Händelserik och rolig måndag

Ikväll känner jag mig glad! :) Har ridit på världens finaste men också töntigaste häst. Började med att skritta fram halva slingan, men fick hoppa av och leda henne typ 4-5 ggr för att hon VÄGRAR gå. Hon är så rädd för påhittade spöken så hon fryser fast i marken och sen backar, slänger sig runt, går ner i dikena, står å småskakar, blåser upp sig ja ni fattar.. Hon är töntig helt enkelt. Sen går vi upp på ridbanan för att träna på start och stopp. Övergångar mellan skritt och trav, att få henne allert och mjuk i övergångarna och med en bra rytm i gångarterna. VÄRLDENS finaste häst!!! Allt klockrent, mjukt och fint! :) Sen travar jag två varv med Therese och Baturra på travbanan innan jag skrittar av henne där. Och även här var hon så jäkla fin! Och när jag red lätt en gång så va Therese tvungen att rida lätt två. Snacka om stegskillnad. :) Är bara att jobba vidare på uteritter och försöka få henne trygg att gå själv. Hon har ju gjort det tidigare så detta är bara nån fix idé hon fått för sig. 
 
 
Sen när jag kommer hem så möts jag av världens sötaste och gladaste dotter! :) <3 hon sträcker ut armarna mot mig och vill kramas och pussas (hon suger på mina kinder). Blir varm i hjärtat av min lilla tös som är så go! Myser, busar och byter blöja och byter även om till pyjamas. Sen nattar jag henne med en sång och lite välling och hon somnar nöjt med att hålla i mitt finger och kramar sin kanin. 
 
 
Tidigare idag har vi varit på födelsedagsfika hemma hos Mia och Viola samt på föräldragruppen på öppna förskolan. Vi har pysslat, babblat, skrattat, barnen lekt, promenerat med hundarna ja en hel del har hunnits med. Hämtat bilen på verksdaten också och blivit 2600kr fattigare. Den gick ju inte genom besiktningen. Så nu förtjänar även jag att sova sött. :) 
 
Bjuder på två bilder som Elina "tog på sig själv" innan hon gick och la sig. :)
 
 
 
Sötaste lilla du! <3 älskar dig!
 
 

Andas en stund

Så nu är vi hemma igen från shoppingturen som vi inte shoppade nåt på. Har även promenerat med hundarna och sen ska vi på en lägenhetsvisning. Så nu sitter vi bara och samlar krafter. Är fruktansvärt trött nu känner jag, skulle kunna somna. Sen ska jag ut till stallet också men där brukar man ju få energi när man känner hästlukten. :)
 
Elina samlar också kraft så hon kan se extra söt ut på visningen :)
 
 
 
 

God morgon söndag!

Har nu försökt ge min kära dotter lite gröt men hon vägrar idag. Har ju bytt ut den till en annan sort eftersom den förra hade blåbär i som hon verkar bli hård i magen av. Men hon tycker inte om den här nya lika mycket trots att jag blandar med fruktpuré. Jaja hon äter väl sen när hon blir hungrig. 
 
Igår hände inte så mycket under dagen för min del, däremot på kvällen så var jag, Anna och My ute och åt tvårätters middag och efter det gick vi och såg spanska ridskolan i globen. Massa fina vita hästar! :) Så mysigt och välbehövligt för mig som inte gjort så mycket sen Elina kom. En riktig tjejkväll! 
 
Idag ska jag umgås med min mamma. Vi ska åka väg och shoppa (jag fönstershoppa dock). Att gå i lite affärer och bara komma hemifrån ett tag från röran. Men mitt i all röra så börjar nu köket ta lite form faktiskt. :) 
 
 
Senare idag blir det även en tur ut till Beauty. Men nu ska jag äta frukost först innan dagen startar på riktigt. 
 

Duktiga häst!

Heeej och god kväll!
 
Idag har målaren varit här och fixat det sista i taket i köket och jag var därför fast här hemma lite mer än halva dagen. Det var riktigt kallt här ett tag då ena altandörren var tvungen att stå öppen eftersom det dammade så mycket när han slipade. Jag och Elina slapp dammet men målaren fick ju stå i det annars. Elina har fått använda sin fina rosa fleecetröja som hon fick i doppresent hela tiden här inne för att inte behöva frysa och jag hade dubbla tröjor och strumpor på mig. Vi har fått kramas för att hålla oss varma. :) '
 
Promenerade en timme med hundarna när målaren var på lunch och sedan ut och snabbkissade med dom när målaren gått. Sen åkte jag och Elina hem till Linda och Theo och där var även Elina, Dalle och Ture. Pyssel, bus, fika och gnäll sen somnade Elina till sist och vi åkte hem.
 
 
Christer har varit hemma med Elina nu på kvällen medans jag har varit och ridit. Och jag kan ju säga att min häst var VÄLDIGT VÄLDIGT dyr idag!! Så jäkla fin i traven! Galoppen vart lite hafsig och slaffsig i början då hon var lite överladdad men sista var ändå väldigt fin. Måste fortfarande träna upp min bål för att orka sitta stadigt och ordentligt i den. Det var även två personer på ridbanan som gav Beauty beröm för hur duktigt hon var plus att dom sa att dom tyckte hon såg jätte fin ut och väldigt samarbetsvillig. Så idag var det SÅÅ ROLIGT att rida! Jäklar vilken toppenhäst jag har. Och hon blir bara bättre och bättre ju mer vi tränar.
Nosen måste fortfarande fram en aning, halterna bli bättre och lite kvickare igångsättningar men hallå det kommer!! :) Finaste Betty Boop!! Som jag älskar denna tokiga häst!
 
 
 
Bilderna är tagna igår.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova. Leendet från ridturen tar jag med mig i sömnen. :)

Finaste hästen

Ska snart sova efter att ha tittat på lyxfällan (igen fast nytt avsnitt) och innan dess varit i stallet och borstat och pussat på finaste hästen. Hon är så fin nu när hon börjar få tillbaka lite muskler igen. Börjar bli rundare Ooh biffigare nu igen men ändå är det mycket som till innan hon är där jag vill. Men det kommer! 
Efter att ha borstat över manen på ena sidan (står åt alla håll i vanliga fall) så stod jag och bara tittade och tittade på hennes fina hals som nu börjar bredda igen. Sååå himla fint! 
 
Imorrn är det ridning igen och jag längtar redan. Får se vad vi hittar på men jag hoppas på att kunna lägga in lite galopp. Så vi får hålla tummarna att hon är lite lugnare än vad hon var igår, annars tar jag nog fram tömkörningsgrejerna och tömkör bort den värsta energin innan om vi får plats på ridbanan. Behöver även jobba på halter och igångsättningar. Vi får se hur det blir. :)
 
Nu ska jag duscha å sen sova. Kanske kommer upp nån bild på Beauty i morgon från idag när jag orkat lägga in den på datorn. Min telefon jag har nu är nämligen SÄMST!! 
 
God natt!

Känner mig lite duktig i alla fall..

Gissa vad jag gör??
 
 
Just det, jag pluggar! :) Skriver rent lite arbeten så jag kommer nånvart. Har haft alldeles för dålig självdiciplin när det gäller mitt plugg och jag vill faktiskt lyckas klara denna utbildning hur framtiden än ser ut. Jag kanske inte startar nåt hunddagis eller också så gör jag det en dag. Hur som så vill jag inte veta att jag aldrig gjorde klart min utbildning och misslyckades. Jag har tänkt på detta mycket dom senaste dagarna men får aldrig riktigt motivationen till att sätta fartvmen nu ska jag göra ett tappert försök medans lillfian sover. :) heja mig!! 
 
