proffshjälp

Snart ska jag få proffshjälp med min blogg. Hoppas att jag nu bara kan lägga sakerna på minnet så man kan klara nåt själv i framtiden. Vem vet, kanske är omöjlig  att lära.



I stallet idag så red jag. Ganska länge för att vara mig å Beauty dessutom. Va helt enkelt tvungen då hon är rädd för dom andra hästarna å bara går å spänner sig å "dummar" sig när det är fler än vi i ridhuset. Vill ju inte att vi ska sluta när hon e okoncentrerad å flängig.
Hon stegrade till och med lite en gång!!(??) då blev jag faktiskt arg på riktigt på henne för sånna fasoner e INTE okej! Det kom liksom från ingenstans oxå. Hon är verkligen jättenojig när det är andra hästar som rider runt. (måste träna mer på det) Slänger sig hit å dit, vill börja bocka, tvärnitar, slår med huvudet, ja hon gör allt som hon inte ska göra. Så det fick helt enkelt bli en längre ridtur idag tills hon slutade me dumfasonerna å började lyssna å slappna av. Å när hon väl bestämde sig för att göra det så va hon helt underbar! Är verkligen som två helt olika hästar. Snacka om totalvändning i humör å temperament. Knashäst!



Mili hon löper! å gnäller! å e allmänt jobbig just nu.. SUCK!
Längtar tills den perioden e över.




Jobbar på som vanligt

Packar upp varor på min avdelning på jobbet. 3 pallar som ska kollas i genom som jag vet. Har även plockat lite annat innan frukosten. Hoppas dagen flyter på idag så jag får komma iväg till stallet snabbt. Måste ta en tur förbi Apoteket innan å köpa fler flexilindor till Beautys ben. Ska göra nya bandage igen. Men nu ere inte alls så mycket kvar på benen iaf så det är skönt. Har massor att göra på jobbet idag så det känns ändå som att dagen borde gå ganska snabbt. Längtar till lunchen så man kan babbla skit me alla snälla arbetskamrater. :-) höjdpunkten på dagen! Haha..
Idag känns ändå mitt jobb okej. Jag och mina känslor är ju verkligen som en berg å dalbana. Ibland hatar jag verkligen mitt jobb, å ibland så är de ändå rätt okej. Kan ju iofs bero på att vi inte öppnat än oxå. Får se hur dagen slutar. TÄNK POSITIVT!!


Fina fina grå

Nyss hemkommen från stallet. Har faktiskt ridit lite idag på min fina grå. Hon har ju haft lite vila nu i drygt en månad, Himlar å pannkaka va hon e fin! Hon blir bara bättre å bättre. Skrittade mest å lite trav men man känner ändå att hon blir starkare i kroppen å får mer ork. Duktiga hon!! Mitt hjärtegull!!




Finns ingen finare än du! <3


Funderar på att skriva lite info om alla mina djur nån dag. En å en alltså. Så ni får lära känna dom lite bättre kanske. :) 



Dags att sova nu. Ska upp å ha en lång jobbdag i morgon me.
Ha en fin kväll!

Jobbhelg

Orkade inte uppdatera i förrgår. Hade verkligen an dålig dag på jobbet. Noll motivation å lust överhuvudtaget. Såna dagar man helst bara vill krypa ner under täcket å gömma sig. Morgonen i stallet va iaf bra förutom att hästen jag skulle rida va halt. Annars gick utsläppet smidigt å alla hästar va snälla. Tog av Beautys bandage igen men tror att jag kommer behöva göra om proceduren en gång till.

Igår började jag skriva lite men kom av mig när älskling å jag skulle kolla på en film.

Dåliga ursäkter jag vet! men ibland får jag inte riktigt mina dagar att gå ihop som jag vill. Gick iaf bättre på jobbet igår, hade mer energi å va mer positiv. Kändes till å med lite att dagen gick ganska fort ändå.
När jag sen kom hem så hade christer gjort jätte god mat, TACOS! mumsfilibaba!!! Men måste erkänna att jag kommer få tugga tuggummi hela dagen idag då han hade haft i väldigt mycket vitlök i guacamoulen. Men himla goytt va det! :)

Idag ere jobb å stall på schemat. Tar även Maries kvällsfodring eftersom jag kommer ut så sent.
Hoppas på en smidig dag med inte allt för jobbiga kunder. Men på löningshelg kan man aldrig veta. Ibland funkar det mesta bra å ibland ere totalt kaos. Får se hur många frågor man får om vart kundvagnarna finns, hahaha en riktigt vanlig fråga. Alltså, har folk inte fattat att dom flesta stora butikerna har sina vagnar utanför. tar några exempel: ica maxi, media markt, coop forum, city gross. När ska folk fatta?? Det roliga är oxå att dom blir JÄTTE förvånade när man säger att dom är utanför. "mäh vadå.. måste jag gå ut igen" PUCKON säger jag bara. hahahaha!

