Hoppkurs dag 1

Började hoppkursen idag med att ramla av! Haha!! Beauty är ju som sagt rädd för det mesta nu och har lite svårt att hålla sig i skinnet. Hon blev rädd för en bom som en människa släppte ner på marken när de höll på att bygga fram och Beauty kastade sig runt i en 180. Jag var inte beredd den här gången och flög av som en vante. Höll i alla fall kvar i tygeln så hon stannade snällt så jag kunde sitta upp igen. 

Vi började sen med bomarbete i olika kombinationer. Efter en del stretande från Beautys sida så travade hon fantastiskt fint över i en bra trav, nosen fram, lyfte ordentligt på benen och vi hittade ett jämnt flyt. Härligt!! :) 

Sen skulle vi galoppera över några galoppbommar och då vart det svårt. Antingen kom vi inte ens fram i galopp då Beauty blev spänd och då blev jag spänd och vi tappa bort varandra eller så gick galoppen VÄLDIGT fort. Men över kom vi i alla fall till slut och Beauty kämpa på bra trots en vinglig pilot på ryggen.

Sen vart det en ett litet hinder som sen blev två små hinder med både galoppbommar och trav emellan. Men för min och Beautys del blev det nästan bara trav då hon vid det här laget hade blivit så taggad så det liksom bra blev studs rakt upp i luften istället för galopp framåt så vi valde då att göra övningen i trav helt och hållet så hon kunde behålla lugnet och jag fick en bättre balans. 

Hon var den hästen med minst erfarenhet så vi fick lite special med att bland annat göra allt i skritt innan och så och även att vi fick god tid på oss att genomföra alla övningarna. Hellre försöka få en lugn bra rytmisk takt och lägga in nån volt här och där än att hon rusar på och blir spänd och hetsig. 

Jag är supernöjd trots allt! Beauty var duktig för att ha varit med på sin allra första hoppträning och i morgon kör vi igen, fast då eventuellt ett kortare pass beroende på hur hon känns. Summan av allt och det jag vet och har hört förrut att vi ska träna på är inga nya saker. 

1. Lära sig vara med och även gå ifrån andra hästar.

2. Träna galoppfattningar. Hon tar inte skänkeln där ordentligt. Och jag måste behålla sitsen för att både kunna skjuta på framåt och även sitta tillbaka och vara stark där. 

3. Träna mycket övningar som gör henne trött i huvudet. Som tränaren sa: det där är en häst som har lite för mycket hjärnspöken och som lätt skulle kunna gå 7 dagar i veckan men med några skrittdagar med övningar i skritt. 

4. Återigen min jäkla sits! Vad har hänt med den under min graviditet? Fy vad jag tappat mycket. Träna träna träna!!! Bak med axlarna, räta upp mig och rid för fasiken framåt!! 

5. Ha kul och låtsas att det regnar när hon hittar på bus/dumheter. 

En kul träning och jag ser fram emot morgondagen!! 


Älskade häst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0