Klar

Ännu en recension klar. :-) denna boken va trögläst då det va många nya ord med olika betydelse. Känns så skönt att kunna börja på nästa uppgift.
En till avbockning på listan. Wohoo!
Nu ere sovdags. Ska jobba 6-15 i morgon å sen ska Betty Boop till betet. Hon kommer bli så glad.

Go natt!!


Grubblar

Känslan av att inte vara tillräckligt bra är en känsla jag brottas med ganska ofta. Mer eller minde varje dag. Hamnar lätt i min egna lilla tankebubbla där jag går å grubblar å bara känner mig allmänt nere utan nån egentlig anledning. Känner mig inte nöjd hur jag än vrider å vänder på saker. Känns inte som jag kommer nånstans utan står mest där jag står.
Känslan av att vara besviken på mig själv, känslan som får mig att ifrågasätta varför någon vill vara med mig överhuvudtaget.
Jag har mina gropar, å ibland är det svårare att komma upp. Sår inom mig som inte läker å som gör sig påminda lite då å då. Jag vill inte gnälla eller vara jobbig men ibland rår jag inte för det. Ibland vill man bara ha en bekräftelse på att det man gjort är rätt, att jag är rätt.. Att man duger..
Idag är en grubblardag å jag gör mitt bästa för att försöka bli av me dom jobbiga tankarna å frågorna i mitt huvud. Om jag somnar kanske dom försvinner.....


En vacker dag

En vacker dag ska jag bo i ett hus..
En vacker dag ska jag ha ett eget stall..
En vacker dag ska jag öppna ett hunddagis..
En vacker dag ska jag kunna ha fler hästar..
En vacker dag.... Många dagar e vackra, men än har inte min dag kommit....


födelsedagsfirande



Hur jag såg ut på grillkvällen å fina Lisbeth med några av hennes presenter. Och hennes underbart goda tårtor å muffins.















En lyckad å rolig kväll!
Tack!


Middag i stan

Sitter på en parkbänk i väntan på My. Sen blir det romantisk middag för två å bara massa mys! :-)

Dagen har varit helt perfekt med massa sol, skrittur i skogen i shorts å linne på underbara Betty Boop å mys med hundarna å Christer på mammas baksida.

Nu blire mys!


Hemma igen

Kvällen har varit jätte trevlig med glatt folk och hör och häpna, Schlager!
trodde inte att jag skulle tycka det var så kul men det var faktiskt riktigt trevligt. Och Loreen va faktiskt riktigt bra. Skönt att Sverige bidragit med ett sådant bidrag som lyckades kamma hem hela skiten! :)
Brukar ju normalt inte kolla på melodivestivalen å sånt. Kollar inte så mycket på tv överhuvudtaget.
Maten var även den riktigt god idag, mmm.
Grillat är godast!

Ligger nu i sängen med älskling me massa sminkrester i ögonen som svider. Är inte så bra på att tvätta bort allt tror jag. men är ju nästan aldrig sminkad annars så är inte så van heller. Får försöka blinka några gånger så kanske svedan försvinner.


Nu ska vi sova, utan våra fina tjejer. Känns tomt utan dom. Ska nog hämta dom det första vi gör i morgon. Är utan dom så mycket ändå när man jobbar så man vill ta vara på tiden då man är ledig.

Sov gott!





färdigfixad å redo att åka. :)


Lördag å helt fullspäckad dag :)

Har börjat morgonen i stallet hos älskade Betty Boop. Fixat å donat allt som ska göras. Å nu är det kalasdags hemma hos Petra då hennes son fyller år. :) tiden går fort!

Sen efter det blir det hem å fixa mig lite till för fest ikväll igen hos fina Lisbeth som oxå fyllt år.

Kommer bli en kanondag helt enkelt!


God natt

Äntligen ligger jag i sängen med världens finaste man bredvid mig. <3
Kollar på big bang theory å ska snart sova. Har varit lite duktig nu på kvällen oxå. Har läst lite i min bok. :-)
Snart är den utläst å då ere bara recensionen som ska skrivas så jag kan pricka av ännu ett arbete.
Sen ska jag börja på nästa bok. Men måste säga att det jag läser är väldigt intressant men blir lite mycket på en gång att ta in. Jag försöker iaf att göra mitt bästa å jag SKA klara det här!


