Ny inneboende

Igår kväll hämtade jag en liten söt som ska bo hos oss i en vecka. Lilla dvärgväduren Danza. Hon är Jennys kanin som i vanlig fall bor ute på hennes balkong så vi har gjort en lösning att hon bor här inne nu men i ett av rummen på övervåningen som inte värmen är igång i. Sen har vi även fönstret lite på glänt så att det hålls hyffsat kallt så hon inte får värmeslag.
Riktigt söt liten krabat som är väldigt kelig och matglad. Hundarna är helt till sig här hemma. Framförallt Mili. Hon vill in i kaninrummet hela tiden. Och ser nog kaninen som ett perfekt byte. Så hon får max stå på 1 m avstånd från buren och smygritta lite. Kira viftar bara på svansen. Hon har ju bott med mina kaniner som jag hade när hon var liten.
Hoppas hon kommer trivas denna veckan hos oss i alla fall.


Nödlösning

Har precis kommit hem från stallet där jag endast mockat och gett Beauty ett nyårsäpple och puss på mulen. På vägen hem ringde jag Christer som säger att hundmaten är slut. Va bara till att köra till foderboden som självklart hade stängt redan när jag kom dit. Åkte till nästa ställe CRT och fick där köpa en liten påse som dom får klara sig på tills jag kan köpa rätt mat igen. Hoppas att Mili tål denna. Är ju allergimat så det borde inte vara några problem. Hoppas att magarna inte blir oroliga bara. Ibland blir det lite knasigt när man inte haft koll själv. Men men..

Ska hoppa in i en dusch nu och sen åker vi ut till Christers mamma och firar nyår. Gott nytt år alla!!


Städsöndag

Idag är en lugn dag hemma. Christer och jag har städat lite och bytt sängkläder. Ett tråkigt måste. Jag har även renskrivit en recenssion och borde egentligen ta tag i en till. Men är för omotiverad och hungrig. Så nu ska jag äta en sen lunch och bara va en stund. 
 
 

Solen tittar fram

Har precis ätit min lunch och ska snart sätta mig i kassan igen. 5 timmar kvar här sen får jag vara ledig igen. På vägen hit fick jag nästan lite vårkänslor när solen lyste så mycket över vägen. :)


Time to work

Eller inte riktigt än men snart. :) börjar klockan 12 idag. Vaknade självklart tidigt bara för att jag egentligen får sova. Konstigt att det alltid är så.
Avslutade gårdagen med ett biobesök med fina myggan där vi såg "mammas pojkar" ganska rolig film men ändå ganska konstig tycker jag. Blev en fördröjning som gjorde att dom var tvungna att starta om filmen och som kompensation fick alla en till biobiljett på vägen ut. Så nu kan jag gå på bio igen. :)

Beauty mådde bra igår förutom att hon var svullen i sina bakben igen. Har fått sig några smällar i hagen så finns massa småsår som behövs hållas rena. Men hon är inte halt och verkar inte ha ont så hoppas på att svullnaden lägger sig snart. Hon har ju så känsliga ben.
Borstade och mös en del i stallgången innan jag sen åkte hem. Idag ska Madde rida så får hoppas att det går bra.

Nu blir det lite frukost och morgonmys med dom trötta hundarna.

Bjuder på en bild på min bollmage :)


Lugnet efter stormen

Inget bloggande på några dagar då allt annat har fått gå före. Jobb, träffa släkt och familj, firat jul, fått punka på bilen, lite mer jobb, stall, hundpromenader, mat, laga punktering eller rättare sagt fått köpa nya däck och nu har jag precis ätit en salladsrulle i soffan framför tv:n.

Idag har jag och Christer även varit på besök hos MVC och lyssnat på bebisens hjärta, vägt mig (12kg+), tagit blodprov och barnmorskan har klämt och känt på magen och konstaterat att jag har haft rätt med att den inte vänt sig än.
Idag fick jag veta att hjärtat slår i 134-140 slag per minut vilket är fullt normalt. Dock så har bebis inte växt lika mycket denna gången så den hade sjunkit lite i sin kurva men ändå inte så att det var onormalt som tur var. Får hoppas på att den kommer ikapp sig själv tills nästa mätning så att den får i sig den näringen den behöver. Man blir ju lite nojig när den inte följer kurvan som innan. Men kan ju bero på att jag varit lite stressad sista tiden på jobbet och så. Julstress och mycket att göra. Men nu är det ju över så förhoppningsvis blir det bara bättre.

