Nattliga tankar

Japp så går det med min sömn.. Sover alltså INTE! Suck! Funderar, tänker, funderar lite till på min Suki-Tok. Jag vill, jag vill, jag vill, som vanligt...

Hungrig är jag också...
Jaja bara försöka somna nu då.. Natti natti igen.


Här var det blommor

Idag har jag och Evan faktiskt varit iväg först hos mamma på lite kaffe och smörgås, och sen till blomsterlandet för att köpa lite blommor att plantera på framsidan. Köpte även rabattkant och 4 säckar jord. Svängde sen förbi Rusta och köpte presenter till Elinas fröknar innan vi hämtade henne, går ju sista dagen i morgon innan sitt långa sommarlov. Och sen efter sommaren är hon ju så stor så hon får gå upp till "storbarnsavdelningen."

Väl hemma så satte vi igång både jag och Elina. Grävde upp jord och grästuvor som vi kastade och sen vände den horden som redan fanns innan vi lade på den nya planteringsjorden. Höll väl på i ca 2 timmar allt som allt med lite pauser för att göra lille Evan nöjd också som fick sitta i bilstolen och titta på tills han blev hungrig och trött, och till sist somnade i vagnen.

Fint blev det i alla fall även om man kanske skulle köpt några blommor till så jag kunde gjort allt lite tätare. Men men... Mycket finare nu än innan. Så nu skulle man egentligen behöva måla huset också så väggen bakom blir vit igen. Haha!

Och nu på kvällen har jag varit iväg och fått ryggbehandling så förhoppningsvis kommer jag sova gott i natt och vara mer avslappnad på morgonen i morgon. Har ju så mycket spänningar och låsningar överallt så det tog ju nästan 2,5 timme att gå igenom mig. Gjorde så där "ontskönt" och nu är jag helt tung i huvudet. Ska dricka lite mer vatten innan jag kryper ner bredvid Evan och sover.

God natt!


Sån ångest..

Alltså det här med Suki... Blir tokig! Finaste stora nallebjörn! Hur ska jag göra?? Ibland önskar man att någon annan kunde ta beslut och "fixa" saker åt en. Får ont i magen när jag funderar på hur vi ska göra. Skulle mailat info om henne igår men klarade det inte just då. Jag satt bara och tittade på dataskärmen med en tom sida. Fy!!

Mina djur är ju mina bebisar. Men vet verkligen inte vad som skulle vara bäst. Usch usch usch säger jag bara! Blääää!


Dagen idag

Nu har jag precis gått ut från gymmet efter ett svettigt ryggpass. Är verkligen sjukt otränad och svag just nu. Och så måste jag ju ta det så lugnt och ändå blir jag sååå svettig.

Innan idag har jag mest tagit det lugnt. Sovit med Evan mitt på dagen efter vi lämnat Elina på dagis och varit ute med hundarna. Älskar att sova. Lagade köttfärssås och spagetti till middag och sen har jag inte gjort så mycket mer idag. Kelat med hundarna och tittat lite på tv.

Finaste och mest envisa lilla fröken Elina!

Så nu blir det en dusch och sen sova. Christer får ta hundarna på en kvällsrunda.
God natt!


när allt känns jobbigt

Då har man kommit in från 1 timmes powerwalk i fel par byxor, som resulterade i skav på insida lår då jag är för "tjock" så dom slår i varandra när jag går. AJ!! Svider! Vill tillbaka till min normala vikt och till min fasta kropp. Ryggbehandling inbokat på onsdag kväll i alla fall så får jag se hur den ligger till samt hur mitt lösa bäcken mår och ser ut. Träningen går ju liksom inte att göra ordentligt så länge kroppen är så trasig.

Sen till en annan jobbig sak. En utav de stora bidragande faktorerna som gör mig så nere just nu, förutom att jag saknar att ha häst. Jag funderar på om vi ska omplacera Suki till en familj eller förhoppningsvis en uppfödare som kan ge henne mer tid och framförallt mer träning. Då jag 90% av tiden är ensam med hundarna och båda barnen så känner jag ett konstans dåligt samvete för henne när jag inte kan träna henne som jag vill och ge henne den stimulansen hon behöver. Och JA vi vet att det kanske var dåligt planerat att köpa henne när vi väntade barn nr 2 men ibland är det lätt att vara efterklok och jag behöver inte höra det från fler än mig själv. Jag mår redan piss som det är så behöver inte få ännu mer dåligt samvete över ett dåligt tidigare beslut också. Vi trodde ju förståss inte att vi skulle få hem en relativt rädd hund som kräver massa extra träning bara pga det. Men allt det här känns jobbigt överlag. Att bara tänka tanken. Har pratat lite löst med en ifrån Akitaklubben om hur jag kan gå tillväga. Vill verkligen inte att hon ska hamna hos vem som helst eller hos fel person. Det måste vara någon med stor hundvana, helst av denna ras. Samt någon som har tiden att lägga på hennes träning. Alltså inte till någon som bara vill ha en "promenadhund"

Känns som jag fått ta många jobbiga beslut och ge upp väldigt mycket av det jag egentligen verkligen älskar. Mitt liv har blivit helt annorlunda och jag har svårt att vänja mig helt även om jag verkligen älskar mina barn över allt annat, och gör vad som helst för dom. Men nu när jag inte ens kan träna ordentligt heller så känner jag mig bara så misslyckad. Ingenting faller på plats som det ska just nu känns det. Sen blir jag frågande då också om vi inte ska ha kvar Suki, om Harry kommer vilja vara själv eller om han behöver en annan hundkompis som inte kräver så mycket. En liten annan Chihuahua/ chihuahuablandis??? Jag vet inte. Just nu känns det som jag tar en minut i taget per dag och försöker orka med så gott jag kan. Ingen häst och nu inte heller ha kvar alla mina hundar... Det känns otroligt tufft..

