Ingen tid över

Idag har det verkligen inte funnits nån tid till att blogga under dagen. Elina har velat ha min fulla uppmärksamhet så vi har "pratat" massor. :) Varit ute på promenader med hundarna och sen har vi även dammsugit här hemma samtidigt som jag hade henne i bärselen och gick runt och sjöng för henne för att hon inte skulle tröttna.
Sista promenaden som vi kom in från för en stund sen bjöd på både sol, regn och HAGEL! Fy säger jag bara. Jag var helt genomblöt när vi kom hem. Elina däremot låg så mysigt inne i vagnen och lyssnade på hur det smattrade mot regnskyddet. Kira uppskattade haglet lika mycket som jag och var sådär lagom missnöjd när vi kom hem och hon var kall och blöt. Hon tittade på mig flera gånger på vägen hem precis som om hon också ville få plats i vagnen. Mili däremot sprang på som vanligt och var lika sprallig och allmänt okoncentrerad på mig. Fick påminna henne MÅNGA gånger att hon faktiskt går på promenad med oss och inte själv. Hon jagade även en katt och en fågel, så fick bli lite arg på henne för att hon skulle lyssna.

Nu har min mamma tagit över Elina en stund och jag ska ge mig iväg till stallet. Christer är hos sin kompis och kommer vara borta till i morgon då dom ska kolla hockey.

Får se om jag tömkör lite idag kanske om det inte är allt för klaffsigt på ridbanan. Är ju hoppträning i ridhuset så där kan vi inte vara. Vi hörs kanske senare ikväll igen om lillan ger mig lite tid. :)


Öppna förskolan

Hejsan hoppsan, idag är det måndag! Ny vecka, nya tag. Det blåser storm ute och det var inte alls så skönt att promenera med hundarna som jag trodde att det skulle vara. Elina somnade i alla fall gott i vagnen och sover än. Så då kanske hon kommer vara lite pigg när vi ska iväg till öppna förskolan idag. Tänkte försöka göra hennes hand och fot i gips. :) Sen ska hon ju självklart "leka" med Ture och Theodor också. My ska komma dit idag också och vara där med oss och även umgås mer efteråt. Så det ska bli mysigt. Får se vad vi hittar på.

Ska fylla på hundmatskålarna nu och sen ska vi ge oss ut i stormen igen mot öppna.. Hoppas vi inte blåser bort. :)


Kvällsfodring och lite kärlek med min fina grå

Är så mysigt på kvällen när alla hästarna står och tuggar hö. Ett lugn drar över hela stallet och man känner riktigt hur man själv blir alldeles lugn inombords. Beauty var väl egentligen inte så intresserad av mig när hon hade sin mat men lät sig snällt pussas på ändå. Borrade in hela ansiktet i hennes hals och klappade på henne. Söta häst<3
Längtar mer än nånsin på att få rida henne och känna den underbara hästen under mig som hon var på sitt treårstest. Då var hon verkligen magisk! Så jäkla fin!! 
 
Nu behöver hon bara tid.. Tid och tålamod från min sida, ett steg i taget.. Vill verkligen få bort hennes sadeltvång och känner mig så dum som la på den här sadeln som hade börjat trycka baktill. Att jag inte tänkte på att jag borde tagit ut en sadelprovare innan jag satte igång henne efter hennes långa vila. Det har ju inte direkt hjälpt hennes sadeltvång att få på sig en sadel som varit obekväm och gjort ont. Men men, misstaget är gjort och det är bara att kämpa vidare och göra det bästa som går att göra för stunden.  Är tacksam som ändå har en sån otroligt överambitiös häst i tömkörningen. Hon gör verkligen sitt bästa. 
 
Nu ska jag njuta av en kopp varm oboy framför tv:n en stund innan sängen kallar. Lillan har redan somnat här bredvid i soffan. Ska passa på att ta en dusch också. :)
 
 

Massa häst

Tömkörningen idag har gått bra, man ser verkligen hur spänningen i ryggen börjar släppa så det känns jättebra! Väldigt trevligt att Camilla ville umgås med oss också. :) Vi måste verkligen bli bättre på att ses.  Nu kan man ju sitta ute och bara snacka massa skit i det fina vädret när det börjar bli varmare.  Behöver inte vara mer än så. 
 
På vägen hem så åkte jag och Elina först till Willys och köpte lite gottigott och nu tänkte vi sitta bänkade framför svt play och Göteborg horseshow innan jag ska åka och kvällsfodra. Massa häst idag med andra ord.
 
 
Vädret var kanon idag! :)
 
 

Promenad

Efter en uppfriskande promenad med hundarna känner man sig lite mer levande. Elina och jag ska strax iväg till stallet och möta upp Camilla. Sen ska ju Kicki tömköra Beauty och vi ska titta på. 
På promenaden hittade Mili en jätteroligt pöl som hon bara va tvungen att plaska i. :) Hon älskar ju vatten utomhus. 
 
 
 
 
Ibland är denna hunden så söt men hon är också världens jobbigaste ibland. 
Vi såg även dessa fina blommor på promenaden uppe på en kulle. Så ensamma..
 
 
Nu ska vi åka....

Tidig morgon

Nu har jag  varit vaken sen halv 7. Lilltjejen var tokpigg då och tyckte det var tråkigt att ligga kvar i sängen. Nu däremot har hon somnat igen och jag funderar på att göra samma sak. Så vi hörs lite senare. :)

Arbetsdag i stallet

Idag var det dags igen. Sista lördagen varje månad samlas hela gänget i stallet och hjälps åt att fixa sånt som behöver fixas. Lite mer än halva gänget gick ner till stohagen och bytte ut några utslitna stolpar och resten stannade uppe vid de mindre hagarna och fixade med dom. Eftersom jag hade Elina med mig så fick jag kratta framför stallet och göra så det såg snyggt ut, och även runt hagarna som är precis utanför.  Blev avbruten av lilla donnan några gånger för matpaus, blöjbyte och även för lite närhet och mys. Så nu är det snyggt runt stallet. :)
 
Beauty får vila idag eftersom det skulle bli så lång stund i stallet annars plus att det är svårt att göra något vettigt med henne när Elina är med. Men hon tömkördes lite igår och ska även tömköras av Kicki i morgon. Så idag blev det endast mockning och sen fick hon lite morötter i krubban också. 
 
Lite senare idag ska vi till Christers mormor Jessie för firande av henne som fyller år. Så nu ska jag passa på att vila lite innan det är dags för att göra sig i ordning. 
 
 
 

Stalldagen med Min familj och kusin Charlie

Igår var vi som sagt i stallet på eftermiddagen så att Charlie skulle få pyssla och rida lite på lilla Dexter som vi fick låna. Tack Linda!! :)
Charlie tyckte väl inte att det var så jätte kul att borsta då han ville ut och rida så fort som möjligt så han tog typ tre tag med borsten å sa sen "nu är jag färdig" haha...
 
Elina fick också "rida" lite innan Charlie skulle hoppa upp.
 
 
 
Så nu har hon tagit sitt första "steg" för att bli en riktig ryttarinna. 
Sen var det Charlies tur. :)
 
 
 
En väldigt glad kille som fick rida runt stora travbanan. Nöjda och glada barn!!
 
Beauty fick även hälsa lite på Elina när hon satt i vagnen på förmiddagen när hovslagaren va ute och satte på hennes sko som hon tappat. 
 
 
Sen bjuder jag även på en fin bild på Elina när hon sitter i bilen på väg hem den korta stunden hon höll sig vaken. :)
 
 
 

FREDAG!

Dagen har varit lite seg för min del måste jag säga. Elina hade ont i magen inatt så vart ganska mycket vaken tid. Så vi valde att ta igen det på förmiddagen med en tupplur tillsammans. Sen har vi varit ute med hundarna och en sväng på jobbet och hälsat på. Är så mysigt att umgås med mina härliga kollegor. Love you!! Det är verkligen dom som gör att man klarar att jobba så mycket som man gör i vanliga fall.  
 
Snart ska vi äta middag här hemma och sen blir det en tur till stallet för mig. Kommer skriva lite om hur det var i stallet med Charlie igår lite senare när Christer skickat över bilderna till mig från hans telefon. 
Kan i alla säga som så att det var en väldigt glad och trött 3 åring som åkte med hem. Somnade i bilen. 
 
Här är en liten sneakpeak...
 
 
Jajamensan Elina fick också "rida" på lille snälla Dexter. 
Naturbegåvning! 2 månader och håller redan tygeln själv! :) 
 

God morgon torsdag

Tidig morgon igen men dock inte lika tidigt som igår. Elina va pigg i morse. :)
Frukosten är intagen som bestod av turkisk yoghurt, banan och hallon och vi ska snart ut med de fyrbenta. Vädret ser kanon ut så jag hoppas att det är lika varmt som det ser ut.
 
 
Vid halv 11 ska vi möta upp hovslagaren i stallet så Beauty får på sig en ny sko som hon dragit av sig. Hoven ser som tur ut fin ut och hon verkar inte speciellt besvärad. Lite öm på vissa underlag bara. 
 
Dagen kommer fortsätta vara fullspäckad och det blir både mammagrupp klockan 13 och sen en tur till ut till stallet med Charlie som vill träffa hästarna i häststallet! :) han har frågat nu varje gång när vi träffats och nu när det inte är lika kallt längre så känns det lite bättre att ta med honom. Så idag ska han få pyssla lite med hästarna. 
Har han tur kanske han får rida lite också. :)
 
 
Lillskruttan ska också med till stallet när Charlie är med. Charlie är så stolt kusin. Det är ju hans Elina! :) haha..
 