Nu ska jag borsta tänderna å sen bege mig för att möta upp Magda. Jobba, jobba, jobba......


time to sleep

Nu ska jag mysa ner mig i min bästa vän sängen. Älskar verkligen när jag får gå å sova. Det är en tanke som slår en direkt när man vaknar på morgonen å som sen bara finns där hela tiden. Man längtar efter den varma sköna sängen. Sova, sova, sova!!
Låter ganska tråkigt egentligen men det är ju sååå skönt! Just nu ligger Mili här med mig oxå å kommer förmodligen att ligga kvar efter att jag somnat innan hon blir utskickad i vardagsrummet av Christer när han ska sova. Han är ju en kvällsmänniska å gillar att vara uppe å kolla på tv. Så blir oftast att jag går å lägger mig innan. Trötter som man är. :)
Som tur är så vet jag fler som tänker lika som mig när det gäller sovandet så jag är inte ensam om att vara "tråkig".  Man tillbringar ju ändå större delen av sitt liv i sängen så på ett sätt är det ju ganska bra då att det är så otroligt skönt att sova. Känner att det kommer vara extra skönt nu eftersom jag tränat precis oxå och känner mig rätt mör i kroppen.

Nu säger jag GOD NATT å hoppas att alla andra kommer sova lika skönt som jag kommer göra! :)


Ponnytajm :)

Nyss hemkommen från stallet där jag fixat åt Beauty och ridit 2 st ungponnyer födda 2008, Hilmer å Malte. Två hästar med helt olika personlighet. Den ena va ganska pigg å framåt medans den andra va lite seg. Roligt va det iaf. Tycker att det är roligt att rida flera olika hästar. Man lär sig så mycket mer då.
Idag så va fokusen på att försöka få dom här två herrarna att bara gå framåt på rakt spår, samt lyssna på gas å broms. Gjorde även några volter med varierat resultat då det blir lite vingligt. Prövade även några galoppfattningar, galopperade på raksträckan å sen bröt av efter långsidan. Duktiga va dom båda två men har mycket kvar att lära. Å framförallt behöver dom båda hitta sin egen balans. Snälla va dom iaf! :) Har tyvärr ingen bild på dom men kanske kan fixa nån annan dag.

Nu iväg till jobbet å jobba stängning. Sen efter det ska jag eventuellt göra ett nytt försök att ta mig till gymmet.

Utebliven träning :(

Va duktig å åkte till gymmet efter jobbet idag. När jag väl va framme å hade parkerat bilen märker jag att jag glömt plånboken me gymkort i. Förmodligen ligger den kvar på jobbet. SUCK!! Så himla irreterande när man väl tagit sig dit å allt. Hela planeringen för dagen förstörd! Hatar verkligen när det blir så. Kan liksom inte bara sluta att vara arg då. Visst visst, nu tänker alla att det bara är att träna en annan dag men så ere inte bara i mitt fall. Mina dagar planeras in i minsta detalj för att jag ska hinna allt som ska hinnas med. Allt e på tid å ere nåt som går snett så blir allt fel! Å nu kommer jag behöva klämma in det på nått sätt imorgon istället som gör att min dag kommer bli väldigt lång.. Å nej jag kan inte bara skita i träningen! har jag väl börjat me nånting å satt ett mål kan jag inte bara skita i det. Det e på blodigt allvar å jag bara MÅSTE hålla det jag sagt till mig själv för att inte få dåligt samvete eller bli besviken på mig själv. Får väldigt lätt prestationsångest å måste alltid göra mitt bästa för att jag ska kunna känna mig nöjd. Det duger inte me nåt halvdant skit, då kan det lika bra va!
Svart eller vitt helt enkelt!



För att skriva om nåt annat lite mer positivt så är det att Beautys ben ser bättre ut å att hon har fått nya fina rosa bandage. Än är det fortfarande lite som måste tvättas å smörjas med salva men inte alls som innan. SKÖNT!
Hon va även väldigt fin att longera idag. Hade inspänningar på så hon inte kunde "sticka iväg" som hon annars gärna gör nu när hon har vila. Longering och promenader och självklart vanlig hantering och uppfostran ingår i vilan för att hon inte ska bli "dum" i hanteringen. Hon är ju lite pigg av sig själv å hittar gärna på lite spöken å annat som gör att hon blir lite sprallig om hon inte får aktiveras nånting. 
Hon har även nu börjat hävda sig lite i hagen å försöker bestämma lite vilket resulterar i många galopper fram å tillbaka å många bakutsparkar.








