Tröttis

När man kommer ut från toan och möts av detta..

Elina som sitter bredvid sin morfar och Evan som slocknat i famnen. Mys!!

Dags att åka hem.


Hälsa på morfar

Idag har vi gjort lite nytta här på dagen vilken känns skönt. Då kan de sakerna bockas av från listan. Och på vägen så åkte vi förbi hos min pappa och åt lite lunch med honom. Trevligt med spontanbesök.

Snart ska jag försöka slita Elina från shrek-filmen hon tittar på och vi ska röra oss hemåt till Harry. Sen blir det en promenad i blåsten och en sväng om till Apoteket.

Ikväll ska vi ut till Ekerö på middag hela familjen hem till Tobbe och Hanna. Vi ska ta med oss någon form av efterrätt, har ni tips? Kanske får bli nån som jag köper.

Äntligen fick jag sms om att mina Forever-produkter kommit också.😁😃 så nu ska lite saker packas och sen även levereras under helgen till mina fina kunder.

Är det något du behöver så säg till så fixar jag. Allt från skönhets- och spaprodukter till wellness, träning och kosttillskott. Det finns något för alla! ☺️

Vill du veta mer kanske innan eller har frågor så är det bara kontakta mig på mail: [email protected]


Tiden går

Tiden på dagarna tickar på och jag hinner inte så mycket mer än att ta hand om barnen när båda är hemma. Mysigt men även lite småstressigt trycker jag som känner att jag inte riktigt räcker till hela tiden. Men så är det som tvåbarnsmamma. :)
 
Igår va Jayas hund Primo här på dagen också så det var full rulle med att jaga honom. Hahaha, valpar alltså. Han ville äta upp alla Elinas leksaker och lyckades bita sönder 4 nappar som råkat hamna på golvet. Albin var också här i några timmar och lekte med Elina. Dom där två blir mer och mer som syskon. Retas och har sig. Smidigt när man bor så nära varandra att barnen bara kan springa över till varandra.
 
Och han är faktiskt här nu också. :) Men jag kom inte undan från hästleken ändå, för i morse skulle hon leka med mig när Evan sov.
 

Men jag är glad att hon gillar sina hästar, mammas tjej det!!
Längtar så galet mycket just nu efter att Jacson ska komma hem igen. Både jag och Elina längtar.
 
Evan ska jag nog också lyckas få med i hästeriet. Min lilla solstråle som så snällt väntade på mig i morse när jag duschade. Han och lille Harry! Evan är nästan alltid glad, vad man än gör med honom.
 

Annars idag förutom att leka med hästarna så har jag faktiskt varit på möte med Evelina idag också. Barnen var med dom också. Ibland får man liksom klara av att göra viktiga saker trots att dom är med. iPaden och en film till Elina och en mina nycklar som är jätte roliga till Evan så gick det att prata hyffsat ostört en stund.
 
Men nu har Christer kommit hem och jag ska åka till mamma en sväng. Hon har äntligen fått komma hem från sjukhuset nu; men behöver hjälp med många saker så då får vi döttrar finnas där självklart.
 

Full rulle

Dagen igår var fullspäckad. Trots att Elina är hemma och är lite sjuk så fick hon haka på mig på sakerna som skulle göras. Eller ja en grej var ju faktiskt på Elinas "to-do" lista och det var att gå till doktorn. Så nu har hon fått hostmedicin.

Sen var Pia här på en fika på sin lunch. Och bär hon åkt igen så drog vi till Mackan och gav honom godis i hagen och försökte smöra lite. Han vill ju inte bli fångad och så har han ingen grimma på sig så det är typ omöjligt. Så Elina fick rida på stenankan vid affären istället. 😂

Sen tog vi en promenad till dit Jacson ska flytta in. Så nära!

Fint väder var det så det var jätte skönt. Mötte upp Pia igen som hängde med. Skönt att röra på sig lite. Har ju blivit lite dåligt med det nu när Elina varit sjuk så länge.

