Börjar vänja mig vid tanken

Nu börjar jag smälta allt.. Jag börjar sakta försöka vänja mig vid tanken att någon annan kommer att få ta hand om min älskade Jacson. Håller på att maila fram och tillbaka mellan spekulanter som är intresserade och hoppas bara att någon kan komma till skott snart. Ett utdraget hej då är bara jobbigare. 

Red igår och försöker njuta nu sista tiden med honom innan någon annan får ta han om min guldklimp. Hoppas på att hitta en kunnig ryttare med mycket kärlek att ge så han får bli bortskämd. 

En spekulant har hoppat av så nu är det 5 andra som jag diskuterar fram och tillbaka med. Önskar att dom ville ringa istället så alla frågor kunde besvaras med en gång. Är så mycket lättare och det går snabbare om inte annat. 

På tal om något annat så var vi på rutinultraljud igår och allt såg bra ut med lillknodd i magen. Ny vecka idag och snart halvtid. V. 20 (19+0) idag. 



Ska fortsätta spackla idag. Påbörjade en vägg igår som jag inte hann klart. Försöker hålla tankarna på allt annat som går. Måste även börja röja ut förrådet så jag kan ta hem ninisarna från stallet. 

Funderar på att hyra ett släp å åka me allt tilk tippen. Orkar inte hålla på att försöka sälja skiten. 


Tur jag har dessa två busar




Kallt ute

Eftersom jag ändå inte kan sova så har jag nu varit ute på 1 timmes promenad med hundarna. Det var väldigt kallt ute idag tycker jag. Burr!! 

Nu blir det rostmackor och oboy framför tv:n 



Ska försöka göra det bästa av denna dagen trots mitt ledsna och omotiverade humör.

Hur ska det gå??

Den tanken är den ända som gnager i mig just nu. Försöker tänka positivt och att det ska bli bra och att jag ska kunna ha häst någon gång i framtiden igen.. Men jag känner just nu enbart mörker. Jag tappar lusten till allt, motivationen finns inte och humöret är dåligt. Känns som mitt liv dör lite grann och jag ska försöka bli någon jag egentligen inte är. 
Sover som en kratta och känner mig tröttare än tröttast men kan inte slappna av ordentligt. Just nu mår jag inge bra och jag kommer att tillåta mig att må skit. Bra göra det absolut nödvändigaste på dagarna och bara försöka bita ihop. Har ett inre krig med mig själv och ska bara försöka vinna skiten. 

Idag tänker jag dricka massa Cola och bara skita i allt som har med nyttigt att göra. Ursäkta för tråkiga inlägg.. 

En skituppkörning

Mitt liv vill inte riktigt som jag vill just nu.  Kuggade precis på uppkörningen till BE-kortet och känner mig rent utsagt skitförbannad på mig själv. Jävla backning och jävla nerver. På lektionen jag körde precis innan klarade jag all galant och sen kommer nerverna och helt plötsligt går ingenting. Hjärnsläpp och all blir bara pannkaka. Usch!! 

Min koncentrationsnivå är verkligen i botten nu också i och med det med Jacson. Hur ska jag klara mig?? Vill bara gråta hela dagen känns det som. Ska ut å ge honom bamsekramar ikväll och säga till honom hur mycket jag älskar honom. 

Just nu känner hela jag mig som ett enda stort misslyckande! 

Så nu är han ute på annons för foder


Känns verkligen ännu mer skit nu när jag tittar på annonsen, och efter att ha varit ute hos honom nyss och borstat och gosat. Älskade, finaste Jacson! Som jag älskar denna fantastiska häst, min nalle! <3 som sagt tur att jag bara ska låna ut honom först så jag får chans att se om jag verkligen klarar mig utan honom. Eller det måste jag ju nu hur som men ni kanske förstår vad jag menar. 

Nu blir det en ensam kväll med Elina då Christer dragit till gymmet. Han tränar å jag sväller upp. Bra kombo... Fast ska jag vara ärlig så är jag inte träningsmotiverad för fem öre nu heller. 

Ska göra en toast och sen bara försöka få Elina att vilja kolla på tv med mig, lättare sagt än gjort kanske.

Förhoppningsvis åker Jacson till en fodervärd

Nu har jag bestämt att försöka låna ut Jacson på foder en tid framåt. Jag har helt enkelt inte råd med häst just nu och behöver komma ikapp med ekonomin. Har några som är intresserade men får se hur det blir. Allt ska ju kännas bra för alla parter. Känns skit men kan inte göra så mycket annat just nu tyvärr. 

Är väl mest rädd för att min depression ska bli värre igen när han väl kommer flytta. Han får mig ju att må bättre. Men samtidigt kan jag ju inte trolla med pengarna. Och med en eventuell sjukskrivning snart också så känns det ju ännu mer hopplöst. 

Sitter just nu hemma med en sjuk liten Elina och och tittar på Daniel tiger och försöker tänka på annat en liten stund även om det är svårt. Får bara hoppas att jag hittar en vettig fodervärd som vill Jacsons bästa. 



Känns som att allt upprepar sig, ett barn till = ingen häst. Men måste ju självklart prioritera mat på bordet och kläder till barnen innan jag själv kan ha en häst till mig själv. Senare i livet kanske jag kan ta hem honom igen. Om jag inte säljer honom så finns ju faktiskt den möjligheten även om jag inte får ha honom hos mig just nu. 