Madde har varit snäll och ridit Beauty under julen och det har gått bättre. Inga fler avramlngar. :) Hon ska rida i morgon också så idag ska jag bara mysa med henne när jag senare åker ut till stallet. Har varit skönt med lite avlastning nu när jag känner mig tung och klumpig och får ont av att röra mig för mycket. Christer har varit snäll och hjälpt mig i stallet också även fast han inte alltid tycker det är så roande.
Är nu i v. 32 så är inte så lång tid kvar innan jag kanske kan börja känna mig som vanligt igen.

Nu blir det lite mer slappande i soffan, kanske en liten middagslur och bara massa mys med hundarna som jag saknade hela dagen igår när min snälla mamma passade dom då både jag och Christer jobbade och efter det var iväg på mer julfirande.


Saknar

Det finns många saker som man kan sakna vid olika tillfällen. Och en grej som man kan känna just nu är ju att man saknar solen och värmen när det är så mycket snö överallt. Konstigt att man alltid ska sakna något.
Låter älsklingen bjuda på några värmande bilder så man kan drömma sig bort till solen för en sekund och glömma bort kylan lite. :)
 
 
 
 
 
 

Middagsdejt

Äntligen har jag lyckats träffa en vän. :) Blir allt för sällan tycker jag. Har varit med Jenny och käkat pizza så nu är jag så mätt så jag håller på att spricka tror jag. Väldigt trevligt var det i alla fall. Nu blir det ett avsnitt av Glee innan Christer dyker upp här hemma.

Bild på min vintriga oboykopp! :)

Ännu mera mmmm :)


Mmm

Oboy är verkligen något av det godaste som finns. Varm oboy och cola förstås.


Kvällsläsning

Hemkommen från en hektisk dag på jobbet. Sista kunden betalade kvart över 8 å då stänger vi ändå kl 8! Har precis käkat lite middag och ska nu lägga mig i sängen å bläddra i genom denna tidningen som kom i brevlådan igår. Känns konstigt att få hem en tidning om föräldraskap, men det är tydligen nåt erbjudande dom har nu på några få nummer så är bara att börja läsa då. :)
Känner mig sliten i kroppen nu igen och det ska bli skönt att vara ledig i morgon. Fast kommer ändå åka förbi jobbet och julfika med alla.
Sov gott!


Idag är det jobbdags igen

Har ju varit hemma i två dagar och bara tagit det lugnt så nu är nog kroppen redo att jobba lite igen. Börjar om 2 timmar och ska strax gå ut på promenad med tjejerna. Beauty får endast gå i hagen idag men jag longerade igår och lät henne busa av sig så hon är nog ganska nöjd ändå. Hon har nu helt plötsligt blivit lite kär i den hästen som hon bråkade med för några dagar sen. :-/ konstigt!! Ibland undrar man ju hur dom tänker. Först sparkas så båda får sår och blir svullna i benen för att några dagar senare knappt kunna slita sig från varandra utan att gnägga och ropa på varandra.

Har varit lite duktig nu på morgonen och påbörjat renskrivningen av en bokrecenssion till min hundutbildning. Har ju haft pluggandet lite vilande ett bra tag då jag inte haft motivation. Men nu kände jag lite sug igen. Kanske för att jag fått vila i två dagar och inte behövt tänka på allt annat som annars finns i min hjärna. Hoppas bara att jag nu får ännu mer gjort och att det inte bara var idag som jag orkade ta tag i det. Men i morgon är jag ledig igen och då kanske jag kan fortsätta lite. :)
Sen på lördag ska jag jobba igen och då ska även Madde rida ut på Beauty utan att jag är där. Pirrigt!! Gillar inte riktigt när jag inte får vara med min häst men ibland måste man för hennes skull släppa taget lite. Det kommer säkert gå jätte bra och dom kommer ha jätte kul ute i snön. Kanske lika bra att man inte ser så man slipper känna det där extra suget av att man själv vill rida. Tacksam för hjälpen är jag i alla fall. Beauty är värd att få ha lite kul nu när jag är tråkig.