Sen hade vi möte här hemma med en kille som jobbar med fönster. Vi ska ju byta alla på övervåningen så nu har vi fått svart på vitt vad det kalaset kommer kosta. Bläääääää! Så himla dyrt med fönster så det inte är klokt.

Sen efter det var dagen nästan slut.

Och idag startade vi med bra frukost och så har vi tagit en lite längre promenad på förmiddagen. Bort till stallet och sen vidare. Lika fint väder ute idag som igår så det var härligt! Men jag känner i mina ben att jag inte gjort mycket med dom på ett tag. Nästan lite träningsvärk, av att gå! Haha

Så nu är laxen i ugnen som jag och Elina ska äta till lunch och sen blir det nog en liten stund i soffan bara innan jag gör nåt mer. Min sömn är ju ganska obefintlig på nätterna nu och har varit i några nätter. Evan är inne i en "äta hela tiden" period på nätterna så jag får knapps sova alls känns det som. Men bara att bita ihop och hoppas att det vänder snart.


Vilken dag det blev!

Wow vilken dag det blev igår. Åkte strax efter kl 10 för att handla lite från jobbet. Och vad händer då, jo ena personalen blir sjuk precis när jag kommer dit. Och jag som behöver alla pengar jag kan få nu när min stora kärlek Jacson ska komma hem igen var inte långsam med att säga "JAG HOPPAR IN" hahaha! Så på med arbetskläder, kolla så jag fortfarande kommer ihåg inloggen och sen kör jag på i 3 timmar som lunchavbytare. Alltså jobbar jag så de andra ska kunna gå på sina luncher. 3 timmars jobb, men betalt för 6 eftersom det var söndag, härligt!

Och sen fort hem för att förbereda inför min lilla bjudning. TUR att Christer hjälpte mig i köket, annars hade jag aldrig hunnit.

Sen kom Evelina och även gästerna som skulle få höra lite om allt jag ska syssla med. En något kaosartat kväll pga min egen klumpighet. Välte ut dricka, tog sönder en tallrik, spillde ut linser över hela diskbänken, ja listan kan göras längre. En typisk "Jenny" när jag är stressad med andra ord. Men kvällen blev bra ändå tycker jag. Mina vänner vet hur jag är så ingen reagerade direkt.😂

Jag har i alla fall fått lite mer kött på benen om vad jag kommer sälja och så även om det finns MASSOR att lära. Och idag, ikväll kommer jag lägga min absolut första order från mitt nya jobb, "mitt nya företagande" så det är bara hojta nu om ni behöver något så fixar jag.

Kanske haka på en kickstart tillsammans med min fina vän Nina mot ett hälsosammare liv. Då kanske c9 är något för dig!

Jag själv hakar på så fort jag slutat amma. För JAG vill bli hälsosam igen och ta bättre hand om min trasiga kropp.

Give it a try! ❤️


Idag är jag seg

Nu har Christer äntligen lyckats få mig att titta på en dokumentär om en man som var fet och sjuk, och som började detoxa med en juicediet. Och ja självklart smakade jag en sån där "magisk" juice här hemma för en stund sen. Blääääää! Inte var den god men jag så är det ju med det mesta som är nyttigt.

Nej jag ska inte börja detoxa just nu, jag ammar ju än. Men visst kanske kroppen skulle må bra av en utrensning sen.

Sen vill han att jag även ska titta på dokumentären som handlar om socker. Men det får bli en annan dag. Jag ska ju bli nyttigare, har jag ju sagt länge. Men jag är jojo-nyttig, det går i perioder beroende på mitt mående. Jag har så mycket lättare att göra "rätt" val med vad jag stoppar i mig om jag lyckas hitta balansen mellan motionen, styrketräningen och vardagen. Och än är jag inte där. Sen spelar mitt mående psykiskt roll också. Jag äter automatiskt sämre när jag känner mig nere. Det är som en tröst även om det egentligen inte är sant.

Intressant egentligen hur hjärnan fungerar. Hur man dras till sånt som man inte borde mm.