Måste försöka intala mig själv att tänka positivt och försöka att se ljuset och inte bara mörker även om det är väldigt svårt just nu. Hoppas på någon av de som hört av sig så detta går snabbt och smidigt. Långa hej då är bara jobbigare och känns som jag kommer kunna hantera detta bättre om det går hyfsat snabbt ändå. 


Bläää för allt idag

Idag är en dålig dag! Vill bara krypa under täcket och gömma mig. Mina tankar går i ett och känns som jag vill gråta. Biter ihop och försöker le ett falskt leende och försöker tänka att det blir bra. 



Betalat räkningrna, bläääää

Sitter just nu i soffan efter att ha betalat räkningarna. Vaknade innan klockan så tänkte att det var lika bra att gå upp. Ska strax åka till jobbet för ännu en kaosdag säkert. Återigen ser jag att jag verkligen måste skärpa mig ännu mer vad gäller köpande av saker. Men tycker inte jag köpt någonting denna månad. Jo Elinas stövlar men dom måste hon ju ha. Fick en dålig lön denna gången så det kommer bli en jobbig månad. Funderar ofta på om jag verkligen har råd att ha en häst.. Jag vill ju verkligen det, men ibland känns det som att min ekonomi säger stopp sen vi fick barn, renoveringshus, mm... Och Jacson är en ganska dyr häst att hålla eftersom vissa kostnader blir gånger två eftersom han är så stor. Känns faktiskt fördjävligt om jag ska vara ärlig.. Sitter och räknar och räknar och ändå så får jag inte riktigt ihop det sen när det kommer komma ett till barn. Men jag vill ju ha min Jacson. :(
 
Jag hoppas att jag kan komma på en bra lösning så att jag slipper känna denna stress och rädsla över att kanske behöva förlora honom så småningom. Inte en gång till... Jävla pengar...
 
Men nu ska jag försöka tänka på annat. Blir bara ledsen över att tänka "tänk om". Dags att borsta tänderna och dra till jobbet.
 
 

Kaos

Alltså vilken hektisk och kaosartat dag det varit idag. Skönt att äntligen få krypa ner under täcket. Helt slut och kommer somna så fort jag skrivit klart här. Känns som man inte hunnit mycket alla idag på jobbet. Så här fin var vår mattavdelning en halvtimme innan stängning, kaos!!




Det tog sin lilla tid att få ordning där. 

Känner mig lite valpsjuk då jag ser flera som ska köpa valp eller som ska få valpar.. Så sött!!

Men nu ska jag sova. God natt!

God morgon lördag och jobbhelg

Denna natten har varit orolig för min del. Massa tankar snurrar i huvudet och jag vet inte riktigt vad jag ska känna om dom. Bara mitt vanliga jobbiga grubblande och mina hjärnspöken som jävlas. Är jobbigt att känna som jag gör ibland och inte kunna veta varför. 

Igår var vi på middag för att fira Christers bror Adam och även Marie som fyllt år. Trevligt och väldigt god mat. 
Eftersom Elinas feber inte visat sig på dagen så bestämde vi att vi skulle dit en sväng och äta i alla fall. Men självklart knackade febern på i natt igen så hon fick sova bredvid mig efter att hon vaknat mitt i natten och var skållhet och lite rädd efter en mardröm. Låg och höll i hennes hand tills hon somnade igen och låg nära. Lilla hjärtat! <3 

Nu är bara jag vaken här hemma, ska käka lite snabbt och sen iväg för att jobba. Om Mili vaknar ska jag även springa ut med henne en snabbis innan annars får Christer ta alla sömntutor på promenad senare. :) Men hon brukar vara mest morgonpigg av alla i alla fall. Tokiga svarta hund!

Bjuder på magbild från igår och ett lite sminkat face för ovanlighetens skull. :)




Dags att kicka igång denna jobbhelg!
 

Uteblivet hovslagarbesök

Idag startade min morgon med en tur till stallet för att Jacson skulle få nya skor. Men tyvärr så hade hovslagaren blivit sjuk så då passade jag på att skritta runt åkern barbacka istället eftersom Jacson ändå stått inne på morgonen. Ville känna efter hur det kändes med min ljumske. Har ju inte vågat rida sen jag fick så ont efter sista gången. Men att skritta barbacka och bara "åka med" verkar gå ganska bra i alla fall. Gjorde lite ont men ändå inte så där hemskt. 






Att starta en dag med stallet är så härligt. Få andas frisk luft och pussa på mulen. 

Sen idag så har jag bara varit hemma med Elina som har blivit sjuk igen. Hon hade feber i natt och i morse, sen hostar hon och låter hes. Mamma var här i morse och passade henne medans jag fixade ute hos Jacson. Mamma är så snäll!

Nu är febern borta i alla fall men hon är inte frisk än. Stackars liten som inte mår helt bra. 


Hon har fått ett paket jordgubbar och kinderägg som lite tröst. Och till hennes stora lycka så fanns det en liten gul bil i ena ägget. :)



Spackel, spackel, spackel

Nu har jag roat mig med att spackla klart hela ena väggen och även påbörjat nästa. Ca 2,5 timmar har det tagit. Så i morgon fortsätter jag och hinner förhoppningsvis i alla fall en hel vägg till. Nu är jag så trött så jag inte orkar mer för idag. Kl är ändå 23.55 men gäller ju att göra sånt här när inte Elina är vaken. Annars blir ingenting gjort. 



