Film och kaffe

Vilken bra kombo. 
Sovandes liten groda bredvid och jag njuter av lite lugn. När hon vaknar ska hon få lunch å sen blir det en promenad med hundarna. 



Ville egentligen ha popcorn men hittade inga här hemma så fick klara mig utan. 

Försöker att inte tänka på godis.... Varför tänker man mer på det å blir lite extra sugen bara för att man inte ska äta det? Dumt ju! 



Snart ska jag inte träffa min skrutt på heeeela helgen

Hej å hå, dagarna går å jag är usel på att blogga vissa dagar. 

Igår spenderades i alla fall dagen på öppna förskolan där en föreläsning om barnmat hölls. Intressant och mn tänker ju att man borde börja göra mer mat själv istället för de där burkarna som är svindyra men såå smidiga. Inte lätt när man inte tycker att matlagning är kul och varje dag är ångestfylld för man inte vet vad man ska äta. Har försökt med matlistor å så men det går lite upp och ner med det. Ibland är man taggad att liksom vr duktig å så å ibland inte. 




På kvällen igår va en tjej ute och provred Beauty. Gick väl både lite bra och dåligt. Beauty var spänd och springig. Eftersom de var en hoppryttare så ville hon hoppa ett litet kryss bara dör känna så B tyckte att det var kul. Sagt och gjort, B spetsade öronen å hoppade som bara den! 1 m över det lilla krysset å svängde därefter lite hastigt så ryttaren hamna ur balans så hon trampade ner hårt i ena stigbygeln viljet gjorde B lite sur så hon kastade sig runt och hoppa upp i luften samtidigt (så som hon kan göra ibland) så ryttaren flög av å B galopperade iväg. Men tjejen var modig så hon hoppade upp igen och hoppade de lilla krysset igen och denna gången gick det kalasfint. Överambitiös häst som spetsar öronen å tar i som om det vore kinesiska muren. (Log brett bara för att hon hoppade så gulligt med öronen framåt hela tiden) Kul tyckte B som vart lite taggad. Och jag kan rent krasst säga att allt verkligen känns fördjävligt! 
JAG vill ju vara den som rider å tränar MIN fina häst. Ego kanske jag vet men det är vad JAG känner. 

Nää nu ska jag äta lunch. Å förresten har jag inte ätit en enda godis eller druckit läsk eller ätit kakor eller nåt sött nu på 2 dagar! Hell yeah!! Klapp på axeln och försöker intala mig att frukt och bönor är gott.. 

I julklapp önskar jag EN enda sak, EN... 


Ikväll ska vi lämna Elina till hennes farmor då vi båda ska jobba i helgen. Så vi kommer inte se henne förens söndag kväll. Hur ska jag klara det??


Sitter på tåget

Är nu på väg in till stan för att möta upp Jenny för en bio. Känns jätte konstigt att åka tåg men det blir billigast så än att behöva betala dyra pengar i parkeringsgaraget. 

Var typ 1000 år sen som jag åkte in till stan. Kan typ inte minnas när jag var där senast med en vän. Känns mysigt och det dåliga humöret börjar släppa sakta men säkert. 

Ska nog försöka ta mig in till stan lite oftare å bara strosa omkring nu när all julbelysning är uppe. Så fint och mysigt ju. Försöka hitta lite andra saker än stallet som kan locka. 

Var ute med hundarna i skogen innan jag drog hemifrån så dom är nöjda och glada. 




Har inte träffat min lilla tjej på hela dagen idag.. Det känns också konstigt. Hon har ju varit med Christer och dom har varit med alla mammor och de andra barnen. 
Samtidigt har det varit ganska skönt att få vara helt själv. 

Nu ska jag försöka njuta av den här kvällen och bara slappna av och inte tänka på några problem överhuvudtaget. 

Från bra humör till depp....

Har precis betalat mina räkningar och återigen får jag föra över pengar från mitt sparkonto som snart är tomt för att kunna betala för Beauty denna månad. Suck!! Jag ser hur allt bara går utför och känner mig som en av dom som typ får vara med i lyxfällan. Jävla skit tänker jag och känner paniken innom mig.. 
 
Vare sig jag vill eller inte hoppas jag att någon bra snäll människa kan låna min fina häst snart (helst igår) så jag får komma ikapp och kan börja slappna av lite på den ekonomiska fronten i alla fall.  Jag hatar det här!!!! Verkligen hatar!! 
 
Det får mig att tappa lusten till allt. Vill bara trycka i mig massa chokladbollar och bara sätta mig på mitt feta arsle å inte göra ett jävla skit! Ja så känner jag just nu!!! 
 
Christer har en pappa-dotter dag idag. Han ville vara själv med henne idag när han var ledig så jag är hemma själv. Har promenerat med hundarna å ska snart åka till stallet och bara checka läget. Idag orkar jag verkligen inte rida eller nånting pga att jag känner mig så arg, sur, ledsen, besviken på mig själv... Ja allt man kan känna förutom glädje. 
 
Ska åka till gymmet sen å tvinga mig på ett tungt jävla pass så jag typ spyr efteråt så jag kan få ordning på denna allmänt pluffsiga kroppen så jag slipper höra allt jävla gnäll om att, "drick inte den", "ät inte det där", "ta en frukt istället", "inge godis eller skit på vardagar", "ska du inte åka å träna snart"..... Fan va jag är less!!!! Okej jag vet att det sägs för min skull för att jag är missnöjd med hur jag ser ut efter graviditeten men ibland är det bara så jäkla irriterande att höra på.
 
Idag hatar jag typ allt som har med allt att göra och så är det bara!! 
 
Ska besiktiga mammas lilla skitvil som typ kommer bli utdömd sen också och efter det kommer min räddning på denna dagen.. En kväll med bio med min fina vän Jenny som bjuder på en förhandsvisning. <3 <3 <3 
Tur man har så fina vänner när man känner sig allmänt opepp på livet! Love you!! 
 

Sovande liten grodis

Då passar jag på att käka lunch, blogga och lyssna på lite podcasts. :)
Känner mig verkligen som en riktig kaffeknarkare här hemma nu när kaffemaskinen är uppackad från flyttlådan och nya goda kaffekapslar finns hemma. Helt sjukt hur gott kaffe det blir alltså!
 