I stallet idag gick det ganska bra. Ridningen va väl inte å hurra för då hästen testar om han kommer undan HELA tiden. men Betty Boop mådde bra å fick gå på gräset å beta med Christer å hundarna. Förhoppningsvis kommer det bli bättre ju mer jag får rida denna lilla hästen. Va bättre idag iaf än igår men mycket kvar å jobba med.
Jag är envis så det kommer bli bra! :-)
Önskar man hade eget stall...


Nu måste jag sova. Börjar typ se i kors.
God natt å sov gott!


Helg

Äntligen är jag ledig! Wiihoo!! :-D
Sitter just nu i varma bilen å väntar på Christer som är inne i affären å köper en proteindrink. Ska hämta hundarna hos mamma å sen åka till stallet allihop. Jag ska rida idag, men inte på Betty Boop. Hon ska få beta gräs. Måste ju vänja magen lite innan betet. Måste även prata med veterinären på måndag så jag får ut avmaskningsmedel. Hon hade ganska mycket enligt provet. :( så bort ska dom!
I helgen blir det både barnkalas å vuxenkalas med grillning å mys! Eventuellt även utgång. Hoppas på fint väder! Har även tänkt att plugga. Måste skärpa mig! Vill bli klar NU!! Måste komma på ett sätt att få mer ork så jag kan plugga oftare.

Hoppas alla får en fin kväll! Nu ska jag bli pussattackerad av tjejerna! :-)


vart tog texten vägen?

Hahaha.. Ser nu att texten till förra inlägget aldrig kom me. Alltså blir galen på min telefon. Den har verkligen ett eget liv. Skrev ganska långt dessutom så jag orkar inte skriva om. I det stora hela handlade det bara om hur mycket jag är sugen på sötsaker å onyttigheter. Försöker ju vara duktig nu å hålla mig till sånt på helgen.
Är väldigt svårt med alla frestelser som finns framförallt på jobbet. Där är man ju typ omringad av massa gott.

Känner mig väldigt trött i krpppen nu efter 11 dagars jobb i rad. I morgon blir det den 12:e å sen är jag LEDIG i helgen. Längtar så! Min rygg vill inte mer nu å inte mitt skulderblad heller. Undrar verkligen va jag gjorde i helgen för nånting är fel. Ska bli intressant och se vad naprapaten säger den 4.e.

Nu tänker jag vara tråkig å gå och lägga mig, men det behövs! tro mig..
Sov gott alla!



Sängen är sååå skön när man är trött <3


Sötsug


Soool

Idag har varit en solig dag! :) så himla skönt! Synd bara att man måste jobba inomhus.
Spenderade hela förmiddagen i två olika stall. Först Beautys å sen hade jag lektion för Jenny å Hannah.
Riktigt skönt att vara ute å hundarna njöt! Mili hoppade upp å ner i en damm som finns vid deras stall. Hon ville bada! Till slut gick även Kira ner å svalkade sig lite.

På jobbet har tiden gått ganska långsamt som vanligt. Passade på att sola lite på lunchen. Å det gjorde alla andra oxå. :) gäller att passa på att vara i solen när man kan.
Har även bokat tid hos naprapaten nu. Ska dit måndagen den 4:e. Hoppas han kan hjälpa mig. Kommer bli fattig av att gå dit men känner att det är värt ett försök.

När jag kom hem idag hade Christer lagat god mat! Mmmm.. Va så hungrig! Är på tok för många timmar mellan kl 14 och 20.20. Det är det värsta med kvällspassen nästan. I morgon jobbar jag oxå stängning. Bara bita ihop.


För att sammanfatta dagen har jag gjort ett litet collage. :-) På bilden är stekaren Christer, finaste Betty Boop, Christer å Jessie från deras lunch idag å sist även min elev Hannah på Pontus. :)


Full rulle, kanelbulle

Nä inte en bulle men en liten tårtbit. Det var vad denna dagen slutade med. :)
Jag vet jag ska inte äta socker men var faktiskt å tränade med Yvonne på ett danspass. Och eftersom det var avslutning så va vi nere på stranden å tränade i solnedgången å efteråt bjöds det på kycklingsallad med hembakat bröd, rosévin (jag drack inte eftersom jag körde), ramlösa å en almond/tobleronetårta till efterrätt. Riktigt roligt träningspass å en toppenavlutning. Riktigt mysig att sitta där på stranden.

Innan idag har jag jobbat å sen efter det varit i stallet å pussat på fina grå. Förberedde även maten för i morgon till henne å Wille då jag ska ha lektion i morgon å bara kommer hinna vara i stallet en snabbis på morgonen. 
Kommer bli markarbete med mycket dressyr. Kontrollerat å harmoniskt är målet. Inget rusande mot bommarna eller flängridet runt vägarna. 
Ska bli roligt å hoppas att eleverna blir nöjda å att dom har kul tillsammans med sina hästar!