Nää oj va tiden går. Nu måste jag skynda mig ut med hundarna så vi hinner vara ute ett tag. :)


V. 31

Igår gick jag in i vecka 31 i min graviditet och jag kan inte säga annat än att jag längtar tills datumet då bebis kommer och jag kan få en chans att slippa ha ont och kanske kunna försöka få mig smal igen. Kunna sätta på mig skor och strumpor igen utan att bli flåsig. Kunna bli mer normal igen helt enkelt. Slippa vara svullen. Det enda som jag vet att jag kommer sakna är den märkliga känslan av att någon ligger och sparkar inom mig. Att känna när den lille rör sig där inne. Även om det ibland är riktigt obehagligt så är det ändå ganska häftigt.


Lussebullebak

Nu så här på kvällskvisten har jag och Christer bakat lussebullar. :) Jag åkte och handlade det som behövdes på vägen hem från stallet och sedan har vi bakat som bara den.
 
Degen står på jäsning
 
 
Bullarna är rullade
 
 
Sockrade och färdiga för ugnen
 
 
Christer vill att bullarna ska bli klara
 
 
Mmmmm färdiga :)
 
 
Nöjd Christer provsmakar :)
 
 
Nu ligger alla lussebullarna i påsar och vissa ska frysas in. Vi ska nog ta oss en liten kvällsfika innan sängen väntar. :)

Vilken outnyttjad dag

Som jag skrev tidigare så skulle jag kunnat ligga kvar i soffan hela dagen framför tv:n och det är precis det jag gjort. Suck!! Har inte orkat åka någonstans än. Ska gå ut med hundarna nu och hoppas på att få lite energi så jag tar mig till stallet i alla fall.
Mina julklappar blir lidande när jag är så här trött. Ingen motivation till nåt. Känns som jag slösat bort hela dagen även fast det varit otroligt skönt att inte göra ett dugg. Jag tror fortfarande att jag är i någon slags svacka med mig själv just nu. Jag och min kropp är inte bästa vänner och jag känner att jag inte kommer nånstans med nåt. Får hoppas på att dagen blir lite bättre än den varit eller att jag åtminstone lyckas ta mig iväg i morgon annars. Då är jag också ledig.

Nu vill hundarna gå ut så bäst att skynda på innan Mili vänder upp och ner på hela huset med sina glädjesprång som hon gör när hon hör ordet promenad.


Mysmorgon med hundarna

Idag börjar min deltidssjukskrivning och jag är hemma. Ska göra ordning lite frukost och sen titta lite på Glee. Har hundarna hos mig i soffan och har tänt några ljus på bordet. Myspys!
Fast jag i natt har sovit ganska bra så känner jag mig fruktansvärt trött. Ska passa på att ta det lugnt idag men även kanske åka iväg en sväng senare och kolla lite julklappar.
Som det känns nu skulle jag kunna sitta här hela dagen. Men måste försöka få någonting gjort i alla fall.