Lever fortfarande på gårdagens travpass med Beauty som var så gudomligt fin! ÄLSKA!!!
Bild från inridningen när hon var 2 år.
 
 
Idag kommer det inte bli någon ridning då Christer jobbar kväll och jag sen ska gå på pysselkväll med massa mammor och äta pepparkakor och dricka glögg. Eller jag skippar nog glöggen å tar lite vatten eller nåt annat och dricka för jag tycker inte om glögg. Men det kommer bli julstämning i alla fall.
 
Sitter och kollar på lite julklappar till lillfian och det finns så mycket fint! men vi ska faktiskt inte köpa för mycket. Vi ska försöka sålla och välja de bästa som vi tror hon kommer gilla mest. Sen kanske vi beställer nåt extra men då spar vi och ger det till hennes födelsedag istället. Vi måste sätta en gräns för vad allt får kosta.
 
Måste ju självklart knåpa på lite andra julklappar också, men så svårt när man inte har så mycket pengar. Blir nog något litet till de flesta som jag ska ge till för att det inte ska bli för dyrt. Vi får göra mysiga saker tillsammans istället för att köpa massa dyra saker i år.
 
Dags att fylla på kaffekoppen... mmmmm. :) Drömma mig bort till lite värme och sol..
 
 
 
 
 

kärlek till min lilla grodis!

Att få ett litet barn är verkligen en sån stor omställning från mitt liv jag hade innan. Men jag skulle inte vilja byta tillbaks för nånting i världen. Elina är så perfekt och hon är verkligen det finaste jag fått! Min vinstlott för livet!
Visst finns det dagar när man känner att man gärna hade gjort något annat en stund, exempel åka och rida och få en liten paus från hennes bus men det går ju inte alltid. Men trots att man kan känna sig lite omtumlad och väldigt förändrad från sitt jag man var innan så kommer jag göra allt för dig så du alltid kommer ha det så bra du bara kan få det.
 
Kärleken till dig går liksom inte att beskriva och tror endast att alla andra mammor vet vad jag pratar om. Känslorna man fick när du kom ut för 9 månader sen, känslan jag fick när du låg på mitt bröst och tittade alldeles skelögt in i mina ögon. När du sov och fortfarande somnar i min famn och gosar in dig mot min kind med din lilla näsa. OBESKRIVLIG KÄRLEK är vad det handlar om för det går verkligen inte att förklara för någon hur mycket jag älskar dig och hur mycket du betyder för mig.
 
Att en så liten människa kan ge en så mycket!! Det är helt otroligt!
Jag kommer alltid att älska dig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskade lilla Elina!! <3
 

Lite bock och skutt

Nu ligger jag i badet (ska inte tappa telefonen!!) och är mätt och belåten efter en god middag och trött i kroppen efter ett roligt ridpass på min fina grå! Hon var verkligen super i traven idag och kändes kanon!! Galoppen var däremot lite kaotisk haha! :) men vi får träna på det.. Fniss! Kändes verkligen som vi inte hade koll på nånting idag i galoppen. Jag får leva på känslan från den fantastiska traven helt enkelt. Beauty bjöd mig även på två bockningar  idag varav den ena var lite värre än den andra men ändå fullt kontrollerbar. Gäller bara att man är med på det på en gång så hon inte får upp tempot å kör en hel serie. Knasiga häst!! :)


Så fin så!!!! Måste försöka få ihop lite pengar till en lektion snart känner jag. Vore ju så kul att rida för en bra tränare så vi kommer vidare med de grejerna som just nu är lite svåra. Brukar ju altid gå lättare om man har nån från marken som har med sig ett par till ögon liksom och kan komma med bra tips. 
Man blir ju lätt lite hemmablind när man rider själv jämt. Sen vill jag ha lite tjat på min sits så den kan återgå till det den var innan och lite bättre än det till och med. 

Efter badet ska jag soooova!!! Längtar! 



Något jag behöver... Och hundarna å hästen..

 
 
 
 
 
 

God morgon Måndag!!!

Hej och god morgon!
 
Nu kommer det bli uppdatering från några dagar bakåt då jag inte hunnit blogga nånting de senaste dagarna.
 
I fredags efter att jag kommit hem från jobbet och Christer också var färdig med allt han skulle göra så fick jag åka och rida. Eller det blev precis som jag planerat både lite tömkörning och ridning. Så skönt egentligen att rida så sent på kvällen då jag hade hela ridhuset för mig själv. Beauty var pigg men väldigt fin. Det vi verkligen måste koncentrera oss på är att få med yttersidan i svängarna. Men egentligen så tror jag det största problemet med det beror på min sits som blivit sämre. För i tömkörningen får hon med sig yttersidan utan problem. Så antar att jag måste träna på att sitta mer mitt på och inte själv hamna över på fel sittben. För jag kan nästan med 100% säkerhet säga att det är jag som är boven. 
 
Nöjd häst efter ridningen.
 
 
 
 
Vi har firat Christer som fyllt år här i lördags med massa gäster och gofika som jag stod å bakade på morgonen. Väldigt trevligt och gott trots att jag fick stressa för att hinna. Snälla Linda kom hit och var barnvakt så jag fick använda två armar i alla fall. <3 
 
Bjuder på lite bilder från firandet.
 
 
 
 
Efter firandet av Christer så drog jag iväg på tjejmiddag hemma hos Mia med hela mammagänget utan barn!! :) Vi hade jätte mysigt och skrattade massor. Drack gott vin och bara njöt av att kunna sitta helt utan att behöva hålla koll på en liten hela tiden. Vi konstaterade att vi måste göra detta oftare! 
 
Vi åt tacos som är så himla gott och sen hade Jennie gjort pannacotta till efterrätt som vi åt med barnskedar och en kopp kaffe till! :) Ja vi klarade oss inte utan kaffet.. Vi behövde något som gjorde oss lite pigga efter mat och vinkoman. :) haha!! Är man lite sliten och trött så är man..
 