 

Stolt mamma!! :)

Såg på Elina att hon var bajsnödig och gick då in till toaletten, tog av blöjan och satte henne på toan och ut kommer det bajs! Så nu är det andra gången som jag lyckas få henne att bajsa på toaletten. :) Hon är ju lite hård i magen och har svårt att bajsa med blöjan och när hon sitter upp på toaletten så tar ju ingenting stopp och hon får dessutom mer kraft. Fick detta tips av en annan mamma som heter Mia. Helt perfekt ju!! Hon lutar sig fram och kramar om mig och klämmer allt vad hon har och så kommer bajset! Hahaha.. Lite äckligt att veta kanske för er utan barn men jag känner mig i alla fall stolt över min lilla tjej som bajsat på stora toaletten! :)
 
 
Innan har vi varit ute med hundarna i 1,5 timma i det fina, kyliga vädret. Målaren har strax spacklat klart och ska snart åka härifrån. Ska hänga upp lite tvätt och sen äta lite sen lunch. Elina åt redan vid 12. Hon har suttit och lekt på golvet jättelänge nu. :) Och hundarna vilar i soffan. 
 
 
 
Kommer inte bli någon ridning idag då Christer inte kommer vara hemma nånting alls idag nästan.
Men åker kanske ut senare med Elina och kollar till henne och pussar lite på henne i alla fall. Lite svårare att få in ridning så ofta som man egentligen skulle vilja nu när Elina är så liten men det blir nog mer ridning sen. :) Var sak har sin tid.
 
Tvätten väntar, dags att sätta fart. 
 
 

Moooorning

Äter lite frukost till lyxfällan som går på tv. Elina har precis somnat om igen och känner att jag också skulle vilja sova. Men det går inte för här hemma är det en målare som ska spackla och måla taket i köket. Är sådär ruggigt kallt idag igen. Mina tår fryser ihjäl. Måste få upp värmen i min kropp lite innan jag ger mig ut på promenad. Hundarna ligger som små köttbullar och kurar ihop sig dom med, hela tiden med ett öga åt målarens håll. :)
 
Idag blir det mycket kaffe känner jag. Kroppen är trött och lite beror nog på min ridtur igår. Beauty var jätteduktig stundvis och stundvis var hon helt på tårna och jätte spänd och pigg! Man var tvungen att vara med hela tiden. Det var nyttig träning för henne igår då det var andra hästar precis överallt. Blev mest ridning i trav för att få henne lugn och avslappnad. Försökte hitta en jämn rytm och en bra känsla. Ingen galopp igår tyvärr då jag kände att hon var för mycket på tårna för att kunna hålla sig på backen, lite för mycket studskänsla helt enkelt :) haha! Men hennes trav vart mot slutet riktigt fin och lugn. Skrittade av för hand runt travbanan. 
 
Nu ska jag bli ännu bättre på att hålla i mina pengar. Man blir liksom lite peppad av att se på lyxfällan. Vill aldrig hamna i sitsen att jag måste göra mig av med hästen igen. Den känslan var hemsk!!! 
 
 
 

Suck!! Detta skulle ha lagts upp igår ju!! Ni får läsa det i efterskott nu för att jag vill visa de söta bilderna på Elina :)

Efter babycafé, promenad med hundar och lunch tillsammans med flera andra mammor och bebisar så har vi nu landat hemma igen. Va riktigt kallt ute idag och det är nästan så man vill plocka fram en vinterjacka. Elina sitter här bredvid mig nu och leker lite efter sitt mellanmål. Ska försäka hinna få i mig nåt jag med, är hungrig idag. 
 
 
När Christer kommer hem från jobb och efter att ha handlat lite så ska jag åka och rida. Hoppas på en snäll och lugn häst idag utan hjärnspöken. :) Får se hur det blir med det.. Haha.
 
Nä lite mellis och en kopp varm oboy så är jag redo för att trotsa kylan igen. :)
 
 

Lite bilder från i måndags och tisdags.

När jag höll på att lägga in bilden på nya vagnen så passade jag på att ta med dessa på hundarna också.
 
 
 
 
Mili hittade en LITEN pinne på promenaden igår som hon skulle släpa med sig. Och denna låg även kvar där hon lämnat den idag så när vi gick förbi så ville hon leka med den igen. :)
 
Vi var ju förbi jobbet igår också och då fick Elina titta sig i en av visningsspeglarna som Christer skulle sätta upp på en stor vägg. Hon tyckte att hon var så fin så hon gav sig själv en puss. :) <3
 
 
 
På kvällen i måndags så var vi ju hos pappa/morfar och självklart satt hon lite i hans knä då. :)
 
 
Så nu har jag visat bilderna som aldrig kom upp tidigare å nu kan jag med gott samvete åka ut till stallet och fina grå och rida en sväng.
 
 
 

Elinas nya vagn

Tänkte att jag skulle visa Elinas nya vrålåk nu när jag lagt in bilden på datorn. :)
 
Taadaaa!!!
 
 
 
Hon sitter såå mycket bättre i denna och är väldigt nöjd över sin nya fina vagn. :)
Nu åker hon bekvämt och bra när vi är ute och går.

God morgon!

Hej! 
Elina och jag har precis ätit frukost och ska nu ge oss iväg till babycafét för att busa med alla kompisar. Ska inviga hennes fina mössa som hon fick i doppresent. Såg nu att jag råkat fota den bakochfram på bilderna med alla hennes presenter. Så här ser den i alla fall ut. :)
 
 
 
Nu måste vi gå! Hörs sen. :)

Heeej igen

Här har det ekat tomt nu hela dagen igår och hela idag. Tiden till att blogga har helt enkelt inte funnits. Igår gjorde jag massa saker. Babycafé i Tungelsta på morgonen, ut med hundar, köpt och hämtat ny barnvagn till lillfian i Kista, föräldragrupp i västerhaninge, ut med hundar och sen åkte jag och Elina på middag hos pappa/morfar och Marita. Fullspäckad dag som ni ser. :) 
 
I morse började dagen med en lite för lång sovmorgon så jag blev stressad. Christer jobbade sent så han tog Elina på morgonen idag och skulle väcka mig halv 9 men jag blev istället väckt 10 över 9! Hade ju bestämt att jag skulle vara med på ett mammagympapass på Christers gym i Tungelsta. Man fick nämligen prova första gången gratis  så då ville jag prova. Snäll tanke av Christer att tänka att jag säkert ville sova lite längre men just idag vart jag bara stressad. Kom 5 min försent på passet men fick vara med ändå. Elina tyckte att det var kul sålänge all uppmärksamhet riktades till henne men så fort jag skulle lägga ifrån mig henne och göra övningar som inte involverade henne så blev hon lite gnällig. Hon ville ju också träna såklart! :) 
Tycker väl att detta pass var lite i lättaste laget då jag inte ens blev svettig, så är kanske inget för mig ändå. 
 
Har ätit lite lunch med kollegorna på jobbet också och köpt lite saker från jobbet som behövdes, bl a. Ett lås till vagnen, våtservetter att ha i skötväskan, ny nagelborste så man blir ren efter ett stallbesök :) och vars ett ben som är bra för tänderna till hundarna. 
 
Eftersom nya vagnen var lite vinglig så åkte jag förbi babyproffsen innan jobbet och bad dom trycka till några små piggar (som skruvar) så nu är den bättre. Men skulle egentligen behöva nya hjul för att bli så bra det går men det får vänta lite. Fick ändå vagnen för lite mindre än halva nypriset. Det är en Emmaljunga City Cross. :) Kommer lägga upp nån bild i ett annat inlägg så ni får se hur den ser ut. Har inga bilder här nu. Elina sitter så mycket bättre i denna då ryggstödet är lite rakare så hon får bättre stöd. 
 
My har varit här och fikat på eftermiddagen efter att jag varit på en regnig promiss med hundarna. Mysigt och hon hade även med sig en present till Elina som bestod av en mysdress från Lundmyr. Så himla fin!! 
 Självklart är även en bild på den i andra paddan. Har inte säkerhetskopierat och synkat dom än. Ni får helt enkelt klara er utan bilder i detta inlägget. :)
 
Nu känner jag att jag pladdrar på men det blir så när man inte skrivit på ett tag. Ska nu lyssna på Blondinbellas podcast om ekonomi då jag tycker att det är rätt så intressant nu när man själv vänder varenda krona för att ha råd med allt. Sen blir det sova och imorgon blir det babycafé och på kvällen ridning igen!! Beauty har vilat nu måndag och tisdag Så i morgon är det dags för lite jobb igen. Blir nog ett pass på ridbanan. 
 