Beauty har även blivit fint friserad av Johanna, hennes egen frisörska! :)




Nu ska jag sova så jag orkar me allt i morgon. Natti natti

kryssning

Ledig måndagsmorgon efter en riktigt mysig helg. I fredags åkte ju jag å älskling på kryssning. Började med buffen på båten som va helt okej. Efter det blev det en tur till tax free butiken för att handla lite godis. När vi gick runt å tittade hörde vi hur dom ropade att det skulle vara en tävling så vi gick dig för att lyssna vad man skulle göra. Tävlingen hette Strongest man and strongest woman. Lite roligt tyckte vi så vi va me. Gick ut på att killarna skulle hålla en platta öl i varje hand rakt ut så länge dom orkade å tjejerna en bag in box vin likadant. Dom tog tid på alla som ville försöka å sen så gick dom tre bästa tiderna till final som hölls dagen efter. Å tänka sig, både jag å Christer gick till final! :) Jag hade 23 sekunder från båtrekordet tydligen.
Vi fortsatte shoppingen å sen till hytten för att lämna alla saker vi handllat.
Kvällen fortsatte sedan me nån drink samt öl, häng i baren vid trubaduren där vi stötte ihop me två jätteroliga snubbar, black jack å bara mys. En fantastik kväll helt enkelt!
Dagen efter sov vi ganska länge för att vara oss å tog det ganska lugnt på morgonen. Gick och käkade frukost å sen mot kareoken där jag sjöng en liten trudelutt. Hahaha inte att rekomendera att sjunga när man precis vaknat! :) Men kul va det iaf.
Efter kareoken gick vi till tax freen igen för att tävla final. Nu stod alla finalister bredvid varandra å skulle göra samma sak som dagen innan fast nu mot varandra. Riktigt kul! Å det allra roligaste va ju att både jag å Christer vann!!! haha.. Dom blev lite snopna att det va ett par som tog hem båda priserna som bestod av öl å ny kryssning. Så nu kan vi åka två gånger till.
Tycker iaf att det blev en lyckad kryssning även fast vi hade velat vara lite på spat oxå egentligen som tyvärr var under renovering.
Fler såna här dagar ser jag fram emot!!

Lite bilder från kryssningen:











4,5 timmars sömn

Japp, kommer vara skittrött senare idag. Just nu känns det ganska okej. Ungefär som när jag gick å la mig igår. Vart ett bra pass på gymmet igår och sen solariet på set i 15 min. Körde rygg + biceps + mage. Fick ändra om lite i planeringen då ena maskinen som jag ville köra på hade gått sönder. Men det gjorde inget, fick bara komma på en annan liknande övning..Va en skön känsla i kroppen efteråt iaf. Kände mig nästan lite pigg.


Tog ju av bandagen igår oxå på Betty Boop. Benen såg väldigt fina ut!! :) inte alls så mycket kvar å svullnaden har även den gått ner. Så det va jätte bra för min fina.


Nu ska jag åka till jobbet. Längatar redan till lunchrasten. :) haha Skönt att alla inventeringar e klara iaf. Känns som mitt huvud e fullproppat me siffror från denna vecka. Efter jobbet blir det kryssning me mitt hjärta!! LÄNGTAR!

Sliten

Nu har klockan ringt å det e dags att börja denna dag. Svårt att komma upp ur sängen. Känner mig trött å sliten. Ska iaf börja dagen med att åka ut till Beauty å ta av hennes bandage. Hoppas det ser bättre ut nu. *håller tummarna* igår så tränade jag å Corina utställningsuppställning å att hon ska springa me bredvid oss å inte försöka dra iväg som hon mer än gärna gör. Gick ganska bra efter en stund, dock måste jag träna mer konditionsträning! Fy va jag blir flåsig. Efter ett varv runt ridhuset så e jag typ död. Beauty hon e hur pigg som helst. Hur som helst är detta nåt som vi måste fortsätta träna på så det ser fint ut när hon ska visas i maj.
Efter stallet ska jag jobba stängning. Segt! Sen om jag orkar (ska peppa mig själv) så ska jag träna. Kommer bli en lång dag me andra ord. Men efter denna dag så e det fredag å då ska jag å älskling åka på kryssning bara han å jag. Mys!!! :-) Så låt dagen gå fort!


Tidigt

Uppe innan tuppen men önskar att jag kunde krypa ner under täcket igen. Fy va jag e trött! Idag kommer blir en lång dag känns det som. Men ska träffa Camilla sen så bli nåt kul att se fram emot. Men först jobbet..


Första inlägget här. :-)

Börjar med ett mobilinlägg bara för att testa appen. Måste försöka komma igång här istället då jag tror att denna bloggsida är bättre.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0