Då var snart denna dagen slut

Så, då var Jacson borstad, insmord och promenerad. Kaninerna har fått mat och en morot var, och jag ska nu åka hem. Mår fortfarande lite illa så kommer bara ta det lugn hemma nu innan jag ska sova. Kanske kollar på nån film eller pluggar lite körkortsteori. 

Hörs i morgon, god natt! 




Bjuder även på en bild på min finaste och idag "blötaste" dotter när hon hoppade i precis varenda vattenpöl som fanns på vägen hem från mormor. :) älskade Elina! 




Vilodag idag

Idag har jag mått konstigt. Har inte alls känt mig pigg så det har varit en vilodag från allt. Jacson ska också vila idag fast går nog en promenad i alla fall. Han var så duktig igår så då förtjänar han en vilodag idag. :) I morgon ska vi till ridhuset och trava lite bommar så då vill jag ha honom utvilad och lite allert. 

Bild från igår.


Jag och Elina har idag hämtat ut ett paket på posten. Äntligen har Jacsons nya salvor kommit. Så dom ska testas idag. :) vi har även varit hemma hos mormor och båda två sov middag där i hennes säng. Såååå skönt.


Snart kommer Christer hem med pizza, perfekt när man inte mår topp. Hoppas på att må bättre i morgon. 


Gårdagens uteritt med Maria och Flaixback

Alltid lika trevligt när man får sällskap på ridturen. Precis när jag och Jacson var färdiga för att tränsas så kom Maria till stallet. Så vi väntade in henne så vi kunde rida ut tillsammans. 

Vi red bort till Alby och travade och galopperade på grusvägarna runt där. Jobbigt tyckte Jacson men väldigt nyttigt för hans dåliga kondition. Efter två galopper var han sådär avslappnad i kroppen som han bara blir efter galopp. Tyvärr blir han ju ganska trött fort och då börjar han snubbla lite. Men men... Kondisen kan ju inte bli bättre om vi inte tänjer lite på gränserna hela tiden så han fick gott trava en bit till fast han var trött. 

Maria fotade oss när vi kom tillbaka. Han har sitt "Jacson"schabrak på sig som jag köpte på Gekås. 

Helt svettig var han medans Flaixback knappt var svettig där sadeln legat ens. Snacka om skillnad. :)








Svampade av honom och tvättade benen ordentligt med såpa. Sen handukstorkade jag benen innan jag smorde på massa salva. Han fick sin lilla skvätt havre samt mineraler innan jag  släppte ut honom till kompisarna igen. Och gosig som han är står han gärna kvar och myser en stund innan han knatar iväg till dom andra. <3



God natt

Har inte haft ork att blogga idag mellan allt röjande här hemma så tänkte bara kika in å säga god natt! 



Nämen titta, ännu mer regn

Denna sommar slår verkligen regnrekord. Tur man har massa att fixa här inne så man håller sig sysselsatt ändå denna semester. Idag har det varit en regnig promenad med hundarna som fick ha täcke på sig. Och jg hade gummistövlar. (Som alla andra dagar denna sommar typ)



Har sorterat mer skräp här hemma och varit en vända till tippen. Nästa lass håller på att packas i bilen. Men behövde en liten paus nu kände jag. Har tvättat 3 maskiner tvätt också. Hundfiltar och täcken tar stor plats så då blir det många maskiner. Känner mig lite som en städtant.


Vilodag

Idag är ytterliggare en dag när min rygg har gett upp helt. Så Jacson får en oplanerad vilodag idag tyvärr. Men så är det. Igår hade jag också pissigt ont i ryggen hela dagen. Och på kvällen när jag skulle trava av Jacson lite efter att Robin och Linda med hela familjen varit me i stallet och provat rida lite så gjorde det så ont så jag vet inte vad. Kunde knappt ens skritta så känns onödigt att ens försöka sitta upp idag. 

Kommer så småningom visa lite bilder från gårdagen men ska bara få lite redigerade bilder från Linda först då det blev fotat med lite för högt ISO tal. 

Innan idag har också varit en lugn dag hos mamma med bara några ärenden för att köpa hundmat bland annat.  

Men nu ska jag i alla fall till stallet och smörja ben samt göra rent till kaninerna. 



God förmiddag denna gråa måndag!

Denna morgonen har inte gått i många knop direkt. Har packat upp tre flyttlådor med grejer från undanplockat vid renoveringen, tvättat två maskiner tvätt och börjat sortera lite av Elinas kläder. Men allt har verkligen gått i slowmotion. Jaja bara det blir gjort eller?? 

Elina tittar på "stora" och har sina bilar uppradade som vanligt. :) Först i soffan, sen på bordet och sen i soffan igen.. 




Hon har varit en busig liten tjej här på morgonen. Jag som trodde hon skulle ge hundarna mat, men icke! Hon hällde ut allt på golvet, plaskade i vattenskålen och hade skitkul!! :) haha!


Tur att hundarna äter ändå trots att maten ligger på golvet.