God natt god natt! 
 
 
 

God natt

Efter en timmes kvällspromenad med hundar och söt liten Elina så har jag nu duschat och ligger nerbäddad i sängen. Ååhh vad skönt alltså!! :) Jag är så himla trött så jag skulle kunna somna ståendes tror jag. Var ju en jobbig natt och har inte vilat nånting under dagen idag. På eftermiddag/kvällen nu har Christer varit iväg och tittat på en fotbollsmatch så jag har haft Elina hoppandes i knät hela kvällen nästan. Det är det hon gör nu hela tiden, som en liten studsboll är hon! :) <3
 
Hon står numer i krypställning ganska ofta också men lyckas än så länge bara jucka fram och tillbaka. Är endast en tidsfråga innan hon kryper på riktigt eller ålar. Min lilla tjej börjar bli stor. Sen får vi nog städa lite oftare när hon väl sätter fart annars kommer hon vara lika hårig som Mili efter ett tag. Haha!! 
 
Var väldigt skönt faktiskt att gå en lite längre kvällspromiss. Friskt och i bra tempo. Så nu kommer jag sova gott så länge Elina inte väcker mig. Hoppas verkligen på en lugnare natt inatt. 
 
 
Ska drömma om min fina grå inatt tror jag (om jag får bestämma), Den dagen då vi dansar fram i ett perfekt samspel. :) Mycket träning och små mål att uppnå hela tiden så kommer vi dit.. 
 
God natt!

Ridning

Efter tävlingen idag så åkte även jag och red. Skulle ge mig på samma väg som jag red igår tänkte jag och se om hon kanske skötte sig lite snällare idag men det var ungefär samma tyvärr. Fick ledhjälp förbi ett ställe där hon verkligen vägrade att gå förbi och sen fick jag draghjälp av en annan häst på två andra ställen. Dock så lyckades jag trava väldigt mycket mer idag utan protest så det var ju bra i alla fall. :)
 
Så har såg hon ut innan ridturen.
 
 
 
Det är ju tur att hon är så förbaskat söt i alla fall!! :) haha

Hur gick det idag?

Har ju spenderat halva dagen på Blåkulla ridskola och tittat på när Sammy har hoppat. Fick tyvärr ett stopp på ett hinder då bjudningen var dålig men övriga banan gick bra. Sen hoppade dom även om banan en gång som clear round utom tävlan och då gick allt jättebra! Denna runda fick hon fram honom mer och han hoppade med mer vilja och hade ett betydligt bättre tempo.
 
Lite suddiga bilder tyvärr..
 
 
 
 
Lilla Sammy är ändå bara lite över 150 i manken så han är faktiskt duktig som hoppar så bra bland dom betydligt större hästarna. På träningen sist hade dom tydligen hoppat 130. Inte illa för en liten söt ridtravare! :) Dom kan dom med!
 
 
 

Morning!

Uppe med tuppen eller va det med Elina kanske ;) 
I natt har hon verkligen sovit dåligt och jag med då för den delen. Så idag är jag trött! 
Ska snart iväg och möta fina Jennysen och sen ska vi promenera bort till ridskolan och heja på hennes häst som ska tävla idag. Blir nog långkallingar under jeansen känner jag. Lite kyligt ute och vill inte riskera att frysa när man ska sitta på läktaren hela förmiddagen. Hellre för varmt klädd än för kallt.
 
Elina har somnat om igen nu efter sin frukost å det ser såå skönt ut!  MEN sova det får man göra när man blir gammal för min del! :) 
 
Nu ska jag göra mig klar. Ha en fin söndag!

Oj vilken dag :)

Startade dagen med en promenad med hundarna direkt när jag vaknade.
 
 
Christer hade gått upp med Elina lite tidigare och gett henne frukost så dom var inne och gosade medans jag gick ut. Sen åkte han till jobbet och Jaya kom och hämtade Elina. Hon fick vara barnvakt idag så jag kunde åka och rida. Och den slingan som normalt går att rida ganska snabbt på typ 20-30 min tog idag ca 1 timme å en kvart för att Beauty vägrade att gå på flera ställen. Allt var livsfarligt och man kunde ju absolut inte gå förbi där ensam tyckte hon. Suck!! Knasiga häst!!! Hahaha.. 
 
Så för att hon INTE ska få som hon vill (stegra och vända runt hemmåt) så gjorde jag små små cirklar med henne åt båda hållen så hon till sist tyckte att det vart så tråkigt och mycket jobbigare än att gå på framåt så till sist så lyssnade hon faktiskt och gick framåt förbi det som var "farligt"  Och så fick jag göra på några ställen längs vägen. Envisa gråa häst!! Men vet du kära söta Beauty?? Jag är ENVISARE!! :) <3 När hon gick framåt fick hon beröm i klappar samt en liten godbit från min ficka. :)
 
Ibland undrar man ju vad hon tänker eftersom hon mellan de där trotsbeteendet går så in i bomben fint så man bara sitter å ler. Älskade knäppa häst! Nöjd vart hon i alla fall när hon efteråt fick bli svampad och fick sin lunch i hagen efter att hon rullat sig. 
 
 
Efter stallet så har det varit full rulle! Har varit på 2 kalas, ett för Ella som fyllde 6 och ett för lilla Lennox som fyllde  3. Massa fika, kaffe och trevligt folk och söta barn såklart! :) Elina har varit lugn hela tiden som vanligt men hon har vägrat äta. Däremot så åt hon hur mycket middag som helst så fort vi kom hem från kalasen. Kanske var det för mycket runt om för att hon skulle kunna koncentrera sig under dagen.
 
Nu sitter jag i sängen efter att ha varit i stallet igen och kvällsfodrat och pussat lite extra på Beauty, gått kvällspromenad med hundarna, matat kaninerna och duschat. Puuuh!! :)
 
 
Så detta var min lördag!
Imorgon ska jag träffa Jennysen och hänga med henne och heja på hennes fina ridtravare som ska tävla 90 cm hoppning med hans halvfodervärd. 
 
God natt!
 
 
 

Fler bilder från dopet

Nu har jag fått lite fler bilder som jag vill visa er. Jaya har fotat dom och jag har satt ihop dom i collage för att det blir så många bilder annars. 
 
 
Återigen tack till alla som var med! :)

Hundbus

Go kväll!
 
 Ligger i sängen och tittar på idol och ska snart sova. Elina sover bredvid i sin säng och hon sover så sött! Gullunge!! <3
 
I morse fick ju Elina busa med sina kompisar och nu på eftermiddagen har även hundarna fått busa med sin "kusin" Zeerah. Dom har verkligen jättekul ihop och till och med Kira är hur glad som helst och tar initiativ och verkligen släpper loss! Kul!! :) Dom har sprungit, brottats och vilat i gräset tillsammans. 
 
 
Mili försöker springa och se läskig ut samtidigt. :)
 
 
Hahaha jag dör vad rolig Kira ser ut på den här bilden nedanför!! :) hahaha!!
Hennes blick alltså!! Haha!!!! 
 
 
Jag, Jaya och mamma har även varit iväg och köpt eller bokat en STOOR matta till Charlie som han kan leka på sen. Dom ska klippa till en heltäckningsmatta å den blir det måttet som Jaya ville ha och sen sy runt kanterna så att det blir som en stor vanlig matta. Vi har även tittat inne på Eurostore och där hittade Jaya små små vantar så jag köpte två par till Elina så hon inte blir så kall om dom små söta händerna.
 
 
 Såå söta! *fniss*
 
Nä nu ska jag sova! Låta taco-middagen smälta som blev lite för mycket och bara hoppas att Elina sover bra i natt. Och sen ska jag vakna utvilad imorgon och rida min fina häst på morgonen medans Jaya passar Elina, gå på två kalas och sen kvällsfodra och pussa på Beauty igen på kvällen. Allt gånger två nästan- 2 kalas, 2 stallbesök. Haha.
 
god natt!!
 