I morgon ska vi i alla fall till grönan ett gäng tjejer på kvällen och fira Jenny som fyller år. Då får jag förhoppningsvis vila lite från alla jobbiga tankar. Åka berg- och dalbanor och bara vara för några timmar utan barnen också.

Min tid kommer kanske igen någon gång när jag blir gammal och förhoppningsvis rik, att kunna ha djuren jag vill ha. Men just nu så känns det bara tomt.

Ska lägga mig i ett bad nu med lite musik. Och förhoppningsvis bli så trött så att jag i natt kan sova.


Dags för lite tvättning igen då

Då har man satt igång en maskin tvätt efter hemkomsten från farmor Lone och en liten fika hos mormor Lena. Hade inga hemmanycklar på mig så vi var där tills Christer kom hem från jobbet. Hade glömt nycklarna i skötväskan som vi lämnat hemma. Hade ju packat allt i en kabinväska istället då det vart mindre att bära.

Evan sover och Elina är pigg som bara den. Funderar på om jag ska gr mig ut på min vanliga powerwalk eller om jag ska överlåta promenaden åt Christer idag. Känner mig ju inte på topp. Är fortfarande rätt låg och nere och helst av allt skulle jag bara vilja dra täcket över huvudet just nu och försvinna. Men utan mina powerwalks så kommer jag väl aldrig gå ner mina extra kg jag bär på.

Blir så trött på mig själv ibland....


Blev ett bad

Sitter i soffan med Elina som kollar på film. Har ätit god mat och jordgubbar och glass. Badat i utespat har vi också gjort hon och jag. 


Fast hon vill inte att det bubblar. 

Snart dags att gå och sova. Klockan är ju långt efter läggdags. 

Midsommar med huvudvärk

Sitter i fåtöljen hemma hos Christer mamma nu efter att ha vilat i några timmar. Har huvudvärk och kan bara tänka på häst nu. Är en sån där jobbig dag när jag bara inte kan släppa tanken på att jag VILL ha en häst. Känslan av tomhet är idag enorm och jag känner inte för att vara bland folk egentligen. En deppdag!! Hatar mina downs. Dom kommer alltid olägligt och jag antar att det kan bero på att jag glömt min medicin förut i några dagar när vi inte var hemma, som gör att jag nu från att ha gått från glad igår, till att känna mig toknere idag. Typ så att jag får hålla tillbaka tårarna. Tålamodet är nere på noll och jag känner bara blä! Just idag går min tanke även på att börja jobba helg redan nu nästan. Vill kunna ha en häst och jag hatar att inte ha några pengar som nu under mammaledigheten. Kan ju inte göra någonting. Allt kostar, och utan pengar är man ganska fast. Att jobba en helg lite då och då genererar ändå ca 2-3000 extra. Samtidigt som jag vill vara med Evan.

Jaja nu ska jag försöka le lite och hålla humöret uppe under kvällen. 

Duschen och sen sova

Då var det dags att kasta sig in i duschen, blöt av både svett och regn efter denna powerwalk med hundarna. Typiskt att det skulle börja regna precis lagom när vi skulle ut. 




Ska skynda mig nu så kanske jag hinner sova lite innan Evan vaknar och vill ha mat. 

God natt!

Välkomna firrar

Hej små firrar! 


Anna dök precis förbi och lämnade tre såna här små knubbisar. Jag vet att det är smutsigt i akvariet, måste städa där.

Nu får Christer natta en övertrött Elina och jag traskar ut på kvällsrundan med dogsen. Känns som jag fick vinstlotten där!😉 Lille klimpen sover redan så sött. 


En utefixardag

Äntligen har min andra halva kommit hem så jag kunde få lite gjort här hemma. Började med en lång sovmorgon! Välbehövligt kan jag lova! Sen gick vi gemensam promenad med hundarna för en gångs skull och handlade lite i centrum. Sen har jag och Elina i stort sett varit ute hela dagen på vår framsida och fixat och donat. Rensat ogräs mellan plattorna, klippt häcken tillsammans och röjt undan skräp på baksidan. Christer hjälpte till att hålla upp säckar och ta de tunga sakerna. Jag klippte även gräset på framsidan så nu ser det faktiskt hyfsat bra ut. Skulle dock vilja ha lite blommor också. 

Före:


Under tiden med min hjälpreda: 😃



Lunchpaus på trappan, korv med bröd! 👍🏻

Färdigt! Och så efterarbetet med krattning och sopning såklart samt allt skräp vi samlat som Christer nu åker med några vändor till tippen.




