Idag har vi tittat på bil och ringt lite bra samtal :)

Hej allihop!
Idag har vi varit runt och kollat på lite bilar. Har ju tänkt att vi ska byta ut gamla volvon till nån som inte drar lika mycket bensin. Samtidigt vill vi ju ha en bil som får dra ganska tungt så det är en svår ekvation det där. MEN vi var och tittade på en nyare begagnad bil idag, en Ford Mondeo som verkade ganska bra. Ska försöka åka och provköra den i morgon och se hur den känns. Den skulle i alla fall få dra en vikt på 2000 vilket jag tror räcker om vi ska kunna dra Jacson. Vi får se. Finns ju lite andra modeller också men då är dom lite dyrare. Och en del är billigare men då drar dom mer bensin/diesel i vanliga körningen. Mycket att tänka på.
 
Jag har även ringt bilskolan i Farsta nu och frågat lite angående mitt BE-kort som jag vill ta. Så nu ska jag ansöka om ett tillstånd så kan jag boka sen när jag har pengarna. Kommer kosta ca 5000 om jag tar paketet med två lektioner och teori. Kan vara bra att få lite instruktioner. Men jag måste spara ihop pengarna först, men kan ju alltid ansöka om tillståndet på en gång ändå då det gäller i fem år. Och jag SKA ta detta körkort i år!
 
Sen är det ju bara släpet som saknas när bilen är köpt, kortet är taget och hästen på plats! :)
 

En annan bra sak är att jag ringde till hovslagaren idag också och lyckades få en avbokad tid. Så nu behöver Jacson inte vänta ända tills den 6 februari utan kommer att skos redan på torsdag nästa vecka. Wooohooooo!! Ibland har man tur.
 
Kan ni tänka er att jag är sugen på att hämta hem en häst till.... Jag vet jag är knäpp men denna ska slaktas annars om ingen tar henne och ger henne en chans. Jag vill ge henne en chans, en ny start. Kanske till och med kunna hitta ett annat hem åt henne sen när hon är mer riden. Synd bara att alla inte håller med mig riktigt. Jag hoppas i alla fall. Hon är raka motsatsen till Jacson, liten och nätt.
Jag vill kunna hjälpa hästar i nöd. Hästar som inte får en andra chans annars utan slaktas för att dom inte "duger". Jag vill och önskar så mycket.
 
Jag är en sån som tänker att om man vill tillräckligt mycket, så går det oftast på ett eller annat sätt. Man får bara klura och prioritera lite annorlunda.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Jennysen

Ang. den andra hästen. Be dem kontakta Emmelie Kihlberg som har denna grupp: https://www.facebook.com/groups/enhjalppatraven/?fref=ts

Svar: Ja kanske det. :)
Jenny Säfström

2015-01-05 @ 18:48:24
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Tina

Hej, ring Emmelie istället eftersom fb gruppen En hjälp på traven ej tar in nya medlemmar på ett litet tag nu. Mvh Tina

Svar: jag har redan gått med i gruppen innan hon stängde "anmälan om att gå med" :)
Jenny Säfström

2015-02-05 @ 02:19:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0