Snart kalasdags

Nu har jag varit hemma ett tag men inte ens hunnit duscha än. Möttes av en megaglad liten Charlie när jag kom innanför dörren! <3 han är så go!! 
Käkade lite lunch själv innan jag gav Elina lite mat Och nu har hon legat i min famn nästan hela tiden. Christer är iväg och tränar innan vi ska iväg på födelsedagsfika hos hans bror som fyllt år. 
 
Tömkörningen gick bra idag och på slutet var Beauty riktigt avslappnad trots många hästar runt om och folk på läktaren. Duktiga häst!! Hon får ju så himla fint steg när hon är sådär avspänd. Man märkte redan när jag skulle lägga på tömkörningsgjorden idag hur hon började rygga när hon  trodde att det skulle göra ont. :( men sen när hon fatta att det inte var sadeln så åkte öronen fram och hon var sitt söta jag igen. 
Från marken är hon verkligen så snäll! Inga bockningar eller konstigheter. Hon har nog lite sadeltvång skulle jag tro också eftersom hon alltid bockar två gånger när man sitter upp oavsett sadel. Men med rätt sadel sen ska vi nog lyckas träna bort det också. Längtar så eft att få rida igen. 
 
Kicki tyckte att Beauty var en trevlig häst i alla fall och att hon var väldigt lyhörd och ambitiös. Precis så som hon brukar vara när man rider också. Hon ville gärna fortsätta hjälpa mig med tömkörningen så det känns bra. Skönt att ha någon som är lite mer kunnig på området nu när det är extra viktigt att hon verkligen går rätt för att få bort det onda. Jag håller ju fortfarande på att lära mig vilken position jag ska vara i och är inte riktigt lika snabb kanske på att korrigera på exakt rättà tillfället. Det är ju därför jag har tagit lektioner i tömkörning. Skulle vilja gå en sån riktig kurs någon gång. 
Är i alla fall alltid lika kul att se min fina häst röra sig. Sen att hon är världens fjant när det kommer till saker att vara rädd för, ja det hoppas vi på att det går över så småningom. Idag till exempel blev hon rädd för att jag peta på henne med täcket för att hon stod å vevade med frambenet i stallgången å försökte välta ner massa saker. Hon hoppade till å slet sig loss från linorna hon satt fast i. Sen blev hon rädd för nåt som inte fanns på vägen ner till stallet när vi var klara också.  Knasfia!!
 
 
Nu ska jag börja göra mig i ordning lite grann Inför kalaset. 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0