Nu ska vi gå ut på promenad så måste försöka få med mig envisa lilla damen. 

Efter lite kvällsgos med J så känns nu sängen och kudden väldigt lockande..

Så nu är jag även hemkommen från Jacson. Idag blev det bara insmorning av hans ben ute i hagen. Han har vilodag idag så jag lät honom gå och bara få vara häst. Han var lerig och lite blöt men väldigt sällskaplig som vanligt. Stod och gosade en stund innan jag åkte hem igen. 



Han är ju så snygg!! Trots lera på hela kroppen! <3 Finaste Jacson!

Fotade även de små söta fågelbebisarna som bor i stallgången precis ovanför där man binder upp hästen. 



Så söta så! 

Men nu ska jag sova. Är sååå trött! 
God natt! 

En mysig dag hemma hos farmor och Thomas

Idag styrde jag och Elina bilen mot farmors hus i Åkersberga direkt efter frukost. Christer mådde inge bra efter sin utekväll igår så honom lämnade vi hemma. 

Och oj vad vi har gjort mycket saker tillsammans med farmor. Badat, plockat smultron, ätit godis, plockat hallon, sparkat boll, plockat blåbär, ätit god mat, promenerat i skogen, lekt me bilarna och byggt lego. Så jag vet nog en som kommer sova gott i natt. :)











En fantastiskt mysig dag!! Älskar att kunna vara ute så här mycket! Och jag älskar landet! Vill också bo så jag har blåbärsriset runt knuten. 

Ska vara kvar en liten stund till innan det är dags att bege sig hemåt igen.




körkortsplugg när regnet öser ner..

Nu är vi hemma från Julians kalas sedan lång tid tillbaka. Elina sover här bredvid i soffan och jag har passat på att göra körkortsteori på datan.. Fy vad man glömt bort mycket. Känner att jag nu måste läsa lite mer i böckerna innan jag ger mig på datafrågorna. Tror nog att själva körningen sen är lättare än teorin.
 
Ska bära upp Elina till sängen så ska jag fortsätta läsa uppe i sovrummet tror jag. Så får det bli en tidig kväll för oss idag.
 
 
 
 

Kalasdags

God morgon! 

Idag är det kalasdags för kusin Julian som fyller 4. Men först blir det en hundpromenad och presentfix. 

Igår fick jag låna lilla söta Pysen i stallet så bjuder på två bilder på honom. :)






En toppendag!

Äntligen en dag med sol! Detta har gjort så vi äntligen kunnat spendera dagen ute på vår baksida med bad i bassängen, lunch ute och massa lek med alla Elinas bilar. Som fortfarande radas upp! :) haha!!



Harry passade också på att svalka sig i bassängen och njuta av solen.


Jag har även varit hos tandläkaren idag och gjort ytterliggare en rensning i min onda tand så nu ska jag dit om 10 dagar igen och förhoppningsvis kunna avsluta behandlingen. Passade på att hämta hem körkortsböckerna för mitt efterlängtade BE körkort också så nu ska det pluggas. Vill försöka ta det innan vintern kommer. Och det passar ju bra med plugg nu när jag har semester. Bakade en god blåbär/rabarberpaj som vi njöt av i solen också så dagen har varit topp!! :)



Nu bli det en tur till stallet för min del och få lite avkopplande tid med de fina hästarna! <3


Elina och Christer får vara hemma och mysa i soffan med lite barnböcker och pussel. 


Gårdagens ridtur

Satte på ett finschabrak från Equestrian Stockholm och red bort till ridhuset vid Hammarby Gård. Skrittade på ordentligt hela vägen bort så han var bra uppvärmd när vi kom fram. Väl inne i ridhuset så började jag med att jobba honom i skritten med många halter och igångsättningar. Att få honom kvick för hjälperna och få lite mer bjudning.

Satte igång i trav och höll ett lite högre tempo i början så han kom igång mer. Han kan ju vara lite segstartad så det var perfekt att även lägga in flera övergångar till skritt samt fler halter även här.

Tycker att han lyssnade riktigt bra och till sist var han som spagetti i kroppen. :) Kände mig väldigt stolt över honom och hans fina prestation. Duktig kille!! Guldstjärna på det passet!! 

Sen efter ca 15 min intensiv ridning så gav vi oss och jag ledde honom hela vägen hem, samt gav ett äpple och en morot som jag hade med mig i fickan.

Detta kommer bli så bra när han bygger upp styrkan. Och sen när han orkar mer så kommer jag även lägga in fler galoppfattningar. Igår gick han så jäkla bra så ville inte förstöra den känslan med att göra en fattning som riskerade att bli pannkaka. Jag tar det när det känns rätt. Ingen bråtska inte. :) <3

Min fina Jacson! Min dunderklump! <3





Sen stallkväll


Nu är jag hemkommen och nyduschad och redo för sängen. Elina har precis fått en liten slurk välling så hon förhoppningsvis somnar. Hon har tydligen varit vaken hela kvällen så hon fick duscha med mig för att bli lite trött.
Sov lite lång middagslur idag så är nog därför.