 
 
Lyckad kväll som avslutades med massa vatten för min del då jag skulle jobba på söndagen Mellan 12-16.
Blev väl ca 3 timmars sömn för min del  Elina valde att vara vaken typ HELA natten.. Så typiskt när man ska jobba sen också. Men men... Blev även inkallad tidigare till jobbet då det var kaos och fick även stanna ända till stängning. Många fler timmar = mer klirr i kassan men tyvärr en utebliven ridtur på finaste hästen. :( Man hinner ju inte allt liksom men hon mådde bra i alla fall och stod och mumsade glatt på sitt hösilage när jag kom ut för att mocka och fixa. 
 
Vi sålde för 539 000 spänn!!! Mer än 200 000 kr mer än vad vi hade gjort samma dag förra året och det är helt galet! Vi stod typ i kassan allihopa hela dagen. Luncherna blev sena och butiken såg ut som bajs när vi gick hem. Men vad ska man göra när man är underbemannade för dagen. :) Jag körde i alla fall en tokfrontning på min avdelning sista 10 minuterna innan jag gick hem så den såg lite lite bättre ut i i alla fall, men nöjd var jag inte. Vill att den ska vara tip topp ju.
 
Lagon trött i fötterna efter dagens slut och jag somnade som en stock när jag fick gå och lägga mig. Och som tur är så har Elina endast vaknat en gång inatt så jag har fått sova!! :) Jippi!! Känner jag! Men är ändå trött idag konstigt nog. 
 
Nu sover hon efter frukosten och sen ska vi ut med hundarna Och kicka igång denna dagen! 
Måste handla hundmat och ev även lite broddar till Beauty. 
 

Lunch på jobbet

Hallå!

Sittar nu i soffan på jobbet i personalrummet med en sovandes liten Elina bredvid mig och en kaffekopp i knät. :) Inte så olikt det jag gjorde i morse men ändå annorlunda. 



Har lämnat nyckeln till Christer nu så han kan ta sig här ifrån sen. Tänkte själv åka när Elina vaknat. Vill inte väcka henne nu när hon äntligen lyckas sova. Natten var inge rolig för henne.

Ikväll blir det stallet och jag tror jag ska tömköra idag istället för rida, eller så göra jag båda. :) hälften hälften.. Ikväll är det nämligen tid för tömkörning i ridhuset. Alltså att dom har företräde framför ryttare. Så då är det bra att passa på. 

Älskade häst!! Hoppas jag kan ha kvar dig i alla fall på nåt sätt och att jag slipper låna ut dig. <3 Det är ju du och jag mot alla odds! <3






Godagens

Hej igen!

Är på väg till öppna förskolan för liye bus men Elina somna precis i vagnen.. Jaja jag får gå dit ändå å se om hon vaknar. Om inte så får i alla fall jag träffa lite folk och Elina får massa frisk luft när hon får sova vidare utomhus. Dom har så bra fönster där så man ser vagnen hela tiden. 

Har blivit dålig uppdatering å så är det tyvärr ibland. Allt hinns inte med. 
Försöker så gott jag kan i alla fall. :)


Hej Tisdag!

Ligger i sängen efter en väldigt sömnlös natt och väntar på att Elina ska vakna. Drack nog lite för mycke kaffe igår på kvällen när My var här för jag har typ kännt mig pigg inatt. Lär väl göra så jag kommer vara trött idag på dagen.  Men vi hade trevligt och åt god mat tillsammans i alla fall så det var det värt. Och My är så snäll så hon hade köpt presenter till Elina. :)
 
Men ska hålla igång, träffa fina mammor och barn och göra det bästa av denna dagen ändå helt enkelt. Ska försöka få till lite träning också antingen på gym eller hemma. Det ska bli av och inga ursäkter i världen ska få det att bli en prio 2. 
 
Idag blir det ingen ridning och inget stall. Beauty vilar idag och så rider jag i morgon igen. Christer ska kolla fotboll ikväll med sina vänner så jag å Elina får busa själva. 
 
Måste tänka på min kost idag. Igår vart det i alla fall inge godis hemma men däremot vart det lite fika på öppna förskolan då vi höll på att bygga pepparkakshus. Tycker det är den värsta biten med att försöka komma i form, vad man äter alltså. För jag hatar verkligen att gå runt och vara hungrig och sugen på saker hela tiden. Och det är det jag är nu, hungrig!!! Får inte småäta som jag brukar och stilla suget. Utan ska försöka hålla mig till lite mer fasta tider. Jätte svårt tycker jag. 
Ska försöka dricka mycket vatten så det får stilla suget lite, jobbigt bara att jag då blir kissnödig hela tiden. 
 
Nä om man ska ta och klä på sig lite kanske och ta mig upp ur sängen. Elina sover fortfarande. Tröttis!! :)

Så....

Nu är akvariumet rent, eller renare i alla fall. Går ju inte att få bort precis allt. 


Så snart ska vi börja röra oss på öppna förskolan. Har huvudvärk men hoppas den släpper.  

Måste fundera ut något att baka till helgen då vi ska fira Christer som fyllt år.  Vill att det ska vara enkelt som går att göra när jag är ensam med Elina men ändå så där jättegott. Hmmm... Får klura lite.




Stora fisken..

Nu är jag hemma från stallet igen. Blev ett varv runt halva slingan och ett varv runt rundbanan., helt lagom. :)
Har ätit några riskakor med avokado till mellis och påbörjat rengöring av akvariumet. Fy så smutsigt det kan bli alltså! Tror min STORA mal har en del med det och göra. Skiter ju som bara den. 
 
Ser väldigt grumligt ut nu, men det gör det jämnt precis när man håller på. Ska hoppa in i duschen nu och sen kör jag en vända till när skiten lagt sig på botten igen så ska det nog bli klart vatten sen. :)
 
 
 
Vi kan inte ha så många fiskar eftersom malen är så stor. Funderar på att byta in den till några småfiskar istället. Har ju en till mal i akvariumet som inte alls blivit så stor, va visst olika raser. Sen är det för tillfället bara två andra småfiskar också. 
 
