Sötsug

Jag som ville ha kaffe nu efter lunchen och så är mjölken här på jobbet slut. :( typiskt! Vilket värstingproblem va!?
Slutar klockan 15 idag å sen är det stall å storhandling som gäller. Har även ett enormt cola-sug just nu men sitter här med mitt vatten. Ibland är det tufft me nya vanorna utan allt sött. Alla dessa godsaker som ploppar upp i huvudet hela tiden.
Det konstiga är att jag gått upp 2 kg sen jag slutade me att småäta. Känns inte så himla kul. Men men... Så är det!

Nu ska jag snart jobba vidare och försöka vakna till lite.


Hästar kommer å hästar går

För ett tag sen skrev jag ju om Lina som jag ägt. Tjejen som äger henne vill inte sälj så är bara acceptera å hoppas hon bättrar sig med skötseln å börjar ge henne mer mat.
Nu såg jag en häst på annons som min vän har ägt en gång för några år sen. En häst som vi försökte köpa tillbaka så att några andra vänner kunde få köpa henne istället. Å nu är hon som sagt ute på annons trots att vi frågat för typ 2 månader sen om vi fick köpa henne (eller dom fick köpa henne rättare sagt) då fick dom svaret Nej, hästen skulle behållas! Å så ser man hästen ute på annons nu ändå. Varför kan folk inte bara vara ärliga från början. Nu ska vi försöka se till så denna häst får komma "hem" igen. Hoppas att hon som har henne nu säljer henne till "oss" denna hästen såldes av min vän till ett underpris då det var en komplicerad skillsmässa inblandad å affären va tvungen att gå fort. Ibland blir man bara så trött på folk. Håller mina tummar på att hästen får komma till dessa personer nu som älskar henne å som redan känner henne utan å innan.

Bild på hästen å min vän Anna.


Stängningsvecka

Idag börjar första dagen på min stängningsvecka på jobbet. Jobbar alltså 12-20.20 alla dagar å 9-18.20 på helgen. Har varit i stallet nu på morgonen å hade planerat att rida i skogen men planen sprack då en planka i Beautys box hade lossnat. Så jag fick rota runt i verktygslådan efter allt som behövdes å sen fick jag leka lite snickare. Så tiden rann iväg å ridningen fick utebli. Ska försöka satsa på i morgon istället å hoppas att vädret e lika bra då. Istället för en vanlig promenad me hundarna nu när jag kom hem så tog vi en joggingtur. Så nu måste jag ducha! Ska nog även se till att äta nåt litet innan jobbet.

Igår när jag va i stallet övade jag lite på att göra knoppar. Hahaha dom blir ju sååå fula! :) måste ju träna nu i en månad så jag förhoppningsvis lärt mig göra fina knoppar lagom till Beauty ska visas. Hade inga svarta snoddar heller så det gjorde så det såg ännu mer konstigt ut.


Det har även blivit ändrade planer när det gäller hennes betäckning. Den kommer inte bli av. Pga ekonomiska skäl så väljer uppfödarna att inte låna henne. Så då kommer hennes utbildning istället att fortsätta å jag har fått en väldigt bra häst till ett bra pris. Så jag är glad iaf. Även om nu min plan om att spara pengar när hon skulle varit iväg blir lite fel. Får hitta andra lösningar helt enkelt.


Bjuder på en bild me dom fula knopparna :)


Nu kör vi

Hemma från Skåne nu eller vi kom hem igår. Det är måndag morgon å jag är ledig idag. Ska starta morgonen med en PW/joggingtur med hundarna nu innan frukost. Fler saker jag vill å hoppas på att hinna med idag är:

- Träna
- Städa
- laga mat till matlådor
- stallet (ev rida lite)
- plugga
- hämta ett paket på posten

Finns egentligen fler grejer som jag vill hinna med men dessa e nog dom som jag ska försöka att hinna även fast jag inte riktigt tror att jag kommer hinna allt.
Vi får helt enkelt se hur mycket jag kan pricka av på listan, ska göra mitt bästa.
Ha en fin dag!