Massa skräp och den nyklippta lilla "gräsmattan" ( mer mossa och jord än gräs, haha)



Pillerjobbet. Fy så tråkigt! 😝

Men nu äntligen kan vi ta en välförtjänt paus framför fåret shauns jul (Timmy) på film innan Christer kommer hem med pizza till middag. Elina och jag har jobbat hårt idag. Bara resten av huset kvar nu och baksidan 😁☺️haha! Tar det någonsin slut?




Älskar när jag får tid till att fixa och dona. När jag kan pyssla ostört och se hur det blir fint. Önskar bara man hade tillfällen lite oftare. Sen ska jag ut med hundarna och Suki ska tränas. Tokiga hund! Som jag älskar dig! Men det är synd att typ alla andra tycker att du är jobbig eller skrämmande. Min Suki-Tok!❤️ Min enmanshund som helst skulle sitta i mitt knä.



Hej solen

Idag har jag kört en riktig utedag tillsammans med Emma. Vi har promenerat med Hundar och bebisar, samt käkat lunch på uteservering. S nu är mina fötter alldeles ömma. Hundarna är trötta och har druckit massor. Elina är hämtad från dagis och leker ute på baksidan medans jag är här inne i en sekund bara och svalkar mig. Gick förbi Lidl och köpte bodys till Evan dom andas bättre med lufthål i, två par harembyxor till mig själv och ett oranget linne till Elina. Alla nöjda! Billigt är bra ibland när man inte har pengar och då får Lidl duga, haha!




Idag hade Elina nya skorna på också som farmor köpte till henne i helgen. Glittrigt värre!!


Dags att göra lite kaffe så jag orkar med resten av em/kvällen utan att somna. 

Från kaos till lite lugn äntligen

Idag fick Elina vara hemma eftersom hon somnade så sent igår och jag tänkte att jag inte orkade bråka med henne på morgonen när hon var trött. Men tji fick jag. Dagen har varit kaos och hon har bara trotsat hela tiden och gjort precis tvärt emot vad man säger. Att bara ta sig ut med hundarna har varit en utmaning idag och därmed så förfaller Sukis träning när jag hela tiden måste tjata på Elina. Det som känns mest jobbigt är ju också att hon mest är så här med mig. Med andra är hon hur snäll som helst. 

Men men.. Har i alla fall fått lite gjort här idag även om jag velat hinna göra betydligt mer. Hann dammsuga nedervåningen och plocka undan alla leksaker överallt i alla fall. 

Nu blir det lite kaffe och en tidigt hamburgermiddag.




Ska iväg senare på ringträning med Suki så vill att Elina ska äta innan det.

 

Stökig nattning

Alltså när man börjar natta barnen kl 19.45 och ena barnet somnar på stört, och det andra inte vill sova alls, då känns det ganska misslyckat när klockan hinner bli 22.34 innan barn nummer två somnar. Fast jag kan ju erkänna att jag gav upp typ 20.30 och började tvätta 2 maskiner tvätt samt vika in den rena tvätten från tidigare idag. Elina ville minsann gå och kissa 3 ggr, bajsa 1 gång, hjälpa mig vika tvätt, leka lite till med sina bilar, dricka vatten, äta en liten bit banan och sen äntligen var hon trött sa hon och så somnade hon på 10 min. Phuuuu! 

Så nu har jag slängt in alla blöta kläder i torktumlaren så får den gå nu när vi ska sova. 


Vilken kväll alltså! Ska nog testa i morgon att Elina inte sover på dagen. Jaja nu fick jag ju lite gjort i alla fall med tvätten. 

God natt!

Hos mormor

Nä jag sket i städningen helt idag. Istället har vi åkt hem till mamma/mormor för att äta lite middag. Sitter nu med min kaffekopp i högsta hugg. Elina kollar på iPaden och Evan vaknade precis från att ha sovit en stund. 





Stackaren hade råkat bajsa ner hela sig själv genom blöjan innan. Så han vart trött efter att ha fått duscha i handfatet. Nu sitter han i sin nya body som han fick av farmor när vi var där i helgen. Fin med små båtar på. 

Har verkligen inte gjort ett skit idag. Latmask! 

Så skönt att sova

Nu är man som ny igen efter att ha fått sova ostört i ca 1,5 timme. Så himla skönt!


Ska äta lite nudlar nu bara innan Elina ska hämtas och hundarna måste ut igen. 

Stor tjej

Hemma igen efter en natt i min egen säng med Evan. Elina ville äntligen prova att sova i sitt rum i stora sängen. Den andra är ju en "bebissäng ju" som hon säger. Jag var med henne tills hon somnade och sen har hon sovit hela natten. Stolt över min stora tjej som både slutat ha blöja dagtid och nu även flyttat in i hennes rum. 



Hon har en 120 säng men utan kant, därav att jag bullat upp under madrassen på kanten ifall hon skulle rulla. Suki höll henne även lite sällskap en stund. 

Men nu är hon på dagis och Evan har tittat på Babblarna tills han blev hungrig och trött. Så nu har jag lagt honom i sängen och tänker lägga mig en stund jag med. 