Skulle behöva ett nytt akvarium egentligen då detta är så gammalt och lite trasigt. Har ingen glaslucka uppe på då den gått sönder å lite så. 
 
 
När jag är klar med akvariumet ska jag å Elina gå på föräldragrupp på öppna förskolan. Hon ska få busa massa och jag får lite efterlängtat kaffe med de andra mammorna. :) alla nöjda! 

God morgon

Sitter nu och äter lite havregrynsgröt med äppelmos och ska sen åka ut och skritta Beauty. Hon har gått ganska hårt nu två dagar så idag blir det bara skritt. Denna veckan kommer det bli mer ridning för min del och vilket känns kul. :) Att ha ett litet barn, två hundar, en häst och en sambo som jobbar helt olika tider hela tiden ja då blir det pyssligt att få till det ibland. Men nu tror jag att vi lyckats lösa denna vecka på ett bra sätt så det blir bra för alla. Jag får gå upp lite tidigare vissa dagar bara och fixa en del innan Elina vaknat. 
 
Igår var vi och åt middag hos pappa så tänkte att ni får se lite bilder från det tillfället. 
 
 
 
 
 

Hållt igång hela dagen

Har knappt hunnit sitta ner känns det som. Full rulle hela dagen idag men det var ju så mitt liv var innan jag fick barn så jag känner mig lite van faktiskt. Trampade in i stallgången och andades in..... mmmm livskvalité! 
 
 
Skyndade mig att hämta alla saker och konstaterar att jag verkligen borde fixa till i mitt skåp som är som ett bombnedslag, haha! 
 
 
Allt är typ inkastat i farten. Det blir lite så nu när man ofta måste skynda sig lite. Då prioriterar jag tid med hästen och inte med att ha ordning i skåpet. 
 
Gick ner till hagen och hämtade en lite trött Beauty som låg ner ända tills jag kom fram. <3
 
 
 
 
Blev en härlig ridtur flera varv runt rundbanan. Mycket trav och jobbade på avslappning och bra, jämn framåtbjudning. Hon är ju rätt tittig och jag är glad att jag ens lyckades lämna stallplanen själv. Hon har ju varit så trotsig ett tag. 
 
Avslutade med lite härlig galopp där hon fick gå i fri form och bara sträcka ut, men ändå i kontrollerat tempo. Oj oj oj vad jag är kär i denna häst!! <3 
 
 
 
 
Väl hemma från stallet hade jag kramkalas med min lilla favorit! :)
 
 
 
 
Vi har ätit smörgås med ost och skinka till lunch idag. Blev endast en lättare lunch då Elina fått välling tidigare av mamma och jag ska äta massa god mat hos min pappa senare. 
 
Dock så hamna det mesta som Elina försökte äta på hennes ben. :) *fniss*
 
 
Vi har efter lunchen varit ute med hundarna och gått lite på en skogsstig, mysigt i det fina vädret. Så nu måste jag börja göra mig klar för att åka mot pappa. 
 
 
 
Hur har ni haft det idag?? 

Hoppla polle!


All träning är bättre än ingen träning

Så därför gick jag ut och sprang i morse innan Christer skulle iväg till jobbet. Hade lite ont om tid så blev endast ca 2 km på 15 min. Men bättre det än inget. :) Och nu promenerar jag med hundarna (var bara Mili som ville gå ut och springa innan, Kira sov) och sen ska mamma passa Elina så jag kan åka och rida. Så jag rör ju på mig i alla fall. 






Lördagen fortsätter

Träningsvärken håller i sig och jag kommer nog få dras med den även i morgon. :) men det hindrade mig inte från att rida tidigare idag på finaste hästen som var så pigg av att det blåste så jag till slut bestämde mig för att fortsätta rida inne i ridhuset istället så hon kunde börja koncentrera sig på det hon skulle. Blev en del galoppjobb fast ändå inte med så höga krav. Det enda jag begärde var att hon skulle få med yttersidan när jag svängde vilket hon verkligen inte vill. Hon flyter liksom ut och blir lite som en banan i kroppen. Tänkte att bästa sättet att få henne dit JAG vill är att släppa tyglarna helt och bara rida på med sätet och få henne att följa mig i den riktning jag sätter mig i sadeln. Och efter några varv så trillade polletten ner och hon svängde snällt, med yttersida och allt. :) Men kan tänka mig att det behöver nötas. Hon är väldigt envis i såna här lägen. 
 
 
Fotade henne med mobilen efter att jag släppt ner henne i hagen och självklart kom bästisen Vicky på en gång och mötte upp henne. Inte så konstigt med tanke på att Beauty började gnägga efter henne redan när jag skrittade av. :)
 
 
 
Väl hemma från stallet så blev det en lång promenad med hundarna, Elina sov i vagnen under tiden. Skönt för träningsvärken. Det släpper faktiskt om man går, så för stunden är det väldigt skönt när man promenerar. 
 
Har lagat middag och hade en liten klängandes som ville hjälpa. Lilla sötfian:)
 
 
Gjorde någon form av köttgryta typ. :)
 
 
 
Vart gott och jag är lite stolt över mig själv som äntligen börjar få till maten så att den faktiskt är god. Jag som inte gillar att laga mat börjar bli lite mer påhittig och klarar faktiskt att göra mer än falukorv och makaroner. :) 
 
Elina fick äta annan mat som inte var så stark men hon tog typ tre tuggor och sen vägrade hon äta. Ville endast ha välling och clementin idag. 
 
 
Kladdfian! <3
 
Nu sover hon och jag och Christer ska kolla på film med massa gottis. :)
 
 
Haha kul att det ligger chips i salladsskålen, nästan lika nyttigt! ;)

Hej träningsvärk

Skojar inte när jag säger att jag går som om jag skitit på mig. Har sån sjuk träningsvärk i mina ben så det heter duga! :) haha!!
 
Igår va jag iväg till Haninge C med Mia och Viola. Kul med sällskap! Köpte endast en halsduk till Elina samt ett par tjockare vantar till henne och tunna fingervantar till mig. Endast sånt som vi verkligen behöver nu. Man vänder verkligen varenda liten krona när man är mammaledig. 
 