Men det kommer bli så fint sen när allt är klart även om det är mycket slitgöra kvar pga att väggarna är så ojämna. Får slipa massor sen men det är det värt så Elina får ett fint rum. 

Nu måste jag duscha av mig massa spackel och damm. Japp hälften kom ju typ på mig, klantig som man är. 

Anna har haft Jacson idag och även avmaskat honom. Kändes bra med en hästledig kväll så jag fick lite gjort här hemma.

God natt! 

En morgon med gråa hår och huvudvärk

Att det ska vara så svårt att få på barnet kläder. Skrik, gråt och mera skrik. Och så lägger vi till att hon kastar saker omkring sig, vrider och vänder sig när man försöker hålla fast henne. Gaaaaahhh!! Varför är varje morgon så här när hon ska till dagis?? Jag blir galen. Var tvungen att gå ut och sätta mig på trappan i 5 min och räkna till 10 om och om igen. Det är verkligen inge roligt att ha dessa bråk varje morgon i typ 45 min innan man ska iväg. Jag blir stressad, får huvudvärk och lämnar henne med tårar i ögonen av att jag behövt bli så arg på henne. Jag vill ju att vi ska vara kompisar och att vi ska hjälpas åt på morgonen. Men just nu är varje morgon när det är dagis ett helvete.. Usch!! Hoppas det vänder snart för annars tänker jag banne mig lämna ungen i nattblöja och pyjamas till dagis, för där klär hon minsann på sig själv utan bråk. 

Älskade, jobbiga, ENVISA unge!! 


Tur att jag kunde gå en avkopplande promenad med hundarna innan jobbet i alla fall så jag hann lugna ner mig. Annars är ju hela dagen förstörd. Fy för såna här mornar. 


Då var denna dagen snart slut..

God kväll bloggen. 

Idag startade dagen i stallet med utsläpp av alla hästarna. Det började då att småregna lite så att två regnbågar tittade fram, fint! :)



Annars idag har jag varit väldigt trött som vanligt. Har haft besök av Linda en snabbis och sen påbörjade jag spacklingen i Elinas rum. Är mycket att spackla så behöver köpa mer spackel i morgon på jobbet. 

Nu på kvällen har jag och Elina varit iväg hos Yvonne och ätit pizza och även tittat på en kanin. Blev lite lek i Yvonnes söners rum också innan vi åkte hem och Elina fick bada bort lite tusch i diskhon som hon ritat på sin kropp. 

Nu väntar jag in att hon ska somna så jag kan få lite lugn innan jag själv ska sova. 

Nu går jag och magen och lägger oss..


Har varit i stallet och tagit in alla hästar och fodrat och ska äntligen få lägga mig ner. Idag har jag varit sjukt trött hela dagen och haft ont i ljumsken hela tiden. Ska försöka fortsätta med spackling och slipning i morgon och hoppas jag är piggare då. Allt tar ju sån tid. Man tänker innan att "ja men det här går väl fort" och sen står man där i timmar och sliter...

I morgon ska jag starta dagen med att ta ut alla hästarna så jag hoppas den friska luften kommer göra susen för en pigg fortsatt dag sen. 

God natt!

Jobba hemma idag


Ungefär så här känner jag mig idag, trött och jävlig men ska ändå ge mig på den sista tapetrivningen nu i Elinas rum. Har varit iväg å köpt slipmaskin och spackel också så nu ska det hända grejer. 

Nu kör vi! 

Redo för sängen och 400 kr fattigare

Så nu är jag hemma från stallet igen. Blev som jag skrev tidigare endast fix och en snabb ryktning av Jacson samt beninsmorning.Han fäller ganska mycket just nu så egentligen kan man ju stå och borsta hur länge som helst men idag fick det bli en snabbis bara. Han fick några äpplen i krubban också och ny fräsch halm i boxen.
 
Har precis klickat hem ett par vinterstövlar till Elina också som jag hittade på sportamore.se så nu ska hennes fötter hålla sig både varma och torra under vintern. :)
 
Blev ett par i denna härliga rosa färg. Fodrade och ska klara kyla ner till -20 grader, perfekt!
Nu ska jag tvätta av mig lite snabbt och sen sova. God natt!

Mys med mitt lilla hjärta

Äntligen så får jag sitta och mysa med mitt lilla hjärta som jag saknat hela dagen lång. Medans hon ligger bredvid mig nu så passar jag på att säga hej här. Innan har vi läst böcker, sorterat hennes memoryspel och pratat lite om bebisen i magen. Hon vill fortfarande ha en lillasyster, men även en lillebror och bebisen ska tydligen heta orange. Hahaha!! hon tycker att orange är fint säger hon. Knäppa lilla hjärtat. <3 Hon har även tryckt på magen och konstaterat att den är väldigt hård. Vi har mysfikat med saft, kaffe och en varsin vaniljmunk, fast Elina tog bara en tugga på sin.
 
 
Snart ska hon gå och borsta dom små tänderna och sova. Och jag får vänta in Christer som är på fotbollsmatch för att sen kunna åka ut till Jacson. Hade missat att han skulle på match idag så planeringen med Jacson blev helt fel så nu får jag åka ut jätte sent. Tur att jag är ledig i morgon i alla fall så det inte gör något att det kommer bli sent. Får bli fix och sen en snabbkoll av honom bara, smörja benen och ge lite morötter och äpplen så blir han nog ganska nöjd ändå min stora nalle.
 