Berättar mer om min ridtur i morgon. Men kan säga redan nu att han var fantastisk! 

Sov gott!

Här står trollen på rad


Elinas nya grej är att rada upp allt. Först sina bilar hemma och nu alla prydnadstroll hos mormor.

Snart hoppas jag att hon ska somna så att hon sover medans jag åker till veterinären med Penny igen. Idag ska stygnen väck.

Mili har idag visat en dålig sida och det var att när vi mötte Penny i morse så blev Mili arg mot henne. Inte likt Mili.. :( undrar om hon försöker hävda sig nu när Kira inte är kvar?? Hur som har jag mailat en superduktig hundinstruktör som jag tänkte gå privatträningar för med henne. Är så trött på hennes olika fasoner som hon har för sig. Skäller, drar i kopplet, mm.. Listan kan göras lång. Och det värsta är att Harry tar efter precis allt hon gör. Alltså får jag helt plötsligt två monster. Suck!! Det ska tränas bort bums!! 


Har beställt lite naturprodukter till Jacson också. Ska se om det kanske kan hjälpa hans ben. Måste prova något nytt nu känner jag. Vill att hans hud ska bli bra nu.


Dags att åka....



Tåglek och Nalle Puh

Idag fick jag väcka Christer som hade råkat försova sig till jobbet. Han telefon hade stängt av sig så larmet kunde inte ringa. Han skyndade iväg och jag och Elina gick upp och startade morgonen med att plocka fram hennes tågbana. Det var länge sen som vi lekte me den så det var kul. Hon placerade alla sina nya bilar i tågvagnarna och så åkte dom runt runt. :)



Och nu har vi precis ätit lite smörgås och myser i soffan med Nalle Puh på lilla iPaden. Tror minsann att lilltjejen är lite trött fortfarande. 


Ska snart klä på oss lite mer kläder och gå med hundarna. Dom ligger och sover just nu. 

Snart kommer farmor

Alla skor på plats... 


Och efter en dusch, en kopp kaffe, hundpromenad och lite lunch i magen så myser jag nu med Elina i soffan i väntan på att hennes farmor ska komma på besök. Hon saknade Elina och frågade om hon fick komma förbi. Mamma har lämnat lite bullar här som vi kan ha till fika. Perfekt!


Nu slutar Christer jobbet också så han lär vara hemma inom en timme. Känner mig ganska trött. Fick ju ingen sovmorgon i morse. :) haha..

Måste erkänna att jag känner ett sug efter att få rida ett dressyrpass på Jacson nu när skorna är där. 

 





En hov kvar

Nu är vi snart i mål med denna skoning. En bakhov kvar bara och Jacson har varit duktig som vanligt. 



Sen ska jag bara smörja alla venen och mulen med solkräm innan jag släpper ut honom till kompisarna igen. Så får jag se om jag åker hit senare och rider. Nu har jag ju barnvakt hemma av min mamma under tiden så nu hinner jag inte. Men så skönt att han äntligen har nya fräscha skor som inte glappar. :) 

Börjar bli hungrig nu också så ska nog fråga mamma om hon ska stanna på lunch. :) 

I väntan på hovslagaren


Äntligen ska Jacson få nya skor. Har ryktat honom så han är fin när hovis kommer. :)


God morgon föresten! 


Hagfix och kvällspromiss

I förmiddags när jag var hos Jacson märkte jag att ena tråden på grinden till hagen lossnat. Så nu har jag åkt till stallet igen för att fixa den. Snabbt gick det så tänkte att när jag ändå var här så kunde jag passa på att smörja hans utrustning. Så nu är sadel, sadelgjord, träns och lädergrimma skinande rena och alldeles mjuka. 



Det är sånt där göra som jag gärna hoppar över då det är så tråkigt. Men ibland måste man ju. Och hans grejer är inte så billiga heller så är väldigt rädd om dom. Skönt att få det gjort. 

Ny ska jag å Hundarna åka hem igen. Har promenerat i regnet bete på åkern så dom fick springa fritt och busa. Så nu är båda två helt sjöblöta, och jag me för den delen.


Ska bli skönt me en dusch när jag kommer hem men jag älskar verkligen att vara i stallet, regn eller inte! Skulle verkligen vilja bo så här. 



Mer Jacsonmys för barnen

Precis som igår så har denna förmiddag spenderats hos Jacson i stallet med lite ridning. Idag följde Petra med med sina söner Lukas och Lenox. Självklart fick alla som ville prova att rida lite rida. Och Jacson var så snäll som vanligt! Finns inte ont i honom någonstans. <3






Smorde in alla benen med massa solkräm efteråt då han är så rosa i huden nu när han är klippt. Sen fikade vi innan vi åkte hem.

Nu sover Elina och jag funderar på om jag ska vila lite jag med. Det smittar av sig.