Sov jätte dåligt i natt. Kanske för att Elina inte var i rummet. Så jag passar på att vila lite. Behöver egentligen storstäda, klippa häcken utanför, klippa gräs, åka till tippen och bädda rent i sängen. Men jag skjuter på allt lite till.😁

En mysig promenad

Nämen godagens! 
Idag har det inte regnat förutom pyttelite duggregn. Tog sovmorgon allihopa till kl 10!! Evan vaknade av att han bajsade. Det brakade till ordentligt från rumpan så han vart lite chockad haha! Elina och Lone fick vi väcka. Så sömniga efter en sen kväll igår.

Vi har varit ute på en längre promenad ner till hamnen och alla båtar. Elina har gungat och åkt rutschkana i lekparken som fanns där och doppat fötterna i det kalla vattnet. Skönt med frisk luft! Så nu har vi precis kommit in igen och ätit lite sen lunch. Nöjda barn och nöjda hundar. :)


Skönt för hundarna att komma ut på en längre promenad även om lille Harry tiggde snålskjuts under vagnen på vägen hem. Latmasken!


Massa sniglar ute nu

Enda gången Elina tycker det är riktigt roligt att gå ut med hundarna så är det när vi kan gå i skogen eller till lekparken. Och här hos farmor finns ju som sagt en skog precis bakom huset så det blir ju ett självklart val att promenera i. Så mysigt att gå på stigen och se hundarna springa omkring och att se hur Elina njuter och har roligt. Och eftersom det regnat hela dagen idag så har även massa sniglar kommit fram. 1,2,3,4.... Räknar Elina och pekar. En stor, en liten, en med gult skal och två utan skal.. Hon är så söt! Och på ett ställe i skogen är det lite som att gå i en djungel för Elina där ormbunkarna är lika höga som henne. Och på vägen hem mot huset igen är hon supernoga med att vi minsann måste följa markeringarna på träden, för det har farmor lärt henne.❤️
Kvalitetstid när den är som bäst med min stora tjej!


Nu ska jag hoppa in i en dusch. Sen blir det lite godis innan läggdags. Vi har det bra här! 

Hästar för hela slanten

Att leka med Elina är verkligen intensivt. Hon styr och ställer och oftast är det hennes hästar som gäller. Vi har byggt både hage och hinderbana. 

Även åsnan fick vara med! 😂




Hon har världens fantasi och hittar på roliga namn så som Matti, Mitti, Hattu, Jocki mm.  

Men nu är lekstunden slut för lite middag i magen. 

En lugn stund

Regnet fortsätter och vi har mestadels varit inne idag. Bortsett från hundpromenader. Elina gick med mig i skogen innan på stigen som finns bakom farmors hus. Ramlade i en vattenpöl och lekte häst som hoppade över stock och sten. Dyngsura byxor när vi kom in men en otroligt glad liten tjej. Hon säger att hon älskar att gå i skogen. Hundarn gillar också skogen. Mycket att lukta på och roligt att få springa lite.

Men nu sover båda barnen och hundarna så här är det lugnt och skönt. Jag kan pilla med telefonen och dricka mitt kaffe i lugn och ro. 


Innan Evan somnade så låg han och pratade med farmor.


Undrar hur mycket kaffe jag kommer dricka här denna helgen. Har redan hinkat i mig några stora glas latte macchiato. ☺️



Regniga lördag

Regnet smattrar utanför fönstret men det känns ganska mysigt faktiskt. Ligger här i soffan hemma hos Lone med Evan som sover och tittar ut på träden. Dom har ju skog på baksidan så det är så härligt här. Älskar landet!



Elina och Lone är i affären och handlar och sen ska vi även köpa glass från glassbilen när den kommer kl 3. Elina har så kul här och hon styr och ställer med farmor. Suki har varit jätte duktig här, knappt skällt någonting och har varit väldigt lugn. Har tränat på massa basicgrejer med henne samt börjat med lite ingångar till "fot". Harry är som vanligt, tigger sovplats i knät hos första bästa som sätter sig och vill ha godis. Just nu ligger han tätt bredvid mig här i soffan.


Blir nog en lugn dag idag. 


En kaffe på det här då


Nu är vi framme hemma hos Lone och Thomas äntligen. Efter en ganska stökig dag med bråkig Elina så måste jag erkänna att det så skönt att farmor nu tar hand om henne och leker så jag bara har Evan och hundarna. 

Har precis matat Evan som nu ligger här i soffan och pruttar och skrattar. Nöjd liten bebis! Thomas kollar på fotbollen precis som typ alla andra killar/män gör just nu och en och annan tjej/kvinna. Mycket fotboll! 

En annan sitter och kollar på hästar som vanligt och drömmer lite extra. 

Nu ska jag mysa med min lille charmis. 




Blöjfri dag

Glömde ju berätta igår att min stora tjej Elina var utan blöja hela dagen igår utan några olyckor. Woho så stolt jag är! 

Idag har hon också varit blöjfri tills för en stund sen när hon sa att hon ville vila. Men än är hon vaken. En gansk tråkig dag idag med Elina faktiskt då hon bara har gnällt och bråkat hela dagen. Blir gråhårig snart och jag får definitivt ingenting gjort med Sukis träning när Elina är på det här humöret. Mitt fokus hamnar ju såklart på henne då. Men men... 


Vi ska strax börja röra oss mot Åkersberga för att hälsa på farmor. Christer åkte ju till Frankrike för att gå på fotbolls EM idag så vi är själva tills på onsdag natt. 