 
 
Var även en sväng om till Rusta för att köpa godis till min mamma. Sen blev det bus med Elina resten av kvällen. 
Christer var hos kompisar och kollade på fotbollsmatchen och kom hem sent när vi redan sov. 
 
Fick ett dumt besked igår av tjejen som skulle provrida igen att hon redan tagit hem en kompis unghäst istället. Ibland blir man bra trött på hästmänninskor. Varför säger man inte sånt tidigare. Varför väntar man liksom tills vi (Corina) hör av oss och frågar vilken tid dom skulle komma Och först då säger dom att dom inte kommer. SUCK!! 
 
Näää sånt här gör bara ännu mer att jag INTE vill låna ut henne. Så svårt att hitta seriösa människor som man kan lita på. Och den här tjejen verkade ju jättebra Och sa redan förra gången att hon förmodligen ville ha henne. Så hur ska jag kunna lita på nån annan nu?? 
 
Ställer snart B på en lösdrift eller nåt och har henne kvar iaf. Eller sätter upp massa leksaker i boxen så hon har att göra dom dagarna jag inte hinner rida. 
 
Men men.... Nu ska jag inte tänka mer på det utan ska blicka framåt. 
Elina leker och har varit duktig och borstat sina tänder (tand) nu på morgonen och snart ska vi gå ut med hundarna. Rensa tankarna lite och bara försöka få blodcirkulationen i benen att öka så träningsvärken blir lite lindrigare. 
 
 
 

God morgon!

Ska strax hoppa in i en varm skön dusch efter att jag varit duktig nu på morgonen. Jag tog med mig Mili, bästa joggingsällskapet eftersom hon verkligen älskar att springa och då peppar mig till att orka lite lite till hela tiden eftersom hon strålar av glädje. :) Sen begav vi oss ut på en 3,8 km lång joggingtur direkt när jag vaknat. Inga ursäkter om att jag inte orkar för finns viljan så går det no matter what! Men visst var det tufft.. Är helt slut nu eftersom kondisen är lika med noll. :)
 
 
 
Havregrynsgröten är intagen och likaså D-vitamin, omega 3 och C-vitamin. 
Har kramat Elina som har morgonmys med Christer innan han sen ska jobba och vara borta HELA dagen. Så nu kan dagen starta på riktigt. 
 
Blir en hundpromenad så Kira som låg och sov medans jag och Mili var hurtiga får gå ut hon med. Sen efter det får vi se vad dagen bjuder på. Måste hämta ut ny medicin till Mili, det är en sak som MÅSTE göras men sen så är det ganska öppet än så länge. Kanske tränar lite på gymmet senare och lämnar Elina på minisats. Eller så kanske vi strosar runt i Haninge C idag istället. Dagen har många möjligheter! :)
 
 
 
 

Det blev träning

Och inte strosa runt i Haninge C. Körde ett benpass som heter duga. Kände mig nästan lite spy- och svimfärdig när jag var klar så nu lär jag ju få en sjuhelsikes träningsvärk om två dagar. Måste få till fastare form på lår och rumpa, det är mitt mål. Så nu ligger jag i sängen och funderar på om jag ska köra en morgonjogg i morgonbitti innan Elina vaknar. Allternativt att Christer få ta henne en stund direkt på morgonen innan han börjar jobba. Måste ju förbränna för att kunna få fram konturerna på musklerna. Och ska jag nu träna så ska det vara ordentligt, inget halvdant skit. Allt eller inget, svart eller vitt. Det är jag i ett nötskal. Och detta kommer förmodligen bli min enda tröst sen när min älskade häst åker till fodervärden för just mu känner jag inte för att rida någon annan häst överhuvudtaget. Det är samma där, antingen ska jag rida MIN fina grå eller så rider jag inte alls! Kanske ändrar sig den inställningen när abstinensen sätter fart men då blir det nog ridskola i sånt fall en gång i veckan för att jag inte ska tappa för mycket. Lektioner så man utvecklas lite i alla fall. Men det återstår att se. Just nu känner jag i alla fall att jag knappt ens vill se en häst när B har åkt för att det kommer vara så tungt. 

Nu ska jag sova och håll tummarna för att Elina sover så gott som hela natten hon med. Hon har varit vaken sent idag så jag tycker ju att hon borde vilja sova.


Innan graviditeten var man ju lite tränad i alla fall. 

Hmmm.... Vad ska jag göra nu??

Nu har Christer kommit hem från jobbet och jag funderar nu på om jag ska göra som jag ville innan och åka iväg till Haninge C eller om jag ska passa på att åka och träna kanske. Rida hinner jag inte då han ska på bandyträning sen. Jag måste försöka hitta träningsmotivation, det är ju inte alls lika kul som att rida. Men jag vet ju att jag gillar resultatet man får av träningen. Synd att det tar sån jäkla tid bara innan man ser några. :-/ 
 
Usch nu blev jag otaggad till allt... Tänk vad lite negativa tankar kan få en att bara känna bläää från att ha varit glad till att bli lite nere på en sekund. 
 
Nä upp med hakan....... :)
 
 
 
 
Idag myste Elina med Kira, det händer inte ofta då Kira brukar gå iväg så fort Elina kommer men idag låg hon kvar och lät sig klängas på. 

Ridtravaren Sammy

Filmningen av Jenny och Sanmy gick bra och jag lyckades även knäppa några bilder med telefonen. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Fina fina ridtravare! <3 
 
 

glad morgon

Vaknade med glatt humör efter min roliga ridtur igår samt nästan en hel natts sömn. Elina var helt slut igår efter att hon varit och badat med Jaya och Charlie så hon vaknade endast till två gånger för att hon ville ha nappen. Och ena gången hade hon lyckats vända sig så att hon vaknade med huvudet nere där fötterna skulle vara. Hahaha.
 
Idag var det riktigt kallt när vi skulle ut med hundarna så Elina fick ha på sig en mysig overall. <3
 

Ska strax åka iväg och hjälpa Jenny att filma henne när hon rider sin fina lilla häst Sammy. Hon ska ha någon sån där onlinelektion. :)
 
 
 
Har gett Elina lite lunch, kladdigt värre då hon "kan själv" och efter det har hon stått och kollat på teletubbies. Såååå söt och helt inne i filmen.
 
