Kvalitetstid med Harry

Efter middagen tog Christer med sig Elina, Kira och Mili på en tur till affären för att handla så jag fick kvalitetstid med Harry. :) Så då passade jag på att gå med honom till skogsstigen. Hade med mig falukorvsskivor så vi kunde träna lite balans över stock och sten samt lite inkallning och vanliga "sitt". Han är ju något svårmotiverad på träning så man får ha tålamod. Men lite kul tyckte han nog att det var i alla fall när det var korv som belöning som är godare än vanliga hundgodiset. :)
 
Lite balansövningar:
 
 
 
 
 
 
Och så lite inkallning:
 
 
 
 
 
Duktig liten Harry som nu ligger och vilar.
 
Själv ska jag nog titta på en film eller bara ta det lugnt. Blev lite sent nu för att åka och heja på Emelie.
 


Kommentarer
Postat av: Martina

Hej!

Vad roligt att du skaffat en lite chihuahua! Nästan som Billy ;)
Jag såg det du skrev i FB chatten om att du ville ha tips på att få honom rumsren, tänkte kommentera men de har alltid så starka åsikter där... Alla är inte så trevliga i den gruppen så var beredd!

Jag hade också liknande problem med Billy som kunde vara ute på promenad och gå direkt in och kissa på mattan, så irriterande!
Alla sa till mig att man ska ge det tid osv men man blir ju frustrerad och alla säger att man inte får bli arg men i dessa situationer så vet man ju att de gör det även fast de vet att man ska kissa ute.

Jag frågade vår hundtränare som sa att det bästa är att "fånga" dom i stundens hetta när de väl ställer sig för att kissa, ta tag i nacken och ryta nej och sen helt enkelt lyfta upp dom på en gång och gå ut.
Och sen massor med beröm!
Problemet är ju att vissa inte tror att hundarna kan skilja på rätt eller fel men dessa små hundar är så smarta! Mycket lättare med en stor hund :)

Efter den här gången samt kastreringen så har Billy aldrig kissat eller bajsat inne :)
Så ett tips är att kastrera så snart du kan.

Lycka till!
Kram

Svar: Tack för tipset! :) jag är ju bara van vid stora hundar sen innan å han är minst sagt annorlunda i det mesta. De stora är så lätta med allt och han har verkligen egna åsikter, haha!!

Jag tror också att han "vet" att han ska göra sina behov ute och därför blir man så som du skrev frustrerad när han springer in och typ bajsar. Jag får vara snabbare helt enkelt. :) men det har i alla fall blivit lite bättre än när han precis kommit men inte helt bra än.
Jag hoppas det blir bättre efter att vi kastrerat honom sen när det är dags.

Har sett att ni går mycket vid ågesta så man kan ha dom lösa. Vore kul om man kan få komma med er nån dag så småttingarna kan få leka. Här hemma har han ju bara sina stora kompisar som ibland blir lite hårdhänta. Plus att han skulle behöva socialiseras lite mer då han är en liten fegis som skäller en del på håll. Vore kul om han fick lite kompisar i sin egen storlek.
Jenny Säfström

2014-04-23 @ 22:02:30
URL: http://martinisen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0