Strömavbrott

Igår hade vi strömavbrott i stallet hela dagen. Och hela natten innan. Christer och jag fick gå med pannlampor när vi skulle kvällsfodra igår. Lite mysigt ändå. Alla hjälptes åt att även fylla vatten till alla hästar då vattenkopparna lagt av med strömavbrottet.
På dagen stod jag och gjorde i ordning Beauty i mörkret då en tjej som heter Madde skulle provrida. Hon äger själv en c-ponny som hon tävlar mot stora hästar med i hoppning upp till 110-120 som hon har i grannstallet. Blev tipsad av en annan i stallet att hon var duktig.
Vi började med att longera lite innan hon satt upp. Beauty skötte sig finfint och såg riktigt nöjd och glad ut att äntligen få jobba lite igen. Hon gjorde några små bocksprång och nåt litet skutt åt sidan men inget som inte gick att avstyra. Madde höll sig lugn och då blev även Beauty lugn. Hon red henne lite i alla gångarter för att känna på henne och jag kan inte göra annat än att stå vid sidan och le och bli en gnutta avundsjuk för att jag också vill rida denna underbart fina hästen. Efter ett tag red hon även ut henne ett varv runt rundbanan så hon fick känna lite på henne hur hon är ute och när hon kom tillbaka sa hon att hon var kär. <3 vilken underbar häst! Sa hon och log. Henne ville hon minsann gärna rida flera gånger. Så nu har jag hittat en duktig tjej som ska hjälpa mig att motionsrida lite tills jag kan och får igen. Så blir Beauty glad. Har nog aldrig hört så många komplimanger om en häst förut som under dom senaste två veckorna i nya stallet. Flera som tycker att Beauty verkar vara så himla snäll och fin. Det är kul att höra. :)

Nu är i alla fall strömmen tillbaka så det känns skönt. Då kan man slappna av lite när man vet att vattnet kommer igång som det ska.

Ska äta lite lunch här på jobbet nu.


Svacka

Känner mig lite nere i en svacka igen så är dålig på att uppdatera. Har liksom inget roligt att berätta.

Beauty har börjat kaxa i nya flocken så nu åkte bakdojorna av ett tag framöver. Har nämligen lyckats få in lite fullträffar på en annan häst som för tillfället är halt. Känns inte så jättekul men va kan man göra?? Hon vill väl visa att hon nu är en "stor" tjej som förtjänar en högre plats i rangordningen. Hon är bra kvick i sina bakben. För att vara på den säkra sidan nu så hon inte sparkar hål på nån mer med sina broddar så kändes det bättre att dra av skorna.
Hoppas att hästarna gör upp relativt fort om vilken plats som gäller.
Liten blyg har blivit stor och kaxig!

Mitt humör går verkligen upp och ner hela tiden och det är ganska jobbigt.
Ikväll efter jobbet blir det stall och sen ett varmt bad tror jag. Kan behöva sjunka in lite i min egen bubbla ett tag.
Ha en fin dag alla ni andra!


Bild från idag

Min sötaste grå spanar in alla hästar runt omkring. :)


Morgon med fina grå

Hade tur idag när jag kom fram till stallet att dom precis var på väg att släppa ut Beauty så jag hann säga att hon kunde vara kvar inne. Såg att hon var kanontjock i ena bakbenet så borstade först av henne och sen började jag känna på benet. Hon hade ett sår på skenbenet. Ett broddhål. Så förmodligen har hon fått sig en känga av någon i hagen. Tiden fick nu spenderas till att tvätta rent såret så att inga bakterier fanns kvar. Hon verkade inte ha så jätte ont för hon stod snällt när jag höll på att pilla och dona. Hon har ju så känslig ben så hon svullnar ju upp för minsta lilla sår.
Hade ju tänkt tömköra idag men eftersom det blev sårtvätt så får jag skjuta på det till i morgon för att tiden inte riktigt räcker till båda när jag börjar jobba klockan 12. Vi gick iaf en liten promenad runt rundbanan så hon fick se något annat än hagen idag i alla fall. Sen efter det tvättade jag såret lite till eftersom det nu hade runnit lite sårvätska innan jag gick ner med henne till hagen. Hon haltar inget så det är tur. Får hoppas att svullnaden lagt sig lite till i morgon.
I hagen idag så stod hon och hälsade på en annan ganska ny häst som heter Vicky. Dom verkar komma ganska bra överens så det känns skönt att hon inte är helt utfryst längre. :)

Hundarna är rastade och klara dom med så nu ska bara jag bli klar inför jobbet. En dusch och sen nåt litet och äta så är jag redo. Hoppas dagen går smidigt. Ska eventuellt åka förbi och köpa kattmat till syrrans katter nu innan också då hon ligger hemma och är sjuk och maten började ta slut. Får se om jag hinner annars blir det ett lunchuppdrag kanske.