Många tankar som vanligt och Elina leker i lugnan ro utan tankar alls på att varken äta, klä på sig eller att jag sagt till henne för 20 min sen att vi behöver åka till affären. Barnens värld är nog för det mesta ganska underbar ändå.

Idag måste jag förbereda inför i morgon. Handla det som ska handlas, plocka undan lite i förväg, försöka hinna åka till lilla Mackan som är balsam för själen och även hinna att varva ner lite då jag känner mig lite stressad mentalt.

I morgon startar jag upp min lilla business med Forever Living. Spännande och utmanande. Så kontakta gärna mig om ni undrar något eller är intresserade. ☺️

Nu måste jag få på Elina hennes byxor så vi kommer iväg.


Feber, tänk att det kan vända så snabbt.

Gick precis in till Elina igen för att kolla om hon somnat. Nepp där ligger hon klarvaken och känns även väldigt varm helt plötsligt. Tar tempen och hon har feber. 39,5 grader! Så det var inte så lite feber heller. Stackars liten!❤️❤️❤️

Ja då lär ju hennes dag hos farmor i morgon ställas in. Hon som längtat så. Men jag har ju misstänkt att det bara var en tidsfråga innan febern skulle komma. Hon har ju trots allt hostat nu i några dagar till och från och fått vara hemma från förskolan.

Jaja nu kommer jag sova oroligt i natt igen. Springa ut och in till henne för att kolla henne.💕 man blir ju så orolig. Men hon är i alla fall "pigg" och medveten. Och har varit det hela dagen.

Säger god natt igen då och hoppas att febern försvinner under natten.


En dag i soffan

Eftersom Elina är hostig så har vi typ spenderat heeeela långa dagen i soffan framför tv:n. Eller vi delade ut lite brev också till Evans kommande dop. Resten av breven får vi skicka eller lämna när vi har vägarna förbi. Stor släkt och många att lämna till.

Båda barnen ligger i sängarna nu i alla fall och jag tänkte fortsätta titta på min serie jag börjat följa slaviskt, "teen wolf" men ska inte titta så länge tror jag. Ska passa på att sova sen när båda barnen somnat. Elina är fortfarande vaken men ligger snällt i sin säng. Min busfia!❤️

Japp ibland får man tvångshålla barnen för att få en bild!😂 Tvångshålla och pussas och kittlas!😍😂

God natt!


Latmask

God dagens! Här sitter jag i soffan å latar mig när det finns en miljon grejer att göra egentligen. Men jag orkar bara inte just nu. Känner för att vara lat ett tag till. 😂

Och vart kommer alla jäkla bananflugor ifrån?? Har ställt fram kaffesump men tycker inte det hjälper. Finns inget framme som skulle kunna locka hit dom vad jag kan se, men ändå är dom i hela köket. (Läs typ 4 bananflugor)

En trött dag idag efter en dålig natt. Längtar redan efter att få gå och lägga mig igen. Är nog därför jag är extra lat idag. Men ska försöka ta mig i kragen om en stund och fixa lite i all fall. Tvätten tvättar sig inte själv direkt och ingenting annat heller för den delen.


Eller så hörs vi nu på kvällen...

Ja det där med uppdateringen alltså😂😂😂 jaja nu är jag här och ska precis gå in i duschen. Jag och Elina har varit på kvällstur ut till stallet och Mackan. Elina villerida lite trots att hon är hostig. Synd bara att det tog en evighet att fånga honom från hagen. Men söt är han ju i alla fall.

Annars idag har vi inte gjort så mycket faktiskt. Handlat lite, hälsat på mamma och jag har försökt hålla mig till mat och inte massa skit att äta. Även om det slank ner lite godis hos mamma på sjukhuset.

Snart dags att sova. Fundera lite mer på hur allt ska bli. Verkar bli lite ändringar i livet nu ändå. Men vi får se.

God natt!


The wish do not come true

Men är bara bita i sura äpplet.

Har slängt in en maskin tvätt nu på morgonen och ska försöka räkna matte idag. Eller jag MÅSTE räkna idag. Helgen försvann och jag har inte räknat någonting. Svårt att motivera mig själv när jag inte fattar vad jag håller på med i matten.