Natti

Idag fick jag och Elina middagsbesök av My. Alltid lika trevligt! Vi har sen tittat på fyra avsnitt av orange is the new black och ätit chips och godis. Mums!! 

Elina har tittat på sina filmer på iPaden och pusslat med mig. Tur man kan göra flera saker samtidigt. :)



I morgon väntar ännu en förmiddag i stallet men denna gången med Petra och hennes barn. Jacson älskar all uppmärksamhet han får och njuter när barnen pysslar om honom. 

Måste ta mig förbi trafikskolan också och köpa mitt körpaket så jag kan ta det där BE-kortet. Vill ju ha det nu!! Helst igår. :)

God natt!



Mysig förmiddag i stallet

Denna dagen kunde inte starta på ett bättre sätt! Vi mötte upp Magda, Vincent och Decibell på vår parkering och så åkte vi i samlad trupp ut till stallet för en mysig förmiddag där. Elina både skrittade och travade och lilla Deccie satt på Jacson själv och skrittade tillsammans med mig. Vincent ville bara klappa och borsta idag, han tyckte det var lite läskigt. Jacson var ju så stooooor. :)



Efter ridningen så satte vi oss och fikade, saft och kakor med choklad på. Kladdigt värre :)


Men gott var det och barnen hann även busa på lilla berget och klättra upp och ner flera gånger. Så himla mysigt!



Elina ville även visa kaninerna och mata dom med gräs.


Nu ska vi vila lite här hemma innan dagen fortsätter med lite handling och middagsfix. 

Tack för en mysig förmiddag Magda med barn! <3

Efter en händelserik dag så kryper jag nu ner i sängen och säger god natt. :)

Idag har vi varit på tippen och källsorteringen och slängt en del skräp. Skönt att få det gjort så det blir lite mindre rörigt här hemma. Åkte sen till Haninge C där Christer skulle köpa ett par shorts. Elina fick köpa en ny häst också. Och hon valde en vit fin häst med massa hovskägg.


Sen blev det lunch på tacobar innan vi åkte hem och vilade lite.


Sen fick vi trevligt middagsbesök av Magda och hennes två barn Vincent och Decibell. Så barnen har lekt och sen efter maten gick vi ut och cyklade lite och åkte rutschkana. 





Och nu på kvällen så har jag varit ute hos fina Jacson. Men tyvärr så valde jag att klippa benen på honom idag igen då hans sår börjar bli fula igen nu när det varit så blött i och med allt regn. Det luckras liksom upp då och så spricker huden. 


Mycket hår blev det som försvann...



Det är ju bak på kotorna som han har problem.. :(




Men nu är han fixad och insmord så nu ska han klara dig tills jag kommer i morgon igen. :) tycker han är finast ändå, med eller utan hår!! Nu ser han lite mer ut som en dressyrhäst när han är utan. ;) hihi!

I morgon är min första semesterdag! Wihooo vad skönt!! 4 veckors ledigt från jobbet och jag ska njuta! Ska eventuellt åka ut med Magda till stallet på förmiddagen så barnen får rida lite på ridbanan. Jacson har ju tappat en sko och idag märkte jag att även ena bakskon är lös så han får hålla sig där det är mjukt underlag. På onsdag kommer Henrik till undsättning i alla fall och skor om honom. Min vackra klumpiga häst! <3


Nu ska jag sova.. Hoppas på fint väder i morgon! God natt! 


Man tager vad man haver

Idag vart det en restätarmiddag. Men gott var det! 


Ett ihopplock av de senaste dagarnas rester. Skönt att allt var klart och bara behövde värmas lite. Snabbt och smidigt, perfekt när man är trött. 

Funderar på om jag ska ta ett bad med Elina innan jag åker till Jacson bara för att det är så himla skönt. Onödigt kanske men vad gör det. 

Sen blir det pyssel med Jacson och filmkväll hemma när Elina somnat.




Lite lördagsfix

Idag är jag väldigt trött efter en dålig natt. Vill typ sova middag. :)

Förmiddagen har ägnats åt att bygga ihop lådor till garderoben i hallen. Det går sakta men säkert.




Vi fick även hjälp av bästa lilla hjälpredan som självklart skulle vara med och styra och ställa. :)




Fast just nu tar vi fikapaus och påfyllning av koffein. 


Så hoppas jag att jag ska känna mig mer pigg sen. Vill ju åka iväg och köpa två tvättkorgar bland annat. Fast kanske borde lägga mig en stund innan. Gäsp alltså! 

Och här i mitt knä är det en till som är lite trött. <3




Christers kusin med flickvän är galna

Haha jag bara skakar på huvudet när dom kommer förbi. Idag skulle vi grilla å bara ha en myskväll. Och det slutar som vanligt med att Robin styr upp med vår renovering och Linda börjar röja och hjälpa till med städning, gräsklippning, tvätt, ja allt som ständigt behöver göras. Haha!! Deras energinivå är alltid skyhög! Så tacksam för all hjälp samtidigt som man nästan skäms när dom kommer då det alltid är så rörigt hemma. 