Hundarna ligger utslagna efter lite bollek ute på gräset. Dom är så söta! gör vad som helst för att få bollen. Kör igenom hela sitt register med konster på en gång. <3 Har lite dåligt samvete för dom då jag jobbat väldigt mycket nu senaste veckan å knappt hunnit med nånting. Ska försöka få med mig båda hundarna till stallet där jag ska hålla lektionen. Så kanske vi tar en liten promenad där efteråt. Lite roligt med miljöombyte. 
Måste verkligen sätta mig ner å skriva en "att göra" lista å sen börja pricka av. Min planering har inte verit den bästa på sistone å min kropp tar stryk av all stress. Vill så mycket men hinner på tok för lite. Skulle behöva fler timmar på dygnet.
Samtidigt längtar jag efter att få sova ut. Men om jag sover ut så får jag dåligt samvete för att jag sovit för länge å missat massa viktiga timmar där jag kunnat gjort massa saker.
Värsta problemet!! 

Nu ere dags för duschen å sen sängen. Ny dag å nya tag i morgon, heja heja!! 

 

 



Bjuder på en liten samlingsbild från gårdagens stalldag med Charlie.
Han fick både "rida" hoppa studsmatta å titta när hästarna släptes in från hagen.


Uppe innan tuppen

Härligt trött åker jag nu till jobbet för att packa upp 46 pall. Kul! Eller inte..
Hur som är det bara att göra det å hoppas att mitt skulderblad ger med sig lite. Christer masserade igår så kanske har det hjälpt lite i alla fall.
Idag är det fullspäckat schema som vanligt, jobb-stall-träning. Å sen förhoppningsvis äta där mellan. Kommer bli pressat med tiden men ska nog lyckas. Synd bara att jag får dåligt samvete för hundarna. Dom ska umgås med Christer idag bara. Jag kommer knappt hinna med dom alls. :( får ta igen det en annan dag!
Dags att vakna till ordentlig å peppa mig själv för att orka idag. Kroppen är inte på min sida.

Ha en bra å förhoppningsvis mindre stressad dag än mig. :-)

Mobilen bildstrejkar som vanligt så ni får klara er utan så jag inte "råkar" kasta in telefonen i väggen.

Tjolahopp..


Barnpassning

Jobbat hela dagen å kämpat me ett ont skulderblad. Har överansträngt mig på jobbet i helgen eller nåt. Muskeln är hur spänd som helst å det ömmar när jag lyfter armen. Men men sånt är livet. Är rätt van vid det här laget att ha ont så lite mer ont dör jag väl inte av.
Efter jobbet hämtade jag upp Christer, tjejerna å Charlie. Sen åkte vi till stallet till Charlies stora glädje. Han älskar hästar. :-) han fick även hoppa lite studsmatta vilket han tyckte va jätte roligt. Han fick sitta en liten stund på snälla Monzan å klappa fölen. Hjälpte till att fylla mat i hinkarna å fylla vatten. Att titta när hästarna kom in från hagen var oxå spännande. Va knappt så vi fick me oss honom hem.
Väl hemma efter ett stop i affären så lagade vi middag å bara tog det lugnt. Å nu är det sovdags för min del. Charlie är hämtad å vi kan slappa lite.
Han är härlig! Men oj vilket humör ibland! Haha..

Monzan, Charlie å Christer


Älskade Beauty

Jag har nu haft min fina i snart ett år. Tiden går fort och hon har utvecklats hur fint som helst.
Är så glad att jag fick förtroendet att köpa denna fina hästen även fast jag egentligen inte är en tävlingsryttare.
Hon är verkligen perfekt! Hon är lika envis som mig å därför tror jag att vi passar bra ihop. Två viljor som vill lika starkt å när viljorna möts å samarbetar blir det perfekt i slutändan. Det är iaf vad jag tror. Än så länge håller vi ju fortfarande på att lära känna varandra å förstå varandras signaler å man lär sig något nytt varje dag. Alltid lika spännande.
Beauty gjorde mig till världens stoltaste på sitt 3-årstest där hon kammade hem 9 8 7 7 9 8 alltså 48p som gångartstalang å fick även 9 9 på hoppförmågan, alltså 50 totalt där å fick med dessa fina poäng diplom i vardera! Hon fick för dessa poäng vara med i tidningen ridsport! Kan man annat än vara glad?!