Nä nu måste jag mysa de sista minuterna med Elina innan hon ska sova.  

Denna trötthet, när ska den gå över?

Med en hamburgare i magen så har vi nu kommit hem från Christer pappa. Vi va där på lunch och så stannade vi några timmar. 

Nu är jag sådär jobbigt trött igen så jag knappt vet om jag orkar gå ut med hundarna själv eller jag ska be Christer. Var hos Jacson i förmiddags i alla fall och fixade och donade och gav godis i hagen och klappar. Han njöt i solen och såg väldigt nöjd ut efter några äpplen.




Han är så fin min stora klump. Och nu börjar han även bli lite lurvigare. Önskar så att jag kunde rida ordentligt.. Känns jätte tråkigt att inte kunna använda sin kropp som man vill. Jag vill ju träna dressyr, utbilda honom mer, kanske tävla nån tävling så småningom och bara rida och ha kul! 

Men nu är jag snart i halvtid på graviditeten. Bara stå ut minst lika länge till utan att vara "funktionsduglig" Får se hur länge jag kommer kunna jobba innan kroppen säger helt stopp där med. 

Nä Christer får gå med hundarna nu så degar jag i soffan med Elina! :)




Kalaslördag

Idag vankas barnkalas för Felicia som fyller 1 år. Men innan vi ska dit så försöker jag göra lite nytta här hemma. Projekt "Elinas rum" är i full färd. Synd bara jag har så lite tid åt gången. Men nu river jag tapet för fulla muggar. :) 


Väntar in tapetångaren som ska svalna innan jag kan fylla på med vatten nu bara. Hoppas på att hinna en bra bot till innan jag måste hoppa in i duschen och göra mig redo för kalaset. 

Äntligen helg

Äntligen har jag slutat jobbet och precis satt ner rumpan i soffan hemma. Efter en väldigt tuff natt med Elina som inte ville sova utan mest skrek och var arg för att hon tyckte att jag var dum som inte lät henne titta på iPaden mitt i natten. Så jag är rätt så slut nu och ögonen känns grusiga.. Sitter här och väntar in henne och Christer som är och köper vår obligatoriska fredagspizza.
 
Såg min lönespec idag också och såg på en gång att jag inte kommer kunna lägga upp denna månaden riktigt som jag vill, men får göra det bästa av situationen och hålla igen lite extra. Måste börja planera lite julklappar och Christers födelsedagspresent också. Han fyller ju faktiskt år om lite mindre än en månad.
 
Nu hör jag att Elina springer utanför så ska möta upp henne. :) Mitt finaste hjärta!
 
 
 
 

Min kelgris

Då var det dags att krypa ner i sängen. Är helt slut i kroppen och ändå har jag bara jobbat i 4 timmar och sen vanliga stallsysslorna på det. Helt stört vad min kropp reagerat negativt på denna graviditet. 

Jacson var i alla fall på sitt keligaste humör idag så stod en stund å bara kliade honom i ansiktet och pussade massa. Han slutade att äta när jag började pyssla och stod och bara njöt. 


Finaste Jacson!

Nu ska jag sova, god natt!

Feberfri idag

Äntligen har febern gett med sig och vi har promenerat hem till mamma/mormor för lite lunch och sen fika. Sen när Christer kommer hem från jobbet så ska jag åka och jobba några timmar jag med. Så nu borde det bli en vanlig dag i morgon. 



shit pommes vad klockan var mycket...

Här blir det inget mer slappande, bums i säng.. Klockan är ju jätte mycket.
God natt god natt!

Skulle inte sagt att febern typ var borta

Bara för att jag skrev innan att Elinas feber gått ner lite så har den nu gått upp igen. Jag har rivit lite tapet tills hon tröttnade och ville sitta och mysa i soffan igen. Hann nästan få ner en hel vägg så lite har jag hunnit i alla fall. Nu måste bara massa saker flyttas så jag kommer åt ordentligt längs fönstersidan och bakom där hennes garderober står. Men måste nog ha hjälp att flytta dom då dom väger en del. Det går väldigt snabbt att få ner tapeten med tapetångaren i alla fall. Tror spacklingen och slipningen av väggarna kommer bli lite jobbigare sen men det ska nog gå bra det med även fast jag inte är händig för fem öre.
 
Nu ska jag nog bara slappa resten av kvällen. Börjar bli trött igen. Blir andfådd för minsta lilla nu.
Men först ska jag klippa Elinas små naglar.
 
 
 
 
 
 

Nu blev jag segare än segast...

Nu vart jag seg som bara den. Somnade med Elina i soffan och känner mig helt slut nu. Blir enkel middag idag, korv med bröd. Något som Elina gillar i alla fall. Vi har byggt lite med hennes tågbana och så har hon ritat lite. Energin kommer sakta tillbaka till henne så i morgon blir nog sista hemmadagen. Sen ska nog allt vara i vanlig ordning igen.
 
 
Idag är jag hästledig och det känns faktiskt rätt skönt nu när jag blev så seg efter att ha vilat. Får se hur jag spenderar kvällen. Kanske får jag ett ryck och sätter fart på övervåningen med tapetrivningen nu när Christer kommit hem. Har så jäkla svårt att få saker gjorda hemma. Hamnar i nått slags slapparmode när jag är hemma och vill bara ligga i soffan och dega.
 