En mysig kväll i alla fall!



Deras söta lilla Adrian börjar bli så stor och ställer sig nu upp mot saker. 




Linda var så snäll också och följde med mig till stallet och fyllde på och skurade i hästarnas vattenbaljor/badkar. Jacson hade tappat sin sko idag också, typiskt!!



Hovslagaren kommer ju på onsdag nästa vecka men det är ju ändå några dagar dit som blur utan ridning då eller Max skritt eftersom han blir lite öm.

Nu har Robin och Linda och Adrian precis gått så ny ska vi alla sova. Japp Elina är vaken! Kan det bli en sovmorgon i morgon mån tro?? :)

Så jäkla skönt att min semester har börjat nu!! 

God natt!



Mys och gos med gosehästen

Idag försökte en fripassagerare åka med till stallet. :)


Fast jag släppte av lille snigeln i busken innan jag åkte. 

Tog in min snygga häst från hagen och borstade ordentligt samt smorde in alla förhårdnader/sår på benen. Det är ett evighetsgöra det där. 



Han har nog mer krämer och salvor än vad jag har till mig själv. Haha!!


Vart endast pyssel idag då det regnade så mycket och var så blött och klaffsigt överallt. Fixade till kaninerna och gick en blöt promenad med hundarna. Behöver jag ens nämna att Harry var som en dränkt råtta när vi kom hem. 




Och nu har jag duschat och ska krypa ner i sängen. Fick sällskap i duschen av Elina också som inte somnat än. Så nu hoppas jag att hon ska somna fort. Hon är sjövild här och hoppar i sängen och lyssnar ingenting. Så bäst att sätta igång nattningen ordentligt.

I morgon blir det en tidig morgon för en sista jobbdag innan min semester börjar. 

God natt! 


Hej du regniga torsdag..

Ja vilket sommarväder vi har i detta landet denna sommar. Det bara regnar och regnar. Så jag och Elina har passat på att ta ett varmt bad inne då istället. 


Bästa badsällskapet!! <3

Nu tittar hon på Shrek och så väntar vi på Christer som snart kommer med pizza. Sen blir det ett stallbesök för min del i regnet. 




Gäsp

Efter en sen kväll i stallet igår med lite mer hagmockning och även lite socialisering av kaninerna så känns det väl sådär att Elina valde att vakna innan kl 6 i morse. Nu när jag äntligen kunnat sova efter att ha fått utskrivet starkare värktabletter. 



Annars idag är det kvällsjobb på schemat. Kanske är bra att ha nåt att göra så tankarna hålls åt ett annat håll. 

Har klippt och målat Elinas naglar nu på morgonen så hon är alldeles glittrig. :) lilla sessan!


Kom lite utanför men det gör inget. Inte helt lätt att måla på nån som inte är helt stilla. 

Nu hoppas jag på att få vila lite till innan vi ska ut med hundarna. Än så länge är dom också väldigt trötta.


Längtar redan efter att få sova igen, segt...

Livet går vidare..


Ja det är så det är.. Livet måste gå vidare utan finaste Kira. Trots fler tårar i morse så tycker jag ändå att dagen varit bra. Förutom min tandvärk då. Tackade av Kira igår kväll tillsammans med Jenny och skålade för 10 fantastiska år som jag fått med henne. <3

Var hos tandläkaren idag och påbörjade en rotfyllning så nu går jag på både Ipren, alvedon och citodon var 4:e timme. 

Har tagit mig i kragen idag och tvättat två av Jacsons smutsiga schabrak samt rengjort akvariet. Mili och Harry har busat till och från hela dagen och det känns skönt att dom har varandra och inte verkar särskilt rörda av Kiras bortgång än i alla fall. 


Ikväll när Christer kommer hem från jobbet ska jag åka ut och kramas med Jacson och ge alla hästar vatten och en koll så ingen är skadad. Jacson får en lugn vecka denna vecka i och med allt. Känner att jag inte orkar rida just nu. Vill bara ta mig genom jobbdagarna som är kvar innan min semester. 

Nu ska jag sätta igång en film och mysa med Elina. 



En tung dag :(

Idag har jag fått säga hej då till världens finaste gosegris. Det gör fruktansvärt ont och jag gråter och gråter i omgångar. Min älskade hund som jag haft sen hon var 8 veckor, och nu var hon 10 år. Kommer kännas så tomt utan henne och saknaden är redan enorm. 

Sov så sött min älskade Kira! 