Beauty och Vicky "pussas" :)


God natt

Efter en lång dag på jobbet så får jag äntligen gå och sova. Ska åka ut till finaste grå i morgon på morgonen om inte det är snökaos. Håller tummarna på att dom plogat. Funderar på att tömköra lite om ridhuset är ledigt.
Tittade på bilden från tidningen ridsport där Beauty är med och hon är verkligen så fin på den! Stolt!! :)

God natt!


lunchdags

Mmmmm lunch är gott...
 

Lugn morgon

Den här morgonen har nästan enbart spenderats liggande i soffan med ena hunden vid fötterna å den andra framför mig så jag kunnat ligga å kramas. <3 har världens huvudvärk som inte vill ge med sig. Idag kändes det ganska skönt att veta att jag inte måste till stallet. Beauty ska ju ändå vila idag eftersom vi longerade igår så får hon stå ute hela dagen istället och bekanta sig mer med sina nya flockmedlemmar. Så åker jag ut i morgon igen istället och hoppas på att jag inte har huvudvärk då me.
Ska ut med hundarna en liten sväng nu innan jag börjar jobba. Känns tungt faktiskt. Va uppe å sprang lite väl mycket igår så idag gör det ONT! Men bara att kämpa på. Får gå med myrsteg sakta men säkert så går det nog bra.

Igår satte jag upp två stjärnor i fönstret i vardagsrummet. Lite mer jul än bara julgranen. :)


Ärtans racer :)

Igår när Christer hade varit och tränat så hämtade han hem ärtans racer. Vi har köpt den av Christers bror inklusive en sittdel (ligger uppe på), en bärsele och en bilbarnstol. Känns fortfarande lite konstigt. Om lite mer än 2 månader så kommer han/hon.
 
 
 

Dagen fortsätter

I stallet idag så longerade jag Beauty. Christer var med och tittade på. Till en början lyssnade hon väldigt dåligt på mina kommandon men efter en stund så lyssnade hon på minsta vink. Duktig!!
Är supernöjd för att vara andra gången i detta nya läskiga ridhus. Vi hade lite tur också att vi fick ha hela ridhuset för oss själva.
Innan jag släppte ut henne i hagen sen så smorde jag in hennes skorpiga ben med salva. Hoppas på att raspen vill försvinna snart. Och väl ute i hagen kändes det ändå som att hon har blivit mer accepterad idag. Endast några få som visade sura miner när jag släppte ut henne.
 
När vi kom hem från stallet gjorde jag blåbärspannkakor med sylt och grädde till lunch. Christer har velat ha det länge men har inte blivit av att jag gjort några. Men nu så.. :) Dom blev inte så fina men dom blev ganska goda.
 
 

Efter lunchen som vi åt ganska sent så hämtade jag upp Charlie på dagis. Han blev överlycklig och sprang rakt emot mig och ropade HÄSTSTALLET!! Han visste minsann att vi skulle åka ut till stallet. Fast nu till gamla stallet och hjälpa Anna. Hjälpte henne lite och gav lite övningar och sen fick Charlie skritta av den STORA hästen.
 
När vi kom hem därifrån var det bara att börja med maten. Fick bli den enkla rätten korv med pasta för att vi skulle hinna klä julgranen också. Och Christer som va den som ville klä granen från början va den personen som var minst engagerad. Charlie och jag klädde som bara den. Charlie hängde alla sina kulor på samma gren så jag fick hjälpa till och flytta lite på dom efter en stund. Mormor Lena var också med och hjälpte till. :)
Vi har ingen vanlig traditionell gran i år utan Christers favorit silvergranen.
 
 
En väldigt händelserik dag idag måste jag säga. Nu blir det en dusch och sen väntar sängen.
 