Lite piggare

Elina har idag känts lite piggare även om hon inte riktigt är sig själv. Hon ville stanna en stund på lekparken när vi var ute med hundarna så självklart gjorde vi det. Ca 15 min sen sa hon att hon var trött, och nu har hon somnat i soffan. 






Skönt att se att energin börjar komma tillbaka lite grann i alla fall. Fortfarande låg feber men verkar gå åt rätt håll. 

Nu ska jag passa på att vila jag med. :)

Sjukstugan fortsätter även idag

Fortfarande lite feber hos Elina så det blir ännu en lugn dag hemma i soffan. Mysigt tycker jag. Just nu sitter hon och äter lite jordgubbar, det enda hon vill ha att äta. 




Då får hon i alla fall i sig lite vitaminer. :) själv ska jag dricka en kopp kaffe och försöka piggna till. Eller ska man kanske sova middag idag också?? Så skönt ju! 

Skulle behöva riva massa tapet egentligen, men känns inte så lockande. Får se om jag får energi av kaffet så kanske det blir lite gjort när Elina sover sen. Är ju så mycket enklare att göra sånt när man är själv hemma. Nu vill man ju bara gosa ner sig i soffan bredvid Elina och ligga där och klappa på hennes kind. 




Då var jag klar för denna kväll och redo att gå och sova

Så nu har jag kommit hem igen och även promenerat med hundarna. Elinas feber har stigit så nu har jag försökt ge henne alvedon utan att lyckas på vanliga viset så tog till ett fulknep, hällde  i alvedonen i hennes vällingflaska och tog lite extra pulver bara så hon inte ska känna smaken av medicinen, så nu är den nere. Ibland får man fuska lite. Min kramgoa lilla sjukling!


Jacson var lite otålig idag, han ville mest gå in i boxen till sin havre. Men borstade honom ordentligt i alla fall och redde ut den trassliga svansen. 


Så nu kan jag gå och lägga mig med gott samvete. Alla har fått sin tillsyn och jag kan slappna av. 

God natt! 

kvällen fortsätter med stall och mockning

Slappardagen fortsätter för Elina och Christer medans jag ska åka ut till Jacson. 38.0 visar tempen nu så den har sjunkit lite i alla fall. Får väl se om den kommer gå upp i natt igen. Känner på mig att jag kommer ha en liten tjej bredvid mig i sängen i natt igen.
 
Har lyckats få i henne lite saft nu i alla fall även om det bara var några klunkar.
 

Hennes gosehäst Jacson har varit i högsta hugg idag. <3
 
Harry försöker alltid lägga sig i knät så fort han får chansen. Eller under filten så nära som möjligt.
 

Nä nu måste jag gå upp och byta om så jag kommer iväg. Att få andas lite häst gör susen för själen även om jag inte kan rida idag. Desto mer pussar på mulen. :)
 
 

38,6

Det blir en hemmadag i morgon också för min och Elinas del. Stackars liten som har feber. Vi har typ sovit hela dagen. Väldigt skönt men man får ingenting gjort på det viset. Men så får det vara när man är sjuk. 

Hundarna har också slappat men ska nu ut på promenad med Christer. 



Måste snart förbereda lite middag. Köttfärssås med spagetti får det bli. Så får vi hoppas att Elina kanske vill ha lite i alla fall. Den maten tycker hon om. Men hon har inte haft nån aptit alls idag, bara ätit några jordgubbar. 

Ikväll sen när Elina ska sova för natten åker jag ut till Jacson och pysslar. Han får lite ofrivillig semester nu när jag inte kan rida riktigt som innan. Men han blir glad av pyssel också. 


Sjukstuga

Idag har jag sjukstuga här hemma med en liten stackars Elina som har feber. Hon har varit skållhet hela natten så hon har fått sova med mig i sängen där jag har bäst koll. Nu ligger hon och tittar på film på iPaden. Stackars liten! <3


Så idag blir det en VAB dag i soffan. Kommer nog försöka sova med Elina sen när hon ska sova då jag sovit väldigt dåligt i natt. 

Blev ingen träning igår. Var alldeles för trött. Känns som att trött är mitt mellannamn just nu. 

Små puffar

Igår kväll när jag skulle sova så kände jag små små puffar inifrån magen. Äntligen börjar jag känna någonting. :) man är ju alltid lite nojig när man inte märker något livstecken. 


Men det lär ju dröja någon/några veckor till innan man känner av bebisen starkare. Men det var ändå mysigt att äntligen känna lite grann. 

Nu kommer jag säkert gå och känna efter hela tiden bara för det. :)

Nu blir det en kopp kaffe innan jag måste återgå till jobbet. 5 timmar kvar sen.. Phhuu! 


fullspäckad måndag

God morgon denna kalla morgon. Fick skrapa rutorna på bilen när jag och Elina skulle åka till dagis. Men vi har haft en bra morgon idag utan massa bråk. Det är ju så mycket roligare när man kan skratta tillsammans på morgonen än att man ska behöva tjata på henne hela tiden och hon bara trotsar.
 
Kom precis in från en liten skogspromenad med hundarna också och ska strax åka förbi apoteket för att hämta ut fler tabletter mot mitt illamående. Glömde göra det igår så nu mår jag lite illa igen. Vill inte behöva kräkas på jobbet så bäst att hämta dom innan jag börjar så jag kan ta en på en gång.
 
