt än gjort att hitta skydd i hans storlek. Men får kika runt, kanske har dom på den där sidan från England så man kan beställa. :)

Gosehästen! <3



Gjorde rent till kaninerna också som blev så glada så. Fast dom blev nog lite förvånade över att dom fick spån istället för halm. Man tager vad man haver. :)



Nu ska jag åka hem. (Sitter i bilen) Ta något litet att äta, duscha och sova. I morgon väntar ännu en jobbdag. 

Stallkväll

Då Christer och Elina ändå inte är hemma så passade jag på att åka direkt till stallet efter jobbet. Köpte med mig en salladsrulle till middag och nu sitter jag här i Jacsons box och mumsar i mig den medans han äter lite havre och sin gurkmeja. 


Sen ska jag ta en mysig barbackatur. Funderar på vart jag ska rida bara. Hmm... Ska sätta fart nu så vi kommer iväg innan det blir mörkt. :)


Jobbhelgen kan börja!

Efter en väldigt trött torsdag där ingen ork fanns till någonting typ och en skitdag igår, så hoppas jag innerligt att den här helgen kommer kännas bättre. Min motivation är på noll till det mesta. Framförallt på jobbet. Kanske beror det på mitt illamående som hela tiden är där och stör eller så är det kanske pga att jag trappar ner med mina mediciner nu.. Jag vet inte men jag hoppas att denna dag ska kännas lite lättare. 

Sitter just nu och ska äta min standardfrukost nu när jag är gravid.. Filmjölk med flingor! Typ det enda jag är sugen på. 


Ska skynda mig nu så jag hinner gå med hundarna också innan jag måste dra. Var lite seg på morgonen. 

Åh vilken fin överaskning

Efter en dålig natt med illamående och svårt att sova ordentligt var det jätte roligt att möta våra snälla grannar på morgonen som sa att dom hade en tomatplanta som dom ville ge till oss. :) Dom hade ett överflöd på tomatplantor då fler hade tagit sig än vad dom förväntat sig så då fick vi denna fina! 


Nu ska jag bara lyckas håller den vid liv så vi får lite tomater sen också. Verkligen jätte snällt och jag blev super glad! Tack snälla ni!!

Så nu sitter vi här ute på baksidan hela familjen och äter lite frukost och tittar på vår fina planta! :)


Snart ska jag gå över till Jenny för en lunch med henne. Så jag har bara ätit lite fil nu för att lugna min mage. Vi har inte setts på flera veckor nu då först hon varit bortrest och sen jag. 

Såg att budgivningen är igång på gården vi tittade på och jag måste erkänna att jag ändå är bra sugen.. Typiskt. Men det dyker väl upp fler så småningom och som kanske passar bättre. 






Illamående är min vardag nu.

Jätte kul att vakna, gå upp ur sängen och sen springa till toan för att spy. Går ut med hundarna och sen åker jag till jobbet. 2 timmar in i arbetspasset känner jag hur jag börjar kallsvettas. Fort ut på baksidan till skogen för att spy igen. (hann inte till toan) Äter lunch och jobbar sen några timmar till, behöver spy igen... Slutar för dagen och åker till Jacson en snabbis då senila jag glömt meddela medryttaren att han ska ha sin gurkmeja i maten nu i tre veckor framåt så jag fick åka och ge honom den och ett äpple. Han är så söt! <3 

Åker sen hem och känner redan i bilen att illamåendet kommer igen, fort in på toan igen för att spy.. Värmer lite av middagen eftersom jag inte ätit sedan kl 14, japp hann precis ut med talriken till köket när jag ätit klart för att vända till toan igen och jag spyr igen... Suck! Jag ger nu upp!! Blir ingen jäkla mat i magen! Ska fan ta dubbla doser illamåendetabletter nästa gång jag jobbar. 

God natt!