 
 

Today

Hej!
 
Idag har vi varit på utis och busat på morgonen och Elina hade båda sina killar där. :) Har lekt i sandlådan och ätit sand, gungat gungbräda och sittit och myst i gräset. Sen när vi varit där i ca 1,5 timmar var jag tvungen att åka då bilen skulle besiktigas. Och självklart hitta dom fel på den så nu måste vi boka tid på verkstan. Suck! Bromsslangarna fram var utslitna. 
 
Har varit hemma emellan och gått med hundarna och sen åkte vi vidare till jobbet och åt lunch med Christer å de andra. Fikade lite samt tittade runt i butiken. Snart börjar jag ju jobba lite igen och ingenting ser ut som det gjorde innan. Ombygge och flytt av typ alla varor. Min avdelning har dessutom blivit större. Min rygg kommer nog känna sig lagom mör efter min första jobbdag som är om några veckor. Har ju inga muskler kvar och utan muskler orkar man ju ingenting. Och min rygg som redan är lång, svag och trasig. Men men... Får göra mitt bästa då dagen kommer för jobb.
 
Bilder på våra små sötisar från i morse.
Elina och Ture.
 
Theo, Elina och Ture samt Theo som försöker krypa iväg. :)
 
 
Och min lilla sötfia hemma i soffan. <3
 
 
Elina gillar verkligen sin napp! 
 
Nu är jag hemma från jobbet igen och ska ut med hundarna. Elina har somnat och blir vaktad av mormor så länge.
Hörs lite senare.  

Uteritt

Älskar verkligen att jag kommit igång mer med ridningen igen! Att jag ens kunde tänka tanken på att vara utan häst är just nu helt galet! Jag verkligen älskar min häst och idag var det så mysigt att rida! :)
 
Vi fick sällskap av Linda och hennes fina häst Cameron på en liten uteritt idag i skritt och trav. En lugn och behaglig tur med massa skritt på lång tygel. Beauty kändes väldigt nöjd med denna lite "slappa" turen och vart nästan lite småseg ibland. Cameron är en häftig häst! Han skrittar så det ser ut som att han när som helst ska gå över i spansk skritt. Lyfter frambenen jättehögt och ganska rakt. Och när han travade så svävade han fram! Så tjusigt! :)
 
Beauty och han gick bra bredvid varandra och det var kul att kunna trava och prata samtidigt. Alltid så kul när man får sällskap och ridturen känns oftast så mycket kortare eller snabbare när man har sällskap. Man har ju så kul! :)
 
Knäppte några bilder på min vackra i stallet. :)
 
 
En svartvit bild blir så fin på Beauty eftersom hon är grå. Hon smälter liksom in. :)
Sen bild med färg också!
 
 
 
<3 <3 <3
 
Är jättenöjd och glad över ridturen idag och kommer nu somna med ett leende på läpparna!
Ska försöka lägga in en riktig pysseldag snart där bland annat hennes man ska ryckas lite och hovskägg klippas. Smörja utrustning och kolla igenom mitt skåp och rensa lite och ställa ordning sakerna. Frågan är bara när.? Måste försöka hitta en dag när Christer är ledig kanske.
 
God natt!

Lunch och sen bus

Ska slänga i mig lite korvstroganoff från igår och sen åka iväg och möta upp Linda och Theo och Elina, Dalle och Ture. Vi ska kolla in en affär där dom har lite begagnade kläder och se om det finns några galonbyxor. Sen blir det bus och lek för de små och fika för oss stora. 
 
Jäklar vad skönt det var att få sova lite innan. Det behövdes! Nu känner jag mig redo för denna dagen. :) Hundarna har varit ute på promenad och ligger nu och vilar i soffan, Elina leker och jag kan nu äta och blogga i lugn och ro samtidigt. Skönt!
 
 
 
Pruttungen min gör pruttljud! :) 
 
 
Busunge!!
 
 

Tröttis

Idag är en trött torsdag. Elina har sovit så oroligt hela natten och jag har fått lugna henne och fått henne att somna om väldigt många gånger. Kommer knappt ihåg att jag sovit. Så ska passa på att vila när hon somnar igen nu efter frukosten. 
 
Det börjar verkligen bli kyligt nu, fryser till och med inomhus. Jag gillar ju inte vintern speciellt mycket så det känns  jobbigt att den snart är här. Måste ladda upp med varma kläder så jag slipper frysa. En ny vinterjacka skulle inte sitta fel men får se om jag kan spara ihop till en. 
 
Vill mest komma in här och säga god morgon! 
Nu ska jag försöka sova lite till. 

Slappar i soffan!

Precis som rubriken lyder gör jag just nu framför Vampire Diaries med en kopp varm oboy. Som jag sa i morse att jag skulle göra idag. :)
 
Har lagt ut Beautys sadel som inte passar på annons på blocket också samt släppt ut kaninerna på tomten. Måste städa deras burar sen när jag får avlastning från Elina senare ikväll. Ny och fräsch halm och nytt torrt spån och massa hö! Då blir dom glada kan jag tänka mig. :)
 
Babycafét var mysigt som vanligt och idag bjöd dom på hemmagjord äppelpaj med vaniljsås, lyx!! Elina satt och sög på ett smörgåsrån och en majskrok. Hon hade även ett långt samtal med Theo, dadadadadada och så viftade hon med armarna som bara den och försökte ta Theos fina ögon och känna på. <3 Dom är så söta tillsammans alla bebisar. 
 
Nu medans jag slappar så passar hon och hundarna på att vila dom med. 
 
 

Burr

God morgon!
 
Fy vad kyligt det var ute idag. Har varit ute med hundarna och önskade att jag tagit på mig vantar. Mina händer var iskalla nu när vi kom in igen. Burr! Elina sover i sin vagn och vi ska snart röra oss bort mot babycafét. Ska bara äta lite frukost själv först, jag glömde det innan. 
 
Elina fick mat men inte jag. :) Hur kunde jag glömma det liksom, jag som är så hungrig jämt. 
Efter vi varit på babycafét idag ska vi nog bara ta det lugnt hemma tror jag. Jaya ska komma hit och låna vårt tippen-kort så då måste jag ändå vara här och möta henne. Blir nog lite slappande framför tv:n under en filt med en kopp varm oboy. Känns som en sån dag idag. :) Mys helt enkelt. 
 
 
Tänk när min pluttis va såhär liten! <3
 
 
 
Tiden går så fort! 
 
 

Ridning

Idag vart det ridning på en blöt häst!
 
Beauty hade gått utan täcke i regnrusket så hon var dyngsur när hon kom in från hagen. Men det gjorde inget eftersom vi ändå skulle rida på utebanan då ridhuset är avstängt en tid framåt nu då en ny sarg ska byggas. 
Skrittade fram runt travbanan och joggade sen igång henne i trav på ridbanan. Idag var hon bara sååååååå himla fin att rida!! Mjuk och fin i munnen, lyssnade bra på hjälperna och var bara allmänt jättetrevlig att rida! Kommer ta tid innan jag vänjer mig vid hennes stoooora galopp haha!! :D
 
Det som ska jobbas på nu är en jämn framåtbjudning och att hon kommer fram mer med nosen. Hon vill gärna fuska lite och hamnar väldigt lätt bakom lod. Ska träna på att hålla spåret jag tänkt och att hålla bogarna på plats som gärna åker ut åt nåt håll beroende på åt vilket håll jag rider. Att få henne att bära sig mer själv och få en egen bra balans. Hon tror lite att jag ska bära runt henne och visa henne vart hon ska sätta fötterna. :) Blir lätt att hon "faller" lite åt fel håll om jag inte är där och stöttar hela tiden och jag vill att hon ska lära sig att stötta upp sig själv.
Att hitta en bättre rytm så hon vågar ta ut steget lite till. 
 