 
Hundarna var jätte glada över att få springa lösa och jag kastade även några pinnar som dom fick hämta.
Nu måste jag packa det jag ska ha med mig. Matlåda, mellis, stallkläder och träningskläder.. Japp planen är att försöka ta mig till gymmet idag en snabbis men får väl se om jag kommer orka efter insläppet i stallet. Skulle verkligen behöva köra lite ryggövningar.
 
Ha en bra dag!

Avslutar med ett bad

Just nu håller jag på att fylla upp ett bad så jag kan få tillbaka lite värme efter kvällens stallbesök och hundpromenad. Det börjar bli riktigt kallt ute nu så måste börja klä mig ordentligt, fryslort som man är.

Ingen ridning idag och vet ärligt talat inte om det kommer kunna bli så mycket mer ridning heller för min del nu i och med att min ljumske gör så ont hela tiden. Kanske tar nån lugn skrittur i skogen bara där jag inte behöver anstränga muskeln så mycket. Mitt högerben ser förjävligt ut nu när ljumsken börjat krångla mer. Är helt blå på kvällarna och alla bråck jag fick med Elinas graviditet är nu tillbaka. Men bara på höger ben där skadan är. Och runt ljumsken är jag blå. Som ett konstant ömt blåmärke. Är precis som att allt blod går ner i benet men inte kommer tillbaka upp så att benet blir sådär fult. Usch... Får hoppas att det går tillbaka lika bra som förra gången sen när bebis är född. 

Snyggt va!? Eller inte :(


Jaja, i stallet mockade jag skit som vanligt och sen stod jag och myste och pysslade en lång stund. 


Stannade även ute hos kaninerna en stund och pratade med dom. Dom ville inte bli klappade som vanligt men vågar i alla fall komma fram när maten serveras.


Nu ska jag ta ett snabbt bad. Sen är det sovdags! 
God natt!

Dressyrtävling

Då var jag hemkommen igen från dressyrtävlingen som Jenny och Sammy tävlat och jag varit hästskötare och chaufför åt. Denna gången gick det bättre än sist och kommentarerna från domaren kändes rättvisa. Sammy var lite piggare idag och Jenny kände sig nöjd. Strax över 55% vart resultatet.
 
 
Tror minsann att jag ska sova lite middag med Elina om en stund. Blev en tidig morgon för min del idag så det kan vara skönt att vila lite. Stallet kommer jag åka till när Christer kommit hem från jobbet sen. Blir lugnast så.

Då var denna lördag slut

Denna lördag har varit relativt lugn. Började med att gå upp kl 7 med Elina då hon vaknade. Sen satt vi bara i soffan en lång stund innan vi åt frukost och målade samtidigt. Eller jag åt och Elina målade. Hon hade fått en skvätt välling på morgonen i hopp om att hon skulle somna om men det gjorde hon ju inte. 


Sen sov vi middag tillsammans i soffan innan lunchen. Tog sen en lång promenad med hundarna bort till dit Jane och Giri ska flytta in i deras nya hus. Tog en fika och tittade runt innan vi åkte bilen hem då jag hade så ont i ljumsken. 

Sen åkte vi direkt ut till stallet allihopa och fixade åt Jacson och kaninerna. Myste i hagen och gav morötter. Ingen mening att försöka mig på att rida när ljumsken har en dålig dag. Vill ju gärna kunna gå lite i morgon när jag ska vara hästskötare och chaufför igen åt Jenny som ska tävla.




Känns tråkigt att inte kunna rida när jag vill. Men vad ska man göra när det gör ont. Bara gilla läget antar jag. 

Vi köpte med kinamat hem och sen har vi kollat på en film med chips och dip och lite lördagsgodis. Så nu är det dags att krypa ner i sängen. Blir en tidig morgon för mig i morgon. 

God natt!


Lyckad kväll

Nu sitter jag på tåget på väg hem igen efter en lyckad kväll med en bra modevisning. Johanna som startat upp Equestrian Stockholm är verkligen så himla duktig och driver nu även företaget tillsammans med min förra ridlärare Sarah. Supersnygga tjejer med enorm kapacitet! Ni är grymma!



Medans jag varit hemifrån så har Elina lekt hemma hos Jaya och Charlie och även fått håret klippt. Min lilla sötfia! <3 Kort vart det men jämnare där bak. 


Självklart hade dom varit i affären och fått köpa varsin liten godispåse till fredagsmys. :)





Underbara barn! <3
Tänk att man kan tycka om dom så mycket!?!

Under modevisningen fick jag även meddelande från Jenny och Jonas att dom hade haft jätte roligt på sin ridtur. Så kul och framförallt så skönt att Jacson är så otrolig och så snäll mot allt och alla! Mitt stora hjärta!



Så nu ska jag avrunda kvällen med lite vatten, är galet törstig och sen sova gott! Är helt slut nu efter att ha stått hela kvällen. Men måste erkänna att jag är bra sugen på att rida ett dressyrpass nu efter lite föreläsningar om hur man ska nå framgång och hur viktig all grundridning är. Jag vill träna NU NU NU, synd att det är lite fel tid på både vad klockan är och att jag inte är kapabel till att rida så jätte seriöst just nu heller för den delen. Men men.. Hästen är ju kvar och då får jag se fram emot och längta ett tag till även om det är jobbigt. Tur han hålls igång ute i naturen i alla fall av Anna, Pia och Jonas.