 
Jag själv har blivit pussad av sötaste gosegrisen så nu är mina glasögon "rena" :)
 
 
 
Hon ser lite skeptisk ut på den sista bilden. Hahaha! Å mina glajor sitter helt fel efter pussatacken.
Får se vad vi hittar på i eftermiddag, skulle vara mysigt att åka iväg till typ haninge centrum eller nåt och bara strosa omkring och kolla lite julklappar. Men får se hur det blir.
 
Nu ska jag åka och möta upp Jenny. Elina får vara med sin kära mormor under tiden. Ska ju inte vara borta så länge så då kan dom busa en stund.
 
 
 

Egen tid där jag trivs bäst

Nu har jag fått flera timmar hos min älskade fina häst eftersom Jaya passat Elina idag. :) Jag har ridit och hon var sååå fin idag!! Sen har jag borstat och klippt henne runt kotorna. Är bättre desto mindre päls hon har på benen eftersom hon så torkar snabbare. Hon har ju så lätt för att få mugg och rasp. Jag har även ryckt manen och borstat igenom svansen ordentligt. En riktig mysig dag i stallet, så välbehövligt och som jag saknat att vara där och känna att jag faktiskt kan andas utan att stressa. Sen har jag även kvällsfodrat alla hästarna. :)
 
Nu blir det en dusch och sen sova! Ska drömma om min ridtur idag då min häst verkligen var och är fantastisk! <3 
 
 
 

Hej igen!!

Hej!! 
 
Uppdateringen blir lite sisådär nu när man har en liten här hemma som vill ha min uppmärksamhet och massa kramar :) Så ni får ha överseende med det.
 
Igår var jag å min mamma iväg och köpte present till Christer efter min otroligt långa sovmorgon. Hör och häpna, sov ända till halv 12!!! Christer jobbar sent denna vecka så han gick upp med Elina på morgonen. Vi var även iväg och bytte till vinterdäck på volvon och Elina charmade grabbarna som jobbade där så dom nästan glömde vad dom gjorde. :) 
 
På kvällen blev det hemmagjorda köttbullar med rotfruktsmos och hemmagjord gräddsås, lingonsylt och saltgurka. Jag kan om jag vill, men fy vad lång tid det tog att göra. 
 
 
Morgonen idag började med pannkaksstekning då Christer fyller år. Gick sedan upp med Elina och ett paket till honom som låg och sov och hade paketöppning i sängen. Sen väntade fler paket och pankakor med glass och hallonfrukost! :)
 
 
 
Dagen har rullat på efter det. En lång hundpromenad och massa massa bus! Elina har verkligen varit sjövild idag och sötare än socker! Så jag bjuder på en bildbomb!! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen har jag även tagit lite påklädda bilder när hon fortsatte med sitt bus! Söta lilla pruttunge!
 
 
 
 
Busigaste tjejen i stan tror jag minsann. :) Så busig så att hon nu har däckat i soffan. 
Vid klockan 3 ska hon åka och bada med Jaya och Charlie och jag får åka och rida på finaste grå. Ska se om jag kan fixa till hennes man idag också. Den ser hemsk ut nu. Helt vildvuxen och står åt alla håll. :) 
 
 
Önskar så att hon kunde vara kvar hos mig.... :( Är faktiskt jätteledsen över att hon måste lånas ut en tid. 
Älskar henne så och jag tycker ju att det är så kul att rida henne. Känns som en bit av mitt hjärta kommer följa med henne när hon åker sen. 
 
 
Finaste hästen är du! <3
 

Kvällstur i stallet

Idag var en riktigt bra måndag! Först massa kul med alla fina mammor och barn och sen blev det även en efterlängtad ridtur för min del på min fina häst! :) LYCKA!!
 
Red ut ett varv runt slingan i mörkret tillsammans med Camilla och Krizze. Så mysigt så! Dock lite kyligt men det var det helt klart värt! 
 
Har gjort bilderna både i svartvitt och i färg. :)
 
 
 
 
 
Man säger ju att en bild säger mer än tusen ord.... 
Detta är kärlek! <3 och lycka! <3
 
 
 
 

Dagen i bilder

 
En pigg och en trött liten tjej.
 
 
Öppna förskolan är kul! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Det är detta vi roar oss med varje måndag i vår föräldragrupp. :) 
Så kul med så mycket nya fina vänner både för vår del och för Elinas. 
 
 
 
 
 
 

Brumbrum


Kalasmorgon

Sitter hemma i soffan nu medans Elina sover i sin vagn. Vi ska atrax gå iväg till vår föräldragrupp på öppna förskolan och morgonen har spenderats hemma hos Mia och "stora" Viola som blir ett år på onsdag. Så vi var där på morgonkalas med massa gott fika och tårtor. Alla barn har busat och haft roligt och vi vuxna har druckit kaffe. Riktigt trevligt såhär på en måndagsmorgon. :)
 
Elina får äta sin lunch där borta sen när hon vaknat till. Blir lite konstiga tider ibland på alla rutiner när dagarna inte är som alltid. Men vad gör det? Sålänge hon får mat när hon är hungrig så är det väl bra. Buset är ju roligare än att äta så då vill man ju göra det först tycker Elina och sen måste man ju sova lite innan också.
 
 
Igår kväll var jag i stallet och myste med min fina grå som är så kelig. Hon ville bli kliad på rumpan med grepen. haha.. Knäppis! Annars har jag jobbat helgen och därav den dåliga uppdateringen. Har haft fullt upp och varit helt slut på kvällarna. Men det har gått bra att jobba och det var kul att träffa kollegorna.
 
Bjuder på en gammal bild på finaste grå från första gången vi tömkörde själva utan ledare.
Ser ni vad mörk hon var här?
 