När han kommer hem sen då vill jag ha helgen till att sooooova! Jag är så trött! 

Lite mer Suki och lite mer slappande emellan.

Tacolunch hos Henny efter min vila idag som smakade perfekt. Sen har jag i princip bara tränat Suki, promenerat med båda hundarna och hämtat Elina innan vi sen åkte hem till mamma/mormor och drack lite kaffe och åt pizza. Mysigt! Jag gillar att umgås med min mamma! Hon är så snäll! Sen åkte jag av misstag hem utan min telefon så det var bara att promenera dit igen och hämta den när jag ändå skulle ut och träna med Suki igen. Passade på att träna koppelgående och så hade vi tågterapi. Hon är ju rädd för tåget. Gick ganska bra faktiskt. Tycker hon var duktig, men väldigt svårflirtad när hon blir spänd. 

Här går hon med löst koppel och svans upp = jackpot! 



Känner mig väldigt nöjd över vår träning än så länge. Även om set är hur mycket som helat kvar som ska tränas. Klippte klor idag också på båda hundarna.

Så nu efter ännu en hundträningsdag så ska jag få lägga mig i sängen och bara slappa innan jag somnar. Och mysa med denna lille goding som fortfarande är vaken.



Sova lite kanske

 Vilket regnigt väder idag till skillnad mot igår när solen sken. Gjorde inte mycket igår därav ingen uppdatering. Idag blir också en lugn dag. Fortsätter träna Suki till och från under dagen och så går jag nog över på lite lunch hos Jenny sen. Mysigare med sällskap. 

Men först sk jag lägga mig bredvid Evan och sova en stund. Känner mig så sjukt trött. Är verkligen supertrött varje dag och energin finns liksom inte. Får tvinga mig själv att resa mig. 




Fokus på Suki idag

Idag var första dagen i vårt nya tänk med Suki. Ny plan och förhoppningsvis kommer resultaten och hennes självförtroende kanske lite snabbare. Dagens dagsranson mat blandat med gottis i en burk. Och nu måste hon kämpa mer för maten. Ingenting kommer gratis. 


Var även iväg och köpte några av det sakerna som Emma tyckte vi skulle testa eftersom hon drar en hel del. Framförallt när hon blir rädd och blockerar sig själv. Så en Halti, stryphalsband (som en säkerhet ifall hon tar av haltin) och nytt skönt koppel. Ska jag hålla på så mycket nu med henne som kanske krävs så vill jag minsan ha ett skönt grepp ort mjukt läderkoppel.
Ska även införskaffa en springer sen så jag kan börja cykla lite med henne.


Och eftersom vi startar stort så åkte jag på ringträning på kvällen och tittade. Vi hade tänkt vara med men Suki var för blockad så jag satt tills hon slappnade av och sen började jag busa lite med henne. Och efter hela 75 min ca från det att vi kom dit och jag försökt och kämpat med henne, DÅ kom svansen upp en stund och hon började intressera sig lite av "det roliga" Score!!! 




Som sagt, grymt mycket att jobba med, men skam den som ger sig eller!?!?. 

Nu är det god natt i alla fall. Sjukt trött och klockan är på tok för mycket! 
Natti natti!


Träning med Suki-tok och BVC

Igår hade jag och barnen och mamma en lugn dag hemma den mesta tiden. Charlie och Elina fick vara hemma från dagis eftersom det blev så sent på grönan dagen innan. 

Jag åkte iväg en timme på privatträning med Suki på förmiddagen och fick massa bra tips och trix jag ska jobba med nu. Så roligt att träna när man får hjälp och man märker att poletten trillar ner mer och mer både på mig själv och på Suki. Vi jobbar mycket med hennes rädslor och sin ängslan. Kommer krävas mycket jobb och tid. Men jag ska kämpa. Hon har ju mer och mer blivit "min" hund då hon följer mig vart jag än går och blir helt tokig när jag "försvinner".  Gick vår powerwalk sent på kvällen också så hon fick sin dagliga riktiga motion när det blev svalt och passade även på då att göra lite självförtroendeövningar såsom lägga tassar på bänk, hoppa upp på föremål samt övade lite nosduttar som vi fått i läxa. ☺️ svansen kommer upp mer och mer även om det går sakta. 

Hade i alla fall magväska med godis/torrfoder och skitpåsar, leksak och mina "snabba" skor så jag kunde springa och muppa mig så hon kom igång.

Man får ingenting gratis med denna "varförskajaggörasomduvill" donnan. Haha😂

Stora tokiga hund!❤️

 
Vår tränare Emma är suverän!⭐️

Var även på BVC med Evan där allt var bra! Han blev även vaccinerad och Gud så högt han skrek! Det var nog det högsta skriket jag hört honom göra någonsin, men som tur var så blev han helt tyst och lugn igen så fort jag kramade om honom och sa att "mamma är här" ❤️❤️❤️ Min älskade lilla pojk! Börjar redan bli så stark och har världens finaste lilla leende så man smälter.





God natt!

Efter en skön promenad och dusch ligger jag nu i sängen och ska sova.  Berättar lite i morgon vad som gjorts idag. 

Natti natti!