Dags att kliva av tåget.. 
God natt! 



På väg

Sitter nu på tåget på väg in till stan. Där ska jag gå på en inspobash som AP ridutveckling och equestrian Stockholm anordnar. Kommer bli en trevlig kväll med mingel, modevisning, föreläsning och fina produkter att köpa om man vill. Åker in själv då ingen av dem jag frågat kunde följa med, men känner flera där borta så jag lär nog hitta någon att hänga med. :) 

Hoppas bara jag går till rätt adress nu. Är sämst på att hitta inne i stan. Tur det finns karta i telefonen haha!! 


Osminkad å jävlig men så får det vara.. Hann liksom inte nånting, har bara varit hemma och sen vänt typ. Jaja.. Det blir nog bra ändå. 

Han är ro för själen..

Att möta denna finingen i hagen gjorde verkligen min dag idag. Har varit på dåligt humör hela dagen och det mesta har känts skit, och så kommer han luffsandes så jag kan pussa och klappa på honom. Helt plötsligt ändrades humöret till lite bättre även om jag bara var i stallet en snabbis idag. Endast fix idag då Christer har bandyträning idag. 




Och i morgon ska Jonas rida så jag får vänta till i helgen med att mysa hos Jacson igen. Men det är bra att han ville låna honom eftersom jag börjar få så jäkla ont när jag rider, och för att inte tala om efteråt. 

Önskar jag hade ett eget litet stall så Jacson kunde bo hemma. Då skulle man kunna gå ut och pussa på honom flera gånger om dagen. :)

Nu ska jag fortsätta nattningen av den söta lilla tjejen här hemma som minsann inte vill sova. 

Hur ska jag komma fram till vad som är bäst?

Känns som jag hamnat i ett svårt dilemma. Som jag sagt förut så är jag ju ganska så less på mitt jobb i största allmänhet men mest för att jag går runt varje dag med konstant värk i framförallt ryggen av allt bärande. Funderar fram och tillbaka varje dag hur jag ska göra. Nu är jag i och för sig lite fast eftersom jag är gravid men börjar ändå fundera hur jag kan göra efter graviditeten. 

Jobbigaste är ju att alla jobb tyvärr inte ger så bra betalt som just handels ob-timmar. Och frågan är ju då hur jag ska ha råd med Jacson. Skon klämmer rejält där och det är också det som gjort att jag tvekat så himla länge nu också på att ge mig in i nåt nytt. Och väljer jag att plugga så kommer ju hästen behöva lånas ut eller säljas då med. Tufft att allt ska vara så dyrt. 

Hmm känns jobbigt i alla fall. Kommer liksom inte fram till nåt vettigt.

Ska vila lite nu sista tiden på lunchen och se om jag kan släppa dessa tankar nån sekund. 

Ännu en lunchrast på jobbet

Nu blir det kaffe och kaka innan jag ska sätta mig i kassan. Har jag sagt att jag är trött?? Haha.. Alltså det måste vara ett skämt så lite energi jag har. Kan inte minnas att jag var så här slut när jag väntade Elina. 


Vill bara krypa ner under täcket i sängen och sova. Fy så skönt det vore, men istället har man 6,5 timmar kvar att jobba.. Hur ska jag orka?? 

Måste kontakta någon läkare angående min ljumske igen också. Har väldigt ont och det är svårt att gå normalt ibland. 

Undrar hur många koppar kaffe jag skulle behöva dricka för att bli pigg? 

Trött igen

God morgon!
Idag är en sån där trött dag igen när jag verkligen inte har någon energi i kroppen. Ska lägga mig å vila nu igen innan jobbet. Helt slut! Skulle kunna sova hela dagen.

Lite kvällsridning

Ett dressyrpass i ridhuset på bästa Jacson får avsluta denna dag. 


Han var så fin så fin, och styrkan och orken kommer mer och mer så det känns kul. Lite snubbligt mot slutet men annars ganska stadig på benen idag. Jag däremot börjar känna mig klumpig i sadeln och hamnar lite i obalans ibland. Blir lite framtung lite då och då vilket resulterar i lite ojämnt tempo hos Jacson men det betyder å andra sidan att han lyssnar bra på vikten. :) 

Att rida när man börjar bli tjockis är inte det lättaste och det gör ONT! Min ljumske är väldigt öm nu så får se om jag kommer kunna gå normalt i morgon. 

Varför har ingen kommit på mammarodbyxor/gravidridbyxor?? Konstigt tycker jag med tanke på hur många tjejer/kvinnor som faktiskt håller på med hästar. Eller finns det någonstans att få tag i?? Jag kan ju inte ha ridbyxor längre få knappen och dragkedjan inte går att stänga längre. Och då är jag ändå inte jätte stor. 

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Kanske be Christer om lite massage på min onda rygg och se om han nappar. :)

God natt!


Dags att värma upp kroppen lite

Eftersom jag har väldigt ont i kroppen så tänker jag testa att ta ett varmt bad nu och se om det känns bättre efter. Så kanske det går bra att rida sen ikväll. Ska läsa lite i en bok och bara ta det lugnt en stund. Christer och Elina är nere och bakar kokosbrownies eller nåt liknande så då passar jag på. En liten stund för mig själv. 