 
 

Hann ju nästan klart i alla fall :)

 
"Kan Elinas mamma komma till minisats, Elinas mamma till minisats" 
 
Hördes i högtalarna så det var bara att avsluta övningen jag höll på med och knata iväg för att hämta mitt ledsna lilla barn. Hon ville inte sitta på golvet och leka, endast vara i famnen och det gick inte nu när ena personalen skulle gå hem och den andra var kvar ensam med 7 små barn i samma ålder som Elina. Jag hann nästan klart med det jag tänkt på ryggövningarna i alla fall men blev ingen magträning. Men Elina blev i alla fall glad när hon såg mig och ville smaka mitt vatten ur flaskan. :)
 
Så vi checkade ut å åkte hem och åt lunch. 
 
 
 
Hon har gått omkring här hemma med en lite för tidig julklapp, en GÅVAGN! 
Lycklig liten tjej alltså! 
 
 
 
Så när hon inte sover som hon gör just nu så är det full rulle. :)
 
Nu ska jag passa på att förbereda lite inför middagen innan hon vaknar och vill röja mera. 
 

Gym idag igen :)

Har ätit en hallonsmoothie med havregryn och vaniljyoghurt till frukost tillsammans med en skål med bananbitar och en mandarin. (Eller Elina åt upp mandarinen, hihi). Varit på en lång promenad med hundarna och dricker nu en kopp kaffe och väntar på att Elina ska vakna så vi kan åka till gymmet. Tänkte köra ett ryggpass och lite mage (om jag hinner.) Vill ju inte lämna Elina allt för länge på minisats än så länge eftersom hon inte varit där så många gånger än. 
Känns bra men samtidigt jobbigt att vara tillbaka på gymmet. Man är ju så svag och har inte riktigt fått upp motivationen än. Men tror att gymmet ändå kommer bli min räddning när Beauty sen åker. Nu är det skönt att vara där och ta ut lite inre dumma tankar och aggressioner över sitiationen. 
 
Känns fortfarande jobbigt i stallet när jag vet vad som väntar även fast det samtidigt är så mysigt att få krama om Beautys hals och pussa hennes mule. 
Är fler som hört av sig som är intresserade också så OM nu det inte blir den duktiga tjejen som har provridit så finns fler allternativ. Men jag hoppas på henne, hon kändes så rätt! Mycket vana, mjuk ridning, väldigt konsekvent och hon bor i Stockholm. Skulle vara perfekt!
 
Har kvällsfodring ikväll så då får jag mysa med fina grå i alla fall. Man får passa på att njuta av henne så länge hon är kvar hemma. :)
 
 
Oj nu ser jag en liten människa som rör sig i vagnen, bäst att ta upp henne. :)
 
 
 
 

Hej på dig torsdag!

Elina vaknade halv 7 i morse och började röja runt i sängen så vi gick upp, åt frukost och myste lite. Sen blev hon jätte trött igen så då gick vi båda upp och la oss och sov ett tag till. SKÖNT! 
 
Gav henne lite välling när hon vaknade och åkte sen iväg till gymmet där jag körde ett benpass. Det är benen, rumpan å magen som blivit värst under graviditeten så därför hamnade fokuset där idag. Elina va inne på minisats sålänge me de andra små barnen. Blev ett 45 min pass, så där lite lagom tungt. 
 
Värmde upp på en av cyklarna och avslutade även med 5 min cykling till.
 
 
Bankmötet igår gick över förväntan så det är skitbra! Nu kan vi fortsätta renovera lite till och slipper vänta så länge. Pratade även lite om fonder och lite så då jag inte hade någon aning om vad det ens va för nåt. Har nämligen ett fondkonto som jag inte har några pengar på men som ändå finns där. Tänk att man ändå har så dålig koll alltså. Skrämmande ju! Ändring på det!! 
 
Nu ska jag duscha, har inte hunnit det än då jag promenerade med hundarna och sen har busat en del med Elina. Sen ska hon hem till Jaya igen och jag å Christer ska på en kurs i livräddning av små barn. Spännande! Så idag blir det tyvärr inge stall men i morgon tänkte jag försöka hinna rida. Det ska gå helt enkelt! 
 

Elina sover och jag har tid för mig själv

Sitter och försöker vara duktig och planera middagar flera dagar fram så vi endast ska köpa det som verkligen behövs och inte massa överflödigt som bara tar plats i frysen så man blir galen varje gång man ska hitta nåt. Jag som ente ens tycker det är kul att laga mat måste börja anstränga mig mer nu när Elina vill äta vår mat. 
 
Kommer bli lättare för mig att hinna laga bättre mat också när jag inte har hästen att åka till sen. Då kanske jag får mer ro att stå vid spisen. Tjejen som provred i söndags gillade Beauty väldigt mycket men ville ändå komma ut en gång till och provrida så hon får prova först innan jag ridit. I söndags red jag ju först och visade henne så hon hann bli lite trött. Men tror att det kommer gå bra för tjejen var så duktig och Beauty såg nöjd ut. Vet bara inte vilken dag hon kommer än. I helgen ska jag ju börja jobba igen så om hon kommer då blir det sent på kvällen. 
 
Usch för att börja jobba samtidigt som det kanske är lite skönt på sitt sätt. Min kropp kommer säkert protestera när jag börjar lyfta varor igen i flera timmar och det kommer bli extra viktigt att försöka hitta tillbaka till gymmet. Men vart får man energin ifrån när man är småbarnsförälder och jämt känner sig trött och matt? 
 
Ska nog väcka Elina snart så hon inte är vaken så jättesent ikväll. Måste få i henne lite lunch innan vi ska på bankmötet. Ska byta tröja till nåt mer stilrent. En rosarandig kofta känns inte som så affärsmässig. :) 
 
Något jag måste försöka göra inom en snar framtid är att rensa ur min garderob helt, bort med allt som inte använts på ca 3-5 månader å även alla överflödiga skor och stövlar som bara ligger å dammar i en garderob. Jag använder ju inte de mer så varför ska de ligga där. Man får lite annan klädsyn efter att man fött barn nu när kroppen ser ut som "hej kom å hjälp mig". Man känner sig inte lika bekväm i korta klänningar som är alldeles för tighta, för låga byxor mm. Kanske sen när jag lyckats få tillbaka min gamla kropp om det nu ens går men i sånt fall får jag väl köpa nåt nytt. 
 