Snapchat-bilder is the shit! Haha😂

En dag på Gröna Lund

Igår var vi iväg till Gröna Lund! Jag, Elina, Charlie, Jenny, Natalie och Albin. En riktig heldag! Evan fick vara hemma med Christer och hundarna. Han tar ju flaskan jättebra så det var nog mest mina tuttar som led under dagen. Fick springa på toan och pumpa några gånger.

Började med att vi träffades och väntade in Omar som skulle passa Jennys yngsta son David. Så under tiden hoppade alla barn studsmatta hemma hos henne. Sen begav vi oss mot tågstationen. 


Taggade barn och vi vuxna på helspänn. Barnen var ju lite överallt hela tiden, haha! Sen käkade vi lite Donken innan vi tog båten. 


Väl framme inne på grönan var det full rulle med karusellåk. Vi började med den sidan där Elina kan åka också.


Självklart skulle donnan sitta på en häst! ❤️

Charlie åkte nyckelpigan Hahaha!! Elina vågade inte så vi tittade på.


Men veteranbilarna var roliga! :)


Sen vart Elina trött och somnade i vagnen så då passade vi på att gå över till "stora" sidan så de stora barnen fick åka massa sånt som Elina är för liten för. 


Charlie spanade ut på alla båtar som åkte förbi.


När Elina sen vaknade åt vi pannkakor som vi tagit med och sen gick vi två varv i lustiga huset innan vi till slut åkte lite åk på "lilla" sidan igen innan hemgång.





Just det, jag vann även ett vars ett gosedjur till Charlie och Elina på bollkastning. Charlie valde Batman och Elina Sven från frostfilmen.




Nöjda, trötta barn på vägen hem och vi hade en riktig toppendag! ❤️

God natt

Så nu var det läggdags äntligen. Är så trött hela tiden. Längtar nästan jämnt efter att få sova. 

Idag har vi varit iväg och köpt nya skor till mig och Christer. Skor med bra stötdämpning så jag kan gå långa promenader. 


Sen kom Charlie hit efter det och har både lekt med Elina, ätit pannkakor, godis och tittat på film. Han sover här nu för i morgon ska vi till gröna Lund är det tänkt!



Var ute på en långpromenad nu på kvällen också och som tur är kollade jag igenom Sukis päls innan jag släppte in henne och hittade 3 fästingar som kröp på typ 1 minut. Blääääää! Äckliga små kryp.



Ska nog ringa veterinären på måndag och be om att få sån där tablett mot fästingar. Hon får ju fästingar så fort hon går ut i det höga gräset. Har tagit typ 10 fästingar på henne redan och endast en på Harry denna säsong. Och det är bara början. 

Nu ska jag sova och ladda inför karusellåk i morgon. 

See ya!



Studentfirande

Igår var en rolig kväll! Studenten Anna var så fin och alla var så glada. Kvällen bjöd på både skratt och lite tårar efter några fina tal. Vi åt mat från en cateringfirma och jättegod hemmagjord jordgubbstårta. Mums!! 

Vägen dit med både tåg, tunnelbana och buss var ju bara det ett äventyr för sig. Haha!





Vet inte hur många gånger jag fick säga till Elina att "gå med mig", "stanna", "LYSSNA NU", "Eliiinaaa!", "ta på dig stövlarna",  Ja ett antal! 😅

Bjuder på bilder från kvällen på festen också:

Julia och Evan, och Adam i bakgrunden.


Snapchat är kul! 


Barnen roade sig både med snapchat och lekte med Elinas små djur som vi tagit med. Kollade även lite på film i barnrummet på ovanvåningen i festlokalen och levde rövare mest hela tiden.


Kusin Julian.



Christer tillsammans med sina bröder Adam och Don.


Anna och mamma Mariana




Anna och hennes pappa.


Tack för att vi fick komma och fira med dig, och stort grattis igen! 
Och tack snälla mamma för att du passade våra hundar under tiden!😘

God natt



Säger hej och god natt efter en väldigt sen promenad med hundarna. Berättar och visar bilder från kvällen i morgon. Och som ni ser är lille Harry hemma igen. 

God natt!

Studentfirande

Denna dagen går i studentens tecken igen. Jag och Elina har piffat till oss och fixat hela dagen typ. Eller mest jag men i alla fall. Vi tog ett vars ett vinglas och drack smarrig saft i och satte på musik samtidigt. 




Läppglanset på och så är Elina redo! Haha!! Så söt!

Jag har lockat håret i en evighet kändes det som. Tur att Evan varit trött idag, så han sov hela tiden.

Från detta:


Till detta:



Voila!! 

Och nu sitter vi äntligen på tåget och är på väg. Sen blir det både tunnelbana och buss också innan vi är framme. 

Today

God kväll allihopa!

Idag valde jag att ha Elina hemma. Vi var ute länge på förmiddagen och både promenerade och lekte i lekparken.




Sen när gick vi förbi hos mamma/mormor och hängde där ganska länge och både åt korv med bröd till lunch och fikade. Sen promenerade vi hem igen och på vägen hittade vi maskrosblad som Elina ville ge till kaninerna.



Knasungen har målat hela sig själv randig med en tuschpenna, hon ville vara en tiger. Det är ju tur att det går bort i badet sen även om vi inte lyckades få till ett bad idag. Vi åt middag, gjorde rent till kaninerna och sen däckade hon nämligen i soffan pang bom. Får väl tvätta sig i morgon! :)

Nöjda små söta kaniner när dom får vara ute.