Lugn dag

Nämen go kväll! 
Idag har det varit en lugn dag för mig. Medans Christer och hans bror Don var här hemma så barnen fick leka så var jag hemma hos min kära mamma och bara tog det lite extra lugnt. Välbehövligt nu. Åt en god pizza till lunch som jag faktiskt klarat mig på hela dagen sen. Förutom två kanelbullar som jag köpte på Ågesta ridskola. :) åkte förbi där i hopp om att dom skulle ha ridbyxor till Elina i sin shop och för att jag var sugen på att fota lite ridande ekipage. Men det var svårare än jag tänkt men tanke på att alla grupperna rider ut nu i terminstarten. Så det blev inget fotande utan istället vart det massa snack med vännerna som jag känner där och som även jobbar där. Trevligt! 

Sen åkte jag direkt till Jacson för kvällspyssel och för att ge honom hans dos av naturläkemedlet gurkmeja. Ska ju testa det nu i tre veckor och se om det hjälper hans såriga ben att bli bättre. Det luktar verkligen illa så jag blandar ut det med en dl betfor som jag blött upp innan självklart och sen toppar jag det med äppelmos. :) Och vips så äter han. Gav mineraler också som han tycker är smaskens. Det är verkligen ro för själen att stå och pyssla med honom. 


När jag åkte hem var det kolsvart ute... 


Barnen lekte så fint idag. Söta små kusiner! <3


Men nu ska jag sova! I morgon väntar en jobbdag igen. Ett kvällspass dagen till ära. 

God natt!

Mot jobbet!




Första jobbdagen efter semestern

Japp idag börjar jag jobba igen. Klockan 11 börjar jag och kör ett stängningspass. Har varit i stallet på morgonen och ridit en sväng på åkern. Skritt och galopp vart det. Härligt! 


Enda jobbiga är illamåendet som jag känner hela tiden. Att springa och spy med jämna mellanrum är inte speciellt kul. Får se hur det kommer gå att jobba. 

Ny ska jag duscha och göra mig i ordning. Försöka tagga till... 


Lite spontan visning och kalas sen på kvällen

Efter myset med finaste Jacson och sötaste kaninerna så styrde vi bilen ut mot Hemfosa. Där hade vi nämligen sett en liten hästgård till salu i rätt prisklass. Vi körde och körde, låååångt ut på landsvägen.. Och sen efter ca 35 min var huset där på höger sida. Ett litet gammalt hus från 1800-talet. Delvis utbyggt och renoverat men ändå med den gamla lantstilen kvar. Lite som att kliva in i en sommarstuga kändes det som. Taket var lågt och allt var väldigt välbevarat. Ett litet bastuhus fanns också med tvättstuga och extra duschar. En gäststuga med eget kök och sovloft. Sen fanns en jordkällare och små förråd på tomten. Och det bästa på hela visningen var stallet. Litet men ändå väldigt lagom stort. 4 storhästboxar och två små, varav en var shettisanpassad i boxdörren. Gulligt! Sadelkammare med indraget vatten samt foderförvaring. Ca 2km till ridhus. 

Nu till det negativa då.... Långt bort från stora vägen=lååååång resväg till jobbet. (Framförallt vintertid när vägarna är snorhala), lite för "gammalt" och "lantligt" med det låga taket bl a. Tvättstuga utanför huset.. 



Så jag kommer nog få drömma vidare men detta stallet hade varit perfekt. Varför kan inte allt bara klaffa.. Haha!! 

Nåja, nu på kvällen har vi varit på kalas hos Taki och Marie och firat Taki som fyller 53. Och innan dess var jag på ett ridtravarmöte. Trevligt med god mat på både mötet och kalaset och sen en jätte god tårta på det! Och massa bus för de små kusinerna. <3 





Studsmattan var favoriten!! :)

Så nu kan jag säga att jag är väldigt trött, jag mår illa efter bilfärden hem, och vill inget annat än sova! Så jag säger god natt!


Lycka!!






Äntligen hemma hos mina djur igen!

Tänk vilken härlig känsla att få promenera med mina hundar igen. Vaknade alldeles för tidigt av hunger och åt då lite filmjölk samtidigt som jag pluggade körkortsteori. Sen har jag tagit hand om tvätten och promenerat me Mili och Harry! Mysigt!



