Första hela dagen hemma

Nu har det snart gått en hel dag hemma från sjukhuset och vi har fått besök av både Taki å Marie och Jessie å Patrik.
Lillskruttan har sovit väldigt mycket idag, nästan hela tiden faktiskt. Det tog väl på krafterna att vara vaken så mycket på natten.:)
Får se hur den kommande natten blir. Börjar redan längta efter att få åka ut till stallet å pussa lite på Beauty också och visa henne lilla Elina. Får se när det blir men hoppas på om någon dag. Måste sluta bli snurrig när jag är uppe och går innan bara.

Idag har vi köpt napp till henne också då hon hela tiden vill ha fingrarna eller hela händerna i munnen. Och den tog hon på en gång och med den i munnen har hon även velat/kunnat sova själv vid sidan av oss i soffan. Så vi kan ju hoppas att det går lika bra när hon ska sova i sin säng också. :) Hon är en riktig liten snuttis.

Hundarna är jätte försiktiga och vill hålla koll på vart hon är. Stannar ofta upp och tittar på henne å puffar lite.

Amningen går ganska bra tror jag i alla fall. Lite öm på ena sidan bara då det blivit lite sårigt. Men hon börjar sakta ta "mer" i munnen på rätt sätt. Ska kolla med läkaren i morgon när vi ska på återbesök om man ska göra nåt speciellt eller bara försöka låta det läka av sig själv om nu det går när hon fortfarande äter därifrån. Frågan är ju om man ska härda att det gör ont eller om jag kan göra på nåt annat sätt så det blir bättre.
Andra sidan är allt bättre. Där känns det inte alls lika mycket. Man vet ju inte riktigt om man gör helt rätt. :-/
Har hört att man ska försöka få dom att ta en stor del i munnen men hon har lite en förmåga att bara vilja ta in bröstvårtan och det är ju då det gör ont å därför som det blivit ett litet sår.
Bättre att fråga i morgon än att chansa och då kanske göra fel. Vill ju kunna amma så måste få det att bli bättre helt enkelt. En annan sak jag måste få veta är ju om man bör väcka henne för att amma henne efter ett visst antal timmar eller ska man låta henne sova även om det blir långt mellan matningarna då ibland. Känns ju dumt att väcka henne när hon sover. Som idag när hon sovit i stort sett hela tiden..??

Nu ska jag återgå till mysandet med den sovande lillan. Och sen se om jag får i henne lite mer mat snart.

Många frågor och funderingar... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0