Idag gäller det att vara lite snabb med allt :)


Ystad

Framme i Ystad å ska nu sova. Är Väldigt trött som vanligt. Christer körde hela vägen så jag slapp. I morgon blir det begravning för morfar som gått bort :( tråkigt..

Ska eventuellt ner på stan innan å kika lite men får se när vi vaknar. Christer är fortfarande nere me dom andra å jag ska lägga mig. Är ju verkligen ingen kvällsmänniska.
Var ute på promenad me hundarna innan å dom tyckte det va skönt att sträcka på benen efter den långa bilresan.

Ska om vi hinner i helgen även hälsa på hos Beautys uppfödare kanske. Å då få träffa Beautys mamma å nya lillasyster. Men vi får se hur mycket tid som blir över. Inte för att det finns så mycket att göra här men ändå.

Natti natti...


form för dagen

Lägger upp en bild på min form för dagen å peppar mig själv inför kvällens boxpass med Yvonne. Ska bli grymt kul å jag ska spöa skiten ur henne. Hahaha närå inte riktigt så illa, bara nästan. :) 
Nu ska jag bege mig till fina grå!


Bra start på dagen

Började denna dag klockan 06.15!!
Tog med mig tjejerna ut å joggade. Sen har jag gjort lite träningsövningar här hemma samt typ dansat/hoppat runt så tjejerna tycker jag e konstig! :)
Ska nämligen till läkaren idag med min ljumske som är lite paj. Dock har jag inte med all denna morgonträning fått fram symtomet. :-/ Får hoppas på att läkaren litar på mig när jsag säger hur det brukar vara. Är ju oftast efter ridning som jag får ont.

Nu måste jag dra! önska mig lycka till!



Lillasyster

Såg precis att Betty Boop fått en till lillasyster. :-) även denna en blivande skimmel efter fina Charon.
Tänk om man kunde ha ett helt stall me bara skimmlar!

Idag ere Charlie-måndag å han ska få följa me ut till stallet. Får se hur det går. Kanske får han sitta lite på Betty Boop. :-) han gillar iaf hästar så det är tur.
Slutar jobbet klockan 15 så sen får jag skynda ut till dagis. Hoppas Charlie blir lika glad att se mig som han brukar bli. Lille skitungen! :)

Nu ska jag jobba vidare ett tag till.


Nyskodd

Tänkte bara lägga in bilderna på Betty Boops nya "fötter" oxå

Tyvärr så tog jag bilderna idag å hon blev skodd igår så hon va inte lika ren om hovarna idag.
Men så här fint blev det :)




Och underifrån




Sen en på nakenfisen i solen


Lina

Fick precis reda på att en häst som jag har ägt inte har det så bra. :( Blir så jä*la arg å ledsen när jag ser på bilden på henne.
Ska fan se till så hon kommer "hem" igen!!

Så här såg hon ut hos mig och hos den jag sålde henne till
 (ryttaren på bilden)




Å så här ser hon ut idag :( hos nya ägaren





Älskade fina Lina!

Jag ska nog komma på ett sätt så du får komma hem.......
Mitt hjärta gör ont!





Solen skiner

Härlig morgon med kanonväder! Började med att släppa ut lite hästar å sen fixa allt till Beauty. Efter det fixade jag även henne å gick upp till ridhuset. Ridbanan har inte tinat upp än så vågade inte chansa på att slira runt där. Stundvis är hon så himla fin min hoppetossa! Men emellanåt blir det även lite trots å hon testar om hon kommer undan. Men överlag så är hon ju sååå duktig! riktigt roligt att rida igen i alla fall. Släppte ut henne nakenfis i sjukhagen efter då veterinären skulle komma ut idag oxå så hon får sin spruta. Hon tyckte nog det va skönt att slippa täcket i det fina vädret.