Du finns i mitt hjärta, mitt minne och i mina tankar nu och för alltid! Vi ses på andra sidan sen. Jag kommer, men bara inte just nu. Vänta på mig så tar jag med mig bollen. Jag älskar dig! <3

När dagen plötsligt kastas om i en helomvändning

Sitter just nu i väntrummet på Bagarmossens djursjukhus och väntar på att få besked hur grannens hund mår. Min älskade Kira har varit dum. Hon smet ut från Christer och sprang raka vägen och bet lilla Penny helt oprovocerat bakifrån. Christer ringde mig i panik och jag åkte från jobbet helt förtvivlad då jag vet vad vi måste görs med Kira. Hon är inte att lita på längre, gammal och lite senil. Det är nu tredje gången hon biter en annan hund oprovocerat. Inte okej någonstans! Visst att vi ska ha koll men man kan inte ha koll med ögon i nacken 24/7. Tror det börjar slå lite slint eftersom hon på senaste tiden har blivit arg utan anledning flera gånger. Hon har kanske ont någonstans?? Även fast hon är kollad och allt så kan jag som småbarnsmamma inte känna mig helt säker med en instabil hund hemma. Jag är ju inte hemma med henne jämt och gångerna det hänt saker så är det jämt när jag inte är där. 

Jag fasar för att jag nu inte har nåt annat val än att låta min älskade hund få somna in innan hon skadar flera "av misstag" 

Känner mig så ledsen bara.... Min fina älskade gosegris Kira.. Ska prata med en veterinär på måndag och höra vad dom tror. Nu tycker säkert många att jag är dum i huvudet men tänk er in i min sits. Med en kamphund som redan har så dåligt rykte i sig och så dessutom en kamphund som visat agressivitet flera gånger nu (även om det inte hänt nåt varje gång) nånting är det ju som inte stämmer och hon är ändå över 10 år gammal. 

Jag känner mig förkrossad iaf och tyck illa om mig om ni vill men jag kommer göra det som känns rätt för min familj och för att vi ska känna os trygga i alla situationer. 

God morgon jobblördag

Nu sitter jag med min gröt och Elina med iPaden och tittar på Shrek. Hennes nya favoritfilm efter Frost. :)Christer ska snart väckas så jag kommer iväg till jobbet. Han var ute igår med några kollegor så han är nog lite extra trött idag. Ser inte riktigt fram emot att jobba när jag sitter här med världens finaste lilla tjej bredvid mig. Vill vara med henne istället ju. Men bara bita ihop under dagen och jag kommer garanterat ha fullt upp. Är hur mycket som helst som ska göras så hoppas tiden går fort.
 
Får se om jag ska träna ikväll eller inte. Fast då blir det sen träning efter Elina somnat tror jag.
 
Nu är det dags att väcka karln. :)
Jobbet kallar!
 
Bjuder på en bild på finaste sessan. <3
 
 

Christer har äntligen ridit!

Förra veckan hände det som jag väntat på så länge. Christer vågade sig upp på Jacson och både skrittade och travade lite grann. KUL!! :)
 
Han tyckte att Jacson var väldigt bred så han fick ont i sina ljumskar, haha!!
 
 
 
 
 
 
Nästa gång kanske han vågar prova lite galopp också. ;)

lite bilder från vårt besök på aquaria

Nu ska jag visa lite från vår lilla utflykt. Tyvärr var jag dålig med kameran då jag mestadels sprang efter en hyperaktiv Elina som var överallt på en gång :) Men som tur är så kanske jag kan sno några bilder från Linda sen som fotade både mer och bättre bilder. Jag är fortfarande nybörjare och hade svårt att få till ljuset i den mörka miljön.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt schabrak från Equestrian Stockholm till älskade Jacson



Nu har jag skickat en beställning av en vän på detta snygga schabrak som är nere på Falsterbo. Vi måste ju ha ett fint tävlingsschabrak sen när vi ska ut så småningom och visa vad finaste dunderklumpen går för. :) 


Sitter för övrigt på min lunchrast med en kopp kaffe och försöker piggna till efter matkoman. Drygt 6 timmar kvar att jobba, sen blir det träning igen. Körde ett lättare benpass innan jobbet också men känner att jag vill köra mera idag när jag har lite extra energi än vad jag haft senaste dagarna. Måste börja jobba på beach 2015 så jag är redo när vi åker utomlands i augusti. 

Längtar tills i morgon när jag äntligen ska få rida igen. Nu har mina Medryttare haft Jacson i tre dagar så nu har jag mysabstinens. Sen vill jag fixa lite till kaninerna också. Undrar vad Christer skulle säga om jag tog hem dom nu under sommaren?? :) Mili skulle ju bli galen i alla fall. 

Mina små fegisar. <3

  

Nää dags att jobba lite till. Kämpa kämpa!! 

Regnet har öst ner så då passade det perfekt med utflykt till Akvaria.

Startade morgonen med värsta huvudvärken och att jag var kissnödig som en tok. Tyvärr hade vi ingen toalett tillgänglig här hemma då eftersom snickarna höll på i badrummet så i lite halvt panik väckte jag Elina, slängde på henne kläder och lastade in henne och hundarna i bilen och åkte hem till mamma. Väl där kunde jag äntligen gå på toaletten och sen promenerade jag och Elina till affären för att köpa lite frukost. Lånade vars ett paraply.