Älskar att ha ett badkar! 


Ont, trött, och ännu mer trött, hej hösten!

Idag blir det en kort lunchrast för min del då jag måste smita tidigare idag för att hämta Elina. Dagis stänger 16 idag för personalmöte så ska hämta innan det. 

Min fina lilla skrutt!


Känner mig väldigt orkeslös just nu och igår ställde jag till och med in ridningen till ridhuset pga trötthet och för att jag har så ont i ljumsken hela tiden nu. Men idag måste jag rida även om jag är trött. Det ska inte gå ut över Jacson. Skulle behöva en sele nu så jag kan börja tömköra nu när jag inte kommer kunna rida lika mycket. Känns så tråkigt att man ska få så ont. En riktig nackdel med att vara gravid. 

Såg på kalendern i stallet att Jacson var månadens häst! :) kul! 


Dags att jobba lite till nu. Har massor att göra. 

En morgon i stallet

Idag har jag haft utsläppet i stallet. Mysigt att mötas av alla söta hästar direkt på morgonen. Gick väldigt smidigt och snabbt så nu sitter jag hemma vid köksbordet igen och äter frukost. Sen blir det jobb hela dagen lång. 




Innan jag somnar

Vill jag bara visa två bilder som jag fick skickade till mig idag från Jenny och Jonas som lånat Jacson idag. 



Jonas har idag fått rida en lektion för Jenny och tränat på ridvägar, styrning och ridit slalom. Jacson skötte sig finfint som vanligt och ingen var gladare än Jonas som fick rida sin favorit :)

Tur man har snälla vänner runt sig som hjälper mig med hästen när jag måste jobba eller inte kan rida ordentligt ibland pga diverse gravidkrämpor. 



Ensam hemma

Efter en låååååång och jobbig dag på jobbet så har jag nu landat i soffan med en film, chips och dipp! En skitdag rent ut sagt så jag behöver gotta mig lite. Är ensam hemma då Christer och Elina är hos hans mamma och ska sova där, så jag passar på att kolla på en tjejig romantisk komedi. 

Sen ska jag soooova!! 


Tokiga kaniner

Nu har jag äntligen landat i sängen efter stallet. Blev ingen ridning idag då jag haft ganska ont både i ljumsken och i bäckenet under dagen. Mockade och fyllde på ny spånpellets i botten och halm ovanpå så dom som ska rida honom i helgen när jag jobbar slipper fylla på. 

Kaninerna hade hittat på rackartyg idag också. Agda hade smitit in till Ralfelina via en öppning hon själv lyckats fixa i kompostgallret som ska hålla dom isär, så Ralfelina var typ i chock. Hade även ett pyttelitet sår på högra kinden. Så synd att dom ska bråka med varandra. Tur ändå att det inte var någon större skada på någon av dom även om båda verkade lite skakis. Har lagat gallret lite provisoriskt nu ikväll i alla fall så får jag ta med buntband och bunta fast det ordentligt sen. Tokfior! <3


Nu ska jag försöka somna snabbt. :) 
God natt!

Det blev en liten ändring

När jag kom fram till stallet såg jag att ena hovslagaren var där och då även annan hund. Så då vände jag och åkte hem igen, japp jag orkade helt enkelt inte ta den jobbIga biten med Mili idag så vi åkte hem och gick promenad i stället. 


Så i kväll blir det mer att göra i stallet ändå. Men det blir bra ändå. 

Nu ska jag åka till jobbet. 


Hektisk dag igår och hoppas på en lugnare idag

Igår var det verkligen full rulle på jobbet. Hade massor att göra och kände mig lite stressad. Jag får hoppas på lite lugnare tempo idag. Eller så får jag helt enkelt stanna upp lite själv, är inte bra med stress när bebisen är i magen. Ska strax lämna Elina på dagis och sen åker jag direkt ut till stallet och mockar. Så allt är klart ikväll när jag kommer ut igen. 

Jacsons rosett från kallblodsgaloppen har nu kommit. Dom missade ju att ge honom den. Han första rosett! <3


Nä nu måste vi sätta fart här hemma. Tänderna ska borstas och sen måste vi åka.


Att känna ånger

Senaste tiden har jag känt mig besviken på mig själv för att jag släppte min fina gråa häst. Jag har börjat ångra mig nåt så fruktansvärt. Desto mer bilder och filmer jag ser på henne desto mer önskar jag att jag hade henne kvar. Även fast jag har Jacson nu som är så bra han bara kan bli. Önskar man kunde ha båda. Men kommer förmodligen aldrig få en sån häst som fina B igen. Känns lite surt faktiskt. 

Men men... 

Kom just på

Behöver ju inte alls åka till stallet idag. Anna har ju hand om Jacson. Mer tid med hundarna då :) 

Ja men hej illamående

När man börjar morgonen med att spy och ha världens huvudvärk känner man sig inte så taggad på nånting. Men är bara gå upp, bita ihop och förbereda för jobb och lämning av Elina. Äter lite fil som brukar lugna magen lite har jag märkt. Sen blir det nog en snabbis till stallet med hundarna innan jobbet. Så jag har hälften gjort där i alla fall så jag bara har lite kvar i kväll efter jobbet. Får se hur jag gör. Eller så vilar jag och försöker få bort huvudvärken. 


Dags att göra oss klara.

RSS 2.0