Tror minsann att lille Harry saknat mig lite extra! Så fort han får chans så ligger han på mig så jag inte kan gå någonstans! :)


Men nu ska jag ta med mig Elina på en tur till stallet för att pussa lite på Jacson och kaninerna. Det är Pia som rider idag men jag kan inte hålla mig borta längre nu. Dags att åka till min dunderklump! 



Nu är vi hemma igen!

Efter en veckas semester på Kreta är vi nu hemma igen. En vecka med både sol och regn. Massa bad och bus i både poolen och havet. Internet har varit jätte dåligt därav utebliven uppdatering. Men en sak ska jag berätta och det är att jag är gravid igen! Och detta gjorde ju att vissa dagar var dåliga på semestern för min del. Mådde dåligt och har kräkts en del. Fy! Men Elina ska alltså bli storasyster i april skulle jag tro det blir. :) 

Bjuder på nån mobilbild sålänge. 



Alla dessa gatuhundar! <3


Är i alla fall skönt att vara hemma igen! 

Bomträning med Jacson och Satja

I lördags red jag med Emma och Satja bort till ridhuset för att få trava över lite bommar för första gången. En väldigt nyttig sak för Jacson att göra då han kan vara lite klumpig av sig. Roligt var det och hästarna skötte sig båda två alldeles utmärkt. Emma och Satja hoppade även över två små hinder. Eller Jacson fick också prova att hoppa över ett kryss men det resulterade bara i att han sprang rakt igenom tre gånger. :) haha!! Ingen hopphäst här inte! Han undrade nog varför det stod massa träpinnar i hans väg. :)
 
Bjuder på lite bilder på finaste Jacson och duktiga Emma och Satja
 
 
 
 
 
 
 
Emma och Satja in action.
 
 
 
 
 
 
Så roligt när man kommer iväg och verkligen kan träna!

Dagen då Elin och Ella fick rida Jacson

Bättre sent än aldrig så ska jag nu visa lite bilder från när Elin, Ella, Adrian, Robin och Linda var med i stallet och fick prova att rida lite grann. En blandad kompott av vår mysiga eftermiddag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag fick Jacson vara ponnyhäst :)

Ja det är ju tur att han är så himla snäll min fina Jacson. Han går med på allt och är alltid en gentleman. Idag fick Elina och Charlie rida och han bara lunkar på. Dom fick även prova att rida nere på ängen och "rida ut" :)
 
 
 
So serious!! :) hahaha
 
 
 
 
 
 
Nöjda barn!!
 
För övrigt idag så har vi inte gjort så mycket faktiskt. Sov ganska lång middagslur med Elina förut så vi har mest varit hemma.

En dag på stranden

Nu är det äntligen dags att krypa ner i sängen och sova. Vi har haft en mysig dag på stranden tillsammans med Charlie, Linda, Robin, Adrian, Therese och Theo. Blev en del bad för barnen och massa bus. 








Sen har vi även grillat och ätit gott och så avslutade jag dagen med en snabbis till Jacson. Borstade igenom honom och smorde benen. Spayade flugspray och gav lite gottis. Fina fina häst! <3


Gav även kaninerna deras mat och vatten innan jag åkte hem. En bra dag!! 

Goddagens gott folk

Dålig uppdatering senaste dagarna och jag kan säga att jag inte mått på topp. Håller på att föra över massa bilder och filer från datorn till en extern hårddisk så jag kan lägga in nya på datorn som nu är full. Därför dröjer de senaste dagarnas bilder en aning. :) Ska bland annat visa när tjejerna Elin och Ella red Jacson, vår dag på Kolmården och när jag red cavaletti me Jacson för första gången. Så håll ut! :)

Idag är en slappardag här hemma bara. Har varit hos tandläkaren i och för sig men annars bara hemma. Robin och Adrian kom förbi en sväng förut och busade och klippte gräset. (Rastlösa människa) haha!! Jag skulle ha gjort det ikväll egentligen när det blivit lite svalare ute men han ville göra det då han tycker det är mysigt och han själv önskar han hade en gräsmatta. Så tack snälla du!!

Elina ligger just nu och vilar och jag tänker göra detsamma så vi hörs senare och förhoppningsvis då med någon bild att visa. :)


RSS 2.0