Gårdagen

Oj vart ska jag börja?? 

Kan ju säga att det hände saker hela tiden. Eftersom Christer jobbade och mamma skulle hålla på att flytta på dagen så vart det ingen ridning i dagsljus för det första utan det blev ett pass i ridhuset på kvällen. Och eftersom jag ändå inte kunde rida på dagen så hjälpte jag mamma istället. Jessie var också med och vi bar och kånka på det vi själva kunde bära. Körde några vändor fram och tillbaka mellan Jessies lägenhet och här hemma och till deras nya lägenhet där dom ska bo tillsammans ett tag. Men det är mycket kvar som ska flyttas men till de grejerna behöver vi nog en stark karl till att bära. :) 

Sen åkte vi till Farsta centrum och kollade inne på Åhlens. Där hittade jag en grej till som jag ville att Elina ska få så då sa mamma att hon kunde ge den så så fick det bli. Sen vidare mot Länna köpcentrum där Jessie och mamma köpte bäddmadrass och sen ville mamma ha en byrå men som tyvärr var slut för tillfället. Ringde till en annan Jysk och där fanns den så idag kl 11 ska vi åka dit och köpa den när dom öppnar. Ska även försöka åka till tippen och slänga massa saker som inte ska flyttas med och som vi inte heller vill ha kvar. Sen ska vi eventuellt hyra ett släp eller skåpbil så vi kan flytta Jessies soffa också. Så idag blir en till dag med kånkande och med stallet på kvällen när Christer kommit hem. 

Grdagens ridpass gick i alla fall sådär. Beauty var spänd som en fiolsträng i början så tillbringade lång tid till att bara skritta henne och böja igenom och lösgöra med skänkelvikningar korta sträckor och rida åttvolter. Här ska hon få tänka så hon glömmer att vara spänd och tittig. Sen joggade jag igång henne ca 2 varv åt båda håll i trav men eftersom hon där var så jäkla pigg tänkte jag att det är nog bäst att låta henne galoppera lite istället så hon blir av med springet i benen så då vart det fokus på galoppfattningar och galopp i sväng. Hon har ju lite svårt för att korta sig och svänga och få med yttersidan så jag fick kämpa kan jag lova. Och vissa gånger blir hon så frustrerad så hon liksom bara skjuter upp en ur sadeln så man hamnar helt fel. Haha... Vart är mina välbehövliga magmuskler som jag behöver för att orka sitta tillbaka i det dom lägena?? Suck.. Jaja några såna uppskjutningar ur sadeln sen så fatta hon poängen med övningen och slappnade då av, tog fattningen vid punkten för fattning och svängde med hela kroppen. Gissa vem av oss som vart svettigast?! JAG!! Var helt slut!!! Måste verkligen bygga upp mina muskler igen så jag orkar sitta tillbaka när hon blir stor, lång och börjar studsa. Men som sagt så fick vi till det bra på slutet och nöjde oss då och travade och skrittade av. Duktig häst! Om jag får några pengar i julklapp tänker jag använda dom till att rida lite lektioner. För jag behöver någon som säger till mig när jag tappar sitsen. För så länge jag sitter där jag ska så gör Beauty precis det jag ber, så allt hänger på mig.
Framförallt i höger varv behöver jag hjälp då det är både hennes och mitt svåra varv. Typiskt! Sen vill jag ha hjälp med att träna rakriktning. Att ha någon som ser redan innan hon börjar vingla så man kan hjälpa henne på rätt spår på en gång.  

Bilder från stallet innan ridpasset.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0