Men idag ska jag försöka, även om båda barnen är hemma. Elina är hostig som bara den så vågar inte släppa iväg henne.

Helgen har bjudit på kalas och kaos i mitt huvud. Jag är i en stor svacka just nu och försöker bara ta en dag i taget för att orka. Men det som inte dödar en gör en starkare, eller?? Jag ska jobba med mig själv och förhoppningsvis mår jag bättre snart igen.

Igår var vi även och hälsade på mamma på sjukhuset. Hon såg piggare ut tycker jag men än är hon för svag för att få åka hem. Vi får hålla alla tummar vi har att hon snart är på benen igen. Älskade mamma!❤️❤️

Har även varit ute hos lilla Mackan och tömkört.och han är så duktig lilla krutponnyn!

Nu måste jag byta på lillemannen här som har bajsat.😊 hörs under dagen igen.


Oj vilken dag

Jag pratar om igår. Fullspäckat schema hela dagen lång verkligen. Och sen lite nyheter på det som har gett mig något att bita i.

Lämning på förskola, babycafé, mattelektion, veterinärtid med lille Harry för hans öron, möte med ridtravarföreningen inne i stan, hem å natta Elina som vägrade somna, skypemöte med Evelina och så lite matteräkning hemma på det. Pjuuhh! Fullt upp, javisst! Men allt flöt ändå på smidigt måste jag säga.

Och idag har jag nyss avslutat mattelektionen efter en rätt så stressig morgon. Så nu kan jag äntligen pusta ut en liten stund innan ett frisörbesök väntar.

Måste få igång vita bilen också som inte ville starta i morse.

Men först pussa på min finaste lilla glada kille!❤️❤️❤️


Will my wish maybe come true??

God morgon alla!
Har precis lämnat Elina på förskolan och sitter här hemma nu med världens ömhet i hela ryggen efter behandling igår. Men låsningen är borta! Skönt! Så nu ska bara ryggen "vila" lite igen så ska jag nog fungera hyffsat som vanligt snart igen. Tommy som behandlar är jätte bra! Så skönt när man känner att alla låsningar och kramper man har släpper för en stund.

Många funderingar i mitt huvud som vanligt. Hur gör jag med matten nu när jag inte har barnvakt. Känns som den skiter sig rejält. Kanske borde skippa den nu i alla fall. Surt att ge upp. Jag får se.

Ska käka mitt ägg nu och sen får jag se om jag går till babycafét med Evan en stund.


En sån dag

En sån dag när man lagt sig i sängen igen i hopp om att bebis ska vilja sova en stund. Efter obefintlig sömn i natt så känner jag mig helt slut i både kropp och knopp. Så att vila med Evan idag känns väldigt lockande, så får det bli.

Haft några dagar nu där jag inte varit på topp. Men vi har varit på kalas och hållt igång ändå. Saknar Jacson lite extra och tappar då fokus på annat.

Nä nu ska jag fortsätta "natta" bebis så jag också får sova lite.


Helgen närmar sig

Sitter i soffan just nu och myser med sovande bebis❤️

I detta ögonblick vill man att han ska stanna i växten, aldrig växa upp. Jag vill ha honom i min famn för evigt!❤️ Tiden går fort så man får passa på att njuta så länge dom vill vara nära.

Båda barnen är förkylda idag. Men vi ska ändå ta oss iväg senare och köpa lite presenter inför två kommande kalas i helgen. Sen hoppas jag att min mamma orkar med ett besök idag också.

Känner mig trött idag igen. Men med mitt nyfärgade, mörkare hår känner jag mig ändå rätt så fräsch. Haha

Kaffet i högsta hugg! 😝

Elina tittar på sin "stora" och här blir vi nog sittandes ett tag, eller i alla fall tills Evan vaknar, innan vi ger oss iväg.