 

Kvällsmys med Betty boop

Nu har jag precis kommit hem från stallet och ska äta en sen middag. Lillan har tydligen sovit under hela tiden jag varit borta så nu ska jag väcka henne så hon kan sova nåt i natt. Plus att det var länge sen hon åt nu då hon har sovit jättemycket idag. Lillskrutt!
 
I stallet så tömkörde jag Beauty på utebanan i duggregnet. Till en början var hon väldigt spänd, tittig och okoncentrerad men efter en stund så började hon lyssna och kunde slappna av. Försökte träna på det som Kicki sa i söndags men tycker det är så svårt med dom långa tömmarna. Men vi kämpar på och jag kommer lära mig. Tyckte hon travade på riktigt fint stundvis. Körde endast i skritt och trav och koncentrerade mig på att verkligen få igenom allt och få henne att jobba ordentligt med ryggen. 
 
Beauty var duktig tycker jag och det verkar som att ömheten börjar försvinna. Förhoppningsvis kan vi lägga på en sadel till helgen igen. Och om jag har tur även rida lite och hoppas på att hon är snällare då.
Nu ska jag sno Elina från Christer medans han duschar å sen ska jag duscha å sen är det sovdags eller åtminstone Elinamys i sängen innan hon somnar igen. 
 
 

Vår lilla björn

Världens sötaste lilla tjej i världens sötaste overall <3
 
 
 
Den har till och med en liten svans :)
 
 
Nu är det dags för mig att röra mig mot stallet så då får pappa Christer lite ensamtid med denna lilla goding. 
Och jag får lite kvalitetstid med min fina grå. :)
 

Härliga onsdag

Trots att denna morgon startade alldeles för tidigt (halv 5) så är denna dagen helt perfekt hittills. Startade med lite yoghurt och banan och tog sen en lång promenad med hundarna I det fina men blåsiga vädret. Sen lämnade jag bara in hundarna lite snabbt, bytte blöja på Elina och rullade vidare vagnen till babycafét. Idag var vi även med på babyrytmiken som dom har där och sjöng och dansade så Elina blev helt trött. Hon älskar ju när det gungar så ögonlocken blev väldigt tunga. 
När hon sen fått lite mat och somnat ordentligt satte jag mig med Linda från min mammagrupp som har sonen Theodor och drack lite kaffe. Väldigt trevligt! Fortsatte sen i lite mer samtal med en till från min mammagrupp som heter samma som Elina :) Fint namn! Haha! Hon har sonen Ture. 
Sen efter en stund klädde vi på bebisarna och så gick vi tre och hämtade upp lilla Zerah och gick sen en liten kort promenad. Svängde förbi daisys och köpte lunch och sen har vi suttit på vår baksida och ätit och babblat I det fina vädret. :) så mysigt!!
 
Känns så kul att man träffat några mammor som man kommer så bra överens med på så kort tid. Dom är några år yngre än mig men ålder spelar ju ingen roll. Jag får va "den gamla" morsan. :) hihi.. Kul att barnen får lite kompisar så tidigt. Theodor är bara någon vecka äldre än Elina och Ture är 4 månader. 
 
Nu sover Elina igen så då passar jag på att skriva här samt mysa lite extra med alla hundarna. Tror hon drömmer nåt kul, ligger och ler i sömnen. <3
 
 
Att lipa när mamma äter frukost är ju kul! :)
 
 
Alltså hur söta är inte dom där små benen??
 
 
inte nog med att man har en bebis i famnen, så har man en valp också. :)
 
 
 
 
 

Trött mamma

Oj vad mina ögon inte vill vara med längre.. Känner mig så himla trött, som på bilden. Har varit ute på en lång promenad med hundarna och innan det på BVC med Elina som idag både skulle göra vanliga vägningen och mätningen och träffa doktorn. Doktorn gjorde kontroller av höfter, nacke, reflexer och ögonen. Fick även en salva utskriven som jag ska hämta på Apoteket lite senare idag mot hennes "eksem". Doktorn tyckte at vi skulle smörja med den istället för idominsalva och inotyol. Ska tydligen vara kortison i denna. 
Den här gången hade hon gått upp mer i vikt så nu har hon börjat gå upp i en kurva igen så nu kan vi andas ut. Hon har bara tagit lite extra tid på sig. :) Skruttfian vägde hela 4870g och hade växt en cm på längden till 58cm. 
 
Precis när vi skulle gå därifrån så mötte jag en från Christers bandylag som precis fått barn och jäklar vilken liten bebis!! Å då menar jag LITEN!! 
7 veckor för tidigt född och det var den minsta bebisen jag sett på nära håll. Han va nu 46cm och då hade han ändå växt 5cm sen födseln. Han såg typ ut som att vara på låtsas och Elina såg ut som en klump bredvid. :) Fast en väldigt söt sådan såklart! <3 
 
Nu ligger hon i min famn och sover och samlar nya krafter tills pappa kommer hem. :)
 
 
Här är hon precis innan vi gick till doktorn
 
 
 
 
 

God morgon

Idag är Elina faktiskt 2 månader och 1 dag! Helt otroligt vilken stor tjej. Vi ska börja dagen med att skjutsa mamma till SÖS där hon ska ta några prover. 
 
Elina är redo! :)
 
 
 
 
 

Natti natti

Efter en lång dag med massa fix här på bloggen så ger jag nu upp.. Sidan går inte att ladda på datorn så då är det lika bra att lägga ner innan jag blir arg. Får försöka mer en annan dag. Vill ju få in bilder på sidan under sökfunktionen och under inläggslistan så den blir ännu mer personlig. Sen har jag märkt att den verkar se lite olika ut på olika datorer vilket inte är meningen. Men jag ska lära mig och den ska bli bra till slut. 
 
Elina sover som en stock just nu så vet inte om jag ska försöka förflytta henne till sängen på en gång, men då lär hon ju vakna. Söta lilla stumpan. Vill ju inte störa henne så jag tror jag ska läsa lite andra bloggar och mysa med Mili som ligger här bredvid. 
 
God natt! 
 

Hungrig

Idag har varit en väldigt enformig dag med bloggfix och nu lite matlagning. Förhoppningsvis står en god fiskgratäng i ugnen nu och vi bara väntar på att den ska bli klar. Det är Christer som är kock idag så då är det förmodligen mer än gott! :) Han är duktig på att laga mat. Elina och jag sitter i vardagsrummet och pratar lite. Hon sitter i sin babysitter och sprattlar som bara den. 
 
Fick lite hjälp av Linda med vissa detaljer på bloggen som jag inte lyckats lösa själv så nu är den ännu lite bättre än innan men inte helt som jag vill. Jag får helt enkelt kämpa vidare och försöka fatta. :) 
Ska vara mer social med lilla hjärtat nu så skriver kanske lite senare igen. 
 
 

Längtar efter mer sol

 
 
 
 

förkyld

Det är så typiskt att när man precis skaffat sig ett gymkort och allt och har tänkt komma igång med träningen så blir man förkyld med halsont. OGILLA!! Jaja bara gilla läget och försöka bli kvitt eländet. Har ju fått min operationstid den 17 maj så kanske är bra ändå att ta det lugnt innan det och sen satsa mer efter den läkningen. Blir ingen beach 2013 för min del alltså! Haha..
 
Idag är vi hemma både jag, Elina och Christer men känns som att det blir en lugn dag med tanke på att jag vill bli frisk. Skulle behöva byta däcken på bilen också som inte blivit gjort ännu. Och sen på onsdag ska den in på verkstaden igen. SUCK!! Att bilar aldrig kan hålla i mer än några månader. Så tråkig kostnad!
 
Vad tycker ni om nya designen?? har knåpat alldeles själv! helt otroligt att jag faktiskt lyckades även fast det inte blev helt som jag tänkt. Svårt det där..
 
Nu ska vi fixa lite lunch innan vi hungrar ihjäl här hemma. :)
 

Ont i mammahjärtat

Kändes så jobbigt igår när vi skulle bada Elina. Christer ville ju vara med så vi har ju skjutit upp badet några dagar så det skulle passa . Och nu när han äntligen skulle få mysa med henne i badbaljan som hon brukar tycka är så kul så blev hon jätte ledsen. :(  Och då menar jag helt hysteriskt ledsen!! Till slut fick jag ta henne i min famn så hon kunde lugna sig då hon bara grät mer och mer.
 
Vill ju inte behöva ta henne från Christer men antar att hon känner sig lite tryggare hos mig fortfarande eftersom jag tillbringar mest tid med henne eftersom jag är hemma. Men USCH vad det gör ont i mig att se och höra henne vara så ledsen. Börjar ju nästan gråta själv och känner en stor klump i magen. Älskade lilla.. :( 
 
Fick bli ett väldigt snabbt bad då det absolut inte gick att få henne glad i vattnet så vi får hoppas på en gladare liten tjej nästa gång det är dags. Hon brukar ju tycka om det så jag vet inte vad det var som var fel nu. 
 
Bilden är tagen innan badet.
 
 
Kommer man nånsin vänja sig och inte bli ledsen när hon blir ledsen?? Tror inte det... Det gjorde riktigt ont i mig. Känslorna bara strömmar över. 

