Inte helt vanlig fredag

Nej idag har jag faktiskt tagit ledigt från jobbet! Anledningen är för att jag ska gå på ett studiebesök på ett hunddagis. :-) den här helgen kommer bestå av extremt mycket hund! Ska vara i Skogås på kurs om praktisk flockhantering. Riktigt kul å spännande. Hoppas på att lära mig massor!!
Men först ska jag en tur till stallet.
Önska mig lycka till!! :-)


Tisdag, onsdag....

Nu har jag ca 1 timme kvar på denna jobbdag. Wiieeee!! Har inte riktigt hunnit allt som jag tänkt hinna här idag men vi har varit en kort då min mygga va sjuk. Typiskt.. Men men.. Hr lyckats göra några kunder glada iaf. Fick en kram av en nöjd kund så det kändes bra. Då har jag iaf gjort nytta. :-)

I morse hade jag hopplektion för min nya "elev" Hannah. Ska hjälpa henne nu i åtminstone 6 veckor framåt. Hade lektion förra veckan oxå å jag såg redan skillnad å att hon jobbat å tänkt på det som vi gick igenom, så det var kul!

Betty Boop har fått vila idag och igår så vi har bara myst. Hon är så kelig.

Igår fick jag vara barnvakt åt Challebus oxå. :-) vi åkte då till Ågesta å klappade å tittade på hästarna. Han älskar ju hästar å tjatar ofta om dom. Vi hade mysigt å åt pannkakor i cafét.

Nu ska jag börja städa här på jobbet å förbereda för stängning.
Ha en fin kväll alla!!


Ny vecka, nya tag

Borde kanske uppdaterat lite tidigare men har inte känt att jag haft tid. Helgen har gått fort å jag har både jobbat å haft stalldag. Igår va jag oxå ledig så det räknades oxå som helg. Har lyckats me nånting jag aldrig gjort förrut, nämligen att lasta min häst helt själv å åkt iväg helt själv på löshoppningsträning. Det ni!! :-) är lite stolt över mig själv! Men vi behöver träna mer på lastningen. Är lite svårt bara utan egen transport. Ska önska mig en i julklapp tror jag :-)

Igår fick jag ett chockande besked av min vän. Henne fina häst hade blivit tvungen att nödslaktas. :'-(
Hästen va utlånad på foder till några å i hagen hon gick hade det legat plank med stora spik i som Hästen oturligt nog lyckats trampa på. Spiken gick så långt in att den tog sönder böjsenan. Fanns inte så mycket man kunnat göra enligt veterinär då det va så liten chans på att hon skulle läka.
Jag lider med min vän då jag kände hästen väl å även ridit den en del. Hon har förlorat sin vän å jag önskar bara att man kunde göra mer än va man kan.
Tycker det är helt idiotiskt av den ställägaren att inte ha gått igenom sina hagar innan man tar in inackorderingar. Min vän hittade även fler plankor när hon gick ut å kollade.

Nu ska jag till jobbet å slita lite. Hoppas ryggen inte strejkar allt för mycket.


God morgon!

Började min dag med stallet. Gav alla hästar mat, skurade ur badkaren i Beautys hage så vi kan lägga maten där så det inte blir så geggigt, skura vattenbaljan och fyllde på, mockade åt Beauty och gosade lite samtidigt, gjorde i ordning hennes höpåsar, åt frukost, släppte ut alla hästarna, sopade, fyllde vatten i Beautys hink i boxen, la in insläppsmaten, gjorde i ordning nytt kraftfoder å nu är jag hemma å ska ta en varm dusch. :-) är genomblöt efter regnvädret å alldeles kall. Ska nog vila en stund innan jag ska vidare till jobbet. Hade först tänkt rida en stund idag men då min rygg strejkar idag å är allmänt irriterande så fick det utebli. Beauty får vila idag så hoppas jag på bättre tur i morgon.
Det var min morgon än så länge. Hoppas alla ni andra får en torrare å varmare morgon än min. :-)


Älskade Kira

Även kallad Grisen..I 7 år har jag haft dig å hoppas på många fler år! Kan man annat än älska denna hunden?!
Ibland blir man tokig på henne då hon är världens mest envisa hund! Sen kommer hon å knorrar som bara hon kan å viftar på hela rumpan. :) så söt med sina skelande gula ögon. För att inte tala om hennes otroligt roliga glädjesprång hon gör efter hon har bajsat, skrattar lika mycket varje gång. Eller när man försöker smyga med att ge henne en godbit som inte Mili tål å hon smaskar högt flera gånger. Hon är för go! Och även fast hon har "övergett" mig lite sen Christer kom in i bilden (hon är helt galet förälskad i honom å försöker sno honom från mig) så älskar jag henne mer å mer för varje dag som går. Att man kan känna så starkt för en hund, glädjen man känner varje gång dom kommer springandes emot än å man står med ett leende på läpparna.