Och Suki ligger gärna ute också. Fladderöra!


Nu ska jag tvätta av mig och sen sova. Kanske ta nån liten nattmacka också. 
God natt!

Hemma igen

Såå nu är jag hemma igen från min powerwalk. Svettigt och lite ömt i kroppen. Jag känner ju av ganska tydligt i fötter och knän att jag fortfarande bär massa vikt som jag inte är van att ha. Men jag har ändå gått ner 2 kg så det är bra.😊 




Som ni ser på bilden så gick jag inte riktigt i en timme men det fick räcka för idag då även mitt bäcken kändes av lite. Och då måste jag hejda mig själv. Så nu ska jag bara duscha och sen sova. Mata lille Evan som fortfarande är vaken och hoppas på att han också vill somna inom kort. 

Han är ju så jäkla söt!😍😍😍




Tror jag är lite kär haha😍❤️😂
God natt!

Att gå en timme

Tänk så olika långt man kan hinna gå på en timme. Häromdagen gick jag över 5 km på en timme och innan idag gick jag inte ens 3.



Ja hundpromenaderna ser helt olika ut beroende på vad man ska göra. Får se hur långt vi går nu ikväll. Fast kanske å andra sidan inte går i en timme, jag får se. När vi var ute tidigare idag var det mest nosa och bara myspromenera och nu på kvällen när det är svalare kör vi motionsrundan med tempo. 

Dags att sätta fart! Heja!


Gäster

Woho bilen gick genom besiktningen idag så nu är det bara tuta och köra i ett år till. Skönt!



Och för att göra dagen ännu bättre så åt vi grillat nu till middag, mums! Fick dessutom middagsgäster i form av Jaya, Charlie och Anna. Och snart ska jag ge mig ut på en powerwalk med Suki. 

Tisdag och regn


God morgon från mig och Evan! 

Idag är det tråkväder ute så får nog bli en innedag. Igår var vi ju ute nästan hela dagen så det kompenserar upp för idag.  Vi promenerade med Emma igår så hundarna kunde vara med. Och lille Evan ville vara en stor kille och sitta upp i vagnen.❤️ Är ju himla tråkigt att ligga ner när man är vaken.😊


Asså denna charmisen!😍


Tänk så fina barn jag fått!

Har ju kommit in i en jobbig fas nu, mest på kvällarna. Ligger och tänker och grubblar mycket och känner mig nedstämd. 

Kanske ska passa på att städa lite idag. Tråkväder och tråkgöra, passar ju bra.


Lugn måndag hemma

Nu ska jag börja natta barnen äntligen. Är själv helt slut i huvudet men ska nog ut på en powerwalk innan jag själv sover tror jag. Suki klättrar på väggarna idag och vill springa. Har ju haft en lugn dag idag så då blir hon lätt understimulerad. Men blir nog en kortare promenad ändå eftersom klockan är så mycket nu, kanske 40 min räcker.
 
Elina har i alla fall lekt med sina hästar och bilar idag som vanligt. Hon tycker nog det ska bli roligt att gå till dagis i morgon igen och få leka med sina kompisar.
 

Har varit en ganska tråkig dag idag förutom när My var här.
 

Till försäljning

Vi kom hem så sent igår så orkade inte uppdatera mer men vi hade en bra kväll med god grillad mat. 

Nu sover båda barnen här hemma efter den sena nattningen igår. Även om våda sötisarna somnade i bilen på vägen hem så vart det ändå väldigt sent så jag försåt att båda är trötta idag.


My har varit här tillsammans med sin systers son Miles på lite fika. Väldigt trevligt tycker jag. Har saknat henne massa. Vi har ju inte träffats på jätte länge så äntligen fick vi till en liten ledig stund samtidigt. 

Annars har jag klippt gräset på framsidan och släppt ut kaninerna i hagarna. Och så har jag varit fuktig och lagt ut lite klänningar till försäljning på Facebook. Kommer ändå aldrig använda dom igen då dom är för små eller känns opassande nu när jag blivit mamma. Så om någon är intresserad här så vill jag ha 50 spänn styck. 

Strl från vänster: 34, XS, S

Strl från vänster: S, 40

Är i stort behov av pengar så ska nog se om jag har nåt mer som går att säljas. Passa på nu när barnen sover. :)

Bada lite

Och så var det obligatoriska badet igång här borta hos farmor. Eftersom vädret är fint så blev det såklart utomhus.



Och även jag tog ett litet dopp i spat. 33 grader i vattnet men jag hade gärna kunnat ha varmare. På vintern har dom ju runt 39-40 grader i.



Hos farmor

Hände inte mycket igår så fanns inte så mycket att berätta, men idag är vi hos farmor Lone. Sitter med en liten trött Evan i famnen och ser när farmor och Elina bygger lego.



Fick sovmorgon idag vilket var väldigt skönt. Sov som en stock efter att Christer gått ner med båda barnen. Sååå skönt! Evan håller mig ju vaken varje natt så får ju sällan sova mer än 2 timmar i stöten. 

Vi kommer vara här hela dagen idag så det blir en lugn dag för vår del. Farmor leker ju med Elina hela tiden så vi behöver inte anstränga oss någonting. Elina älskar sin farmor och är alltid så lycklig när vi åker hit.