Måndag morgon

Denna helgen som varit har bestått av både jobb, mycket stall, personalfest, filmkväll med vänner och inget bloggande. :)
På lördag hade jag bytt jobbtid med Christer så jag kunde vara med i stallet när Beauty skulle släppas ihop med stoflocken. Hon vart lite mobbad och fick stå för sig själv men jag tror ju att det kommer släppa snart. Vid insläppet däremot fattade hon ingenting. Hon förstod inte att hon skulle springa med dom andra in i stallet så hon stod kvar längst bort i hagen och väntade på att bli hämtad. Sen när hon väl kom in i stallet så skulle hon minsann inte gå in i sin box utan ville hälsa på alla andra hästar innan. (dom går ju hem själva från hagen i detta stallet). Det här kommer nog också att ta några dagar innan det blir smidigt. Men hon kommer lära sig.
 
Efter stallet så gjorde jag mig i ordning för personalfest. Eller för min del endast middag och lite skitsnack. Jag följde ju inte med ut på krogen efter som alla andra. Känner mig inte riktigt i form om man säger så. :)
 
 
Söndagen så jobbade jag hela dagen och på kvällen såg vi på film med Danne och Emelie. Mysigt!
 
Det var min helg det och nu är det måndag och jag är ledig. Ska åka ut till Beauty snart och eventuellt longera lite om det är ledigt i ridhuset. Får hoppas på det för hon behöver få jobba lite. Måste bara gå ut med hundarna innan och sen vänta på att Christer kommer hem med bilen.
Det har kommit ännu mer snö så får hoppas på att dom plogat upp vägen till stallet. Är ju så himla halt.
 
I eftermiddag/kväll är det Charliepassning som gäller.
 
 

Premiär för ridhuset

I morse trotsade jag snön och åkte ut till stallet. Idag hade dom ju plogat så var lite lättare då. :)
Passade även på att ta upp Beauty på en premiärtur till ridhuset och lät henne bralla av sig lite i longerlinan samt titta på hur det såg ut i detta märkliga ridhus. Är ju ett omgjort växthus så det ser lite annorlunda ut mot andra. Men jag tyckte att hon verkade ganska lugn. Ingen stress bara piggelin. Fast vi får väl se hur det blir sen när det kommer fler hästar in samtidigt. Nu var vi ju helt solo där inne. Får hoppas att hon anpassar sig ganska snabbt trots att det är lite annorlunda här.
 
Efter stallet så var jag ute med hundarna på en liten promenad och sen åkte jag vidare till jobbet. Tiden gick långsamt men nu är jag äntligen hemma och har varit det en stund.
Snart blir det sova. Min favorit!
 
Bjuder på en gammal bild när Beauty brallar loss.. hihi..
 

sängläge

Dags att sova. Denna dag har varit lång och jag har tittat på film och varvat med att skotta snö.
Nog om denna dag!
 
God natt!

Blir hemma idag

Tydligen kommer inte chefen fram hit ut med sin bil heller så dom ringde och sa att jag får vara ledig idag. Är ingen idé. Är för mycket kaos ute på vägarna och plogbilarna hinner inte med. Ute på vår parkering är det snö upp till knäna. Att det kan komma så mycket på en gång. Helt sjukt ju!
Jag vet i alla fall vad jag ska göra nu, SOVA! Kanske vaknar lite gladare sen.
Undrar om stallskötaren har lyckats ta sig ut till hästarna idag?? Fast hon kanske har en bra bil som orkar.
 
Hoppas på att vädret lugnar ner sig så man kan gå ut senare idag och försöka skotta fram bilen igen så man kanske kan ta sig till jobbet i morgon. Återstår att se....
 
Typ så här såg det ut runt min bil i morse... Fast detta är någon annans.
 
 

Fy vilket väder

Nej jag gillar inte riktigt det här. Det är för mycket snö. Okej om det skulle vara lagom men när man knappt tar sig ut ur huset och ännu mindre fram med bilen, inte okej!!
Har tillbringat hela morgonen nu med att kämpa ut bilen utan att lyckas. Däcken bara spinner och den rör sig ingenstans. Är helt slut i kroppen efter allt skottande och pulsande i den djupa snön så jag bara skulle vilja lägga mig ner. Ögonen går typ i kors för att jag inte fått sova ordentligt heller. Hur ska denna dagen sluta?
Chefen ska åka runt å hämta upp alla oss som ska börja klockan 12 då ingen kan ta sig till jobbet eftersom bussar och tåg är inställda överallt. Kommer säkert vara helt dött med folk på jobbet för vem åker ut å handlar i detta väder? Om man gör det så måste det ju vara för något livsnödvändigt. Och något sådant säljer vi inte på Rusta. Känns som att denna dag inte kan gå annat än dåligt.
Vårt lilla förråd är helt indränkt i snö!