Kvällspromenad

Måste bara säga att det är så skönt att vara ute på kvällarna nu när det blir ljusare och ljusare ute. På vintern känns det ju som man är ute mitt i natten på kvällen. Nu kan man ju till och med busa med pinnar och springa som tokar utan att man snubblar på sig själv för att man inte ser vad man håller på med och hundarna ser pinnarna och slipper springa åt fel håll. 
 
 
 
Mili står och spanar som vanligt...
 

Mysigt

 
 
 
Lycka är att få vara din mamma! <3

Tömkörning

Oj vilken fin och duktig häst jag har! :) Så ambitiös och försöker verkligen göra det man ber om Även fast det blir lite missar ibland. Både jag och Kicki var jättenöjda efter dagens pass. Hon kom till ro på en gång och slappnade av och jobbade ordentligt med kroppen. Försökte springa lite ibland men annars så var hon så fin och jag kunde känna mig sådär stolt över att få ha en sån fin häst. 
 
 
 
 
 
 
Tack snälla Kicki för hjälpen!! :) 
 
 
 
 
 

Lördag...

Jaha jag vet att det är söndag idag men tiden igår räckte inte till för att blogga. Dagen startade med att jag fick skjutsa iväg Christer till jobbet och efter det mös jag massa med söta Elina. Bestämde sedan att jag ville åka iväg till Haninge centrum för att köpa en kalasklänning till henne eftersom vi på kvällen skulle hem till Karlberg som fyllde 30. Mamma hängde med och vi gick runt i flera affärer innan jag hittade en som passade.
 
Hon vart så himla söt!! 
 
 
 
Finaste tjejen på hela festen måste jag säga! 
hittade även ett par coola solbrillor som vi provade men dom var lite stora så dom får vänta tills hon blir lite större tror jag. Men vi tog en bild i alla fall på tuffaste tjejen :)
 
 
Vart lite chockad när vi var i centrumet och helt plötsligt JEM stod på en scen och sjöng!! Ni vet den gruppen som blev ihopplockad av idoljuryn. Stod och lyssnade en stund men inte på hela framträdandet.
 
 
Sen när vi var färdiga skyndade jag iväg till stallet för att mocka och fixa. Hem igen och sen duscha och göra sig lite fräsch. Puuh vilken stress det blev!!
 
Himlar och pannkaka vilken smarrig mat det bjöds på!! Riktigt gott, riktigt proffsig upplagt, riktigt trevligt!!
Fick tyvärr ingen bild på efterrätten då jag nattade Elina i sovrummet när den kom fram så jag missade lite. 
 
 
 
Kom hem rätt sent så var sådär lagom pigg i morse när jag skulle upp. (alltså SKITTRÖTT!)
Brillorna på, upp med håret i en tofs och försök se lite pigg ut!! wiieeeeee!! Städning på gården innan stallet där tömkörning stod på schemat. Fast idag var jag endast åskådare. 
 
 
 
 

såå...

Nu har jag äntligen lyckats ändra lite.. Dock inte riktigt så som jag ville men ändå bättre än innan och lite mer personligt. Tycker det är så himla svårt att förstå hur man ska ändra i koderna och nu har jag suttit så jag nästan är gråhårig.
 
Får väl se om jag försöker mig på att ändra lite mer senare eller om det får vara så här ett tag nu.. Tog riktigt lång tid måste jag säga. Så nu är jag trött och säger god natt!
 
 

Skitsida

Alltså ibland hatar jag blogg.se!! Det bara strular hela j*vla tiden..... Appen som jag har på telefonen brukar också krångla och man får aldrig gjort det man ska då det bara hakar sig eller rent ut sagt att man inte kommer vidare på sidan. Så himla irriterande!!
 
Varje gång jag sätter mig och tänker att nu ska jag försöka mig på det här med designen igen (fattar fortfarande nada) så krånglar skiten. Just nu kan jag inte ladda upp bilder t ex... Händer inte ett piss när man trycker på den knappen.. Jag kan inte ens logga ut mig själv från sidan!
 
varför varför varför???
 
 Det är sånt här som gör att jag verkligen börjar fundera på att börja blogga på någon annan sida som dels är enklare att förstå för oss som är helt hjärndöda när det kommer till datorer och HTML koder och dessutom till nåt som FUNKAR!!! Man blir liksom så frustrerad!!
 
Jag som verkligen kände att nu har jag tid och tålamod med att sätta mig och försöka för hundrafemtioelfte gången och så går det inte ens att klicka sig vidare till "design".. Å där rök mitt tålamod på en gång och nu sitter jag här och får räkna till 10 för att inte kasta iväg datorn in i väggen. BLIR SÅ JÄVLA ARG!!!
 
På iPaden funkar vissa funktioner men inte på datorn. Och det som funkar på datorn funkar inte på iPaden.. STOR SUCK!!
 
Jag ger upp IGEN och nu tänker jag återigen att va fan skulle jag ens försöka för.. Varför inbillar jag mig ens att jag ska klara det här?? Känner mig som ett liten barn som vill börja gråta för att jag blir så arg. Varför kan jag inte klara nånting själv för!! jävla pissdatorer å piss blogg.se för att ni bara gör så jag känner mig ännu mer dum...
 
Såå nu har jag svurit lite och jag vet att detta inlägg var sjukt negativt men vet ni...... Det skiter jag i för tillfället.. Tar en choklatbit och försöker skaka av mig min ilska! att en sån liten skitsak verkligen kan förstöra så mycket för mig!! GAAAHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fredagen än så länge...

Hej!!
Den här dagen började med fika på jobbet med snälla kollegor som köpt fina presenter till Elina för att hälsa henne välkommen till världen. Vi alla vart jätteglada för det var helt perfekta presenter som vi själva hade tänkt köpa. En babysitter och en hoppgunga! :) wieeee!!
 
Och självklart ville hon prova sin "stol" på en gång <3
 
 
 
Hoppgungan får vänta lite innan den invigs. Så den fick ligga kvar i förpackningen.
Tack alla snälla!!!
 
 
Självklart vart Elina trött efter en förmiddag på jobbet så hon somnade lagom tills vi skulle hem. Och sen skyndade vi oss lite med att äta lunch innan vi gav oss ut med Kira och Mili på promenad.
 
Vi möttes av mångà vårtecken trots det lite småregniga vädret. 
 
 
 
 
Väldigt härligt att se när det är så grått ute, det ger en hopp om att sommaren ändå är på väg. Även om det är ett tag kvar. 
 
Kira var måttligt road av att det regnade... ;)
 
 
Efter promenaden lämnade jag bara in hundarna lite snabbt och begav mig sen hem till Jaya för att gå ut med Zerah. Blev en kortare promenad med henne eftersom hon inte får gå så långt än. Därför valde jag att gå i två omgångar med alla hundarna. Zerah gjorde det hon skulle och sen busade vi lite med en pinne också. 
 
Elina blev trött av allt "promenerande" så hon somnade i vagnen på vägen hem.
 
 
Och NU sitter jag här... :) 
 
Detta var min dag hittills. Lite roligare kanske med dagen i bilder. 
 
 

Besök på jobbet

 
Helt otroligt!! Moster Jessie ville hålla i Elina utan protest! :) hon är annars lite "rädd" för barn. 
Vi har gått runt en hel del i butiken, suttit lite ute vid kassorna och tittat på kunderna och ätit lunch med kvällsgänget. 
 
Vi har en väldigt glad tjej som skrattar mer och mer. <3 
 
 
Nu är vi hemma igen och har varit det ett tag. Äta lite middag, bada bebis och åka till stallet och tömköra sen är denna dagen slut. Eller om vi kanske väntar med att bada henne till i morgon så Christer kanske kan vara med. Han har ju missat alla bad nästan då han är och tränar bandy vid den tiden. Än så länge badar vi ju henne bara en gång i veckan då hon blir så torr. Har ju så känslig hud. 
 
Nu ska jag koppla av med en kopp kaffe, kolla lite på internet och bara vara medans lillan sover och i väntan på att middagen blir klar som står i ugnen. 

Glömde ju...

Tog ju bilder igår från promenaden med alla hundarna. :) Lite kul att valpen typ är större än Mili. Hon kommer bli en stooor hund! 
 
Här kommer bilderna: 
 
 
Sen byter vi plats lite :)
 
 
Sen måste man ju stanna och fota lite också. Den enda som är intresserad är Zerah, "lilla" sötnosen. 
 
 
Sen fick dom även vara ute på tomten en stund när solen var framme. Men här hade dom tröttnat å ville in igen.
 
 
Dom är så söta alla hundarna.
I morgon ska Zerah vara med oss en stund igen. 
 
 

Tung kropp

Oj oj vad det känns i min kropp att jag tränade igår. Inte så mycket träningsvärk än men jag känner mig tung och öm. Va riktigt jobbigt att kliva upp tur sängen. Tur att världens sötaste lilla skruttfia smyckades somna om tidigt i morse så jag kunde ligga kvar ända till 10 i 10. Så skönt! 
Det blev som jag ville i natt och hon har ätit betydligt mer än på dagen. Så det känns bra. Va inte ens jobbigt att behöva vakna i natt när man visste att hon ville äta eftersom jag ville att hon skulle göra det. :)
 
Känner mig mer taggad på att gå och träna nu när man varit på gymmet en gång. Får hoppas att jag kommer iväg snart igen utan att det går för långt i mellan. Idag ska jag även träna min häst har jag tänkt. Tömkörning då hon fått vila i 2 dagar. Kände på henne lite i förrgår enär jag kvällsfodrade och tyckte att hon verkade mindre störd av att jag klämde och kände. Kanske börjar ömheten försvinna. Hoppas!!!!
Igår va jag inte ens ute i stallet så det ska bli skönt att mysa med henne idag. 
 