Sen efter frukost och sen även lunch så plockade vi upp Linda och Adrian för att fortsätta vår dag på Akvaria inne i stan. Mysigt att gå bland fiskarna och kika. Tog en fika där också innan vi åkte hem och båda barnen tokdäckade på mindre än 2 sekunder i bilen. :)

Elina har haft fina pippilottaflätor idag med röda rosetter. Så fin så! <3


Lilla fisungen!


Tänkte visa några få bilder från idag inne på Akvaria också men har inte haft tid att sätta mig med datorn. Sen har Christer haft min dator när jag väl hade en liten lucka så då blev det inte av. Ska försöka hinna visa lite i morgon. :)

Vi har även promenerat en längre promenad när vi kom hem jag och Elina och hundarna. Passade på när det var uppehåll. 

Gummistövlarna på!


Sen fick jag ett ryck då jag tröttnat på den vildvuxna häcken på framsidan, så jag klippte den också. :) Hade tänkt träna idag också med tiden rann iväg. Får satsa på i morgon i stället. Man hinner ju inte allt som man vill tyvärr.

Nu ska jag sova! 
God natt!




Idag hade Elina tur

Efter middagen åkte vi ut till stallet för att lämna ett schabrak som jag sålt till en stallkamrat, och som tur var så kom Anna precis med Jacson efter en ridtur. Så självklart fick Elina rida lite då. :) jag hade sagt till henne att det inte skulle bli någon ridning så hon blev jätte glad när hon fick rida i alla fall! Älskade lilla barn!

Och självklart ville hon även leda ut Jacson i sommarhagen. Dör lite sötdöden tror jag och hjärtat liksom smälter sådär lite extra. <3





Dom är så fina tillsammans! Han så stor och hon så liten. <3 Klokare häst får man leta efter. Bästa vänner! <3

Nu ska vi kvällsbada! :)

Gårdagens Jacson

Igår efter jobbet åkte jag direkt ut till stallet för en ridtur. Blev som vanligt en väldigt sen tur så var hemma igen vid 24.00. Red till ridbanan borta vid Hammarby för ett litet dressyrpass. Ökade och minskade traven och koncentrerade oss på att hela tiden aktivera baken då den lätt blir lite lat på herrn. :) gjorde även några galoppfattningen där hälften blev typ katastrof och hälften top notch. Jaja man kan inte lyckas med allt alla gånger så vi får öva vidare. 

Jacson har lite sår på mulen som jag tänkt är solbränna. Men så såg jag hemska bilder på en ponny som ätit klöver och därför fått såna där sår (fast typ 100 ggr värre) men ska nog ta en titt i hagen för att se om det finns mycket såna klöver. Tänkt om han är känslig mot dom. 





Fina Jacson! 
Alltid försöker du ditt allra bästa! <3

3 timmars middagslur

Att gå upp och jobba på min lediga dag (6-10) var nog väldigt jobbigt enligt min kropp som nu vaknat efter en 3!! timmars lång middagslur. Jag är så trött hela tiden tycker jag. Känner mig fortfarande sliten men är dålig på att säga nej till saker. 

Är hemma hos mamma nu då snickarna har varit hemma hos oss och röjt. Promenerade hit med Elina medans Christer åkte till Bauhaus och köpte lite fler saker som behövdes. 




Ska väcka Elina nu som också sovit i 3 timmar, så vi kan promenera hem till middagen. Sen ska vi nog inviga nya badkaret. :) Äntligen kan vi duscha hemma igen. 


Workie workie




Fotboll

God morgon! 
Idag är jag trött! Trots att jag pga av migrän somnade redan vid halv 8 igår så är jag så slut. Hade tänkt rida igår på kvällen men det fick utebli pga min huvudvärk. Hade nog druckit för dåligt under dagen. Var jag grymt varmt att mocka hagen och ändå höll jag bara på i två timmar. Ska göra mer i veckan som kommer för det vart inte färdigt. 

Efter mockningen åkte vi alla till tele 2 arena för att titta på fotboll. Ja ni läste rätt, vi följde med Christer på en match. Jag och Elina hann bara se första halvlek sen började hon sitta å försöka sparka på dom framför, klättra fram och tillbaka och tjata om att hon ville åka hem. Så hon och jag gick ut och köpte lite mat och glass. :) Christer hade en kompis på matchen också så han fick sitta kvar med honom andra halvlek medans jag och Elina gick ut och promenerade runt och tittade på blommor, parkerade cyklar, fåglar, ja allt som hon pekade på. 

När alla människor strömmade ut från arenan när matchen var slut höll Elina händerna i luften och skrek flera gånger "Djurgården är bäst" haha!! Undrar vem som lärt henne det.? :) är man dotter till en djurgårdsälskande pappa så blir det lätt så. Blev en vinst med 2-0!





Självklart hade både Christer och Elina sina djurgårdskläder. 


Idag väntar jobb och hästledigt. Anna tar hand om min lilleman idag och jag kan ta det lugnt efter denna långa dag. 