En liten stund i soffan

Dagen startade med mattelektion idag. Helt slut i huvudet efter en jobbig natt med nästan obefintlig sömn. Evan har konstigt nog skrikit i natt flera gånger. Inte lätt att ha huvudet på skaft då med svåra mattetal. Men jag tog mig genom lektionen i alla fall, och barnen var med Christers mormor under tiden. Tack för det!

Sen har det varit en lugn dag. Har bakat sockerkaka med Elina som vi tänkte ta med till mamma på sjukhuset. Fina hästar blev det! Köpte nya formar på IKEA. ☺️

Självklart ville Elina "slicka" skålen med smet så hon blev alldeles klippig sen.

Tyvärr blev det inget besök på sjukhuset då mamma mådde illa och ville vila så Elina åt upp sin lilla kaka och jag har smakat en liten bit på stora. Så får vi ta med resten i morgon som fika om hon mår lite bättre.

Sitter och tittar på en serie med Evan i knät medans Elina leker med alla sina små hästar. En lite stunds "vila" innan middagen kallar. Får se om jag får nåt vettigt gjort sen eller om det blir uppskjutet till i morgon. Plocka undan, räkna matte, tapetsera ja massor som skulle behöva göras hela tiden.


Hur är det nu då?

Jo jag menar ju så klart med min mamma. Ett rejält ryggskott har hon åkt på, och sen upptäckte dom i ambulansen att hon hade hjärtflimmer. Så det blev kod röd och på med sirenerna. Läskigt!! Har varit och hälsat på henne idag inne på sjukhuset. Hon såg riktigt trött ut och hon verkar ha jätte ont i sin rygg. Fick be om en extra filt samt mer smärtstillande till henne. Eftersom dom inte vet varför hon har hjärtflimmer så blir hon kvar där oavsett om ryggen blir bättre nu eller inte, i alla fall tills dom hittar en orsak eller ett sätt att ha det under kontroll. Känner mig orolig för mamma faktiskt.

Men annars har dagen rullat på. Har varit på stödlektion i matte och sen har vi bara varit hemma. Elina var hon Charlie under tiden jag hälsade på mamma men annars har hon också varit hemma idag. Förkyld är hon. Näsan rinner så hon blir hemma i morgon med. Christers mormor Jessie kommer hit tidigt och passar barnen så jag kan gå på min lektion. Sen blir det hälsa på mamma igen.


Men nu måste jag sova. Ögonen svider av trötthet. God natt!

Har jag sagt att jag älskar min lilla hund?!?😍😍😍😂😂😂


Ibland blir det inte som man tänkt sig..

Ringde min mamma på morgonen för att stämma av med henne om när hon skulle komma och passa barnen. Hon gör ju det medans jag går på mina mattelektioner. Allt var frid och fröjd och vi bestämde att hon skulle komma ca 30 min innan senast så jag hann åka i lugn och ro utan stress. Men bara en kort tid efter vårt samtal så ringer hon upp mig och ber mig komma dit, hon höll på att dammsuga när ryggen plötsligt sa "klick" och hon blev orörlig. Väl på plats gick det inte att göra annat än att ringa dit en ambulans som fick komma och hämta henne.

Jag och barnen åkte in till sjukhuset för att kolla läget men eftersom det inte hände så mycket där inne på akuten så åkte vi hem igen. Båda barnen supertrötta och Elina uttråkad också. Så nu är vi hemma bara och väntar på att få ett besked om hur det är med mamma. Förmodligen ett kraftigt ryggskott av nåt slag.

Jag dammsög klart hemma hos henne och hängde upp hennes tvätt så hon inte behöver tänka på det i alla fall. Och Jaya tog hand om Harry medans vi var iväg. Tack snälla!

Båda barnen har slocknat och jag tänker nog göra samma sak. Är också jätte trött. Har ju också lite extra problem med min rygg just nu. Hade lättare ryggskott igår så det känns som att det upprepade sig fast för någon annan idag.

Min mattelektion fick jag strunta i idag som ni kanske förstår. Får hoppas jag hinner ikapp sen. Känns som jag ligger efter hela tiden ändå för att jag tycker det är så svårt.


God morgon! Dags för något nytt i mitt liv kanske????