Nä nu funderar jag på om jag ska åka iväg en sväng. Kanske hälsa på dom som jobbar eller gå i nån affär, träffa lite folk. Vädret idag känns inte så lockande nämligen för en långpromenad och jag tror att hundarna håller med. Ibland är det så skönt att ha hundar som både är morgontrötta och som ogillar regn. :) Får bli kortpromenader idag bara och mys i soffan. Ska passa på att köpa nåt gott till dom från jobbet tror jag. Tjurmuskler som dom älskar! :) 
 
 
Längtar efter sommaren....

Tränat!! Woohoo

Japp ni läste rätt!! :) jag har varit iväg på mitt första träningspass efter graviditeten. Fina Linda ställde upp som träningskompis och inspirationskälla. Vi körde rygg och sen även en biceps övning samt plankan. Jag körde endast på lätta vikter och halvmånga repititioner då jag måste mjukstarta. Men jag lovar att det kommer kännas i morgon. Kände hur musklerna kämpade emot typ för att jag är så otränad just nu. Men det ska nog bli bättre om jag bara får komma igång lite. Känns i alla fall bra att jag äntligen tagit klivet in på gymmet igen efter så lång frånvaro. Nu jävlar ska jag bli fit igen! Sakta men säkert utan stress. Men jag ska nå mitt mål! 
 
Nu blir det massa MAT!!! Är vrålhungrig!! Lillfian sover så hoppas hon gör det genom min middag så jag hinner äta innan hon vill äta. Hon har nästan sovit hela dagen idag. Känns dumt då hon inte ätit så bra eftersom hon "somnat ifrån" maten varje gång jag försöker mata. Tar några klunkar å sen slumrar till. Så väcker man henne å hon tar några klunkar till för att sen somna igen. Verkligen inte bra när hon bör gå upp mer i vikt.  Får hoppas att hon kommer vilja äta mer i natt annars. Man känner sig så skyldig när det blir så här. Men det är ju svårt att få i henne mat när hon bara somnar. Kan  ju inte direkt tvinga henne att äta heller.  Man blir lite orolig när hon bara sover och sover men hon växer väl å behöver säkert det. Annars skulle hon väl vara vaken?? Ibland är man så maktlös. 
 
Bjuder på en gammal bild på mig då detta är ett mål jag har... 
 

Bildbomb!!

På världens finaste, sötaste, mest underbara lilla skruttfia! 
 
 
 
 
 
Och sen även en bild på hela gänget :)
 
 
Hur tänkte dom att jag skulle få plats?? Haha!
 
 

Natti natti

Vilken trevlig överraskning idag!! Myggan kom nämligen hit och va med mig hela eftermiddagen. :)
Sen har jag varit i stallet och kvällsfodrat. Beauty fick vila idag då hon tömkörts två dagar i rad. Pussade lite extra på henne bara och gav äpple. 
 
Nu ska jag göra mig klar för att sova. God natt!!

Zerah sömntuta

Alla sover utom jag och alla hundarna tar upp den mesta platsen i soffan. 
Får helt enkelt sitta och lyssna på när alla snarkar. :)

BVC besök

Som vanligt hade hon växt en cm på längden den här gången också så nu är hon hela 57 cm. Vikten hade ökat till 4680g och gör nu så att hon hamnat nere på den heldragna linjen i kurvan. Jag frågade omi det var bra och då sa hon på BVC att vi får hoppas på att hon följer den nu och inte går ner under. Eftersom hon äter typ hela tiden så borde hon egentligen gått upp mer. Men hon på BVC sa att om dom är väldigt aktiva när dom är vakna så förbränner dom mer och Elina är ju hur aktiv som helst när hon är vaken. Vill ju hoppa i knät hela tiden nu på sistone. Och hon "pratar" ju ganska mycket också. Sparkar hårt med benen och är jätte rörlig. Att mata henne ännu mer är typ omöjligt då jag tycker att hon jämt äter. Typ en gång i timmen eller varannan. Hoppas hon ökar mer till nästa gång om en vecka. Vi ska även börja stretcha hennes nacke lite varje dag då hon gärna vill lägga huvudet åt samma håll jämt. Hon är jätte stark åt det hållet för att vara så liten.  Jeanette som vår sköterska heter tyckte att hon är så tidig med allt så jag skyllde på att hon ärft min envishet och vilja att allt ska gå fort. :) hon är för  envis för sitt eget bästa. 
 
 
Älskade lilla!! 
 
 
 

Hallå :)

God morgon!
 
Ska snart ge mig ut på morgonpromenad med två trötta hundar som ligger här bredvid och snarkar. Kanske är dom lite extra trötta efter att "kusinen" Zerah varit här igår och röjt. Va ju inte bara Charlievakt utan även valpvakt! Hon är verkligen en virvelvind. Och idag ska jag ha henne igen då det blivit lite strul med dagmatten. Ska hämta henne efter jag och Elina varit på BVC. Idag är det nämligen dags för mätning och vägningen igen. 
 
Tänkte bjuda på lite bilder från igår på vår eftermiddag. 
 
 
Titta på bägaren bilen och Bamse är så spännande. 
Fast Elina ville ju "hoppa" lite emellanåt. :)
 
 
Goda chokladbollar som vi bakade medans Christer bakade sina proteinbars, bärgaren bilen i egen hög person och en haha väldigt söt Elina som gör en jätte rolig min!! Kanske vart hon hög på sockret från chokladbollarna via mjölken.. Haha jag skratta så jag grät när jag såg bilden! <3
 
 
Och så lilla (stora) valpen Zerah! 
 
Fullspäckad eftermiddag helt enkelt och när Charlie och Zerah gått hem så åkte jag även ut till Beauty och tömkörde. Kom fram till stallet så sent som strax efter 21!! Fast å andra sidan är det ju då som ridhuset är ledigt så man kan tömköra. Innan är det ju nästan jämt proppfullt. Beauty var DUKTIG!! 
 
Nu ska Elina ner i vagnen så vi kan gå ut. :)
 
 

Hemfärd

Nu har jag pratat med en läkare, en sjuksköterska och tagit blodprov så nu är det bara att vänta på att ett brev ska dimpa ner i brevlådan med en kallelse till operation.

Eftersom vi nästan aldrig är inne i stan så passade vi även på att äta lunch på en liten indisk restaurang. Min mat var jätte stark!! Jag som hade beställt en mild. Haha!! Min vanliga tur. Så jag satt där å snörvla. Men det var mysigt att få göra nåt tillsammans då det inte händer så ofta. Även om det bara var en enkel lunch. Lillan har sovit sig genom allt. :)

Nu sitter vi i bilen på väg hem å mitt sötsug är fruktansvärt! Bita ihop och intala sig själv att godis är äckligt! Varför finns godis? Dumt!



På väg

Nu är promenaden med hundarna avklarad och vi är på väg mot sjukhuset. Elina lär ju vakna lagom när jag ska träffa läkaren och vara hungrig. Men då får hon faktiskt vänta nån minut.
Fick dra ut Kira genom dörren när hon såg att det regnade men sen när vi gått en stund tyckte hon ändå att det var ganska okej.
Nu hoppas jag på att få ett svar på hur vi ska göra med min ljumske. Vore ju så skönt att bli av med besvären. Nu känns det ju ändå bättre när jag inte har en stor mage men det är ju inte helt bra. Sen får vi hoppa på att läkaren är i tid. Inte allt för vanligt.

Gäsp.... Fy vad trött jag är. Haha


Ny vecka

Måndag morgon och jag ska strax ta mig ut i regnet med hundarna. Sen blir det ett läkarbesök för mig med min ljumske. Fryser som bara den så har dubbla lager kläder på mig. Riktigt ruggigt idag.
I eftermiddag ska jag hämta Challe på dagis så då kommer det vara full rulle här hemma sen. Kanske kommer vi kolla på bärgaren bilen eller kanske Thomas tåget. Vi får se. Han brukar vilja nåt av det. :)

Christer ska eventuellt baka här hemma idag också. Han ville göra proteinbars. Charlie kanske kan hjälpa om han inte gjort det innan han kommer.

Dags att bli blöt... Kira kommer INTE vilja följa med. Haha


Hemma igen

Nu är kalaset slut och vi är hemma igen. Elina är tvättad och klar för att sova och ligger nu och "pratar" med Christer. Hon har mer och mer ljud för sig å låter nästan som en liten fågelunge. 
Kalaset va trevligt med supergod smörgåstårta som Sofia gjort alldeles själv. Helt fantastiskt fin var den men tog tyvärr ingen bild.  Åt två stora bitar!!
 
Nu börjar jag gäspa ordentligt så bäst att röra sig mot sovrummet. 
God natt!! 
 

Snart kalasdags

Nu har jag varit hemma ett tag men inte ens hunnit duscha än. Möttes av en megaglad liten Charlie när jag kom innanför dörren! <3 han är så go!! 
Käkade lite lunch själv innan jag gav Elina lite mat Och nu har hon legat i min famn nästan hela tiden. Christer är iväg och tränar innan vi ska iväg på födelsedagsfika hos hans bror som fyllt år. 
 
