fiskar

Som ni förstått så har jag ju numer två stycken akvarium här hemma med lite olika typer av fiskar. Tänkte visa några här och berätta vad det är för sort. :)
 
Vi börjar i mitt stora 112 liters akvarium med en stimfisk som jag har 10 st av. Nämligen guldbarb. En enligt mig väldigt fin liten fisk som är rolig att titta på då den är väldigt aktiv.
 

Sen har jag även 5 st kopparbarber. Same but different. :)
 

3 st fina silver Molly som skimrar fint när dom simmar.
 

Sen har jag 5 små neontetror som lyser upp akvariet med sin lysande rand.
 
 
1 svärdbärare (hona) som följde med i lilla akvariet som jag köpte nyligen, men som jag har flyttat in i stora.
 

En fin palettciklid som jag fick ifrån Mia som hon i sin tur fått från Elina. (Mammorna jag umgicks mycket med när Elina var liten bebis) En vacker fisk men med lite humör som gärna skyddar sitt revir i sin stock. :)
 

I detta stora akvarium har jag just nu även en albino anticistrus (mal) och två mörka, Men dessa har inte velat vara med på bild. Så fort jag kommer med kameran så simmar dom iväg. Sen har jag ju mitt lilla 20 liters akvarium också där min otroligt fina röda kamfiskhane bor. Har har till och med fått ett namn, Clifford.
 

Eventuellt tänkte jag köpa några små räkor eller snäckor till lilla karet för att hjälpa till med alger som blir på botten. Måste bara ta reda på lite mer först så det är sorter som kan gå med kampfisken utan att bli attackerade eller uppätna.
 
Det här med akvarium har börjat bli lite av min nya hobby. Det är ju så fint, även om jag ett tag var nära på att sälja mitt då jag kände att jag inte hann. Men nu försöker jag ta mig mer tid då jag tycker det är så vackert och jag faktiskt gillar mina fina fiskar. Perfekt avkoppling att sitta och titta när de simmar runt med sina fina färger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0