Bjuder på bild när hon kom till mig för ett år sen och från nu och tidningsbilden. Snacka om skillnad!

Beauty nån dag efter att hon kommit hem till mig




Hon hade LÅNG man :)




vardagsBeauty :)




Visningfin i tidningen Ridsport.


Visst håller ni med om att en stor förändring skett?
Älskade häst!!



Bildbomb

Eftersom gårdagens inlägg inte fick nån bild då telefonen inte ville samarbeta så tänkte jag bjuda på bilderna idag istället. Självkart är favoriten "den lilla runda gröna" med på alla bilder. :)










Stängningsfredag

Bara 4 timmar kvar att jobba. Har en del varor kvar att plocka å sen är det städa som gäller. Är ganska mycket folk som vill handla denna klämdag så det känns som man inte hinner nåt vettigt. Bara gilla läget å göra sitt bästa. Har lite smått huvudvärk också men hoppas på att den försvinner snart. Har tagit tabletter.
Morgonen började i stallet som vanligt när jag jobbar stängning. Mili var med mig å Kira låg hemma i sängen å sov. Släppte ut hästarna, mockade å fixa maten åt Beauty å Wille. Sen åkte jag hem. Hästarna fick vila idag. :-)
Åt lite frukost å sen gick jag å tjejerna ut på gräset å kastade boll. Va för lat för en promenad så dom fick leka sig lite trötta istället, vilket dom inte har något emot. :-)

Ha en fin dag så ska jag fortsätta jobba dom sista timmarna innan hemgång.

Tyvärr inga bilder, telefonstrejk som vanligt *suck*
Den funktionen vill typ aldrig fungera.


Drömmer

Drömmer mig iväg till stallet. Är tråkigt på jobbet å tiden går långsamt. Drömmer om en liten gård, ett eget litet stall. Drömmer om nytt jobb, mitt hunddagis. Önskar jag kunde göra mer än vad jag kan.
Ibland känns det som att allt går så trögt å att man inte kommer någonstans. Man står still å trampar på samma ställe. Men jag är ändå väldigt glad för allt jag har. :-)
Om jag går till slutet av regnbågen kanske mina önskningar slår in.....


Bilderna har lagts upp

Bilder på min finaste finns nu på www.beltrad.se :-) hon är så FIN!
Ska nog beställa nån eller några bilder, kanske t o m en tavla.
Gå in å kika. :-)


3:års test

Min häst är verkligen världens finaste! Å det visade hon även på sitt test. Hon fick 48p som dressyrtalang å 50p som hopptalang. Alltså två fina diplom!! :-)
Gångarterna: 7p skritt, 9p trav å 8p galopp.
9p på typ, 7p extremiteter å 8p på huvud, hals å bål.
Är sjukt stolt å typ överlycklig över min fina häst! Dagen var iaf hur lyckad som helst å jag tackar alla som hjälpte till vid visningen å alla som hejat å hållit tummarna. Å självklart för allas grattis! :-)

Va hos tandläkaren idag oxå å drog ut min onda tand. Så nu håller jag tummarna att det onda försvinner helt snart.

Nu ere dags att sova.. God natt!


Tandvärk

Idag har jag sån tandvärk i min ena visdomstand att jag i natt fick feber å inte kunde sova. Resulterade i att jag fick bli hemma från jobbet idag å ringa tandläkaren. Fick en tid klockan 15.50 så nu väntar jag bara me tjejerna i soffan. Knaprar Alvedon å hoppas att dom kommer kunna lindra det onda. Så typisk! Har inte tid me sånt här trams!
Är väldigt trött fortfarande å ska nog vila lite innan jag ska va där. Läsa i min bok å bara ta det lugnt. Måste ju promenera me Betty boop sen idag oxå då vi löshoppade igår. Hon va riktigt fin först, sen slog hon i bommen på första hindret å vågade då inte hoppa andra. Så tog en stund att få upp hennes självförtroende igen. Allt me hoppningen har ju bara flutit på innan. Men när hon sen hoppa igen så gick det bättre, dock med viss tvekan. :-/ men men.. Tror ändå hon klarar det!

Tur man har hundarna när man e hemma själv. Tänk va tomt det skulle kännas utan dom. Mina fina tjejer. Glädjen man känner när dom kommer springandes å möter en å viftar på svansen å pussas så man blir alldeles blöt! Gränslös Kärlek!!