Tömkörningen gick bra idag och på slutet var Beauty riktigt avslappnad trots många hästar runt om och folk på läktaren. Duktiga häst!! Hon får ju så himla fint steg när hon är sådär avspänd. Man märkte redan när jag skulle lägga på tömkörningsgjorden idag hur hon började rygga när hon  trodde att det skulle göra ont. :( men sen när hon fatta att det inte var sadeln så åkte öronen fram och hon var sitt söta jag igen. 
Från marken är hon verkligen så snäll! Inga bockningar eller konstigheter. Hon har nog lite sadeltvång skulle jag tro också eftersom hon alltid bockar två gånger när man sitter upp oavsett sadel. Men med rätt sadel sen ska vi nog lyckas träna bort det också. Längtar så eft att få rida igen. 
 
Kicki tyckte att Beauty var en trevlig häst i alla fall och att hon var väldigt lyhörd och ambitiös. Precis så som hon brukar vara när man rider också. Hon ville gärna fortsätta hjälpa mig med tömkörningen så det känns bra. Skönt att ha någon som är lite mer kunnig på området nu när det är extra viktigt att hon verkligen går rätt för att få bort det onda. Jag håller ju fortfarande på att lära mig vilken position jag ska vara i och är inte riktigt lika snabb kanske på att korrigera på exakt rättà tillfället. Det är ju därför jag har tagit lektioner i tömkörning. Skulle vilja gå en sån riktig kurs någon gång. 
Är i alla fall alltid lika kul att se min fina häst röra sig. Sen att hon är världens fjant när det kommer till saker att vara rädd för, ja det hoppas vi på att det går över så småningom. Idag till exempel blev hon rädd för att jag peta på henne med täcket för att hon stod å vevade med frambenet i stallgången å försökte välta ner massa saker. Hon hoppade till å slet sig loss från linorna hon satt fast i. Sen blev hon rädd för nåt som inte fanns på vägen ner till stallet när vi var klara också.  Knasfia!!
 
 
Nu ska jag börja göra mig i ordning lite grann Inför kalaset. 
 

God morgon söndag

Inget bloggande igår då jag först va i stallet å tog emot en höleverans och sen efter det så pluggade jag.ingen tid över till att blogga förens till kvällen å då ville jag mysa med Elina som haft en pappadag hela dagen. Dom var hos Taki och Marie och stannade även och åt middag där.

Jag fick en del gjort i alla fall. Nu har jag endast en ras kvar att skriva om och sen ett teoriprov. Hoppas jag klarar detta nu och blir godkänd. Måste renskriva lite saker innan det skickas iväg bara.

Nu ska jag bege mig till stallet. Beauty ska tömköras av Kicki som är mycket bättre på det än vad jag är och förhoppningsvis kommer hon tycka att det är skönt att få jobba utan den dumma sadeln. Jag ska stå vid sidan å titta på.


Veterinären har talat

Nu har veterinären känt igenom Beauty och det verkar vara så som jag tror att hon blivit öm och fått ont av sadeln. Ska skippa ridning nu å bara tömköra i 2-3 veckor å sen efter det när ömheten lagt sig så ska jag prova att rida i en annan sadel som jag får låna av en snäll stallkamrat. Har även en till sadel som jag får låna å prova från en annan snäll stallkamrat. Och om hon beter sig likadant då så får vi nästan kolla upp henne mer noggrant inne på klinik. För nånstans är det hon har ont. Om det nu inte bara är ryggen. 
 
Hoppas hoppas att det bara är den där himla sadeln så man slipper röntga ryggen. Men borde vara det eftersom det här har kommit fram nu när jag börjat rida igen. 
 
Sadelprovaren som provade ut sadeln kanske missade lite eller så har hon helt enkelt ändrats JÄTTE mycket nu när hon vilat eftersom jag köpte sadeln precis innan nästan. Om dom andra sadlarna verkar bättre som jag kommer testa om nån vecka och hon inte reagerar så som nu så är det bara boka ut en BRA sadelprovare som får komma ut så vi får leta en ny sadel å sälja den här jag precis köpt. SUCK!! 
Aldrig ska det flyta på.. Alltid är det nåt som sätter käppar i hjulet. Jag som längtat så efter att få rida min fina häst. Vill inte att hon ska ha ont! 
Ska boka in lite massage till henne också då hon lagt på sig lite spänningar i bogen nu av alla bockningsförsök och när hon kastat sig så. Va en massör som kände lite på henne idag också nämligen. 
 
Bara hon blir bra och inte har ont så kommer jag bli glad. Just nu kommer jag vara ledsen för min finas skull tills hon blir bra. :( Lilla Beauty... <3 
 
DUMMA j*vla sadel!! Blir fasiken arg!!
Här har man varit jätte noggrann med att alltid anlita sadelprovare och dessutom så dom kommer ut ofta, och även då för att checka av den sadeln man har å så blir det så här..
 
Ska ge henne en extra puss och morot i kväll när jag ska ut och kvällsfodra. 
Sen framöver gäller det att vara i stallet TIDIGT eller SENT som bara den så jag kan lyda veterinären och tömköra. Det får lösa sig på nåt sätt. Har ju så himla snälla stallkamrater som erbjudit sig att dom kan se efter Elina medans jag motionerar Beauty om jag är där på dagen om dom råkar vara där. 
 
Fina häst!! 
 
 
 

Haha

Läste igenom mitt inlägg från igår å såg att jag skrivit att istiden sprungit iväg!! Haha!! Jäkla självstavningsprogram! Ändrar jämt massa ord av sig själv. Men ni fatta säkert vad det skulle stått.

Nu ska jag å Elina ta en tupplur i soffan med hundarna innan vi går på promenad. Min kropp skriker efter vila!


Mys i soffan

Blev lite ändrade planer då stallbesöket idag blev inställt då istiden sprang iväg. Men Beauty skulle ändå vila idag ju så hon karar sig. Allt är ju fixat till henne så jag kan vara lugn. 
 
Christer kommer snart hem från sin bandyträning så då får vi sällskap igen. Elina ligger i min famn å sover nu. Nybadad och utan blöja! Sååå skönt för lilla rumpan. Älskar verkligen hennes små bebiscelluliter! <3 Hon är verkligen världens finaste!
 

Hej torsdag

God dag!!
Har inte haft lust att blogga tidigare idag då jag vaknade och fortfarande kände den dåliga känslan från ridpasset igår. Man funderar så mycket på vad det kan vara..

Elina och jag tog istället en tupplur i soffan på förmiddagen och sen en promenad i solen med hundarna. Vi har även varit och hälsat på jobbet och ätit lunchen där. Blir så när man är hemma själv hela dagarna och alla andra jobbar. Vill man träffa folk, ja då får vi åka till dom å mina kollegor är alltid roliga att träffa!

Nu är vi på väg hem igen och då blir det till att vika lite tvätt och gå en promenad till med hundarna efter att Elina ätit å sen en snabbis till Beauty. Tänker inte rida idag då jag vill att veterinären ska känna på henne innan. Tänker inte chansa mer nu. Vill inte behöva bråka med henne. Och beroende sen på vad veterinären säger (om hon nu har tid att känna på henne också) så får jag sen se när jag kan ta ut en sadelprovare. Kanske kan testa nån sadel från nån i stallet också. Finns ju så många hästar så någon kanske har en sadel som ligger bra på henne. Bara för att se om det bli skillnad.
En del hästar är ju känsligare än andra å Beauty verkar vara en av dom. Hoppas att veterinären kan konstatera att det är sadeln för tänk vad lätt det ändå blir då att lösa problemet. Är ju värre om det bara är dumheter hon har i huvudet.

Christer har bandyträning ikväll så vi blir solo. Elina ska bada och sen få lufta lite extra länge. Har köpt såna där kisskydd som ska täcka lite mer idag så får hoppas att dom är bättre å att det inte går igenom. För att kissa när man luftar rumpan är ju ett måste tycker Elina!! :)




Känslan av att något kanske är fel....

Nu ska jag hoppa in i duschen efter att ha varit i stallet och försökt rida ut. FÖRSÖKT!! Gick käpp rätt åt -------- rent ut sagt. Idag kunde vi inte ens trav utan att hon försöker bocka och stegra. Så "dum" som hon varit nu till och från dom närmsta ridturerna har hon aldrig varit innan. Å känslan idag var vara att det är nåt som inte stämmer. En häst beter sig inte så här av naturen. En häst blir inte dum bara så där.. Kanske ligger inte sadeln optimalt efter hennes långa vila? Kanske har hon ont eller har dragit på sig nån spänning i musklerna under vintern?? Börjar liksom känna att jag knappt känner igen min fina Beauty uppe från ryggen längre. Å min magkänsla brukar inte ljuga. Hoppade av idag och "gav upp".. Vill inte behöva bråka med henne så. Vill inte behöva "dra" henne i munnen för att hon ska skritta 5 steg å för att man sen får börja om från början å "dra" henne ur balans för att inte bli avslängd..
Nää något säger mig att nåt inte är som det ska. Min Beauty jag känner brukar vara lite busig, inte dum..
Det är inte ens kul att rida henne när hon är så här. Blir så ledsen när man måste bli så "arg" å bestämd och "hård" mot henne. Kommer hem med en klump i magen.. :(

Nåt är fel och jag måste ta reda på vad. På fredag ska veterinären komma ut å vaccinera så då ska jag fråga om hon har tid att känna igenom Beauty också.
Sen ska jag leta upp nån sadelprovare som kan komma ut framöver å känna och klämma och eventuellt se om någon annan sadel ligger bättre.
Känns lite drygt med tanke på att jag precis köpt denna och den är utprovad.. Men hästens kropp förändras ju snabbt. Kanske blir en 4:e sadel gillt.