Ännu en tidig morgon...

Idag vaknade jag inte lika mycket av Christers alarm men däremot när han sen ringde mig för att berätta att han satt fast ute på parkeringen. Har snöat nåt fruktansvärt i natt så han kom ingenstans med bilen. Men han ringde till Chefen på jobbet så han skulle komma hit och hjälpa honom med sin 4-hjulsdrivna bil eller allternativt bara hämta upp honom. Undrar hur det ska gå för mig sen när jag ska iväg.
Idag har jag bestämt att ha en stallfri dag. Första gången det händer tror jag, men ska passa på nu när jag vet att Beauty ändå får tillsyn och omvårdnad. Ska hjälpa mamma att köra henne till hennes jobb idag istället.
Kommer säkert få dåligt samvete för Beauty sen men det får jag ta. Känns inte så kul att åka i detta väder heller.
Måste lära mig att hon kan ha det bra utan mig ibland också. Även fast det är svårt.
Kommer vara jätte trött sen idag eftersom det är ännu en dag av alldeles för tidigt uppvaknande när man sen ska jobba ett kvällspass. Men bara att kämpa på ändå antar jag. En sak som är lite jobbig nu när det kommit så mycket snö är att jag inte har några bra vinterskor. Jobbigt läge.
Nä nu måste jag pallra mig upp ur sängen bara så jag kommer igång lite i kroppen också. Man är ju inte direkt världens smidigaste på morgonen nu. Jag tyckte jag var stel förrut men ojoj om man jämför med nu. Kylskåpet själv ungefär.
 
Ut och skotta lite snö och sen hoppas jag väl att jag kanske ska hinna uppdatera dagen lite mer idag än vad jag gjorde igår. Men jobbet avgör ju hur mycket tid som finns så vi får se..
 
 

Varm dusch och vila

Nu är jag hemkommen efter turen i stallet och en promenad med hundarna. Beauty har nu nya skor med snösulor och broddar så nu bör hon inte halka. Hon skötte sig finfint även med Linda. :) ryckte endast till tre gånger. Det känns skönt att hon är så snäll att sko.
Medan hon blev färdig så mockade jag Beautys box så har Linda en mindre att mocka idag. När man ändå bara står och glor kan man lika bra göra lite nytta.
Nu blir det en dusch och sen lite vila i soffan.


Tidig morgon

Vaknade av Christers alarm vid 5 och har inte kunnat somna om. Och eftersom Beauty ska få nya skor idag innan utsläpp så åker jag väl iväg till stallet en sväng. Så försöker jag sova lite till sen innan jag ska iväg till jobbet som jag egentligen inte alls har lust att åka till.
Hade inte behövt vara med hovslagaren idag men nu är jag ju ändå uppe. Och dessutom är det en annan hovslagare än vanligt då Beautys vanliga varit sjukskriven ett tag då han fått en häst över sig. Hon som ska sko idag heter Linda och jobbar även i nya stallet. Ibland har man lite tur när saker krånglar eller inte går ihop. Får hoppas att Beauty är lika snäll med henne som hon var med Roffe sist.
Väldigt tacksam att hon ville hjälpa oss i alla fall!
Nu ska jag slänga i mig lite yoghurt och sen bege mig iväg i kylan. Burr!!!