Nu måste jag sova lite. Håll tummarna för att tandvärken släpper lite sen så jag slipper ha ont på söndag iaf.


Ny jobbvecka

Idag började min jobb EVKs. Va ju ledig igår å tillbringade den mesta tiden ute i solen på mammas baksida med en bok som jag måste läsa i min utbildning. Betty Boop fick även nya framdojor å hon skötte sig exemplariskt! Hovslagaren gav henne mycket beröm. Bakhovarna verkades bara som vanligt. Vi var även å storhandlade på kvällen så nu är kylen å frysen proppfulla.

Den här dagen startade me en tur till stallet å en promenad me hundarna. Å nu har jag lunch på jobbet.
Ska gå ut å sätta mig en stund i solen tror jag. Blir inga bilder då telefonen inte vill samarbeta.

Ha en fin dag!


lycka

Idag var jag å Christer på öppet hus på hundstallet å tittade på alla hundar som söker nya hem å på personalens arbete som dom  gör för dessa hundar. Ganska sorgligt att se alla dessa ögon som tittar på en å ber om att få följa med.
Men känns bra att det finns människor som bryr sig å som tar sig an dessa "offer". Vi lämnade en påse full med hundgodis till hundarna som dom kan få mumsa på sen.

Efter detta besök la jag mig å vilade en stund. Kände mig så himla trött. Sen har jag varit å ridit på en helt fantastisk Betty Boop!! Idag va hon så fin som bara hon kan va! Longerade lite innan så den värsta energin skulle få utlopp. Efter flera dagar "bråk" med bockningar å stegringar, släng med huvudet å allt va hon nu hittar på så va hon nu en dröm att rida. Visste väl att det bara har varit en dålig fas.
Satt av med ett leende på läpparna å kramade om henne hårt! Min vackra häst!! Det är det här som kallas LYCKA!!
Så i morgon ska hon få vila! kanske blir en promenad i skogen bara å några extra morötter i krubban.

Nu ska jag duscha å sen blir det nog myskväll me Christer å tjejerna med film, chips å dip.







Mina älsklingar!


bilder från helgens Workshop :)

Helgen med massa HUND!













En riktigt rolig helg som jag inte ville skulle ta slut.


Läggdags

Klockan rusade iväg å det är nu dags att sova då jag ska upp 04.50 i morgon. Hade ju tänkt lägga upp bilderna från helgen men får försöka hinna me det i morgon i stället.
Har varit ute å ridit i skogen med Beauty idag å avslutade med lite trav i ridhuset. Hon va väldigt jobbig nästan hela skogsrundan. Känns som hon är i en dålig fas just nu. Hon bara ska bocka hela hela tiden! Småstegrar även när hon inte får som hon vill. Kastar sig framåt å rycker tyglarna ur händerna på en. Känns bra me två veckor kvar till visning. :-) haha min tokfia! Som tur är går ju dom dåliga faserna över så småningom å ut kommer en superfin häst. Är bara tiden som avgör när detta sker. Får ha tålamod å inte tappa humöret, låtsas som att det regnar å bara klämma sig fast med klister i rumpan.
Hon är alltså inte så rolig att rida just nu men e bara att härda ut. Förhoppningsvis kommer hon vara lite trött på 3 års efter löshoppningen så hon inte orkar dumma sig men man ska aldrig säga aldrig med denna donnan! Hon har humör å nerver så det skriker om det! Mitt fina sto! :-) <3
Nu blickar vi framåt till i morgon. Ny dag, nya tag!



Helgen som va...

Denna helg va jag på en Workshop i praktiskt flockhantering. Denna kurs ingår i min hunddagisutbildning och var riktigt givande å rolig! Kände mig typ hög när man kom hem av alla nya idéer å alla frågor som fick svar. Riktigt bra va det iaf med en toppeninstruktör! Vill göra mera!!! Tänkte att jag ska ladda upp lite bilder senare idag som hon tog under träningen.
Något som man verkligen fick se är hur ego alla hundar är. Detta tack vare oss människor som förmänskligat dom. Hunden har inte längre ett så stort flockberoende å blir därför taskiga mot varandra. Dom behöver inte längre flocken för att överleva å detta gör hundarna till naturliga mobbare. Just nu känner jag bara att jag vill sätta fart me min praktik å verkligen satsa. Men vissa grejer kommer lite i vägen så får ta det som det går. Hundar är riktigt fascinerande varelser med sånt otroligt kroppsspråk. Minsta lilla grej har en betydelse. Dessa underbara djur!


RSS 2.0