Och om sen inget av dessa grejer gör så hon ändrar beteende å det visar sig att hon bara är "dum" ja då ska jag f*n leta upp nån cowboy som kan sitta kvar i alla hennes bockningar å mana på henne så hon måste bocka mer å sen när hon vill sluta mana på henne ytterligare lite till så hon kanske tröttnar och slutar med dessa fasoner.

Magkänslan säger ändå att nåt inte stämmer å vi får hoppas på att jag hittar problemet snabbt så jag slipper hitta en cowboy.

Älskade häst... Ibland önskar man verkligen att dom kunde prata. Hon är ju så mysig i stallet.
Tror att sadeln är dum!!

Idag var det inget kul att vara i stallet.. Usch.. :(


Babycafé och uteritt

Idag har jag och Elina varit på babycafét igen. Hon sov mesta tiden där men det var ju trevligt för mig att träffa lite andra mammor i alla fall. Idag var även lilla Theodor där som bara är en vecka äldre än Elina så vi hade de minsta barnen. Så vi fikade tillsammans medans småtrollen satt i varsin babysitter å gunga. 
 
Nu under dagen blir det lite tv-tittande, tvättande med nya tvättmedlet (även de rena kläderna), promenad med doggarna och lite senare idag när Christer kommer hem ska jag rida ut med Camilla och Krizze. Hoppas att Beauty sköter sig idag så som hon gjorde sist vi red ut. Vore så mysigT om man kunde sitta å slappna av lite liksom. Kommer nog mest bli skritt men det är nyttigt för henne och tror det kan vara bra nu när vi ridit ganska mycket sista tiden. Hon får lära sig att varva ner hon med. 
 
Detta var min plan för dagen! 

Woohoo!!

Haha, precis efter att jag skrivit klart förr inlägget så plingade det till i min telefon. Det var min lillesyrra som skickade att som hade gratis medlemserbjudande på sats IDAG! Så jag lämnade Elina en snabbis med hennes kära mormor å skyndade mig dit för att bli medlem. Så nu har jag mitt SATS-kort. Nu ska jag bara få till det så jag tar mig dit å tränar också. :)


Sovande lilltjej

Hon ligger så fridfullt i min famn så man själv blir alldeles trött. Men måste snart sätta igång med middagen. Hundarna har precis varit ute och Mili är sådär extre kelig just nu. Sitter här bredvid å vill bli kliad. Måste ta tag i mitt pluggande i helgen. Om Christer bara tar Elina så jag får sitta ostört ett tag. Vill blir klar NU! Tänker på det varje promenad vi går att jag vill ha diplomet i min hand. 
 
Idag har jag sagt upp mitt gymkort på Allways fitness 24 och ska sen när dom har medlemserbjudande bli medlem på sats istället. Sen jäklar ska jag få tillbaka mina muskler. :)
 
Nää dags att sätta fart med maten.. Hungern känns mer och mer och vill ju inte riskera att "råka" ta en kaka. Vet ju att det finns hemma. 
 
 

Lunch med fina kollegor

Efter att ha varit ute på lite mer än 1 timmes promenad me hundarna så skjutsade jag iväg Christer till jobbet. Och nu har jag även ätit lunch här med mina kollegor och dom gosar nu med Elina medan jag dricker en kopp kaffe. Skönt med sällskap och Elina är glad för all uppmärksamhet. :)

Mon promenad idag:


God morgon

Frukostdags!!
Har varit vaken ett tag nu så hungern kommit krypandes. Vad ska jag äta?? Hmm.. Så svårt på morgonen tycker jag då jag mer gillar vanlig mat än frukost. Inget är liksom lika gott.

Idag ska Christer jobba kväll så vi kommer skjutsa honom till jobbet sen så jag får ha bilen. Tänkte försöka komma ihåg att åka förbi och säga upp mitt gymkort på vägen hem då jag vill byta gym. Har ju inte kommit igång med träningen än men sen när jag ska börja så vore det kul att träna på samma ställe där flera jag känner tränar.

Nu ska vi passa på att umgås hela familjen innan Christer drar till gymmet.


Kvällsritt

Som vanligt nuförtiden så åkte jag ut till stallet ganska sent för att rida lite. Fixade henne ganska snabbt och begav mig sen upp till ridhuset där det idag var 5 andra hästar varav en red lektion. Tänkte att det får bära eller brista så jag satt upp och började skritta. Tog väl två steg sen började hon försöka bocka så då var det bara att börja snurra runt. Hon gav sig så jag fortsatte att skritta. Gick kanske fyra steg framåt å sen var det bara att börja snurra igen, och så höll det på en liten stund innan hon till slut gav sig och skrittade framåt men väldigt långsamt och spänt då hon hade stenkoll på de andra hästarna. Efter ca 10-15 min kunde jag börja trava lite smått då det nu endast var tre hästar kvar i ridhuset förutom vi. Men jag vågade inte trycka på henne framåt så mycket som jag skulle behövt för att hon skulle börja trava ordentligt så det blev nån halvdan trippandes travvariant eftersom varje gång jag försökte trycka på så började hon försöka studsa. Hon tvärnitade även två gånger då några av hästarna kom framifrån.
 
Kommer nog dröja ett tag innan jag kommer kunna börja "rida" henne ordentligt i alla gångarter. Framförallt galoppen kommer jag få vänta med när det är andra hästar i ridhuset. Måste försöka bygga upp hennes självförtroende när andra rider där inne samtidigt och få henne att sluta hålla på att dumma sig. Lika spännande varje gång man ska hoppa upp vilka fasoner hon ska köra med. Men blockningarna har jag bra koll på så det känns ju bra i alla fall. Synd bara att hon försöker VARJE gång man sitter upp. Börjar tro att hon har nån form av sadeltvång även fast det bara märks när man suttit upp. Hon reagerar ju liksom ingenting när man sadlar eller spänner gjorden men när man kommer upp med tyngd på ryggen så börjar hon ju på en gång. Men jag ger mig ju inte så en vacker dag ska nog det ha tränats bort. Tålamod tålamod.....
 
Men även fast hon var väldigt spänd och trippig idag så är jag ändå nöjd med henne då hon ändå gjorde det jag bad om. Det var inget avancerat men lite serpentiner i trav, övergångar och några halter. Det fick räcka. I morgon kommer hon få vila och tänka i genom sina synder och framsteg så kör vi på igen på onsdag eller torsdag. Får se om hon får vila en eller två dagar i rad nu. Beror lite på hur det ser ut här hemma med Elinavakt. :)
 
Bild från förra sommaren.. Sååå härligt! 
 
 
Längtar tills vi kommer dit igen när man kan komma lite mer till ridning......
 

Världens sötaste pitbull

Tänk vad denna underbara hund kan bidra med glädje varje dag. Min fina fina pitbull!  Folk må vara rädda för denna ras och tycka att dom är förskräckliga men jag kan inte annat än älska denna gris! 
Just Kira har ju lite otur med sig att hon är rädd och osäker på andra hundar vilket gör att hon med sin osäkerhet kan agera med att hugga ifrån mot dom om hon känner sig trängd och därför utsätter jag inte henne för andra hundar i onödan. 
För även om hon inte går fram till de andra hundarna så betyder ju inte det att dom andra hundarna inte går fram till henne. 
 
Mot människor är hon världens snällaste, klumpigaste, gosigaste, pussigaste, och gladaste hunden! 
Älskar modellen, pälsen, personligheten.. Pitbullen är ju en extremt smutskastad ras och om fler människor skulle träffa dessa hundarna som bor hos vettiga människor så tror jag att många skulle ändra sin uppfattning om dom. 
Tyvärr hamnar fortfarande många av dessa hundar hos helt fel människor och därför finns det massor av hundar i 1-2 års ålder ute på nätet som söker nytt hem. Sorgligt tycker jag. 
 
Vi älskar i alla fall vår lilla gris här hemma och vem kan motstå denna underbara busiga blick? 
 
 
Ser inte så farlig ut va?? ;)

Allergisk reaktion

Efter BVC-besök och en ganska lång promenad med hundarna så är vi nu inne i värmen igen. Jag har försökt äta lite sen lunch men är svårt när lilla damen bestämt sig för att bli ledsen varje gång som jag inte håller henne tätt intill mig. Nu har hon somnat till lite i min famn men hon märker ju på en gång när man försöker flytta henne. 
 
På BVC visade jag bilderna jag tagit på henne när utslagen var som värst och dom tyckte som jag att det såg ut som en allergisk reaktion. Frågan är ju bara vad hon reagerat på? Bara att avvakta och se om det händer igen. 
Hoppas ändå att det bara va nåt tillfälligt. Dom är ju känsliga dessa små liven. <3
 
Har inte gjort nåt vettigt alls denna dagen och nu är klockan redan halv 5 snart. Måste börja med någom middag men har ingen motivation alls. Känns så tråkigt allting idag. Antar att det kan bli så ibland när kroppen skriker efter  sömn men hjärnan vill nåt annat.
 
Nåja.... Snart kommer resten av familjen hem så då blir det lite mer livat här hemma.
 
 
Mili är så söt när hon ska ligga så nära Elina å mysa.
 

En liten prick...

God morgon måndag!! 
 