Men allt sånt kommer med mer träning! :) Hon var grymt fin att rida idag trots regnet! Lycka var det att få sitta på hennes rygg! <3
 
 
Jag själv måste träna upp min bålstabilitet som är så kass den bara kan bli. Fy för att ha vingliga mig på ryggen liksom. Inte undra på att det är svårt att hålla ett rakt spår med alla kroppsdelar med sig åt rätt håll. 
Hahaha!! 
 
Fina My var med mig i stallet dag och tittade när jag red och hon tyckte att Beauty såg fin ut så det var jätte kul. Hon är ju inte så hästintresserad egentligen men hon ville följa med mig ut och hålla mig sällskap. I regnet!! Så himla gulligt av henne! Vi åt även middag ihop och har fikat lite efter det och busat med Elina. Men nu har hon åkt hem och jag har precis nattat mitt lillhjärta. Ska hoppa in i en dusch och sen sova. I morgon är det babycafé och babyrytmik på förmiddagen så full rulle kanelbulle! :)
 
God natt! 

Elinas fina dop

Nu har jag fått lite bilder i alla fall från dopet som jag vill visa er! :) <3
 
Vår fina lilla familj!
 
Jag, My och Elina
 
<3 
 
Fyra generationer på samma bild, lilla Elina, Christer, farmor Lone och gammelfarmor Jessie.
 
 
Elin och Ella, kusin Robins döttrar gjorde ett fint hjärta av sina små händer.
 
En så fin dag!! 
 

Tisdag

Hej Tisdag och grått väder!
 
Elina ville vakna strax innan kl 4 idag så det var bara att gilla läget och gå upp. Lekte lite och pratade med henne så hon skulle bli trött på nytt och lyckades sen få henne att somna strax efter 5 igen. Sen vaknade hon kl. 7 igen så då gick vi upp och gjorde ordning frukost. 
 
Strax innan 9 gick vi ut med hundarna och mötte upp Elina och Ture som också ville promenera. Elina somnade och sov hela promenaden. 
 
 
Ture var vaken större delen av promenaden och satt och tittade på hundarna. :)
 
 
 
 
Vi var två trötta mammor idag och benen kändes sådär lite extra tunga när vi gick så tempot var ganska långsamt. Passade på att gå ut mot ridskolan Blåkulla så hundarna kunde springa lösa längs grusvägen. Så mysigt att gå på landet utan bilar och buller.
 
 
 
På hemvägen började det ju självklart att regna lite så då åkte även Elinas regnskydd på. 
 
 
Lämnade hundarna hemma och gick sedan hem till Elina och Ture för lite lek och bus och självklart kaffe för oss "vuxna" Det känns så konstigt för mig att kalla mig själv vuxen för jag känner mig verkligen inte som en vuxen. :) Är fortfarande ett barn i mitt hjärta. 
 
Elina fick sitta och vänta i trapphuset medans jag fällde ihop vagnen så den skulle få plats i det lilla utrymmet som fanns där. 
 
 
 Fick även träffa en barndomsvän till Elina så det var kul! :) Har varit en väldigt trevlig dag hittills!! 
 
Nu ska jag slappa lite medans lilla pruttungen sover här bredvid mig i soffan. Vampire Diaries på tv:n och en chokladboll att smaska på så nu kan det regna bäst det vill där ute. 
 
 
 

För sent

Ändrade planer för min del ikväll. Blir inget stallbesök tyvärr då allt här hemma har dragit ut på tiden. :(Känns ju inte som nån mening när jag skulle behövt ha med Elina annars. Att stå och laga mat över en liten kokplatta tar lite längre tid än vad vi tänkt så middagen blev sen och så även jag. Suck!! Vill inte störa henne mitt i kvällsfodringen så hon får vila idag så satsar jag på imorgon. 

Så då tänker jag passa på att ta ut mina dumma linser som jag får huvudvärk av och gå och lägga mig nu när Elina ändå har somnat. En riktigt tidig kväll men en sån behövs! 
god natt!
 
 
 

Tack Linda!!

Utan dig hade jag aldrig hunnit det som skulle hinnas med idag.

Vi började dagen med att mötas upp med hundarna så det blev en promenad för dom på morgonen. Sen packade vi in alla varor som skulle lämnas tillbaka till IKEA i bilen och gav oss iväg så vi skulle komma dit direkt när dom öppnade kl. 10. 

Alla verkade ju självklart ha tänkt likadant så vi fick ändå vänta ganska länge innan det var vår tur. Så under tiden sprang Linda iväg och beställde nya grejer så det ska bli rätt den här gången samt fixade en plocklista på sånt vi kunde hämta på en gång. Blev lite över 9000 kr rikare när det som vart fel lämnats tillbaka så det känns ju bra i alla fall.

Allt tar sån tid när man har bråttom.. Skulle ju vara på min föräldragrupp klockan 13 idag men den tiden kunde jag ju glämma att jag skulle hinna till med den takten allt tog och ändå så var vi väldigt snabba med det vi kunde fixa själva. 

Men men.. Köpte två korvar var innan vi åkte hem varav Elina åt en halv korv av mig utan bröd. :) Hon fick även lite fruktpure så hon skulle vara lite mätt under bilfärden hem. Som vanligt så sov hon både på ditvägen och hemvägen. :) Kom till föräldragruppen kl. 13.40 och då blev det massa bus och fika med de andra bebisarna och mammorna. 


För att jag skulle hinna vara med på föräldragruppen idag överhuvudtaget så var Linda även så snäll som gick ut med hundarna åt mig och sen även stannade hemma med dom tills jag kom hem igen. STORT TACK!!!
Tänk vad fina vänner man kan ha alltså!! 



Är bara att säga till om du behöver hjälp med nåt eller så! Då ska jag hjälpa dig!! 
Nu har jag precis landat i soffan efter att ha köpt kaninpellets till kaninerna. Full rulle denna måndag alltså. Sen blir det stallet och eventuellt lite ridning! :) Men först ska jag andas lite. 

Tömkörning

Blev lite tömkörning såhär på kvällskvisten. Hade nämligen glömt att ta med mig ett rent schabrak så då blev det ingen ridning. Fick planera om och tömköra istället, men det var ju bra det med. Kände att hon var lite loj och okoncentrerad men så var vi ju också på utebanan där det finns så mycket mer att titta på. Sen var det ju alldeles klaffsigt på marken och stora vattenpölar täckte stora delar av banan också så då var det ju lite läskigt att gå där. Var någon träning i ridhuset så där kunde vi inte hålla till. men i det stora hela så tycker jag ändå att det gick hyffsat bra. Hon lyssnade jättebra på halterna och var duktig på att flytta åt sidan. Traven var stundvis hur fin som helst och stundvis lite springig. Galoppen var väl inte hennes bästa gångart idag då hon ville byta med bak varje gång hon skulle korsa vattenpölen som hon var tvungen att springa i (söta häst) men jag är ändå nöjd! Var ändå ett tag sen nu som vi tömkörde och nu var det ju dessutom mörkt ute också. 
 
Ska försöka att komma ihåg att ta med schabraken till nästa gång jag ska rida. Hur svårt kan det vara liksom?? Tydligen jättesvårt! Haha!! :) Har verkligen blivit glömsk och virrig sen Elina kom. Kan inte hålla reda på nånting. 
 
Nu ska jag sova! Är sjukt trött men väldigt glad över min fina häst! Tänk vad en häst kan göra mycket för själen. :)
 
 
Gammal fin bild!
 

Tack all snälla för igår!

Nu vill jag och min familj tacka alla snälla människor som var med och förgyllde Elinas fina dopdag igår! Hon tog det med ro och somnade. Inte ens vattnet på huvudet kunde få henne att vakna. :) Söta lilla Elina! 
 
Tack tack tack!!
Elina har fått såååå många fina presenter och hon och vi är så glada över att just ni ville komma och fira detta med oss. Har fotat alla presenter så ni får se hur mycket fint hon har fått. 
 
 
Hon ville även visa sitt dopljus. :)
 
 
SuperTACK!!!
Så mycket fina smycken, kläder, skor, gosedjur, leksaker, tavla, pengar mm.. Och framförallt så mycket kärlek! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Hej Söndag och sovmorgon! 
 