God morgon!

Lördag morgon som startade bra med att Christer gick upp med Evan så jag kunde ligga kvar i sängen en stund till. Fast han ska jobba idag men började tydligen inte förens kl 12. Funderar på vad jag, barnen och hundarna ska hotta på idag. Vädret är ju jättefint även om det blåser en del. Har ju inga pengar så allt som kostar går bort. Kanske bara få bli en hemmadag idag helt enkelt. Kanske kan gå bort till mamma/mormor och hälsa på lite. 



Fredagsträningen vart en powerwalk


Här sitter jag nu i badet efter en lång, svettig powerwalk. Blev 7,3 km med hundarna så nu är dom också trötta precis som jag. Men jag ska inte bada så länge. Måste sova så jag hinner det en stund i alla fall innan Evan väcker mig gång nummer ett. Brukar ju bli ett par gånger per natt så det gäller att man somnar snabbt. I morgon ska Christer jobba så jag, barnen och hundarna blir solo hela dagen. Får se vad vi ska hitta på då. 


Stor och liten❤️ 



Säger god natt redan nu för sen kommer jag vara för trött för att gå in här och skriva. 
God natt!! 

Stranden idag


Hallå hallå! Sitter med Evan i famnen just nu och Elina tittar på barnprogram. Idag har vi spenderat dagen vid Rudan och badat och busat med Jenny och två av hennes barn och Cissi med hennes tre barn. Vi har verkligen haft det hur mysigt som helst och till och med jag gick ut i vattnet upp till midjan. Längre kunde jag inte gå då min bikiniöverdel var för liten för tillfället. Mina tuttar är ju något större nu när jag ammar än i vanliga fall. Hade tagit med pannkakor till alla barn som tog slut i rasande fart. Smakade också två stycken. :) 


Min kropp är verkligen ingen fröjd att se på tycker jag men det bjussar jag på. Den kommer i form sen när jag inte har ont i den. Allt tar sin tid.

Evan sov ganska mycket men när han var vaken fick han stå och hoppa lite i sanden vid lekparken. Mys!


Hundarna har varit här hemma med mamma under tiden så jag tänkte gå en långpromenad med dom senare när det är lite svalare ute. Kände inte att jag kunde ta med dom idag. Skulle bli för rörigt tyvärr. 

Hoppas på att Christer kommer hem snart med vår fredagspizza. Mums!

Bada lite och visa lite hud

Just nu är jag mjölkko och badvakt på samma gång!



Älskade ungar!❤️

Och som ni ser skiter jag blanka fan i om jag visar tutten för det är NATURLIGT att amma! 

Kan bli så trött på allt som skrivs om amning och att man ska gå undan eller täcka över sig. Jag säger bara, fram med tuttarna alla mammor! Haha! Vill mitt barn ha mat så ger jag honom mat. 

Sköna sommarkväll



Här sitter jag och njuter! Härligt!

Evan har precis somnat efter att ha fått vagga först i Maries famn och sen i min. Lilla sötisen. Elina och Julian leker med Julians leksaker och hoppar studsmatta om vartannat. Harry springer omkring lite som han vill och Suki får ligga här med oss i skuggan.



Snart ska vi börja laga middag, köttbullar och makaroner enligt barnens önskemål. Denna dagen har bara varit toppen från morgon till kväll helt enkelt. Älskar sommaren!💕

Myspromenad i det otroligt fina vädret


Wiieeee!! 
Nu har jag precis kommit hem efter en mysig förmiddag med Emma och lilla Aston. Det blev Aston istället för Jack som dom trodde innan. Så nu har äntligen Evans bästis fått ett namn!❤️ 

Vi har promenerat en lång promenad med alla hundar och gick även idag ner till sjön så hundarna fick svalka sig. Jag och Emma hade också önskat att hoppa i nästan, var ju så svettigt. Så superfint och varmt väder så det inte är klokt. Härligt som bara den! 

Så just nu sitter jag i soffan och ska äta sen lunch och slappa lite innan det är dags att hämta Elina. Kycklingmatlåda, vatten, kaffe och en smarrig toast. Mmmm så hungrig!


Sen ska vi vidare hem till Marie så Elina och Julian kan leka. Hon är barnvakt idag så då passar vi på.😊 

Skönt att sitta här inne en liten stund faktiskt även om luften typ står still. Ska njuta av mitt kaffe nu medans Evan sover i vagnen. Han är helt slut i den här värmen lilla skrutten. 



En solig och rolig dag idag

Först mys med brudarna Jenny, Emma och Nina i Vendelsö, promenad och mys vid vattnet. Suki tog sina första kliv i vattnet tillsammans med mig och Harry kutade upp och ner i vattnet så långt att han till och med var tvungen att simma en gång. Härligt att svalka sig!



Och nu sitter jag i bilen efter att ha hämtat Elina på dagis och sen tagit tåget för att möta upp Christer i Årstaberg. 


För nu ska vi fira hans lillasyster Sofia som tagit studenten idag. Jippi!! Minns känslan från när man själv sprang ut. Hoppas på lite god mat och massa glada människor. En fantastisk dag helt enkelt! 

RSS 2.0