Jobb, jobb å jobb

Sitter i bilen med Christer på väg till jobbet. Skulle egentligen varit ledig idag men får hoppa in å jobba några timmar ändå för att det kommer så mycket varor. Känns lite tungt men behöver pengarna även om det inte ger så mycket att bara jobba kort. Ska först åka och plocka upp Jessie på vägen i hennes nya lägenhet. Förhoppningsvis slutar jag redan kl 10 idag men kanske blir kvar till 12. Hoppas på det första då jag jag vill hinna me lite saker innan jag ska hämta Charlie på dagis. Får se va vi ska hitta på. Kanske My kommer å håller oss sällskap. :) vi får se.
Eventuellt blir det även bio ikväll efter Charlie gått hem men vi går se hur det blir med det också. Min trötthet kanske vinner och tvingar mig att sova istället. Ska försöka att bli pigg idag. Kanske hinka i mig lite kaffe.
Dags å börja jobba... Kämpa kämpa..


Söndag = jobb

Idag ere jobba som gäller. 9-18.20 å efter det blir det en tur till min vackra grå. Så idag blir det nog inget pluggande i alla fall. Va ganska duktig igår tycker jag ändå. Skrev klart 6 st uppgifter om olika hundraser. :) känns skönt att komma igång igen. Är ju en sån som vill bli klar på en gång, allt ska gå snabbt. Men det går ju inte riktigt me det här eftersom jag måste jobba oxå. Annars hade det nog varit färdigt redan.
Dagen idag kommer bli lång, de känner jag på mig. Men är väl bara att hålla sig så sysselsatt som möjligt så den flyter på.
Igår va jag å Christer även och hälsade på hos Jessie å Patrik som flyttat. Fin, fräsch lägenhet. På kvällen kollade vi på en film å sen va det sovdags.

Hoppas på en bra dag idag med inte allt för konstiga, jobbiga kunder. Finns så mycket underliga människor. Ibland skakar man bara på huvudet. Men vissa är ju härliga också. Synd bara att det är dom jobbiga man kommer ihåg mest.
Nu ska jag kila, ha en fin dag.


plugglördag

Idag är en pluggdag. Har renskrivit 4 uppgifter som jag gjort igår å idag. Å ska fortsätta att göra fler arbeten under dagen. Måste bli klar nu känner jag. Har blivit tvungen att skjuta upp plugget lite dom senaste veckorna då det varit mycket jobb, mycket Beauty å mycket Hund hemma. Har varit för trött på kvällarna å bara velat sova. Men idag är en bra dag att plugga på. Vädret ute är skit, till och med så illa att tjejerna inte vill gå ut. Å stallet e klart redan. Va där i morse å fixade allt men får väl se om jag får Beautyabstinens å åker dit å kelar en stund ikväll. Hade gärna åkt till Hööks idag å kollat efter en kavaj men tar det när vädret är bättre.
Längtar tills jag ska börja praktisera oxå. Har inte bokat nåt än men måste kolla med jobbtiderna å så först.
Nu har jag "bara" 11 rasuppgifter kvar och 4 böcker att läsa å skriva om. Sen självklart teoriprovet oxå. En del kvar me andra ord men det är ganska kul ändå. Jag kan å jag vill!

Nu tillbaka till plugget!
 


Solen går upp, å den går ner..

Gäsp.. Borde vara olagligt att behöva gå upp så här tidigt. Nu är det jobb 6-15 som gäller. Vi är en kort nu på morgonen men är väl bara gilla läget å jobba lite snabbare helt enkelt. Känner att mitt humör går upp å ner hela tiden. Först är jag glad, sen är jag arg/ledsen å vet inte ens för vad. Hela jag är en berg å dalbana känns det som. Det här är något jag kämpar med varje dag. Kanske nån typ av ångest eller nåt, jag vet inte. Får jämt höra iaf att jag måste tänka mer positivt å vara gladare. Jag försöker vara glad. Är bara svårt att ha ett pokersmile när jag inte känner mig glad. Måste jag alltid ha ett leende? Måste jag alltid vara på topp? Känns som att jag oftare är nere i dalen om jag ska vara ärlig så kanske stämmer att man är ganska negativ. Får även ofta en känsla av att jag har för höga krav på mig själv å därför blir det svårt att känna sig nöjd. Men kan för den saken skull inte ändra mina krav i mitt huvud. Jag ska alltid vara högt upp. Högre än jag når. Sätter jag för stor press på mig?? Vill inte sjunka, vill inte vara sämre än va jag kan prestera. Mina mål i livet tycks oxå vara för höga, kanske är det samma sak där. Siktar jag för högt? Tankarna är många å jag erkänner att jag känner mig ganska less just nu. Men kanske är det bara för idag. Vem vet... Känslorna å tankarna går upp å dom går ner. Bit i det sura äpplet å le!


påskhelgen

Påskhelgen har bestått av väldigt mycket häst. :)
I fredags jobbade jag i och för sig men sen på lördag så va jag på Hööks å handlade en ny ryktlåda till Beauty då hennes gått sönder. Köpte även en ny ridhjälm. Efter det så åkte jag till stallet med Ronny. Vi lånade Mickey av Corina så vi kunde skritta ut tillsammans i skogen. Beauty va lite fjompig å skulle vara rädd för det mesta medans Mickey gick där som en klocka. Han brydde sig inte det minsta om Beautys spratt.