Nu ska jag åka och hämta upp Mackan. 

Lite hästbajs var det här..

Nu har jag jobbat klart för idag och nu står mockning av vinterhage på tur. Solen skiner och jag klagar inte!! :)



Undrar hur många kärror det blir?? Haha

Gooood moooorning!!

Trött som ett as kickar jag igång dagen med jobb 6-10, ett extrapass med endast varuplock. Sen ska jag mocka ut Jacsons vinterhage. 

Ha en fin dag! 




Lite grillning med familjen

Eftersom jag inte behövde åka till Jacson idag så passade vi på att grilla på kvällen tillsammans med mamma, Jessie, Jaya, Charlie, Linda och lille Adrian. Mysigt i det fina vädret. 





Dock känner jag nu på kvällen att jag är irreterad då jag är sjukt trött. Svårt att hålla tålamodet uppe då. Vill bara sova men det är så himla kvavt och fuktigt i vårt sovrum. Helt stört varmt! 

Hoppas ni haft en mysig kväll.
God natt

God morgon fredag!!

Idag fick jag en kanonstart på dagen! Vaknade innan klockan och tänkte att då kan jag lika gärna gå ut och gå powerwalk med hundarna. Helt plötsligt kände jag mig mycket piggare! :) 



Tog en dusch på jobbet innan jag började och nu har jag precis ätit min frukostgröt. Idag lyxar jag med jordgubbar i, så mycket godare!!


Så nu är det bara köra på med alla varor hela dagen lång. Sugen på ett dressyrpass med Jacson senare idag men så kom jag ju på att Anna har honom idag, typiskt! Haha!! Han är redan smällfet efter bara två dagar i sommarhagen. Haha!! :)


Ha en fin dag! 


Tungt härligt ryggpass och mys med min dunderklump

Wow vad skönt det var att äntligen komma iväg till gymmet och få lite härliga endorfiner i kroppen. Körde ett tungt ryggpass och jag bara älskar mina dragremmar! Bästa uppfinningen ever när man ska köra tungt och man inte orkar greppa ordentligt. 

Blev en hel del reps och flera olika övningar. Så nu längtar jag nästan efter träningsvärken. :)



Som ni ser är min kropp lite plufsigare igen och absolut inte i någon fin tävlingsform. Mer hull och mindre synliga konturer. Men jag vet ju att musklerna finns där under allt fluff. :)

Svängde även förbi Jacson i hans sommarhage för att pussa honom god natt och visitera honom. Behöver jag ens säga att mitt hjärta typ smälte när han kom springande när jag ropade på honom. <3 Han stod så långt bort i hagen så jag inte ens kunde se honom, så hörde jag bara hur marken började dundra. <3 älskade Jacson! 




Min tjockis! <3 hihi!

Och så vinkade jag hej då från bilen.


Nu ska jag sova. I morgon kör jag jobb mellan 6-16. Så kommer bli en tidig, men ändå lång dag. God natt!

Äntligen en telefon som fungerar hyffsat

Heeej..

Har lunch på jobbet och tänkte bara säga hej lite snabbt. Har äntligen en fungerande, (något seg) telefon. Så nu kan jag förhoppningsvis blogga lite mer igen, yeeeejjj!! :) 

Har ätit Karins lasagne med svenska jordgubbar och celsius till. Mums!


Ingen diet det inte men det gör inget. Det är sommar nu så då äter jag lite som jag vill även om jag försöker hålla mig hyffsat nyttig för att vara mig. 

Nu ska jag dricka lite kaffe också innan jag börjar jobba igen. 




Stora hovar

Jag kan fortfarande komma på mig själv med att vara helt fascinerad över hur stora hovar Jacson har. Varje gång jag ser ett fotspår i marken efter honom så tittar jag alltid lite extra. Det är så häftigt att hans hovar är stora som dasslock typ. haha!! :) Helt galet!
 
Blir lika förvånad varje gång jag lyfter benen och ska kratsa ur hovarna. Undrar om jag någonsin kommer sluta vara fascinerad.
 
 

Lite nytt till altanen

För ca 1 vecka sen så var jag och mamma iväg och shoppade lite nytt till vår altan. Jag hade länge saknat att ha ett bord att sitta vid så vi for iväg till mitt jobb Rusta och köpte ett möbelset på rean. :) Ett runt bord med 4 stapelbara stolar samt fyra blommiga dynor inne på grannbutiken Jysk. Vi får ju inte plats med ett större bord så detta var alldeles lagom.
 
 
En bastmatta samt två små lyktor fick också följa med hem för en billig peng till vårt loungeset.
 
 

Så i söndags morse när solen tittade fram så åt jag och Elina frukost ute. Vi flyttade bara ner bordet där solen lyste och hade riktigt mysigt. :)
 
 
Sen passade Elina även på att "klippa gäset" :) Sötfian!!
<3
 
 
 
Tänk vilken fantastisk dotter jag har!
 

RSS 2.0