Ska snart försöka äta lite frukost tänkte jag. Ska bara lyckas få Elina att vilja ligga själv bredvid mig. Vissa morgnar är hon lite extra närgången. Vi ska idag göra ett extra besök hos BVC kl. 13 så dom får kolla hennes hud. Fast just nu ser den bra ut. Bara lite torrt på vissa ställen i ansiktet. Annars har vi inte planerat så mycket. 
 
Får se hur dagen fortsätter sen...
 
Min lilla prick...
 

Kvällen igår

Eftermiddagen och kvällen spenderades med Robin, hans två döttrar och senare även Linda när hon slutat jobba. Vi satt mest och snackade och drack kaffe. Jag med barnen och Christer med Robin. 
Dom visade sina stora påskägg som dom hade fått och satt å tröck i sig massa godis! :) dom fick även hålla i sin lila syssling. Sååå söta ihop!!
 
Elin, Ella och lilla Elina.. Alla på E!
 
När vi kom hem sen kollade vi på en film innan det var dags att sova. 

Finaste hjärtat

 
 
 
Tänk vilken lycka att vi fick just dig lilla tokfia!! 
Älskar dig!! 

Uteritt

Nu är jag hemkommen och nyduschad efter en uteritt med Beauty som skötte sig ganska bra faktiskt. Lite fjantig emellanåt bara. Så det var lyckat! Blev mest skritt då marken var så ojämn och knölig och lite trav där det gick. 
Nu känner jag mig helt slut i kroppen så kommer nog ta en kopp kaffe eller två. Min räddning nuförtiden. 
 
Christer vill åka iväg och klippa sig så får väl ta kaffet medans vi väntar på honom. Sen ska vi nog åka hem till Robin och Linda . 
 
Är så skönt ändå att jag kan lämna Elina hemma med Christer eller mamma medans jag åker och rider en sväng. Skönt att veta att hon tar flaskan så bra och att jag inte behöver oroa mig. (Även fast jag gör det lite ändå) 
 

Hemma igen

Efter ett trevligt besök hos gammelfarmor är vi nu hemma igen. Så nu blir det mys med Elina framför en film för min del. Christer kollar på fotboll på övervåningen. 
Svängde förbi jobbet på vägen hem också och köpte nytt tvättmedel och sköljmedel utan parfym Så får vi se om hudutslagen försvinner kanske. 
Glömde skriva det igår men nu är ju faktiskt älskade lilla hela 6 veckor gammal! :)
 
 
Hundarna fick också följa med idag. 
 

Besök hos gammelfarmor

Sitter just nu i bilen på väg till Elinas gammelfarmor för lite mys och lunch med farfar och fastrar. Hennes hudutslag i ansiktet ser lite bättre ut idag efter att jag smort in med idominsalva. Ögonen är inte svullna och hon är pigg och glad som vanligt.
Undrar vad det kan vara som gör att hon får så?? I och för sig så har ju Christer atopiskt eksem men det ska inte vara ärftligt vad vi vet. Så vi tror inte att det är det.

På tal om något annat så skötte sig Beauty faktiskt väldigt bra igår om jag jämför med dagen innan. Det gick liksom att rida!! :) endast lite små försök till bockningar i början och sen så när jag skulle göra en galoppfattning. Fast då började hon nog bocka för att det precis kom in två andra hästar i ridhuset som skulle tömköras. LIVSFARLIGT tyckte Beauty. Dom kommer ju äta upp henne så hon började att konstra och kasta sig och bocka så då beslöt jag mig för att det var bäst att avsluta henne innan hon blev värre. Hon hade ju ändå skött sig bra ända tills dom kom in. Så vi travade runt några varv (hon på helspänn) och sen skrittade jag av henne på lite halvlånga tyglar men ändå så jag hade en chans om hon skulle bli hysterisk. Bättre att sluta när hon var på topp än att riskera att jag måste sitta å bråka med henne igen. Får ta galoppen en annan dag helt enkelt. Ska även försöka rida ut snart så vi får se nåt annat än ridhuset.

Måste verkligen träna henne när det är andra hästar i ridhuset. Hon blir helt vild och tycker det är jätte läskigt när någon annan travar eller galopperar.

Överlag är jag ändå nöjd med ridturen då hon var väldigt trevlig hela mittenpartiet av ridpasset. En sak i taget..

Nu ska jag sitta och titta på min söta sovande dotter tills vi är framme. <3

Bild på fina allén vid stallet..


Avvakta

Nu har jag pratat både med sjukvårdsupplysningen och BVC och dom säger att vi ska avvakta med Elina. Blir det däremot värre med fler utslag än dom i ansiktet eller att ögonen blir mer svullna och hon får feber eller blir extra gnällig så ska vi åka in till Akutmottagningen på SÖS. Men så länge hon inte verkar besvärad så ska vi bara avvakta och tvätta rent med koksaltlösning. Känns ändå jobbigt för mammahjärtat att se lillhjärtat vara så röd, knottrig och irriterad i huden och ögonen.

Hoppas det försvinner snart.,


Fredag och trött som bara den..

Efter en väldigt sömnlös natt så sitter jag nu nere i soffan med Elina som vägrat sova. Så typiskt bara för nu när vi är här nere så har hon somnat på en gång i min famn. Har försökt få henne å sova hur länge som helst uppe i sovrummet utan resultat.

BVC besöket igår gick bra. Hon hade vuxit en cm på längden och är nu 56 cm lång och vikten hade ökat till 4510g.
Frågade ju om Elinas utslag och svullna ögonlock men hon trodde det kunde vara värmeutslag eftersom det ger med sig när vi kommer ut eller när vi inte sover tillsammans.

MEN!! Igår kväll blev ögonlocken svullna igen och lite röda och nu har dom varit så hela natten så det blir till och ringa BVC idag igen och se om det finns en tid hos läkaren. Jag är ändå lite rädd att det kan va någon allergi trots allt. Vill kunna vara säker. Hon verkar i alla fall inte besvärad av det så det är ju skönt. Mer att det ser irriterat ut med lite knottror. Älskade lilla hjärtat! Man blir orolig ändå..

Vi hade trevligt på föräldragruppen med tre andra bebisar. Elina var yngst. :) så dom kommer vi träffa flera gånger.

På kvällen igår blev det en minst sagt bråkig ridtur på Beauty. Kan inte påstå att hon var speciellt trevlig. Hade tänkt rida i typ 20 min. Men när det tar en halvtimme bara för att kunna skritta utan att hon försöker slänga av en, ja då får det bli ett längre ridpass tills hon ger sig.
I traven var hon ganska trevlig med vissa undantag. Sen skulle jag prova att fatta galopp å då såg hon sin chans. Jädrar va nära det va att hon fick av mig men ICKE! Jag klämde mig fast och började göra det ännu jobbigare för henne så det inte ska vara så kul att bocka och dumma sig. Så en kvart senare kunde jag fatta galopp och hon galopperade snällt. Synd bara att det tar så på hennes krafter att hålla på och dumma sig hela tiden så hon knappt orkade galoppera.
Ibland börjar jag tro att hon har ont nånstans.. Men hon är röntgad och kollad, sadeln är utprovad av utbildad sadelinpassare, och jag har klämt och känt på ryggen utan reaktion från hennes sida. Så då antar jag att hon bara dummar sig och kanske har en aning sadeltvång.
Tycker bara att det var lite tråkigt igår då hon verkligen inte gjorde annat än att bråka. Fick ungefär 10 min där hon faktiskt samarbetade och jag kunde klappa och berömma massor, sen resten var bara att försöka hålla sig kvar då hon försöker bocka och kasta sig och testa om man blir rädd.
Men skam den som ger sig!! Vi ska ta oss förbi det här och som jag sagt innan, om jag inte lyckas själv sen (vilket jag tror jag kommer göra då jag är envis som synden och har världens bästa tålamod när det kommer till sånt här) så tar jag ut nån cowboy eller nåt som sitter kvar oavsett vilka dumfasoner hon gör.

Men gud vag ändå älskar denna häst! Så go i stallet å pyssla med och hon tigger pussar för att få godis. Tillsammans ska vi klara allt. Vi tar oss förbi denna tonårstrots det vet jag! Min lilla gråa hoppetossa knäppskalle!! :)
Ge aldrig upp!!

Nu ska jag iaf starta denna fredag med en kopp kaffe. Kommer nog bli ganska många fler idag. Ska sen FÖRSÖKA lägga mig här i soffan med Elina och kanske lyckas somna en liten stund. Men om jag känner henne rätt när hon är på det här humöret så sover hon BARA i famnen och vaknar och blir arg när man lägger ner henne. Men jag ska vara försiktig så hon kanske inte märker att jag lägger ner henne. Och ifall det inte går så har jag fått i mig lite kaffe i alla fall så jag orkar vara vaken ett tag till. Måste bara ringa BVC kl 8 också innan jag försöker sova.

Vet inte riktigt vad denna dagen bjuder på mer förutom promenader med dom söta fyrbenta. Klippa lite klor skulle behövas också. Christer har bilen så jag är lite fast här hemma om jag inte vill åka tåg eller buss. Vi får se hur dagen artar sig.


Torsdag idag

Har precis ätit lite lunch och sitter nu i soffan för att smälta maten lite. Lillan sover efter promenaden vi nyss varit ute på och jag borde passa på att byta sängkläder och lite annat smått å gott. Kanske lika bra att sätta fart innan hon vaknar.