Igår va hovslagaren ute å skodde hennes framhovar å verkade bak. Gick förvånansvärt bra! Hon stod som ett ljus ända tills han skulle banka till tåkappan, det va tydligen livsfarligt tyckte Beauty så hon stegrade lite i gången å blev väldigt upprörd. Men det löste sig genom att vi lyfte upp hoven igen å bankade på den så istället. Så nu börjar jag ett nytt projekt då med att jag ska banka tåkappa lite varje dag så hon vänjer sig. :-) ungefär som med hårfönen. Den måste jag ta fram snart igen så hon får vänja sig lite mer nu när leran har börjat komma fram igen. Torra ben ska det va!!

Nu är jag på jobbet å ska äta lunch. Mums!

Bild på Beautys fina fötter kommer sen. :-)


Ledig måndag

Idag har jag varit ledig å Christer oxå. Vi började dagen med att sova ut. Så himla skönt! Gäller att passa på när man kan + att vi kände oss rätt så trötta eftersom vi hade personalfest i lördags å båda jobbade hela söndagen. Vi gick ut med tjejerna å förbi affären å köpte lite frukost. Sen har jag varit duktig å renskrivit mina 3 recensioner på datan å sparat dom. Efter det skjutsade Christer mig till stallet där jag möttes av en jätte lerig häst! :) mockade å fixade maten. Fyllde även på nytt spån. Sen borstade jag lera å fy vad det dammade.
Satte på travselen så hon ska få chansen att vänja sig mer med alla remmar å "skit" å tömkörde uppe i ridhuset där det var väldigt många hästar mot va det brukar vara. Beauty ville inte riktigt som jag ville till en början å sparkade bakut väldigt högt några gånger så jag fick backa väldigt snabbt för att inte bli träffad. Hon kastade sig även runt en gång så snabbt å gjorde typ som en spinn så jag var tvungen att till sist släppa tömmarna, å vips så stannade hon. Gick fram till henne å tog tag i tömmarna igen å fortsatte som om ingenting hänt. Det kom lite fler protester men när hon väl fattade att hon inte kommer undan det jobbiga genom att sparka å studsa så blev hon riktigt fin till slut. Hon är ju så himla snygg! det är tur att man är lika envis som henne annars hade det nog inte gått. Hon har riktigt bestämda åsikter om allt å framförallt när man sätter lite press på henne. Hon försöker typ skrämma en.

Christer kom å hämtade mig å vi åkte till affären igen å handlade grillad kyckling då vi inte orka göra nån annan vettig mat. Gjorde som kycklingrullar med grönsaker å ägg. Riktigt gott å lyckat.
Nu har jag precis beställt ett nytt vintertäcke till Beauty oxå och nya foderhinkar. Beställde även två böcker till mina studier då jag inte lyckas få tag i dom på bibblan. Orkar ju inte åka runt i hela Sverige å leta heller så nu köper jag resten av materialet istället. Sen är det bara 2 böcker kvar men dom beställer jag när jag fått lön tror jag. Blir så dyrt på en gång annars.

Nu ere dags att sova så man orkar jobba i morgon.




En bild från i somras


Busevovven

Solen skiner idag å så måste man vara inne å jobba. Typiskt. :-) har nyss ätit min matlåda som Christer fixat till mig. Har även tagit en kopp kaffe så jag klarar mig resten av dagen. 5,5 timmar kvar. Blev riktigt stolt över Mili idag på promenaden. Hon som alltid vill gå så att kopplet är sträckt (drar inte men vill gå så långt fram som möjligt) gick precis som Kira bredvid mig idag med löst koppel! Gissa om jag kände mig stolt! :-) denna lilla stirriga hund som har krävt så många timmars träning å aktivering för att kunna vara "normal" överhuvudtaget. Jag vet att hennes allergier gör att hon blir stressad å lätt tappar fokus för att det egentligen kliar å hon vet att hon inte får klia, så det är inte hennes fel men känslan av att hon visade en sån lugn harmonisk sida idag gjorde mig så stolt! Min finaste lilla Myra! Helt klart värt det här årets träning även fast man ibland har kännt att tålamodet inte alltid e på topp. Min fina lilla hund!