Ett långt inlägg nu men passar på när Elina sover. :) men nu blev jag sugen på att pussa hennes goa kinder så bäst att göra slag i saken. <3 
 
 

Babycafé och massa bus

Nyss hemkommen från babycafét där vi har fikat och busat massa. Elina tycker det är jätte kul att vara där med alla kompisar. Dom röjer runt som bara den och nu är hon även riktigt nyfiken på babyrytmiken. Hon kryper fram å ska trumma på trumman och så. 
 
Bilder tagna i måndags när vi va på öppna förskolan i föräldragruppen.
 
 
 
 
 
 
För övrigt så har det inte hänt så mycket sen vi kom hem från skåne. Mest försökt få dagarna att gå ihop. Försökt lösa allt med Beauty och allt hemma. Har varit väldigt trött och irriterad, inte så roligt direkt.
 
Senare idag ska vi på möte med banken och efter ska vi handla, sen åker jag nog till stallet. Ge mig lite energi tack! 
 
 

Nöjd häst får nya skor


Grå dag

Började dagen idag med en frukost tillsammans allihopa innan Christer skulle iväg och jobba. Yoghurt med hallon och knäckemackor med ost för min del och gröt med katrinplommon för Elina samt lite små ost och skinkbitar. Christer åt yoghurt med krossade nötter i istället för hallon.
 
 
Efter frukosten gick jag å Elina på promenad med hundarna. Kastade lite boll och busade. Var ute i lite drygt en timme och under den timmen sov Elina.
 
 
Christer åkte iväg till jobbet och vi har fått roa oss bäst vi vill så vi åkte efter att Elina fått lite välling och vaknat till iväg till gymmet. Lämnade henne på minisats medans jag körde på crosstrainern i 20 min "uppförsbacke". 
Vill inte lämna henne längre än så än sålänge eftersom hon inte är van att vara där än. Men det hade gått jättebra!
 
Käkade en matlåda till lunch och Elina fick smaka. Sen fick hon även egen mat och somnade som en stock efteråt. Har haft lite lugn och ro i soffan under tiden och när hon sen vaknade så gick vi en till runda med hundarna i duggregnet. 
 
 
 
Så nu väntar jag bara in det jobbigaste idag, en provridning ikväll. Fy!! 
 
Ska försöka ladda mentalt så jag klarar det här..... Sen blir det hem och slänga sig i badkaret och gå in i min egen bubbla och smälta allt. 
 
 

Tidig morgon

Tankar snurrar och jag ligger vaken.. Jag är trött men kan inte sova. Huvudvärken vill inte försvinna och jag ligger här och lyssnar på Elinas andetag. Snart kommer hon vakna och då är det ju meningen man ska vara pigg. 

Får se vad denna dagen bjuder på mer än en provridning. (Om dom nu dyker upp) Har inte hört nåt från dom mer än att dom skulle komma idag. :-/ Folk är så luriga och det är svårt att veta om dom menar det dom säger eller inte. 

Funderar på om jag ska åka till gymmet idag trots min förkylning. Köra ett lättare pass med musik i lurarna och bara fokusera tankarna på annat. Lämna in Elina på minisats och se hur det går. 

Får se hur dagen blir, mycket vill man men man får ju inte allt.. 




Kvällen är nu slut

Nyss hemkommer från stallet och kvällsfodringen. Pussar och mys med Beauty och kvällen blev genast bättre än bra.


Innan stallet var vi hemma hos Robin, Linda och tjejerna och käkade tacos. Mums!! 

Elin och Ella var sminkade och utspökade. Så fina tjejer!! Och dom är så duktiga med Elina också. Dom vet precis hur dom ska göra och hjälpa henne. Sen är dom så söta mot varandra också och visar riktig syskonkärlek. <3 Elin skrev till Ella på hennes "lära sig skriva-tavla". 

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova så gott det går. Tankspridd som man är.. 

God natt!


Köket

Snart klart! 


Inte så mycket kvar nu. Lite skåp, diskmaskin, byta vita sladdar mot svarta, kåpa till fläkten mm.. Småfix helt enkelt. Ska bli skönt när det är helt klart för fint blir det i alla fall. :)

Förresten, nån som vet varför textstorleken ändras lite som den vill när man bloggar från blogg.se-appen?? Ser ju jättefult ut när vissa inlägg (som det här) blir med jättestor text. Hur ändrar jag???



Underbara häst

Idag har jag ridit på min fina grå och herregud vad det kommer bli jobbigt att hon ska lånas ut... :( Jag känner redan nu att jag kommer gråta floder. Kanske inte inför andra men när jag är för mig själv. Älskar verkligen denna hästen så otroligt mycket och hon är verkligen så fin att rida trots sina små hyss hon har för sig med jämna mellanrum. Idag tex så kastade hon sig runt några gånger då det var en annan häst som red på ridbanan som hon ville efter. Var bara att hålla i sig, låtsas att det regnade och rida vidare framåt.
Hennes galopp är verkligen något alldeles extra och det är verkligen den bästa galoppen jag suttit i. Hon är inte stark än och bärig men man känner verkligen hur hon har potential.
Min vackaste grå!!
 
 
 
 
 
 
 
Mitt finaste hjärta!!!
 
:(

Tuff tuff tåget

Nu sitter vi på tåget på väg hem till Stockholm igen. Elina sover i min famn och jag önskar jag kunde göra detsamma. Kira vägrar ligga ner utan vill typ stå upp hela tiden och Mili tar all plats. 

Klockan 22.15 ska vi vara framme på centralen och det hoppas jag verkligen vi är också. Där kommer Christer hämta upp oss så vi åker bilen hem sista biten.   

Känner lite ångest av att sitta här på väg hem samtidigt som det ska bli så skönt att sova i egen säng igen, utan en liten liten människ som tar mer plats än vad man kan tro. Även om det är mysigt att sova med Elina så sover jag ändå så mycket bättre om hon sover i egen säng bredvid istället. 

Äta lite medskickade bullar å fördriva tiden. Nedräkningen börjar nu....

RSS 2.0