Klockan 15 idag ska vi gå på en föräldragrupp på BVC samt göra den vanliga kontrollen av Elina. Vi har märkt att hon blir lite svullen över ögonen och lite flammig i ansiktet efter natten. Min första tanke är ju allergi men eftersom det ger med sig under förmiddagen så borde det mer tyda på typ värmeutslag. Hon sover ju med mig och trycker sig gärna mot min kropp och jag vet ju själv hur varm jag blir när hon ligger så nära. Kan inte ens ha mitt täcke på mig helt. Och hon har bara en handduk som täcke då hon blir så varm.
Ska fråga idag i alla fall vad det kan bero på om det är som jag tror. Om det vore allergi så borde det ju vara kvar även på dagen eller bli värre. Men konstigt ändå att hon bara blir flammig i ansiktet och inte på kroppen.
Detta har alltså dykt upp dom senaste två morgnarna. Lätt att oroa sig...

Eftersom jag ändrade lite i mina planer om ridning igår då jag valde att träffa Linda istället så ska jag försöka satsa på att rida lite idag. Men det får bli till kvällen då jag kan lämna Elina hemma.

Här är rundan som vi gick idag. Inte så snabbt men i ett lugnt behagligt tempo så hundarna hann göra det dom skulle när dom inte kunde vara lösa hela tiden.


Mys hos Linda

Innan det var dags för att hämta upp Christer på jobbet så passade jag och lillstumpan på att åka hem till Linda för lite mys. Började dåligt med att jag typ ramlade vid deras port då jag fastnade med foten i en gallergrej som någon dum idiot skjutit ut från trappan som jag självklart inte såg då jag höll bilbarnstolen framför mig. Som tur var så hinner man tänka snabbt så att jag "räddade" Elina genom att snabbt slänga ut den armen hon hängde på i bilstolen och ställde ner henne innan jag själv föll som en fura och slog i knät i järngallret så det blev ett litet jack som började blöda samt att det gjorde ont i foten som fastnade. Men innan jag kollade mig själv och tyckte synd om mig själv kollade jag så Elina mådde bra där hon satt men hon vart mest lite chockad av att hon blev nerställd lite snabbt och lite med en extra duns i marken. Stackars barn! :( dumma mig som snubblar så där. Fick typ en smärre hjärtattack när jag märkte att benen vek sig under mig och det enda jag tänkte var "skydda Elina!!" Klantarslet till morsa tänkte hon nog! Men himlar va läskigt när man tappar kontrollen över sin kropp så där.

Det går dåligt för mig den här veckan har jag märkt. Först ramlar jag av hästen å nu ramlar jag själv. Suck alltså!

Men men... Vi hann i alla fall sitta och småprata och jag hann dricka lite kaffe UTAN socker. Fy det var inte alls gott men man kanske vänjer sig. Får kanske ha kvar lite socker ett tag å sen trappa ner då jag brukar ha ganska mycket i. Så kanske jag vänjer mig. För kaffet känner jag att jag behöver nu när man har brist på sömn.

Linda följde sen med och hämtade Christer också så hon fick titta lite i butiken samt gå in en snabbis på Jysk innan dom stängde.

Trevligt att ses en stund och bara babbla. Nästa gång får vi ses lite längre bara.

Nu blir det snart natti natti..


Nyskodd och fin

Nu har det tokiga grå nya skor runt om igen och hon skötte sig finfint. Bokade även in en ny tid på en gång så är det klart. Har hunnit med att duscha och äta lunch och skjutsa Christer till jobbet medan lillan har sovit. Så frågan är om jag hinner vila nåt nu innan hon vaknar. Skulle vara skönt då hon väckt mig MÅNGA gånger i natt.

Sen blir det en skön promenad i solen med hundarna efter att lillan har fått mat igen så hon inte ska bli hungrig när vi är ute. Och sen ska jag också träffa Linda idag och hitta på nåt. Kanske hänger hon med på promenaden.

Nu ska jag skynda mig att vila lite..


Typiskt!

Jag satt kvar alla hennes bockningsförsök och stegringsförsök så det va ju självaste f*n att man åker av för att hon kastar sig åt sidan för att hon blir rädd för en häst som kommer in vid ingången precis när vi rider förbi.

Aja bara att kämpa vidare och komma ihåg att vara lite extra på valt vid ingången nästan gång.

Nu ska hon snart få nya skor i alla fall. Hovslagaren ska komma vid kl 9. Sen får hon gå ut i hagen på en gång så ska jag försöka åka ut ikväll igen bara för att rida förbi den där ingången igen så hon fattar att den inte är farlig.
Red förbi efter jag ramlat av igår också men hon behöver aktiveras så hon kan gott få gå förbi igen!


Söt bebis och god mat

Japp jag lyckades med maten! Falukorv/broccoligratäng blev det som faktiskt blev jätte god enligt mig i alla fall. Faktiskt ett LCHF recept, alltså utan kolhydrater. Fast Christer och mamma åt fullkornspasta till. Jag åt bara med sallad. 
 
Nu ska lillan matas också och sen ska jag röra mig mot fina grå. 
 

Promenaddags!

Ska möta upp Jennysen för en promenad i solen. Lillan har precis fått lite mat och hundarna är redo. Elina kräktes upp lite nu precis också så då vet jag att hon i alla fall får i sig mat även om pumpningen inte fungerar så bra för tillfället. Men det ska nog gå snart igen hoppas jag. Ska bädda ner henne i vagnen nu så vi kommer iväg..


Morgon på SÖS

Men inte för mig utan för min mamma. Jag har bara skjutsat hit henne. Hon ska göra nån kontroll på sköldkörteln. Så det är inget akutbesök.

Försökte pumpa i morse igen men det vart lika dåligt som igår... :( ska försöka få Elina att vilja snutta mer på mig nu och oftare så jag ökar produktionen. Hon har inte varit så hungrig dom senaste 3 dagarna så antar att det är därför som det minskat lite kanske.
I natt väckte jag faktiskt henne en gång då det gått jätte många timmar sen hon åt sist då hon inte va hungrig på kvällen.
Man tror ju nästan att något är fel men hon verkar må bra. Ingen hög temp och hon "pratar" och skrattar emellanåt.

Känns bara frustrerande att jag inte lyckas pumpa å det gör så jag blir stressad och då blir det ju bara ännu sämre. Måste lära mig att inte bli så stressad men det är svårt när man heter Jenny och blir stressad för minsta lilla och det alltid har varit så. Omedveten stress... Prestationsångest..

Ska fråga på BVC på torsdag när jag ska dit hur jag ska göra. Annars får jag skita i och rida ett tag fram över om inte Christer kan å vill följa med till stallet med Elina. Vill ju helst inte ge ersättning utan vill att hon ska få bröstmjölk då det är det bästa.

Nu är mamma klar så vi ska röra oss hemåt.


Utebliven ridning idag

Suck!! Jag som ville så gärna åka ut å skritta lite :(
Har försökt pumpa mat till Elina så det ska räcka så jag kunde åka och rida men idag vill det inte som jag vill. Det kommer mat när hon ammar men det kommer bara pyttelite när jag försöker pumpa så vet inte om jag gör nå fel idag eller om den inte kommer åt på rätt sätt. Kanske har det inte återproducerats tillräckligt med mjölk än för att pumpen ska få ut det?? Tråkigt i alla fall... Kan ju inte åka ifrån henne mer än 1,5 timmar om jag inte pumpat ett extra mål till henne.
Får hoppas att jag kan pumpa i morgon så jag kanske får rida då istället. Hoppas Beauty rört på sig i hagen idag så hon inte har för mycket träningsvärk.. Om jag inte lyckas få igång pumpningen ikväll så jag kan åka ut då å rida lite kanske.. Vi får se. Nu ska jag åka ut och mocka och så i alla fall innan Christer ska hämtas fån jobbet.


Påskhelgen

Nu är det sista dagen på denna påskhelgen och jag har hunnit med massor. Vi har varit på trevliga och mysiga middagar med släkt och vänner. Sen har jag fått rida på min fina häst igen. Kunde inte hålla mig längre. Ingen avramlig och ingen bockning. Dock försökte hon precis när jag suttit upp men jag avstyrde det lite snabbt så hon glömde vad hon gjorde. 
Så nu har jag fått mersmak och vill rida mera!! :)
 
På middagen hemma hos Lone och Thomas spelade vi även spel på kvällen och satt och snackade. Vi spelade spelet "med andra ord" och den bästa förklaringen på ett ord stod Christers lillebror Adam för.. 
 
"Tar man bort smink med." Aceton?? 
alla gissade men ingen fick rätt och ordet han skulle förklara var stålull! :D vi garva så vi grät! :) hahaha!!! 
 
Vi sov sen över där då det blev sent och dom bor en bra bit bort. Jag och Elina sov på en stor luftmadrass och Christer intog en soffa. Sen åkte vi hem tidigt på morgonen då Christer skulle jobba. Själv åkte jag hem och vilade innan det var dags för mig att först filma Camillas ridlektion och sen för mig att rida själv. Som jag längtat!! <3 
 
Nu ska jag försöka få över filmen på datorn vilket inte är min starka sida. Jag och tekniska prylar alltså...  Får se om jag lyckas Nu medans Elina sover. Hon somnade precis om efter att ha sovit i 1,5 timmar ute i vagnen medans jag promenerade med hundarna.  Min lilla sömntuta!! 
 
Känner hur träningsvärken efter ridningen igår sakta börjar komma också.. Härligt! ;) 
 

RSS 2.0