Hade velat lägga upp en bild på Mili men det fungerar tydligen inte från telefonen. Står bara att man inte är uppkopplad. Ingenting funkar som det ska som vanligt när det gäller mig. Gaahhh blir galen snart! Skitteknik!


Morgon i stallet

I natt har varit en dålig natt. Har sovit oroligt å haft ont i ryggen. Bara vridit å vänt på mig hela tiden så nu har jag huvudvärk oxå. Hoppas på att piggna till när jag kommer ut till stallet där jag ska släppa ut alla hästar. Tänk om man ändå kunde få ha det som jobb/livsstil. Jag ska hjälpa till med utsläppet både idag, i morgon å på fredag. Börjar ju ändå mitt jobb klockan 12. Har precis ätit min frukostgröt å ska nu borsta tänderna. Sen får jag se om jag lyckas få me mig Kira men tror inte hon vill. Hon sover så sött i sängen nu. Mili kommer iaf studsa upp när hon hör att jag tar på mig jackan. Får nog bli en promenad me Kira när jag e färdig i stallet. Håller tummarna på att min rygg ger med sig lite när jag börjar röra på mig för just nu e den inte rolig. Måste försöka klämma in å börja träna snart igen. Hur ska jag hinna allt??
Måste ta tag i nästa hemuppgift oxå. Men vet inte vilken jag ska välja.. Läsa en bok till å skriva recension eller ett stort arbete om hundens olika raser. Måste hitta böckerna på bibblan innan oxå vilket verkar vara svårare än jag trott. Dom verkar inte finnas, så kanske måste beställa dom istället. Ska snoka runt lite.




Kärlek


Ny jobbvecka

Första dagen på min stängningsvecka. Känner mig sjukt omotiverad å vill helst inte jobba alls. Dagarna kommer kännas alldeles för långa. Så segt med stängning. Önskar att man nån gång kände lite mer glädje när man ska till jobbet istället för den här ångesten. Jag är nog arbetstrött så som man va skoltrött när man gick i skolan. Om man skulle korta ner arbetstimmarna lite varje dag kanske det inte skulle kännas så tungt.

Jag är iaf klar med min 3:e uppgift till studierna så det känns iaf bra. Även om jag haft svårt att fokusera den här gången. Allt måste bara renskrivas.

Nä nu ska jag åka mot jobbet så jag hinner med min nya ovana att svepa i mig massa kaffe innan jag börjar. Hoppas på att det ska göra mig pigg å glad. Jag som egentligen inte gillar kaffe så mycket.

Känns som att energin liksom stannar utanför jobbet när man kliver innanför den dörren.

Men men... bara bita ihop å köra på.


Lördagsmys

Ledig lördag å jag har sovit tills jag vaknade av mig själv. Har märkt att jag nästan blir tröttare av det. Känner mig hängig å slö. Sen känner jag av min rygg mer också. Men tror ändå att jag behöver få sova ut ibland även om dagen då känns lite trög.
Blev en snabbis i stallet bara, va ju på långpromenad me alla tjejerna igår så idag blir det vila. Har spenderat morgonen innan det med en brakfrukost å plugg. Boken jag läser nu är lite mer invecklad å jag får koncentrera mig för att förstå vad jag läser. Kan också vara så att jag e lite för trött å därför blir ofokuserad å därför blir mer trögfattad. :-) hur som så har jag bestämt att jag ska bli klar me uppgiften innan helgen är slut så jag kan börja med uppgift nr 4.

Kvällen idag ska spenderas med Christers mamma å hennes sambo Thomas hos dom i Åkersberga. Vi ska äta grymt god mat å mysa å snacka skit.

Myslördag/slapplördag helt enkelt. :-)

Ha en mysig kväll ni också!


RSS 2.0