Idag är det full rulle här hemma med köksbygget. Jag och Linda har även varit iväg och slängt skräp på tippen. Nu börjar skåpen komma upp på väggen och det ser mer och mer ut som att ett kök börjar formas. 
 
Christer och Robin skruvar och sätter skåpen på plats och jag och Linda har hjälpt till att skruva ihop delarna. Elina får umgås med mormor medans vi håller på. Fast nu har hon somnat. 
 
 
Linda och jag har också varit ute och promenarat och busat med hundarna innan idag. Mili vill ju såå gärna hjälpa till i köket så hon är lite i vägen mellan varven. 
 
 
Nu ska jag fortsätta hjälpa till, kafferasten är slut! :) 

Idag är det dop!

Idag är det min lilla pruttunges dopdag! Det ska bli mysigt och trevligt att träffa allt folk som kommer och fint att se henne i den fina dopklänningen. Börjar känna mig lite nervös nu, ska ju ändå gå där i mitten och stå längst fram i kyrkan inför alla. Även om dom kommer titta på Elina så är man ändå lite i "centrum" om ni förstår vad jag menar. 
 
Efter kommer vi bjuda på fika och då kommer även ett fint bildspel rulla på Elina, från inne i magen tills nu. Och blödig som man är så blir man ju nästan lite tårögd att titta på detta då det är så fint. Vår dotter är så perfekt! Världens finaste gåva!
 
 
Nu ska jag göra mig ordning, duscha å fixa. Sen smäller det! :) wiieeee!!!
 

Du och jag <3

 
 
 
 
 
 
Alltid kommer jag älska dig mer än du nånsin kommer kunna förstå! 
 

Kira och Elina

 
Det är inte så ofta Kira vill vara så nära Elina. Hon tycker att Elina är lite läskig.
Men ibland händer det att dom faktiskt gosar lite. 
 
Bilderna är tagna igårkväll innan Elina skulle sova.

Utis i Tungelsta

Nu har vi varit på utis och lekt med Ture och Viola. Vi gjorde sandlådepremiär och byggde sandkakor, gungade gungbräda och satt och myste i gräset. Synd bara att vi inte kunde vara där så länge då Ikea-leveransen skulle komma men det var kul så länge det varade. :) Elina har ätit upp all sin lunch idag och nu ligger hon och sover. 
 
 
Nu ska jag göra lite kaffe och titta på Vampire Diaries innan en promenad med hundarna väntar. 
Ska visa lite bilder som togs idag vid utis. :)
 
Ture och Elina leker i sandlådan.
 
Elina fick en spade att gräva med men satt mest å viftade. :) Sötunge!
Ture och Viola lekte också med hink och spade. 
 
Elina ville prova silen också.. :)
 
 
Efter leken i sandlådan ville Ture och Elina gunga gungbräda tillsammans. 
 
 
Alltså våra bebisar är bara så himla fantastiska! Älskade ni! 
Tänk vad mycket glädje dom sprider med sina söta små personligheter. <3
 
Verkligen en trevlig vistelse på utis och nästa gång hinner vi nog grilla korv också. 
 

God morgon

Vilken fantastisk natt!! 
 
Elina fick mat en gång vid 12-tiden och sen sov hon ända tills klockan var strax efter 5! Förstår ni? Hela 5 timmars sömn i rad för min del, woohooo!!!! Plötsligt händer det! Och då fick hon mer mat och sov sedan till klockan 7. :)
De senaste veckorna har ju annars bestått av massa otäcka drömmar som gjort att hon vaknat en gång i timmen ungefär. Så detta var SÅÅÅ välk ommet! Tack älskade lillfis!! <3
 
Elina har redan ätit sin frukost och sitter nu och leker i soffan medans jag äter min gröt och skriver här samtidigt.
 
 
 
 
När jag ätit upp ska vi ut med hundarna innan vi åker iväg till Tungelsta. Sen får vi se hur länge jag kan stanna, hade glömt att Ikea ska komma med en leverans idag. Så om dom ringer så måste jag åka hem. 
 
Dags att sätta lite fart! 
Men ville mest säga GOD MORGON!  :)
 

Bra ordspråk!

Saknades bara att det var min vackra grå och jag på bilden. 
 
 

Vår dag med massor av bilder

Idag var det sångstund i kyrkan för alla barn så efter att jag och söta lilla Elina varit ute på en lång promenad med hundarna så gick vi dit och sjöng massa sånger med de andra barnen. Mysigt och kul för de små. :)
 
 
När det var slut i kyrkan fick vi kaffe och kex på lekplatsen bakom församlingshemmet. Nöjda barn och nöjda föräldrar! Sen gick vi med stora Elina hem så Ture och Elina kunde leka med varandra. Men Ture somnade på vägen och fortsatte sova efter att vi kommit dit så då passade jag på att ge Elina sin lunch. Köttfärssås och spagetti, fast det mesta hamna utanför munnen. :)
 
 Men Elina var lika glad för det och väntade så snällt på Ture sen så dom kunde leka. Tittade på akvariumet så länge och sen vaknade Ture. :)
 
 
Och leka det gjorde dom lääänge! Så söta är dom och man blir varm i hjärtat när man ser hur dom samsas och tittar på varandra.
 
När de lekt en stund skulle Ture få lite lunch han också... Sen fortsatte leken.
Visst har dom en fin smidesrosljusstake! 
 
 
 Även vi så kallade vuxna roade oss med att göra fula miner och ansiktsmasker! :) haha!! 
Min bajsbrun och Elinas genomskinligt grön..
 
 
Titta jag matchar till och med kaffekoppen! :) 
 
Efter ett tag vart Elina trött så hon somnade <3
Älskade lilla skrutt!
Det fina hörnet med barbord 
och smidesklätterväxt har Elinas sambo Dalle gjort alldeles själv. Så snyggt och häftigt!
Stora Elina ser alldeles slemmig ut, hihi! :)
Som ni ser så var det en hel del bus idag och vi hade så roligt!! :) Gick hem med en trött liten tjej och sen promenerade jag vidare med hundarna medans lillhjärtat sov så sött i sin vagn. 
 
Sen kom Christer hem och då var det hans tur att mysa med Elina så jag kunde åka ut och mysa med och rida ut på finaste grå. En väldigt tittig grå häst måste jag säga, knäppis! :) Men vi hade kul ändå och det blev ett perfekt tillfälle att träna massa halter och igångsättningar så hon behöll fokus på mig så mycket som möjligt. 
 
 
Nu är middagen i magen både för min och lilla Elinas del, Christer har rullat iväg på bandyträningen och vi ska passa på att gosa i soffan under tiden. Sen blir det en dusch och läggdags. En väldigt lyckad, rolig och helt perfekt dag helt enkelt!! 
 
I morgon blir det utis på förmiddagen i Tungelsta med korvgrillning. Utis är utomhusaktivitet för små barnen i kyrkan. Det är så bra att dom ordnar så mycket roliga saker. Perfekt när man är mammaledig ju! Så mycket roligare än att sitta hemma hela tiden. 
 
 
 

Hela dagen lång

Började dagen med ett stallbesök då B skulle få på sig skor igen. Äntligen kommer jag kunna rida mer ordentligt. Hon började bli så ömfotad så det var bra att dom kom på nu. Babblade som vanligt massa med Roffe och Beauty skötte sig exemplariskt. Vi kunde till och med fika lite under tiden och hon väntade så tålmodigt mellan "fötterna." Hon fick stå med en korg hösilage och småäta och då är hon så nöjd. 
 
Har varit och köpt en liten klänning som jag ska ha på mig på lördag när Elina ska döpas. Sen fikade jag och Christer på expresso house innan vi åkte vidare till Ica Maxi och skulle handla inför mitt bakande som jag skulle göra idag. 
 
Vi har fått låna Daniel och Emelies kök så nu har vi stått hela kvällen och bakat, men än är vi inte helt klara. Råkade räkna lite högt på ingredienserna så det kommer bli en hel del över. Är så trött och varm nu efter flera timmar framför ugnen så det ska bli riktigt skönt att få sova. 
 
