Första dagen på förskolan efter ett långt sommarlov

Idag promenerade vi bort till förskolan med hundarna. Elina var inte så förväntansfull utan hon sa att hon ville vara hemma. Fick förklara att det kommer bli roligt att träffa kompisarna igen. 


Kommer fram och ser att hela hennes avdelning flyttat till en annan avdelning. Numer ska hon tydligen gå på Myran och inte Humlan. Jaja tänker jag och går in, två vikarier på plats som vi aldrig sett innan. Great tänker jag, detta kommer ju gå såååå bra NOT! Säger till fröknarna att jag gärna stannar en stund så hon får checka läget lite innan jag går. Hon har ju trots allt varit hemma i 3 månader. Det tar ca 25 minuter, sen kan jag gå. Får en kram av Elina som sen glatt springer till sina vänner Kaylie och Dino och leker med bilarna. Pust! Det gick bra till slut ändå!! 

Men jag måste erkänna att jag känner mig irriterad som inte fått info om avdelningsbyte efter så långt uppehåll. Och alla dessa vikarier, jätte bra att ni finns där och kan ta hand om barnen men varför är den riktiga personalen jämt sjuk?? Är det så illa att leka med barnen?? När jag jobbade på förskola var jag minsann där varje dag. Suck! 

Nu ska jg fika hemma hos mamma innan jag går hem och fixar där hemma. Japp jag är ledig idag så jg kunde lämna Elina en kort första dag. 


Kommentarer
Postat av: Jennysen

Jag förstår irritationen över att inte få meddelande om avdelningsbyte m.m. Men skönt att det gick bra.
Sedan är det inte bara "leka med barn". Utbildningen för förskolelärare har utvecklats och alla som jobbar på förskola, för det heter ju så numera, inte dagis, är pedagoger som även ska lära barnen saker. Oavsett ålder, på deras egen nivå.
Har många bekanta som jobbar på förskola och de gillar sitt jobb, men de har sjukt dåliga villkor. Så det kan ju finnas en anledning till det.
Sedan befinner de sig ju bland barnbaciller hela tiden, så det kanske inte är så konstigt om de blir sjuka? ;)

Svar: Sant om bacillerna men jag har ju själv jobbat inom förskola förrut å man blir ju efter ett tag lite immun.
Förstår även att det är mer krav på pedagogerna men å andra sidan så vet dom väl om det innan dom söker som förskolelärare. Tycker bara det är konstigt att det är nya vikarier varje vecka när man ska lämna. Alltid är det någon av de ordinarie som är borta. Idag var ingen av det ordinarie där. Känns bara som man vill ha lite rutin och inte bara nya ansikten hela tiden.
Jenny Säfström

2015-08-24 @ 10:39:04
URL: http://jennysen.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0