snart stalldags

Har slappat hela dagen, kollat på två filmer och känner mig ganska seg. Men tänkte att jag snart ska börja klä på mig alla lager kläder och åka iväg en sväng till Betty Boop. Än så länge kommer jag i min tjocka vinteroverall men det är inte länge till. Den är typ på sprickgränsen så man går som en pingvin typ.
Har väntat med att åka ut eftersom jag inte vill behöva lämna hundarna själva men snart kommer Christer hem och mamma kom precis. Funderar på om jag ska gå upp en sväng till ridhuset idag fast antagligen utan häst då hon inte fått på några broddar än och det är svinhalt på vägen upp. Vill checka läget å se hur det ser ut så här på eftermiddagarna. Har hört att det brukar vara dressyrträningar på måndagar. Och hoppträningar på tisdagar. Kan ju vara bra att veta vilka tider så man inte går upp precis då när det blir dags för oss att inviga ridhuset själva.
Ska lägga in lite grejer i sadelkammaren och i mitt skåp som som jag fått också.
Sen efter stallet blir det köttbullemiddag.
 

Tack alla!

Vill bara säga tack till alla som skrivit en kommenatar eller undrat och försökt få mig på bättre humör. Det värmer!
Har inte orkat ta tag i att svara på alla kommentarer förens nu men jag hoppas även här att ni inte tagit illa upp. Har försökt att pausa mina tankar och har då inte velat gå in på det jobbiga.
 
Idag är en ledig dag för mig som mest består av att bara vara. En dag för mig själv och hundarna förstås.
Ska åka ut till Beauty lite senare också och gosa lite.
Var precis ute i kylan med hundarna. Man känner sig verkligen som en elefant i alla kläder och att bara få på sig skorna är ju en utmaning bara det med alla kläder och magen som tar emot.
Hundarna var lyckliga i snön i alla fall. Till och med Kira som är en riktig fryslort skuttade omkring. Mili var tyvärr lite dålig i magen igen.. Hon har varit det nu till och från ett tag så känns inte så jätte kul. Blir det inte bättre snart så får vi nog åka till farbror doktorn med tanke på hennes allergi också.
Bjuder på en bild från promenaden.
 

MVC besök

Precis hemkommen efter ett besök hos barnmorskan. Svinkallt ute så ligger nu i soffan under ett täcke. Allt var bra med lilla ärtan i alla fall. Hjärtat slog som det skulle och han/hon låg precis jäms med kurvan som han/hon gjort hela tiden. Så allt var som det skulle. Mina blodvärden var också bra så det känns skönt.
Har bokat tid med läkaren igen också så jag förhoppningsvis får bli sjukskriven snart. Men tidigaste tiden var på torsdag nästa vecka så är bara att bita ihop ett tag till.
Min energi är verkligen slut i min kropp.
Känns fortfarande tufft med det som hände förra veckan också.
Nu tänkte jag vila lite, hann inte göra det så mycket i helgen så ska passa på nu. Kira ligger redan och snarkar.


Igår var en bra dag

Började lite dåligt bara med att jag vaknade på tok för tidigt. Åkte sen till stallet och hjälpte till att fixa en liten provisorisk hage till Beauty som hon ska gå i nu en vecka tills hon lärt sig vart hon bor innan vi släpper ner henne till flocken. Hon var lugn i stallet trots att vi släppte ut henne sist. Väntade så snällt på sin tur.
Efter det så åkte jag in mot Globen för att möts upp Ronny. Sen var vi två å såg på dressyren och familjemartinén. Tack Ronny!!
Så mycket som jag skrattade har jag inte skrattat på hela veckan. Har ju inte skrattat alls va jag kan minnas. Han är så rolig ibland. Bästa kommentaren från honom var nog ändå "den här hästen gjorde ett riktigt bra program, lagom vårt för va den klarade av" å jag skrattade till å han undrade varför. Så sa jag bara "men Ronny, alla hästar rider ju samma program" hahaha.. Å han tyckte genast att det blev lite pinsamt. Han hade inte hängt med så mycket på det 10 första hästarna erkände han sen. Han babbla för mycket. Kul hade vi i alla fall.

Efter Globen åkte jag ut till Beauty igen och borstade å pysslade lite. Hon verkade vara ganska lugn även nu. Stod å tittade ut genom boxdörren.
Sen vart det inte mer för min del än ett varmt bad och sen sova.