Någon som var jätteglad över att få åka kundvagn idag :) min lilla pruttunge! <3
 
 
Nu ska Mili få sin dagliga medicin, kaniner matas, välling inför första nattmålet förberedas och sen bums i sängen.
god natt! 
 

Heeej!

Ledsen för uppdateringen i helgen som uteblev och igår också för den delen. Hade stalldag i sönndags och var så trött när jag kom hem så jag typ fastnade framför tv:n med Elina. Och igår var det också full rulle hela dagen. Vi var först på babycafét i Tungelsta och sen på föräldragruppen här i Västerhaninge. Elina vart helt slut när dagen var slut och somnade och sov lite för länge så hon sen hade svårt att sova inför natten. Men kul hade vi!
 
Idag har vi varit på synundersökning igen då mina linser har fel styrka. Elina satt så snällt och vänta och sen åkte vi och åt lunch på jobbet Och sen till Sats för att "skola in" henne på MiniSats. Idag var jag med under hela tiden men nästa gång tänker jag gå ut en stund och se hur hon tar det. Så snart kommer jag kunna ta med henne när jag ska träna. :)
 
Nu blir det ett stallbesök men dock ingen ridning. Kommer bli svårt denna vecka då det är massor som händer och mycket inplanerat nu inför Elinas dop. Och i morgon ska Beauty få på sig dojor igen så då kommer det vara lite lättare att rida ut lite längre också så vi väntar på det. :) Hon är lite ömfotad just nu så vi kan bara hålla oss på mjukt underlag.
 
Nu måste jag dra så det inte blir allt för sent. 
 
 
 
 
 

Arbetslördag

  Oj vilken dag!
Frågan är om jag kommer kunna ta mig upp ur sängen i morgon eller i natt när jag fått ligga och stelna till. Min rygg är inte å leka med nu alltså. Först i morse åkte jag och slängde skräp på tippen. Sen åt jag frukost och efter det en vända till med skräp till tippen tillsammans med mamma och lilla Elina. Åkte även och köpte hundmat, spån och hö till kaninerna och lite hästgodis till Beauty. 
 
Väl hemma igen så mötte jag Robin (Christers kusin) och medans han drog elen till spottarna i taket så började jag skura köksgolvet från överbliven fogmassa. När han var färdig fortsatte han att skura och jag att torka. Pust och stön men efter en lång stund var vi färdiga. 
 
Satte oss i bilen och åkte till Bauhaus för att köpa gipsskivor till taket samt reglar och skruv. Sen var det bara att sätta fart och skruva upp det i taket och borra ut hål för lampdosor och så. Alltså vilken obekväm arbetsställning, och jag var dessutom för kort så fick stå på en vinglig stege och hålla upp skivorna medans han satte de första skruvarna. Sen skruvade jag me för fullt fast mycket långsammare än Robin. :) Jag är ju nybörjare så då tog det lite tid. 
 
Här är resultatet:
Här ligger skivorna på golvet och väntar...
 
 
Fy vad vi skruvat! :)
 
 
Robin har dragit fram sladdarna till spottarna som ska upp sen.
 
 
Tycker jag varit lite duktig idag i alla fall. Och mellan skruvningarna har jag även matat bebis...
 
 
 
Och även varit ute och bytt plats på kaninerna så dom fick vara ute lika länge var... Ungefär halva dagen var i olika omgångar så dom fick vila lite i sina burar mellan allt skuttande. :)  
 
 
Fina men lite bitchiga Zappa :)
Hon är på hugget när man ger henne mat. 
 
 
 
Danza står och spanar och undrar vad Robin gör där inne, det låter så konstigt.
 
 
Har promenerat med hundarna och tjatat på Mili som hela tiden ville ut till kaninerna.. Sen kom Christer hem och fick ta över skruvandet så jag kunde åka till stallet och pussa på Beauty och kvällsfodra alla hästarna. Elina har mestadels varit med mormor idag så jag skulle kunna hjälpa Robin så vi blir klara någon gång. Nu ligger hon och sover och det ska jag också göra. Men först vill jag visa att första skåpet är på plats! :) woohooo!!
 
 
Önska mig lycka till att komma upp i morgon då jag har stalldag och ska spendera största delen av dagen där och fixa allt med hästarna.. Två tunga dagar denna helgen... Jag kommer gå av! 
 
Bit ihop och fortsätt kämpa! 
God natt!
 
 
 
 

Go kväll

Idag har jag bara känt mig såå trött och slapp i hela kroppen. Orkeslös och har inte haft lust med nånting. Tråkigt!! Det är precis som att min kropp stänger av sig själv ibland. Orkar knappt resa mig från soffan. Elina har också varit trött idag och tur är väl det när hon haft en sån tråkig mamma idag. 
 
Christer är iväg med sina vänner och kollar på fotboll så jag får bli hemma från stallet idag. Ingen idé att åka dit med en trött lite smågnällig bebis. Då får man ändå inget gjort så då får B stå och äta ostört idag. 
 
Ska äta godis, bygga på min otroliga kropp med mer socker och titta på tv. En typisk fredagskväll hemma med Elina. Man får inte speciellt mycket gjort när man är med ett litet sött barn hela dagen utan paus. 
 
 
 
 
 
Att se sig själv är superspännande tycker Elina! :) Hon funderar nog på hur hon kom in i skärmen.
 
Fram med colan och godiset!! Nu börjar vår fredagskväll! 

God morgon fredag!

Igår när vi var på Rusta så fick Elina prova att åka i en kundkorg. Hon var sååå söt i den. :) Till slut vart hon så trött och satt och nickade så då fick hon ligga i den och sova en stund. Hur gulligt är inte det då?? :) <3 
 
 
 
 
Lilla söta älsklingsplutt!
Du är fortfarande så liten fast du blivit så stor.
Älskar dig mer än du någonsin kan ana! 
 
Idag blir det ett besök hos Elinas sjukgymnast på SÖS. Hon var ju lite sne förut som ni kanske minns. Tippade gärna huvudet och kroppen till vänster jämt. Men nu är hon som hon ska vara men dom vill ju ändå följa upp. 
 
Ska även hålla tummarna för My som kör upp för sitt efterlängtade körkort. :) 
Ha en fin dag!
 
 
 
 
 

Ridtur

Snacka om pers att rida idag. Beauty var först när vi red ute på slingan helt lugn och avslappnad. Sen skulle jag trava på rundbanan och då blev hon som förbytt. Helt stel, spänd och sprang och skrek efter sina kompisar. Hon gnäggade säkert 20 ggr. Gick upp på ridbanan och hon fortsatte vara som en fiolsträng ett tag till, gnäggade och hade sig. Sen kom två hästar från vårt stall upp på ridbanan och då skulle Beauty bara efter dom haha!! Och när jag väl lyckades få henne lite avslappnad med dom runt sig så kom det upp två ponnyer som började hoppa massa hinder som stod framme. Fiolsträng igen men höll sig ändå på backen. Ibland är hon bra knäpp alltså. Gick knappt att styra henne då hon bara skulle koncentrera sig på de andra hästarna. Men till sist gick det både att trava och galoppera i alla fall så jag blev nöjd över passet ändå. Man får vara glad för de små framstegen och innan hade hon aldrig kunnat hålla sig så "lugn" när någon annan hoppade och galopperade hej vilt runt omkring. Hon vart väldigt svettig efter detta spända pass så fick svampa av henne ordentligt.
 
Mycket jobb är det för att hennes lilla huvud ska bli lugnt och stabilt men det kommer gå sakta men säkert. Dock känns ju en medryttare ganska svårt att ha när hon visar dessa tendenser.
 
Camilla fotade lite... Ni får ha överseende med min dåliga sits. Min balans är inte vad den borde vara. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag natta en liten trött söt tjej. :)
 
 

Fikasugen

Har nyss varit ute och promenerat med hundarna i det fina vädret. Det är så skönt att ha morgontrötta hundar. Ingen stress på morgonen och man kan lätt kolla lite på tv och äta frukost i lugn och ro innan vi går ut. 
 