Har varit vaken ett tag nu med Evan som valde att vakna supertidigt idag. 😴 men nu har han somnat om så det tänker jag också göra. ☺️

Men ville bara berätta att jag var på en intressant och inspirerande föreläsning igår. Kanske är detta något för mig att ha som sidekick. Att jobba med produkter och wellness. Att bli min egen chef vid sidan om vanliga jobbet. Ska suga lite till på karamellen och skriva för och nackdelar. Men spännande är det!☺️

Fin i håret var jag också😉


Trött måndag idag

Efter en hel dags pluggande så är jag rätt seg i huvudet nu. Och jag kan inte direkt säga att gick bra heller. Är så sjukt svårt tycker jag. Har massor av tal som jag behöver få hjälp med.

Men nu har jag i alla fall hämtat Elina från förskolan och vi har fått lite mat hos mamma.

Ska ev. på en "föreläsning" senare med Evelina. Hon som jag var på möte hos i helgen.

Min rygg har typ gått i lås i vissa lägen så det är ganska jobbigt. Hugger till mellan skulderbladen i vissa små rörelser. Måste ha överansträngt mig igår vid målning och montering av möbler. Höll ju på hela dagen igår så det är inte så konstigt.

Känner mig ganska trött i största allmänhet idag pga min dåliga sömn. Går ju inte att sova när det hugger så fort man rör sig.

Så nu ska jag bara göra ingenting fram tills jag ska åka. Bra plan!


Klockan 01.15..

Och vi blev precis färdiga med sängbygget av vår säng så vi slipper sova på golvet i natt. Pjuuhh..😝

Kräftskivan var trevlig och bjöd på många skratt och supergoda kräftor. Mums!

Christer och Elina var också med men kom lite senare så dom fick inte vara med på bild.

Jag gosade även lite med Jayas söta råttor. Mest med dumbon Dafgård som hon heter. Så söt!😍

Ska bli riktigt skönt att äntligen få krypa ner i nya sängen nu. Och jag tror att min rygg kommer bli gladare också av en ny madrass som formar sig och värmer upp lite så musklerna hålls varma. Äntligen!

I morgon blir det mer bygge. Kanske en tripp till Ikea igen också eftersom dom glömt skicka med Elinas nya säng som vi också skulle ha. Suck! Känner lite att där rök min pluggstund. Jag som verkligen behöver sätta mig och hinna så mycket jag bara kan ifrån matteboken. Och repetera allt från början igen med olika exempel.

Men för nu säger jag god natt!


Vart är all min tid?

Känns som jag inte hinner annat än plugga, fixa hemma och barnen just nu. Knappt det första... Bloggen får vara lite prio sist nu så därför inte så många inlägg kanske. Men det har ni säkert redan märkt.☺️

Matten är svår tycker jag och hemmet är just nu rörigt igen då det står sjuttielva ikeakartonger med möbeldelar som ska byggas ihop. Vi har köpt ny säng till både oss vuxna och till Elina. Samt nya garderober till hennes rum och vårt. Kommer nog bli jättefint när allt är färdigt men nu är det ett större kaos hemma. Christer kör vändor till tippen med de gamla möblerna just nu. Går ju inte att bygga om det inte finns plats.

Ikväll ska vi hem till Jaya på en liten kräftskiva såsen tiden går ju bort också så det lär bli massa bygg i morgon med gissar jag. När ska jag hinna räkna??? Suck! Hade hoppats att kanske Christer kunde få hjälp av nån mer vän än Robin som ALLTID hjälper att bygga så jag kunde få räkna lite. Hatar att ligga efter, det gör mig jätte stressad med tanke på att läraren börjat prata lite smått om prov inom en snar framtid.

Ska fika lite snabbt med en fd kollega vid kl 14 idag också då hon ska förklara ett eventuellt extrajobb för mig. Ska se om det kan vara intressant eller om det bara lät bra.

Nu måste jag byta en bajsblöja!
Hoppas på att kunna skriva lite mer senare under dagen. Saknar min blogg ju.☺️


RSS 2.0