I söndags hade jag stalldag så jag va där från 7 på morgonen till klockan halv 8-8 på kvällen. Puh, lång dag! Även denna dag skrittade jag ut en liten sväng, men med Marie å Poppe. Gick in på ridbanan när vi kom tillbaka å red igenom mitt program som jag skulle tävla på måndag.
Lite senare på eftermiddagen så löshoppade vi även Beauty några språng så att hon inte skulle vara för pigg på måndagen. Hon tycker det är jättekul med löshoppning! :) Riktigt roligt att se henne.
Efter det så ryckte jag manen å tunnade ut den, duschade och shamponerade henne å förberedde även flätor.

Måndagen började med fodringen i stallet eftersom jag va först på plats för att fixa det sista innan tävlingen. Fick lite panik när jag inte lyckades ta mig in i sadelkammaren då dörren gått i lås. Men som tur va hade jag lastat in allt som jag behövde i bilen redan på söndagen. det va bara gummisnoddarna till knopparna som fanns kvar där inne. fick ta VITA snoddar. :( fult i svarta manen. Men sen kom Passies ägare å blev räddaren i nöden. Hon hade svarta snoddar som jag lindade utanpå dom vita. :)
Väl framme på tävlingsplatsen så va Beauty lugnet själv! så himla duktig!!
Vi tog oss genom programmet å jag kände mig så stolt! även fast det vart lite vingligt å lite ovala volter mm.
Lastningen gick oxå jättebra. hon gick på på en gång både dit å hem.

Fick även hoppa banan på pay and jumpen lite senare på dagen med Danne då han fjantade sig lite med sin nya medryttare så hon ramla av en gång. Men efter jag hoppat så hoppade även hon en gång till å fick då sin rosett :)

Den här dagen blev oxå en lång dag å jag va helt slut när jag kom hem.


Idag har jag jobbat igen. inte så himla kul men va gör man..??..
Nu ska jag gå å sova så jag orkar jobba imorrn me. Fast då blir det ett stängningspass.
Börjar visst bakifrån med bilderna. Här är hon så som hon såg ut efter sina knoppar :)

Knoppad å fin
Nöjda efter vår ritt :)
En till krulltottbild. :) såååå söt! Kolla luggen liksom! hahaha


Önsketänkande

Skrev i tidigare inlägg att man vill så mycket. Mer än vad pengarna räcker till. Önskar att vi snart hade råd att flytta från vår lägenhet. Vill så gärna bo i ett hus. Helst med ett eget stall men det känns ju väldigt väldigt långt borta så länge man väljer att bo i Stockholm. Allt är så förbaskat dyrt. Skulle vilja ha en tomt så hundarna kan få vara ute när dom vill när vi är hemma. Kunna ligga i gräset å tugga ben. Känns som att man jobbar jämt jämt jämt men man har ändå aldrig några pengar. Tror jag har ungefär 600 spänn kvar på kontot å va är det för datum liksom. :-/ långt kvar till nästa lön.
Känner mig nere i en svacka å just nu är jag väldigt negativ igen. Inte bra!! Måste försöka lura hjärnan att tänka om. Jag är väldigt svart eller vit. Antingen eller.. Finns liksom inget mellanläge. Är väldigt jobbigt att känna så. Är liksom inte nöjd me det lilla utan måste hela tiden sträva efter mer. Lagom är alltså inte bäst jämt.
Tur att Christer är lugnet själv så han inte blir så arg på mig när jag får mina depp-perioder. Idag är en sån dag. Fy!! Längtar efter min säng å min lilla svarta hund som jämt ligger där med mig när jag är där själv. MysMili!


Jag vill så mycket

Är så mycket man vill göra å så mycket man vill ha. Känns som att målet man strävar efter aldrig kommer inträffa. Man måste jämt ha så mycket tålamod å orka vänta. Måste verkligen ta tag i allt nu å börja planera bättre. Samtidigt är jag ju jätteglad för allt jag redan har. Visst kan man vara lycklig utan pengar men man har ju såå mycket roligare med. Nu blir det till att snåla med sista slantarna å hoppas på att jag lyckas lägga undan pengar nästa månad. Ska försöka jobba mer om det nu går. Mina framtidsplaner är stora (nästan för stora) å med det som mål krävs mycket pengar. :) nu ska jag jobba vidare, lunchen är slut!


RSS 2.0