Någon liten blev visst lite trött av promenaden tror jag.. :)
 
 
Och 2 sekunder senare....
 
 
Tror jag ska ta en tur till jobbet och fika lite. Elina har ju ingen feber och lika väl som hon kan sova här hemma så kan hon sova i sin vagn. Hon sover lika bra oavsett. Hon är mycket piggare idag och leker och pratar som bara den när hon är vaken. Så det går åt rätt håll. :)
 
 

God morgon Torsdag

Sjukstugan fortsätter fast nu utan feber. Lilla näsan rinner på Elina och hon har lite svårt att andas mellan varven. Stackarn! :( Men nu sover hon så det är bra. 
 
Ska också försöka vila mycket idag och bara ta det lugnt. Senare blir det även stall och sen ska jag hämta två kaniner hos min vän Jenny som jag ska vara kaninvakt åt. Hundarna kommer bli helt lyriska när dom kommer. 
 
Nu ska jag slappa framför Vampire Diaries eftersom min serie jag brukar se (Gossip Girl) inte vill fungera.. Måste blivit nå fel med nerladdningen. Men denna är också bra! :) 
 
 
Hundarna slappar också och innan Elina somna så hade hon och Kira mysmorgon. 
 
 

Sjukstugan

Vet inte hur många gånger jag torkat Elinas näsa idag men det är MÅNGA. :( 
Febern gick ner efter alvedonen men har nu börjat gå upp lite igen så nu sover hon här bredvid mig upphöjd så hon kan andas ordentligt och ändå ha nappen i munnen. 
 
Hon har varit väldigt duktig på att äta idag tycker jag trots att hon mått dåligt. Så duktig liten tjej!! 
Så nu hoppas vi att hon sover bort den dumma förkylningen och febern. Och jag me för den delen. Jag är ju också snorig fast har ingen feber. Sjukstuga deluxe! 
 
Christer ska foga golvet nu så det blir klart. Sen ska Robin dra lite el till spottarna i taket i helgen när han är ledig. Sen kan vi börja skruva ihop köket. :) Måla om väggarna kommer vi vänta med tills fönsterna är bytta då dom ändå kommer förstöra väggarna då igen. Känns ju onödigt att behöva göra det två gånger om det inte behövs. 
Christer har nu tröttnat på skräpmaten så idag grillade han. Elina fick äta lite gröt, det hon gillar mest än så länge. :)
 
Blir en slapp kväll för min del framför tv:n. 
 
 
Djurakuten går alltid hem. :) 

Sjukling :(

God morgon på er!
 
För min del är det snorigt och jag är helt slut. Har inte sovit en blund i natt då fina lilla Elina fick min förkylning i natt och var jätte täppt i näsan och hade svårt att andas. och nu på morgonen har febern kommit också, stackars lilla. :( 
 
Har gett alvedon och gjort rent näsan med lite koksaltlösning så det täppta ska släppa, och nu ligger hon och sover. Så nu ska jag också passa på att sova lite annars vet jag inte hur jag ska orka denna dag. Vi ska krya på oss idag och hoppas på en friskare dag i morgon. 
 
 
Beauty ska vila idag eller som mest gå en promenad. Men får se om jag vill släppa min sjukling här hemma idag eller om Beauty faktiskt får klara sig utan mig idag. Hon har ju ridits lite hårdare nu två dagar i rad så det gör henne bara gott att få vila upp sig en dag eller två hon med. 
 
 
Alltså hennes galopp på ridbanan igår!! <3 
Testade även att sätta mig ner i den lite och verkligen korta henne. Har inte gjort det så mycket innan eftersom hon blivit så spänd och obekväm med det tidigare. Tar ju allt i hennes takt och vill ju att hon ska tycka det känns bra. Har inte bråttom någonstans och vi ska ha kul på vägen utan massa tvång. 
Hon kändes helt underbar och hennes galopp är bara för bra!! Skulle kunna sitta hur länge som helst. :) Hon tog det med ro igår och jag kände verkligen hur hon gjorde sitt bästa.
 
Hoppas alla ni får en friskare dag än mig och Elina så hörs vi senare när jag fått lite sömn. :)
 
 
 

I'm back :)

Efter lite frånvaro härifrån igen så är jag nu tillbaka. Tappar liksom motivationen när saker blir lite jobbiga ibland och eftersom min häst varit lite hotad nu ett tag så har all min energi gått åt till den och Elina. Och då känner jag inte för att skriva så mycket här eftersom stämningen då blir så dämpad. 
 
Har idag haft en medryttare ute som provridit och kan väl inte säga riktigt att jag tror på henne fullt ut än. Hon erkände själv när hon travat lite på B att hon kände själv att hon trots sin unghästvana inte hade den kunskapen och balans som krävs för att rida på henne. Men jag ger alltid folk en andra chans så hon ska få provrida igen och se om det var hennes nervositet som gjorde att det gick lite vingligt. Jag vågade i alla fall inte låta henne galoppera då jag vet hur explosiv B är. Hon har ju sån enorm power så man måste vara med på noterna. 
 
 
För er som inte hört det eller förstått det så försöker jag få lite hjälp med B nu när jag är mammaledig och inte har så mycket pengar för att kunna behålla henne. Och jag vägrar ge upp henne alltså. Jag har ridit nu och dessutom börjat galoppera nu igen efter min graviditet och NEJ denna häst är MIN och ska förbli MIN no matter what! Hon är PÅ TOK för bra för att inte ha kvar, en på miljonen känns det som. Hon är verkligen perfekt! Jag får hitta pengar på nåt sätt och lösa problemet helt enkelt, det ska gå!
Måste be någon filma mig sen när jag rider på ridbanan någon gång. Vore kul att se hur illa min sits blivit efter graviditeten och hur fint B rör sig. 
 
Idag när jag red och visade hur hon kunde gå för tjejen som provred så var hon SÅÅÅÅ fin stundvis alltså! Ibland är hon ju lite envis och blir då lite studsig. Energin var på topp, steget kommer mer och mer å galoppen så jäkla underbar!! Älskar hennes galopp alltså!! Egentligen är traven hennes bästa gångart men jag gillar ändå galoppen! Jag vill typ inte sakta av, haha!! :) älskar denna hästen mer och mer och mer för var dag som går! Tänk att jag ens tänkt tanken på att sälja då pengarna nästan är slut.. Herre gud!! Jag måste varit enormt bakom flötet alltså. Skam den som ger sig!! Är ju mitt motto å det ska jag fasiken hålla! Punkt!!!
 
Renoveringen hemma går sakta framåt och golvet är nu helt på plats. Ska bara fogas. :)
 
 
 
 
En gammal fodertunna är visst bra till annat också ;)
 
Just det, idag har jag även ridit Corinas häst Fire. Vilken ball häst alltså! :) Han kan typ allt, en riktig läromästare. Jag var ditbjuden på fika och när vi hade fikat så sa hon bara "ta in den där hästen" och helt plötsligt skulle jag rida. :D haha.. I mjukisbyxor och gympadojor. Riktigt roligt var det i alla fall och jag kan säga att insida lår och mina sittben gör ont. Kommer nog ta ett tag innan man kommer in i vanan igen för kroppen. Tyvärr ligger bilden på mig och Fire i min telefon och jag bloggar nu från iPaden så ni får se den en annan dag om jag kommer ihåg och ladda upp den. 
 
Men nu ska jag avrunda denna "novell" och hoppa in i en dusch och sen bums i säng. I morgon är det babycafé och bebishäng hela förmiddagen. :) Elina har redan börjat ladda batterierna inför i morgon. Hon sover så sött i sin säng efter denna långa dagen utomhus, mys med My som har varit här på kvällen och ett bad. (Elina fick också "rida" på Fire och Karins häst Calibra idag) 
 
På morgonen idag var det kyligt så då får man ha mössa. <3
 
 
god natt och sov gott så hörs vi i morgon! 
 
 
 
 

RSS 2.0